Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEOBOTANICS HAIR ESSENCE

OBSAH

Lidé tráví mnoho času u kadeřníka, kde utrácejí velké množství peněz za péči o vlasy. Nevědí, že vynikajícím a levným způsobem je použít majonézu nebo pivo, což jsou prostředky, které se nacházejí téměř v každé lednici. Pivo a majonéza totiž mohou vést ke zkvalitnění vašich vlasů. Obojí je již dlouho známé, ale ne všichni vědí o jejich kosmetickém využití.

Zdroj: Majonéza a pivo v péči o vlasy

Diskuze

V diskuzi PORADTĚ PADÁNÍ VLASU PŘI MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Poradte mi prosím je mi 50.azačly mě řídnout vlasy na temeni hlavy.Jsem z toho nešťastná.Kamarádka mi radila šampon z konopí,sice nevím jaký.Já jsem četla o šamponu Plantur39.Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jk krasojizda.

Dobry den,
řídnutí vlasů v menopauze je poměrně častá záležitost spojena s hormonálními vlivy. Šampony a mastičky nepomůžou, protože se jedná o problém vnitřní. Důležitá je kompletní změna: od jídelníčku po péči (vlasovou kosmetiku) až po doplnění vhodných látek formou doplňku stravy. Rozhodně však doporučujeme návštěvu lékaře dermatologa a gynekologa. Zlepšení bohužel nastává pozvolna, nikdy to není hned, proto s návštěvou neotálejte. Ohledně vhodné péče a výživy se můžete obrátit na Hair Centrum praha. Pomáhá také masáž vlasové pokožky.
Pro hormonální nerovnováhu je vhodné užívání pupalky s brutnákem, zajímavá je také novinka na trhu Neobotanics hair Essence ve formě tobolek. Z externí aplikace pak Aminexil anebo Eucapil ampule (externí pouzití). Hezký den, Jk

Zdroj: diskuze Poradtě padání vlasu při menopauze

Co dělat proti vypadávání vlasů?

Při vypadávání vlasů je jednak vhodné ošetřovat vlasovou pokožku vhodnými prostředky, ale také doporučujeme i užívání doplňku stravy, který příznivě ovlivňuje funkce vlasové pokožky. Novinkou na trhu jsou perleťové kapsle Neobotanics Hair Essence, intenzivní výživa vlasové pokožky. Kapsle jsou výborným zdrojem celého spektra účinných látek.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi DOPLNĚK STRAVY NA PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie .

Dobrý den,chci se zeptat,zda existují nějaké tabletky popřípadě doplněk stravy na pleť s pigmentací-se světle hnědými flíčky na tváři?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krasojizda.cz.

Na pigmentaci byl oblíbený výrobek Imedeen Prime Renewal, jenže ten už dlouho není k dispozici. Pokud se ale podíváme na složení, najdeme na trhu několik výrobků, které lze rovněž využít. Neobotanics Skin Essence obsahuje látky, které byly testované na pigmentaci s pozitivním výsledkem. Řeč je například o kyselině ellagové (extrakt z granátového jablka)

"Výsledky dvojitě zaslepené, placebem kontrolované klinické studie, realizované na 13 zdravých ženách ve věku 20 - 40 let, ukázaly, že zvýšení příjmu kyseliny ellagové ve formě extraktu z granátového jablka po dobu 4 týdnů potlačuje pigmentaci v lidské pokožce vlivem UV záření."

Více zde: www.neobotanics.cz/v…

Zdroj: diskuze Doplněk stravy na pleť

TIP

Přípravky pro krásnou a zdravou pleť zakoupíte i v e-shopu pro zdraví a krásu.Skin Essence

Autor: JK pro zdravi-lecba.cz

Zdroj: Co užívat proti vráskám

Poradna

V naší poradně s názvem PŮLÍCÍ NEHTY NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, na palcích na rukou se mi neustále půlí nehty, už nevím jak to řešit. Děkuji za odpověď. Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Půlení nehtu jde někdy vyřešit pomocí jeho stržení. Nový nehet, který okamžitě žačne růst, pak může být bez této lomové linky. Pokud nechcete tento lékařský zákrok absolvovat, tak je možné podpořit sílu nehtů vhodnou výživou zevnitř. Číslo jedna jsou v tomto případě bílkoviny, především kolagen, který tvoří nehet. Další v řadě bude vápník, který je obsažen v mléčných výrobcích nebo je možné ho užívat jako doplněk stravy. Podle ohlasů se také jeví jako dobrá varianta léková formule Dona Nails nebo Skin Essence od firmy Neobotanics. Pokud po těchto přípravcích nehty zesílí, ale i přesto se nich bude vyskytovat lomová linka, tak je možné nehet jemně sbrousit a nanést na něj vhodný lak, který vytvoří jednolitý povrch a linku schová.

Zdroj: diskuze Půlící nehty na rukou

Výživa pokožky zevnitř

Často zapomínáme na skutečnost, že regenerace pokožky probíhá uvnitř kožních buněk, které mají cyklus asi 30 dnů, poté zanikají a vznikají buňky nové. Pro krásu pokožky je proto vhodné dodávat určité látky přímo tam, kde obnova probíhá. Novinka na trhu - Neobotanics Age Perfection - je doplňek stravy, který svým složením působí proti povadlé a mdlé pokožce s tendencí k "šedivění". Komplex antioxidantů prokrvují pokožku, navracejí její svěžest a barvu.


Pokud chcete navíc podpořit pružnost a zmírnit či vyplnit drobné vrásky, sáhnete po Neobotanics Skin Essence. Patentované látky, které tyto preparáty obsahují, jsou nepochybně tím nejluxusnějším zbožím na našem trhu a navíc za rozumnou cenu.

Autor: JK, zdravi-lecba.cz

Zdroj: Podzimní péče o pleť

Diskuze

V diskuzi VÝŽIVA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Já mám nejlepší zkušenost s výživou donna hair. Po porodu mi pak začly hodně vypadávat, takže jsem ji brala znovu a zase se všechno srovnalo...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Ahoj Terez, dala jsem na tvůj tip a koupila si DonnuHair. V lékárně dokonce říkaly, že se pro ni ženy často vracejí a je celkem oblíbená. Po měsíci a něco se mi vlasy vidilelně zlepšily - nelámou se, netřepí a tolik nevypadávají. Prostě jsem nadmíru spokojená.

Zdroj: diskuze Výživa na vlasy

Účinné látky pro pokožku

Kůže má vysoké nároky, ale existují látky, které během krátké doby zajistí hezčí, plnou svěžest pokožky. Antioxidanty, kyselina hyaluronová, kolagen, chondroitin, koenzym Q10, zinek – to je jen základní výčet látek, které pokožka potřebuje pro krásný vzhled. Najdeme je v krémech, které však nemají schopnost pronikat do hlubších vrstev. V tobolkách však plní významnou roli a napomáhají kožní regeneraci. Velmi důležitý je cévní zásobovací systém. Oslabení cév se projevuje povadlými konturami, šedivou pletí, popraskanými žilkami v obličeji a na těle. Dobrou volbou bude přípravek Neobotanics Age-Perfection, který nastartuje regenerační procesy. Pro hluboké vrásky lze kombinovat s kúrou Neobotanics Skin Essence, který pokožku navíc hydratuje.

Zdroj: Proč jsou vrásky na jaře hlubší a pleť méně hezká?

Diskuze

V diskuzi KREPOVAČKA NA VLASY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Chci jít na trichologii do CLINICAL HAIR&HEALTH, byli jste tam někdo?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krepovačka na vlasy recenze

Rychlé tipy proti vypadávání vlasů:

  • Zvyšte příjem kvalitních potravin s vysokým obsahem hodnotných látek (železo, zinek, selen, vitaminy skupiny B, C, omega 3 a 6 atd.). Sáhnout můžete také po komplexním preparátu (doporučujeme Neobotanics Hair Essence, intenzivní výživu vlasové pokožky, který navíc pokožku prokrvuje, eliminuje stres a působí antioxidačně).
  • Jakmile zaznamenáte zvýšené vypadávání vlasů, okamžitě přestaňte s barvením či jinou chemickou úpravou vlasů.
  • Požádejte svého kadeřníka o stimulační masáž vlasové pokožky. Používat můžete i přípravky k domácímu použití na bázi Tea tree, levandule, máty, aminexilu a dalších ověřených látek:
    • Kléral Dermin Plus - na bázi extraktů z rostlin působí proti ženské i mužské plešatosti. Výrazná mentolová vůně a silice prokrví vlasovou pokožku a podpoří zdravý růst vlasů. Cena: 385 Kč
    • Paul Mitchell Tea Tree Hair Lotion Keravis - s obsahem esenciálních olejů vybraných rostlin (levandule, oregano, kopřiva atd.) a tea tree působí desinfekčně, zmírňuje nadměrné maštění vlasů. Cena: 860 Kč
    • Kérastase Aminexil GL - osvědčená látka aminexil je účinná pouze v dostatečném množství. Zabraňuje usazování solí a kolagenu kolem vlasového folikulu, posiluje a vyživuje vlasový kořínek. Na trhu je hodně výrobků s obsahem této účinné látky (aminexil), ale jen některé splňují náročná kritéria a očekávaný efekt. Cena od 1100 Kč.
    • Novinkou na našem trhu je sérum Asatex® s obsahem látky melatonin, gingko biloba a biotinu. Napomáhá zastavení vypadávání vlasů, jejich posílení a podporuje růst nových vlasů. Výsledky klinických studií prokázaly účinnost u 61% testovaných osob. Cena: 1250 Kč (měsíční balení)

Zdroj: www.vlasy.cz

Zdroj: Co se dá ovlivnit při vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

na suché vlasy jedině Clinical hair care, nic jiného už nepoužívám, Naprostá spokojenost :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vlasy

Jakou kosmetiku používat?

V létě se tělo více potí a potem odcházejí z těla různé nečistoty. U moře je pokožka podrobena náporu slané vody, horka a slunce. Usazená sůl pleť poškozuje a dochází k přesušení oblasti obličeje a narušení rohové vrstvy.

Paní Šustrová radí: „Pokožku obličeje doporučuji očistit pleťovým mlékem, tonikem a dočistit gelovou emulzi. Na závěr použijte sérum nebo krém podle typu pleti. Pokud si nejste jisti výběrem, nechte si poradit“. A pokud mluvíme o pokožce celého těla, pak tu je potřeba důkladně umýt a natřít emulzí po opalování. V našich končinách pokožka ocení vitaminová tělová mléka, lehké oleje nebo emulze (například v BIO kvalitě VITALIS Dr. Joseph - získala ocenění Evropská pečeť nejvyšší kvality).

TIP: Neobotanics Sun Complex 60 tbl. je doplněk stravy na bázi přírodních extraktů a antioxidantů vhodný k péči o pokožku v létě. Užívejte například od května až do podzimu, udržíte si krásnou barvu a zdravější pleť. Na podzim pomůže s regenerací a vyhlazením vrásek Neobotanics Skin Essence 60 tbl.

Zdroj: Jak správně pečovat o pokožku v létě?

Diskuze

V diskuzi IPL DEPILACE STROJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nancy.

Dear Sir/Madam,
This is Nancy from Beijing Nubway S&T Co., Ltd, we are manufacturer of beauty equipment for the skin improvement and skin disease treatment.

Our main beauty equipments are below:
1. High frequency machine for spider veins removal
2. IPL system
3. RF-Fractional/Fraxel CO2 Laser
4. Skin Analyzer System
5. Cryolipolysis Fat Freeze Slimming Machine
6. Q-switched ND: YAG laser: Tattoo removal system
7. 808 Diode laser hair removal
8. Diode Laser Hair re-growth Therapy Device
9. Ultrosonic Fat Burning Device
Other main equipments include RF System, E-Light system, Oxygen Infusion System, Hair and Scalp Analyzer System, Laser Lipo Slimming Machine, LED/PDT System and Teeth whitening machine.
If you want to find more products, please visit WWW.NUBWAY.COM, thanks!
If any product meet your demand , please contact us , we are sure any of your question will get our prompt reply!
Best Regards!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze IPL depilace stroj

Poznámka autora:

Toto ošetření je velmi příjemné a vyhlazení pokožky poznáte okamžitě. Můžete po něm použít make-up anebo rovnou odejít, pleť je krásně vypnutá a pružná, místy se může objevit dočasné začervenání. Měli bychom však mít na paměti, že po této aplikaci je nutné pokožku chránit před slunečním světlem a používat ochranné prostředky s vysokým UV filtrem. Současně doporučujeme používat kvalitní kosmetiku, která účinek regenerace pleti ještě podpoří. K vnitřnímu užívání jsou vhodné přípravky na bázi kolagenu anebo kyseliny hyaluronové pro lepší hydrataci pleti, dále s obsahem pupalkového či olivového oleje pro snadnejší regeneraci pleti a její zjemnění (napr. Neobotanics Skin Essence pro znatelné a rychlé zmírnění vrásek).

Zdroj: Diamantová dermabraze, trochu jiná péče o pleť

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chvalova drahomira.

Dobrý den, mám popraskané žilky na jedné noze a to pod kolenem a boční straně stehna, což se projevuje velkou bolestí .
Mám cukrovku s inzulínem. Prosím poraďte co s tím. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce Krasojizda.cz.

Dobrý den, Drahomíro,
Existuje přímá souvislost mezi stavem cév a onemocněním diabetes a je známé, že diabetici velmi často trpí potížemi s cévami, které mohou vést až k operaci. Je několik možností, co pro sebe můžete udělat:
- Doporučujeme užívání aloe vera, nejlépe ACTIValoe, protože pozitivně ovlivňuje činnost slinivky břišní a regeneruje betabuňky slinivky.
- Navštivte odborníka ohledně stravy a úpravy jídelníčku, v případě potřeby je nutné upravit hmotnost. Strava by měla obsahovat hodně zeleniny a vlákniny, ovoce již v menší míře.
- Absolutně nepostradatelné jsou Omega 3 NMK!
- Můžete užívat některý z doplňků stravy, které obsahují bioflavonoidy, antioxidanty, vitaminy C, E, B
- Vhodné pro průchodnost cév jsou také ginkgo biloba, lecitin a selén.
Jestli je možné něco doporučit pak vyzkoušejte třeba doplněk stravy Veregin (na bázi ginkgo biloba, antioxidantů, kaštanu atd.) anebo Neobotanics Novarix Essence, který má výborné složení (antioxidanty, dále účinné látky diosmin, hesperidin, aescin atd.) a máme s ním dobré zkušenosti.

Dále je potřeba upravit životní styl a zařadit do denního programu pohyb. Pro externí použití doporučuje speciální mastě. Péče o pokožku je základem a přestože mnohé zdroje uvádějí, že krémy a mastě jsou neúčinné, máme na to jiný názor. Obsahují-li kvalitní komponenty budou jistě dobrým pomocníkem. V některých případech lze například hojivou dubovou kůru anebo listy kaštanu použít jako obklad na postižená místa.

přejeme hodně zdraví!

Zdroj: diskuze Popraskané žilky na nohou

Laky na nehty Essence

Kosmetika Essence, to jsou trendy, neustálé inovace a kvalitní kosmetické produkty za neskutečně nízkou cenu. Při této kombinaci není divu, že je Essence tak oblíbená mezi mladými. Díky širokému spektru barev a odstínů si můžete vybrat ten pravý výrobek podle své momentální nálady nebo aktuálního outfitu.

Tato firma způsobila doslova revoluci v nehtovém stylingu. Inovační formule podkladového a krycího laku vylepšuje trvanlivost laku Gel Nail o 60 %. Nehty dostanou dávku extrémního dlouhotrvajícího lesku bez potřeby zapékání v LED nebo UV lampě. Nejdříve se nanese podklad Gel Nail a nechá se zcela zaschnout, poté se nanese jakýkoliv barevný lak Gel Nail a nechá se opět zcela zaschnout. Nakonec se barevný lak přetře krycím lakem Gel Nail. Manikúru jednoduše odstraníte běžným odlakovačem.

Zde můžete vidět typy a ceny laků Essence.

Takto vypadají laky Essence.

Zdroj: Laky na nehty

Diskuze

V diskuzi HNĚDÉ SKVRNY PO VŘEDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emília.

Dobrý den prosím poradte mi jak se zbavit hnědých tmavých skvrn po vředech,čím to vybělit mám toho mnoho děkuji za radu Emília
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana Nováková.

Dobrý den Emilie,na Váš problém existuje výrobek od společnosti NHT Global Skinduigence Time Restore Essence.Výrobek obsahuje speciální složení vybraných bylin a peptidy působící proti stárnutí,tocopherol a extrakt z ovoce noni,esence je hydratační a revitalizační přípravek,který je vhodný pro každodenní použití.Nejlepších výsledků dosáhnete při aplikaci ráno a večer.Výrobek si můžete objednat na eshopu
www.nhtglobal.com/iv…

Zdroj: diskuze Hnědé skvrny po vředech

1. Krása vychází zevnitř

Pijte dostatek tekutin, hlavně čisté vody, nejlépe pramenité. Pitná voda je základní surovinou pro všechny metabolické procesy i obnovu buněk v pokožce a na vrásky a suchou pokožku působí jako „zmizík“. Zlepšuje trávení, detoxikuje, napomáhá vstřebávání vitaminů a jejich využití. Je důležitá rovněž pro svěžest pokožky. Pokud tedy máte pocit, že je vaše pleť uvadlá, nezapomeňte si naordinovat pitný režim alespoň 2,5 l tekutin denně.

Tip: Na problémy s pokožkou pomáhají i doplňky stravy: pšeničný nebo pupalkový olej, které jsou výborným zdrojem vitaminu E. Působí rychle a dovedou vzhled vaší pleti znatelně vylepšit – zejména pak, je-li je unavená a dehydrovaná. Obzvláště jemnou a hebkou pokožku docílíte užíváním olivového oleje v kombinaci s kolagenem a kyselinou hyaluronovou (např. Neobotanics Skin Essence), které váží vodu a pokožku hydratují. (Doplňky stravy pro krásnou pleť)

Zdroj: Jak vypadat lépe

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ U ŽEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Ano, důvody k padání vlasů jsou rozmanité třeba stres, životospráva nebo špatná péče o vlasy a vlasovou pokožku, tohle jsem se dozvěděla u doktorky. Změnila jsem kvůli vlasům životosprávu s výživovým doplňkem Wecare hair, docházela do kadeřnictví na zábaly a masáže hlavy. Byl to dlouhodobý proces, ale vyplatil se, vlasy nepadají a přirůstají nové. Při domácí péči vlasy netřu ručníkem, ale jen lehce vymačkám. Foukání jsem taky na nějakou dobu vyřadila a používání laků a jiných stylingových produktů mi kadeřnice doporučila taky vynechat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů u žen

Červené a popraskané žilky

Objevují se nejčastěji kolem nosu, na lících a bradě – tedy v místech, kde pleť nejvíce zatěžujeme. V pokožce se nacházejí malé žilky, které při přetížení anebo věkem praskají. Elasticita pokožky je nám dána už při narození, správnou péčí však můžeme ledacos ovlivnit. Předpokladem je používání kvalitních kosmetických prostředků, ochrana před UV zářením, jemná péče. Jinými slovy, vymačkávání pupínků nechejte na kosmetičce, a pokud používáte peeling, pak volte zásadně ten s drobnými částečkami. Jako prevence proti praskání drobných žilek nám poslouží plnohodnotná strava bohatá na vitaminy, minerály a aminokyseliny. Novinkou na našem trhu proti popraskaným žilkám je doplněk stravy Neobotanics Novarix Essence. Obsahuje zcela unikátní komplex přírodních a vysoko koncentrovaným látek, které zabraňují praskání žilek a posilují žilní stěny. Můžete ho užívat i preventivně, pokud máte sklony k začervenání, opuchům, praskání žilek, křečovým žilám atd.

Zdroj: Pleť – zrcadlo našeho zdraví

Triky pro lepší opálení

Chcete-li tedy i po létě vypadat svěží a krásně, vsaďte na komplexní ochranu a kromě doplňku stravy si pořiďte i kvalitní kosmetiku s UV faktorem a vhodným lehkým oblečením. Neobotanics Sun Complex je skvělá volba a mezi kosmetikou rozhodně dominují značky jako např. Daylong, Bioderma, Linola, nebo kvalitní přírodní kosmetika s UV ochranou od Mastic Spa (bez obsahu parabenů).

Zdroj: Opravdu pomáhá beta karoten opálení?

Jak si vybrat kosmetiku?

Nejvyšší koncentrace kyseliny hyaluronové je v injekční podobě (roztok 2% sodné soli kyseliny hyaluronové). V kosmetice pochopitelně bývá koncentrace této účinné látky nižší. Mezi kosmetickými výrobky, které obsahují kyselinu hyaluronovou, jsou velké rozdíly. Nejde tady pouze o jednu účinnou látku a její koncentraci v obsahu výrobku, ale o souhru několika různých látek, které vzájemně doplňují svůj účinek.

Výborná a především klinicky prověřená je kombinace peptidů (podle druhu zpevňují pokožku a podporují stimulaci vlastního kolagenu), kyseliny hyaluronové (hydratuje, regeneruje a vyplňuje rýhy a vrásky) a liposomů (mají schopnost pronikat do hlubší vrstvy kůže dermis a fungují i jako nosiči účinných složek). Na bázi nanotechnologie funguje kosmetika Medik8 Pretox, která nabízí několik výrobků zaměřených podle funkčnosti a věku, což je mimochodem další z důležitých parametrů úspěšnosti řešení kosmetického problému. Tím mohou být vrásky jemnější mimické, anebo už hlubší, na které potřebujete "zmizík".

Pilulky krásy: vsaďte na výživu pokožky zevnitř a efekt bude rychlejší

Neobotanics Skin EssenceJedna z nejúčinnějších forem, jak vyplnit vrásky v pokožce, je užívání doplňku stravy s obsahem kyseliny hyaluronové. Pro dosažení lepšího efektu je vhodné kyselinu hyaluronovou kombinovat také kolagenem, který je rovněž základním stavebním prvkem našich kožních buněk. Novinka na trhu - Neobotanics Skin Essence - je luxusní doplněk stravy s obsahem všech důležitých složek pro krásnou pokožku. Kromě kolagenu, kyseliny hyaluronové či chondroitinu obsahuje též antioxidanty, které působí na buňky ochranným způsobem. Díky novému konceptu jsou výsledky znatelné již během několika dnů.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v kosmetice

Kam pro pomoc?

Každý vlas ležící na polštáři nemusí znamenat problém. Ten nastává, když pozorujete zvýšené vypadávání vlasů po dobu delší než 3 – 4 měsíce. Cyklus růstu vlasů je u každého člověka jiný a proto i problém vypadávání se musí řešit u každého jedince individuálně. Různé kožní onemocnění řeší lékař - dermatolog. V České republice však existují centra, které se zaměřují výhradně na problematiku vlasů. Hair Centrum Praha provádí osobní i online konzultace hlavně pro klienty, kteří nemůžou cestovat do Prahy. Více o tomto vlasovém centru se dozvíte na stránkách www.vypadavani.vlasu.cz.

Zdroj: Co se dá ovlivnit při vypadávání vlasů

Vzácné ingredience pilulek krásy

Přípravků na trhu je mnoho a liší se především složením. Některé jsou proto vhodné pro prevenci, jiné zase pro pleť kolem 30 let a nebo po menopauze, další zase pomáhají redukovat pigmentové skvrny nebo rozšířené žilky. Co by měla obsahovat pilulka krásy?

  • Vitaminy, minerály a směs antioxidantů
  • Omega kyseliny
  • Kolagen, nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou

Zhruba před 15 lety se na našem trhu objevil první doplněk stravy pro výživu pleti – Imedeen Classic, který vsadil na Biomarine Complex – výtažky z mořských ryb a polysacharidů, které jsou velmi podobné těm, jež pokožka obsahuje. Přípravek zaznamenal velký úspěch. Dalšími složkami výrobků Imedeen jsou vitaminy C, E, zinek a lykopen, který je považován za velmi silný antioxidant, získávaný z extraktu slupek rajčat. Dnes značka Imedeen nabízí varianty pro pleť 30+, 40+, 50+ a nutrikosmetiku pro muže. Zhruba před 6 lety byl na trhu dostupný přípravek NuCell, jehož základní složkou byl také výtažek z mořských ryb a obsahoval i další kvalitní komponenty. Byl však o 50 % levnější než Imedeen, bohužel dnes už není v ČR k dostání. V roce 2011 vstoupila na trh řada přípravků nové generace Neobotanics Essences s velmi promyšleným systémem komplexu látek. Nabízí pilulky pro pleť s vrásky, dále proti rozšířeným a popraskaným žilám, proti celulitidě atd. Přípravek pro pleť Neobotanics Skin Essence obsahuje patentovanou formuli látek BioCell Collagen II™ obohacenou o komplex silných přírodních antioxidantů. Zakládá si na nízkomolekulární kyselině hyaluronové z důvodu snazšího vstřebání organizmem, dále kolagenu typu II a chondroitinu. Látky se snáze dostávají do cílových tkání - kožních buněk a zjistilo se, že vedou ke stimulaci produkce kolagenních vláken v pokožce. Zcela unikátní je obsah látky zvané Oleuropein (účinná látka extraktu z listu olivovníku), která působí proti poškození kůže UVB zářením a zabraňuje ztrátě elasticity. Podobné účinky má i kyselina ellagová, výtažek z granátového jablka, považována za významný antioxidant. Navíc klinické studie potvrdily, že její užívání potlačuje vznik pigmentových skvrn na pokožce způsobených vlivem UV záření! Antioxidant lykopen, extrakt z borovice přímořské a výtažek z jadérek vinných hroznů jsou obsaženy z důvodu foto-protektivního účinku a ochrany před volnými radikály. Tyto velmi silné antioxidanty chrání kožní buňky před poškozením.

Na trhu jsou však i další možnosti, mezi kterými lze vybírat. Například pilulky Juvelin vsadily na vitaminy a antioxidanty jako jsou například extrakty z vinných hroznů, zelený čaj, granátové jablko. Zajímavostí je obsah kurkumy, o které se hodně mluví v souvislosti s protektivním účinkem na kožní buňky a podpory tvorby kolagenu. Mezi hráči na trhu nelze opomenout ani přípravky Viaderm Skin a Inneov. Viaderm Skin obsahuje kyselinu hyaluronovou (neudává však v jaké formě a uvedené množství je 10 mg, což je ve srovnání s jinými přípravky opravdu málo). Zato však je třeba ocenit poměrně vysoké množství pupalkového oleje (700 mg) a koenzymu Q10, které hrají v metabolizmu kožních buněk důležitou roli. Doplněk stravy Inneov pro pevnost pleti je založený především na Lacto-Lycopenu (patentované látce), vitaminu C a sojových isoflavonech. Kombinace těchto látek má zajistit buněčnou obnovu a ochranu kolagenových vláken.

Zdroj: Výživa pokožky zevnitř aneb krása v pilulkách


Autoři obsahu

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP