Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NASLOUCHÁTKA HRAZENÁ POJIŠŤOVNOU

OBSAH

Cena sluchadel

Cena sluchadla se pohybuje v rozmezí od 2 700 Kč do 24 000 Kč. Na různé sluchové vady existují odlišné typy sluchadel.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi UŠNÍ NASLOUCHADLA WIDEX DREAM MODEL D-MCB - ZÁVĚSNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Zbránková.

Dobrý den,
prosím mohu poprosit o udání ceny výše uvedeného naslouchadla. ?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Podrazilová.

Je mi 72 let,zvuky slyším,ale splývají mi za 14 dní jsem objednaná na echo v případě,že budu potřebovat naslouchátka dovím se někde kolik mi připlácí vojenská pojišťovna?

Zdroj: diskuze Ušní naslouchadla widex dream model D-mCB - závěsný

Je Longova metoda hrazena pojišťovnou?

Longova metoda byla v České republice ověřena Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která v rámci pilotního projektu financovala v roce 2002 několik set operací na vybraných pracovištích. Po zvážení všech výhod a nevýhod klasických a moderních postupů operací hemoroidů dnes jednoznačně Longova metoda i při své vyšší finanční náročnosti na jednorázový nástroj vítězí a je zatím nejmodernějším způsobem operační léčby hemoroidů.

Zdroj: Longova metoda

Poradna

V naší poradně s názvem NASLOUCHADLA DO UŠÍ HRAZENÁ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Šebestová.

Já mám oboustranou nedoslýchavost,měřeno v procentech 39.Přesto mě bylo foniatrem sděleno, že že nemám na hrazené naslouchátka nárok. Neslyším televizi když je podbarvená hudbou,takže dávám hlasitě čímž otravuji své okolí. Je mi 70 let a bydlim kousek od ČB.

Pokud můžete poradte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejlepší řešení je koupit si bezdrátová sluchátka a sledovat televizí s nimi. Nemusíte se nikoho doprošovat a zvuk si pro sebe můžete zesílit jak chcete.

Zdroj: diskuze Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Komplexní lázeňská péče hrazená pojišťovnou

Lázeňská léčba jako nezbytná součást potřebné zdravotní péče je hrazena:

  • Plně hrazená zdravotní pojišťovnou (komplexní lázeňská péče – KLP).
  • Částečně hrazená zdravotní pojišťovnou (příspěvková lázeňská péče – PLP).

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem BLOMBA PLNĚ HRAZENÁ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Bouše Nová.

Dobrý den,
jsem pojištěnec ŽP MV, je mně 66let mam doposud vsechny zuby o které se pečlivě starám a chodím na preventivní prohlídky každý půl roku, pokud budu potřebovat bombu existuje výplň hrazená plně pojišťovnou? Zohledňuje pojišťovna pacienty kteří se celý život starají o svůj chrup?
Děkuji za odpověď, Jana Bouše Nová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zubař může udělat výplň zubu, kterou zcela uhradí zdravotní pojišťovna. Tato výplň bude ale z obyčejného amalgámu, který nevydrží tolik, jako ten s doplatkem. Co se týče zvýhodnění pacientů, kteří aktivně pečují o svůj zdravotní stav, tak zatím k tomu není žádné zvýhodnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Blomba plně hrazená pojišťovnou

Naslouchátko v brýlích

Na internet začaly pronikat první informace o futuristických brýlích od Googlu s prvky rozšířené reality. Také firmy s nejasným původem inzerovaly naslouchátka v brýlích. Zda fungují, je otázkou. Oficiální weby tato naslouchátka nenabízejí.

Zdroj: Naslouchátko

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PODĚBRADY HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Chalupová.

Dobrý den,
podala jsem si žádost o komplexní lázeňskou péči ve vašich lázních, která byla kladně vyřízena. Od své doktorky jsem dostala informaci, že mi bude ubytování, strava a lázeňské procedury plně hrazena pojišťovnou,
pouze zaplatím poplatek "za vzduch".
K mému překvapení jsem dostala poukaz z vašich lázní v ceně 6.860 Kč.
Je ve vašich lázních lázeňský dům, kde je standardní ubytování, strava a léčba hrazena plně pojišťovnou?
Děkuji za včasnou odpověď.
Hezký den. J. Chalupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obraťte se na svou doktorku, která vám dala informaci o plné úhradě lázeňského pobytu ze zdravotního pojištění. Doktorka by měla kontaktovat vaší zdravotní pojišťovnu a vyjednat s ní podmínky plné úhrady. To, jak bude vysoká spoluúčast pacienta, určuje právě zdravotní a nikoliv lázně samé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně poděbrady hrazené pojišťovnou

Příspěvková lázeňská péče

V rámci příspěvkové lázeňské péče je zdravotní pojišťovnou hrazena léčebně rehabilitační péče. Ubytování a stravu si klient hradí sám podle platného ceníku.

Příspěvková lázeňská péče je lůžkovou lázeňskou léčebně rehabilitační péčí, a proto nemůže (dle platné legislativy) být poskytována ambulantně. To znamená, že klient musí být ubytován v registrovaném zdravotnickém zařízení.

Příspěvková lázeňská péče je poskytována 14 nebo 21 dnů podle rozhodnutí revizního lékaře zdravotní pojišťovny.

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi PÍSKÁNÍ NASLOUCHÁTKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Už mám 3naslouchátka vždy po 5ti letech s příspěvkem od pojištovny.Naslouchátka jsou od Widexu a trápí mě vždy stejný problém pískání,stačí nepatrný pohyb hlavy a naslouchátko nepříjemně píská.Posílám vždy do servisu na opravu/placenou/.Pár dní je klid ,potom začne znova pískání.Chci se zeptat jestli má někdo taky problém s pískáním.Bartošová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radek.

mám naslouchátka WIDEX a s pískním je stejný problém.Nemusíte ani otočit hlavu, třeba stačí kousnutí. I když to upravíte zatlačením co nejvíce do ucha tak se to po chvíli opakuje. na jejich web stránkách uvádějí, že jsou téměř zázračné. Ceny kolem 20 tis, za kus.

Zdroj: diskuze Sluchadlo Widex

Naslouchátko pro seniory

Recenze na naslouchátka pro seniory naleznete zde.

Zdroj: Naslouchátko

Komplexní lázeňská léčebně rehabilitační péče hrazená zdravotní pojišťovnou

Délka pobytu: 28 dní/21 dní (s možností prodloužení, v závislosti na druhu indikace). Prodloužení pobytu je možné po návrhu lékaře v lázeňském zařízení a na základě schválení revizního lékaře zdravotní pojišťovny. Nebo si klient může pobyt prodloužit sám na vlastní náklady za zvýhodněnou cenu.

Úhrada zdravotní pojišťovny: Péče je plně hrazená pojišťovnou včetně samotné léčby, ubytování i stravy. Klient hradí pouze lázeňský poplatek 20 Kč/noc (vyjma osob mladších 18 a starších 70 let, držitele průkazu ZTP/P a jejich průvodce). Příplatek za ubytování nad standardem zdravotní pojišťovny a volitelnou výběrovou stravu viz ceník.

Pracovní neschopnost: Klient je po dobu léčby v pracovní neschopnosti.

Nástup do lázní: Nástup na pobyt je podle indikace do 3 až 6 měsíců od vystavení návrhu na poskytnutí lázeňské péče. U pooperačních a poúrazových stavů je nástup na pobyt neprodleně nebo do 3 až 12 měsíců od úrazu nebo operace v závislosti na druhu indikace. V této lhůtě musí klient, podle volné ubytovací kapacity lázní, na svůj pobyt nastoupit. Po schválení je návrh doručen na rezervační oddělení lázní, které zašle klientovi zvací dopis. V něm je upřesněn datum nástupu a další důležité informace. Vystavený návrh je pro klienta závazný.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PROTÉZY JSOU NEJLEPŠÍ A CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka kaňoková.

CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT KOLIK STOJÍ CELKOVÁ SNÍMATELNÁ NÁHRADA DOLNÍ ČELISTI?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

Dobrý den ,
V kolika letech je plně hrazena pojišťovnou zubní protézy ( díky ředění krve zuby vypadávají

Zdroj: diskuze Zubní protézy jsou nejlepší a cena

Naslouchadla pro neslyšící

Naslouchadla do uší jsou zdravotní pomůcky pro pacienty trpící nedoslýchavostí. Naslouchadlo je složené z mikrofonu a baterie. Prodává se v tělové barvě a vejde se do vnitřní části ucha. Vyrábí se ve více velikostech, protože nedoslýchavostí trpí i děti. Při výběru naslouchátka je velikost zásadním parametrem. Naslouchátko musí v uchu co nejlépe sedět. Jednoduše je složeno z baterie a mikrofonu. Mikrofon přijímá zvuky z okolí, které zesílí a vysílá do ucha. Proto je nutné, aby naslouchátko v uchu dobře sedělo. Jinak může dojít k interferenci zvuku a pacient slyší nepříjemné pískání. Součástí naslouchadla je také silikonový nástavec pro co nejlepší upevnění do ucha. Převod zvuku má na starosti mikrofon. Sílu zvuku lze nastavit podle indispozice (kvality sluchu) každého majitele naslouchátka. Většinou má naslouchadlo 5 úrovní hlasitosti.

Naslouchadla pro neslyšící – foto

Tady je několik fotografií, na kterých je možné vidět naslouchadla pro neslyšící.

Naslouchadla pro neslyšící – cena

Zde je seznam cen naslouchadel pro neslyšící.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi JAK ČASTO JE NÁROK NA HRAZENÁ NASLOUCHADLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Za kolik let je nárok na hrazená naslouchadla. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak často je nárok na hrazená naslouchadla

Sluchadla a úhrada zdravotní pojišťovnou

Zdravotní pojišťovny přispívají na sluchadlo jednou za 5 let. Je nutné dodat, že se jedná jen o jedno sluchadlo na jedno ucho. Výše příspěvku je pevně stanovená částka, která závisí na velikosti sluchové ztráty. V současné době jsou tři kategorie: příspěvek 2 700 Kč, 3 900 Kč, nebo 5 100 Kč. Výše příspěvku nezávisí na provedení sluchadla (výše úhrady je stejná pro závěsný typ i pro sluchadlo do ucha) a je stanovena lékařem s licencí k výdeji sluchadel. Rozdíl mezi prodejní cenou sluchadla a příspěvkem pojišťovny se hradí při vyzvednutí sluchadla.

Příspěvky na pořízení sluchadel jsou však bez ohledu na inflaci a technologický vývoj stále stejné již 15 let. Flexibilitu a možnost přizpůsobení v České republice upravuje zákonná úprava a interní procesy pojišťoven pro zdravotní prostředky skupiny ZP 08. Tón udává největší pojišťovna VZP dle zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, konkrétně příloha č. 3 k zákonu č. 48/1997 Sb. Zda se změní, nebo alespoň upraví tento stav věcí v oblasti sluchadel, neví lékař, lékařka ani my.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PROTÉZY JSOU NEJLEPŠÍ A CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka kaňoková.

CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT KOLIK STOJÍ CELKOVÁ SNÍMATELNÁ NÁHRADA DOLNÍ ČELISTI?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Wanda Suszková.

V kolika letech je plně hrazena pojišťovnou zubní horní protéza?

Zdroj: diskuze Zubní protézy jsou nejlepší a cena

Jak vybrat naslouchátko

Vybírání naslouchátka patří do rukou zkušeného lékaře, který doporučí ten nejlepší přístroj dle individuálního stavu pacienta. Sluchadla se dělí do několika kategorií.

Dělení dle tvaru:

  • kapesní
  • závěsná
  • brýlová
  • boltcová
  • zvukovodová
Dělení dle způsobu předání akustické energie:
  • sluchadla pro vzdušné vedení
  • sluchadla pro kostní vedení (vibrátor)
Dělení dle vlastností:
  • sluchadla s možností proměnného zesílení
  • sluchadla s nastavitelným frekvenčním průběhem
  • sluchadla s omezením výstupního akustického tlaku
  • sluchadla s modulačními prvky

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi LONGOVA METODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Joštová.

Je longova metoda hemoroidu hrazena pojištovnou VOZP,jsem objednana na poliklinice Sokolovska ulice 810 Vysočany Praha 9,na 3.5.2021.Dekuji Joštová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Longova metoda

Náklady na lázeňský pobyt

Lázeňská léčebně rehabilitační péče je poskytována výhradně jako následná lůžková péče. Hrazena je buď jako komplexní, nebo příspěvková.

Indikační seznam pro lázeňskou léčebně rehabilitační péči (což je příloha č. 5 zákona o veřejném zdravotním pojištění) stanoví jednotlivé indikace, délku léčebného pobytu, možnost jeho prodloužení, možnost opakování lázeňské léčby a jeho intervaly. Zákonem dané podmínky pro poskytování lázeňské péče jsou doplněny vyhláškou MZ ČR č. 2/2015 Sb., která stanoví indikační předpoklady, kontraindikace, odborná kritéria pro poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče, obory specializace doporučujících lékařů, indikační zaměření lázeňských míst atd.

Zdroj: Františkovy Lázně hrazené pojišťovnou

Jaké sluchadlo si vybrat

V každé cenové kategorii lze vybrat kvalitní sluchadla. Důležité je zejména to, jak budete se sluchadlem rozumět a zda pro vás bude poslech příjemný. Nejznámějšími výrobci sluchadel jsou například Interton, Oticon, Siemens a Widex. Pokud si z nabízených sluchadel vyberete, bude vám zhotoven otisk ucha, který je nutný u zvukovodových nebo kanálových pro výrobu vlastního sluchadla. U závěsných sluchadel lze pro výrobu individuálního tvaru také použít otisk. Zde však existuje široký výběr odzkoušených koncovek. Sluchadlo se poté nastaví speciálním softwarovým programem na základě vašeho individuálního audiogramu. Výběr sluchadla je tedy věc individuální a záleží na vás, jaké sluchadlo si vyberete. Zde je důležité, aby sluchadlo bylo nejen funkční, ale i pro vás příjemné.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Příspěvková lázeňská péče

Délka pobytu: 21 dní/14 dní v závislosti na druhu indikace.

Úhrada zdravotní pojišťovny: Péče je částečně hrazená pojišťovnou, a to pouze léčení. Ubytování, stravu a lázeňský poplatek 20 Kč/noc (vyjma osob mladších 18 a starších 70 let, držitele průkazu ZTP/P a jejich průvodce) si klient platí sám.

Nástup do lázní: Schvalovací proces probíhá stejným způsobem jako u komplexní lázeňské léčby. Po schválení je návrh doručen na rezervační oddělení lázní, které zašle klientovi zvací dopis. V něm je upřesněn datum nástupu a další důležité informace. Platnost návrhu u tohoto typu péče je 6 měsíců od vystavení. V této lhůtě musí klient, podle volné ubytovací kapacity lázní, na svůj pobyt nastoupit.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy

Jak získat sluchadlo

Pokud hůře slyšíte, nebo máte komunikační obtíže, navštivte svého ORL lékaře, který vám provede vyšetření sluchu. V případě větší sluchové vady může být doporučena korekce sluchadlem. Sluchadlo může být vydáno buď lékařem ORL, nebo foniatrem, který má příslušný atest. Na základě vyšetření sluchu se určí, jak vysoký příspěvek můžete získat od pojišťovny. Tento příspěvek může být 2 700, 3 900, nebo 5 100 Kč.

Pokud máte od lékaře potvrzenou vadu sluchu, domluvíte si termín na vyzkoušení sluchadel. Pro první vyšetření a případně vyzkoušení sluchadla počítejte s časem 45–60 minut. Pokud si z nabízených sluchadel vyberete, bude vám zhotoven otisk ucha, který je nutný u závěsných sluchadel pro výrobu individuální tvarovky, u zvukovodových nebo kanálových pak pro výrobu vlastního sluchadla.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Digitální naslouchátko

Špičkovým výrobkem v tomto oboru je profesionální digitální nabíjecí naslouchátko za ucho Axon D-322. Jedná se o mimořádně výkonný přístroj s prakticky nulovým zkreslením. Díky použité digitální technologii je naslouchátko navíc spolehlivé a vyniká i mimořádně nízkou hmotností – celý přístroj neváží víc než pouhé 3 gramy. K přístroji dostanete i podrobný návod v češtině, popisující používání, údržbu, nabíjení, nasazování i snímání přístroje včetně ilustrací. Dále náhradní koncovky (špuntíky) v odlišné velikosti. Hlasitost je plynule regulovatelná a k dispozici jsou dokonce kromě běžného módu zesílení i dva módy pro odfiltrování rušivých šumů.

K nabíjení naslouchátka slouží nabíjecí stojánek navržený pro dva naslouchací přístroje, ale lze ho využívat i s jedním. Vhodný čas pro nabíjení poznáte podle toho, že zesílení už nebude dostatečné a výkon naslouchátka se začne pozvolna snižovat. Před nabíjením přístroj vypněte a následně ho vložte do stojánku pro nabíjení, který nabízí hned dvě varianty. Nabíjet můžete z počítače či notebooku, případně také z nabíjecího adaptéru. Síťový adaptér (DC 5 V, 50–500 mA) je také součástí balení. Při nabíjení můžete průběh sledovat prostřednictvím kontrolky, když zhasne, je přístroj plně nabitý a vydrží nejméně třicet hodin nepřetržitého provozu, což je opravdu úctyhodný výkon.

Zdroj: Naslouchátko

Jak získat lázně

Na doporučení odborného lékaře nebo lékaře ošetřujícího pacienta při hospitalizaci vystaví praktický lékař návrh na lázeňskou péči hrazenou zdravotní pojišťovnou. Současně doporučí lázeňské zařízení vhodné pro léčbu onemocnění podle platného indikačního seznamu a typ lázeňské péče. Kompletní žádost zašle praktický lékař zdravotní pojišťovně. Nově lze požádat o sestavení žádosti rovnou odborného lékaře. Žádost bude mít větší váhu při rozhodování revizního lékaře vaší zdravotní pojišťovny.

Prostřednictvím zdravotní pojišťovny lze čerpat plně hrazenou péči, takzvanou komplexní lázeňskou péči, nebo takzvanou příspěvkovou lázeňskou péči, která je pojišťovnou hrazena jen částečně.

Návrh komplexní nebo příspěvkové lázeňské péče schválí revizní lékař příslušné zdravotní pojišťovny.

V případě komplexní lázeňské péče zdravotní pojišťovna schválený návrh zašle přímo konkrétním lázním, které předvolají účastníka k nástupu. Zdravotní pojišťovna hradí lázeňskou léčbu, stravování i ubytování.

Pokud revizní lékař zdravotní pojišťovny schválí příspěvkovou lázeňskou péči, schválený návrh lázním posílá opět pojišťovna, nebo účastník sám. Zdravotní pojišťovna u tohoto typu lázeňské péče hradí pouze léčebnou část pobytu. Ubytování a stravování si hradí účastník sám, přičemž podmínkou je ubytování v daném léčebném zařízení. Pokud účastník na léčebné procedury bude docházet z domova nebo pokud bude ubytován jinde, legislativa už toto považuje za péči ambulantní.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP