Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MILIE NA RTU LÉČBA

OBSAH

Mílie v obličeji

Mílie je zrohovatělé zrnko rohoviny, které se tvoří v podkoží většinou okolo očí, ale i jinde na obličeji. Pozor, mílie se nerovná akné, vyžaduje tudíž jinou péči než akné. Někdy jsou mílie označovány jako nějaká forma podkožního akné.

Mílie v obličeji – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět mílie v obličeji.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Poradna

V naší poradně s názvem MILIE PO OPERACI HORNÍCH VÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zina.

Dobrý den, podstoupila jsem plastiku horních víček, téměř okamžitě po operaci se mi vytvořily v místech stehů malé puchýřky a zůstaly i po jejich vyjmutí, lékař tvrdí, že to jsou milie, které jsou běžnou pooperační komplikací a jdou lehce odstranit, bohužel mi je odstranit odmítl. Za jak dlouho po operaci si mohu dát tyto velmi nepříjemné a nevzhledné bouličky dát odstranit a jaká je cena za odstranění, mám jich na každém víčku alespoń 10.
Děkuji za odpověď Zina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zajděte na kožní a nechte si tento projev pořádně vyšetřit nezávislým lékařem. Pokud to jsou milie, tak je možné je odstranit měsíc po operaci víček. Pokud to nejsou milie a jde o následek plastické operace, tak je na místě reklamace.

Zdroj: diskuze Milie po operaci horních víček

Fotografie mílie

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri.

Tak rok urcite muzete me priblyzit co to je? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Myslím si, že to jsou neškodné mílie. Přikládám seznam několika článků, ve kterých se dovíte co jsou mílie, proč vznikají a jak je odstranit: www.ceskyprehled.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problem

Mílie

Maličké podkožní kuličky, které nejdou vymáčknout, to jsou mílie. Mílie je zrohovatělé zrnko rohoviny, které se tvoří v podkoží většinou okolo očí, ale i jinde na obličeji. Pozor, mílie nejsou klasické akné a potřebují jinou péči než akné. Někdy jsou mílie označovány jako nějaká forma podkožního akné.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel IRČA.

Děkuji za radu. Milie to určitě nejsou. Spíš to chce lehčí bázi opalovacího prostředku. Vyzkouším jinou formu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Jak odstranit mílie

Zde je video, které se zaměřuje na odstranění mílií.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Mílie na tváři

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie na tváři.

Zdroj: Mílie

Mílie na očním víčku

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie na očním víčku.

Zdroj: Mílie

Poradna

V naší poradně s názvem MILIE PO OPERACI HORNÍCH VÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zajděte na kožní a nechte si tento projev pořádně vyšetřit nezávislým lékařem. Pokud to jsou milie, tak je možné je odstranit měsíc po operaci víček. Pokud to nejsou milie a jde o následek plastické operace, tak je na místě reklamace.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zina.

Dobrý den Kamčo, děkuji vám za odpověď, navštívila jsem jiné pracoviště, kde mi předepsali mast s antibiotiky i antibiotika, bohužel se stav nelepší, takže si zajdu ještě na kožní, je to strašné martýrium a beznaděj. Zaplatila jsem nemalé peníze a výsledek je příšerný a přístup operatéra neskutečný.

Zdroj: diskuze Milie po operaci horních víček

Mílie a kosmetické studio

V kosmetickém studiu běžně dokážou pomoci a mílie odborně a pod lupu napíchnou, vymáčknou je a pak místo desinfikují. Vše probíhá naprosto sterilně a i hojení bývá rychlejší, než při domácím preparování milií. Mílie se tak často netvoří, takže než si vytvořit na obličeji nepěkné boláky, tak je lepší jednou za čas si to nechat odborně vyndat v kosmetickém studiu.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT MILII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,mám problem,mám na tvaří tukovou bouličku které nejdou vymáčknout.prý se tomu nazívá mílie které nejdou vymačknout .může te mi prosím porad'itjak se toho zbavit?nebo kam se obratit?Děkují S pozdravem Horká.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit milii

Mílie

Mílie se vyskytují v těch oblastech těla, kde jsou žlázy. Mílie jsou podobné akné. Cysty jsou 1 až 2 milimetry velké a jedná se o výrůstky na keratinu, který způsobuje jejich tvorbu zejména v oblasti očí. Mohou se vyskytovat i v jiných částech těla, například na genitálu.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Diskuze

V diskuzi MILIE NA RTU LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

Dobry den jiz vycekrate se mi děla boulicka na spodnim rtu ze vnitr na levé straně nekdy do cista zmizí a za nekolik dní se boulicka vrací nebolí jen je to nepříjemné v ústech prosím o řadu jak se toho zbavit pokud možno bez chirurgického řezání děkuji zdeneki můj věk 54 let

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Milie na rtu léčba

Fotografie mílií

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět mílie.

Zdroj: Mílie, nebo podkožní akné?

Diskuze

V diskuzi MÍLIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Mě se udělali před dvěma měsíci bílé tvrdé kuličky na rtech , jsou malinké a když mi dnes jedna natekla vymáčkla jsem s toho tvrdý bílí hnis . Je mi 23let. Je jich hodně a přiznám se že nemám dobrý pitný režim a tak podobně . Jen by mě zajímalo jestli je to opravdu ono . Na netu jsem nenašla žádné fotky těch zmiňovaných mílijí a tak nevím jestli je to ono . Na kožní jít nemohu páč jsem hodně daleko od domova .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mílie

Mílie u dětí

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie u dětí.

Zdroj: Mílie

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ TUK NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Asus.

zdravim mam takovej problem udělaly semi asi dvje kuličky na obličeji jsou pohiblive a kdiš se pokoušim je vimačknout tak mi zních teče takova vodička nevim coto je a jak setoho zbavit čet jsem že napřovat z heřmankem pak to propichnout jehlou a vimačknou chtěl bych radu jak to udělat abych se toho mohl zbavit a jestly mi nezustane na obličeji nějaka ta durka nebo něco takoviho prej jsou to milie nebo jak se tomu spravně řika prosim napište mi do mejlu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladka.

byla jsem na kosmetice, kde mi několik milií odstranily. U vnějšího koutku oka se mi druhý den po odstranění udělala bulka o velikosti hrášku, zprvu to bolelo nyní je to v klidu. Obávám se, že se to nevstřebá a budu muset navštívít chirurgi.

Zdroj: diskuze Podkožní tuk na obličeji

Mílie u kojenců

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie u kojenců.

Zdroj: Mílie

Mílie u novorozenců

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie u novorozenců.

Zdroj: Mílie

Co jsou to mílie

Mílie (latinsky milium) jsou žlutavé pupínky obsahující zrohovatělou část kůže, tzv. keratin. Keratin je vláknitá bílkovina lidského těla zejména v kůži, nehtech a vlasech. Jeho množství se v buňkách pokožky zvyšuje při jejich zrohovatění, což je přirozený proces probíhající v lidské kůži. Mílie se tvoří na obličeji, zejména kolem očí. Lze je odstranit prostým vyprázdněním po opatrném a sterilním otevření.

Zdroj: Mílie

Mílie odstranění

V kosmetickém studiu dokážou pomoci lépe. Mílie odborně a pod lupu napíchnou, vymáčknou a místo vydezinfikují. Vše probíhá naprosto sterilně a i hojení bývá rychlejší než při domácím preparování. „Bělásci“ se tak často netvoří. Někdo sází i na trvalé odstranění pomocí laseru. Každopádně mílie patří do „ruky“ raději odborníkům „kovaným“ v oboru dermatologie, někdy je však odstraňuje i oční lékař.

Zdroj: Mílie

Mílie na rtu

Mílie jsou ve skutečnosti malé cysty, které se objevují ve formě kuliček pod kůží. Existují dva typy mílií, a to primární a sekundární. Některé rtěnky, balzámy na rty a výrobky, které mají pomoci s rozpraskanými rty, mohou být příčinou malých bílých mílií, které se objevují kolem rtů. Existuje mnoho přípravků určených na odstranění mílií kolem rtů. Velmi vhodné je vystavování se slunečnímu záření, které působí pozitivně při odstranění milií.

Mílie na rtu – foto

Zde je možné vidět mílie na rtu.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Mílie

Mílie jsou drobné bílé mastné hrbolky na kůži, které jsou někdy zaměňovány s akné. Mílie jsou obvykle spíše cítit než vidět. Toto kožní onemocnění se objevuje v místech, kde je kůže nejvíce mastná a může být na tomto místě dlouhý čas. Více než 50 % novorozenců se narodí s míliemi na nose. Většina maminek si myslí, že se jedná o akné, ale není tomu tak.

Mílie je chronické onemocnění, které se dá dobře zvládnout, zejména pomocí každodenní péče o pleť a užíváním glykolových nebo retinolových produktů. Domácí léčba tohoto onemocnění většinou vede k tvorbě jizev. Mílie se nacházejí v oblastech, které jsou nejvíce mastné, proto je důležitá dobrá exfoliace. Velmi účinná léčba mílií je pomocí laseru, zejména Q-switched laseru.

Zdroj: Mílie, nebo podkožní akné?


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP