Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MED CUKR OLIVOVÝ OLEJ PEELING

OBSAH

Příprava peelingu

Jediné, co musíte udělat, je důkladně smíchat všechny ingredience, aby vznikl perfektní peeling. Nakonec přidejte ještě olej, který by měl navlhčit cukr a zůstat také na povrchu směsi. Tento peeling se velmi snadno aplikuje a lze jej použít na celé tělo včetně obličeje.

Tento peeling poskytuje vaší pokožce komplexní péči, a to proto, že jednak obsahuje cukr, který je vynikající exfoliant („odlupovač“) a má rovněž antibakteriální a hydratační účinky, a jednak je jeho součástí olivový olej, který poskytuje pleti intenzivní hydrataci a je bohatý na antioxidanty vitamínu A a E. Nakonec nesmíme zapomenout na citrónový esenciální olej, který pokožku čistí, zanechává svěží pocit a může pomoci stimulovat krevní oběh.

Pokud dáváte přednost domácí péči, nebojte se do přípravků přidat cukr, neboť vaší pleti prospívá. A když své tělo budete „drhnout“ sladkým peelingem pravidelně, možná se to projeví i na úbytku centimetrů ve vašem pase. Cukr ve stravě může znamenat pohromu pro vaše tělo, ale pokud budete cukr používat při péči o svou pleť, odmění se vám jemnější, hladší a zářivější pokožkou.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Lze úspěšně nahradit olivový olej za lněný?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Také olivový olej zbožňuji, salát si bez něj nedokážu představit.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Přírodní peeling

Cukr je přírodní peeling. To znamená, že může být použit k odstraňování odumřelých kožních buněk, čímž vede k mladistvé, zářící pleti. Z tohoto důvodu je používán v mnoha prostředcích určených pro peeling celého těla a může být lepší volbou než sůl. Sůl má totiž tendenci dehydratovat kůži, zatímco cukr má opačných účinek. Použití cukru jako každodenní součásti režimu péče o pleť může pomoci kůži absorbovat další hydratační složky. Cukr také obsahuje kyselinu glykolovou, která pomáhá při odlupování kůže. Takže cukr vlastně odstraňuje odumřelou kůži nejen mechanicky, ale i chemicky.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku

Exfoliační peeling z cukru a olivového oleje

Tento peeling kombinuje tři látky, které jsou sice jednoduché, ale velmi účinné při čištění pórů a odstraňování suché hrubé pokožky. Stejně jako u všech domácích čisticích prostředků je i v tomto případě důležité znát vlastnosti konkrétních složek. Tři základní složky, které jsou použity v tomto peelingu, mají tyto vlastnosti: olivový olej slouží k změkčení kůže, hnědý cukr je dobrý pro jemnou exfoliaci a med je určen pro uklidňující účinek. Proč právě hnědý cukr? Vzhledem k tomu, že je rafinovaný cukr příliš jemný, a sůl naopak příliš hrubá, tak se hnědý cukr zdá pro peeling nejvhodnější.

Návod: Smíchejte 3 polévkové lžíce teplého extra panenského olivového oleje s 3 lžícemi hnědého cukru a dobře promíchejte. Přidejte jednu lžíci medu a opět promíchejte. V závislosti na složkách, které používáte, můžete nastavit množství každé složky, dokud nebude směs mazlavá a mírně lepkavá. Nyní aplikujte na čistou a vlhkou tvář a jemně drhněte 1–2 minuty, zaměřte se na hrubé části. Pak si peeling opláchněte teplou vodou a pleť ošetřete hydratačním krémem. Pro dosažení optimálních výsledků můžete opakovat jednou až dvakrát týdně.

Zdroj: S cukrem omladíte svoji pleť

Diskuze

V diskuzi OLEJ CUKR MED NA PORY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adrianka.

Prave jsem vyzkoušela masku ,,cukorvý peeling,, a musím říct opravdu super, pleť je hebká, odumřelá kužička pryč. Doporučuji :-)

PS: Klidně by i stačila 1 lžička oleje, lžička cukru a lžička medu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olej cukr med na pory

Jak si vyrobit svůj vlastní cukrový peeling - recept

Pokud jste došli k závěru, že komerčně vyráběné cukrové peelingy jsou příliš drahé, tak je ten správný čas na vyzkoušení něčeho nového. Na výrobu základu cukrového peelingu budeme potřebovat jeden malý šálek cukru a malé množství oleje, který může být buď olivový, kukuřičný, arašídový nebo i slunečnicový. Do cukru ho přidejte tolik, abyste dosáhli pastovité konzistence. Cukr je třeba, aby byl býlí a byl třtinový – vyroben z cukrové třtiny. Hnědý cukr má tendenci přidat do cukrového peelingu lehký pach melasy. Nyní můžeme použít řadu užitečných a kůži prospěšných složek, které můžeme přidat k tomuto cukrovému základu.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lili25.

Olivový olej je vše lék, jak na mazání suché pokožky těla tak na teplou i studenou kuchyni.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Klara.

Souhlasím, u nás se používá olivový olej ve velkém, kupujeme velká balení a celkově máme rádi i vyrobky s olivami.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Exfoliační peeling z cukru, medu a citronu

Krystalový cukr je další skvělý dostupný produkt pro domácí peeling. Cukr smíchejte s medem, který má silné antioxidační a antibakteriální vlastnosti, přidejte trochu citronu pro vyjasnění a máte úžasně výživný a účinný peeling na obličej. Zkombinujte 1 lžičku cukru, 1/2 lžičky medu a čerstvou citronovou šťávou a dobře promíchejte. Je-li směs ještě trochu řídká, přidejte více cukru. Tato maska je velmi dobrá pro velmi suchou pleť.

Zdroj: S cukrem omladíte svoji pleť

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Cukr na omlazení pleti

Cukr jako peeling je určitě dobrá volba pro citlivou pokožku. Lze jej lze zvolit i v případě, kdy jste nejprve jako peeling použili sůl a pak jste zjistili, že je pokožka poškrábaná. Cukr ve formě peelingu také dobře hydratuje vaši pokožku, protože se používá v kombinaci s olejem a aromatickými esenciálními oleji, používá se například levandule, růže, pelargónie nebo grapefruit. Vzhledem k tomu, že cukrový peeling není tak abrazivní jako sůl, nemusí být ošetření pleti po peelingu tak důkladné.

Cukrový peeling v kosmetickém salonu obvykle probíhá v pokoji se sprchou, většinou v lázních. Celá procedura se provádí na masážním stole pokrytém ručníkem. Lehnete si na břicho a terapeut vtírá směs cukru, oleje a aromatických látek do kůže, obvykle se začíná zády. Pak se můžete otočit a terapeut pokračuje v peelingu. Když je peeling hotov, terapeut místnost opustí a vy se můžete jít do sprchy opláchnout. Nepoužívejte sprchový gel, je dobré, aby olej a aromatické látky zůstaly na kůži. Po peelingu následuje zábal, často z mořských řas nebo bahenní. Můžete také kombinovat cukrový peeling s masáží. Peeling by se měl provést jako první, protože stimuluje, zatímco masáž vás uklidní. Můžete si také vytvořit svůj vlastní cukrový peeling doma – smíchejte mandlový olej, cukr a několik kapek esenciálního oleje vysoké kvality.

Zdroj: S cukrem omladíte svoji pleť

Na co je dobrý biologický peeling?

  • Biologický peeling se používá tam, kde je pleť nečistá, mastná a také zužuje rozšířené póry.
  • Biologický peeling se používá při nedostatečně prokrvené pleti.
  • Biologický peeling se používá, když se objeví ochabnuté kontury tváře.
  • Biologický peeling se používá na vrásky, na stárnoucí anebo sluncem poškozenou pokožku (atrofie a elastóza).
  • Biologický peeling se používá na jizvy po akné anebo na  jizvy po haváriích.
  • Biologický peeling se používá na těhotenské strie.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Poradna

V naší poradně s názvem OLIVOVÝ OLEJ, SMÍ SE POUŽÍVAT PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janal.

Smí se používat olivový olej při užívání warfarinu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Olivový olej se smí používat při léčbě Warfarinem, ale musíte dávat pozor na jeho množství. 100 ml olivového oleje obsahuje 55 mikrogramů vitamínu K, přičemž denní příjem vitamínu K musí být na úrovni 90 mikrogramů. Aby bylo možné ten den jíst i jiné rostlinné produkty s obsahem vitamínu K, tak by oleje nemělo být více než 20 ml (11 mikrogramů vitamínu K).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Olivový olej, smí se používat při užívání warfarinu?

Cukrový peeling proti vráskám

Pokud jsou hlavním cílem vašeho boje vrásky, tak do cukrové pasty přidejte éterické oleje, které mají vysoký obsah antioxidantů, jako jsou éterický olej z rozmarýnu (rozmarýnový olej) či ze šalvěje.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi JAK UDRŽET OLIVOVÝ OLEJ V PUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Plivka.

Škoda že to nedokážu, zvedá se mi z toho žaludek, nejde to :(

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak udržet olivový olej v puse

Bilogický peeling video

Videa, na kterých je dobře vidět jak se provádí biologický peeling, jsou zde.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Poradna

V naší poradně s názvem LÁMAVÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Maretová.

Přiznám se, že já jsem se po mnohém zkoušení různých metod a přípravků nakonec rozhodla jen pro olejování (o té metodě například tady www.prostezdravi.cz/… nebo dlouhevlasy.cz/pece-… Používám olivový olej, který je cenově nejdostupnější a taky si říkám, že poměr cena výkon zde bude asi naprosto nejdokonalejší. A opravdu to stačí, víc výdajů než jednou za čas koupit v Bille lahev panenského nemám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plně souhlasím, taky jsem zjistila, že mi na vlasy nejvíce prospívá olivový olej s pár kapkami citronu. Vlasy si nejdříve umeju jedlou sodou rozdělanou ve vodě a pak si na ně dám olivový olej s citronem a je to naprosto dokonalé. V jednoduchosti je síla, někdy :-).

Zdroj: diskuze Lámavé vlasy

Peeling na nohy před holením

Pokud máte na nohou zarostlé chloupky a suchou pokožku, udělejte si před depilací peeling. Pak použijte gel na holení nebo nějaký hydratační sprchový gel. Po každém holení navíc preventivně namažte gel proti zarůstání chloupků.

Recept na peeling na nohy před holením: Budete potřebovat 1,5 lžíce kokosového oleje, hrst soli, strouhaný kokos a chia semínka. Kokosový olej rozmíchejte se solí, přidejte kokos a semínka, až vznikne požadovaná konzistence, aplikujte směs na nohy. Tento peeling stačí setřít ručníkem, nicméně pokud chcete, můžete jej i opláchnout.

Zdroj: Peeling na nohy

Poradna

V naší poradně s názvem OLIVOVÝ OLEJ, SMÍ SE POUŽÍVAT PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Olivový olej se smí používat při léčbě Warfarinem, ale musíte dávat pozor na jeho množství. 100 ml olivového oleje obsahuje 55 mikrogramů vitamínu K, přičemž denní příjem vitamínu K musí být na úrovni 90 mikrogramů. Aby bylo možné ten den jíst i jiné rostlinné produkty s obsahem vitamínu K, tak by oleje nemělo být více než 20 ml (11 mikrogramů vitamínu K).

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Olivový olej, smí se používat při užívání warfarinu?

Cukrový peeling cena

Zde je seznam obchodů a také nejlevnější cena, za kterou se dá koupit profesionální cukrový peeling: cukrový peeling cena.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Proč právě cukr na kůži?

Běžnou součástí exfoliačních peelingů jsou Alfa hydroxy kyseliny, známé také jako AHA. Jednou z nich je také kyselina glykolová nalezená v cukrové třtině. Kyselina glykolová v cukru z cukrové třtiny je přirozeně se vyskytující AHA a díky tomu je cukrový peeling již dlouhou dobu populární a efektivní způsob, jak odstranit odumřelé buňky a dosáhnout tak krásnou a zdravou pokožku.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Účinky

Citronová šťáva, olivový olej a med zabírá na očistu jater a žlučníku, kde se shromažďují jedy, kterých se chceme zbavit, aby naše tělo dobře fungovalo. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a chrání organismus před závažnými onemocněními, zabraňují vzniku akné a ekzémů.

Zdroj: Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Domácí peeling z hnědého cukru

Budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 šálek hnědého cukru;
  • 3 kapky citrónové silice;
  • extrakt panenského olivového oleje lisovaného za studena.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku

Cukr a vločky na suchou pleť

Peeling z cukru a ovesných vloček je ideální pro změkčení suché pleti a proti svědění kůže. Účinky ovesných vloček na svědění pokožky jsou skutečně silné, například na neštovice, kdy probíhá ukrutné svědění, velice pomáhá proti svědění právě koupel v plné vaně vody, ve které je rozmícháno jedno kilo ovesných vleček. Na peeling lze ovesné vločky použít také úplně samostatně, místo cukru, protože samy o sobě působí jako jemný exfoliant. K cukrové pastě stačí přidat dvě lžičky uvařených ovesných vloček.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Olivový olej proti zácpě

Dejte si ráno nalačno polévkovou lžíci olivového oleje. Důležité je, abyste vydrželi alespoň 30 minut, než se nasnídáte. Olivový olej má totiž mírně projímavé účinky a celkově příznivě působí na trávení. Pokud vám zcela nesedí chuť olivového oleje, smíchejte ho s citronem nebo jej vyměňte za kokosový olej.

Zdroj: Jak urychlit stolici


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP