Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MANGANISTAN DRASELNY POUZITI

OBSAH

Čištění ran

Manganistan draselný se používá také k léčbě puchýřů, vředů nebo abscesů. Má široké antimikrobiální vlastnosti, inhibuje bakterie, řasy a viry v různých koncentracích, zároveň dochází ke snížení potenciálu u sekundárních infekčních ran.

Zdroj: Hypermangan – použití

Poradna

V naší poradně s názvem POUŽITÍ HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Řepka.

smí se manganistan používat do otevřených ran?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Manganistan draselný se používá jako mokrý obklad na vysušení ran na povrchu kůže, které jsou puchýřovité nebo z nich vytéká hnis. Manganistan draselný se používá jako topický přípravek pro péči o rány nebo kožní onemocnění v komunitním a nemocničním prostředí. Manganistan draselný je klasifikován jako „oxidační činidlo“, o kterém se předpokládá, že má baktericidní vlastnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hypermangan

Plísňové infekce

Manganistan draselný inhibuje plísňové infekce. Mykóza nohou se například projevuje svěděním nebo pálením vyskytujícím se obvykle mezi prsty. Také dochází k zarudnutí nebo šupinatění kůže, což vyvolává pocit pálení nohou. Tyto příznaky jsou použitím hypermanganu zlepšeny, jelikož dochází k inhibici růstu plísní. Stačí postiženou nohu ponořit do roztoku manganistanu draselného po dobu 15 minut. Tato aplikace se provádí dvakrát denně po dobu tří týdnů. Vedlejší účinek manganistanu draselného zahrnuje dočasné zhnědnutí nohy.

Zdroj: Hypermangan – použití

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT HYPERMANGAN ASI TAK 1KG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek Zapletal.

Kde koupit hypermangan asi tak 1 Kg? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Hypermangan koupíte běžně na internetu. Nabídky můžete vidět zde: www.zbozi.cz/dum-byt…
Hypermangan se prodává pod svým správným jménem manganistan draselný.

Zdroj: diskuze Kde koupit hypermangan

Jak hypermangan nabízí lékárna

Hypermangan je volně prodejný v lékárnách. Regenerační manganistan draselný 5kg je dodáván v plastových voděodolných pytlích.

Cena hypermanganu.

Zdroj: Hypermangan pro zvířata

Chemický vzorec hypermanganu

Hypermangan neboli manganistan draselný má chemický vzorec KMnO4.

Zdroj: Hypermangan pro zvířata

Diskuze

V diskuzi ZALÉVAT  HYPERMANGANEM KDYŽ JE PLÍSEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav.

Dobrý den
Mám prosbu bylo mi doporučeno když zalévám okurky , papriky , jahody , petržel , atd. ve skleníku a jsou problémy s plísní , abych do nádoby 3000l na zalévání kapénkovou metodou a čerpání čerpadlem přidal Manganistan draselný neboli hypermangan .
Co vy na to a jak se to ředí a zdali to doporučujete taky , lidé se v tom koupají , dezinfekce vody v akvári , namáčený kořínků zeleniny atd. . Těch nádob na 3000l za rok spotřebuji tak 20 , ale do všech by to nedal tak do dvou až třech to je tak do 9000 l za rok .
Děkuji Viktora
www.ceskenapady.cz/p…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zalévat  hypermanganem když je plísen

Použití hypermanganu

Manganistan draselný je oxidační prostředek, který se nejen používá k dezinfekčním účelům, ale i při výrobě deodorantů a parfémovaných přípravků, které mají stahující vlastnosti. Ve svém surovém stavu je manganistan draselný bez zápachu. Jedná se o tmavě fialové nebo téměř černé krystaly či zrnitý prášek. Hlavní formou použití je roztok manganistanu draselného, který se vyrábí rozpuštěním krystalů nebo prášku ve vodě. K dispozici jsou také výhodnější 400mg tablety. Krystaly a tablety manganistanu draselného jsou k dostání v lékárnách.

Manganistan draselný je velmi účinný při léčbě následujících dermatologických podmínek:

  • při infikovaném ekzému a puchýřích na kůži;
  • při hojení nebo čištění vředů nebo abscesu;
  • při plísňových infekcích, jako jsou mykózy nohou.

Lázně z manganistanu draselného jsou účinné při léčbě ekzémů, zejména těch, u kterých se vyskytují puchýře nebo hnis. Tato koupel není příliš náročná, stačí rozpustit jednu tabletu manganistanu draselného ve 4 litrech vody. Tablety se rozpustí v horké vodě. Tato koupel by se měla opakovat dvakrát denně a měla by přinést zahojení vředů a zklidnění ekzému.

Zdroj: Použití hypermanganu

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava.

v lékárnách ho neznají kde můžu koupit malé množství

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Manganistan draselný neboli hypermangán se dá sehnat v prodejnách s výrobky na úpravu pitné vody, jako jsou vodní filtry a podobně. Hypermangan se zde prodává k desinfekci vody. Jeho cena není vysoká, kilogram se pohybuje okolo 400 Kč. Některé obchody, i ty internetové, akceptují minimální objednané množství v objemu 300 gramů, kde by cena měla být pod 100 Kč. Nabídku internetových obchodů na prodej hypermanganu najdete zde: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Kde koupit hypermangan

Upozornění

Krystaly manganistanu draselného a koncentrované roztoky jsou žíravé a mohou popálit kůži. Dokonce i poměrně zředěné roztoky mohou kůži podráždit a opakované používání způsobit popáleniny. Pokud se objeví zarudnutí nebo přetrvávající podráždění, obraťte se na svého lékaře. Při přípravě roztoků se ujistěte, že došlo k rozpuštění tablet nebo krystalů ve vodě. Koupele z manganistanu draselného nejsou vhodné pro lidi trpící suchou pokožkou. Zároveň manganistan draselný zanechává hnědé skvrny na kůži, nehtech.

Zdroj: Použití hypermanganu

Diskuze

V diskuzi OPLACH OVOCE ,ZELENINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Vážení,
zhruba před 50-ti lety jsem žila 3 roky v Indii.Ovoce, zeleninu i
maso jsem nejdříve umyla v ředěném hypermanganu, než jsme to jako rodina jedli.
Maso pochopitelně po tepelné úpravě.
Bohužel, už si nepamatuji, jak jsem k němu i jeho použití přišla.Přijeli jsme domů v pohodě, což se některým nepodařilo.Viz steaky apod.a to
ještě tajně - hovězí maso vozili totiž Indové pod plachtou (známé důvody).
||Proto bych chtěla vědět, zda lze i u nás v Čechách toto použít jako desinfekci,
popř.jak . A též, kde jej sehnat - nerada bych si dělala ostudu, nebo dokonce
vyvolávala nějaké emoce.
děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcel.

Já žil v Indii s rodiči v letech 1968 až 1970 a moje máma i všichni ostatní Češi žijící v České komunitě ČKD a Škoda Plzeň všechny potraviny důkladně oplachovali. I proto jsme neměli žádné zdravotní problémy. Pokud se pamatuji, tak do mísy s vodou o objemu asi 3 lity nasypala máma několik zrnek a barva bila růžovofialová a pak se do toho ovoce na chvíli ponořilo a pak nevím zda ho ještě oplachovala tekoucí vodou z vodovodu, kterou jsme tam měli k dispozici. Myslím ale, že jsme vodu z vodovodu pili i tak jen převařenou. Vzpomínky jsou matné, bylo mi tehdy 3 až 5 let... :-) . Hypermangan neboli Manganistan draselný se dá normálně koupit v lékárně a oplachování ovoce a zeleniny jsme teď v souvislosti s pandemií také doma zavedli. Jen to po tom hypermanganu oplachujeme ve studené tekoucí pitné vodě, protože ta doufám koronavirem promořená není a nebude...

Zdroj: diskuze Oplach ovoce ,zeleniny

Kožní infekce

Manganistan draselný se využívá k léčbě mnoha kožních infekcí, včetně ekzémů, vředů, zánětů kůže, akné, vaginálních ekzémů a vulvovaginitid. Naopak není určen k léčbě suchých kožních onemocnění, protože způsobuje podráždění. Vždy se aplikuje pouze malé množství zředěného roztoku. Na větší oblasti je účinná léčba v hypermanganové lázni. Tato léčba se využívá například při léčbě infekčních ekzémů (zejména v blízkosti dutin), hnisu nebo mokvání. Musí být použit velmi zředěný roztok manganistanu draselného, aby se předešlo popáleninám. Dokonce i zředěné roztoky způsobují podráždění kůže a opakované použití vede k popáleninám.

Zdroj: Hypermangan – použití

Diskuze

V diskuzi DODATEK K DOTAZU BAZÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Ne, je změněna rozhodně Manganistanem draselným. Měl jsem doma filtraci na vodu, která k pročišťování používala tento prostředek. Tehdy jsem viděl, jak reaguje manganistan ve vodě a nyní je to stejné. A nádobu z tehdy jsem musel vyhodit, jak byla hnědá až černá.
Láhev je originál a je to na ní jasně napsané. Po nasypání do bazénu byla voda růžová, až temně fialová. Manganistan ve vodě časem zhnědne (zkušenosti i jiných lidí) a já už ho mám ve vodě 4. den. Barva není organického původu. Test PH jsem dělal, díky předchozímu nalévání "louhu" je mírně vyšší. Předpokládám, že by to nemělo na reakci peroxidu a manganistanu mít vliv. Spíše je asi málo peroxidu oproti manganistanu.
Děkuji za rady, chápu, že již otravuji. Nepotřebuji výrobky s atestem, příště zlikviduji nepatřičné láhve z dosahu chemie pro bazén, aby nemohlo dojít k nechtěnému použití.
Dnes koupím ještě stejné množství peroxidu a naleji jej tam. Minimálně by to mělo zredukovat agresivnost a neměly by se barvit stěny nevyčistitelně
Poslal bych Vám i fotku po nasypání, kterou jsem si udělal. Bohužel nejde přiložit. Už jsem možnost našel, tak přikládám - takto vypadala voda pátou minutu po nasypání a rozmíchání.
Děkuji.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: dodatek k dotazu Bazé

Bližší popis léčitelných nemocí

Kožní infekce

Manganistan draselný se využívá k léčbě mnoha kožních infekcí, včetně ekzémů, vředů, zánětů kůže, akné, vaginálních ekzémů a vulvovaginitid. Naopak není určen k léčbě suchých kožních onemocnění, protože způsobuje podráždění. Vždy se aplikuje pouze malé množství zředěného roztoku. Na větší oblasti je účinná léčba v hypermanganové lázni, využívá se například při léčbě infekčních ekzémů (zejména v blízkosti dutin), hnisu nebo mokvání. Musí být použit velmi zředěný roztok manganistanu draselného, aby se předešlo popáleninám.

Čištění ran

Manganistan draselný se používá také k léčbě puchýřů, vředů nebo abscesů. Má široké antimikrobiální vlastnosti, inhibuje bakterie, řasy a viry v různých koncentracích, zároveň dochází ke snížení potenciálu u sekundárních infekčních ran.

Plísňové infekce

Manganistan draselný inhibuje plísňové infekce. Mykóza nohou se například projevuje svěděním nebo pálením vyskytujícím se obvykle mezi prsty. Také dochází k zarudnutí nebo šupinatění kůže, což vyvolává pocit pálení nohou. Tyto příznaky jsou použitím hypermanganu zlepšeny, jelikož dochází k inhibici růstu plísní. Stačí postiženou nohu ponořit do roztoku manganistanu draselného po dobu 15 minut. Tato aplikace se provádí dvakrát denně po dobu tří týdnů. Vedlejší účinek manganistanu draselného zahrnuje dočasné zhnědnutí nohy.

Alergie na barvení vlasů

Většina komerčně dostupných barev na vlasy obsahuje neoxidovaná barviva, která jsou ve směsi s oxidačním činidlem. Oxidační činidla způsobují poškození přírodního pigmentu melaninu vlasů. Následné použití neoxidovaného barviva pak způsobí obarvení vlasů. Reakce na neoxidovaná barviva ve směsi s okysličovadlem však často vyvolá alergickou reakci. Pokud k ní dojde, doporučuje se použít právě zředěný roztok manganistanu draselného, a to ve formě obkladu, který se aplikuje na postiženou oblast, aby došlo ke zmírnění příznaků.

Zdroj: Použití hypermanganu

Diskuze

V diskuzi SODA BIKARBONA JEJI POUZITI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Chtěla jsem se zeptat,mám recept na buchtu a místo prášku do pečiva se tam má dát 1sáček sody bikarbony je to v pořádku?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Prášek do pečiva = soda bikarbona, takže žádný strach a klidně postupuj podle receptu i s práškem do pečiva. Dej pak vědět, jak se ti to povedlo. Nebo sem hoď recept, ať to taky můžeme zkusit.

Zdroj: diskuze Soda bikarbona jeji pouziti

Použití v kuchyni

V čistém stavu je chlorid draselný bílá krystalická látka nebo prášek slané chuti, dobře rozpustný ve vodě. Chlorid draselný se tak používá jako látka zvýrazňující chuť, ochucující látka dodávající slanost, využívá se jako náhražka nebo příměs chloridu sodného (kuchyňské soli) v potravinách s nižším obsahem sodíku a jako látka kontrolující pH. Rovněž změkčuje maso, podporuje fermentaci při výrobě piva a funguje jako želírující látka. Zároveň je přirozeným zdrojem draslíku a využívá se k obohacování potravin o tento prvek.

V běžných dávkách je tato látka neškodná. Podle některých zdrojů se mohou po opakovaném požití ve výjimečných případech objevit malé vředy v trávicím traktu. Vyšší dávky mohou způsobit podráždění žaludku a střev, projímavé účinky, slabost nebo oběhový kolaps. Za běžných podmínek je chlorid draselný bezpečný a v ČR i celé EU je povoleno ho přidávat do řady potravin, stejně jako v USA.

Chlorid draselný je zařazen do skupiny „Látky zvýrazňující chuť a vůni“ a skóre škodlivosti má 2. Patří mezi takzvaná éčka. Jeho označení na potravinách je E508 – chlorid draselný.

Zdroj: Sůl bez sodíku

Poradna

V naší poradně s názvem KOFEINOVÝ ZÁBAL PROTI CELULITIDĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Jadová.

Jak velký pytlíček agar agar?? prodávají se různí gramáře.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mě na jedno použití stačí půlka lžičky želatiny agar agar na 250 ml vody. Takže mi pytlíček Agaru vystačí na několik dalších použití.

Zdroj: diskuze Kofeinový zábal proti celulitidě

Ředění hypermanganu

Manganistan draselný se využívá u zvířat k léčbě mnoha kožních infekcí, včetně ekzémů, vředů, zánětů kůže. Naopak není určen k léčbě suchých kožních onemocnění, protože způsobuje podráždění. Vždy se aplikuje pouze malé množství zředěného roztoku. Na větší oblasti je účinná léčba v hypermanganové lázni. Tato léčba se využívá například při léčbě infekčních ekzémů, hnisání nebo mokvání ran. Musí být použit velmi zředěný roztok manganistanu draselného, aby se předešlo popáleninám. Dokonce i zředěné roztoky způsobují podráždění kůže a opakované použití vede k popáleninám. Neředěný hypermangan v podobě zrníček ránu vypálí, čímž okamžitě zastaví krvácení, a proto se tradičně aplikuje po zatrženém či zastřiženém drápku.

Hypermangan patří do rukou veterináře. Vždy dbejte na pokyny stanovené veterinářem dle rozsahu defektu, který budete u svého zvířete léčit.

Hypermangan by neměl chybět v žádné lékárničce chovatelů zvířat. Je dobrým dezinfekčním prostředkem. Ten připravíme tak, že do vody přidáme několik zrnek krystalického hypermanganu, aby vznikl světle růžový roztok (postačí i jedno zrnko na 1 litr vody). Hypermangan je rovněž dobrým oxidačním činidlem, proto je vhodný při výplachu rány jako prevence proti tetanu. Není ale dobré ho používat dlouhodobě, protože brzdí hojení ran. Ve větších koncentracích leptá.

Zdroj: Hypermangan pro zvířata

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST UCHA PO POUZITI SLUCHATEK MP3, SILNÝ OTOK,NEPRUCHODNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel René Klimeš.

Na dovolené u moře .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S největší pravděpodobností máte zánět zevního zvukovodu. Nejrychlejší a také nejbezpečnější způsob léčby je roztok s antibiotiky. Zkuste zajít do tamní lékárny a požádejte lékárníka o pomoc. Ptejte se na směs - roztok těchto dvou účinných látek: gentamicinum 3 mg/ml a dexamethasoni natrii phosphas 1 mg/ml. Pak to užívejte 3 krát denně tři kapky do bolavého ucha. Při kapání vytáhněte ucho za lalůček, aby se roztok dostal co nejhlouběji do zvukovodu. Když se vám nepodaří sehnat antibiotika, tak si kupte APO-Ibuprofen 400 mg a užívejte jednu tabletu po 5 hodinách. To pomůže zmírnit bolest a zastaví to rozvoj zánětu. Po návratu do ČR si nechte ucho zkontrolovat na oddělení ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest ucha po pouziti sluchatek mp3, silný otok,nepruchodnost

Chlorid draselný

Chlorid draselný je v čistém stavu bílá krystalická látka slané chuti, dobře rozpustná ve vodě. Je nehořlavá a bez zápachu. V přírodě se vyskytuje jako minerál sylvín a v carnallitu a kainitu jako součást podvojné soli. Chlorid draselný má vzorec KCl. Nejčastěji se připravuje neutralizací roztoku hydroxidu draselného kyselinou chlorovodíkovou, ale vyskytuje se i v přírodních ložiscích jako čistý minerál.

Využití:

  • K výrobě draselných hnojiv, elektrolýzou taveniny chloridu draselného se vyrábí elementární draslík.
  • Monokrystal KCl se používá jako detektor radioaktivity, působením ionizujícího záření se zbarvuje fialově. Sytost zbarvení je úměrná celkové absorbované energii (dávce) záření.
  • Dále se využívá jako poslední látka zastavující srdce při popravách smrtící injekcí v USA.

Zdroj: Sůl bez sodíku

Co je to vinný kámen

Z chemického pohledu se jedná o hydrogenvinan draselný, který vzniká vysrážením kyseliny vinné. Ta společně s kyselinou jablečnou představuje hlavní kyselinu přítomnou ve víně a její množství převažuje nad kyselinou jablečnou především ve slunečných ročnících.

Lidově lze konstatovat, že se jedná o naprosto neškodnou sedlinu ve víně, která se ne nadarmo v anglicky mluvících zemích nazývá vinným diamantem (wine diamonds) a která se nejčastěji usazuje na dně láhve anebo na spodní straně špuntu.

Vinný kámen, také kyselý vinan draselný, je bílý prášek získaný z usazeného vinného kamene uvnitř vinných beček při fermentaci vína (vinný kámen se napřed čistí). Není cítit a má nakyslou chuť. Chemický vzoreček je KC4H5O6. Vinný kámen se vysráží ve víně, když je vystaveno nižším teplotám. Na dně lahví tvoří drobné krystalky, někdy i velké shluky. Chuť vína to neovlivňuje a ve většině vinařských zemích toto nepovažují za závadu.

Zdroj: Vinný kámen

Kapky na sklivcové zákalky

Ve většině případů lékaři předepisují přípravek JODID DRASELNÝ A SODNÝ 2% UNIMED PHARMA.

JODID DRASELNÝ A SODNÝ 2% UNIMED PHARMA se používá k podpoře metabolických a resorpčních procesů v oku, zejména exsudátů, krvácení a zákalů sklivce různé etiologie, atero- a arteriolosklerotické změny cév sítnice a uvey, myopicko-degenerativní procesy sítnice, začínající katarakty, parenchymatózní keratitidy a atrofie zrakového nervu (na syfilitickém podkladu), respektive adjuvantní léčba plísňové konjunktivitidy a keratitidy.

Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství i děti (s výjimkou novorozenců).

Doporučená dávka pro dospělé (včetně starších pacientů): Doporučuje se vkapávat 2–4 kapky denně do dolní přechodní řasy spojivkového vaku. Toto doporučení platí pro všechny věkové skupiny (s výjimkou novorozenců). Pokud dojde k opomenutí aplikace jedné dávky, léčba má pokračovat podáním další dávky v obvyklém čase.

Stejně jako u jiných očních kapek se doporučuje ke snížení možné systémové absorpce stisknout slzný váček v oblasti vnitřního očního koutku (okluze slzných bodů) po dobu jedné minuty. Toto by mělo být provedeno bezprostředně po vkápnutí každé kapky.

Kontaktní čočky by měly být před podáním očních kapek z oka vyjmuty, po 15 minutách je možné čočky opět do oka vrátit.

Pokud je podáván více než jeden lokální oční přípravek, mezi jednotlivými přípravky by měl být zachováván časový odstup nejméně pěti minut.

Děti

Bezpečnost a účinnost přípravku u novorozenců nebyla hodnocena. Proto se podávání JODIDU DRASELNÉHO A SODNÉHO 2% UNIMED PHARMA novorozencům nedoporučuje.

Kontraindikace

Přípravek JODID DRASELNÝ A SODNÝ 2% UNIMED PHARMA se nesmí používat:

  • při přecitlivělosti na léčivé látky (jodid draselný a jodid sodný) nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku;
  • při chronické pyodermii tváře;
  • při hemoragických diatézách;
  • při nošení měkkých kontaktních čoček;
  • u novorozenců;
  • u pacientů s funkčními poruchami štítné žlázy;
  • v období těhotenství a kojení.

Zvláštní upozornění

Při mykotickém onemocnění předního segmentu oka je nezbytné aplikovat i specifickou cílenou léčbu antimykotiky. Léčba přípravkem JODID DRASELNÝ A SODNÝ 2% UNIMED PHARMA je při této indikaci jen adjuvantní. Současně s používáním přípravku nelze nosit měkké kontaktní čočky. Podle možnosti by se po dobu léčení neměly nosit ani tvrdé kontaktní čočky. Není-li vyhnutí, musí pacient před aplikací přípravku tvrdou kontaktní čočku vždy vyjmout a opětovně ji nasadit nejdříve až za 20 minut po nakapání.

Interakce

Jód a jodidy se po lokální aplikaci do spojivkového vaku při průchodných slzných cestách dostávají na sliznici nosu a mohou být do určité míry celkově absorbovány. Proto je potřeba zohlednit možné interakce jódu s ostatními užívanými léčivy. Dlouhodobé podávání přípravku JODID DRASELNÝ A SODNÝ 2% UNIMED PHARMA může ovlivnit laboratorní hodnoty na bílkoviny vázaného jódu v krevním séru, respektive hodnoty testů, které používají radioaktivně značený jód při onemocněních štítné žlázy.

Fertilita, těhotenství a kojení

Přípravek je v období těhotenství a kojení kontraindikován.

Schopnost řízení

Negativní vliv aplikace přípravku na schopnost vykonávat činnosti vyžadující zvýšenou pozornost (řízení motorových vozidel, práci na strojích, práci ve výškách) není znám. Těsně po nakapání přípravku může nastat rozostřené vidění, které by mohlo ztížit řízení motorových vozidel, obsluhu strojů a práci ve výškách. Doporučuje se proto tyto činnosti vykonávat nejdříve až za 20 minut po aplikaci přípravku.

Zdroj: Sklivcové zákalky

Použití

Kvalitní jojobový olej optimalizuje množství mazu. Obsahuje zejména nenasycené mastné kyseliny a vitamín E, jakož i množství výživných látek, stopových prvků či minerálů. Všechny tyto látky výborně pronikají přes kůži a vlasy až ke spodním vrstvám pokožky a regenerují ji zevnitř.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Kde všude naleznou sušená rajčata použití

Jak využít sušená rajčata bylo již řečeno v úvodu - hodí se na naložení do olivového oleje, posléze pak do salátů, na chléb s máslem, jako červené pesto, do sendvičů nebo samostatně jako delikatesu.

Usušená suchá rajčata lze nejen použít do salátů přímo, ale je možné je namočit a nechat přes noc opětovně nasáknout vodou a poté použít.

Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP