Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NADMĚRNÉ OCHLUPENÍ U DĚTÍ

OBSAH

Nadměrné pocení hlavy

U nadměrného pocení hlavy je třeba vyloučit jako možnou příčinu onemocnění štítné žlázy. Pokud je porucha funkce štítné žlázy zjištěna, léčí se v závislosti na tom, o jaký typ onemocnění se jedná, velmi stručně řečeno, buď je funkce štítné žlázy snížená, nebo zvýšená. Léky se pak volí podle toho. Nedávají se žádné „léky na pocení“, ale na štítnou žlázu. Nadměrné pocení se pak upraví zpravidla samo. Nadměrné pocení hlavy je charakteristické pro malé děti, přičemž se nejedná o žádný zdravotní problém.

Zdroj: Nadměrné pocení

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERONU PŘEBYTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Zajímal by mne názor lékaře či odborníka na to jak snížit množství testostronu u muže. Je mi 57, mám o 22 let mladší ženu a bohužel ona má mnohem menší potřebu sexu než já.
Chtěl bych bezpečně snížit svůj sexuální apetit , abych svoji ženu neobtěžoval a přitom milenku nechci, nemám zájem podvádět a svoji rodinu mám moc rád. Lék Cyproteron a další mají podle všeho mimořádně velké riziko negativních vedlejších účinků . Snad až k riziku nádorového onemocnění mozku. Existuje prosím způsob jak svoji chuť na sex výrazně snížit, či úplně eliminovat?
Děkuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David Anonym.

Dobrý den, sexuální touha a nadměrné ochlupení mi opravdu už kazí radost ze života. Vím, že existuje mnoho přírodních léků na zvýšení testosteronu. Existují i účinné přírodní léky na snížení testosteronu?
Popř. jak se jmenují?

Zdroj: diskuze Testosteronu přebytek

Příznaky

Stejně jako dospělí, tak i děti mohou trpět touto poruchou a bolestivými příznaky s ní spojenými, ale obvykle jsou symptomy odlišné a u dětí se nerovnováha v úrovni růstového hormonu projevuje častěji. Jak již název napovídá, růstový hormon je zodpovědný za regulaci rychlosti růstu a rozvoje. Je to hormon, který řídí růst dětí, jeho nedostatek se tedy může projevit zakrslým růstem a opožděnou pubertou, zatímco jeho přebytek může způsobit gigantismus nebo nadprůměrnou výšku.

Spolu s nerovnováhou růstového hormonu mohou děti získat také problémy se štítnou žlázou, hypotyreózu. Hypotyreóza je způsobena sníženou sekrecí hormonů štítné žlázy, zatímco hypertyreóza se vyznačuje zvýšenou sekrecí těchto hormonů. Hypotyreóza se projevuje selháním růstu a opožděnou pubertou, kdežto hypertyreóza způsobuje velkou tělesnou hmotnost, vysoký krevní tlak, rychlý srdeční tep. V důsledku hormonální nerovnováhy se může u dětí rozvinout i diabetes.

Častým důsledkem hormonální nerovnováhy u dětí je i předčasná puberta, která se spíše objevuje u dívek. Pro dívky je normální věk puberty od 10 do 13 let, zatímco u chlapců je od 9 až do 14 let. Předčasná puberta může způsobit předčasný rozvoj příznaků puberty, jako je zvětšení prsou, vývoj ochlupení a axilárního ochlupení, menstruace u dívek, zatímco chlapci mohou zažít růst vousů na obličeji, růst ochlupení v podpaží a na pohlavních orgánech. Některé jiné generalizované příznaky zahrnují zvýšenou tělesnou hmotnost nebo obezitu, úzkost, změny nálady, hyperaktivitu, pomočování a neschopnost správného soustředění.

Zdroj: Hormonální nerovnováha u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem NADMĚRNÉ OCHLUPENÍ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Dobrý den,
je mi 60 let, vždy jsem měla jemné chmýří na tváři. Čim jsem starší, tím více mi rostou kolem úst a na bradě, ale už to není chmýří, ale tvrdé vousy, je to velice deprimující.
Jak se zjistí jestli mi špatně pracují nadledvinky nebo vaječníky v mém věku. Zmínila jsem se praktickému lékaři, ten mi řekl běžte na gynekologii, tam vám to vysvětli, tak nevím. Na štítnou žlázu beru Letrox 50 - 1/2 tablety denně.
Myslíte že by mi pomohla antikoncepce (myslím na ochlupení, nebo krém Vaniqa a kdo mi to předepíše, myslím krém.)
Děkuji Radová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hirsutismus trápí ženy už od nepaměti. Často bývá geneticky zakódován v celé generační linii příbuzných a někdy jde zas o pobláznění hormonů. V článku uvedeném výše je popsáno jak a proč k růstu vousů u žen dochází. Přesnou příčinu může odhalit krevní rozbor. Pomohou vám na oddělení gynekologie, endokrinologie a na kožním. Na všech těchto místech můžete požádat o předpis na mast Vaniqa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadměrné ochlupení tváře

Druhy dámského ochlupení

Zde se můžete podívat na druhy dámského ochlupení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Testosteron u žen

U žen se testosteron vyšetřuje při nepravidelném menstruačním cyklu, nebo pokud žena nemenstruuje vůbec, dále má-li problém otěhotnět, nebo pokud se u ní objeví nápadné maskulinní znaky, jako je ochlupení na obličeji či na těle, plešatění a hluboký hlas. Hladina testosteronu může stoupat u tumorů vaječníků nebo nadledvin, nebo i za jiných okolností, jako je např. syndrom polycystických ovarií. Příliš mnoho testosteronu v ženském systému může způsobovat akné, nadměrné ochlupení a neplodnost.

Zdroj: Jak snížit hladinu testosteronu u žen

Poradna

V naší poradně s názvem OCHLUPENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel An.

Dobrý den,je to už více,než rok,co mě trápí-ochlupení po celém těle i na uších a hyperpigmentace.Byla jsem u obvodního lékaře ta mi vůbec neporadila,také u gynekologa,ten mi udělal pouze test na mužský a ženský hormon a u kožní,ta mi řekla,že ochlupení je v normě,že prej některé ženy to mají horší.Jsem z toho a z těchto lékařů opravdu zklamaná,věřím,že jsou lékaři co chcou pomoct,děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší zprávy soudím, že jste se snažila správně dohledat pomoc u oborově správných lékařů. Důležité bylo zjistit hladiny pohlavních hormonů. Ty máte v normě, takže váš problém je v genetické výbavě, kterou jste dostala do vínku při svém početí. Možnost změny genetického kódu za života teprve zkoumáme a v blízké době nebude tato technika ještě dostupná. Bohužel jiná léčba na tyto problémy zatím neexistuje a je třeba projevy maskovat epilací a depilací. S tím by vám měla pomoci zkušená kosmetička. Vyzkoušejte proto ještě tuto nemedicínskou pomoc v kosmetickém salonu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ochlupení

Historický vývoj upravování ochlupení u žen

Upravování nebo úplné odstranění pubického ochlupení se stalo v mnoha kulturách běžné či zvykem. V islámských společenstvích je odstraňování pubického ochlupení náboženstvím podporovanou praktikou. Odstraňování pubického ochlupení se označuje jako depilace (pokud jsou odstraňovány pouze viditelné chloupky) či epilace (pokud je odstraněno ochlupení i s kořínky). Toto upravování a odstraňování však není pouze doménou žen, ale existuje i u mužů. Mezi důvody odstraňování pubického ochlupení patří hygiena, estetika, tradice, náboženství a sexuální praktiky.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem OCHLUPENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel An.

Z naší rodiny nemá takoví problém ba naopak.Myslíte,že by ještě mohl pomoct-test na kortizol?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kortizol s tímto nemá nic společného. Genetickou výbavu nemáme jen po rodičích. Některé genetické variace vznikají kombinací stávajících zdrojů a můžou se pak projevit takto anomálně, bez příbuzenské podobnosti. Cítím z vás, že jste z toho nešťastná a hledáte lék za každou cenu. Ale bohužel to v tomto případě medikamenty řešit nepůjde. Ale nezoufejte. Zkuste své ochlupení vnímat jako přednost, protože existuje mnoho mužů, kteří preferují přírodní ženy s ochlupením.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ochlupení

Proč máme pubické ochlupení

Pubické ochlupení je ochlupení rostoucí v oblasti genitálií, třísel a někdy i na horní části stehen (u dospělé ženy se pubické ochlupení vyskytuje na stydkém pahorku a velkých stydkých pyscích). Jedná se o druhotný pohlavní znak, který se začíná projevovat v období puberty. Na rozdíl od vlasů dorůstá pubické ochlupení pouze 3 až 8 centimetrů a má jinou strukturu. Růst pubického ochlupení je daný hormony a jeho intenzita se rozděluje do pěti stupňů podle tzv. Tannerovy stupnice, zavedené britským pediatrem Jamesem Tannerem. Pubické ochlupení má funkci ochranou, aby se do pochvy nedostaly nečistoty.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Holit, anebo neholit?

Od začátku dvacátého prvního století se stala nejčerstvějším módním rozmarem radikální genitální depilace, vyzývavý moderní trend, který nám paradoxně znovu přinesl populární styly úpravy pubického ochlupení, jež vládly v dobách starověkých civilizací. Kolem této zbavovací se mánie se vyrojila celá nová terminologie, přičemž každý salon krásy má svůj vlastní soubor názvů pro rozličné stupně nahoty pohlaví.

Naprostým kontrastem k redukci ochlupení v rozkroku je neobvyklý zvyk oblékání si merkinů. Merkin je pubická paruka vyrobená z lidských vlasů, nylonu nebo břišních chlupů divokého jaka. Je buď přichycena sotva znatelnou šňůrkou, nebo nalepena na skutečné pubické ochlupení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak staré děti mohou využívat sirup z rýmovníku? Všude uvádíte, že je pro děti vhodný, ale nedočetla jsem se od kolika let popř. měsíců.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník můžete podávat dětem starších 12 měsíců. Pro malé děti ve věku rok a více se rýmovník dává žvýkat jako celý list přímo do úst. Také se s úspěchem aplikuje jako čaj z rýmovníku, kdy se do vroucí vody o objemu 2 hrnků dají 4 lístky rýmovníku a vše se vaří do doby, než se vyvaří polovina vody. Pak se nechá trochu vychladnout, osladí se medem a nechá se dítěti popíjet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník pro děti

Nadměrné pocení

Nadměrné pocení je nemoc, odborně se jí říká hyperhidróza, se kterou se potýkají miliony lidí po celém světě. Nadměrné pocení je ve většině případů spojeno s onemocněním nervového systému. Zpravidla je způsobeno silným drážděním nervového systému. Nadměrné pocení tak postihuje například úzkostlivé lidi. Hyperhidrózu mohou ale způsobit i některé léky nebo kořeněná jídla. Nadměrné pocení dokáže znepříjemnit život, mohou jím trpět lidé s obezitou, onemocněním štítné žlázy, s hyperglykemií, dále při chronické či akutní bakteriální a virové infekci, při hypovitaminóze, při menopauze, při hormonálních změnách a nádorech. Naštěstí existují způsoby, jak se pocení alespoň částečně bránit. Dnes už jsou součástí běžné hygieny antiperspiranty a deodoranty, které nám pomáhají bojovat s pocením a nepříjemným zápachem v podpaží. Pokud se nadměrně potíte, měli byste se také častěji mýt (ideálně ráno i večer) a kupovat prodyšné prádlo z přírodních materiálů, jako je například bavlna.

Zdroj: Pocení

Diskuze

V diskuzi FORMIL PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Používáte někdo Formil pro malé děti. CHci mít jistotu, že s tím má někdo dobré zkušenosti, že se nevyskytuje alergie u dětí na tento prací prášek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Formil pro děti

Nadměrné pocení v podpaží

Nadměrné pocení v podpaží má ve většině případů hormonální a psychogenní příčiny, tudíž faktory jen obtížně ovlivnitelné. Nadměrné pocení v podpaží, které způsobuje odpuzující kruhy na košili, je pro postižené i okolí zdrojem nepříjemných chvil a velmi ztěžuje společenský styk. Při opakovaném intenzivním pocení vzniká navíc živná půda pro plísně a bakterie. Tyto infekce nejčastěji postihují podpaží, ale i další partie těla, jako jsou lokality mezi prsty, u žen pod prsy nebo v záhybech podbřišku. Nepříjemné jsou také výsevy potniček. Proti pocení v podpaží se používají přípravky se sloučeninami hliníku. Sloučeniny hliníku rozkládají vývody potních žláz, díky čemuž dochází k omezení pocení. Stejně jako parabeny nejsou tyto sloučeniny zdraví škodlivé, ale někteří citlivější jedinci na ně mohou mít kontaktní alergii.

Zdroj: Nadměrné pocení

Diskuze

V diskuzi JAK ZAMEZIT RŮST CHLOUPKŮ L''-'--- se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Je mi 34 let.co mne na svém těle trápí Je ochlupeni musim si holit každý den nohy aby byli hladké jsem blondýnka takže chloupky js---ou světlé ale všude stehna lýtka třísla. Co mám dělat nejhorsi je pro mne léto a tak ho mám rada

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zamezit růst chloupků l''-'---

Nadměrné pocení v obličeji

Jednotlivci se nepotí jen při kontaktu s okolím, ale i při běžných činnostech, jako je sledování televize, řízení motorových vozidel, vaření a mnoho dalších. Tato skutečnost znesnadňuje sociální působení a výrazným způsobem zhoršuje kvalitu života postižených jedinců. Nadměrné pocení v obličeji je problém, který bývá často více zahanbující než pocení na jiných partiích těla. Na obličejové partie byl proto speciálně vyvinut antiperspirant s anti-aging složkou, který neobsahuje aluminium chlorid.

Zdroj: Pocení

Poradna

V naší poradně s názvem NADMĚRNÉ POCENÍ HLAVY A OBLIČEJE V HOMEOPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa.

Dobrý den. Trpím nadměrným pocením v oblasti hlavy a tváře. Můžete mi prosím poradit která homeopatika by byla vhodná na řešení tohoto velmi nepříjemného problému.
Děkuji za odpověď.
Jelínková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel žádná. Zkuste aplikaci botoxu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení hlavy a obličeje v homeopatii

Nadměrné hnojení orchidejí

Nadměrné hnojení vaše rostlina nebude využívat. Syntetická hnojiva obsahují minerální soli, jako je například draslík, vápník a další. V průběhu doby se tyto soli usazují v nádobě a postupným zaléváním vážně škodí rostlině. Navíc, přehnojené orchideje rostou příliš rychle, což způsobuje jejich slabost a náchylnost k nemocím. Na konec, mnoho druhů orchidejí, pak v případě častého hnojení, kvete mnohem hůře. Najděte tedy správnou četnost hnojení a držte se toho.

Zdroj: Hnojení orchidejí

Nemoc štítné žlázy

Důležité je nezapomínat na to, že nadměrné pocení je často způsobeno poruchou funkce štítné žlázy. Její snížená funkce, především ale funkce zvýšená vedou k nadměrnému pocení ve dne i v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Hemoroidy u dětí – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět hemoroidy u dětí.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Nadměrné pocení při sportu

Nadměrné pocení při sportu může být například způsobeno nadváhou. Čím více se při běhu potíme, tím více ztrácíme elektrolytů. Kdo se potí opravdu hodně a po doběhnutí má na kůži vysráženou sůl, ztrácí při běhu téměř jistě také velké množství elektrolytů a měl by je po tréninku doplňovat. Rychlost pocení a množství potu jsou u běhající populace samozřejmě značně individuální záležitostí, orientačně je možno počítat s 0,3–2,4 l za hodinu. Snadnou metodou, jak to zjistit sám (sama) u sebe, je zvážit se před během a po něm – každý půlkilogram váhy dolů odpovídá zhruba 400–500 ml vypocených tekutin. Individuální je rovněž koncentrace potu, ale dá se říct, že 0,5 kg potu obsahuje přibližně 80–100 mg draslíku a 400–700 mg sodíku. Příznaky elektrolytické nerovnováhy jsou v zásadě tytéž jako u dehydratace, protože oba stavy jdou většinou ruku v ruce. Nejčastěji jsou to svalové a žaludeční křeče a dále závratě, nevolnost až pocit na zvracení, zmatenost a svalové spazmy.

Zdroj: Nadměrné pocení

Nadměrné pocení hlavy

Nadměrné pocení hlavy a obličeje může být velmi nepříjemné a nepohodlně. dalo by se říci, že asi 2 až 3 % populace trpí nadměrným pocením hlavy. Tento stav může být léčen pomocí lékařské pomoci, i když mnoho lidí se bojí požádat o pomoc lékaře, jelikož se z nějakého důvodu stydí.

Z diagnostického hlediska je důležité rozlišit pocení hlavy jako nemoc nebo pocení hlavy z důvodu tepla, stresu nebo cvičení.

Pocení hlavy je velmi nepříjemný problém, který může postihnout kohokoli a kdykoli, proto se člověk nesmí bát zajít k lékaři a nechat se vyšetřit, protože není jisté, z čeho tento stav může vzniknout.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Nadměrné pocení obličeje

Viditelné kapičky potu na tváři bývají při nadměrném pocení doprovázeny také odpudivým zápachem. Tento problém je bohužel řešitelný poněkud svízelně, existují sice místní přípravky k omezení pocení, ale na obličej se nehodí. K dispozici jsou i celkově užívané léky tlumící reaktivitu nervů provokujících pocení, ani ty ale nejsou prosty vedlejších účinků. Účinná je například aplikace botulotoxinu, ta je však finančně náročná. Především je ale třeba zhodnotit, zda nejde o druhotný problém při nějakém vnitřním onemocnění (problém se štítnou žlázou, vliv antikoncepce). To by měl posoudit praktický lékař a poté vám domluvit konzultaci s dermatologem, který po celkovém vyšetření kůže doporučí vhodný postup.

Zdroj: Nadměrné pocení


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP