Téma: 

meruňkový olej zdravotní účinky


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

MERUŇKOVÝ OLEJ

Meruňkový olej na vlasy

Meruňkový olej je bohatý na nenasycené kyseliny. Předchází padání vlasů a používá se také na vlasy suché a bez lesku.

Meruňkový olej:

  • se přidává do šamponů nebo kondicionérů pro jejich hebkost a hydrataci;
  • se používá jako šampon na zmírnění růstu nových vlasů;
  • se aplikuje na vlhké nebo suché vlasy, protože zvyšuje hydratační účinky a dodává vlasům lesk;
  • obsahuje zvláčňující vlastnosti, zároveň vlasy stabilizuje;
  • je vhodný pro léčbu roztřepených konečků;
  • je ideální pro dlouhé vlasy, aby se zabránilo jejich poškození.

Detail odstavce: Meruňkový olej na vlasy
Zdroj: Meruňkový olej
Zveřejněno: 8.12.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Recept na olej z meruňkových jader

Pecky je třeba vyloupat a jádra nechat důkladně vyschnout. Po několika týdnech sušení je nasekejte na kousíčky, nahřejte chvíli v 80ti stupňové troubě a pak pomocí malého ale silného lisu je stlačte, až se z nich začne uvolňovat panenský meruňkový olej lisovaný za studena.
Druhá možnost je teplá cesta, kdy se usušená nasekaná jádra ohřejí ve vodní lázni 80 °C teplé po dobu 60 minut a pak se přecedí a pevné zbytky zase prolisují. Veškerá tekutina se nechá den v klidu, v chladničce nejlépe v nějaké PET láhvi. Tak budete druhý den pěkně vidět oddělenou vrchní vrstvičku meruňkového oleje a spodní vodu se sedlinou. Vodu pomocí hadičky vypusťte, láhev roztříhněte a vyberte ztuhlý olej.
Studená cesta přinese kvalitnější olej se zachováním všech vzácných složek. Teplá cesta přinese více oleje.

Zdroj: diskuze Recept na olej z meruňkových jader
Odesláno: 14.7.2014 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

MERUŇKOVÝ OLEJ

Meruňkový olej na pleť

Olej získávaný z jader meruňky patří mezi absolutně nejluxusnější kosmetické oleje vhodné pro každý typ pleti. Má zvláčňující, čisticí, výživné a regenerační účinky. Pleť je po ošetření jemná a vitální. Je vhodný také k masážím obličeje. Výborné výsledky dosahuje při použití ve formě zábalů (na vlasy, ruce). Olej je nedráždivý, je tedy možné ho použít i na velmi citlivou pleť. Je vynikající také k ošetření ekzémů, akné a po spáleninách.

Detail odstavce: Meruňkový olej na pleť
Zdroj: Meruňkový olej
Zveřejněno: 8.12.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: na co vše lze používat smrkovou mast? Na které zdravotní problémy?

Pryskyřice ze smrku a mast z ní vyrobená má pouze protiplísňové účinky a může zahubit dermatofyty, což je společný název pro 3 druhy hub, které mají neblahý vliv na kůži, vlasy a nehty člověka a zvířat. Nejlepší čas na sběr pryskyřice je červen a červenec.
Jiné účinky má zase esenciální olej získaný ze smrku. Ten účinkuje podobně jako antibiotika při léčbě infekcí způsobených bakteriemi, jako jsou Salmonella enteritidis, Escherichia coli, Bacillus subtilis a Staphylococcus aureus.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Na co vše lze používat smrkovou mast? Na které zdravotní problémy?
Odesláno: 12.3.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

MERUŇKOVÝ OLEJ

Meruňkový olej na strie

Meruňkový olej je nejen efektivní proti stárnutí a dehydratované pleti, ale je i velmi cenově dostupnou alternativou k léčbě a prevenci strií. Strie jsou způsobeny řadou věcí, včetně rychlého hubnutí. Nejčastěji se vyskytují u těhotných žen. Velmi vhodné je časné aplikování meruňkového oleje na strie, zejména by se měl aplikovat na místa s největším výskytem strií, jako jsou boky, hýždě, stehna a prsa. Meruňkový olej hydratuje pokožku. Výhodou tohoto oleje je, že neobsahuje žádné chemikálie ani konzervační látky a je dostatečně jemný pro použití i na potomka (miminko).

Detail odstavce: Meruňkový olej na strie
Zdroj: Meruňkový olej
Zveřejněno: 8.12.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: maska na červené skvrny po akné

Jiný olej = jiné účinky. Nemusí to být vždy špatně, vyzkoušejte a uvidíte.

Zdroj: diskuze Maska na červené skvrny po akné
Odesláno: 29.6.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

MERUŇKOVÝ OLEJ

Meruňkový olej na pokožku

Meruňkový olej je lehký a jemný. Používá se v krémech, pleťových vodách a jiných kosmetických výrobcích. Organický meruňkový olej je lisovaný za studena a má velmi slabou aromatickou vůni, což z něj dělá velmi účinný nosný olej. Nosné oleje se používají k ředění vonných olejů před tím, než dojde k jejich aplikaci na kůži.

Meruňkový olej snadno a jemně hydratuje pokožku. Zároveň je velmi účinný na mastnou pleť a hormonální, reaktivní pokožku. Lehká textura oleje z meruňkových jader je vhodná pro pleťová séra nebo směsi olejů používaných k hydrataci obličeje. Meruňkový olej je celkem světlý, což je výhoda, protože nezanechává na pokožce žádné viditelné změny. Ačkoli je meruňkový olej nejužitečnější pro mastnou pleť, je vhodný i pro použití na každý typ pleti. Meruňkový olej také napomáhá s hydratací suché pokožky. Organický meruňkový olej je bohatý na kyselinu linolovou. Tato kyselina udržuje rovnováhu vlhkosti pokožky. Zároveň dochází ke zpevnění a tonizaci pleti. Také obsahuje velké množství vitamínů A a E, které zklidňují pokožku a zpomalují známky stárnutí. Mezi velmi pozitivní výhody tohoto oleje patří protizánětlivý účinek, který je vhodný pro uklidnění drobných kožních poranění (ekzém).

Detail odstavce: Meruňkový olej na pokožku
Zdroj: Meruňkový olej
Zveřejněno: 8.12.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: péče

Péče o pleť je s věkem náročnější a důležitější. Například sérum s kaviárem a jinými prvky na profesionální ošetření pleti. Má to výživné a regenerační účinky. (píší o tom na zapakatel.cz) Ale pro tělo je dobrý také olej z Mrtvého moře. Někomu může vyhovovat nejlépe zase dětský olivový olej z lékárny...

Zdroj: diskuze Péče
Odesláno: 8.12.2010 uživatelem kamilla
Počet odpovědí: 0

MERUŇKOVÝ OLEJ

Zdravotní účinky meruňkového oleje

Z jader pecek meruněk se za studena lisuje panenský olej. Tento olej je bez přídavných barvících a konzervačních látek, obsahuje hlavně vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B12, A, C, E, F, draslík, velké množství nenasycených esenciálních mastných kyselin. Jsou v něm obsaženy i vitamíny B15 (kyselina pangamová), B17 (leatril) a B19, které žádné jiné panenské oleje neobsahují. Tyto vitamíny mají protirakovinné účinky, likvidují buňky napadené rakovinou a chrání buňky zdravé. Meruňkový olej příznivě ovlivňuje vývoj nových buněk, podporuje krevní oběh, krvetvorbu a čistí ledviny, močové cesty, krev, cévy, mozek. Tento panenský olej také zklidňuje nervový systém (dá se použít i na nespavost), působí proti křečím, snižuje cholesterol a vyrovnává kolísavý tlak, upravuje činnost srdce, jater, zažívacích orgánů a štítné žlázy, regeneruje kůži, posiluje imunitu. Oči chrání proti záření a zlepšuje vidění, je tedy velice vhodný pro jedince pracující často a dlouho na počítači.

Detail odstavce: Zdravotní účinky meruňkového oleje
Zdroj: Meruňkový olej
Zveřejněno: 8.12.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: účinky pupálky lékařské

Pupálkový olej je prospěšný, když se nanese na srst psa. Ta se mu pak krásně rozzáří.

Zdroj: diskuze Účinky pupálky lékařské
Odesláno: 13.6.2016 uživatelem Milda
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

MERUŇKOVÝ OLEJ

Meruňkový krém – recept

Meruňkový olej je prospěšný pro vaši kůži, protože je bohatý na nenasycené mastné kyseliny, kyseliny olejové a linolové. Je ideální pro použití do mastí všeho druhu, protože se rychle absorbuje do kůže.

Nejlepší je kombinovat různé ingredience. Při tepelném zpracování se nedoporučuje používání mikrovlnné trouby, protože může zničit prospěšné chemické vlastnosti másla a meruňkového oleje, nezbytné pro kvalitu vyráběného krému. Doporučuje se zkombinovat meruňkový olej a máslo (4 lžíce oleje a 1 lžíce másla). Poté je dobré přidat trochu vosku. Pokud máte raději krémy, které jsou hustší, můžete přidat větší množství. Při míchání složek se doporučuje používat kovová metla. Po mírném ochlazení můžete do směsi přidat silici nebo pár kapek éterických olejů. Důležité je mast pravidelně míchat, než docela vychladne. Poté se směs přelévá do vzduchotěsného obalu, který by měl být vyroben z cínu, nebo do uzavíratelné skleněné nádoby.

Tady jsou názorná videa, na kterých je vidět, jak si vyrobit meruňkový krém doma.

Detail odstavce: Meruňkový krém – recept
Zdroj: Meruňkový olej
Zveřejněno: 8.12.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: hřebíčkový olej v lékárně

dobry den poradi mi někdo kde objednat hřebickovy olej dekuji

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej v lékárně
Odesláno: 23.8.2018 uživatelem jaroslava
Počet odpovědí: 0

POHÁDKOVÝ ANTIOXIDANT - MERUŇKY

Zdravotní účinky

Nejvzácnější látkou je však vitamin B17 (známý i jako nitrosid), který je obsažen v oleji z meruňkových jader. Meruňkový olej je podle názoru amerického biochemika Ernsta Krebse díky vitamínu B17 odpovědný za zdraví přírodně žijících národů, u kterých se prakticky nevyskytuje rakovina. Podle průzkumu obyvatelé severního Pákistánu přijímají denně až dvěstěkrát větší množství vitaminu B17 než průměrný obyvatel Evropy.

Ty nejkvalitnější meruňky nejsou zlatavé, jak je známe z našich supermarketů, ale temně hnědé a scvrklé. Meruňky se suší na slunci šest až devět týdnů a jejich kvalita se posuzuje podle barvy. Nejžádanější jsou právě nevzhledné tmavé kousky, jejichž barva je garantem stoprocentního přírodního produktu. Naproti tomu se u nás meruňky ošetřují oxidem siřičitým, aby i po vysušení zůstaly krásně oranžové. V každém případě je baltistánská meruňka takovou lahůdkou, že ani nevíme, o co přicházíme. Teď je již pouze na nás, čemu dáme přednost: syté oranžové barvě nebo všeléku z přírody. Zda se jedná o další ze zázraků naší planety, ukáže čas. Faktem ale je, že prevence vůči civilizačním nemocným nebolí a někdy dokonce i chutná.

Detail odstavce: Zdravotní účinky
Zdroj: Pohádkový antioxidant - meruňky
Zveřejněno: 4.2.2011


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

OLEJ Z KRILLU JE ÚČINNĚJŠÍ NEŽ RYBÍ TUK

Olej z krillu pro hojnost zdraví

Olej z krillu pochází ze severního ledového oceánu, díky čemuž je dobrou zárukou hojnosti zdraví. Olej z krillu je cenově dostupný doplněk denní stravy, který napomůže, abyste zůstali inteligentní a zdraví v každém věku. Olej z krillu je snadno dostupný a díky svým účinkům, dobře působí na srdeční onemocnění, cukrovku, demenci a jiné zdravotní problémy. Olej z krillu je přírodní prostředek, který napomáhá zdraví srdce a posiluje imunitní systém, což potvrzují i různé studie, které podporují důvěryhodnost tohoto přírodního produktu.
 

Detail odstavce: Olej z krillu pro hojnost zdraví
Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk
Zveřejněno: 29.10.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

MÁTOVÝ OLEJ

Účinky mátového oleje

Mátový olej zmírňuje příznaky divertikulitidy a syndromu dráždivého tračníku; pomáhá rozpouštět žlučové kameny, osvěžuje dech. Mátový olej také utišuje svalové bolesti, zmírňuje kašel a slizniční městnání způsobené nachlazením nebo alergií.

Detail odstavce: Účinky mátového oleje
Zdroj: Mátový olej
Zveřejněno: 16.6.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: domácí lis na olej

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej
Odesláno: 18.6.2013 uživatelem Danka
Počet odpovědí: 0

JAK VYROBIT ÉTERICKÝ OLEJ

Éterický olej Geranium

Éterický olej Geranium se vyrábí průmyslově. Tento olej má antidepresivní, léčivé a deodorační účinky, používá se proti plísním, zaceluje rány, působí proti akné a dermatitidě, používá se rovněž na popáleniny a proti parazitům.

Detail odstavce: Éterický olej Geranium
Zdroj: Jak vyrobit éterický olej
Zveřejněno: 21.9.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Zoladex + lněný olej

Podle mého názoru lněný olej a fytoestrogeny v něm obsažené působí podobně jako Zoladex, jen s menšími nežádoucími účinky. Fytoestrogeny z lněného oleje mají na karcinom prostaty tlumivý efekt, protože inhibují uvolňování jednoho hormonu hypofýzy, takzvaného luteinizačního hormonu. Díky nedostatku luteinizačního hormonu pak klesá tvorba testosteronu a snižuje se tak růst rakovinových buněk prostaty. Nejsilnější účinky mají v tomto ohledu sójové boby. Takže společné užívání lněného oleje a Zoladexu se vzájemně podporuje.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zoladex + lněný olej
Odesláno: 6.4.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RŮŽOVÝ OLEJ

Účinky

Růžový olej má velmi aromatickou a opravdu hezky vonící látku, která se používá například při výrobě kvalitních značkových parfémů a pleťových krémů. Růžový olej ale lze v malém množství přímo aplikovat na lidskou pokožku při péči o pleť. Růžovému oleji jsou připisovány i další léčebné účinky, zejména na sexualitu, používá se i jako antidepresivum.

Detail odstavce: Účinky
Zdroj: Růžový olej
Zveřejněno: 22.4.2015

ČESNEKOVÁ TINKTURA A JEJÍ ZDRAVOTNÍ ÚČINKY

Vůně česnekové tinktury

Česneková tinktura má opravdovou vůni česneku. Jedna z hlavních účinných složek, která dává česneku zdravotní vlastnosti je známá jako acillin, který také dává česneku charakteristickou silnou vůni. Tato sloučenina je nejvíce účinná látka v česneku, co se týče zdraví. Je nutné, aby byla ponechána v tinktuře pro její zdravotní výhody. Acillin obsahuje síru, která dává česneku charakteristickou ostrou vůni. Česneková tinktura má česnekovou vůni.

Detail odstavce: Vůně česnekové tinktury
Zdroj: Česneková tinktura a její zdravotní účinky
Zveřejněno: 18.11.2012

OLEJ Z KRILLU JE ÚČINNĚJŠÍ NEŽ RYBÍ TUK

Olej z krillu versus rybí tuk

Existuje mnoho ověřených předností, které činí olej z krillu účinnějším než rybí tuk.

  1. Olej z krillu je silnějším zdrojem omega-3 mastných kyselin, než rybí tuk.
  2. Antioxidační účinky oleje z krillu můžou lépe chránit před poškozením volných radikálů.
  3. Olej z krillu je absorbován rychleji než rybí tuk.
  4. Olej z krillu snižuje riziko onemocnění srdce.
  5. 1000 mg oleje z krillu má stejný účinek jako 3000 mg rybího tuku.

Detail odstavce: Olej z krillu versus rybí tuk
Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk
Zveřejněno: 29.10.2012

EMU OLEJ

Použití Emu oleje

Emu olej má protizánětlivé účinky, které zmírňují bolest, svalové potíže a bolesti kloubů s otoky. Emu olej je široce používán ve sportovní medicíně, stejně jako pro fitness nadšence, kteří mají bolesti kloubů a svalů. Tento olej může snížit bolest, otoky a ztuhlost a může být aplikován na kůži na rukou, nohou, kolenou a loktech.

Detail odstavce: Použití Emu oleje
Zdroj: Emu olej
Zveřejněno: 13.4.2016

ÚČINKY KOKOSOVÉHO OLEJE

Z čeho je kokosový olej

Panenský kokosový olej je úžasný přírodní zázrak patřící mezi superpotraviny. Je získáván lisováním za studena šetrnou mechanickou metodou z dužiny čerstvě sklizených kokosových ořechů. Kokosový olej je na rozdíl od ostatních rostlinných olejů stabilní i při vysokých teplotách. Je to olej nasycený, stejně jako sádlo, a je proto velmi vhodný na smažení a pečení. Díky složení z nasycených mastných kyselin je kokosový olej odolný proti oxidaci – žluknutí.

Detail odstavce: Z čeho je kokosový olej
Zdroj: Účinky kokosového oleje
Zveřejněno: 5.6.2015

ČESNEKOVÁ TINKTURA A JEJÍ ZDRAVOTNÍ ÚČINKY

Doporučené dávkování česnekové tinktury

Doporučená dávka česnekové tinktury pro dospělé je 4 až 5 kapek čtyřikrát denně. Tinktura může být užívána ve sklenici vody. Několik kapek česnekové tinktury může být použito lokálně k léčbě plísňových nebo bakteriálních infekcí. Pokud se objeví nežádoucí účinky, tak přestaňte používat česnekovou tinkturu.

Detail odstavce: Doporučené dávkování česnekové tinktury
Zdroj: Česneková tinktura a její zdravotní účinky
Zveřejněno: 18.11.2012

PUPALKOVÝ OLEJ

Účinky pupalkového oleje

Pupalkový olej má výrazné regenerační účinky, proto se využívá při péči o problematickou, poškozenou, suchou a zralou pokožku a také při léčbě ekzémů či lupénky. Pupalkový olej má příznivý vliv nejen na pokožku, vlasy a nehty, ale přináší rovněž úlevu při menstruačních bolestech, bolestech prsou, premenstruačním syndromu, je prospěšný při léčení endometriózy nebo cyst a pomáhá též ženám v klimakteriu, v šestinedělí a dospívajícím dívkám. Co se týče vnitřního užívání, pupalkový olej představuje zdroj nenasycených mastných kyselin, kyseliny gama-linolenové a dalších bioaktivních látek, jež se podílejí na budování zdraví a vitality.

Detail odstavce: Účinky pupalkového oleje
Zdroj: Pupalkový olej
Zveřejněno: 15.10.2015

LÉČIVÉ ÚČINKY RAKYTNÍKU

Rakytníkový olej účinky

Rakytníkový olej je ze všech obsažených látek v rakytníku nejcennější. Má tmavě oranžovou barvu s vysokým obsahem biologicky aktivních látek, určených nejen k vnitřnímu užívání. Rakytníkový olej obsahuje přírodní vitamíny A, B1, B2, B6, C, D, E, F, K, P, dále obsahuje beta-karoten, kyselinu listovou, organické kyseliny, třísloviny a minerální soli, důležité esenciální mastné kyseliny omega-3, 6, 9. Rakytníkový olej je rovněž zdrojem vzácné omega-7 mastné kyseliny, která se v přírodě vyskytuje jen zřídka, přičemž v rakytníkovém oleji je zastoupena až ze 40 %. Tato látka působí jako antioxidant ochraňující buňky před poškozením volnými radikály.

Detail odstavce: Rakytníkový olej účinky
Zdroj: Léčivé účinky rakytníku
Zveřejněno: 30.7.2014

RŮŽOVÝ OLEJ DOMÁCÍ VÝROBA

Použití růžového oleje

Růžový olej lze v malém množství aplikovat přímo na lidskou pokožku při péči o pleť. Růžový olej má i další léčebné účinky zejména na sexualitu a používá se i jako antidepresivum. Růžový olej působí protizánětlivě, normalizuje v pokožce produkci mazových žláz, dále také likviduje otoky a pomáhá na ekzém a kožní alergie. Růžový olej také má výrazně tišící účinky na psychiku, proto je často používán při aromaterapii, kde pomáhá při nervozitě, neklidu, psychickém vyčerpání a při depresích. Růžový olej se může užívat i vnitřně, kde účinkuje například proti neplodnosti, při impotenci a proti frigiditě. Dále při vnitřním užití růžový olej pomáhá při potížích s játry, při artritidě, či při revmatismu. Růžový olej je jeden z nejluxusnějších a i nejdražších přírodních olejů používaných v kosmetice, neboť k jeho výrobě je potřebí velké množství okvětních lístků růží.

Detail odstavce: Použití růžového oleje
Zdroj: Růžový olej domácí výroba
Zveřejněno: 5.7.2012