Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MAGNESIUM NA PŘEDPIS

OBSAH

Magnosolv bez předpisu

Magnosolv je pouze na předpis.

Proč je Magnosolv na předpis? Magnosolv je opravdový lék, u kterého je garantováno vysoké procento hořčíku ve snadno vstřebatelné formě. Takže to není jenom obyčejný hořčík, který koupíte volně. Kdyby se člověk tímto přípravkem předávkoval, protože by nebyl lékařem poučen, jak ho má užívat, tak by mohl mít i zdravotní problémy. Navíc Magnosolv obsahuje vysoké dávky draslíku a sodíku, což u některých osob může vyvolat vážné nežádoucí účinky.

Zdroj: Na co se používá Magnosolv?

Poradna

V naší poradně s názvem TRNUTÍ KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka .

dobrý den mám už skoro rok problém s tímto mi často v noci Brní nebo znecitlivění ruce.. Přes den i nohy když dyl sedím nebo jsme v jedné pozici.. Když ležím na boku z necítili se mi i bok... Často mívám i křeč různé po těle je to příznak toho ze mi chybí Magnesium? V rodině máme Tetanii ale neví zda to a tím souvisí a jdem už dva roky po operaci císařem. Mam to konzultovat s lékařem nebo stacinkouoit magnesium? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Magnesium je na tyto problémy dobré, obzvláště společně se zinkem a vitamínem B6, ale zde bude vhodnější konzultace s lékařem. Možná i s vícero. Prvně bych začal u neurologa, pak ortoped a také kardiolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trnutí končetin

Co je to Magnosolv

Magnosolv je přípravek předepisovaný lidem s nedostatkem hořčíku. Účinnou složkou přípravku je již zmíněný hořčík neboli magnesium. Magnosolv se vyrábí v podobě sáčků obsahujících bílý krystalický prášek, který obsahuje drobné granule. Prášek se rozpouští ve vodě a výsledný roztok se pije. Běžná dávka pro dospělého člověka je 1–2 sáčky denně. Přípravek má příjemnou citrónovou příchuť. Magnosolv nemá velké vedlejší účinky, nicméně se nedoporučuje překročit denní doporučené dávky. Zvýšený přísun hořčíku totiž může vyvolat svalovou slabost, únavu a průjmy.

1 sáček o hmotnosti 6,1 g obsahuje:

  • 670 mg lehkého zásaditého uhličitanu hořečnatého (= 169 mg hořčíku),
  • 342 mg lehkého oxidu hořečnatého (= 196 mg hořčíku).

Celkový obsah hořčíku je 365 mg, což odpovídá 15 mmol hořečnatých iontů.

Pomocné látky se známým účinkem:

  • Jeden sáček obsahuje 238,93 mg (10,39 mmol) sodíku.
  • Jeden sáček obsahuje 194,8 mg (5 mmol) draslíku.

Léková forma:

Bílý krystalický prášek citrónové vůně pro přípravu perorálního roztoku.

Zdroj: Na co se používá Magnosolv?

SPC

Zde je odkaz na stažení SPC.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Rataj.

¨Dobrý den,
děkuji Vám za předešlou odpověď. Psal jste o vitamínech, na Vašem webu jsem se dočetl, že B12 a podobně na Xarelto nevadí, takže ani Magnesium by nemělo vadit, že? Užívám na unavené nohy. Zajímavé je, že trošku vysmrkávám krev, ale to bude zřejmě podrážděné sliznice, objeví se zcela vyjímečně náhodou, někdy i při vykašlávání, ale není to každý den, ale řekněme 2x za týden, jen ráno 2x a pak klid. Na plicním jsem byl na kontrole, v pohodě. Magnesium by nemělo nic děla, že? A ani Afonilum SR 2540,, že ne? To jsou mé poslední dotazy k Vám. Pak už nemusím řešit nic. Mockrát Vám děkuji, jste úřžasní, ten web je senzační. S pořáním hezkého dne
Miroslav Rataj

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při užívání Xarelta můžete bez obav užívat vitamíny B, magnesium i Afonilum SR 250g. U léku na dušnost Afonilum SR 250g si dejte pozor, pokud jste kuřák (čehokoliv) a zároveň pijete kávu. Tato kombinace se neslučuje s léčbou Afonilum SR 250g.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto

Je Furon na předpis

Lék Furon 40 mg je pouze na lékařský předpis a prodej bez předpisu v lékárně není možný. Úhrada pojišťovny činí 63,70 Kč a maximální doplatek je 9,04 Kč.

Vyvarujte se těchto inzerátů: „Nabízím léky na srdce a odvodnění (Furon, Verospiron, Enap), nám už jsou k ničemu, ale vyhazovat je je blbost!“ Můžete si vážně poškodit zdraví při jejich koupi přes internet.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Příbalový leták

Zde je odkaz na stažení příbalového letáku.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Poradna

V naší poradně s názvem AULIN V PRÁŠKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dominik.

Dobrý den mám otazku? Kde jsi je můžu objednnatt? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aulin si můžete objednat u svého praktického lékaře. Ten vám vystaví lékařský předpis a lék vám pak bude vydán v lékárně. Aulin je k dostání jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aulin v prášku

Bactroban bez receptu

Tato antibiotická mast určená k ošetření kůže je vyráběna firmou Zentiva. V Česku je dostupná v každé lékárně na lékařský předpis.

Zdroj: Bactroban

Diskuze

V diskuzi KOUPIT FRAMYKOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Larysa Kopecká.

Dobrý den. Četla jsem všechno o(mast framykoin) ale stále nelze koupit. Můžete mi s tím pomoci. Děkuji předem Kopecká

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Framykoin je na předpis a u nás pouze zásyp, mast se dá na předpis na Slovensku. Jinak zkusit tohle : www.lidovky.cz/domov…

Zdroj: diskuze Koupit framykoin

Je Aulin na předpis?

Protizánětlivé léky mohou mít celou řadu vedlejších účinků. Poměrně typické jsou nejrůznější trávicí obtíže včetně zvýšení rizika krvácení do trávicí trubice, žaludečních zánětů a žaludečních vředů. Léky mohou narušit funkce ledvin, vyvolat zvýšení jaterních testů a alergické reakce. Speciálně nimesulid dokáže být nebezpečný pro játra, proto by jej neměli užívat lidé s nemocnými játry (například lidé s cirhózou) a alkoholici.

Z těchto důvodů je tudíž Aulin na předpis. Nejjednodušší cesta k Aulinu je návštěva lékaře, který zhodnotí váš zdravotní stav, posoudí možné nežádoucí účinky, popřípadě kontraindikace s jinými léky. Aulin může předepsat kterýkoliv lékař.

Zdroj: Použití Aulinu

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPIT FRAMYKOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Larysa Kopecká.

Dobrý den. Četla jsem všechno o(mast framykoin) ale stále nelze koupit. Můžete mi s tím pomoci. Děkuji předem Kopecká

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě jste se dočetla, že Framykoin je mast s obsahem antibiotik. Antibiotika jsou v ČR k dostání jen na předpis. Pokud Framykoin potřebujete, zastavte se u svého praktického lékaře nebo na kožním, kde dostanete potřebný lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupit framykoin

Kde se dá Kolchicin koupit a jeho cena

COLCHICUM-DISPERT 200X500RG obalené tablety nelze zakoupit online na českém trhu.

Cena je cca 231,20 Kč.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Poradna

V naší poradně s názvem DEXAMETAZON MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

|lze dexamatazon koupit bez receptu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nelze. Všechny masti obsahující dexamethazon jsou vázány na lékařský předpis. Proč? Dexamethazon je kortikoid a jeho používání je spojeno s řadou nežádoucích účinků, které je třeba zvážit před každým použitím. Potřebujete-li mast dexamethazon, tak se obraťte na svého lékaře a požádejte ho o předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dexametazon mast

Diazepam bez předpisu

Volný prodej léků na předpis nepovoluje legislativa ČR i EU, do této skupiny spadá i Diazepam. Cena doplatků přípravků se může v jednotlivých lékárnách lišit.

Zdroj: Diazepam a jeho účinky

Poradna

V naší poradně s názvem IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hyšperská.

Poraďte mi,jak ho koupím,s počítačem to moc neumím.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ivermectin nelze volně koupit. Výdej tohoto léčivého přípravku je vázán na lékařský předpis. Předpis může vystavit praktický lékař. Obraťte se proto na svého praktického lékaře, který zná váš zdravotní stav a může zhodnotit a ohlídat bezpečnost léčby Ivermectinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ivermektin


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP