Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MASTURBACE V NEMOCNICI

OBSAH

Masturbace omezuje nevěru

Masturbace je další možná cesta jak řešit nesoulad sexuálních potřeb partnerů. Masturbace i onanie dokážou natolik snížit a vyrovnat sexuální potřebu partnerů, že muži i ženy ve zdravém partnerském svazku nakonec ani nemají výraznou potřebu být nevěrní a hledat si milence nebo milenku. Vyrovnání sexuálních potřeb partnerů je nejsnadnější a nejvhodnější masturbací nebo onanií v přítomnosti partnera nebo partnerky. Nejenže můžete být u toho, ale také se můžete zapojit a pomoci. Vše máte pod kontrolou, a navíc se můžete lecčemu přiučit a některé techniky odkoukat.

Zdroj: Kdo si hraje, nezlobí

Diskuze

V diskuzi OBŘEZANÝ PENIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

O čem by se mělo diskutovat? Přece o tom, že obřízka penisu ho nenávratně zohyzdí. Pokud obřízka není nutná kvůli fimóze, tak by se vůbec neměla provádět. Odstraněním předkožky muž přijde o miliony citlivých nervových zakončení, která jsou právě v předkožce. Nehledě na ztíženou možnost přirozené masturbace. Dobrovolná obřízka penisu je FUJ TAJBL!!!!!!! Obřezaný penis je doslova hnusný.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek.

To je právě ono. Velmi často se v diskuzích nediskutuje, ale vnucuje se osobní názor. Kdyby byl alespoň trochu podložen alespoň drobnou znalostí problému a mohl do diskuze něco přinést tak fajn. Ale tohle. Kdybyste Kamilo viděla reprezentativní vzorek neobřezaných penisů například pubertálních chlapců či klientů domů pro seniory, pak byste věděla, co je FUJ TAJBL. Jinak Design je věc vkusu, to není na diskuzi, masturbace po obřízce problém není. A to nemluvím o zdravotních benefitech pro obě pohlaví, více pro ženy.

Zdroj: diskuze Obřezaný penis

Masturbace v rámci antikoncepce

Důležité je, když si partneři o svých potřebách a možná i „úchylkách“ společně otevřeně promluví. To, co je pro někoho úchylka, může být pro jiného normální sexuální praktika. Někdy stačí k vyřešení problému jen málo. Někdy jen stačí používat stejné techniky, jaké partner nebo partnerka potřebují k dosažení vzrušení a vyvrcholení. A právě u perorální antikoncepce dochází k poklesu libida, což masturbace může zlepšit.

Zdroj: Kdo si hraje, nezlobí

Historie masturbace

V minulosti byla masturbace kvůli velkému vlivu některých – k tomuto fenoménu netolerantních – náboženství zakazována (tabu). I dnes se podobné odsuzující názory v některých společnostech považují za správné. Naproti tomu v některých kulturách může být součástí náboženské sféry, tak tomu bylo u mužské masturbace například ve starověkém Egyptě v návaznosti na tamní mýtus o stvoření světa bohem Atumem prostřednictvím sebeukojení. Na konci 18. století švýcarský lékař Samuel Tissot prohlásil masturbaci za příčinu nespočtu fyzických i duševních chorob a zahájil snahu o její léčení, která pokračovala až do padesátých let 20. století. Metody léčby zahrnovaly celou škálu různých postupů od prostého svazování penisu chlapcům, nasazování nejrůznějších pásů cudnosti, včetně ostnatých, které měly chlapci způsobit bolest při erekci, až po ústavní léčbu, skotské střiky, elektrošoky či kastraci. V roce 1859 zkonstruoval E. T. Cramer mechanismus nazvaný aidousoter, který si chlapci museli povinně nasazovat na noc.

Katechismus katolické církve uvádí masturbaci v paragrafu 2352. Podle některých křesťanských autorů je masturbace symptomem poruchy mezilidských vztahů. Někteří autoři tvrdí, že se masturbace vyskytuje především u dětí vystavených krutému zacházení a stresu, a při častější frekvenci masturbace hovoří o „masturbační krizi“, která musí být léčena; základní metodou pomoci je dát poznat mladému člověku jeho základní životní problémy, které se stávají „hlubšími principiálními příčinami“ autoerotického chování.

Judaismus považuje mužskou masturbaci za těžký hřích. Podle Talmudu by muži měla být ruka, jíž si „šmátrá pod pupkem“, useknuta. Vztah k ženské masturbaci tak jasně vymezen není, zcela jistě se však jedná o hřích nečistých myšlenek.

Podle hadísu Hasana ibn Arfaha Prorok Mohamed pravil: „Sedm jest lidí tak odpudivých, že Bůh nepohlédne na ně v Soudný den.“ Mezi ně patří i onanista.

Sexualita člověka je založena na masturbaci a souložení, přičemž lidská ruka je všestranným nástrojem. Z doby, kterou člověk věnuje sexu, připadá pouze desetina na souložení a devět desetin na masturbaci. Většina mužů i žen bez ohledu na stáří, rasu, náboženství a podobně praktikuje nebo praktikovala autoerotismus neboli automasturbaci, která už dávno není považována za zdraví škodlivou.

Zdroj: Kdo si hraje, nezlobí

Poradna

V naší poradně s názvem FRANTIŠKOVY LÁZNĚ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Slabá.

Dobrý den, nyní jsem v nemocnici po laparoskopické operaci žlučníku. Dostávám antibiotika pro velký zánět . Tím pádem je léčba v nemocnici zdlouhavéjsi.
Prosím, mám nárok na křížove lázně. Je mne 71 let

Děkuji Naďa Slaba

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli máte nárok na křížkové lázně může rozhodnout pouze vaše zdravotní pojišťovna. Potřebujete k tomu doporučení odborného lékaře, ve kterém bude napsáno, že lázeňská léčba povede ke zlepšení vašeho zdravotního stavu a přispěje tak ke snížení nákladů za léčbu, kterou by jinak bylo nutné vynaložit za vaši léčbu bez lázní. Dohodněte se se svým ošetřujícím lékařem, aby vám takové doporučení napsal a vytvořil návrh na lázeňskou léčbu. Pojišťovna vám pak dá do třiceti dnů vědět, jak rozhodla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Františkovy Lázně hrazené pojišťovnou

Recept na výrobu domácí vagíny

Jak tedy vyrobit umělou vagínu a co k tomu budeme potřebovat: 50 mm širokou odpadní rouru, cyklistickou duši (vhodný ventilek si zvolíte sami) a samozřejmě nářadí. Umělou vagínu můžete vylepšit vložením pružného kroužku, který umístíte do roury, čímž vytvoříte užší, ale pružný prostor pro penis. Náročnější bude vytvořit jakési vakuum, díky němuž bude vznikající podtlak působit mnohem realističtější pocity masturbace. Takto zhotovenou vagínu můžete zdokonalit 12 V motorkem (ze stěrače, autíčka na ovládání) a to vše uložit do další odpadní roury, která bude o něco větší. Pokud se vám povede zhotovit umělou vagínu pomocí přiloženého videa, získáte tak vagínu, která dokáže pracovat zcela sama bez použití rukou.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Poradna

V naší poradně s názvem JE BAKTERIÁLNÍ ZÁPAL PLIC NAKAŽLIVÝ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Pavlů.

Dnes mi v nemocnici diagnistikovali bakteriální zápal plic, zatím jen s domácím léčením a antobiotikama Stará se o mne dcera, může to ode mne dostat, je tento zápal infekční? V nemocnici jsem se zapomněla zeptat. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bakteriální zápal plic je nakažlivý, sice ne jako chřipka, ale přenos je možný kontaktem. Ochrana vaší dcery ošetřovatelky je možná pomocí přídavné roušky na obličej a důsledného mytí rukou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je bakteriální zápal plic nakažlivý?

Typy obřízky

Obřízka částečná a nízká (Partial circumcision)

Odstraní se celá vnitřní předkožka a vnější je ponechána takové délce, že v normálním stavu překrývá přibližně půl žaludu. Zbytek předkožky cestuje po žaludu, což může vyvolávat nepříjemné pocity. Dále je dobré vědět, že jedna polovina žaludu oschne a zkrabatí, kdežto druhá polovina zůstane přirozeně vlhká. Pokud byla tato obřízka provedena z důvodu fimózy, hrozí její navrácení. Co se masturbace týče, po mechanické stránce zůstává stejná, jen pacient prožívá jiné pocity.

Vhodná pro ty, kdo obřízku podstupují neradi, ovšem pohyb předkožky může někomu vadit.

Obřízka částečná a vysoká (Loose circumcision)

Zde se odstraňuje zčásti vnitřní a zčásti vnější předkožka. Poměr zakrácení jednotlivých částí předkožky je zcela individuální. Záleží, kdo obřízku zrovna provádí a jak si to sám pacient přeje. Žalud je alespoň většinou obnažen. Také není vhodná při boji proti fimóze. Při ztopoření je zbývající předkožka napnutá, ale jde jí hýbat klidně až do půlky žaludu. Ani to nebrání tomu, aby byl sex jiný než před provedením obřízky. Co se masturbace týče, z mechanického hlediska se nic nemění.

Obřízka úplná a nízká (Low circumcision)

Vnitřní předkožka je zcela odstraněna a vnější je zkrácená natolik, že je napnutá neustále. Zbývající předkožka je trvale napnutá a nelze s ní významně hýbat. Po provedení této obřízky se toho hodně změní. Masturbace je vhodnější s použitím lubrikačního gelu. Sex je vnímán výrazněji a penis se zdá být tvrdší. Jen se může stát, že se bude tahat šourek k žaludu. Sex je bez potíží.

Obřízka úplná a vysoká (Tight circumcision)

Vnitřní část předkožky je odstraněna částečně a vnější do takové míry, že je předkožka napnutá neustále a nelze s ní významně hýbat. Poměr zkrácení jednotlivých listů předkožky je opět případ od případu jiný. Pro masturbaci platí to samé jako pro úplnou nízkou obřízku.

Zdroj: Obřízka penisu

Diskuze

V diskuzi LÁZNĚ PO VÝMĚNĚ CHLOPNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Marik.

Dobrý den, manžel se v 25.4. podrobil v Brně výměně aortální chlopně, po operaci bohužel nastala komplikace a manžel musí být 4 týdny v nemocnici na antibiotikách. Proto nemohl být odeslán na časnou kardiorehabilitaci, je možné nastoupit do lázní ihned po propuštění do nemocnice, jak to zařídit, aby nastoupil do týdne od propuštění z nemocnice , jde to vůbec? Prý může absolvovat komplexní lázeňskou péči na tu kardiorehabilitaci už nemá nárok. Poradíte ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslava Nováková.

Dobry den chci se zeptat.Mam syna v nemocnici na operaci srdce má přšitou srdeční chlopen a je mu navrhnutá lazenská lečba,Je v nemocnici na homolce v Praze a má nastoupit lazenskou lečbu ma tam byt hospitalizovan přimo z lužka a ja se chci zeptat zda bude něco platit a kolik děkuji s přaním hezkého dne s pozdravem Nováková

Zdroj: diskuze Lázně po výměně chlopně

Balení tašky do porodnice

Do porodnice je dobré si nachystat dvě tašky, jednu s věcmi potřebnými na porod a na pobyt v nemocnici pro vás, druhou s věcmi pro děťátko. Tašky by měly být připraveny v dostatečném předstihu, což znamená dva až tři týdny před nástupem do porodnice. Také se vám budou hodit nápoje, časopisy a drobné občerstvení.

Zdroj: Co s sebou do porodnice

Poradna

V naší poradně s názvem POLIKLINIKA KARLOVO NÁMĚSTÍ 32 PRAHA 2 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena medová.

Dobrý den,
prosím vás jak se jmenuje přesně oddělení kde ozařují paty.
Děkuji s pozdravem
Medová(Majerová)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ozařování patních ostruh se obvykle provádí na oddělení onkologické kliniky. Poliklinika Karlovo náměstí má onkologickou kliniku i s radioterapií, ale od 1.5.2021 zrušili část, která se věnovala nenádorové terapii, kam spadá ozařování patních ostruh. Takže tuto léčbu byste v prostorách polikliniky Karlovo náměstí i v celé Všeobecné fakultní nemocnici hledala marně. Náhradní řešení můžete najít ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady nebo v nemocnici Motol.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poliklinika Karlovo náměstí 32 Praha 2

Léky bez doplatku

Máme pro seznam léků, u kterých není při výdeji požadován žádný doplatek. Dostanete je v lékárně nebo v nemocnici zdarma. Kompletní seznam léků, které plně hradí zdravotní pojišťovna najdete zde: Léky bez doplatku.

Zdroj: Léky plně hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den,

že můžu mít ztrátu erekce mi řekli a dá se řešit karonem. Ale nikdo mi neřekl, že budu mít penis o třetinu kradší a při erekci s karonem deformovaný. Neměl jsem ještě 50 let a je to brzy vzdát se sexu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud vám byla provedena kastrace - odstranění varlat, tak vám lékař určitě předepsal uměle dodávaný testosteron. Požádejte lékaře o zvýšení dávky testosteronu. Tím se vám zlepší chuť do života. Na řešení nedostatečné erekce můžete používat vakuovou pumpu nebo vhodnou techniku masturbace, kdy vháníte krev do špičky penisu a nebo léky na podporu erekce. Chybějící obsah po odstraněných varlatech můžete vyplnit implantáty, které jsou pak na omak k nerozeznání od těch přirozených. Blíže vám k tomuto zákroku poví lékař urolog.
Přežil jste a to je nejdůležitější. Nyní je třeba co nejdříve akceptovat nové podmínky a snažit z toho vytřískat co se dá, protože čas běží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ztráta erekce po operaci prostaty

Cvičení a rekonvalescence

Po operaci zůstanete v nemocnici do druhého dne. Běžné činnosti můžete vykonávat již v den operace. Větší zátěž pak asi za 10–14 dnů po operaci s použitím síťky. Po klasické operaci za 6–8 týdnů. Veškeré náklady spojené s operací hradí zdravotní pojišťovny.

Výhody moderní operace kýly (se síťkou):

  • výrazný komfort pro pacienta;
  • eliminace pooperačních rizik;
  • vyloučení výskytu recidiv;
  • rychlý návrat k aktivnímu životu.

Zdroj: Břišní kýla

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PRADAXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sarka.

Dobrý den, tatínek na jaře prodělal CMP, byl mu (v nemocnici) předepsan lék Pradaxa. Když ale potřeboval nový recept, lékař (specialista) mu řekl, ze mu Pradaxu psát nemůže (resp. pouze s plnou úhradou, což si tatínek nemůže dovolit), pouze Warfarin. Jak je možné, ze v nemocnici mu Pradaxu napsat mohli, a jiný lékař nemůže? Co bychom měli udělat?
Děkuji,
Š. Dostalova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V nemocnici použili lék Pradaxu kvůli její bezproblémové interakci. U Warfarinu je přeci jen trochu zdlouhavé vyladit dávkování, aby se udržela správná srážlivost krve. Jinak je lék Warfarin skvělý a mnoho lidí mu vděčí za prodloužení života. Když se vyladí jídelníček a absolvují se pravidelné měsíční kontroly srážlivosti krve, tak je Warfarin opravdu nejlepší volba. U léků, jako je Pradaxa nebo Xarelto a podobné, které se také používají na úpravu srážlivosti, se sice nemusí držet dieta, ale jejich cena je příliš vysoká a není možné je plně hradit z veřejného zdravotního pojištění pro všechny pacienty. V některých případech to ale jde a podmínky jsou přesně vyjmenovány na stránkách lékového úřadu SÚKL, tady: www.sukl.cz/modules/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Pradaxa

Léčba zánětu pobřišnice

Pokud vám praskne apendix a objeví se u vás zánět pobřišnice, dostanete antibiotika. Váš chirurg bude muset vypustit infikovaný materiál a dezinfikovat vaši břišní dutinu. Možná bude nutné zavést do žaludku na jeden nebo dva dny nazogastrickou sondu (vyživovací sondu přes nos) a do žíly na paži vám budou podávány nitrožilní tekutiny. Můžete očekávat delší pobyt v nemocnici.

Zdroj: Káva po operaci slepého střeva

Poradna

V naší poradně s názvem HNISAVÝ VŘED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paulina Bieksza.

Dobrý den na prsu udělal se mi hnisavý vřed chtěla jsem se zeptat jestli je možnost aby se nikdo nám ne podíval. Děkuji Bieksza

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V nejbližší nemocnici na chirurgii vám to ošetří.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Fakultní nemocnice karlovo náměstí kožní ambulance

Jak dlouho budu v nemocnici

Kyretáž dělohy je menším zákrokem. Ve většině případů nevyžaduje tento zákrok hospitalizaci, jen příslušná opatření. Ovšem vše záleží na rozhodnutí lékaře. Rekonvalescence probíhá tak, že je ženě doporučeno, aby po dobu dvou až tří týdnů dodržovala zvýšenou hygienu, tedy sprchovat se, ne koupat, dodržet sexuální abstinenci a také se vyvarovat velké fyzické námahy. Pokud u ženy proběhne kyretáž děložního hrdla, měla by dodržovat ta samá doporučení.

Zdroj: Kyretáž v přechodu

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÁ LÉČBA RAKOVINY HLASIVEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vondráček Milan.

Nemohu sehnat protonovou léčbu hlasivek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vondráček milan.

v jaké nemocnici tuto operaci dělají a jak se přihlásit?

Zdroj: diskuze Protonová léčba rakoviny hlasivek

Jak zvýšit intimitu s partnerem během menopauzy?

Během menopauzy může dojít k poklesu vašeho sexuálního života, v tomto období vám může pomoci právě poradenství, které poskytuje „návody“, jak vytrvat s partnerem v intimním vztahu. Láska a náklonnost může být vyjádřena i bez pohlavního styku. Užívejte si společný čas s partnerem, doporučují se procházky, večeře při svíčkách.

Chcete-li zlepšit svou fyzickou intimitu, zkuste následující tipy:

  • Zjišťujte si informace nejen o tělesné anatomii, sexuálních funkcích, změnách, které jsou spojené se stárnutím, ale i o sexuálním chování a reakcích. To vám pomůže překonat obavy ze selhání.
  • Zvyšte stimulaci pomocí erotických materiálů (video nebo časopisy), masturbace a změn sexuální rutiny.
  • Rozptýlení a technika zvyšují relaxaci a odstraňují úzkost. Tyto přístupy zahrnují erotické a neerotické fantazie. Zejména se jedná o cvičení pomocí pohlavního styku, hudby, videa nebo televize.
  • Praxe nekoitálního chování jako smyslné masáže. Nekoitální chování stimuluje fyzickou činnost, která neobsahuje pohlavní styk. Tyto činnosti se užívají k podpoře jistoty a posilují komunikaci mezi partnery.
  • Minimalizaci bolesti lze většinou ovlivnit sexuální pozicí umožňující ovládání hloubky průniku. Velmi užitečná je teplá koupel s vaginálními mazivy, která pomáhají ke snížení bolesti během tření. Pro relaxaci postačí jen samotná teplá koupel.
  • Komunikujte se svým partnerem o tom, co je pohodlné a co ne.

Zdroj: Sex a menopauza

Po operaci slepého střeva

Po operaci můžete očekávat:

  • Sestry budou pravidelně zaznamenávat vaši teplotu, krevní tlak, puls a dýchání.
  • Sestry budou sledovat vaši ránu a úroveň bolesti a podle pokynů vašeho lékaře vám podají léky proti bolesti.
  • Pokud nenastanou žádné komplikace, můžete vstát z postele poměrně brzy po operaci.
  • Včasný pohyb je žádoucí, ale opatrnosti je třeba při chůzi do schodů, abychom nezatížili břišní svaly.

Přibližně 24 hodin po operaci byste měli být schopni jíst.

Po nekomplikované apendektomii byste měli být schopni opustit nemocnici za dva až tři dny.

Pokud máte vnější stehy, obvykle si je necháte odstranit zhruba po týdnu. Někdy chirurgové používají rozpustné stehy, které není třeba vytahovat.

Zdroj: Káva po operaci slepého střeva

Léčba úpalu

Zamezte dalšímu působení tepla, transportujte postiženého do chladnějšího prostředí, stínu. Snižujte tělesnou teplotu omýváním vodou (ne ledovou) nebo chladnými zábaly. Nahrazujte ztracené tekutiny, nejlépe podáváním chladných minerálek. Tělesnou teplotu je třeba snížit přibližně na 39 °C, ne níže, protože by pacient mohl snadno upadnout do šoku. Vhodným způsobem, jak ochlazení dosáhnout, je koupel ve vlažné vodě. V nemocnici jsou k dispozici speciální lůžka, kde mohou být pacienti omývání vodou a chlazeni ventilátory. Nejvhodnější a nejúčinnější je však samozřejmě prevence. Přehřátí organismu lze přitom zabránit velmi jednoduchým způsobem. Znamená to nezůstávat příliš dlouho na slunci, správně se oblékat, chránit si hlavu vhodnou pokrývkou, pít dostatečné množství tekutin, a to zejména při tělesné práci v horkém prostředí.

Zdroj: Úpal

Průběh obřízky

Naprostá většina obřízek se v rozvojových zemích i jinde ve světě provádí bez anestézie, často i bez dezinfekce a jen pomocí primitivních nástrojů. Pouze v západních zemích a ve velkých městech se obřízka provádí v klinických podmínkách. Například v Turecku probíhá 85 % obřízek tradičně (v domácích podmínkách), 10 % provádí zdravotnicky vyškolená osoba a jen 5 % lékař.

Minimum (méně než 15 %) provedených obřízek se provádí v nemocnici. V takovém případě pacient před zákrokem absolvuje klasické předoperační vyšetření. Zákrok probíhá při anestezii, takže je takřka bezbolestný.

Celková anestezie

Výhody:

  • Pacient prospí celý zákrok, takže necítí vůbec žádnou bolest.

Nevýhody:

  • Časově náročnější – trvá delší dobu, než se z toho pacient vzpamatuje.
  • Po probrání se z narkózy je zpravidla pociťována nevolnost.
  • Není možné v den zákroku řídit.

Lokální anestezie

Lokální anestezie představuje aplikaci znecitlivující látky přímo do penisu několika injekčními vpichy.

Výhody:

  • Menší zátěž pro organismus než celková anestezie.
  • Je možné opustit nemocnici už za 30–60 minut po zákroku.
  • Je možné po zákroku řídit.

Nevýhody:

  • Někomu může být nepříjemné být při vědomí během operačního zákroku.
  • Samotná aplikace anestetika může být trochu bolestivá (tuto malou nepříjemnost lze řešit znecitlivující mastí před provedením vpichů).

Samotný zákrok trvá běžně 15–20 minut. Kůže je odstraněna buď skalpelem, nebo speciálními nůžkami. Rána je pak sešita několika stehy. Při obřízce lze přihlédnout k přání pacienta a odstranit více vnitřní nebo vnější předkožky. Úplná obřízka se oproti částečné vyznačuje rychlejším hojením a výrazně menším počtem pooperačních komplikací.

Zdroj: Obřízka penisu

Podobnost s jinými nemocemi

Syfilis: Také syfilis vytváří na rtech tvrdý vřed. Pokud nemoc postoupí do dalšího stadia, vznikají mokvavé pláty na rtech, sliznici tváří, na jazyku a v koutcích úst. Třetí stadium přináší destrukci tkání.

Herpetická stomatitida (herpetický zánět ústní sliznice), gingivostomatitida (zánět dásní a ústní sliznice), retní opar (herpes labialis): Jsou onemocnění, která mají stejného původce. Tím je herpes virus – virus oparu (HSV). Na první setkání s tímto virem reaguje každý organismus jinak, u některého jedince se prvoinfekce projeví jen jako lehká viróza (mrzutost, únava, mírně zvýšená teplota), ale u jiného může vyvolat těžké postižení celkového stavu s vysokými horečkami a nezbytným pobytem v nemocnici. Virus pak dále přežívá v epitelových buňkách a při jeho aktivaci vznikají typické puchýřky (opar).

Zdroj: Baelzova nemoc

Itakem vedlejší účinky

Podobně jako všechny léky může mít i tento přípravek vedlejší účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Vedlejší účinky se nejčastěji objevují v prvním nebo druhém týdnu léčby a obvykle jsou při pokračování léčby méně závažné a méně časté. Pokud se u vás vyskytnou následující nežádoucí účinky, navštivte ihned svého lékaře nebo nejbližší nemocnici: obtížné močení, křeče (záchvaty), žluté zabarvení kůže a bělma očí, které může být známkou poruchy funkce jater/zánětu jater, rychlý, nepravidelný srdeční tep a mdloby, které mohou být příznaky život ohrožujícího stavu známého jako torsade de pointes. Během prvních týdnů léčby se u vás mohou projevit příznaky, jako je neklid, neschopnost sedět nebo stát v klidu, sebevražedné myšlenky a zhoršení vaší deprese nebo úzkostné poruchy. Pokud se u vás toto projeví, sdělte to ihned svému lékaři.

Zdroj: Lék Itakem


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP