Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEŽID FOTOGRAFIE

Dna je jednou z nejběžnějších forem zánětlivé artritidy způsobené hromaděním krystalů kyseliny močové v kloubu. Může mít za následek silné bolesti a otoky kloubů, nejčastěji báze palce nohy, ale i jiných kloubů. Pravidelná fyzická aktivita a léky vám mohou pomoci zvládnout bolest a udržet ji pod kontrolou, zároveň i vaše vhodná strava jistě nějaký rozdíl přinese. Například pohanka, která může pomoci snížit bolest nebo zánět kloubů. Při dně se nedoporučuje konzumace obilovin, pohanka a jáhly jsou ale výjimkou. Pohanka je vysoce výživná a bezlepková. Čím je prospěšná při dně? Pohanka má protizánětlivé účinky, které mohou zmírňovat projevy dny.

Zdroj: Dna a pohanka

Poradna

V naší poradně s názvem ŠTÍPNUTÍ,NEBO ROZSKRÁBLÝ NEŽID? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Ludvík.

Objevil se mi na hýždi červený flek,mám za to,že jsem si rozškrábl pupínek ,ale nikdo nikdy neví. Nemohli by jste odhadnout?? Je to ,citlivé,zarudlé,.. Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět alergická reakce po štípnutí hmyzem, na kterou pomůže namazání Fenistilem. Je zde však další možnost, že v místě centrálního pupínku bylo přisáté klíště, které jste mohl nevědomě při škrábání vyrýpnout. Klíště může přenášet bakterie způsobující onemocnění zvané borelióza a rizika z neléčené boreliózy jsou opravdu nebezpečná. V případě, že borelióza není léčena včas, může přejít do stadií s rozvinutím dlouhodobých následků. Mezi nejčastější patří chronický zánět kolenního kloubu, poruchy periferních nervů a lícního nervu. Dále dochází k poruchám rytmu srdeční činnosti a následkům z postižení centrálního nervového systému projevující se zejména poruchami paměti, nebo až jejími výpadky, zmenšením schopnosti koncentrace a udržení pozornosti, změnami nálad a v neposlední řadě také změnami spánku.
Doporučuji zajít na kožní a nechat si svůj červený flek na kůži vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Foto po štípnutí hmyzem na boreliozu


Autor obsahu

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP