Téma: 

nadýmání po pivu


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Nadýmání po jídle

Nadýmání občas potká každého, hlavně po nevhodných jídlech. Problém nastává až ve chvíli, kdy se časté nadýmání objevuje téměř po každém jídle. To se pak může jednat o nějaký závažnější zdravotní problém a je nutné tento stav řešit s lékařem. Při častém nadýmání odcházejí ze střev plyny, které se tam nahromadily. Je to velmi nepříjemný problém, který má i své sociální aspekty.

Detail odstavce: Nadýmání po jídle
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jaký čaj na nadýmání

Dobrý večer ,prosím jaký čaj na nadýmání a bolesti břicha. Moc Děkuji Lidka

Zdroj: diskuze Jaký čaj na nadýmání
Odesláno: 26.2.2012 uživatelem Lidka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

BABSKÉ RADY NA NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Bylinky proti nadýmání

Proti nadýmání se doporučuje popíjet čaje z těchto bylinek: máta, heřmánek, fenykl, tymián, zázvor, kopr, libeček, kmín, anýz, bazalka, oregano.

Detail odstavce: Bylinky proti nadýmání
Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 6.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: nadýmání

Nadýmání mě trápí docela dlouho. Střídají se mi i průjmy a zácpy. Nevím co mám dělat, babské rady už nezabírají.

Zdroj: diskuze Nadýmání plynatost babské rady
Odesláno: 25.10.2017 uživatelem Nana
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

BABSKÉ RADY NA NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Léky proti nadýmání

Nejčastěji vám v lékárně doporučí:

  • Flatulin gel;
  • Gen Meteo tablety;
  • Espumisan tablety;
  • výživové doplňky s obsahem Lactobacillus acidophilus.

Detail odstavce: Léky proti nadýmání
Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 6.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: plzeňské pivo

Jak je to tedy s puriny v plzeňském pivu? Nabyl jsem dojmu, že plzeň ano, ostatní piva na. děkuji

Zdroj: diskuze Plzeňské pivo
Odesláno: 13.7.2018 uživatelem petr polak
Počet odpovědí: 0

ŽIVOČIŠNÉ UHLÍ

Živočišné uhlí při nadýmání

Živočišné uhlí představuje též vynikající prostředek, jenž pomáhá při nadýmání. Dávkování je individuální podle potřeby.

Detail odstavce: Živočišné uhlí při nadýmání
Zdroj: Živočišné uhlí
Zveřejněno: 15.10.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: nadýmání

I když jsem si hlídala stravu, pila fenyklový čaj a masírovala dceři bříško, přesto ji trápilo nadýmání :( Ale nakonec jsem zkusila dávat před každým kojením Espumisan kapky a opravdu pomohly. Myslím, že když existuje způsob, jak miminku ulevit...

Zdroj: diskuze Nadýmání
Odesláno: 18.12.2015 uživatelem Zuzana
Počet odpovědí: 0

BUŘTY NA ČERNÉM PIVU

Buřty na černém pivu s medem

Ingredience: 12 buřtů, 1–2 konzervy loupaných sekaných rajčat, 2–3 dcl černého piva, 2 velké cibule na kolečka, 2 lžíce medu, sůl, pepř

Postup: Buřty oloupeme a pokrájíme na měsíčky, vložíme do pekáče, zalijeme rajčaty, posypeme cibulí, zalijeme pivem a medem, okořeníme a vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut při 180 °C. Podáváme teplé i studené s čerstvým pečivem.

Detail odstavce: Buřty na černém pivu s medem
Zdroj: Buřty na černém pivu
Zveřejněno: 21.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: nadýmání plynatost babské rady

Můžete zkusit Espumisan, který volně koupíte v lékárně. Nejlepší ale bude vyšetřit váš zdravotní stav a zjistit pravou příčinu nadýmání a tu pak odstranit. Stavte se v ordinaci gastroenterologa (gastroenterologie) a zeptejte se ho co máte dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadýmání plynatost babské rady
Odesláno: 25.8.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

BUŘTY NA PIVU

Babiččiny buřty na pivu

Ingredience: 1 kg buřtů (špekáčků), 500 g cibule, kečup, černé pivo, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Buřty nakrájíme na ježky, poskládáme do pekáče, podélně nařízneme a dovnitř řezu vkládáme na půlkolečka nakrájený česnek. Zasypeme cibulí pokrájenou na kolečka a zbylým česnekem. Nakonec zalijeme kečupem a pivem. Necháme péct, dokud nevznikne hustá omáčka. Podáváme s čerstvým chlebem, vařenými bramborami či uvařenou dušenou rýží.

Detail odstavce: Babiččiny buřty na pivu
Zdroj: Buřty na pivu
Zveřejněno: 6.10.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: jaký čaj na nadýmání

Proti nadýmání a na bolest břicha je dobrý čaj z máty peprné. Nesladit a mátu luhovat v horké vodě deset minut. Dobré je to střídat se silným černým čajem, který se nechá luhovat v horké vodě také deset minut. Časy luhování jsou důležité, aby to mělo zklidňující účinky na žaludek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaký čaj na nadýmání
Odesláno: 26.2.2012 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

BUŘTY NA ČERNÉM PIVU

Buřty na černém pivu a zelenině

Ingredience: 1 kg buřtů, 1 pikantní kečup, 250 ml černého piva, 2 velké cibule, 4 papriky, 1 cuketa, 6 stroužků česneku (podle chuti)

Postup: Buřty oloupeme a podélně rozpůlíme. Dáme do pekáčku, přidáme nakrájenou zeleninu, zalijeme omáčkou a pivem a pečeme cca na 160 °C do změknutí zeleniny. Měla by nám vzniknout hustá šťávička.

Tip: Kdo má remosku, doporučuje se péct v ní.

Detail odstavce: Buřty na černém pivu a zelenině
Zdroj: Buřty na černém pivu
Zveřejněno: 21.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: nadýmání po každém jídle

Dobrý večer, chci se zeptat. Dceři je 26 let a nedávno se mi svěřila, že má problémy s nadýmání. Prý se nafoukne i po tom, když vypije např. vodu. Víc nevím, jenom to, že měla vždy problémy s vyprazdňováním. Děkuji za odpověď. Co bych jí mohla poradit? Nejlépe přírodního, bylinky či tak. Nevezme si totiž žádné léky.

Zdroj: diskuze Nadýmání po každém jídle
Odesláno: 15.11.2016 uživatelem Anah
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

BUŘTY NA PIVU

Buřty na černém pivu

Ingredience: 8 špekáčků, sádlo na vymazání pekáče, 1 černé pivo, černý pepř, chilli, 2 cibule, 4 stroužky česneku, lečo, 2 feferonky, kečup

Technologický postup: Špekáčky oloupeme, nakrájíme na ježka, vložíme do pekáče vymazaného sádlem. Poté špekáčky opečeme po všech stranách a obrátíme je ježkem nahoru, zalijeme pivem, okořeníme pepřem a chilli. Pekáč dáme do trouby a asi 15 minut podusíme. Pak přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a utřený česnek. Podle potřeby dál podléváme pivem. Asi po 20 minutách přidáme lečo a nasekané feferonky a asi půl hodiny dusíme v mírně vyhřáté troubě. Těsně před dokončením zalijeme špekáčky pivem a necháme přejít varem. Můžeme podávat jako teplý předkrm nebo jako chuťovku k pivu s chlebem.

Detail odstavce: Buřty na černém pivu
Zdroj: Buřty na pivu
Zveřejněno: 6.10.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Babské rady

"dobrou prevencí nadýmání je obyčejná chůze" - galenus.cz/clanky/re… Babská rada nebo fakt?

Zdroj: diskuze Babské rady
Odesláno: 23.2.2016 uživatelem rajap
Počet odpovědí: 0

BUŘTY NA PIVU

Buřty na pivu od Ládi Hrušky

Ingredience: 4 špekáčky, 3 cibule, 1 malá lahev kečupu (300 ml), 1 černé pivo

Technologický postup: Špekáčky rozdělte na půl a nařežte je jako na oheň. Do pekáče nalijte kečup a pivo v poměru 1 : 1 (například 1 hrnek kečupu a 1 hrnek piva) a promíchejte. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky a část přidejte do pekáčku. Do omáčky vložte nakrájené špekáčky a zasypte zbytkem cibule. Pečte v troubě na 200 °C asi 50 minut, každých 15 minut špekáčky otočte a promíchejte.

Detail odstavce: Buřty na pivu od Ládi Hrušky
Zdroj: Buřty na pivu
Zveřejněno: 6.10.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: nadýmání po každém jídle

Takto se nedá přesně určit, co by pomohlo na tak časté nadýmání, protože nevíme co je jeho příčinou. Klidně to může být Crohnova choroba a nebo jen pozůstatek po léčbě antibiotiky ve formě nevyvážené střevní flóry. Jestli chcete být pro svou dceru prospěšná, tak ji objednejte na gastroenterologii a pak ji doprovoďte na vyšetření. Jen tak se dá zahájit účinná léčba, která ji zbaví těchto nepříjemných pocitů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadýmání po každém jídle
Odesláno: 15.11.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

BUŘTY NA PIVU

Buřty na pivu s lečem

Ingredience: 600 g zeleninového leča, 300 g žampionů, 400 g čertovských špekáčků, 300 g maďarského točeného salámu, 2 dl kečupu, 2 dl polotmavého piva

Technologický postup: Do remosky vylijeme ze sklenice lečo. Na něj naskládáme nakrájené žampiony. Pak navrstvíme uzeninu, točený salám rozkrojený na poloviny a špekáčky nařezané jako na oheň. Vše postříkáme kečupem a nakonec zalijeme pivem. Pečeme v remosce. Občas kontrolujeme a obracíme vrstvy, aby se špekáčky nepřipalovaly. Podáváme s chlebem.

Detail odstavce: Buřty na pivu s lečem
Zdroj: Buřty na pivu
Zveřejněno: 6.10.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Parazit

S největší pravděpodobností to bylo skutečně vazivo. Parazit nejdříve v těle roste a teprve až po delší době činí potíže. Ve vašem případě doporučuji den dva nejíst žádné maso a nadýmání by mělo zmizet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Parazit
Odesláno: 12.2.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Babské rady proti (i při) nadýmání

V případě nadýmání u dětí se doporučuje: fenyklový čaj, masáž bříška, přikládání teplých plen na břišní stěnu. Pokud se bolesti opakují nebo jsou silné vyhledat lékařskou pomoc.

U nadýmání dospělých: pití bylinných směsí s obsahem fenyklu a jiných účinných látek (Rosa Canina a podobně), nahřívání, například ve vaně, detoxikace střev, masáž a cviky na zlepšení peristaltiky střev, užití léků snižujících plynatost, napětí střev a další (například Colonic).

Detail odstavce: Babské rady proti (i při) nadýmání
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016

BUŘTY NA PIVU

Jak připravuje buřty na pivu Pohlreich

Ingredience: 1 kg buřtů, 750 g cibule, 200 g rajského protlaku, 2 lžíce sádla, 4 feferonky, 250 ml piva

Technologický postup: Na pekáč vymazaný sádlem dáme vrstvu cibule, kterou jsme nakrájeli na hrubé kousky. Na cibuli poklademe buřty nakrájené podélně na půlky, zbavené slupky. Podle chuti přidáme feferonky a vše zalijeme pivem, ve kterém jsme rozmíchali protlak. Povaříme. Jako přílohu doporučuji chléb, pokud podáváme jako hlavní chod, můžeme servírovat s vařeným bramborem. Toto jídlo je chutné i po vychladnutí, třeba během konzumace alkoholu.

Detail odstavce: Jak připravuje buřty na pivu Pohlreich
Zdroj: Buřty na pivu
Zveřejněno: 6.10.2016

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Co je to nadýmání a plynatost

Plynatost a nadýmání jsou výsledkem špatného trávení, přítomnosti parazitů anebo vnitřní poruchou, jakou je například syndrom dráždivého tračníku. U některých lidí se objevují jako příznaky bolesti v oblasti břicha, kdy jsou střeva naplněna plynem. Nadměrné plyny mohou být velmi znepokojující a nepříjemné. Pokud se chceme plynatosti a nadýmání zbavit, je potřeba jíst velmi pomalu a jídlo řádně rozžvýkat. Nedoporučuje se přejídat se a je vždy lepší jíst jednoduchá jídla. Základem zlepšení a odstranění tohoto stavu je pročištění střev, aby se odstranily staré nánosy, případně parazité. Nezbytné je zvýšit příjem vlákniny.

Detail odstavce: Co je to nadýmání a plynatost
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Jak se zbavit nadýmání

Někomu jako léčba pomáhá pití vlažného heřmánkového nebo anýzového čaje. Ke zklidnění neurovegetativního systému může z přírodních léků pomoci výtažek z kozlíku lékařského nebo z třezalky. Nikdy nepoužívejte při dlouhodobé léčbě chemická projímadla, neboť při delším podávání vyvolávají návykovou zácpu. Lze také vypít sklenici hořkého ležáku, který působí dieteticky na zažívací trakt, jelikož obsahuje hodně minerálů, vitamínů skupiny B, stopových prvků, uhlohydrátů a aminokyselin. V pivu obsažený zinek má rovněž význam při tvorbě inzulinu a tím také dochází ke zlepšení látkové výměny a omezení nadýmání. Z minerálních vod je vhodná Magnesia, Mlýnský pramen nebo Vincentka. Působí na žaludečně-střevní sliznici, minerály v nich obsažené ovlivňují motoriku zažívacího traktu. Denně vypijte nejméně dva litry tekutin. Dbejte na dostatek vlákniny ve stravě, také nasazení probiotik může být správnou léčbou.

Z léků vám pomůže:

  • Espumisan – působí v trávicím traktu jako protipěnivý prostředek.
  • Sab Simplex kapky – jsou známé jako první pomoc při kolikách kojenců, působí rovněž protipěnivě, přípravek není vstřebáván a odchází nezměněn střevem z těla.
  • Z přírodních prostředků vám pomůže:
  • Degasin – tobolky, které se užívají po každém větším jídle (obědu, večeři) a je třeba je zapít velkou sklenicí vody.
  • Super Bromelain + Papain – kombinace dvou enzymů z ananasu (bromelain) a papáji (papain) přispívá k normální činnosti trávicího ústrojí a úpravě trávení.

Detail odstavce: Jak se zbavit nadýmání
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016

BUŘTY NA PIVU

Buřty na pivu se zelím

Ingredience: 4 špekáčky, 100 g slaniny, 1 malá hlávka zelí, 1 cuketa, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 5 lžíce kvalitního kečupu, 3 lžíce sójové omáčky, 250 ml černého piva, sůl, olej

Technologický postup: V pekáčku na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na kolečka a slaninu na ní orestujeme. Přidáme pokrájené buřty a necháme chvilku opéct. Poté přidáme nakrájené zelí a cukety, vmícháme kečup a sójovou omáčku, podlijeme pivem a podle potřeby osolíme. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pak přimícháme posekaný česnek, dochutíme a necháme cca 10 minut ještě v troubě zhoustnout.

Detail odstavce: Buřty na pivu se zelím
Zdroj: Buřty na pivu
Zveřejněno: 6.10.2016

BUŘTY NA ČERNÉM PIVU

Buřty na černém pivu a kečupu

Ingredience: buřty podle počtu strávníků, cibule, 1 černé pivo, sůl, pepř, česnek, kečup, feferonka (nebo chilli), drcený kmín

Postup: Do pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, asi půlcentimetrovou vrstvu, na ni dáme na půlky rozkrojené buřty, které osolíme, opepříme a pokmínujeme. Prolisujeme česnek, dále zalijeme kečupem a rozložíme feferonky nebo zasypeme chilli kořením a zalijeme černým pivem. Pečeme, až se pivo téměř odpaří, ale trochu ho musí zůstat, aby byla šťáva. Podáváme s pečivem.

Tip: Takto pečené buřty jsou vynikající i druhý den, pokud je hned nesníte.

Detail odstavce: Buřty na černém pivu a kečupu
Zdroj: Buřty na černém pivu
Zveřejněno: 21.6.2017

STŘEVNÍ PARAZITÉ

Střevní parazité a nadýmání

Odborníci ve zdravotnictví tvrdí, že plynatost a nadýmání jsou obvykle výsledkem nesprávného trávení, přítomnosti parazitů anebo vnitřní poruchy, jakou je například syndrom dráždivého tračníku (IBS). U některých lidí se objevují bolesti v oblasti břicha (často silné), když jsou střeva naplněny plyny. Nadměrné množství plynů může být velice zneklidňujícím a nepříjemným stavem.

Detail odstavce: Střevní parazité a nadýmání
Zdroj: Střevní parazité
Zveřejněno: 12.12.2013

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Co znamená nadýmání a bolest v podbřišku

Bolest v podbřišku je častým příznakem nadýmání. Jde o nepříjemné pocity plnosti břicha, zvenčí se projevující nafouknutím. Někdy se mohou dostavit i kruté křeče, zvláště když plyny neodcházejí přirozenou cestou ven. Někdy se bolesti břicha prolínají a lze jen těžko rozpoznat, o jakou bolest vlastně jde. Pro určení nemoci je však důležitý co nepodrobnější popis bolesti. Pokud se dlouho zadržují střevní plyny ve střevech, dochází k velmi nepříjemným bolestem v podbřišku, které mohou mít i kolikózní charakter a mohou vést až k hospitalizaci.

Detail odstavce: Co znamená nadýmání a bolest v podbřišku
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Nadýmání v začátku těhotenství

Těhotenství je provázeno řadou hormonálních změn, které vedou i ke zpomalení trávicích procesů a k omezení pohybu střev. Tyto jevy pak mohou mít za následek nepříjemné pocity plynatosti, nadýmání nebo zácpu. Vzhledem k tomu, že v těhotenství se obvykle ženy snaží obohatit svůj jídelníček o zdraví prospěšné potraviny, tak tyto náhlé změny mohou působit nadýmavě. Důležitý je způsob stravování. Jíst by se mělo v klidu a beze spěchu, jídlo je dobré rozdělit na menší dávky a jíst vícekrát denně. Snažte se neomezovat pohyb, příznivě ovlivňuje činnost střev a pomůže vyhnout se nadýmání. Vhodné jsou například procházky nebo plavání.

Detail odstavce: Nadýmání v začátku těhotenství
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016

BUŘTY NA PIVU

Jak dělá buřty na pivu Babica

Ingredience: 8 velkých brambor s pěknou slupkou, 4 špekáčky, 400 ml černého piva, 4 lžíce kečupu, 6 stroužků česneku, 3 lžíce provensálského koření, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička soli

Technologický postup: Smícháme 200 ml piva, kečup, prolisovaný česnek, provensálské bylinky, grilovací koření a sůl. Brambory omyjeme, nakrájíme na půlměsíčky (rozkrojíme podélně napůl a potom na třetiny), špekáčky nakrájíme stejným způsobem. Brambory a špekáčky dáme do zapékací misky a zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme a vložíme do maximálně vyhřáté trouby. Cca po 20 minutách zalijeme zbývajícími 200 ml piva, promícháme a za občasného prohození pečeme celkově hodinu a čtvrt. Za dobu pečení se zálivka vsákne do brambor a zbude jen hustá omáčka. Na talíři sypeme jemně nakrájenými proužky cibule.

Detail odstavce: Jak dělá buřty na pivu Babica
Zdroj: Buřty na pivu
Zveřejněno: 6.10.2016

PURINY V PIVU

Nealkoholické pivo

Nealkoholické pivo je vyrobeno z ječného sladu, chmele a chmelových extraktů, přičemž tento nápoj neprochází destilací, a tudíž neobsahuje alkohol. Dále pivo obsahuje řadu prospěšných látek, jako jsou polyfenolové kyseliny a vitamíny, které jsou důležité při antioxidační obraně organismu. Na druhou stranu toto pivo obsahuje velké množství cukru.

Detail odstavce: Nealkoholické pivo
Zdroj: Puriny v pivu
Zveřejněno: 4.4.2018