Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEJLEPŠÍ BARVA NA VLASY

OBSAH

Trvalé efekty

Obsah kyseliny jablečné v octu a jogurtu pomáhá kakaovému barvivu lépe se vázat na vlasy. Jedinou nevýhodou je, že tato barva nevydrží na vlasech tak dlouho jako komerční barvy, které mají dlouhodobý efekt. Barva na vlasy z kakaa zůstává krásná jen několik dní. Pokud začnou vypadat vlasy vybledle, stačí jen opět použít domácí kakaovou barvu a vaše vlasy dostanou zase krásnou a přirozenou barvu.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ UMĚLÝCH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Pavlo, u umělého vlasového vlákna nejde dodatečně změnit barva. Někdy je to výhoda, například takové vlasy nevyšísují u moře vlivem slunce a slané vody, jako pravé vlasy. Někdy je to nevýhoda, jak o právě ve Vašem případě. Pokud ty Vaše umělé vlasy chcete použít a zahustit tak své vlasy, tak budete muset stáhnout barvu svých vlastních vlasů. Určitě bych si to ale nechala udělat u kadeřnice, tam je větší jistota, že se trefí správná barva.
Pa, Kamila.

Zdroj: diskuze Barvení umělých vlasů

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Barva na vlasy – cena

Tady je seznam nejlevnějších cen barev na vlasy.

Zdroj: Barvení vlasů

Nejlepší barvy na vlasy

Mezi nejlepší barvy na vlasy patří bezpochyby henna.

Použití henny je docela snadné a přímočaré. Stačí rozpustit cihličku henny v misce s horkou vodou. I když rozpuštěná henna připomíná trochu bláto, je nejideálnější přírodní barvou na vlasy. Při aplikaci henny se doporučuje používání rukavic. Po nanesení henny na vlasy je vhodné překrýt vlasy koupací čepicí pro lepší výsledné zbarvení. Doba působení je rozdílná, závisí na vás, jak dlouho ji necháte působit, jestli to vydržíte dvě hodiny, nebo šest hodin.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Jak chytne barva při menstruaci

V období kdy žena menstruuje jsou vlasy po celé své délce stále stejné jako mimo menzes. Vyrostlý vlas může v tomto období ovlivnit jen kvalita séba, kterým se vlasy přirozeně mastí, a které se vylučuje z pokožky prostřednictvím pórů. U některých žen bylo prokázáno, že jejich sébum má v období menstruace neobvyklé vlastnosti, které mění přilnavost barvy a můžou také zapříčinit nečekanou alergickou reakci. Proto je lepší vlasy při menstruaci nebarvit a počkat až týden po ni.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Přeliv, nebo permanentní barva?

Přelivy

Tónovací smývatelné barvy (přelivy) buď uloží barvu na vnější vrstvě vlasového stvolu, nebo obsahují tak malé molekuly, že proniknou do kutikuly, aniž by ji narušily. Většina přelivů obsahuje velmi málo nebo žádný peroxid. Při každém mytí vlasů šamponem odstraníte trochu barvy, proto se jí říká přeliv. Trvanlivost tónovací smývatelné barvy prodloužíte méně častým mytím vlasů a používáním přípravků na úpravu vlasů, které byly vyvinuty speciálně pro potřeby barvených vlasů. Jsou k vašim vlasům ultra šetrné a vy si budete moct užívat svou nádhernou barvu déle.

Permanentní barva

Na rozdíl od přelivu dodává permanentní barva na vlasy molekuly pigmentu do vnitřních vrstev vlasového stvolu. Aby k tomu mohlo dojít, musí nejprve narušit kutikulu. Barva pak reaguje s vnitřní vrstvou vlasů, takzvaným kortexem. Většina permanentních barev na vlasy funguje ve dvou krocích, nejprve se původní barva z vlasů odstraní a pak se uloží barva nová. Výsledkem je dlouhotrvající barva. A pokud chcete, aby vaše barva zářila ještě déle, používejte přípravky na úpravu vlasů, které jsou šetrné k vašim vlasům i k molekulám barviva a snižují až o 70 % vyblednutí barvy!

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Purpurová barva online

Zde můžete vidět, jak vypadá purpurová barva, která je opravdu impozantní.

Zdroj: Nachová barva

Jak Reparex funguje

Princip fungování přípravku Reparex proti šedinám spočívá v tom, že oxidovaný melanin, který je v šedivých vlasech, je redukován enzymem alfa-reduktázou, obsaženým v přípravku, čímž se melanin zbarví a šedivé vlasy nabudou ze svého vnitra původní barvu. Získaný kyslík enzym naváže na dusičnan stříbrný, který se v malých částkách z vlasů vymyje anebo vyčeše. Jiné barvy na vlasy barví šedivé vlasy zvenčí, kdežto Reparex zevnitř.

Reparex:

  • obnovuje původní barvu vlasů, která vypadá opět jako přírodní;
  • je snadno použitelný, není nutná žádná pomoc s jeho aplikací;
  • nanáší se lokálně pouze na šedé vlasy, je velmi efektivní;
  • barva vlasů je obnovena zevnitř, proto jsou všechny vlasy obarvené stejně;
  • šetří peníze, jedna láhev Reparexu vydrží téměř 2 měsíce;
  • nikdo si nevšimne, že ho používáte.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Diskuze

V diskuzi OCTOVA VODA NA VLASY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabs.

Octovou vodu opravdu doporučuji. Pravidelně si barvím vlasy. Používala jsem všechny možné přípravky, ale nic nefungovalo tak jako ocet s vodou. Pokud máte lámavé a suché vlasy, je octová voda to nejlepší. Používám ji pravidelně a vlasy se viditelně velmi zlepšily. Opravdu stačí vlasy umýt šampónem a poté použít octovou vodu. Kadeřnice mi doporučila nechat octovou vodu na vlasech - neumývat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Octova voda na vlasy recenze

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Ano, to je možné, banány a mandarinky můžou stolici zbarvit do žluta. Žlutá stolice bývá také po bramborách a po arašídech nebo kešu oříškách. Naopak červená řepa stolici úplně ztmaví.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Bezinkový květ v těstíčku, smažený, snědla jsem větší množství - jednorázový průjem, barva ostře žlutá, jako kanár.
Nejsem alergická ani nemívám zažívací potíže, ale na tuto příhodu nezapomenu,
ta barva byla opravdu velmi výrazná.

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Odbarvování vlasů v těhotenství

Každá žena se ráda věnuje tomu, jak vypadá, a to i v době, kdy čeká miminko. Ovšem je dobré vědět, že těhotenství si žádá také jiný přístup k péči o vlasy. I když barvy na vlasy obsahují množství chemikálií, žádná studie neprokázala, že by jakkoli ohrožovaly vývoj nenarozeného dítěte. Nevhodnost barvení vlasů v těhotenství je pověra, zejména dnes, kdy jsou již k dostání kvalitní výrobky. Jediné možné riziko představuje odbarvování vlasů klasickým kysličníkem, ale to se snad již ani nepoužívá. Barvení, případně trvalá, vydrží kratší dobu než obvykle. A také výsledek může být vlivem hormonálních změn úplně jiný než obvykle. Pokud chcete mít 100% jistotu, že barva dítěti neublíží, počkejte do 2.–3. trimestru, kdy už jsou všechny důležité orgány miminka plně vyvinuté. Naprosto bezpečným řešením je pak přírodní barva hena, nebo melír, který se nenanáší až k pokožce hlavy, takže chemikálie se k ní vůbec nedostanou.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Fuchsiová látka

Fuchsiová barva se někdy zaměňuje s jinými barvami. Fuchsiová barva je velmi jasná, spíše studená růžová barva. Purpurová je vlastně takovým přechodem z fialové do červené. Provedení látek ve fuchsiových odstínech naleznete v metráži od bavlny, organzy, hedvábí až po pleteniny. Záleží jen na vaší volbě. Výborná kombinace fuchsiové barvy je s barvou šedi, tmavě modré, černé a pro odvážné i jasně zelené.

Zde můžete vidět fuchsiové odstíny látek.

Zdroj: Fuchsiová barva

Srovnání tyrkysová versus petrolejová

Petrolejová barva je tmavší odstín modrozelené barvy. Je podobná tyrkysové nebo barvě teal. Na rozdíl od nich v petrolejové barvě jednoznačně převažuje tón námořnické modré. Samotná modrá barva je ovšem čistý a studený odstín. Petrolejová barva je taková o něco teplejší modrá. Každý vnímáme barvy jinak, pro někoho jsou všechny odstíny prostě modré.

Ukázka petrolejové barvy

Ukázka tyrkysové barvy

Zdroj: Petrolejová barva

Hodnocení barev podle dTestu

WELLA VIVA

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,0)

Po obarvení byly vlasy v dobrém stavu. I po 4 týdnech na nich barva dobře držela. Oproti barevné škále byl odstín o trochu tmavší. Produkt lehce zbarvuje pokožku a zabarvuje textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku WELLA VIVA.

L’ORÉAL RÉCITAL

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,1)

Barva s dobrými až velmi dobrými výsledky. Pouze lesk vlasů po obarvení byl hodnocen jako uspokojivý. Produkt lehce zbarvuje pokožku hlavy.

LONDA LONDACOLOR

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,2)

Z testovaných přípravků dosáhl nejlepších výsledků při barvení a vlasy se po jeho použití hezky lesknou. Barva je však méně odolná vůči působení světla. Lehce zbarvuje pokožku vlasů, zejména mokré vlasy následně zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku LONDA LONDACOLOR.

SCHWARZKOPF DIADEM SEIDEN-COLOR

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,2)

Dobrá barva s drobnými nedostatky. Průměrný lesk vlasů, průměrné překrytí šedin po 4 týdnech. Nižší odolnost vůči působení světla. Zejména mokré vlasy zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku SCHWARZKOPF.

GARNIER NUTRISSE CREME

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,2)

Výsledky barvení jsou dobré, avšak po 4 týdnech se vytrácí rovnoměrnost obarvení. Barva je méně odolná vůči mytí vlasů a působení světla.

Zde můžete vidět cenu výrobku GARNIER NUTRISSE CREME.

SCHWARZKOPF DIADEM CARE GLOSS

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,3)

Dobrá barva s drobnými nedostatky. Průměrný lesk vlasů. Méně odolná vůči mytí vlasů a působení světla. Mokré vlasy zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku SCHWARZKOPF DIAMEN CARE GLOSS.

POLY PALETTE INTENSIV-COLORATION

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,3)

Dobré výsledky barvení, avšak vlasy nejsou na omak hebké a nelesknou se. Nižší odolnost vůči mytí vlasů i působení světla. Lehce zbarvuje pokožku hlavy. Především mokré vlasy pak zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku POLY PALETTE INTENSIV-COLORATION.

L’ORÉAL EXCELL 10’

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,4)

Vlasy obarví za 10 minut, avšak odstín se odchyluje od barevné škály. Stálost překrytí šedin je po 4 týdnech uspokojivá. Nižší odolnost vůči mytí vlasů a působení světla. Lehce zabarvuje textilie.

SCHWARZKOPF COLORISTE 10 MINUT

Hodnocení dTestu: USPOKOJIVĚ (2,7)

Vlasy obarví za 10 minut, avšak odstín se odchyluje od barevné škály. Překrytí šedin, lesk a stálost barvy po 4 týdnech jsou uspokojivé. Menší odolnost vůči mytí vlasů i působení světla.

Zde můžete vidět cenu výrobku SCHWARZKOPF.

LONDA LONDACOLOR

Hodnocení dTestu: USPOKOJIVĚ (3,3)

Výsledek barvení ještě dobrý, ale po 4 týdnech již jen dostačující. Velmi nízká odolnost vůči působení světla. Produkt lehce barví pokožku hlavy. Zejména mokré vlasy následně zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku LONDA LONDACOLOR.

ROSSMANN/ACCENT

Hodnocení dTestu: USPOKOJIVĚ (3,4)

Oproti barevné škále je barva vlasů tmavší, jejich stav po obarvení je uspokojivý. I po 4 týdnech dobře kryje šediny. Lehce zbarvuje pokožku hlavy, zejména mokré vlasy zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku ROSSMANN / ACCENT.

POLY PALETTE PERMANENT NATURAL COLORS

Hodnocení dTestu: DOSTATEČNĚ (3,6)

Pouze uspokojivá shodnost s deklarovanou barevnou škálou. Vlasy se po obarvení málo lesknou. Produkt dobře a rovnoměrně kryje šediny. Nízká odolnost vůči mytí vlasů a velmi nízká vůči působení světla. Zejména mokré vlasy zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku POLY PALETTE PERMANENT NATURAL COLORS.

L’ORÉAL EXCELLENCE

Hodnocení dTestu: DOSTATEČNĚ (3,7)

Vcelku dobré výsledky při barvení, jen se barva mírně odchyluje od barevné škály a vlasy se příliš nelesknou. Po 4 týdnech průměrné překrytí šedin. Nízká odolnost vůči mytí vlasů a velmi nízká vůči působení světla.

ROSSMANN / ACCENT – kaštanové odstíny

Hodnocení dTestu: DOSTATEČNĚ (3,7)

Uspokojivý výsledek barvení, ale barva na vlasech příliš neodpovídá barevné škále. Uspokojivý je rovněž stav vlasů po barvení (s ohledem na rozčesávání a lesk). Velmi nízká je však odolnost vůči působení světla.

Zde můžete vidět cenu výrobku ROSSMANN / ACCENT kaštanové odstíny.

Zdroj: Nejlepší barvy na vlasy

Střih pro jemné vlasy

Jemným vlasům nesvědčí přílišná délka. Už vlasy delší než 15 centimetrů začínají mít problém, jak udržet svou váhu a zachovat si objem. Ideální jsou proto tupé sestřihy, které by neměly být delší než po ramena. Konce vlasů je vhodné prostříhat, čímž jednak odstraníme roztřepené konečky, ale hlavně vlasům podstatně ulehčíme. Účesy pro jemné a řídké vlasy musí být vzdušné a hravé. Vhodné je také častěji měnit pěšinku, vlasy tak lépe drží od hlavy. Jemným vlasům může pomoci i slabá trvalá, zde je problém s odrosty, případně vhodně zvolená barva. Nejlepší jsou v tomto případě světlé melíry, které účes opticky zvětší a „nadýchají“.

Jemným vlasům svědčí stupňovité střihy, které zajišťují delší udržení účesu. Vhodné jsou i kratší účesy, kdy vlasy nejsou zatíženy délkou. Naopak mikáda a typy účesů, které si vyžadují pro dobrý efekt i objem, nejsou příliš vhodné. Účes, jak již bylo napsáno, je možné oživit i jemnou ofinou, která se snadno udržuje.

Vhodný střih a časté mytí šampónem jsou pro jemné vlasy opravdu důležité. Na trhu jsou také přípravky, které vlasy mírně zpevní. Aplikují se na mokré vlasy těsně po umytí vlasů. Přípravky se silným účinkem nejsou příliš vhodné, neboť vlasy zbytečně zatíží. Pokud se při finální úpravě účesu neobejdete bez stylingových přípravků, použijte je raději pouze na konečky. Lak zvolte takový, který lze z vlasů vyčesat, a tudíž je nezatíží a nevytvoří zplihlé vlasy. Tupírování se zdá být pro jemné vlasy ideální, protože díky jemu nabude účes na objemu. Jenže opak je pravdou, častým tupírováním se poškozuje struktura vlasu, a ten se stává ještě jemnějším a vytváří dojem malého množství vlasů.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Trvalá ondulace

Dříve se pro dodání objemu doporučovala trvalá ondulace. Ta ovšem vlasy poměrně zatíží a naruší. Hlavně při odrostech jsou pak vlasy zplihlé u kořínků a celkový efekt nepůsobí příjemně.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Odbarvování barvených vlasů

Změna barvy či melírování vaše vlasy neoslabí, naopak nejedna kadeřnice vám potvrdí, že barva dodá vašim vlasům šmrnc, zvětší vlasový objem, optickou hustotu a pomáhá s vlasy, které se mastí. Doma se však nepouštějte do radikálního odbarvování. Pokud vám barva chytí jinak, je to ten nejmenší problém. O zničené vlasy ale můžete přijít. Při neodborném odbarvování si můžete vlasy poškodit. Pokud necháte odbarvovač působit déle, nezískáte výraznější odstín, jen zbytečně vlas vysušíte. Důležité je správné dávkování peroxidu i čas aplikace. Ty přesně určí jen kadeřnice. V úvahu musí vzít, zda a jak byly v minulosti vlasy ošetřované, barvené, odbarvované, melírované. Přiznejte se ke všemu, co jste s nimi dělaly. Problémy může způsobit i barevné tužidlo, které jste si daly na vlasy před půlrokem. Výsledkem jsou nežádoucí oranžové či růžové odstíny.

Při prvním odbarvování přirozených vlasů se hmota aplikuje nejprve na délky, až po určitém čase působení se přechází na kořínky. Od hlavy jde teplo a produkt tam chytá několikanásobně rychleji než na studených konečcích. Při druhém odbarvování se už postupuje klasicky. Nejprve kořínky, pak zbytek vlasů. Pokud se zesvětluje dlouhodobě, aplikuje se hmota jen na kořínky, ne na celé délky. Na koncích už není co odbarvit. Když chcete vědět, do kterého odstínu blond se pustit, dobře si prostudujte svou oční zornici. Nejsvětlejší tečka, kterou najdete, ukáže, zda půjdete při odbarvování do zlatova, béžova nebo do studena. Tak bude barva vypadat nejpřirozeněji. Při výběru zohledněte i typ pleti a barvu obočí. Nebezpečné pro pokožku jsou zejména nažloutlé odstíny. Zvážit by je měly ty, kterým se rychle mastí vlasy.

Zdroj: Odbarvování vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP