Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MARIHUANA V LIHU

OBSAH

Domácí recepty na zvýšení potence

Bylinková viagra z kotvičníku

Ingredience: 50 g kotvičníku, 250 ml 80% lihu

Postup: 50 gramů kotvičníku zalijeme 250 ml 80% lihu (z lékárny), necháme stát 14 dní nebo více (klidně i rok). Líh se zabarví do zelena. Užívá se 15 kapek ráno a 15 kapek večer. Vzhledem k tomu, že má tinktura velmi silnou chuť, doporučuje se oněch 15 kapek nakapat kapátkem na kostku cukru. Na internetu se kotvičníková tinktura prodává cca za 400 Kč 50 kapek. Vy si můžete výše uvedeným postupem vyrobit až 1 litr kotvičníkové tinktury cca za 500 Kč (80% líh v lékárně stojí asi 400 Kč/1 litr). Navíc z ní lze připravit i sirup, a to tak, že 250 ml medu smícháte s 5 polévkovými lžícemi této kotvičníkové tinktury.

Zdroj: Potence u mužů

Diskuze

V diskuzi LÉČBA NESPAVOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Beru melatonin v prášcích ale usínání není lepší!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Kašpar.

Dobrý den, slyšel jsem že marihuana (pravděpodobně) uvolňuje melatonin a tak se po ní, individuálně někomu může dobře spát, a tak že je melatonin i lék na popřípadný odvykací stav, je to možné?

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti

Jak fungují oční kapky Visine

Tetrahydrozolin hydrochlorid je účinnou látkou očních kapek Visine. Při podráždění očí tato účinná látka v kapkách Visine způsobí, že začervenání očí omezí tím, že stahuje cévy, takže oko se rychle zpět jakoby vybělí. Tohoto efektu s oblibou užívají kuřáci konopí, protože jak známo, hlavním vizuálním znakem intoxikace látkou THC, kterou obsahuje marihuana, je právě rozšíření cévek v očích, které způsobí zakalení jejich bělma do červena. Oční kapky Visine tento efekt zčervenání očí dokážou okamžitě odstranit. Jenže ne napořád, neboť jak se časem a praxí ukazuje, tak oční kapky Visine po dlouhodobém užívání naopak červenání očí trvale zhoršují.

Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Poradna

V naší poradně s názvem REVMATOIDNÍ ARTRITIDA PLUS NEUROPATIE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

Zdravím všechny.Mám revmatoidní artritidu dlouho asi 40 let/po anginách/ 2-3 stupně a k tomu asi 10 let neuropatii nohou a rukou.Nyní i močového měchýře,bojuji s tím 4 měsíce,moč v pořádku,potíže veliké.Opravdu hrozné spojení.Co mám za bolesti nebudu vypisovat.Jezdím často do lázní,snažím se cvičit co mě jde a hlavně chci napsat o lécích.Užívala jsem už kde co od Ibubrufenu po jiné preparáty i kortikoidy a nyní nesnáším už vůbec nic a musím trpět.Mám vedlejší účinky a je mě s léky hůř,než bez nich.Naposled mě lékař dal inj.Mectojed,sama jsem si píchala,jednou týdně,vydržela jsem do 3.inj.nedalo se to.Nevím co se mnou bude.Poraďte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste svého lékaře požádat o nově zaváděné konopí. Léčivá marihuana by mohla od bolestí pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Revmatoidní artritida plus neuropatie.

Recept na domácí výrobu

Ingredience: 1 díl měsíčku, 10 dílů 80% lihu

Postup: Lahev naplníme měsíčkem a zalijeme nejlépe 80% lihem. Jeden díl drogy zalijeme zhruba 10 díly lihu. Necháme 14 dní louhovat.

Zdroj: Měsíčková tinktura

Diskuze

V diskuzi se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Staňková .

Můžete mi prosím poradit jak mám odstranit smůlu z oblečení bez použití lihu???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea.

Smůlu namažu sádlem a místo promnu, dokud se smůla nerozpustí. Propláchnu vodou, na flek použiji jar na odmaštění a vyperu. Sádlo používám i na ruce znečištěné smůlou. Tak mě to naučila babička a funguje to.

Zdroj: diskuze

Alternativní léčba maniodepresivní psychózy

Maniodepresivní pacient patří vždy do rukou lékaře specialisty – psychiatra. Alternativně a preventivně lze zmírnit projevy onemocnění, a to pomocí zdravého životního stylu, dostatkem fyzické aktivity, pravidelným a dostatečným spánkovým režimem, vyhýbáním se dlouhodobému stresu, stresovým a psychicky náročným situacím, vyhýbáním se konzumaci alkoholu, zamezením užívání psychoaktivních látek (marihuana, LSD, kokain, pervitin a tak dále).

Zdroj: Maniodeprese

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A UŽÍVÁNÍ MARIHUANY, JAKÝ TO MŮŽE MÍT NA LÉČBU VLIV? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaclav Cetl.

Dobrý den užívám Warfarin a chtěl bych vědět jestli účinek marihuany THC má vliv na působení léku Warfarin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Marihuana může zvýšit antikoagulační účinek warfarinu inhibicí jeho metabolismu. Při současném kouření marihuany a užívání warfarinu může docházet ke krvácení z nosu a zvýšenému výskytu modřin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a užívání marihuany, jaký to může mít na léčbu vliv?

Medvědí česnek, cukr a rum

Na ostrově Man jsou cibule medvědího česneku nakládány v hnědém cukru a rumu, aby se uchovaly na zimu jako lék proti kašli a chladu.

Zdroj: Medvědí česnek v lihu

Diskuze

V diskuzi KADIDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

kadidlo luhuji v 80% lihu jiz vice než měsíc a pořád není *uplně rozpuštěn,tak nevím jestli je k použití nebo musí být u*plně rozpuštěn a až potom se dá použít.Děkuji za odpověd^ a radu. Anna

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kadidlo

Česnek s medem

Česnek s medem je účinný nejen na arteriosklerózu, ale i na nachlazení u dětí. Pro děti se doporučuje pravidelné užívání česnekového sirupu, protože je v něm cukr nahrazen medem.

Účinky

Česnek s medem je účinný na arteriosklerózu, což je kornatění tepen. Pozor však s dávkováním! Česnek může být při předávkování nebezpečný – dochází k odlupování trombotických plátů z cévních stěn, což může mít tragické následky.

Dávkování

3x denně půlhodiny před jídlem nakapeme do vody a vypijeme.

Recept

Ingredience: 200 g loupaného drceného česneku, 250 g koncentrovaného lihu, 50 g medu, nejlépe akátového, 15 g čištěného propolisu

Postup: Česnek nejdříve vyluhujeme 3 týdny v lihu, poté přecedíme a vmícháme med a propolis. Uschováme v chladu.

Zdroj: Česnekový sirup

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VÝROBA RUMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majka.

Neznáte někdo recept na domácí výrobu Rumu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Náš domácí Český rum tuzemák se vyráběl a dosud vyrábí z jemného konzumního lihu, vody a tresti z kyseliny mravenčí. Jde vlastně o dochucený jemný líh rumovou esencí - trestí z kyseliny mravenčí. Jemný konzumní líh pro domácí rum musí být vyroben z melasy nebo z obilí a je na to třeba při jeho nákupu dát pozor! Z brambor, jak je ve společnosti hojně rozšířeno, se rum ani líh nevyrábí. Jemný konzumní líh 80% jde koupit běžně v internetových obchodech, anebo ho lze pořídit vlastní výrobou domácí pálenky z melasy nebo obilí. Kyselina mravenčí, respektive její tresť se dá koupit běžně v supermarketu, jako rumová esence v malé hnědé lahvičce. Jedna taková malá lahvička stačí na ochucení asi 300 ml jemného lihu. Síla domácího rumu se pak dotvoří přidáním pitné vody. Při použití jemného 80% lihu se domácí rum zředí 1 díl ochuceného domácího rumu, ku dvěma dílům vody. Rychlé levné a chytré! :-)

Zdroj: diskuze Domácí výroba rumu

Extrémně jin potraviny

K extrémně jin potravinám se řadí bílý cukr, alkohol, marihuana, kokain, heroin, amfetaminy, tranquilizéry, nikotin, kofein, umělá sladidla, konzervační látky, atomové a elektromagnetické záření, mikrovlnné záření.

Aplikace jing a jang potravin do praxe není vůbec jednoduchá. Každý člověk musí přihlížet při volbě jídla jako léku nebo při snaze zachovat si rovnováhu energií k těmto základním skutečnostem:

  • jiné jídlo potřebuje člověk JANG a jiné člověk JIN; obecně platí, že ženy jsou (teoreticky) JIN a muži JANG;
  • sladké a ostré je JIN, tedy vhodné pro ženy, a slané a kyselé je JANG, takže vhodné pro muže.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem KASTANY JAKO LEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Petržílka.

máme kaštany --kaštan má zelenou slupku tu sloupneme zustane nám kaštan potažený hnědou slupkou.Které z těch tří částí plodu se používají kmasti a které do lihu.Předem děkuji za odpověd. fotku neumím poslat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na výrobu kaštanové masti je možné použít z jara květ a na podzim pak celý hnědý plod zbavený ostnatého oplodí.

Zdroj: diskuze Kastany jako lek

Indikace

Používá se k léčbě subakutních i chronických hyperkeratotických suchých dermatóz, které reagují na místní léčbu glukokortikoidy. Dexametazonem léčená kožní onemocnění jsou například atopická dermatitida, psoriáza, lichen ruber planus, různé druhy ekzémů (kontaktní, numulární, dishydrotický, ekzém rukou, ekzematoidní dermatitida), seboreická dermatitida, ichtyóza a jiné ichtyotické změny kůže.

Dexamethason-acetát a dexametazon tvoří bílý nebo téměř bílý krystalický prášek, prakticky nerozpustný ve vodě. Dexamethason-acetát je snadno rozpustný v acetonu a v 96% lihu. Dexametazon se rozpouští v 96% lihu těžce. Dexamethasoni natrii phosphas je velmi hygroskopický prášek, který je snadno rozpustný ve vodě.

Zdroj: Dexametazon mast

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ ORGANISMU OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

30 dkg aloe pomelete,dáte do větší sklenice a přidáte sedmičku červeného vína, 1 deci slivovice /vodky,lihu/10 dkg medu. Necháte 3 týdny na okně .Můžete celé zcedit nebo zcedíte část kterou užíváte 2x denně štamprli. Vyléčila jsem žaludeční vředy a klesl mi cukr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Zdravím a děkuji za recept. Určitě vyzkouším. H. Raunerová.

Zdroj: diskuze Výroba domácí tinktury z aloe vera a alkoholu

Xarelto a konopí

U konopí (marihuana) a konopných produktů, jako je kanabidiol (CBD), bylo konkrétně hlášeno, že interagují s přípravkem Xarelto.

Účinky konopí na Xarelto se mohou lišit v závislosti na konkrétním použitém konopném produktu. Některé konopné produkty mohou zvýšit hladinu Xarelta v těle, což by mohlo zvýšit riziko jeho nežádoucích účinků.

Jiné produkty z konopí mohou snížit hladinu Xarelta v těle, což může způsobit, že Xarelto bude méně účinné než obvykle.

Před zahájením léčby přípravkem Xarelto informujte svého lékaře, pokud užíváte konopí. Sdílením těchto informací s lékařem můžete pomoci předejít možným interakcím.

Poznámka: Konopí je v ČR povoleno pouze na lékařský předpis, jinak je nezákonné, ale v mnoha státech Evropy a zbytku světa je v různé míře legální.

Zdroj: Xarelto a zelenina

Diskuze

V diskuzi DEHTOVE MEDICIALNI MYDLO ZE SEVEROCESKYCH TUKOVYCH ZAVODU, N.P. USTI NAS LABEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel L..

Podle me nez pouzivat dehtove mydlo s nejistymi ucinky, zkuste na ty flicky radej propolisovou tinkturu (propolis rozpusteny v lihu, prodava se normalne v lekarne - alespon tedy tady v CR :)). Je na kozni problemy neprekonatelny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alexandr.

Diky i vam!
Propolis je tusim nejaky vceli produkt a protoze tenhle pilny hmyz produkuje jenom to dobre, nemuze mi pokus ublizit!:-)

Zdravi Alexandr

Zdroj: diskuze Dehtove medicialni mydlo ze Severoceskych tukovych zavodu, n.p. Usti nas Labem

Arniková tinktura

Na výrobu své vlastní domácí tinktury z arniky budeme potřebovat jednu plnou polévkovou lžíci rozdrceného suchého kořene a jednu plnou polévkovou lžíci suchého květu prhy chlumní. Tento materiál dáme do tmavé skleněné nádoby s víčkem a zalijeme se 400 g čistého 80% lihu. Sklenici dobře uzavřeme, aby nám to z ní neteklo, až s tím budeme třepat. Prostřepeme to vždy každý den třikrát a pak to necháme louhovat. Tento postup provádíme po dobu 15 dnů. 16. den pak směs lihu a arniky přecedíme přes husté plátno a pěkně z toho vytlačíme vše, co jde. Získanou tekutinu necháme ještě dva dny stát v klidu, aby se usadil kal, a potom ji buď opatrně slijeme, nebo odsajeme hadičkou, aby kal zůstal v původní nádobě. Takto pročištěná tinktura vydrží klidně i rok dva.

Zdroj: Na bolestivá zranění je výborná prha chlumní

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ČESNEKOVÁ TINKTURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hofmannová Kamila.

Dobrý den, dnes jsem po 20 dnech scedila česnekovou tinkturu, na kterou jsem použila konzumní líh 80%. Poslední týden tato směs česneku a líhu získala kalnou nahnědlou barvu, tak jsem na rozpacích jestli to není špatně, protože jsem to místo 2 týdnů nechala vyluhovat skoro týdny 3. Prosím poraďte, co s tím, děkuji předem za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí česneková tinktura

Recepty na domácí výrobu

Ingredience: ½ l destilované vody, heřmánkový čaj (jeden sáček), lahvička s uzávěrem

Postup: Destilovanou vodu přivedeme k varu. Hodíme do ní sáček heřmánkového čaje (je možno nasypat i sušenou bylinu, ale pak ještě musíme tekutinu přecedit přes jemné sítko) a necháme pět minut pod pokličkou louhovat. Tekutinu vychladíme a přelijeme do lahvičky. Pleť čistíme vatovými tampony, vodu necháme zaschnout na tváři a dále ji už samozřejmě neomýváme. Takto připravenou pleťovou vodu uchovávejte v temnu a chladu.

Až budete mít po používání domácí pleťové vody krásnou pleť, tak si také připravte domácí „tinkturu lásky“:

Ingredience: 2 vanilkové lusky, 2 ks nasekané skořice, 2 dcl 60% lihu

Postup: Vanilková semínka ze dvou lusků a 1 lžíci nasekané skořice smíchejte dohromady a pak zalijte 2 dl 60% lihu. Nechte 14 dní odpočívat a denně protřepávejte. Po uplynutí této doby přeceďte a užívejte 2x denně 10 kapek. Vanilka je silné afrodiziakum.

Zdroj: Adstringentní přípravky

Recept na výrobu

Potřebujeme: 150 g kokosového oleje, 2 lžíce drcených vavřínových listů, 1 lžičku lihu

Postup: Kokosový olej rozpustíme, a jakmile začne bublat, tak do něj přisypeme vavřín. Vše necháme 3 minuty provařit. Poté odstavíme a necháme 6 hodin odpočívat. Po uplynutí této doby směs jemně přihřejeme, přecedíme, přimícháme líh a vše řádně přešleháme ručním šlehačem. Mast skladujeme v lednici, hotová vydrží i 60 dní. Můžeme ji uskladnit v menších krabičkách v mrazáku a používat dle potřeby.

Zdroj: Mast z bobkového listu

Chladivá maska

Oddělte 1 vaječný bílek, 1 lžíci kafrového lihu, 1 vrchovatou lžíci sušené smetany či mléka a malé množství mátového esenciálního oleje. Nejdříve naneste na pleť tenký film neparfémovaného ricínového oleje, poté aplikujte tlustou vrstvu bílé chladivé vajíčkové masky. Nechejte působit 15 minut, poté opláchněte teplou vodou s jablečným octem či roztokem z habru obecného.

Foto: Fotolia.com

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Tamoxifen versus gynekomastie

Gynekomastie je zvětšení prsu u muže. Rozlišujeme gynekomastii pravou a nepravou. Pravou gynekomastií nazýváme zvětšení mléčné žlázy. Je charakterizovaná epiteliální hyperplazií a hyperplazií fibroblastů periduktálního stromatu prsní žlázy. Při dlouhodobém průběhu dochází k fibrózní (vazivové) přestavbě tkáně, která je již trvalá. Nepravou gynekomastií rozumíme zduření podkožní oblasti mužské mammy jiným procesem. Nejčastěji se jedná o tuková depozita, záněty nebo nádory.

Dnes se nejvíce v léčbě těchto problémů používá tamoxifen, který má přímý vliv na funkci estrogenního receptoru v prsu a vede ke zlepšení steroidogeneze cestou ovlivnění hypotalamo-hypofyzo-gonadální osy. Doporučované léčebné schéma tamoxifenem je alternativní podání, kdy pacienti užívají 1. měsíc, 2. měsíc vynechají a 3. měsíc opět užívají. Principem léčby je zlepšení endogenní steroidogeneze v gonádách, čehož se v tomto intervalu dosáhne, a lokální vliv antiestrogenní léčby je dostatečně dlouhý k blokádě estrogenního receptoru v prsu k dosažení redukce velikosti gynekomastie a ústupu mastodynie. Léčba nemá komplikace, estrogenní vlastnosti tamoxifenu se u mužů negativně neuplatňují. U starších mužů se zavedenou léčbou hyperplazie prostaty je tamoxifen lékem první volby. Recidivy v pubertě nebývají časté, vždy se pátrá po genetické odchylce nebo toxické příčině (marihuana).

Zdroj: Tamoxifen

Nebezpečí záměny s jedovatými rostlinami

Pozor, medvědí česnek má své jedovaté dvojníky!

Přestože je lze snadno rozpoznat podle česnekového zápachu, který vzniká při tření listů, nezkušení sběratelé si stále pletou medvědí česnek s konvalinkou, listy podzimního krokusu, který raší na jaře, nebo většinou neposkvrněnými listy mladších rostlin áronu skvrnitého. Tyto tři rostliny jsou extrémně jedovaté a otrava se objevuje znovu a znovu, někdy s fatálním koncem.

Kromě vůně je spodní strana listu dalším způsobem, jak odlišit medvědí česnek od jedovaté konvalinky a podzimního krokusu. Spodní strana listů je u medvědího česneku vždy matná a u konvalinky a podzimního krokusu lesklá. Charakteristickým znakem pro rozlišení medvědího česneku a áronu skvrnitého je rozdílná žilnatost listů obou rostlin. Listy medvědího česneku mají paralelní žilnatost, listy áronu skvrnitého mají síťované nervy.

Zdroj: Medvědí česnek v lihu

Lihový extrakt z medvědího česneku

Nasekejte rostliny čerstvého medvědího česneku na kousky o velikosti do jednoho centimetru. Drť umístěte do sklenice a zalijte 60% vodkou tak, aby byla veškeráhmota potopena. Nechte macerovat dva dny a poté pomocí ručního lisu a plátna vylisujte z macerátu všechnu tekutinu.

Účinky

Lihová tinktura má podobné účinky jako Warfarin a léky na ředění krve. Dalo by se říci, že extrakt z medvědího česneku je přírodní lék na ředění krve. Proto všichni pacienti, kteří užívají léky proti srážlivosti krve musí užívání lihové tinktury z medvědího česneku vždy konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Dávkování

Dávkování pro ředění krve nelze přesně určit. Přesná dávka může být zjištěna pouze jako odpověď konkrétního organismu pomocí laboratorního vyšetření krve po aplikování dávky. Proč? Protože každá tinktura má jinou koncentraci a každý organismus reaguje jinak. Proto je důležité zjistit vhodné dávkování u každého individuálně.

Zdroj: Medvědí česnek v lihu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP