Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MAXITROL KAPKY DO OČÍ

OBSAH

Maxitrol a ucho

Lék Maxitrol není určen k léčbě onemocnění ucha.

Zdroj: Oční lék Maxitrol

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ KAPKY MAXITROL DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Dohnalová.

Maxitrol kapky mám předepsány před operací šedého zákalu, jsou jen na předpis.je nějaký doplatek ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na kapky Maxitrol se doplácí přibližně 45 Kč. Plná cena je 88 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oční kapky maxitrol doplatek

Formy léku Maxitrol

Maxitrol − oční kapky, suspenze

Maxitrol obsahuje chlorid sodný, polysorbát 20, benzalkonium-chlorid, hydroxpropylmethylcelulózu, roztok kyseliny chlorovodíkové 1 mol/l a/nebo roztok hydroxidu sodného 1 mol/l (k úpravě pH) a čištěnou vodu. Kapky se nacházejí v polyethylenové lahvičce s kapací vložkou a šroubovacím uzávěrem a v krabičce. Před použitím je nutné je dobře protřepat. Dávkování: 1−2 kapky vkápnout do spojivkového vaku oka nebo obou očí; u těžkých onemocnění může být přípravek vkapáván v jednohodinových intervalech se snižováním dávky až do vysazení při vymizení zánětu; u mírných onemocnění se přípravek vkapává 4−6krát denně. Po otevření lahvičky nesmí být přípravek používán déle než 28 dnů. Po každém použití musí být lahvička dobře uzavřena, aby nedošlo ke kontaminaci jejího obsahu. Z tohoto důvodu nesmí její ústí přijít do kontaktu s povrchem oka nebo jinou tkání či předměty. Velikost balení je 5 ml. Doba použitelnosti − 2 roky.

Zde je cena Maxitrol − oční kapky, suspenze.

Maxitrol − oční mast

Maxitrol obsahuje methylparaben, propylparaben, lanolin a bílou vazelínu. Mast je umístěna v hliníkové tubě s uzávěrem a v krabičce. Dávkování: malé množství masti (proužek dlouhý cca 15 mm) se nanáší do spojivkového vaku 3–4krát denně; nebo se stejné množství masti nanese do oka pouze před spaním v případě, že se přes den používá suspenze. Po otevření tubičky nesmí být přípravek používán déle než 28 dnů. Po každém použití musí být tubička rovněž dobře uzavřena, aby nedošlo k její kontaminaci, a její ústí nesmí přijít do kontaktu s povrchem oka nebo jinou tkání či předměty. Obvyklá délka léčby je 7−8 dnů. Velikost balení je 3,5 g. Doba použitelnosti − 4 roky.

Zde je cena Maxitrol − oční mast.

Maxitrol − příbalový leták.

Zdroj: Oční lék Maxitrol

Léčba zánětu spojivek u dětí

Pro děti jsou při léčbě zánětu spojivek běžně doporučovány tyto přípravky:

Ophthalmo-Septonex (účinná látka Carbethopendecinii bromidum) – při mírném průběhu zánětu

Opthalmo-Framykoin (účinná látka Bacitracinum zincicum), Tobrex mast nebo kapky (léčivá látka Tobramycin), Kanamycin mast nebo kapky (účinná složka Kanamycini sulfas), Garasone (léčivá látka Gentamicini sulfas a Betamethasoni natrii phosphas)

Při alergických zánětech spojivek – Maxitrol, Spersallerg (obsahuje dvě účinné látky, Tetryzolin k omezení zánětlivého podráždění a otoku a Antazolin zmírňující alergii), Opatanol, Zaditen kapky atd.

Pamycon (účinná látka Neomycini sulfas) – antibiotické kapky k léčbě přidružených zánětů v nose a uších

Zdroj: Zánět spojivek

Diskuze

V diskuzi OČNÍ LÉK MAXITROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonka.

Dobrý den, je k dostání v ČR kapky maxitrol???
dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oční lék Maxitrol

Co léčí lék Maxitrol

Maxitrol léčí záněty oka citlivé na glukokortikoidy, které provází bakteriální infekce nebo u nichž existuje riziko bakteriální infekce oka. Oční glukokortikoidy jsou indikovány u zánětů spojivky, víčka nebo očního bulbu, u zánětů rohovky a přední části oka, dále u chronických zánětů přední duhovky a u poškození rohovky, které bylo vyvoláno chemickým, radiačním nebo tepelným popálením či průnikem cizího tělíska. Použití kombinace glukokortikoidů a antiinfekční složky se indikuje při vysokém riziku infekce oka nebo při předpokladu přítomnosti potenciálně nebezpečného počtu bakterií v oku. Přípravek se používá především při léčbě dospělých nemocných. Tento produkt je dostupný pouze v kamenné lékárně, a to na základě lékařského předpisu.

Zdroj: Oční lék Maxitrol

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ TEČKY V KOUTKU OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, před několika dny jsem objevil bílé tečky v koutku oka, v té červené části.Tak se chci zeptat, z čeho to asi může být ?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Petře, tohle vypadá na nějaké polypy. Doporučuji zajít v Kroměříži na oční, aby se ti na to mrkli. Obvykle to spraví antibiotické kapky - nejčastěji Maxitrol. Recept na Maxitrol dostaneš od očního.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé tečky v koutku oka

Švédské kapky cena

Švédské kapky Maurers: 129 Kč.

Dr. Theiss Schweden Bitter Žaludeční hořká: 270 Kč.

Zde můžete vidět cenu švédských kapek.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ LÉK MAXITROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Lettovský.

Byl jsem v nemocnici na ušním s bolestí ucha. Lékař mi napsal recept a poslal mi jej na mobil. V nem. lékárně mi vydali oční kapky Maxitrol. Je to správné ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto je běžná praxe, kdy se používají oční kapky i do ucha. Maxitrol je složené léčivo s rychlým účinkem proti zánětu díky dvěma složkám antibiotika a kortikoidy. Antibiotika léčí příčinu zánětu a kortikoidy tlumí průběh infekce. Postupujte podle návodu, který vám napsal lékárník na krabičku a užívejte si výhod tohoto skvělého léku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oční lék Maxitrol

Kapky Vigantol

Vigantol kapky obsahují vitamín D, který je určen k léčbě pro děti i dospělé.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Dostupnost

Olejové kapky Vigantol jsou registrovaným léčivým přípravkem pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem POPRASKANE OČNÍ KOUTKY KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anajstol@seznam.cz.

ic mám oční koutky na očním jsem byla dvakrát a nic,mám prý jít na alergologii,alergie se neprokázala a na kožním taky nic jen mi dali ophtalmo-hydrokortison mast nezabrala a tak jsem použila ophtalmo-framykoin mast kterou mám pro psi a tak jakž takž zabírá v tom ,že sklidní to svědění,ale po všech hledáních jsem nabyla přesvědčení,že mám oslbenou imunitu a potřebuji vyčistit organismus a tak začínám detox čaj Lerox,Chlorella,B-komplex štávu z červené řepy.uvidíme a vám děkuji za rady.Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jano, jestliže Vám na svědění v očích zabírá framykoin, tak nejspíše jde o bakteriální nákazu očních sliznic. Takže je třeba někde získat recept na Maxitrol, který oko okamžitě sklidní a vyhubí přemnožené bakterie. Maxitrol si do postiženého oka kapejte 6 krát denně dvě kapky pod spodní víčko. Jestliže z nějakého důvodu nemůžete jít k lékaři pro recept na Maxitrol, tak užívejte pravidelně svůj ophtalmo-framykoin 3 krát denně si aplikujte tenkou linku masti pod spodní víčko do doby než obtíže vymizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Popraskane koutky kvasinky

Švédské kapky a zdraví

Švédské kapky jsou vhodné pro vnitřní i vnější použití. Při vnitřním použití podporují činnost trávicích orgánů, zvyšují chuť k jídlu a mají mírně projímavý účinek. Při vnějším užití působí příznivě při drobných poraněních pokožky a revmatických bolestech.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem DOMACI LECBA PRASKLE ZILKY NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Na kůstce nosu mám malou prasklou žilku.Dá se odstranit
bez laseru? Také mi praskají žilky ve vnitřnim koutku,pouze vždy na pravém oku.Lékař to přičítá řasám.Ty jsme z koutku odstranili,předepsal i kapky Maxitrol.Nemám vysoký tlak.Neužívám ani léky na ředění krve.Poraďte,ďekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Karlo, já bych vám doporučil měsíční celaskonovou terapii. Kupte si přípravek Ascorutin a užívejte ho po dobu jednoho měsíce podle přiloženého návodu. Tento lék stahuje cévy a zabraňuje pronikání krve skrze cévní stěny, což je evidentně váš problém. Po měsíci se ozvěte a vyhodnotíme výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domaci lecba praskle zilky na nose

Švédské kapky použití

Švédské kapky jsou ověřeným prostředkem užívaným ke zlepšení vitálních funkcí organismu, jde o takzvanou první pomoc v lahvičce. Švédské kapky jsou lékem při mírných žaludečních obtížích, nechutenství a poruchách trávení. Bylinné švédské kapky jsou určeny k užití dospělým osobám. Užívá se ½ až 1 kávová lžíce tinktury (2,5 až 5,0 ml) 1 až 3 x denně. Maximální denní dávka je 15 ml. Při vnějším použití navlhčit, potírat, případně masírovat postižené místo. Kapky nejsou vhodné k vnitřnímu užití pro kojící maminky, děti a lidi s epilepsií.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem AFT V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Udělalo se mi něco v jednom oku v koutku, manžel říká, že to připomíná aft. Je to možné a jak to léčit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To bude nejspíše ječné zrno. Nejrychlejší léčba ječného zrna je pomocí léku Maxitrol, který tyto obtíže vyléčí do tří až čtyřech dnů. Maxitrol je účinný kombinovaný lék, ve kterém jsou zároveň antibiotika i kortikosteroid a je na lékařský předpis, takže bude nezbytná návštěva očního lékaře, což v tomto vašem případě jedině prospěje.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aft v oku

Na co je lék Otipax

Otipax ušní kapky se používají k místní symptomatické léčbě bolestivých onemocnění středního ucha s neporušeným bubínkem.

Zdroj: Otipax ušní kapky

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO UŽÍVAT ŠVÉDSKÉ KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša Vratilova.

Mám dotaz,jak dlouho mužů používat kapky? Bolí mě ramena.Dekuji Dáša

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho užívat švédské kapky

Způsob použití léku

Kojencům a malým dětem se olejové kapky Vigantol podávají na lžíci mléka nebo kaše. Nedoporučuje se přidávat kapky do dětské lahve nebo do většího množství kaše, neboť tak není zaručeno podání plné dávky.

Starší děti a dospělí užívají olejové kapky Vigantol pomocí polévkové lžíce s tekutinou. Při kapání je nutno držet lahvičku ve svislé poloze. Délku podávání určí lékař.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Kozlíkové kapky pro kočky

Kozlíkové kapky, kozlíkový sprej pro kočky 50 ml

Jde o přírodní sprej pro kočky. Obsažený kozlík stimuluje dobrou náladu koček, napomáhá k jejich uklidnění, podporuje mazlivost koček. Vhodné aplikovat na hračky pro kočky.

Pokud máte problémy s chováním kočky a s tím, že ničí věci v domácnosti, tak zakupte kočce škrabalo, na které nakapete kozlíkové kapky. Většinu kočiček kozlíkovy kapky přitahují přímo magicky. Postačí 2–3 kapky do takové výšky, aby je kočka cítila při škrábání. Seženete je v lékárně, stojí pár korun a uvidíte, jak vašeho kočičího miláčka bude najednou škrabadlo zajímat a doma nebude žádná pohroma.

Zdroj: Kozlíkové kapky

Kapky na zánět spojivek

Na bakteriální zánět spojivek se využívají antibiotikové kapky do oka. Ty vám může předepsat pouze váš oční lékař. U alergického zánětu spojivek je zase třeba používat protialergické přípravky. Na začátku se používá antihistaminikum. Na virový zánět se využívá oftalmologikum.

Zdroj: Zánět spojivek

Dávkování

Není-li doporučeno jinak, podávají se olejové kapky Vigantol kojencům k prevenci křivice (rachitidy) denně 1–2 kapky od druhého týdne života. Zdravým novorozencům se podává 1 kapka denně; ve zvláštních případech a dětem předčasně narozeným 2 kapky denně. Doporučená doba léčby je 1 rok. Ve druhém roce života je možné v podávání vitamínu D3 pokračovat zvláště v zimních měsících, kdy je nedostatečné biologicky aktivní sluneční záření. Dospělí užívají olejové kapky Vigantol k prevenci měknutí kostí (osteoporózy) 1–2 kapky denně. K léčbě měknutí kostí se užívá obvykle 3krát 5 kapek denně dle pokynů lékaře. K léčbě poruch funkce příštítných tělísek se doporučuje 15–30 kapek denně.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Způsoby užití

Možností, jak kozlík lékařský používat, je hned několik. Pokud si jej sami natrháte, můžete si z něj připravit čaj. Pokud však dáte přednost doplňkům stravy, které lze pořídit v lékárně, na řadu přichází právě kozlíkové kapky. Kozlíkové kapky jsou volně dostupné a oblíbené byly především v dřívějších dobách, spousta lidí však kvůli nepříjemnému zápachu měla problém kapky užívat. To je také důvod, proč je mezi uživateli kozlíku v současnosti mnohem přijatelnější možnost zakoupit kozlík v tabletách.

Zdroj: Kozlíkové kapky

Kontraindikace

Vigantol kapky nesmí být užívány při známé přecitlivělosti na složky přípravku, při zvýšených hladinách vápníku v krvi nebo moči a při současném podávání některých močopudných léků (například thiazidových diuretik). Zvláštní pozornost je třeba při ateroskleróze, poruchách srdečních funkcí, poruchách funkce ledvin.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP