Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NATRIUM SALICYLICUM MESOCAIN GUAJACURAN

OBSAH

Hradecká směs

Vertebrogenní algické syndromy jsou evergreenem všeobecné medicíny. Poměrně dobře reagují na infuzní léčbu kombinací salicylátu a myorelaxancia, která je známá pod názvem Hradecká směs neboli H-směs.

Složení infuze na bolest zad neboli H-směsi:

  • fyziologický roztok 1/1 500 ml
  • Natrium salicylicum inj. 1 amp.
  • Guajacuran inj. 1 amp.
  • 1% Mesocain amp. 20 ml
  • Celaskon 1 amp.

V i. v. podání v rozmezí 1 až 2 hodiny.

Vedlejší účinky

Před podáním mezokainu je vzhledem k možným alergickým reakcím vhodné provést test (aplikace malého množství s.c.).

Zdroj: Infuze na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem INFUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Mám napsané 6 infuzi 2 mám za sebou prozatím bolest nezabírá- Novalgin, Mesocain, Guajacuran, nevím obsah. Mám problém s bederní páteří po operaci 6 let pořád bolesti. Ted ještě levá ruka 2 prsty od malíčku- mravenčení , trnutí. Můžete poradit.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčebný tělocvik a masáže by mohly pomoci. Pomůže vám to zhubnout a posílit svaly na břiše. Jak nižší váha, tak i aktivní břicho odstraní vaši bolest. Je důležité cvičit správně, proto alespoň ze začátku to dělejte pod vedením zkušeného fyzioterapeuta.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infuze

Infuze Guajacuran

Používá se na vyhřezlou meziobratlovou ploténku, při níž dochází k dráždění tamních nervů s neurologickými příznaky.

Účinná infuze obsahuje:

  • Guajacuran na uvolnění stažených svalů
  • Ketonal proti bolesti a zánětu
  • Mesocain proti bolesti i zánětu

Nevýhodou této infuze je, že Guajacuran má vedlejší účinky a může negativně ovlivnit pozornost, a pokud jste se na ambulantní infuzi dopravily vozem, buďte velmi opatrní. Pokud se po infuzích nebudete cítit malátní, auto řídit můžete.

Zdroj: Infuze na bolest

Diskuze

V diskuzi SLOŽENÍ INFUZE NA BOLEST ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Ječmenová.

prosím o vypsání složení infuze při chronických bolestech od krční páteře, přes bederní až bolest a slabost nohou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

2amp mesocain 2amp guajacuran 1amp veral.10 dní jednou denně a bylo mi dobře na tolik že jsem zvládl cestu domů autem 170km v polosede. Fakt prima koktejl.

Zdroj: diskuze Složení infuze na bolest zad

Novalgin infuze

Novalgin se používá v kombinační infuzní léčbě při silné akutní nebo chronické bolesti. Dávkování a způsob podání závisí v zásadě na požadovaném analgetickém účinku a stavu pacienta.

Novalgin v infuzní terapii se používá takto

I.v. 1xd:

  • fyz. roztok 500 ml
  • Novalgin 1 amp.
  • Tramal 100mg 1 amp.

Akutní lumbago i.v. 1xd:

  • 250ml FR
  • Mesocain 1% 1 amp.
  • Guajacuran
  • ev. Novalgin 5 ml
  • ev. Natrium acetylsalicylicum 1 amp.
  • ev. Dexamed 1 amp.

Záleží na rozsahu onemocnění a na volbě odborného lékaře.

Vedlejší účinky

Účinnou látkou tohoto přípravku je metamizol a ten je nutné předepisovat s opatrností u astmatických nebo atopických pacientů. Před podáním metamizolu je třeba provést podrobnou anamnézu. U pacientů, u nichž bylo zjištěno zvláštní riziko anafylaktoidních reakcí, smí být metamizol podán pouze po pečlivém zvážení možného rizika proti očekávanému užitku. Jestliže se i za těchto okolností metamizol podává, je nutný přísný lékařský dohled a musí být k okamžité dispozici prostředky ke zvládnutí šoku. Tyto reakce se mohou rozvinout během aplikace injekce nebo několik hodin po ní; obvyklé však bývá, že se objeví během první hodiny od podání.

Zdroj: Infuze na bolest

Diskuze

V diskuzi INFUZE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Buriánková.

Infúze noalgin, mesocain a guajacuran jsem brala 14 dní. Jak dlouho působí v těle?Jsou tyto léky i na povzbuzení? Děkuji za odpověď. Buriánková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Infuze na bolest

Mesocain infuze

Mesocain v infuzi se používá v kombinaci s fyziologickým roztokem a další léčebnou látkou.

Účinky

Mesocain 1 % je injekční roztok, který se používá ke znecitlivění určité části těla za účelem usnadnění nebo umožnění průběhu bolestivého lékařského zákroku. Přípravek se také využívá k prevenci a léčbě komorových arytmií u akutního infarktu myokardu a v kardiochirurgii. Přípravek lze použít u dospělých i dětí.

Vedlejší účinky

Vedlejším účinkem přípravku Mesocain je alergická reakce na trimekain hydrochlorid, což je léčivá látka přípravku, na amidová anestetika nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku. Proto se před každou aplikací provádí takzvaný Mesokain test, což je aplikace malého množství léku do podkoží.

Zdroj: Infuze na bolest

Diskuze

V diskuzi INFUZNÍ LÉČBA ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
mám předepsáno 10infuzí s Novalginem a Guajacuranem.Je možno tuto infuzi dostavat každý den nebo musí být mezi tím nějaké volno?
Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdena.

CHtěla jsem se zeptat ,byla jsem před 14 dny na kapackach Dostala jsem novalgi a guajacuran ,5krat jenže jak l

jsem přijela domu od te doby mam kreče v nohach a nemužu sečdet okamžite se mi stahnou svaly v zadech a strašně dlouho mi trva než to rozejdu

Zdroj: diskuze Infuzní léčba zad

Guajacuran

Guajacuran je lék, který umí uvolňovat svalstvo (tedy myorelaxans). Jeho účinnou složkou je sloučenina guajfenesin. Guajfenesin uvolňuje stažené svalstvo a kromě toho působí lehce tlumivě na centrální nervový systém a snižuje úzkost. Prokázal se rovněž pozitivní účinek na dýchací soustavu, kdy tento lék zlepšuje odkašlávání hlenů.

Guajacuran se využívá při různých bolestivých stavech, které mohou souviset se zvýšeným svalovým napětím. Příkladem jsou bolesti hlavy související s krční páteří a dále pak obtíže při menstruaci a nadměrném stresu. Roztok Guajacuranu se s oblibou přidává do analgetických infuzí, které se podávají pacientům s bolestmi zad.

Guajacuran by měl být užíván dle doporučení lékaře. Vyrábí se v podobě tablet o síle 200 miligramů a běžná dávka jsou 1–3 tablety denně. Kromě tablet existuje Guajacuran i v podobě roztoku k nitrožilnímu podání. Nitrožilní podání je vhodné spolu s léky proti bolesti v podobě analgetické infuze.

Guajacuran je dobře snášen a nemívá velké vedlejší účinky. U některých lidí může způsobit poruchy pozornosti, silnější ospalost a svalovou slabost. Lék by neměl být podáván nemocným s myasthenií gravis.

Tento lék lze koupit bez předpisu, prodává se 30 tablet (200 mg).

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Diskuze

V diskuzi ÚRAZ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Smitalova.

Dobrý den chci se vás zeptat jestli mi můžete pomoci můj švagr je mu 38roku měl úraz obou dolních končetin a rozdrcené paty už prodělal dvě operace levé nohy protože tam byla zlomená kost v předu tak mu tam dávali step dnes byl na vyšetření asi magnetické rezonanci protože mu dole u kotníku tmavší kůže. Převrátil se na něho vysokozdvizni vozík. Má jít na další operaci kvůli tomu ŽE toma u kotníku tmavý. Strašně se o něj bojím aby nepřišel o .nohy a taky jestli to dobře dopadne a jestli bude chodit. Moc vás prosím opomoc.přeji si ať To Dopadne dobré. Děkuji Vám moc za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Cidrych.

Dobrý den. Šlápl jsem na rezavý hřebík. Obj. bodová rána na med. straně plosyk cca v obl. I MTT, okolí klidné, bez známek inflamace, bez fluktuace, periferie v normě záv: vulnus punotum pedis lat.sin. LA 1% mesocain, rozšíření rány, proplach H202, longeta s kalkarou. Ptám se mám mám diabetes 2 a bude mi noha fungovat dále ? Nemusím se obávat, že se mi noha nezahojí? Děkuji za odpověd

Zdroj: diskuze Úraz nohou

Náhrada za Myolastan

Distribuce uvádění Myolastanu na český trh byla ukončena 30. 5. 2013. Alternativa namísto něj se využívají například jiná centrálně myorelaxační léčiva, která tlumí blok a uvolňují svalové napětí.

Volně prodejné bez receptu: Guajacuran nebo Ataralgin, který má jednu z obsahových složek proti bolesti.

Receptové varianty: Mydocalm, Dorsiflex, Sirdalud, Muscoril či Baclofen, jejich účinky posiluje hořčík, můžete tedy použít Magnesii lactici, Magne B6, Magnetrans. Užívání zmíněných muskulatorních relaxátorů nenahrazuje analgetickou léčbu, kterou zabezpečí Brufen, Voltaren nebo Nalgesin S.

Zdroj: Myolastan

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Dobry den co bys te me poradili mam cukr 17 beru kapky metamizol a gujaran nemam to s toho prosim dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky Metamizol a Guajacuran jsou léky proti bolesti a na uvolnění svalstva. Tyto léky nepůsobí na hladinu krevního cukru. Pokud máte takto vysoký obsah glukózy v krvi, musíte se poradit s lékařem diabetologem. Existuje mnoho možností, jak snížit cukr v krvi. Ke zvolení té správné je třeba znát váš zdravotní stav, a ten zná jedině váš lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Saloxyl

Saloxyl je mast určená pro zevní použití. Hlavními účinnými látkami jsou kyselina salicylová a ichtamol. Kyselina salicylová působí protizánětlivě a dezinfekčně, konkrétně mírní bolest a svědění v místě zánětu; napomáhá odlučování strupů, šupin, odumřelé tkáně a zrohovatělé kůže; usnadňuje pronikání dalších účinných látek do kůže. Kyselina salicylová se snadno vstřebává i do neporušené kůže a vylučuje se potom močí. Ichtamol působí rovněž protizánětlivě a dezinfekčně, konkrétně zlepšuje kožní prokrvení, tlumí svědění a snižuje tvorbu kožního mazu (působí antiseboroicky). Ostatní účinné látky působí slabě dezinfekčně, protisvědivě a mají mírný stahující účinek. Saloxyl používají dospělí a děti starší 12 let k místní léčbě při infekčních a hnisavých kožních onemocněních, při plísňových onemocněních a při lupénce (k odstranění velkého nánosu šupin).

Výrobce: Herbacos-Bofarma, s. r. o., Pardubice, ČR.

Složení (účinné látky ve 30 g masti): ichthammolum − 2,7 g, acidum salicylicum − 3 g.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Diskuze

V diskuzi INFUZNÍ LÉČBA ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
mám předepsáno 10infuzí s Novalginem a Guajacuranem.Je možno tuto infuzi dostavat každý den nebo musí být mezi tím nějaké volno?
Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Samuray.

dobrý den, mám aplikaci analgetických infuzí ambulantně.fr 250ml, mesokain 1% 10ml 2ampule a Guajacuran injekce 2 ampule v infuzí ,čas vykapání 60min.Neurolog určil pět aplikací, bez udání rozestupů infuzí,dotaz k lékaři směřoval. Sestra ,která infuze provádí, určila docházku ob den Jsem po první infuzí ,kdy se objevilo řezání a pálení po těle, červené drobné krupičkové vyrážky, zvýšená teplota. nyní infuze omluvena, prosím o radu , zda jde o alergií nebo i reakci na dávku infuze. děkují. samuray.

Zdroj: diskuze Infuzní léčba zad

Boraxglycerin globule

Boraxglycerin globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. Příčinou mykotické vulvovaginitidy jsou kvasinky rodu Candida. Asi v 90 % případů je to C. albicans, asi v 10 % případů C. glabrata. Zachytit se může řada dalších druhů, které však dohromady tvoří jen asi 1 % případů. V České republice jsou stále oblíbené vaginální globule s látkou natrium tetraboricum („boraxglycerin“). Jde spíše o vaginální dezinfekci než o antimykotikum v pravém slova smyslu. Aby byla léčba účinná, musí se boraxglycerin užívat 14 dní.

Zdroj: Boraxglycerin

Borax globule

Boraxové globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. Příčinou mykotické vulvovaginitidy jsou kvasinky rodu Candida. Asi v 90 % případů je to Candida albicans, asi v 10 % případů C. glabrata. Zachytit se může řada dalších druhů, které však dohromady tvoří jen asi 1 % případů. V České republice jsou stále oblíbené vaginální globule s látkou natrium tetraboricum („boraxglycerin“). Jde spíše o vaginální dezinfekci než o antimykotikum v pravém slova smyslu. Aby byla léčba účinná, musí se boraxglycerin užívat 14 dní.

Zdroj: Borax

Dávivý reflex při vyšetření srdce

Cílem jícnové echokardiografie je podrobnější ultrazvukové vyšetření srdce a velkých cév, kterého nelze dosáhnout z povrchu hrudníku. Vyšetření se provádí speciální ultrazvukovou sondou umístěnou na ohebném endoskopu, jedná se o tenkou hadici, která se zavádí do jícnu a horní části žaludku. Dýchací cesty přitom zůstávají zcela volné. Vyšetření není bolestivé, ale může být nepříjemné díky vyvolání dávivého reflexu. Dávivý reflex je potlačen místním znecitlivěním kořene jazyka a hltanu pomocí gelu Mesocain, kterým je potřena sonda. U osob se silným dávivým reflexem je možnost dalšího místního znecitlivění sprejem Xylocain. U většiny pacientů se podávají léky proti zvracení Torecan, případně léky na zklidnění Dormicum. Tyto léky se podávají nitrožilně.

Zdroj: Dávivý reflex

Co je Pimafucort

Pimafucort je mast nebo krém, který se řadí do skupiny kombinovaných dermatologik ve složení:

  • krém – léčivé látky: hydrocortisonum 10 mg, natamycinum 10 mg, neomycinum 3,5 mg (jako neomycini sulfas) v 1 g krému; pomocné látky: natrium citrát, emulgátor, sorbitan-stearát, umělá vorvaňovina, decyl-oleát, makrogol-100-stearát, methylparaben, propylparaben, čištěná voda;
  • mast – léčivé látky: hydrocortisonum 10 mg, natamycinum 10 mg, neomycinum 3,5 mg (jako neomycini sulfas) v 1 g masti; pomocné látky: polyethylenová mast.

Přípravek obsahuje tři složky: hydrokortizon, který má protizánětlivé a protisvědivé účinky; neomycin, který zamezuje růstu některých baktérií; natamycin, který brání růstu hub, zvláště kvasinek.

Zdroj: Pimafucort krém na hemoroidy

Směs bylin na odkyselení organismu

Směs na odkyselení – nutno požádat o namíchání v lékárně: Natrium phosphoricum 10 g, Kalium bicarbonicum 10 g, Calcium carbonicum 100 g, Natrium bicarbonicum 80 g, Magnesium carbonicum 50 g.

Alkalizační a očistný vývar – potřebujeme větší cibuli, petržel, menší celer, pór, několik mrkví, zelené listy květáku, svazek ředkviček, dvě syrové neloupané brambory, dvě zralá rajčata.

Všechny přísady důkladně omyjeme, nadrobno pokrájíme a povaříme ve větším množství vody. Vzniklý vývar scedíme. Po vychladnutí uložíme do lednice. Půl hodiny před každým jídlem vypijeme jednu sklenici tohoto vývaru. Pokud některá z přísad není k dostání, je možné ji nahradit jinou sezónní zeleninou. Základem vývaru však musí zůstat cibule a celer.

Vývar je možné ochutit vhodnými aromatickými bylinami.

Javorový sirup a jedlá soda – smícháme tři díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody (soda bicarbona), například 18 lžiček sirupu a 6 lžiček sody, a promícháme, poté dáme v kastrůlku na sporák a zahříváme 5 minut nepříliš silně do té doby, než směs mírně zhoustne. Užívání: Na počátku můžeme užívat častěji, například 3x denně jednu čajovou lžičku. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, a to dlouhodobě. Směs lze také rozpustit ve vodě nebo třeba namazat na chléb.

Zdroj: Jak na překyselený organismus

Kapačky na bolest zad

Infuzní léčba je zaměřena na léčbu bolestivých onemocnění pohybového aparátu. Používají se 250ml infuze 0,9% NaCl, do kterého je možno přidat 1% Mesocain, 20% Mg SO4, Hydrocortizon, Tramal, eventuálně po dohodě další léky dle doporučení ošetřujícího lékaře.

Vzhledem k tomu, že se jedná o ambulantní léčbu, a navíc určitým způsobem rizikovou, pacienti indikovaní k infuzní léčbě procházejí kontrolou na rehabilitační ambulanci s cílem zjištění přesné indikace, odhalení kontraindikací či upřesnění léčby proplácené zdravotními pojišťovnami. Léčba je frekvenčně limitovaná, počet určí lékař rehabilitační ambulance.

Infuze probíhají tak, že se zavede do žíly ohebná kanyla, kterou bude infuze („kapačka“) kapat.

Zda infuzní léčba bolesti zad pomocí myorelaxační infuze zabere, to je otázka. Infuze do jisté míry bolesti zmírní a může pomoci i proti případnému zánětu, rovněž může dojít k povolení svalových stahů zhoršujících obtíže a nález. Po vícedenní ambulantní léčbě pomocí infuzí může dojít k celkovému zlepšení nálezu na páteři, ale je opravdu otázka, zda se to až takto ideálně podaří. Vše je individuální dle stavu nálezu.

Zdroj: Infuze na bolest

GranuFlex

GranuFlex vytváří optimální vlhké prostředí, které podporuje hojení mírně až středně secernujících ran. Unikátní složení hydrokoloidu GranuFlex pomáhá autolytickému čištění rány, podporuje granulaci a tím i hojení rány. GranuFlex uklidňuje bolestivé rány a snadno se aplikuje i odstraňuje, čímž zajišťuje komfort a pohodlí pacienta. GranuFlex může zůstat na ráně až 7 dnů bez výměny v závislosti na množství produkovaného exsudátu.

Jde o směs natrium karboxymetylcelulózy, želatiny, pektinu a adhezivních polymerů. Při styku s exsudátem vytváří matrice gel. Gel s obsahem hydrokoloidů zabezpečí ideální vlhké prostředí se zachováním stále teploty, hypoxie a mírně kyselého pH, které podporuje autolytické čištění, povzbuzuje angiogenezi a granulaci.

GranuFlex je kontraindikován na silně infikované rány, suché rány, slabá křehká pokožka v okolí rány.

Typy produktu:

  • GranuFlex – uklidňuje bolestivé rány a snadno se aplikuje i odstraňuje, čímž zajišťuje komfort a pohodlí pacienta. Pomáhá autolytickému čištění rány, podporuje granulaci a tím i hojení rány.
  • GranuFlex Extra Thin (extra tenký) – hojení mírně secernujících ran. Vnější vrstva tvořená fólií je voděodolná, chrání ránu před bakteriemi a znečištěním a před mechanickým poškozením. Dobře se tvaruje a lze jej přistřihovat do žádaného tvaru a tak snadno ošetřovat rány i v problematických partiích.
  • GranuFlex Signal – přináší zlepšení pro ještě snazší ošetřování ran: obsahuje indikátor výměny krytí, který zjednodušuje převazy rány samotným pacientům, má ztenčené okraje, které zabezpečují lepší adhezi ke zdravé tkáni, dále hladký vnější povrch s minimálním koeficientem tření, což zabraňuje předčasné výměně krytí, a v neposlední řadě lepší anatomický tvar, který umožňuje snadnou aplikaci i v méně dostupných místech.

Zde můžete vidět ceny produktů GranuFlex.

Zdroj: Hydrokoloidní krytí

Jak se pozná dna

Onemocnění dna má několik klinických obrazů a s tím jsou spojeny i různé projevy.

Dělení:

  • asymptomatická hyperurikemie
  • akutní dnavý záchvat
  • období interkritické dny
  • chronická tofózní dna

Asymptomatická hyperurikemie: Riziko vzniku dnavé artritidy se zvyšuje s hladinou urikemie, při vysoké urikosurii roste riziko litiázy (tvorby kamenů).

Zvláště vysoké riziko záchvatu je při urikemii nad 540 µmol/l.

Akutní dnavý záchvat: Objeví se prudká, nesnesitelná, narůstající bolest v kloubu, vzniklá nejčastěji v noci. Kůže nad kloubem je horká, lividní, napjatá a lesklá. Po odeznění záchvatu se často olupuje. Nejčastěji je postižen kořenový kloub palce nohy, dále je častý výskyt dnavé artritidy v TC kloubu a v kolenním kloubu. Obvykle se jedná o postižení monoartrikulární. Akutní záchvat trvá několik dní až 6 týdnů.

Období interkritické dny: Jedná se o období mezi záchvaty. Zpravidla platí, že čím mladší je pacient při první atace, tím těžší je průběh onemocnění (vyšší frekvence záchvatů, polyartrikulární postižení). Frekvence záchvatů je u jednotlivců velmi rozdílná.

Chronická tofózní dna: Je charakterizována přítomností tofů obsahujících depozita natrium urátu. Tofy mohou být lokalizovány v měkkých tkáních (ušní boltec, kořenový kloub palce nohy, ulnární okraj předloktí, lokty, v okolí drobných ručních kloubů, Achillovy šlachy). V kostech jsou lokalizovány v subchondrální kosti a jsou průkazné na rentgenovém snímku (vytvářejí typická cystická projasnění). Tofy mohou být přítomny i v kloubní chrupavce a synoviálním pouzdře, poté dochází ke chronické synovitidě a destruktivní artropatii. Sekundárně vzniká osteoartróza. Tyto změny mohou vést k rozvoji těžkých deformit. Někdy se tofy mohou provalit ven a vyprazdňují se křídovité hmoty, sekundárně se tofy mohou infikovat.

Zdroj: Zácvhvat dny

Stoptussin sirup

Stoptussin sirup tlumí dráždění ke kašli, mění skladbu průduškového hlenu a usnadňuje tak jeho vykašlávání. Stoptussin sirup je určen k léčbě suchého, dráždivého a obtížně ztišitelného kašle různého původu. Přípravek lze podat i k utišení kašle před a po operaci na doporučení lékaře. Přípravek mohou užívat děti od 6 měsíců, mladiství a dospělí. Léčivými látkami Stoptussin sirupu jsou butamirati dihydrogenocitras 0,08 g a guaifenesinum 2,0 g ve 100 ml sirupu. Pomocné látky jsou roztok maltitolu, kyselina sorbová, monohydrát kyseliny citronové, dihydrát citronanu sodného, propyl-gallát, dihydrát edetanu disodného, draselná sůl acesulfamu, natrium-cyklamát, hyetelosa, karamelové aroma a čištěná voda. Přípravek obsahuje 100 ml roztoku.

Zdroj: Stoptussin


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP