Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MOHOU DĚTI VIŠNĚVSKI MAST

OBSAH

Holtova mast u dětí

Holtova mast u dětí by se měla používat po konzultaci s lékařem.

Zdroj: Holtova mast

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, našla jsem, že děti mohou pít čaj z rýmovníku. Tak snad jsem vám pomohla. ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hudec.

a mohl bych se zeptat od kolika let ho děti mohou pít

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Mast z rýmovníku pro děti

K výrobě masti z rýmovníku je potřeba asi 20 - 30 středních lístků rýmovníků, 200 g tuku (například vepřové sádlo, nebo vhodný je i kokosový tuk). Nejprve si zahřejeme tuk a do něj se přidají natrhané lístky z rýmovníku. Je potřeba udržovat stálou teplotu tuku a lístky v něm nechal asi dvě hodinu luhovat. Během těch dvou hodin je třeba občas tuk promíchat. Po dvou hodinách je třeba tuk odstavit a nechat vychladnout. Po vychladnutí vložíme tuk s lístky rýmovníku do lednice asi na dvacet čtyři hodin. Další den se opět tuk přivedeme k varu a celý postup se opakuje. Po zchladnutí (ještě by měl být vlahý) tuk přecedíme a vzniklou mast slijeme do skleniček. I mast se musí skladovat v chladu. Mast je vhodná pro dospělé i pro děti. Používá se k promazávání hrudníku (problémy s průduškami) i k mazání nohou (nachlazení). Může se používat i při vysušené kůži, kožních zraněních i lehkých popáleninách. Mast by se měla aplikovat maximálně dvakrát denně.

Zdroj: Rýmovník pro děti

Holtova mast u dětí

Holtovu mast lze u malých dětí použít na potničky. Holtova mast připravená v lékárně slouží také na ošetření ekzému u dětí.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak staré děti mohou využívat sirup z rýmovníku? Všude uvádíte, že je pro děti vhodný, ale nedočetla jsem se od kolika let popř. měsíců.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník můžete podávat dětem starších 12 měsíců. Pro malé děti ve věku rok a více se rýmovník dává žvýkat jako celý list přímo do úst. Také se s úspěchem aplikuje jako čaj z rýmovníku, kdy se do vroucí vody o objemu 2 hrnků dají 4 lístky rýmovníku a vše se vaří do doby, než se vyvaří polovina vody. Pak se nechá trochu vychladnout, osladí se medem a nechá se dítěti popíjet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník pro děti

Černá mast na akné

Ichtoxyl mast je možno používat bez porady s lékařem na trudovinu (akné) a na drobná infikovaná poranění.

U dospělých se mast nanáší v tenké vrstvě 2–3krát denně na postižená místa. Děti starší než 1 rok a těhotné nebo kojící ženy mohou používat mast pouze na doporučení lékaře. O způsobu použití Ichtoxylu u dětí se poraďte s lékařem.

Délka léčby je různá, v závislosti na druhu, rozsahu a rychlosti hojení onemocnění. Nedojde-li při léčbě Ichtoxylem k ústupu obtíží během 3 dnů nebo dojde-li naopak k jejich zhoršení, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem. Přípravek nepoužívejte bez vědomí lékaře déle než 2 týdny.

Místa ošetřená Ichtoxylem není vhodné vystavovat slunečnímu záření.

Při nanášení přípravku na nechráněnou pokožku může dojít k zašpinění prádla.

Zdroj: Ichtyolová mast

Diskuze

V diskuzi SIDELKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan sidelka.

Lidy aby nemêli to dávat dětem mast na svrab děti mají jiné %učiňte látky lékař vám ji dá zadarmo pro dospělého a děti ublížite dětem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sidelka

Co léčí Hydrocortison

Hydrocortison mast se používá při místních zánětlivých a alergických kožních onemocněních neinfekčního původu, například při ekzémech, při podráždění kůže kosmetickými a čisticími prostředky, při bodnutí hmyzem, malých spáleninách 1. a 2. stupně, při kožních zánětech po slunění, ozáření a podobně. U malých dětí lze použít přípravek Hydrocortison Léčiva jen pod dohledem odborného lékaře. Hydrokortizonová mast se vtírá do postiženého místa v malém množství 1–2x denně.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra K.

Dobrý den,
je rýmovník, resp. sirup a čaj z rýmovníku vhodný pro děti? Pokud ano, od jakého věku a v jakém dávkování?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babka kořenářka.

Není zakázán, ale nedoporučuje se u dětí mladších 3let. Miminku do 1roku absolutně ne. Může zpusobit problemy se srdcem, hlavně arytmii popř.dýcháním.

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Černá mast na hnis

Černá mast se nesmí svévolně používat při hnisavých procesech, při kožních nemocech, které vyžadují odbornou léčbu, a při poraněních kůže většího rozsahu, například na proleženiny u dlouhodobě nehybných lidí. Tyto případy vyžadují konzultaci s lékařem.

Také jedná-li se o chronické onemocnění (často se tvořící plísně), je třeba poradit se o užití černé masti s kožním lékařem. Lékař by měl rovněž schválit používání černé masti v době těhotenství. Také miminkům do jednoho roku bychom neměli mast aplikovat bez doporučení lékaře. U starších dětí už konzultace není třeba.

Zdroj: Černá mast na záněty

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, našla jsem, že děti mohou pít čaj z rýmovníku. Tak snad jsem vám pomohla. ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra K.

Děkuji :-)

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Dávkování

Černou Ichtoxylovou mast je možno používat bez porady s lékařem na trudovinu (akné) a na drobná infikovaná poranění. O vhodnosti použití masti při jiných onemocněních se poraďte s lékařem. U dospělých se mast nanáší v tenké vrstvě 2 až 3krát denně na postižená místa. Děti starší než 1 rok a těhotné nebo kojící ženy mohou používat Ichtoxyl mast pouze na doporučení lékaře. O způsobu použití Ichtoxylu u dětí se poraďte s lékařem. Mast je rovněž možno nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem. Délka léčby černou mastí je různá, v závislosti na druhu, rozsahu a rychlosti hojení onemocnění. Nedojde-li při léčbě Ichtoxylem k ústupu obtíží během 3 dnů nebo dojde-li naopak k jejich zhoršení, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem. Přípravek nepoužívejte bez vědomí lékaře déle než 2 týdny. Při použití Ichtoxylu na rozsáhlejší plochy poškozené kůže, například při proleženinách, se o způsobu používání Ichtoxylu a délce léčby poraďte s lékařem.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Diskuze

V diskuzi REFRESH KAPKY MŮŽOU UŽÍVAT I DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona Křepelova.

Chtěla bych se zeptat jestli mohou užívat kapky do očí Refresh děti .Synovi je 8 let.Děkuji Křepelova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Refresh kapky můžou užívat i děti

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Poradna

V naší poradně s názvem JE VHODNÁ OMEGA MARINE FORTE PLUS PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Winzigová .

Zajímalo by mě, jestli mohou užívat omega marine fote + i děti a od kolika let. Díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rybí tuk je pro děti velice prospěšný. Ptáte li se od kolika let lze dětem podávat, tak je to od doby, kdy jsou živena normální dospěláckou stravou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je vhodná omega marine forte plus pro děti

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Kde koupit krušinovou mast

Krušinovou mast lze koupit zde.

Zdroj: Krušinová mast

Diskuze

V diskuzi ŠTÁVA Z PLODU BEZINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Smržová Jitka.

Od kterého věku děti mohou pít bezinkovou štávu z černých plodů.Děkuji Smržová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Štáva z plodu bezinek

Smrková mast – kde koupit

Smrkovou mast lze koupit zde.

Zdroj: Smolová mast z pryskyřice

Holtova mast na ekzém

Holtova mast se používá pro léčbu chronických forem atopického ekzému, lupénky a hlavně seboroické dermatitidy. Holtova mast podporuje tvorbu nových buněk pokožky, používá se jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže a ekzémech.

Zdroj: Holtova mast

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Tymián, koření i lék

Tymián patří mezi přírodní léčiva, která mají široké využití. Můžeme se jím léčit během nachlazení, ale doporučuje se i při různých revmatických obtížích, problémech s trávením, nechutenstvím a také ho můžeme aplikovat jako užitečný uklidňující prostředek. Výroba v domácích podmínkách je relativně jednoduchá.

Příjemně voňavá mast obsahuje tymián ve směsi s esenciálními oleji a je určena k aplikaci na hrudník. Obsažené aktivní látky blahodárně působí na dýchání, uvolňují špatně průchodné dýchací cesty, přinášejí úlevu a osvěžení. Mast je velmi vhodná pro podporu dýchacího systému dětí.

Zdroj: Tymiánová mast

Holtova mast v těhotenství

Holtova mast je v těhotenství dobrým pomocníkem, neboť může působit jako prevence proti vzniku strií na břiše, stehnech a hýždích.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Holtova mast a Jarischův roztok

Holtova mast je účinná v léčbě ekzémů a dalších forem kožních problémů. Zároveň je vhodné současně s ní používat i Jarischův roztok, který je přírodní dezinfekcí. Jarischův roztok čistí pokožku, a proto je i léčba při používání Holtova krému snadnější a doba hojení kratší.

Zdroj: Holtova mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP