Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEHTOVÁ PLÍSEŇ LAK NA NECHTY

OBSAH

Kvasinková infekce 

Děti jsou náchylnější ke kvasinkovým infekcím, které mají vliv na nehtík, kvůli neustálému kontaktu s vlhkostí. Kvasinková infekce je jako hniloba, která se přemnoží v ústech a následně může cestovat na nehty, protože jak již bylo zmíněno, a každý to dobře ví, že děti rády strkají prsty z ručiček a nožiček do úst. Nehtová plíseň může být vyléčena jedině novým růstem nehtů, což znamená, že při růstu nového nehtu se ztrácí plíseň. Kojencovo měkké nehty jsou nahrazeny novými, tvrdšími nehty.

Zdroj: Plíseň nehtů na rukou u kojence

Poradna

V naší poradně s názvem CYTÉAL A NEHTOVÁ PLÍSEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Františka Malá.

Mohu na nehtovou plíseň použít koncentrovaný Cytéal k potírání ? Mám to už 5 let a nemohu se toho zbavit. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cyteal je mycí desinfekce a použít se dá lokálně i koncentrovaný. Na vyléčení nehtové plísně ovšem nestačí. Je třeba použít některý z antimykotických přípravků, jako například volně prodejný Canesten, Lamisil a nebo předpisový Loceryl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cytéal a nehtová plíseň

Babské rady na plíseň nehtů

Jako alternativní léčba plísně nehtů se používá česnek, banánová slupka, olej Tea tree, extrakt z grapefruitových jadérek, hypermangán a nebo petrolej, ale neexistuje žádný vědecký důkaz prokazující jejich léčivé účinky na plíseň nehtů.

Zdroj: Plíseň nehtů trápí téměř milión Čechů

Poradna

V naší poradně s názvem CLOTRIMAZOL - KOŽNÍ SPREJ NA PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Chci se zeptat jestli se musi nechty pilovat pred pouzitim clotrimazolem spray.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nehty se nemusí pilovat proto, aby se roztok s Clotrimazolem dostal všude i pod nehet. Je to díky tomu, že v tomto léčivém přípravku je účinná látka clotrimazolum smíchána s třemi rozpouštědly, a to polyethylenglykol, isopropylalkohol a propylenglykol. Tato směs má výraznou schopnost vzlínavosti, a dohromady vytváří tekutinu, která má schopnost vsáknout se všude, kde je místo. Takže pro správnou léčbu Clotrimazolem stačí čistit prostor pod nehtem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Plíseň nehtů – domácí léčba

Na plíseň nehtů doporučují babské rady například použít česnek, ústní vodu Listerine, sodu, olej z oregana, kukuřičnou mouku, sodu, bílý ocet či extrakt z olivového listu.

Zdroj: Nehtová mykóza a lěčba jablečným octem

Jak poznat plíseň nehtu

Hlavní příčinou nehtové plísně je styk s kontaminovanými předměty, jako jsou špinavé podlahy nebo obuv. Může být rovněž způsobena oslabením imunitního systému a nadměrným pocením. Ačkoli tento stav zpočátku mizí, během několika dní se plísňová infekce objeví znovu a může způsobit na nehtech žluté zbarvení, téměř vždy doprovázené oslabením a zlomením.

Zdroj: Nehtová mykóza a lěčba jablečným octem

Diskuze

V diskuzi ONYCHOMYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rambousková Květuše.

tuto nemoc mám již 3 měsíce na třech nehtech ruky a předtím jsem ji měla na palci nohy asi 3 roky. Léčím se na kožním odd. lakem Loceryl ale stále se to rozšiřuje. Mám použít chytrou houbu? Dále mám na palci druhé nohy zarostlý nehet se zánětem. Již 3x řezáno na chirurgii a nelustupuje to a stále se tvoří granulace. Prosím o radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Dobry den mel jsem plisen na nechteh na rukach a postupne jsem je odstrihval. ted uz nechty nemam a nerostou.. co stím ?

Zdroj: diskuze Onychomykóza

Plísně na nohách fotky

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Srněnska.

Dobry den,chtěla by jsem se zeptat,na prave noze mi zacaly otikat druhy a třetí prst uz tak před rokem,a před pul rokem jsem si všimla že mi na těchto dvov prstech pod nechtama hnisa a ty nechty mi odpadly.ted mi to udělalo znova a pan doktormi řekl že je to plisen,dal mi mast MYKOSEPTIN at si to mažu.CHci se zeptat jestli takhle zacina plisen,ja si myslim že to plisen neni,ale nevim mažu si to ,ale nejak to nepomaha,můžete mi poradit kde by měla zajit at mi něco daji.děkuji Srněnska

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

I takto může začít plíseň nehtů. U Vás to zřejmě zavinila nějaká infekce nehtového lůžka, která způsobila otok a hnisání pod nehtem. Jakmile se vlivem tohoto zánětu oddělil nehet od ploténky, tak se ve vzniklých prostorech usadila plíseň a ta dále nehet narušovala až k úplné ztrátě. Léčba není lehká a je zdlouhavá. Je třeba nejdříve vyléčit záněty, a to pomocí černé masti, což je Ichtoxyl nebo Višněvského balzám, oboje volně prodejné. Vystříhat nebo obrousit odfouklý nehet až do míst, kde pevně přiléhá k ploténce, a pak aplikovat protiplísňovou mast, nejlépe Lamisil nebo Canesten, zase volně prodejné. Když by to nepomáhalo, tak je možné si nechat předepsat léčivý lak na nehty Loceryl. Léčbu proti plísni je třeba aplikovat po celou dobu, než doroste nehet nový, což může být i půl roku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů

Plíseň nehtů a cukrovka

V 60% případů pacientů s plísní nehtů byla také diagnostikována cukrovka. Později se pak prokázalo, že plíseň nehtů skutečně souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi. Plíseň nehtů více prosperuje při zvýšené hladině krevního cukru. Proto jstli-li při tělě a máte plíseň nehtů, tak je velká pravděpodobnost, že u vás již trvá také onemocnění cukrovkou. A to samé platí i opačně, máte-li cukrovku, tak vám vážně hrozí onemocnění plísní nehtů.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem POD NECHTY MI NECO ROSTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava .

prosim prosim mam problem na rukou . Pod nechty mam neco kdyz ustrihnu nebo cistim takkrvacej a natykaj . Prijde mi ze se to rychle mnozi . Nechty mam nadzvihle a pod nimi bile vtobky pupinky nevim co to je prosim o radu ..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové problémy určitě nejsou normální a svědčí o nákaze nějakou mykózou. Můžete na to zkusit použít volně prodejnou mast Canesten. Ale lepší bude návštěva kožního lékaře, který to lépe vyšetří a určí účinný přípravek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pod nechty mi neco roste

Jak probíhá léčba octem

Při léčbě plísně nehtů a nohou postupujte následujícím způsobem...

Postup: Nejprve aplikujte ocet přímo na nehet a nechte působit. Poté po několika minutách použijte sodu, abyste zvýšili antifungální ošetření.

Ingredience:

  • 6 šálků vody (1,5 l)
  • ½ šálku jablečného octa (125 ml)
  • 7 a ½ polévkových lžic sody (75 g)

Příprava: Teplou vodu ohřejte, dokud nedosáhne přijatelné teploty pokožky. Přidejte jablečný ocet. Ponořte nohy do roztoku a nechte působit 15 minut. Poté nohy dobře vysušte.

Aplikujte sodu pomocí jemné exfoliační masáže. Vmasírujte sodu přímo do nehtů a nechte působit dalších 15 minut. Nohy opláchněte teplou vodou a opět usušte. Opakujte tuto proceduru denně před spaním, tímto odstraníte plíseň nehtů i plíseň nohou. Odstranění plísní je dlouhodobou záležitostí, takže jedna aplikace vás plísně nezbaví. Jablečný ocet a soda jsou přirozenou a dostupnou volbou pro odstranění plísní, které ovlivňují strukturu nehtů. Pravidelným používáním této metody byste se měli zbavit plísně nehtů a nohou.

Zdroj: Nehtová mykóza a lěčba jablečným octem

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHE A ROZTREPENE KONECKY VLASYA LAMAVE NECHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

co mam delat kazdy druhy den si musim mit vlasy mam je vysusene mastne..a trepijou se mi konecky..a ani nechty nemam nemam pevne chci mit dlouhe..ale pokazde se mi z lomijou..dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suche a roztrepene konecky vlasy a lamave nechty je nejlepsi potravni doplnek Revalid.

Zdroj: diskuze Suche a roztrepene konecky vlasya lamave nechty

Plíseň nehtu příznaky

Plíseň nehtů se většinou projevuje změnou barvy postiženého nehtu. Nehet, který postihla plíseň, je zažloutlý, ztluštělý nebo hrbolatý a drolí se nebo se ulamuje. Pod nehtem se také tvoří bílá hmota, jako produkt plísně. Na nehtu dochází k šíření nákazy od volného kraje nehtu a jeho laterálních (postranních) okrajů směrem k nehtovému valu.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi DISKUZE NEHTOVÁ KŮŽIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Vyzkoušejte nový antibakteriální skleněný pilník Antibacitf, já si ho teď objednala na internetu a jsem maximálně spokojena, je vážně dobrý...!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Diskuze nehtová kůžička

Plíseň na kůži foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň na kůži.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ A STŘÍHÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Měla jsem jako malá úraz nehtů (spadl mi na palce těžký předmět), nehty se oddělily od lůžka. Asi i díky tomu se mi udělala mykóza. Místo léčby jsem oddělené nehty vždy stříhala a nečistoty vyškrábala. Nedávno jsem si koupila Scholl, který mi s mykózou pomohl. Bohužel kvůli zastřihávání nehtů až do půlky mi zmizela nehtová rýha a když teď nehet trochu povyroste ihned zarůstá. Bojím se teď zastřihnout zbytek špatného nehtu, nevím jestli se zarůstání ještě více nezhorší. Je nějaký trik na zarůstání nehtu a bezbolestné vytvoření rýhy, aby mohl pořádně vyrůst?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Váš problém je velmi častý. Když nehet roste rovně, jako dříve, tak se dá pomoci tím, že na okrajích nehtu zastřihnou špičky. Tím se vytvoří náběžná hrana, která pomůže protlačit novou rýhu. Preventivně můžete místo zastříknout desinfekcí a také pravidelně promazávat krémem na nohy. Když nehet roste zakřiveně, tak je nutná prohlídka u kožního lékaře, který určí jak dál postupovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů a stříhání

Příčina popraskaných rtů

Popraskané ústní koutky nebo prasklý ret je v mnoha případech plíseň rtů. Plíseň rtů postihuje člověka bez rozdílu věku a pohlaví. Jako každá plíseň, tak i prasklý koutek, je přenosná - nakažlivá. Nejčastější příčinou plísně rtů je kvasinka candida. Léčbou plísně rtů rpzhodně není jelení lůj nebo olizování rtů. Jelení lůj je vhodný na léčení popraskaných rtů ze zimy, například po lyžování v mrazu. Proti kvasinkám se bojuje nejlépe s pomocí probiotik a sacharidovou dietou.

Zdroj: Popraskané rty, to může být plíseň rtů!

Příznaky nehtové plísně

Plíseň nehtů se projevuje jako bílé až žlutavě hnědé zbarvení nehtů, které jsou zbytnělé, změkčené a také deformované. Nejběžnější forma plísně nehtu se nazývá boční subunguální onychomykóza, která se obvykle vyskytuje na palci u nohy. Plíseň nehtu se vyskytuje jen vzácně ve formě, kdy je infikován pouze povrch nehtu, pak je na něm křídově bílý povrch, který zle oškrábat z nehtu. Promixální subunguální onychomykóza je plíseň v nehtovém lůžku a je také velice častá. Plíseň se dostane nejprve lokálně na nehet a až posléze se dostává a rozšiřuje do nehtu.

Plíseň nehtů foto

Tady je vidět několik fotografií s plísní nehtů - onychomykóza foto.

Zdroj: Plíseň nehtů

Komplikace při plísni nehtů

Plíseň nehtů je spíše než zdravotní problém, kosmetický a psychosociální problém. Plíseň nehtů často může vést k pocitům studu a nakažení se bojí šíření plísně dále. Mezi hlavní komplikace plísně nehtů patří šíření z nehtu na nehet, což pak vede k jejich úplné ztrátě. Plíseň na nehtu pak na noze může způsobovat bolesti při pohybu. U diabetiků se zase léčba může dlouho vléct v důsledku opožděného hojení, kterým je cukrovka doprovázena.

Zdroj: Plíseň nehtů

Jak na plíseň nehtů u miminek

Na mykózy u miminek mohou pomoci bylinné koupele s tymiánem, šalvějí, březovou nebo dubovou kůrou. Toto onemocnění je vždy vhodné konzultovat s pediatrem.

Zdroj: Jedlá soda na plíseň nehtů

Které typy kožních plísní nám hrozí nejakutněji při koupání ve volné přírodě?

Jako úplně nejakutnější postižení by se daly považovat postižení kůže v meziprstních prostorách dolních končetin a to hlavně ve čtvrtém a pátém meziprstí. Tam plíseň na nohou nejčastěji začíná.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Nebezpečí plísně nehtů na nohou

Plíseň nehtů není život ohrožující onemocnění, ale neměla by být brána na lehkou váhu. Plíseň může omezit funkci zasaženého prstu nebo celé nohy a pacienti pak mají potíže při chůzi.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP