Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MELASA PLET VLASY

OBSAH

Melasa složení

Melasa obsahuje vitamíny, minerály, nenasycené kyseliny, glukózu a sacharidy. Tyto látky jsou pilířem blahodárných účinků, kterými melasa vůči lidskému organismu disponuje. Může být prevencí, ale též pomocným alternativním lékem různých onemocnění. Úspěch, s jakým se projevuje na našem zdraví, je také dílem snadné vstřebatelnosti všech látek, které melasa obsahuje.

Zdroj: Melasa – černý zázrak

Poradna

V naší poradně s názvem UNAVENÁ PLEŤ A NEZDRAVÁ BARVA PLETI - CO TO ZPŮSOBUJE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

S největší pravděpodobností jde o nedostatek železa v organizmu. Průměrná spotřeba železa běžného člověka činí 0,5 mg denně, ovšem v době menstruace nebo jiného krvácení se spotřeba železa zvyšuje až na 100 mg denně. Nedostatek železa se projevuje bledostí a nezdravou barvou, slabostí, bolestí hlavy, zrychleným dechem, dále také lámavými nehty, špatnými vlasy a bolavými koutky úst. Železo lze doplňovat pomocí potravin obsahujících hodně železa jako je například melasa, telecí a hovězí játra, sušené meruňky, ořechy, rozinky, pšeničné klíčky a otruby. Dále lze železo do organizmu doplňovat i tabletami. Zde je však nutno myslet na to, že naše tělo z takových potravinových doplňků vztřebá jen přibližně 10% a je zapotřebí to podpořit 500mg vitamínu C a stopové mědi. Takovýto potravní mix doporučuji užívat po dobu 50 dní, pak 20 dní pauza a pak zase 50 dní užívání mixu.

Zdraví Cempírek!



Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Unavená pleť a nezdravá barva pleti - co to způsobuje?

Meruňkový olej na pleť

Olej získávaný z jader meruňky patří mezi absolutně nejluxusnější kosmetické oleje vhodné pro každý typ pleti. Má zvláčňující, čisticí, výživné a regenerační účinky. Pleť je po ošetření jemná a vitální. Je vhodný také k masážím obličeje. Výborné výsledky dosahuje při použití ve formě zábalů (na vlasy, ruce). Olej je nedráždivý, je tedy možné ho použít i na velmi citlivou pleť. Je vynikající také k ošetření ekzémů, akné a po spáleninách.

Zdroj: Meruňkový olej

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Vitamíny a minerály pro zdravé vlasy

Vitamíny podporují tvorbu zdravého mazu na pokožce hlavy. Vitamín C a vitamín E pomáhají krevnímu oběhu pokožky hlavy a obnovují vlhkost vlasů. B-komplex, měď, chrom a železo zabraňují vypadávání vlasů, pomáhají udržovat barvu vlasů. Vápník a hořčík podporují jejich zdravý růst. Zinek spolupracuje s vitamínem A, jejich přičiněním jsou vlasy zdravé a netrpí vysoušením.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Vsechny pripravky na plet a snad i vlasy obsahuji kolagen. Jeho vyhoda je v tom, ze pusobi relativne rychle a prvni ucinky jsou znatelne na nechtech. ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jajka.

Podle meho nazoru jsou pro plet, vlasy a nechty nejlepsi omega-3-kyseliny, pusobi dlouhodobe. J.

Zdroj: diskuze Re: kolagen

Prodej melasy a cena

Melasu si můžete zakoupit v prodejnách zdravé výživy a e-shopech, většinou v bio kvalitě. Ceny se různí dle výrobce a velikosti balení. Melasu můžete koupit například zde.

Zdroj: Melasa – černý zázrak

Diskuze

V diskuzi PROBLEMATICKÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Péče o pleť je komplikovaná. A to i proto, že jednou může být mastná a za pár let suchá. Člověka, který se o ní poctivě stará, odličuje se, čistí, natírá a někdy pomůže třeba výživným přípravkem jako je například Viaderm, pleť zaručeně odmění :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problematická pleť

Rajčatová maska

Připravte si pyré z čerstvých rajčat, naneste na pleť. Rajčata mají stahující účinek na póry a odstraňují nečistoty.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Marie, napiš mi sem co všechno na svou pleť používáš, jak dlouho to používáš a jak dlouho máš pupínky. Taky ty pupínky více popiš, zdali je to jako akné, nebo jako vyrážka či ekzém. Klidně to vyfoť, dej to na ulozto.cz a hoď sem pak odkaz na svou fotku. Uvidíme co se s tím dá dělat.

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

Jak používat pleťové oleje

Pleťové oleje jsou výbornou alternativou denních nebo nočních krémů a v podstatě dokážou krémy zcela nahradit. Můžeme si tak být jistí, že pleť zbytečně nezanášíme různými přídavnými syntetickými látkami a pleť má 100% výživu přírodního původu. Oleje se nanášejí na dobře vyčištěnou pleť ráno nebo večer. Několik kapek olejíčku rozehřejte v dlaních a pak naneste jemným přítlakem na obličej. Neroztírejte, jen jemně vklepejte. Pokud máte pocit mastné pleti, chvilku nechejte olejíček působit a pak na obličej přiložte například papírový kapesníček, který přebytečný olej odsaje. Nezapomeňte si sepnout vlasy, aby se vám neumastily.

Pleťové oleje zpomalují proces stárnutí pokožky, působí proti tvorbě vrásek, udržují pleť vláčnou a pružnou, zvyšují regenerační schopnost pleti, udržují hydratační schopnost pleti, chrání pleť před škodlivými účinky vnějšího prostředí, velmi rychle se vstřebávají, nezanechávají pocit mastnoty, jsou vhodné pro všechny typy pleti, velmi dobře působí i na problematickou a citlivou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o pleť

Brambora na pleť diskuse

Jaké máte s bramborem zkušenosti Vy? Napište nám své nápady s použitím brambory v diskusi pod článkem.
 

Zdroj: Brambory na pleť

Diskuze

V diskuzi PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kacka.

Děkuji, za super nápad, jen je škoda, že když tady máte - Péče o suchou pleť, tak v tom videu to představuje strašně zmalovaná slečna.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleť

Změny na kůži

Během léčby rakoviny může u mnoha lidí dojít ke změnám na kůži. Kůže bývá sušší, citlivější, může dojít k odlišnému zbarvení. Tyto změny nejsou tak rychlé jako u vlasů a nehtů. Nezapomeňte se však o svou pokožku dobře starat. Pokud je vaše pleť suchá nebo jiná než před léčbou, je čas na pečlivé hýčkání novými prostředky. Vyhýbejte se však nešetrným složkám různých kosmetických přípravků, například exfoliačním chemikáliím. Vyhledávejte prostředky poskytující potřebné živiny pro poškozenou kůži. V průběhu léčby si můžete nechat zkontrolovat i pokožku hlavy (kožní skvrny). Lékař nebo dermatolog vám může zkontrolovat podezřelé výrůstky, které byly dříve ukryty pod vlasy. Doporučí vám krémy a ošetřující přípravky, které vám pomohou pečovat o vlasy, nehty a pokožku během nemoci a její léčby, ale i po jejich skončení. Vždy byste měli myslet na své nehty, vlasy a kůži, pokud o ně nepečujete, odrazí se to na jejich vzhledu.

Zdroj: Vlasy, pleť a nehty při rakovině

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaruška.

Zkoušel někdo tu meduňku nebo klíčky na vrásky? funguje z toho něco? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel FP.

Jak které teď mám Skincode exc švýcarské kapsle, které otevřeš a naneseš na čitou pleť. Je jich hodně druhů teĎ používám tohle, protože je bez parabenů, věcí ze zvířat....

Zdroj: diskuze Vrásky

Co hlavně melasa obsahuje

Sklizeň cukrové třtiny začíná tím, že se opálí spodní uschlé listy. Pak přijdou na řadu sklízecí stroje, v obtížně dosažitelných polohách rolníci s mačetami. Od okamžiku useknutí stébla začíná boj s časem, cukrová třtina se totiž začíná do 24 hodin kazit. Rostliny se tedy rychle rozřežou a lisují. Získaná šťáva se následně několikrát povaří a nakonec rychle zchladí. Na povrchu šťávy vykrystalizuje jantarově zabarvený třtinový cukr. Po oddělení cukrové krusty zůstane v nádobě melasa.

Melasa je hustá, tmavá a poněkud nahořklá látka, z níž se posléze může vyrábět třeba rum. Tato melasa je následně zředěna vodou a prochází filtračními procesy, dokud není směs dostatečně čistá a dokud není dosaženo požadované hustoty a kyselosti. Poté se přidá kultura z kvasnic a začíná fermentace. Tempo fermentace, které má velký vliv na vlastnosti výsledného produktu, je ovlivňováno teplotou. Lehké bílé rumy kvasí přibližně 24 hodin, těžké tmavé rumy až 12 dní. Destiláty vypálené jakoukoliv technikou jsou bezbarvé, barvu získají až zráním v dubových sudech (toto je tradiční postup, právě dřevo dodá rumu kromě barvy také charakteristické aroma) nebo přidáním lihovarnického karamelu (což je lacinější varianta).

Melasa obsahuje vápník, měď, hořčík, glukózu, fosfor, sacharidy, železo, nenasycené kyseliny, sodík, vitamín B, draslík, vitamín A, zinek, vitamín D, chrom a enzymy.

Melasa má specifickou chuť, která nemusí vyhovovat každému. Kdo ji však má rád, může si ji přidávat například do čaje, kakaa, jogurtu, zkrátka obdobně, jako se používá med. V takové podobě je jistě pro spoustu lidí mnohem stravitelnější a snesitelnější.

Zdroj: Melasa – černý zázrak

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Péče o pleť po čtyřicítce

Pleť po čtyřicítce už potřebuje speciální péči – přípravky, které obnovují tvorbu kolagenu. Na čistění používejte výhradně čisticí mléka, tedy prostředky na krémové bázi. Jsou vhodnější než mycí gely, protože ty více vysušují. Pleť čistěte ráno i večer. Pokud vaše pleť toleruje AHA-kyseliny, tak jednou denně ošetřete pleť přípravkem, který tyto kyseliny obsahuje. Denní krém by měl samozřejmě obsahovat ochranný faktor proti slunečnímu záření. Velmi účinný v péči o zralejší pleť je arganový olej. Na noc zvolte kaviárový krém či sérum. Kaviár zpomaluje proces stárnutí, pomáhá při tvorbě kolagenu.

Zdroj: Péče o pleť

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ PLEŤ Z NEDOSTATKU ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melania.

Neviete prosím, či možem mať červenú pleť z nedostatku železa? Jedná sa hlavne pred menzesom. Ď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nedostatek železa způsobuje naopak vybledlou pleť, takže u vás bude příčina asi v menstruaci. V období blížící se menstruace má mnoho žen problémy s pletí. U některých se objevuje akné, u jiných zas podráždění na pokožce, suchost pleti a u vás zas červenání pleti. Jestli vás to moc obtěžuje, tak běžte v době, kdy je to dobře vidět, ke svému gynekologovi a prodiskutujte s ním možnosti zmírnění těchto potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená pleť z nedostatku železa

Péče o pleť při akné

Polovina všech problémů u pleti s akné je způsobena nesprávnou péčí a čištěním. Součástí každodenní péče by mělo být používání speciální kosmetiky na problematickou pleť, která pomáhá stabilizovat činnost mazových žláz, odstraňuje rohovou vrstvu na povrchu pokožky, uvolňuje ústí mazových žláz a působí protizánětlivě a dezinfekčně. Každý den je nutné věnovat čas odlíčení a důkladnému vyčištění pleti nejlépe 2krát denně, a to i když se nelíčíte. Dalším krokem péče o pleť s akné je dočištění a tonizace, které pleť projasní, osvěží a zároveň uvolní ucpané póry a připraví ji pro aplikaci pleťového krému. Po vyčištění pleť ošetřete lehkým hydratačním krémem či speciálním krémem pro aknózní pleť.

Zdroj: Péče o pleť

Jak melasa pomáhá

Pravidelná konzumace melasy brání vzniku křečových žil, podporuje činnost lymfatického systému, odstraňuje střevní potíže (zejména zácpu), potlačuje problémy s látkovou výměnou, pomáhá v boji s nadváhou, pomáhá v léčbě kožních onemocnění (ekzémy, lupénky), urychluje hojení, čistí a aktivizuje organismus, regeneruje krvetvorbu, mírní projevy alergie, upravuje krevní tlak, podporuje činnost nervové soustavy, posiluje obranyschopnost, zlepšuje stav kloubů a kostí, artrózu, řídnutí kostí.

Melasa je také výraznou pomocí v léčbě onkologických onemocnění – pomocí obsažených látek umí likvidovat vzniklý karcinom. Melasa je tak často doporučována pacientům s obtížemi tohoto typu, a to k dlouhodobému a intenzivnímu užívání i zevní formou, například na kůži zničenou chemoterapií a podobně. Na druhé straně je však i prevencí bránicí rakovinotvornému bujení.

Běžné dávkování je 2 kávové lžičky denně. Sužuje-li vás nějaká nemoc, pak je možné zvýšit tento počet na 4 až 5 lžiček. Vždy je dobré zapít melasu sklenicí vody (pokud ji konzumujete samostatně), aby se v těle lépe vstřebala. Melasu je tedy možné zahrnout do běžného vaření, my vám ale na závěr přinášíme tip, jak ji užít zevně. Pleťová maska s příměsí melasy dodá pokožce látky, které potřebuje ke správné regeneraci a zdravému vzhledu. Stačí přidat lžičku melasy do krému, který používáte, případně ji nanést na pokožku samotnou. Když ji necháte alespoň 20 minut působit, poznáte po následném opláchnutí, že se pokožka rozzářila a vypadá mnohem lépe. Při dlouhodobém a pravidelném užívání je melasa zárukou, že vaše fyzická i psychická kondice budou v co nejlepším stavu.

Zdroj: Melasa – černý zázrak

Odvar z rozmarýnu

Silný rozmarýnový odvar bezvadně čistí mastnou pleť a je také vhodný k potírání atopických ekzémů, na rány a pohmožděniny. Silný rozmarýnový odvar se připraví ze sušených nebo čerstvých lístků rozmarýnu, které se přelijí horkou vodou a nechají se luhovat až do vychladnutí. Pak se to zcedí a tekutina se používá jako přírodní rozmarýnová čistící voda na mastnou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Masky na pleť

  • Hroznová pleťová maska – rozmačkejte a jednoduše aplikujte: chladivý, zjemňující a vyživující charakter.
  • Broskvová pleťová maska – rozmačkat dužinu a nanést na pleť a krk: zjemňující a čistící účinek, regeneruje a tonizuje.
  • Okurková pleťová maska s jogurtem – smíchejte ingredience dohromady, přidejte jíl a vymíchejte do pasty. Nechejte působit 10 minut. Odstraňte vlažnou vodou. Má chladivý, zjemňující a tonizační účinek.

Zdroj: Citlivá pleť potřebuje speciální péči

Banánový peeling

Banánový peeling je velmi užitečný při hloubkovém čištění pleti, obsahuje totiž esenciální olej, který pomáhá pokožku hydratovat a vyživovat. Banánový peeling je k odstraňování odumřelých buněk, nečistot a bakterií velmi vhodný, protože vaši pleť nejenže očišťuje, ale také vyživuje.

Zdroj: Účinky banánu na pleť

Jak ho používat

Jojobový olej nanášejte nejlépe na vyčištěnou vlhkou pleť. Při smíchání s vodou se jojobový olej mění na takzvanou emulzi. Ta se rychle vsakuje a podporuje dlouhodobou hydrataci pleti. Jojobový olej navíc tvoří naprosto skvělý základ pro pleťové oleje. Můžete do něj přidat jakýkoliv esenciální olej, a získáte tak pečující olej přesně na míru potřebám své pleti.

Použití

Malé množství oleje vmasírujte do vlhké pokožky nebo naneste do vlasů a na konečky vlasů.

Skladování

Skladujte v chladu.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP