Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MILURIT A ALKOHOL

OBSAH

Alkohol a červenání tváří

Alkohol zahřívá a rozšiřuje cévy a zrychluje v nich krevní oběh a díky tomu způsobuje i červenání tváří. Někdy může alkohol napomoci i k trvalému pročervenání tváří, kdy se v pokožce obličeje vytvoří metličkové žilky, které alkohol rozšíří a více probarví do červena.

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Diskuze

V diskuzi ALKOHOL A DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaro.

Zdravim , mal som zvýšenú kyselinu močovej 440 jednotiek, nemal som žiadne zdravotné problému ,lekárka mi predpísala Milurit 300.Chcem sa spýtať ak berieme Milurit ráno môžem cez víkend večer k Tv dať dve tri poháre vína ? Alebo sa nesmie nič na tieto lieky ? Ďakujem za odpoveď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mato.

Beriem Milurit každé ráno ale každý večer si vypijem pár vodiek čo vy na to.? Mám informácie že tvrdý alkohol až tak nepôsobí na Dnu . Napr. Ako pivo. Ďakujem

Zdroj: diskuze Alkohol a dna

Antibiotika Ospen a alkohol

Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, a tak je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední tablety tohoto antibiotika.

Antibiotikum Ospen nemá žádné interakce na alkohol, tudíž po doužívání je možné konzumovat alkohol.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Milurit a vedlejší účinky

Nežádoucí účinky se objevují zřídka, spíše u pacientů s porušenými renálními nebo hepatálními funkcemi. Milurit se nesmí užívat v těhotenství ani v období kojení.

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem ALKOHOL A DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana kmotorkova.

Dobry den manzel ma dnu berie milurit 300a kazdy den je pod vplyvom alkoholu .poprosila by som k comu to vedie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Milurit a alkohol se nijak neovlivňují. Při užívání Miluritu se tedy může alkohol pít.
Pití alkoholu však mění způsob, jakým tělo vylučuje kyselinu močovou a to může vyvolat budoucí záchvaty dny nebo zhoršit ty současné.
Nejlepší je držet se doporučení nepít více než 14 jednotek alkoholu týdně. Standardní sklenka vína (175 ml) jsou 2 jednotky. Půllitr ležáku nebo piva je obvykle 2 až 3 jednotky alkoholu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alkohol a dna

Cena doplatku za Milurit 300

Orientační doplatek je 0 Kč.

Zdroj: Milurit

Diskuze

V diskuzi BRÁT MILURIT PO ZÁCHVATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Manželka je ráda že si nemužu dát pivo prý nelze tělo ošálet.Po záchvatu a tvrdý měsíční dietě,která se skládala z mrkve jako králík a jogurtu,jsem dostal chut na nějaký alkohol,beztak za měsíc musí nějaký ty puriny zmiznout.Napadla mě vodka s džusem i když tvrdý jsem nikdy neholdoval,prý nemá puriny.dopadlo to dobře.Dieta pokračuje dál,milurit jsem ještě nenasadil,ani nevim po jaký době ho mužu nasadit od skončení záchvatu.Je mi fajn normálka chodim a za další týden 7 plzní prý je ok nejlepší Buch.Ráno chladim už palec.Za 3 dny zase dobrý .Mozek mi napovídá,dáme vodku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brát milurit po záchvatu

Cena doplatku za Milurit 100

Orientační doplatek je 43,13 Kč.

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem MILURIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kratka jana.

onemocnela sem a hned sem dostala milurit ale nikdo mi poradne nevysvetlil co dal.mam neco s krvi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Lék Milurit léčí nemoc zvanou dna. Při dně se z těla dostatečně rychle nevylučuje kyselina močová, která se pak hromadí v krvi a s ní se dostává například do kloubů, kde způsobuje bolestivé problémy. Kyselina močová vzniká jako odpadní látka při trávení potravy. Každá potravina vyprodukuje jiné množství kyseliny močové a proto rozlišujeme vhodné a nevhodné potraviny. Od dny Vám pomůže dieta a správná životospráva. Pomocí Miluritu dosáhnete rychleji úlevy neboť přímo brání vzniku kyseliny močové. Informace o tom, jak bojovat proti dně se dovíte ze zde uvedených článků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Milurit

Léková skupina

Milurit patří do skupiny léků s názvem Alopurinol a skupina má označení M04AA01.

Zdroj: Milurit

Diskuze

V diskuzi MILURIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kratka jana.

onemocnela sem a hned sem dostala milurit ale nikdo mi poradne nevysvetlil co dal.mam neco s krvi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Cardova.

Dobrý den,chtěla by jsem se zeptat: manželovi z krve zjistili zvysene hodnoty kys.močové a ihned mu napsali Milurit.Když ho začal používat zatekl mu ukazovácek na noze a hrozne ho bolí,když léky nepoužíval bolesti neměl.

Zdroj: diskuze Milurit

Na co je lék milurit

Milurit jsou tablety k vnitřnímu užití. Indikace léku:

  • dna
  • léčba primární hyperurikémie
  • prevence a léčba primární uratické nefropatie se symptomy dny nebo bez nich
  • léčba sekundární hyperurikémie při hematologických onemocněních; k prevenci a léčbě hyperurikémie, která vzniká při destrukci buněk během radioterapie nebo chemoterapie malignit
  • prevence a léčba urolithiasy a tvorby kalcium-oxalátových konkrementů při hyperurikosurii

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÝŠENÁ KYSELINA MOČOVÁ V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Buček.

Při poslední kontrole mi byla zjištěna zvýšená kyselina močová v krvi (540), lékař mi naordinoval Milurit.Je to nutné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina močová 540? Když se vykašlete na Milurit, tak se připravte na velké bolesti, které souvisí s příchozí dnou. Vysoká kyselina močová znamená nemocné ledviny a ty se jen tak samy nevyléčí. Měl byste poslechnout svého lékaře a užívat Milurit a k tomu dodržovat purinovou dietu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova

Jak předejít vyrážce při dně

Léky na dnu, mezi něž patří například Milurit, jsou podávány s rizikem, že na ně existují i závažné alergie. Cílem terapie je snížit hladinu kyseliny močové pod 357 micromol/litr a v případě přítomnosti tofů je doporučená hladina kyseliny močové pod 297 micromol/litr. Po nasazení alopurinolu může dojít ke spoustě nežádoucích jevů. Patrně nejzávažnější reakce mohou být spojeny s kožními projevy, které mohou mít i život ohrožující průběh. V případě rozvoje kožní vyrážky se svěděním je nutno na tuto eventualitu myslet a raději tento lék přestat brát a okamžitě se poradit se svým lékařem. Od roku 2008 se používá v prevenci dny i preparát Adenuric (febuxostat). Tento preparát je pro některé pacienty výhodnější, protože Milurit je podáván s rizikem u postižení ledvin nebo jater a existují na něj i závažné alergie. U běžné populace však jeho podávání nemá žádné výhody a neměl by nahradit preparát Milurit (Purinol).

Zdroj: Dna a vyrážka

Diskuze

V diskuzi ZVÝŠENÁ KYSELINA MOČOVÁ V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Buček.

Při poslední kontrole mi byla zjištěna zvýšená kyselina močová v krvi (540), lékař mi naordinoval Milurit.Je to nutné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Suchánek.

Ano, Milurit snižuje hladinu kyseliny močové. Je dobré ho užívat a předejít tak záchvatu ,Dny, kterýžto je velmi bolestivý

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova

Vyrážka jako nežádoucí účinek léků na dnu

Vyrážka a ekzémy jsou častým nežádoucím účinkem léků na předpis při léčbě dny. Při akutních obtížích vám lékař nejspíše předepíše léky obsahující kolchicin. To je látka, která potlačuje rozvoj zánětu. V léčbě dny se používá již několik století. Tvorbu kyseliny močové dlouhodobě snižuje lék allopurinol (Milurit). Kromě něj můžete dostat také léky podporující vylučování kyseliny močové ledvinami.

Zdroj: Dna a vyrážka

Diskuze

V diskuzi MILURIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kratka jana.

onemocnela sem a hned sem dostala milurit ale nikdo mi poradne nevysvetlil co dal.mam neco s krvi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

Dietu dodržuji,ale stejně se záchvatům dny někdy nevyhnu.Milurit mi příliš nepomáhá,je ještě nějaký jiný účinný lék?Děkuji

Zdroj: diskuze Milurit

Milurit užívání

U dospělých je počáteční dávka 100–300 mg jednou denně. Je-li to nutné, mohou se dávky postupně zvyšovat po 100 mg za monitorování sérové hladiny kyseliny močové v intervalech 1–3 týdny do dosažení žádoucího výsledku. Překračuje-li denní dávka 300 mg, měla by být podávána ve 2–4 stejných dílech. Před začátkem protinádorové terapie by měla být léčba allopurinolem zahájena 1–2 dny předem dávkou 600–800 mg denně a měla by pokračovat 2–3 dny. Trvání léčby se řídí dle hodnot sérové hladiny kyseliny močové. U dětí se sekundární hyperurikémií při hematologických nebo jiných malignitách nebo při abnormalitách enzymů by měla být denní dávka allopurinolu 10–20 mg/kg tělesné hmotnosti. Dávkování a trvání léčby se řídí dle účinku léčby (zmenšení velikosti tumoru, stupeň infiltrace kostní dřeně, počet blastů v periferní krvi). Ve stáří by měla být dávka redukována pro možnou poruchu renálních a hepatálních funkcí a riziko zvýšené toxicity.

Přípravek se užívá po jídle s dostatečným množstvím tekutiny.

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ TINKTURU Z PUPENŮ - KOLIKA % ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Volf.

Dobrý den,
v receptu uvádíte: ... "Čerstvé pupeny dejte do litrové zavařovačky pěkně až po okraj a zalijte je roztokem alkoholu a vody v poměru 1 díl alkoholu ku 3 dílům vody"...
Prosím, kolika % alkohol doporučujete použít do roztoku pro luhování pupenů?
Předem děkuji za odpověď.
Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

60% alkohol.

Zdroj: diskuze Recept na domácí tinkturu z pupenů - kolika % alkohol

Kortikoidy a alkohol

Velmi střídmá konzumace alkoholu by při užívání tablet léku Prednison či Medrol neměla vadit. Ale alkohol se při užívání kortikoidů obecně nedoporučuje. Není vhodné během léčby pít alkoholické nápoje, protože zde hrozí riziko vzniku vředů a krvácení v žaludku a ve střevech.

Zdroj: Kortikoidy a alkohol

Endiaron a alkohol

Při léčbě Endiaronem se vyhněte konzumaci alkoholu.

Zdroj: Endiaron a alkohol

Osobní alkohol tester

Alkohol testery splňují všechny požadavky pro osobní detekci alkoholu. Pro řidiče je nejdůležitější, že alkohol testery dokážou detekovat i malé množství alkoholu, tedy i nulovou hodnotou alkoholu v krvi, což je nejpodstatnější. To bývá problémem u levných (povětšinou reklamních) alkohol testerů, tyto alkohol testery nulovou hladinu nedokážou detekovat. Vůbec všechny alkohol testery z naší nabídky nulovou hodnotu naměřit zvládnou, nemusíte se pak obávat nepříjemností, ztráty trestných bodů či nižších reakcí při jízdě. U kvalitních alkohol testerů je samozřejmostí kalibrace a výměna čidla přímo konkrétní firmou, což je pak řadí do jiné prodejní sorty, než jsou „hračky na pár použití“.

Nízká cena je u těchto alkohol testerů dána tím, že jsou přímo specializované na základní funkci a tou je přesná detekce alkoholu v dechu/plicích člověka.

Zde je seznam nejlevnějších cen alkohol testerů.

Zdroj: Alkohol za volantem

Antibiotika alkohol – zpovědnice

Pití alkoholu při užívání antibiotik může mít za následky různé zdravotní komplikace, jako například bolesti břicha, střevní potíže, bolesti hlavy, závratě, teploty, dávivý kašel a podobně.

Antibiotika mohou při konzumaci s alkoholem přestat zabírat a vy si tak prodloužíte dobu léčby. Určitě by bylo dobré alkohol při antibiotické léčbě vynechat.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Mast s kortikoidy

U zevního použití kortikoidů nedochází k systémovému vstřebávání léků, takže konzumace alkoholu v minimálním množství je tolerována, i když se jedná o zátěž organismu obecně a alkohol může zhoršit kožní projevy onemocnění.

Zdroj: Kortikoidy a alkohol

Alkohol v kosmetice

Při rozsáhlé a pravidelné aplikaci alkoholové kosmetiky je nepravděpodobné, že dojde k tvorbě pupínků, protože alkohol inhibuje hydro-lipidovou vrstvu kůže. Kůže potřebuje (v závislosti na typu pleti) dvou- až šestihodinový odpočinek pro obnovu ochranného kyselinového pláště. Alkohol obsažený v pleťových vodách nebo zánětlivých esencích má dezinfekční účinky a zaručeně pomáhá.

Zdroj: Pupínky po alkoholu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP