Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MAJONEZA NA VLASY

OBSAH

Majonéza

Nejčastěji se majonéza používá k přípravě pokrmů nebo sendvičů, ale může být použita i na lámavé a suché vlasy. Nebojte se majonézu používat. Trik, jak na to, je velmi jednoduchý, stačí důkladně vypláchnout majonézu z vlasů po určité době působení. Majonéza má na vlasy velmi silný účinek a její používání vede k hedvábným vlasům.

Naneste tenkou vrstvu majonézy na suché a lámavé vlasy a nechte ji působit po dobu 20 minut, poté ji opláchněte studenou vodou. Po opláchnutí si umyjte vlasy šamponem, který pomáhá s odstraněním zbytků majonézy z vlasů.

Zdroj: Majonéza a pivo v péči o vlasy

Diskuze

V diskuzi MAJONÉZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Havlátová.

Zdravím, nevím kde se zeptat, nedaří se mě majonéza, Je stále řídká, kde je chyba? Sražená není. Vše jsem dodržela .-) asi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

Ingredience musí mít stejnou teplotu.

Zdroj: diskuze Majonéza

Variace masky na vlasy z majonézy

Do své majonézové masky můžete také přidat další přírodní ingredience, jako je olivový olej, avokádo nebo vejce. Ve skutečnosti můžete pomocí majonézy, za přidání mandlového oleje a octa, zbavit vlasy vší přírodní cestou. Celkově bude léčba majonézou obnovovat hydrataci a vitalitu vlasových kořínků bez vysokých nákladů na salony nebo škodlivé účinky výrobků s nízkou kvalitou. Jedná se o skvělý způsob na přírodní péče, která po jednom měsíci pravidelného používání vám umožní být skutečně okouzlující. Kdo z vás věděl, že vypadat dobře, může být tak snadné?

Zdroj: Majonéza na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem MAJONÉZA ZÁBAL NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Olejový zábal na vlasy s vajíčkem, respektive olej s vaječným žloutkem a octem je de fakto připravený k okamžitému použití ve formě majonézy. Taková majonéza jako zábal na vlasy má v sobě výživu mastných kyselin z oleje, sílu vlasům dodá obsažený vaječný žloutek a kyselost vlasové pokožky nám blahodárně upraví ocet, který je v majonéze taktéž obsažen. Takže majonéza jako zábal na vlasy mohu vřele doporučit na suché a lámavé vlasy, popřípadě na roztřepené konečky. Vhodný je také zábal na vlasy z majonézy na dlouhé vlasy, které mají být lesklé a vláčné. Na zábal na vlasy použijte jen klasickou majonézu, ne žádnou lite, lehkou nebo bez tuku! Normálně si naberte majonézu na prsty a postupně ji vmasírujte mezi všechny vlasy a i na vlasovou pokožku. Pak takový zábal na vlasy z majonézy nechte působit na svých vlasech 20 - 30 minut a po té opláchněte. Není třeba vlasy dodatečně mýt, jen tak zůstanou po majonéze krásně vláčné a hebké na dotek. Jestliže máte osobní problém s pachem svých vlasů po majonéze, tak použijte po spláchnutí ještě kondicionér, který obsahuje parfém, jenž vám vaše vlásky krásně provoní. Přeji hodně zdaru v péči o své vlásky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Majonéza zábal na vlasy

Recept jak použít majonézu na vlasy jako masku

Léčba majonézou je nejlevnější zázrak, který můžete svým vlasům poskytnout, protože na co utrácet za zbytečně drahé produkty, když se stačí podívat do spíže.

  1. Kupte majonézu v potravinách. Nezáleží na značce ani na tom, jaký má obsahu tuku, protože bude použita ve vlasech a ne ve vašem těle.
  2. Připravte si vlasy pomocí teplé vody, aby byly hezky vlhké.
  3. Lžičkou nabíráte majonézu z mísy a potírejte si s ní vlasy jako byste používali kondicionér. Množství majonézy, které budete používat, záleží na délce a hustotě vašich vlasů.
  4. Nakonec si z vlasů udělejte zábal a přehoďte přes ně fólii, igelitový sáček nebo koupací čepici, aby se drželo teplo uvnitř, protože teplo otevírá póry a umožňuje léčbě proniknout až ke kořínkům, čímž lépe pracuje.
  5. Minimální doba léčby je 20 minut, ale záleží na tom, jak jsou vlasy poškozené, když jsou poškozené tak může být ještě prodloužena doba zábalu i na hodinu nebo celou noc.
  6. Umytí vlasů se doporučuje se ve sprše za použití zředěného šamponu. Pravděpodobně budete muset umýt vlasy několikrát, než se dostane všechna majonéza z vlasů pryč. Ujistěte se, že používáte šampon pro jemné vlasy, po kterém se vám vlasy necuchají.

 

Zdroj: Majonéza na vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Pivo - tekutá strava pro vaše vlasy

Většina známých vlasových přípravků dává sice vašim vlasům lesk a sílu, kterou potřebujete, ale každodenní používání těchto přípravků zanechává zbytkové usazeniny na vlasech. Vyhoďte takové produkty a používejte jen ty dobré. Doporučuje se jednou za dva týdny vlasy opláchnout kyselým přípravkem (například jablečným octem), který povede ke zdravým vlasovým folikulům. Jako „kyselý oplach“ však může být použito i pivo, které vyhladí vlasové folikuly a zvýší lesk vašich vlasů.

Otevřete pivo a nalijte ho do vlasů, poté můžete vlasy jemně masírovat, ale po masáži musí být pivo důkladně opláchnuto studenou vodou, protože má svou typickou vůni, kterou byste asi neradi na sobě měli před důležitou schůzkou nebo událostí.

Zdroj: Majonéza a pivo v péči o vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Domácí majonéza II.

Suroviny:

  • 2 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • olivový olej

Postup:

Uvedené suroviny šlehejte pár minut do zhoustnutí.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Nejvíce využívám prodloužení v léět, kdy chci mít suprové vlasy. Takže taky padla volba na vlasy-levne, protože dodávají do druhého dne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Já si většinou prodlužuji vlasy na společenské události. Takže si určitě pořídím Clip in u www.vlasy-levne.cz.

Zdroj: diskuze Vlasy

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Botox na vlasy cena

V domácích podmínkách je možné použít sérum Loreal serie Expert Fiberceutic sérum, což je intenzivně posilující sérum na vlasy, které ovlivňuje přímo struktury vlasových aminokyselin a obsahuje 15 ampulí s 15ml botoxového séra. Cena za domácí botox na vlasy je zde: Botox na vlasy doma cena.

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Domácí majonéza I.

Suroviny:

  • 2–2,5 dl oleje
  • 1 celé vejce
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 kávová lžička cukru
  • 1 kávová lžička octa
  • sůl
  • pepř

Postup:

Příprava je zcela jednoduchá a rychlá – všechny ingredience vložte do mixéru nebo vyšlehejte ponorným mixérem, který táhněte odspoda nahoru.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Domácí kondicionéry pro barvené vlasy

Kondicionér z vajec

Pro vysoký obsah lecitinu ve žloutcích jsou vajíčka velmi často používaným prostředkem. Maska ze žloutků hydratuje a současně očišťuje vlasovou pokožku. Když přidáme i bílek, dodává i objem, lesk, zpevňuje a posiluje. Obsažené proteiny ve vaječném bílku vyplňují poškození ve vlasech.

Kondicionér z majonézy

Léčba majonézou je nejlevnější zázrak, který můžete svým vlasům poskytnout – proč utrácet za zbytečně drahé produkty, když se stačí podívat do spíže. Kupte si majonézu v potravinách. Nezáleží na značce ani na tom, jaký má obsahu tuku, protože bude použita na vlasy a ne ve vašem těle. Opláchněte si vlasy pomocí teplé vody, aby byly hezky vlhké. Lžičkou nabírejte majonézu z misky a potírejte si s ní vlasy, jako byste používali kondicionér. Množství majonézy, které musíte použít, záleží na délce a hustotě vašich vlasů. Nakonec si z vlasů udělejte zábal a přehoďte přes ně fólii, igelitový sáček nebo koupací čepici, aby se teplo drželo uvnitř, protože teplo otevírá póry a umožňuje léčbě proniknout až ke kořínkům, takže působí mnohem lépe. Minimální doba léčby je 20 minut, ale záleží na tom, jak jsou vlasy poškozené. Jestliže je jejich poškození větší, tak můžete dobu zábalu prodloužit i na hodinu nebo celou noc. Poté si vlasy umyjte ve sprše za použití zředěného šamponu. Pravděpodobně si budete muset umýt vlasy několikrát, než se dostane všechna majonéza z vlasů pryč. Ujistěte se, že používáte šampon pro jemné vlasy, po kterém se vám vlasy tak nezacuchají.

Kondicionér z oleje

Teplý olej je široce uznáván jako výborný lék na poškozené vlasy. Teplo způsobí, že se vlasy otevřou a olej tak pronikne hluboko ke kořínkům. Oleje vlasy zvláčňují, vyživují, hydratují a chrání. Nejlepší je panenský kokosový olej, olivový olej, ale může se použít i obyčejný rostlinný olej.

Zdroj: Péče o barvené vlasy

Gely na vlasy – cena

Zde jsou uvedeny ceny gelů na vlasy.

Zdroj: Jak nagelovat vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Válková

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP