Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MUŽI V DÁMSKÉM

OBSAH

Příčiny deprese u mužů

Rozdíly ve výskytu onemocnění u obou pohlaví nejsou ve skutečnosti tak velké, jde pouze o rozdílné projevy deprese u mužů a u žen. Projevy depresivní poruchy u muže se totiž mohou lišit od příznaků ženy. U mužů bývá spíše v popředí podrážděnost, agresivita, antisociální chování, zneužívání alkoholu, snížená kontrola impulsivity a snížená tolerance stresu. Tento „mužský“ depresivní syndrom se často těžko rozpozná a léčí. Některé studie poukazují na možnou souvislost úbytku testosteronu s depresí u mužů. Depresivní starší muži mohou mít nízké hladiny testosteronu v souvislosti s aktuálním psychickým stavem a někteří depresivní muži se mohou zlepšit při léčbě androgeny. Depresivní porucha u mužů s sebou často přináší utrpení, bolest, ekonomickou ztrátu a bohužel i zvýšenou úmrtnost. Lékař má povinnost co nejlépe diagnostikovat a léčit, a proto i rozdíly mezi depresí mužů a depresí žen, které zákonitě existují, by měly být zkoumány a měly by se promítnout do klinické praxe.

Zdroj: Deprese u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽI - PLEŠATOST, LYSINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
pomohla by derivační koupel na podporu růstu vlasů, plešatost, lysiny apod. u muže? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nijak zvlášť. Vlasy každého muže v sobě mají zakódováno, kdy přesně mají přestat růst a nic jim v tom zatím nedokáže zabránit. Derivační koupel v tomto ohledu pomáhá prokrvením pokožky vlasaté části hlavy a tím může prodloužit přežití vlasů, které měly již přestat růst a to tím, že podpoří přísun stavebních látek pro růst vlasů během prokrvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Co je impotence

Impotence je charakterizována dlouhotrvajícími obtížemi s dosažením a udržením erekce, a to při padesáti až sedmdesáti pěti procentech pokusů o sexuální styk. Jedná se o nejčastější poruchu sexuálních funkcí. Důkazem může být až jedna polovina mužské populace nad čtyřicet let, která určitými stupni impotence trpí. Tento problém nemá nic společného s mužskou neplodností (sterilitou) ani nezabraňuje či nesnižuje schopnost naplno prožít orgasmus. Poněvadž toto onemocnění postihuje pouze proces erekce, je velice problematické se do těchto dvou již zmíněných stadií vůbec dostat. Impotence dokáže muže bezesporu značně potrápit. Může vést k partnerským problémům, nedorozumění, depresím. Nemá však vliv na celkové zdraví nebo délku života.

Impotenci konkrétně způsobuje vše, co zasahuje do nervového systému nebo krevního oběhu. Všechny okolnosti, díky kterým se zmenšuje úroveň sexuální touhy – libido. Jedním z hlavních důvodů, kvůli kterým muži nejsou schopni dobré potence, jsou psychické problémy. Nejčastěji se s nimi setkávají mladí muži na počátku sexuálního života. Jsou ovlivněni hlavně pocitem úzkosti, trémy, napětí a předčasného selhání. Mezi fyzické faktory, které ovlivňují impotenci, patří obezita, vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak, únava, kouření, diabetes a různé jiné fyzické nemoci. Problémy s potencí má překvapivě až jedna desetina všech mužů a nejhorší je to v Číně, kde je až 26 procent impotentních mužů. Muži však nemusí zoufat, pokud se i u nich vyskytl problém s potencí, ale mohou se jej pokusit vyřešit několika způsoby. Problém impotence dá léčit jak přírodní cestou, tak i medikamenty.

Zdroj: Potence u mužů

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kondor.

Ztráta erekce je většinou 100% a je to dlouhodobá záležitost, která se časem rozhodně nezlepší. Stejně tak inkontinence se mírně snižuje, ale rozhodně nezmizí. Řešení je jenom smíření se s tím a nosit vložky. Má to ale i své výhody. Nemusíte se dřít na nadržených babách a tím si prodloužit život. Proč myslíte, že muži v průměru umírají dříve než ženy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Inkontinence jde zredukovat pravidelným cvičením stahováním svěrače, dechovým cvičením a cviky na pánevní dno, pak jsou Lázně Slatinice u Olomouce, kde je přímo rehabilitační program po operaci prostaty (do jiných lázní s inkontinencí nelze jet). Rok od operace prostaty se může na inkontinenci jít na další prostatu, kde vám vloží za močový měchýř jakousi manžetku - pak by mohla inkontinence zmizet úplně ale pořád se musí alespoň trochu cvičit. Na erekci jsou buď to inplantáty do penisu, injekce nebo gely a to pak můžete píchat jako šicí stroj. Vše si musíte najít na netu a říct urologovi co vám má napsat. Někteří doktoři jsou úplně pitomí a neví ani co si dát na oběd. Držím palce.

Zdroj: diskuze Operace prostaty a erekce

Muži s jemnými vlasy

Důležitý je střih. Delší vlasy mohou jemné vlasy zatížit, takže ideální volbou je kratší střih vlasů. Kratší střih poskytuje vlasům možnost získat větší objem. Muži mohou používat například zahušťovací šampony nebo kondicionéry, které dodávají jemným vlasům větší hustotu a podporu. Naopak největší chybou, kterou můžete udělat, je používání stylingových přípravků. Stylingové produkty se nedoporučují proto, že přidávají vlasům na váze a vlasy vypadají zplihle. Jemné vlasy mají mnoho problémů, ale se správným účesem a stylingovými výrobky můžete dosáhnout plnějšího, silnějšího a zdravějšího vzhledu.

Muži s jemnými vlasy – foto

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět muži s jemnými vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Rozdíly mezi muži a ženami

Odborné informace ukazují, že po deseti až patnácti letech trvání cukrovky má například příznaky poškození nervového systému naprostá většina diabetiků. Poškození nervového systému se může promítat do funkce celé řady orgánů v těle, tento stav může vnímat pacient i jako nepříjemné pocity až bolesti v nohou. Podle nejnovějších studií má až padesát procent mužů závažné poruchy erekce již po deseti letech trvání cukrovky. Je třeba připomenout, že diabetici prvního typu jsou obvykle mladší osoby, tedy muži ve věku, kdy by měli být na vrcholu sexuální potence. Na druhé straně se zvyšuje počet osob s diabetem druhého typu, které patří také do mladších věkových kategorií. Cukrovka ovlivňuje negativně činnost mnoha orgánů a systémů, pohlavní orgány nevyjímaje. Udává se, že asi 70 % mužů a 30 % žen s diabetem má potíže v pohlavním životě. Obě pohlaví jsou ohrožena častým výskytem zánětů genitálií. Muži mívají kvasinkové záněty předkožkového vaku a močové trubice, ženy záněty pochvy. Infekce bývají velmi úporné s častými recidivami. Léčba musí být nejen lokální, ale i celková. Částečnou ochranou před záněty může být používání kondomu či pesaru a spermicidních látek, které mají slabé dezinfekční účinky.

Zdroj: Cukrovka u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem INTOLERANCE LAKTÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kočička.

Před dvěma měsíci mi zistlili nesnášenlivost laktózy,striktně jsem upravila jídelníček, avšak chybí mi taková jídla jako pudink a podobně, všimla jsem si že postupně už se dá koupit i bezlaktózovou mléko a podobně ale přijde mi to strašně drahé všechno, teď jsem si v Kauflandu všimla ještě sójové mléko (www.letakomat.cz/kau… z takového něco se dá vařit i pudink a podobně? Má to někdo odzkoušené?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sójové mléko je dobrou náhražkou za mléko kravské v případě intolerance laktózy. Dá se z něho uvařit i pudink, ovšem bude chutnat trochu jinak. Kromě sojového mléka je k dostání ještě mléko mandlové. Sójové mléko by neměli používat muži, protože sója stimuluje tvorbu estrogenu (ženský pohlavní hormon) a brzdí testoteron. Pro muže je právě vhodnější mléko mandlové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Intolerance laktózy

Vliv testosteronu na plešatění

Androgenetická alopecie postihuje až osmdesát procent mužů bílé rasy. Plešatění u mladých mužů není ničím výjimečným. Začíná pozvolným vznikem koutů, čehož si muži často ani nevšimnou, postupně však přechází do druhého stadia, kdy prořídne kštice na temeni. Finální fází je takzvaná hippokratovská pleš, kdy vlasy ze kštice zcela zmizí a zůstává jen úzký pruh vlasů kolem hlavy.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron

Diskuze

V diskuzi DOTAZ K NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Zajímalo by mě,zda se dá úplně vyléčit neuropatie u cukráře typ.II. Jde o odumírání nerv.nohou a cév v mozku.Mému muži údajně proces zpomalují lékama s tím, že to vyléčit nejde,tuddíž dlouhodobé utrpení? Neustále si stěžuje na mravenčení a otok rukou a bolest nohou, neudrží rovnováhu a má "motolici" v hlavě chodí s velkou obtíží, do toho je hrozně pesimistický dá se s tím něco dělat nebo usnadnit péči o něj? předem děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dexter Colby.

Dr. Randall C. Labrum napsal elektronickou knihu s nazvem The Neuropathy Solution (Reseseni pro neuropatii) s podnazvem The Breakthrough 6 Step Treatment Program for Ending Neuropathy Pain and Healing Damaged Nerves (Prulomovy 6 bodovy program pro skonceni neuropaticke bolesti a zahojeni poskozenych nervu). Znalost anglictiny prijde vhod.

Zdroj: diskuze Dotaz k nemoci

Rady a triky jak zamaskovat kouty

Kouty ve vlasech nejsou žádná hrůza, dají se v pohodě zamaskovat dobrým střihem a vhodným účesem (nenosit culíky a vlasy stažené z čela a podobně). U mužů je vhodný velmi krátký sestřih, v dnešní době je navíc moderní mít holou hlavu. Někteří muži tento problém řeší takzvanou přehazovačkou, kterou si zakrývají pleš. Problém nastává, když zafouká vítr a vlasy se postaví, pak je tento způsob maskování spíše groteskní.

Kouty ve vlasech u žen foto.

Kouty ve vlasech u mužů foto.

Zdroj: Kouty ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ZELENINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hrdlička.

Dobrý den,u lékaře mi řekli že červená řepa s warfarinem není vhodná.Přitom tato plodina má malý obsah vitaminu K. Jak to prosím je? Díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při léčbě Warfarinem musíte kontrolovat příjem vitamínu K. Muži by měli přijmout 120 mikrogramů vitamínu K za den a ženy 90 mikrogramů. Bulvy červené řepy i ředkvičky obsahují jen málo vitamínu K - 200 gramů bulev obsahuje 2,6 mikrogramů vitamínu K. Abyste dosáhl své hranice, tak byste musel sníst 9 kilogramů řepy a to nikdo za den nepozře. U řepy i ředkvičky jsou jedlé i listy, které již obsahují velké množství vitamínu K, ale jejich konzumace není v našich krajích obvyklá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a zelenina


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP