Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MANDLOVÝ OLEJ LUBRIKANT

OBSAH

K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:

Čerstvý rozmarýn, skleničku s víčkem, nějaký přírodní rostlinný olej, například mandlový olej, olej z meruňkových jader, olej z hroznových semínek nebo olivový olej. Pokud budeme používat rozmarýnový olej na pokožku nebo do vlasů, tak je dobré zvolit olej z hroznových jader, protože je to velice lehký olej.
 

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VÝROBA PLEŤOVÉHO KRÉMU Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jesar Lehárová.

Dobrý den,
jsem úplný začátečník a tedy potřebuji poradit, kde prosím koupím : lanolin a vosk je z normální svíčky, kakaové máslo a mandlový olej koupím v supermarketu ? Kytku Aloe vera mám :-)



Děkuji za radu a hezký den

Lehárová Jesar

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Posílám ti odkazy, kde můžeš vidět konkrétní výrobky a jejich ceny. Buď to koupíš na internetu a nebo v lékárně a v potravinách.

Lanolin - www.zbozi.cz/hledej/…

Vosk - www.zbozi.cz/vyrobek…

Kakaové máslo - www.zbozi.cz/potravi…

Mandlový olej - www.zbozi.cz/potravi…

Zdroj: diskuze Domácí výroba pleťového krému z Aloe vera

Recept na domácí mrkvový olej

K výrobě budeme potřebovat 2 mrkve, škrabku, ruční struhadlo nebo robot, olej (olivový nebo mandlový), hliněný nebo nekovový hrnec, cedník a nějakou uzavíratelnou skleněnou nádobu.

Nejdříve oloupeme nebo oškrábeme mrkev a pak ji nastrouháme v ruce nebo pomocí kuchyňského robotu se struhadlem. Nastrouhanou mrkev dáme do hliněného nebo nekovového hrnce a zalijeme olejem, aby bylo vše v oleji dobře potopeno. Hrnec pak zakryjeme a dáme na plotnu, kde ho POMALU přivedeme k varu. Pak směs vaříme na nejnižší stupeň po dobu 20 minut, nebo dokud kusy mrkve nezměknou a olej se nezbarví do tmavě oranžové barvy. Pak to přecedíme do skleněné nádoby, kterou zakryjeme víčkem a uložíme ji v chladničce.

Zdroj: Mrkvový olej prodlouží letní opálení

Weleda olej

Exkluzivní Weleda olej se používá v každodenní péči pro všechny typy pleti. Doslova hýčká pokožku díky obsahu vysoce jakostního oleje ze semen divoce rostoucích růží Mosqueta a propůjčuje jí hebký vzhled a pružnost. Kompozice obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin a podporuje přirozenou regeneraci pokožky a její přirozené funkce. Lehký mandlový olej a jojobový olej udržující vlhkost vás měkce obklopí příjemným teplem a oživí vás.

Zde se můžete podívat, jaká je cena oleje Weleda.

Zdroj: Kosmetika Weleda

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Prosím o radumjak použít hřebířkový olej a Teatree olej na svrab děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maja.

Čítala som, že Tea tree oil 1 PL zmiešať s 2 dcl kokosový olej a natrieť celé telo 3-4 x. Nemám odskúšané, ale vraj toto zabralo.

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab

Weleda mandlový krém

Weleda mandlový krém je obzvlášť jemný, neparfémovaný hydratační krém, který zklidňuje pleť a chrání ji před vlivy vnějšího prostředí. Lze jej použít jako denní i noční krém. Na rozdíl od Mandlového pleťového krému, který je výživný, dodává Mandlový hydratační krém pleti vlhkost, a jeho konzistence je lehčí. Je proto vhodný pro mastnější pokožku, nebo pro všechny typy pleti v období se zvýšenou potřebou hydratace – například v létě. Po použití je pleť svěží, příjemně vláčná a na dotek hebká. Zmírňuje podráždění a červenání citlivé pokožky, navrací pleti zdravou rovnováhu. Základem je čistý mandlový olej v BIO kvalitě. Weleda mandlový krém je vhodný pro denní i noční péči a pro všechny věkové kategorie. Přípravek je dermatologicky testován na citlivou i atopickou pokožku. Přípravek obsahuje pouze čisté přírodní suroviny a je nositelem certifikátu NATRUE. Weleda mandlový krém se aplikuje ráno a večer na vyčištěnou pleť obličeje, krku a dekoltu a jemnými krouživými pohyby vmasírujeme. Nanášíme jen takové množství krému, které pokožka snadno vstřebá.

Zde se můžete podívat, za jaké ceny lze zakoupit Weleda mandlový krém.

Zdroj: Kosmetika Weleda

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LIS NA OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danka.

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej

Domácí lubrikant

Co dělat, pokud nechcete utrácet, nebo vám lubrikační gel dojde? Zde je návod na výrobu domácího lubrikačního gelu.

Postup: Rovnou kávovou lžičku Solamylu rozmíchejte se dvěma polévkovými lžícemi teplé vody. Pak pomalu přilévejte půl decilitru vařící vody (z varné konvice) a míchejte. Takto vznikne poměrně hustý gel. Lze přidat vařící vody i víc, podle toho, jak jej chcete mít hustý nebo řídký. Pak přidejte polévkovou lžíci čistého glycerinu. Takto vytvoříte asi půl decilitru gelu. Lubrikační vlastnosti jsou perfektní. Glycerin je sladký, vše je naprosto neškodné, takže lze použít i na orální sex. Cena je jen zlomkem ceny prodávaných lubrikantů.

Nevýhody: Jedinou nevýhodou je, že lubrikant není trvanlivý, musí se připravit vždy rozumně před použitím. Vydrží „v kondici“ cca jeden den. Pak tuhne a mění se v sulc.

Zdroj: Jak se vyznat v lubrikačních gelech

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Lze úspěšně nahradit olivový olej za lněný?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Také olivový olej zbožňuji, salát si bez něj nedokážu představit.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Ricinový olej na vlasy

Ricinový olej se aplikuje na suché a poškozené konečky vlasů, které dokáže regenerovat. Je tak účinným regenerátorem vlasových konečků. Pro posílení vlasů a stimulaci jejich růstu je vhodné ricinový olej aplikovat formou vlasového zábalu, kdy olej nanášíme po celé délce vlasů a na vlasovou pokožku. Zábal z ricinového oleje aplikujeme vždy na mokré vlasy (jde to lépe než na suché). Ricinový olej má schopnost uzamknout vlhkost ve vlasu, proto není vhodné dávat ho na suché, mohl by je vysušovat. Vždy si tedy vlasy navlhčete nebo rovnou namočte. Pár kapek ricinového oleje poté naneste na vlasovou pokožku a jemnými krouživými pohyby jím hlavu jemně masírujte. Jakmile je olej rozetřený po celé oblasti vlasové pokožky, aplikujete ho i na délku vlasů. Důkladně se zaměřte zejména na konečky. Po nanesení oleje vlasy zabalte do potravinové fólie a udržujte v teple pomocí ručníku. Nechte působit asi 30 minut, poté vlasy opláchněte a omyjte jemným šamponem. Ne každému může ricinový olej vyhovovat samotný, jelikož je velice hutný. Proto je vhodné – a často doporučované – ředit jej s jinými, lehčími oleji, jako jsou olivový, mandlový, kokosový nebo hroznový. Někdo jej také míchá dohromady s vlasovou vodou. Ricinový olej má schopnost nejen vlasy posílit a zrychlit jejich růst, ale může také pomoci zarůst vypadané koutky a pěšinky.

Zdroj: Ricinový olej

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ V LÉKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

dobry den poradi mi někdo kde objednat hřebickovy olej dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej v lékárně

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mery.

A to je na pleti opravdu tak poznat? Vždyť to nemůže být takový rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aneta.

ta přírodní kosmetika je za mě nejlepší, dřív jsem na obličej dávala taky všelijaký chemický vymoženosti a vždycky mě to akorát pálilo a byla jsem červená jak rajče, ale musím říct že tedy najít něco co mi bude sedět i na citlivou pokožku byl oříšek, asi půl roku jsem zkoušela, mám teď krémy od happymary na obličej a na okolí očí a rty, na zbytek těla různé hydratační oleje, třeba mandlový nebo kokosový, ty jsou za mě nej

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Olej z krillu versus rybí tuk

Existuje mnoho ověřených předností, které činí olej z krillu účinnějším než rybí tuk.

  1. Olej z krillu je silnějším zdrojem omega-3 mastných kyselin, než rybí tuk.
  2. Antioxidační účinky oleje z krillu můžou lépe chránit před poškozením volných radikálů.
  3. Olej z krillu je absorbován rychleji než rybí tuk.
  4. Olej z krillu snižuje riziko onemocnění srdce.
  5. 1000 mg oleje z krillu má stejný účinek jako 3000 mg rybího tuku.

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Diskuze

V diskuzi DÝŇOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matouš.

Dýňový olej mohu jen doporučit, lisování je pro mě zbytečně náročné, dýňový olej kupuji zde: www.siladoteku.cz/si… Proč čekat až na podzim? Oblíbili jsme si ho i v kuchyni, žena ho má spojený s péčí o vlasy a nehty, já jsem zase zjistil, že je užitečný pro muže, které trápí prostata...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dýňový olej

Olej z krillu cena

Zde je uveden seznam prodejen, kde se dá olej z krillu koupit: olej z krillu cena.

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Diskuze

V diskuzi DÁ SE POUŽÍT TECHNICKÝ RICINOVÝ OLEJ MÍSTO LÉKAŘSKÉHO ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím - jaký je rozdíl Ricinový olej technický - Ricinový olej z lékáren ? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Dobrý den, může mi někdo odpovědět Jaký je rozdíl v Ricinovém oleje z lékárny a Ricinovým olejem technickým ? Může se použít technický na pokožku nebo jen pro práci ve výrobě.
Děkuji předem za informaci.

Zdroj: diskuze Dá se použít technický ricinový olej místo lékařského ?

Šípkový olej na jizvy

Šípkový olej se používá neředěný na oděrky, hojící se rány, jizvy, popraskané rty i na ošetření v ústní dutině. Pravidelné používání přírodního šípkového oleje se doporučuje při psoriáze, ekzémech i proleženinách. Pomůže i při drobných jizvičkách, popáleninách, stařeckých skvrnách a striích. Kromě toho šípkový olej chrání pokožku před škodlivým slunečním zářením.

Zdroj: Šípkový olej

Éterický olej Geranium

Éterický olej Geranium se vyrábí průmyslově. Tento olej má antidepresivní, léčivé a deodorační účinky, používá se proti plísním, zaceluje rány, působí proti akné a dermatitidě, používá se rovněž na popáleniny a proti parazitům.

Zdroj: Jak vyrobit éterický olej

Účinky mátového oleje

Mátový olej zmírňuje příznaky divertikulitidy a syndromu dráždivého tračníku; pomáhá rozpouštět žlučové kameny, osvěžuje dech. Mátový olej také utišuje svalové bolesti, zmírňuje kašel a slizniční městnání způsobené nachlazením nebo alergií.

Zdroj: Mátový olej

Prodej

Hřebíčkový olej lze zakoupit i přes internet. Pokud jste milovníky DM drogerie, tak ta hřebíčkový olej nenabízí.

Zdroj: Hřebíčkový olej na svrab

Organický arganový olej na pleť 

Kromě toho, že arganový olej je dobrý na vlasy, tak je také prospěšný na kůži, protože je zdrojem vitaminu E - tokoferolu, který je obsažen v regeneračních produktech na péči o pleť. Arganový olej hydratuje pokožku a tím je ideální pro lidi, kteří mají suchou nebo šupinatou pokožku. Arganový olej také zabraňuje vzniku akné a udržuje pleť, aby nebyla mastná. Kromě akné, je také arganový olej dobrý na jizvy a různé skvrny na pleti. Arganový olej také pomáhá snížit výskyt těhotenských známek, jako jsou strie.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Ricinový olej na pigmentové skvrny

Ricinový olej kůži nebělí, ale opravuje její poškození sluncem pomocí lepšího prokrvení. Ricinovým olejem se takto úspěšně léčí melasma, akné a jizvy po akné. Ricinový olej pomáhá snižovat množství nadměrného melaninu a pomáhá k rovnoměrné distribuci melaninu v kůži.

Zdroj: Ricinový olej


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP