Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NÁDOR V RAMENI

OBSAH

Tvorba vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny jsou z počátku malými krystaly, které se hromadí v jedné, nebo více oblastech těla. Vápenaté usazeniny se obvykle objevují na lokti, rameni, patě nebo kyčli. S menší pravděpodobností se tvoří na rovných kostech, jako je holenní kost nebo vřetenní kost. Také se minimálně tvoří na dlouhých rovných kostech nohou či paží.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ NÁDOR POD NEHTEM ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Janíček.

Viděl jsem v informativním článku o kožních nádorech foto nehtu, které je jako z mé nohy, z palce. Většina plochy nehtu je u mne černá. Může to být nádor ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Černé pod nehtem může mít více příčin. Může to být zdeformované lůžko nějakým úrazem daleko v minulosti nebo to může být následek plísňového onemocnění, ale může to mít i karcinogenní původ. Určitě neprohloupíte, když si necháte svůj nehet vyšetřit na kožním oddělení. Je to rychlé a hned víte na čem jste.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní nádor pod nehtem ?

Pokročilé stádium vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny se dále formují a tvrdnou, mohou začít vysychat a drolit se, ale i tak jsou velmi pevné. Pokud vápenaté usazeniny narůstají stále na stejném místě, může se stát, že začnou tvrdnout a promění se ve zvápenatělou kost. V pokročilých stádiích může lékař vápenaté usazeniny odebrat, ale hlavně musí snížit vápníkovou zásobu, což pomáhá omezit bolest zejména v případě, kdy se usazenina vyskytuje na patě nebo rameni.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Poradna

V naší poradně s názvem VÁPENATÝ VÝRŮSTEK NA RAMENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaňatová Anna.

Dobrý den, zajímalo by mě, jak pomoci usazenému vápníku v ramením kloubu. Lékař nedoporučuje operaci. Po rehabilitaci stále trvají bolesti. Ráda bych věděla, jak si upravit jídelníček a třeba podpůrnou léčbu bylinami. Děkuji za vaši radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Odvápnění je možné pomocí hořčíku. Když budete užívat dvojnásobné množství doporučené denní dávky hořčíku, tak bude docházet k mírnému ubývání vápníku v celém těle.

Zdroj: diskuze Vápenatý výrůstek na rameni

Natržený sval v rameni

K ruptuře těchto menších svalů dochází následkem pádu nebo náhlého zatížení. Podle toho, které svaly byly natrženy, se mohou příznaky shodovat se symptomem bolestivého ramene. Pokud dojde k natržení několika svalů najednou, úporná bolest prostupuje výběžkem ramene dolů celou paží a postižený ji vůbec nedokáže zvednout. V takovém případě lékař většinou přistoupí k chirurgickému zákroku. U starších lidí je málokdy možný, jelikož již mají uvolněné vazy a šlachy. Léčba je tedy založena na cíleném cvičení.

Zdroj: Natržený sval

Léčba

Jak již bylo řečeno, roh je tvořen keratinem, lze jej tedy jednoduše odstranit za sterilních podmínek skalpelem. Případný zhoubný nádor, pokud je potvrzen, je třeba radikálně řešit. V takovém případě může léčba zahrnovat chirurgické odstranění, ozařování i chemoterapii.

Zdroj: Kožní roh

Diskuze

V diskuzi ALAVIS PRO LIDI DÁVKOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kanta Josef.

dobrý den měl bych zájem vyzkoušet alavis .mam začínajicí artrozu v rameni . mam 115 kilo . ale spíše me zajima jestli neni problem v tom že jsem měl před rokem lehkou mrtvici . tlak ,krev všechno v pořadku ,jen mi prostě praskla žilka. děkuji Kanta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Alavis MS užívám měsíc nemůżu nic jiného než chválit opravdu výborný měla jsem bolesti obou kolen,to ustalo a i otoky jsou zcela pryč.Jen mohu doporučit.

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Zhoubné nádory dřeně nadledvin

Neuroblastom: Je vysoce maligní nádor dětského věku. Je diagnostikován většinou kolem 4. roku života. Roste velmi rychle, je agresivní a metastazuje krevní cestou do jater a kostí.

Příznaky zhoubných nádorů dřeně nadledvin

Neuroblastom se obvykle projeví zvětšením břicha. Nádor může růst podél páteřního kanálu. Poměrně často jsou prvním příznakem až metastáze. Z celkových příznaků má dítě horečky, nechutenství, hubne a v noci se hodně potí.

Komplikace zhoubných nádorů dřeně nadledvin

Pokud nádor roste podél páteře, může utlačovat nervy vycházející z míchy, nebo i do míchy prorůstat, a projevuje se rozmanitými neurologickými symptomy podle místa lokalizace. Kostní metastáze se projeví otokem dané kosti. Některé neuroblastomy mohou produkovat katecholaminy a děti pak mají záchvatovitou hypertenzi a červenou kůži.

Léčba nádorů dřeně nadledvin

K určení rozsahu nemoci je nutné udělat vyšetření kostní dřeně, CT a magnetickou rezonanci. Vybrat léčbu je dost obtížné, je potřeba přesně znát stadium i rozsah nádoru. Novorozenci s lokalizovaným onemocněním, bez produkce katecholaminů mohou být dokonce jen sledováni bez léčby a tumor ve většině případů spontánně vymizí. Na druhou stranu pacienti nad jeden rok věku s metastatickým onemocněním zasluhují velmi razantní chemoterapii.

Zdroj: Nemocné nadledvinky – příznaky

Poradna

V naší poradně s názvem LZE VYLÉČIT MALOBUNĚČNÝ NÁDOR PLIC U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Obraťte se na Boha. Existuje generacemi ověřené rčení "Víra tvá tě uzdraví." Nemusíte věřit v Boha, stačí jen když přijmete víru ve vzkříšení. Uleví se vám a budete moci vychutnat život do poslední chvíle. V každém svatostánku vás přijmou se srdcem na dlani a poskytnou vám návod, jak se vyrovnat se svým osudem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Novotná.

Dobrý den pane Cempírku, takk jiná léčba než víra v Boha pro mě neexistuje? Jsem ze všeho tolik nešťastná, neumím s tou nemocí bojovat. Lékař mi řekl, že se výsledky po chemoterapii i zařování trošičku zlepšily, ale já bych se chtěla moc vyléčit úplně. Na internetu jsem tuto léčbu nenašla, jen poznámky, že je to nejagresivnější nádor, který současná věda stále neumí nikterak léčit. Je to zhoubný nádor, který je prý agresivní.
Jsem na tuto nemoc strašlivě sama. Děkuji za možnou odppověď Zdeňka Novotná

Zdroj: diskuze Lze vyléčit malobuněčný nádor plic u ženy

Léčba a prognóza

Rizika u fibromu spočívají především v tom, že pokud se tento kožní nádor neřeší včas, může narůst do velkých rozměrů, kdy již bude jasně viditelný a navíc bude psovi komplikovat život. Co se týče léčby fibromu, existuje několik možností. Vždy je dobré vyhledat veterinárního lékaře a nechat psa vyšetřit. Na základě vyšetření pak lékař doporučí vhodnou léčbu.

Fibrom lze například odstranit pomocí laseru. Laserový paprsek dokáže odloupnout kůži ve velmi jemných vrstvách, tudíž zbaví psa fibromu velmi šetrně. Vytvoří se malý strup a ten po několika dnech odpadne. Někdy se může stát, že fibrom po čase zmizí sám bez léčby, to se ovšem stává zřídka. Laserová léčba je jednou z nejvíce používaných, neboť je šetrná a bezbolestná. Možné je také chirurgické odstranění.

Bezpříznakové fibromy se většinou neřeší. Je-li to nutné (fibromy s příznaky, nejistota stran diagnózy, obavy z toho, že se jedná o zhoubný nádor), fibrom se odstraňuje. To vede k vyléčení a navíc je k dispozici kompletní tkáň fibromu k histologickému vyšetření.

Zdroj: Fibrom u psa

Diskuze

V diskuzi LZE VYLÉČIT MALOBUNĚČNÝ NÁDOR PLIC U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka Novotná.

Je mi 56 let a v lednu 21.1.2016 mi po CT plic pan doktor vyřknul straašlivou diagnozu Rakovina plic malobuněčný nádor přes celou levou plící podle všech různých vyšetření metastáze do kostí, nádor ze vzorku 80% rakoviny. Nádor prorostl do druhé plíce uzlinami, dýchám prý jen malou štěrbinou.
Jsem po 4 chemoterapii a 5 ozáření křížové páteře, mám prý zlomenou obratel, tak chodím stažená do pásu.
Po první a druhé chemoterapii jsem přestala chodit, bylo mi moc špatně, zvracela jsem, po 4 chemoterapii jsem zvracela tak a zároveň měla děsný průjem 6 dní, shodila jsem od ledna přes 20 kg. Dělám vše, co mi lékaři radí, piju čaje, smetanku kořen, rakytník, ledvinový čaj, bezinkový čaj, jím veškkeré ovoce, jahody, broskve, jablka, banány, meruňky, třešně. Snažím se jíst i hodně okurek ze skleníku s kefírem, kefír samotný, prostě co m kdo poradí, to do sebe dostávám.
Dá se tento nádor porazit, ale aby se už nevrátil? Moc bych se chtěla uzdravit a žít zas normální život.
Hodně jsem kouřila, to jsem okamžitě po vyslechnutí diagnozy ukončila, ale bojím se, že pozdě.
Prosím pomožte mi s pozdravem Zdeňka Novotná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Silvie.

Zkuste CDS, nevím jestli funguje, ale věřím. Co jiného můžeme dělat.

Zdroj: diskuze Lze vyléčit malobuněčný nádor plic u ženy

Prognóza

Pomoc je pouze lékařská, a to ve všech uvedených případech nádorů. Prognóza je závislá na biologickém charakteru nádoru a včasnosti diagnózy.

Život bez nadledvinek

Adrenalectomie je operační zákrok vedoucí k odstranění nadledviny. Obvyklým důvodem k této operaci je nádor nadledviny. Nadledvina je žláza s vnitřní sekrecí, takže nádory mohou být hormonálně aktivní. Proto je součástí vyšetření i vyšetření endokrinologické a tato okolnost je pak zohledněna i při předoperační přípravě. U některých typů nádorů je nutná dlouhodobější medikamentózní příprava, kterou indikuje endokrinolog.

Zdroj: Nemocné nadledvinky

Diskuze

V diskuzi CERVIKÁLNÍ DYSTONIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Člověk.

Zkurvena zapicena nemoc na kterou není ani plný invalidního,hlavně že jdou miliardy na Araby.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den Martino,četla jsem váš příspěvek s cervikální dystonií.Mně tuto nemoc potvrdily letos v lednu.Zajímá mne,jestli je u vás nějaké zlepšení a zda opravdu během roku z mírných problémů,máte hlavu až na rameni?Je mi to líto a také samozřejmě nevím,jak u mne nemoc bude postupovat.děkuji Jana

Zdroj: diskuze Cervikální dystonie

Nádor na konečníku u psa

Pro stárnoucí psy je běžný nález nádoru v okolí konečníku (perianální adenom). Na jeho vznik a růst mají vliv samčí pohlavní hormony. Perianální adenomový nádor je nejčastěji benigní a vyskytuje se v buňkách mazových žláz ocasní oblasti. Když se objeví u kastrovaného zvířete, je pravděpodobnost, že nádor může být maligní, vyšší. Léčba představuje kastraci a chirurgické odstranění nádoru.

Příznaky

Pokud má pes nádor paraanálních žlázek, nelze přehlédnout, že se v oblasti konečníku začínají tvořit kulovité útvary, které vypadají jako hemoroidy (laicky řečeno, uvidíte boule u zadku), které různě rychle rostou. Nezhoubné nádory zůstávají v kůži, zhoubné prorůstají do hloubky. Oba typy nádorů mohou rychle růst a dosáhnout značné velikosti. Stejně tak oba typy nádorů mohou krvácet a mokvat a může se objevit výtok z konečníku.

Léčba

Pokud se nádor vyskytne u staršího nekastrovaného psa, je více než pravděpodobné, že se bude jednat o nádor nezhoubný, a navíc závislý na testosteronu – pohlavním hormonu vytvářeném ve varlatech. Bez tohoto hormonu nádory nejenže nerostou, ale již existující nádory se mohou zmenšit. Řešením je proto okamžitá kastrace. Malé klidné nádory je pak možné nechat být (již se dál nezvětšují), velké nebo mokvající nádory je vhodné odstranit.

U nádorů paraanálních žlázek tedy vždy záleží na čase: přijde-li pacient do ordinace s malým nádorem, operační řešení, ať už kastrace nebo odstranění nádoru (popřípadě obojí), může znamenat úplné uzdravení a odstranění potíží. Operace je také méně komplikovaná. Nezapomeňte, že okolí konečníku je silně prokrvené a protkané nervy, operace rozsáhlých nádorů je tedy vždy spojená s vysokým rizikem významného krvácení a poškození funkce svěrače, což pak vede k inkontinenci.

Pokud není možné kastraci ze zdravotních důvodů provést, lze zahájit hormonální léčbu – pod kůži se zavede implantát fungující půl roku. Hormonální léčba je vhodná i pro kastrované feny, u nichž se nádor paraanálních žlázek také občas vyskytuje.

Prognóza

Zhoubné nádory, které jsou naštěstí v menšině, jsou prognosticky nepříznivé – poměrně rychle prorůstají do hloubky a metastazují. Včasně provedená operace ale i tady může dosáhnout úplného vyléčení.

Zdroj: Krvácení z konečníku u psa

Diskuze

V diskuzi LZE VYLÉČIT MALOBUNĚČNÝ NÁDOR PLIC U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka Novotná.

Je mi 56 let a v lednu 21.1.2016 mi po CT plic pan doktor vyřknul straašlivou diagnozu Rakovina plic malobuněčný nádor přes celou levou plící podle všech různých vyšetření metastáze do kostí, nádor ze vzorku 80% rakoviny. Nádor prorostl do druhé plíce uzlinami, dýchám prý jen malou štěrbinou.
Jsem po 4 chemoterapii a 5 ozáření křížové páteře, mám prý zlomenou obratel, tak chodím stažená do pásu.
Po první a druhé chemoterapii jsem přestala chodit, bylo mi moc špatně, zvracela jsem, po 4 chemoterapii jsem zvracela tak a zároveň měla děsný průjem 6 dní, shodila jsem od ledna přes 20 kg. Dělám vše, co mi lékaři radí, piju čaje, smetanku kořen, rakytník, ledvinový čaj, bezinkový čaj, jím veškkeré ovoce, jahody, broskve, jablka, banány, meruňky, třešně. Snažím se jíst i hodně okurek ze skleníku s kefírem, kefír samotný, prostě co m kdo poradí, to do sebe dostávám.
Dá se tento nádor porazit, ale aby se už nevrátil? Moc bych se chtěla uzdravit a žít zas normální život.
Hodně jsem kouřila, to jsem okamžitě po vyslechnutí diagnozy ukončila, ale bojím se, že pozdě.
Prosím pomožte mi s pozdravem Zdeňka Novotná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Novotná.

Lze vyléčit malobuněčný nádor plic, který metastázoval do koostí, u ženy 56 let? Moc se bojím smrti i trápení s léčením. Pomůže mi někdo na toto témma odpovedět? Jsem sama, mám přítele, ale ten se mé nemoci a už i mě bojí, jezdí ke mě, ale už mě nemá rád, má ze mě strach a já mám strach z opuštěnosti. Zdeňka Novotná Albertova 1009 Žamberk 56401
mobol 603554959

Zdroj: diskuze Lze vyléčit malobuněčný nádor plic u ženy

Rakovina nadledvinek a její příznaky

Příznaky onemocnění se liší podle druhu nádoru.

Příznaky nezhoubných nádorů dřeně nadledvin

Typickými příznaky těchto nemocí nadledvin jsou prudké změny tepu a tlaku, který může narůst až k hodnotám 300/150 mmHg (normální hodnota tlaku je okolo 120/80 mmHg). Pacienti mohou mít dojem bušení srdce a pocit, „že jim srdce vyskočí z těla“, nebezpečí spočívá v riziku obrovských hodnot krevního tlaku, kdy může následně dojít ke krvácení, selhání srdce, arytmii (stav, kdy srdce nebije pravidelně), život ohrožující může být i extrémní vyčerpání organismu a pokles krevního cukru. Jiné nádory jsou vzácné. Do nadledvin však mohou metastazovat buňky jiných nádorů, a to plic, prsou, či nádor ledvin. Dalšími příznaky jsou bolesti hlavy, pocení, bušení srdce a brnění v končetinách.

Příznaky zhoubných nádorů dřeně nadledvin

Neuroblastom se obvykle projeví zvětšením břicha. Nádor může růst podél páteřního kanálu. Poměrně často jsou prvním příznakem až metastáze. Z celkových příznaků má dítě horečky, nechutenství, hubne a v noci se hodně potí.

Zdroj: Nemocné nadledvinky

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA LEDVINOVÉHO NÁDORU PROTONOVOU LÉČBOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Jiří Šubrt CSc..

Lze odstranit ledvinový nádor protonovou léčbou ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Radiační terapie má omezené možnosti v léčbě rakoviny ledvin, a to především proto, že renální karcinom je považován za "radioresistant" - neboli rezistentní vůči účinkům záření. Nicméně u některých pacientů s rakovinou ledvin je možné dosáhnout zlepšení použitím radioterapie protonovým paprskem. Záření může být aplikováno v průběhu 3-7 týdnů, jednou za den, od pondělí do pátku. V této konfiguraci se používá malé množství záření, aby mohlo být aplikováno každý den. Tento způsob je znám jako frakcionované ozařování. Bližší informace získáte přímo v Protonovém centru, zde: www.ptc.cz/pro-pacie…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba ledvinového nádoru protonovou léčbou

Nádory páteře a míchy

Nádory vznikají u člověka v každém věku, až do vysokého stáří, přičemž četnost výskytu stoupá s věkem. Podle biologické povahy se nádory dělí na benigní a maligní, tudíž na nezhoubný nádor na páteři a zhoubný nádor. Benigní nádory na páteři rostou pomalu a zůstávají ohraničené, nepříznivě se projeví, když tlačí na sousední orgány a vyvolají poruchy – expanzivní růst. Většinou se dají dobře odstranit. Maligní nádory na páteři většinou rostou rychle a infiltrují do okolních tkání, které rozrušují. Nejsou ohraničené a jejich odstranění je daleko obtížnější. Proto nelze hovořit o radikalitě operace, neboť i při zdánlivě radikálním chirurgickém výkonu mohou v okolí zůstat drobná ložiska.

Šíření zhoubných nádorů probíhá dvojím způsobem:

  • per continuitatem;
  • diskontinuálně, tedy metastazováním, jímž se rozumí tvorba druhotných nádorových ložisek bez topické souvislosti s primárním nádorem (metastazování krevní a lymfatickou cestou).

Podle uložení v páteři dělíme nádory na:

  1. extradurální (například hemangiom)
  2. intradurální
  • intramedulární – vyskytující se přímo v míše (například ependynom)
  • extramedulární – vyskytující se mimo míchu (například meningiom v páteřním kanále)

Zdroj: Rakovina páteře

Poradna

V naší poradně s názvem BULKA NA RAMENI POHYBLIVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den, pred mesicem me nasli pohyblivou bulku asi 2cm vyrizli ji a poslali na rozbor a rekli ze je to fibrolipom,uplynul mesic a obevila se zase bulka o kousek vejs vetsi,v patek jdu na ultrazvuk tak nevim je take pohybliva dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Fibrolipom se běžně vyskytuje opakovaně. Vyčkejte na výsledky vyšetření a zbytečně se nestresujte. Udělejte si inventuru v tucích, které přijímáte stravou a zkuste je omezit. Taktéž více aktivního pohybu, při kterém se alespoň na 20 minut v kuse zapotíte, pomáhá proti usazování lipidů - původce fibrolipomu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bulka na rameni pohyblivou

Komplikace

Komplikace nezhoubných nádorů dřeně nadledvin

Vysoký krevní tlak poškozuje stěnu cév. To vede k závažným důsledkům především v srdci a ledvinách. U pacienta se zvyšuje riziko infarktu a mozkové příhody.

Komplikace zhoubných nádorů dřeně nadledvin

Pokud nádor roste podél páteře, může utlačovat nervy vycházející z míchy nebo i do míchy prorůstat, což se projeví rozmanitými neurologickými symptomy podle místa lokalizace. Kostní metastáze se projeví otokem dané kosti. Některé neuroblastomy mohou produkovat katecholaminy a děti pak mají záchvatovitou hypertenzi a červenou kůži.

Zdroj: Nemocné nadledvinky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP