Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MAST ALDARA NA GENITÁLNÍ BRADAVIČKY

OBSAH

Mast Aldara na genitální bradavičky

Imiquimod je na trhu k dostání pod názvem ALDARA. Tato mast je v České republice zaregistrovaná od roku 1999 a je dostupná pouze na lékařský předpis, ošetření provádí sám pacient. Pokud je Aldara určena k léčbě kondylomat, tak si ji pacient musí hradit celou sám, což je cca 1 800–2 000 Kč na 1 balení (dle lékárny). Léčbu lze provádět nanejvýš 16 týdnů. Průměrná doba léčení do vymizení je u žen 8 týdnů a u mužů 12 týdnů. Krém se nanáší 3x týdně na postižená místa.

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk.

Dobrý den,

chci se zeptat - udělaly se mi u kořene penisu malé svědivé pupínky.
Mohly by to být bradavičky???
Jsem své nynější přítelkyni věrný takže nechápu jak a kde jsem k nim přišel....:(

Díky za odpověď.
Luděk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Příčiny

Lidský papillomavirus je virus, jehož některé typy způsobují jen genitální bradavice, jiné mohou způsobit abnormální změny v buňkách a vést tak k rakovině děložního čípku. Lidské papillomaviry a genitální bradavice se šíří pohlavním stykem s někým, kdo již virus má.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ÚČINNĚ NA KONDYLOMATA/KONDYLOMATA ANEB GENITÁLNÍ BRADAVIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.P..

Dobrý den, z článku jsem vyčetla, že proti HPV viru a Kondylomatům je účinné očkování, zajímalo by mě, zda je toto očkování účinné i v případě, že vir propukl a vyskytla se kondylomata? Děkuji za odpoveď J.P.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Očkování proti HPV je účinné jen před nákazou. Proto se provádí v ranném věku před zahájením sexuálního života.

Zdroj: diskuze Jak účinně na kondylomata/Kondylomata aneb genitální bradavičky

Genitální bradavice foto

Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět bradavičky na genitáliích.

Zdroj: Genitální bradavice

Diskuze

V diskuzi JAK ÚČINNĚ NA KONDYLOMATA/KONDYLOMATA ANEB GENITÁLNÍ BRADAVIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, kondylomat se snažím zatím neúspěšně zbavit už 2. rokem, je to vyčerpávající a velmi mě to trápí, neboť už bych také ráda měla děti a nenakazila při tom přítele, se kterým se po celou dobu našeho vztahu chráníme. Vyzkoušela jsem snad úplně vše od Waltrecu, přes podofylin, aldaru, homeopatika, operaci seškrabáváním, až jsem se právě dnes na radu kožařky rozhodla pro očkování Silgardem, který by měl na HPV viry působit, ač nikoliv na ty, co jsou rakovinotvorné, tedy myslím hlavně 16, 18 ad. Jaký je tedy váš názor na dotaz od J.P. z 12.9.2013. Je škoda, že nikdo neopověděl, vzhledem k tomu, že tím trpí až 70 - 80% lidí, je to velmi aktuální! Prosím o názor. Díky L.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda .

Ahoj Lucko, mam naprosto identicky problem a chtela bych se te zeptat, zdali jsi uz nejak pokrocila ve sve lecbe... Dekuji:)))

Zdroj: diskuze Jak účinně na kondylomata/Kondylomata aneb genitální bradavičky

Léčba

Léčba genitálních bradavic patří vždy do rukou lékaře. Rozhodně nepoužívejte k jejich léčbě volně dostupné přípravky, které si koupíte v lékárně. Vždy navštivte kožního lékaře, který vám předepíše vhodná léčiva a doporučí vhodný postup léčby. Mezi nejčastěji používané způsoby léčby genitálních bradavic patří přípravky Aldara (Imiquimod) a Condylox, Wartec či Warticon (Podophylox). Vedle používání krémů se genitální bradavice odstraňují pomocí kryochirurgie, kyseliny trichloroctové anebo elektrokauterizací, laserovou ablací či chirurgickou excizí. Lze také použít interferony.

Zdroj: Pozor na genitální bradavice

Příznaky

Většina lidí nakažených HPV nemá žádné příznaky, nebo se objeví, ale mohou být tak slabé, že ani nevíte, že jste nakaženi. Zjevné příznaky zahrnují bolest, svědění, krvácení nebo se mohou vytvořit viditelné genitální bradavice. Symptomy se projevují dva až tři měsíce po infikování, ale existují i případy, kdy se objevily již ve třetím týdnu, nebo naopak až po několika letech od nakažení. Viditelné genitální bradavice se objevují pouze během aktivní infekce. Ale je možné šíření viru, i když nejsou tyto bradavice viditelné. Jak bradavice na genitáliích vypadají je vidět tady: kondylomata foto.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem GENITALNI BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

U Mudr. Lacinové jsem byl a odstraňovala mi bradavice dusíkem. Jsem k ní zase objednán, ale bohužel má čas až v dubnu. Takže tato léčba je tedy nejúčinnější?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano je nejúčinnější.

Zdroj: diskuze Genitalni bradavice

Co je lidský papillomavirus (HPV)

Lidský papillomavirus je jedna z nejčastějších sexuálně přenosných nemocí. Jedná se o virus, který může být šířen přes kůži (při kontaktu s pokožkou). Existuje mnoho různých typů lidského papillomaviru. Některé způsobují genitální bradavice a jsou nazývány nízkorizikové, některé mohou vést k rakovině děložního čípku, jsou tedy vysoce rizikové. Neexistuje žádný známý lék na lidský papillomavirus, ale k dispozici je vakcína, která může chránit před některými typy viru.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Diskuze

V diskuzi GENITÁLNÍ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Pomůže mastička Framykoin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili.

Nepomůže

Zdroj: diskuze Genitální opar

Diagnostika

Lékař zjistí, zda máte genitální bradavice, při pohledu zblízka na genitálie nebo anální oblast. Dále se vás bude ptát na vyskytující se příznaky a možné rizikové faktory (rizikové faktory jsou věci, které způsobují větší riziko onemocnění). Někdy vám lékař kvůli další testům odebere vzorek tkáně z bradavice. Pokud se u žen vyskytne abnormální Pap test, může lékař provést test na HPV, který je určen pro vysoce rizikové typy viru.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Genitální opar foto

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět genitální herpes.

Zdroj: Jak na genitální opar

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAČÍ BRADAVIČKY NA JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Marešová.

Mám bradavičky v zadní části . Jinak se cítím dobře

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U kořene jazyka jsou takové výrůstky podobné bradavičkám a pomáhají při polykání. Někdy se stane, že je něco vyprovokuje a některé z nich se zduří. Pak máme pocit, jako by vzadu na jazyku ulpělo nějaké jídlo. Obvykle se to samo vrátí do normálu během jednoho týdne. Když ne, tak bude třeba provést vyšetření krku u lékaře ORL. Ten podle zjištění zvolí další postup léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co značí bradavičky na jazyku

Genitální opar

Genitální opar (herpes genitalis) je jednou z nejrozšířenějších pohlavně přenosných infekcí postihujících především dospělé osoby. Původcem onemocnění je lidský virus herpes simplex, který má 2 sérotypy – typ HSV-2, který způsobuje právě již zmíněný genitální opar, a typ HSV-1, který je obvyklou příčinou oparu na rtu (herpes labialis). V určitých případech může být typ HSV-1 také příčinou vzniku oparu na genitálu a opačně.

Zdroj: Jak na genitální opar

Diskuze

V diskuzi GENITALNI PASOVY OPAR A LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den,chtela bych se poprosit o radu -pasový opar.Koncem března tohoto roku jsem zjistila,že na zádech pod lopatkou a pak nize těsně vedle levého poprsí se mi utvořil pásovy opar.Doktorka mi předepsala herpesin tabletky a mast.Po léčbě jsem uzivala B-vitamin.Před tim jsem asi pul roku mela problémy s mocovymi cestami a pokaždé jsem brala antibiotika.
Znovu se mi pasovy opar vytvoril začátek června v pravem třísle.Byl zrovna vikend tak jsem navstivila pohotovost a byla jsem hospitalizována na gynekologii,kde mi davali po osmi hodinach kapačky herpesin a mast.Po třech dnech jsem byla propuštěna s pokracovanim léčby,herpesin tablety a mast.Doma zjistila,že se mi utvořil pasovy opar v genitaliich.Chtela bych se zeptat mast herpesin je mozne používat i na genitalie na puchyřky?Poradite mi prosim jak se vyvarovat před dalším pasovym oparem,?S pritelem jsme měli pohlavni styk než jsem zjistila,že mám pásovy opar.Ma přítel navštívit lékaře a zahajit take léčbu i kdyz zatim.nemá příznaky?
Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Genitalni pasovy opar a léčba

Fotografie genitálního oparu

Zde můžete vidět, jak vypadá genitální opar.

Zdroj: Genitální opar

Popis genitálních bradavic

Genitální bradavice je výrůstek na kůži bílé nebo tělové barvy (i tmavší pigmentace). Má tvar vyššího pupínku různé velikosti. Někdy se však rozrůstá v květákovitě vypadající útvar. Genitální bradavice mohou být ojedinělé i vícečetné. Jak už samotný název napovídá, jejich výskyt se týká především oblasti genitálu. U žen je to vnější část rodidel, poševní vchod i pochva, někdy vyrostou i na děložním čípku. U mužů je nejčastější výskyt na penisu a skrótu (šourku). Ojediněle se bradavičky objeví i kolem anu (vyústění konečníku), na perineu (hrázi) či v tříslech. Pokud se projeví infekce papilomavirem, bývá to většinou výsevem bradaviček. Může se však projevit i změnou sliznice na děložním čípku a dát tak základ ke vzniku děložního karcinomu (rakoviny). Z tohoto důvodu se zvýšený výskyt a přenos papilomaviru HPV považuje za alarmující.

Zdroj: Genitální bradavice

Peroxid vodíku na genitální bradavice

Genitální bradavice se dají léčit pomocí peroxidu vodíku. Postačí pouhé potírání bradavice kysličníkem. Poté se jen čeká, až bradavice odpadne.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Příznaky genitálních bradavic

Genitální bradavice jsou zpočátku malá, měkká, vlhká, vyvýšená místa růžové až rudé barvy. Ložiska rychle rostou, stávají se stopkatými. Obvykle jich v jedné oblasti bývá několik a mají květákovité vzezření. U těhotných žen, pacientů užívajících léky na potlačení imunity (například po transplantaci orgánů) a při poškození kůže nadměrnou vlhkostí rostou genitální bradavice ještě rychleji.

Zdroj: Genitální bradavice

Diagnostika genitálních bradavic

Genitální bradavice můžeme obvykle identifikovat podle jejich vzhledu. Důležité je jejich odlišení od zhoubného kožního bujení (rakoviny), proto při nejisté diagnóze má být vždy odebrán vzorek tkáně k mikroskopickému vyšetření. Totéž platí pro ženy s bradavicemi na děložním hrdle.

Zdroj: Genitální bradavice

Fotografie

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět genitální herpes.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Genitální bradavice a těhotenství

U virových onemocnění je největším rizikem možný přenos z rodičky na dítě, a to především v době porodu. Infikace novorozence tímto virem může u dítěte vyvolat onemocnění dýchacích cest, takzvanou papilomatózu laryngu. Je to onemocnění, které většinou vyžaduje opakované chirurgické řešení, protože se projevuje výskytem nezhoubných nádorků v hrtanu. Nádorky se často vrací. Naštěstí jde o ojedinělé onemocnění. Každopádně pokud má matka genitální bradavice, měl by lékař navrhnout ukončení těhotenství císařským řezem.

Zdroj: Genitální bradavice


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP