Téma: 

nitroděložní tělísko mirena recenze


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: je vhodna mirena po rakovine prsa

Dobrý den jsem po léčbě rakoviny prsa. Je pro mne vhodné tělísko mirena .Děkuji

Zdroj: diskuze Je vhodna mirena po rakovine prsa
Odesláno: 27.11.2017 uživatelem Patrika
Počet odpovědí: 0

DRUHY ANTIKONCEPCE

Antikoncepční tělísko

Hormonální tělísko (Mirena) uvolňuje gestagen, a tak způsobuje zahuštění hlenu v děloze, zamezuje průnik spermiím, brzdí růst sliznice dělohy a zabraňuje usazení vajíčka. Výhodami jsou jednoduchost používání (jednou za čas zkontrolovat, zda jsou šňůrky správně) a dlouhá doba použitelnosti (3–5 let). A také některé ženy přestanou menstruovat.

Mirena je plastová trubička ve tvaru písmene T, která se zavádí do dělohy. Je to nitroděložní hormonální systém s účinnou látkou levonorgestrel. Má vysokou antikoncepční spolehlivost a je vhodná také pro kojící ženy. Maximální doba použití je pět let, může se ale odstranit i dříve.

Mirenu vkládá do dělohy lékař. Před vkladem je nutné absolvovat interní vyšetření ke zjištění polohy a velikosti dělohy. Je potřeba vyloučit těhotenství, pohlavní choroby a infekce. Pokud žena trpí akutní nemocí jater, nádorem jater nebo trpí přecitlivělostí na levonorgestrel nebo jinou složku Mireny, má rakovinu děložního krčku nebo dělohy, není možné Mirenu zavést.

Mirena může být zavedená v průběhu 7 dní od začátku menstruace. Po porodu se může zavést, až když se děloha zmenší do své původní velikosti.

Detail odstavce: Antikoncepční tělísko
Zdroj: Druhy antikoncepce
Zveřejněno: 8.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: mirena

Mirena je hormonální antikoncepce. Je to nitroděložní tělísko, které obsahuje zásobu hormonu levonorgestrel, který se v mikrodávkách uvolňuje přímo v místě účinku, v děloze, a vydrží na dobu pěti let. Levonorgestrel je aktivní polovina norgestrelu. Zvýšené dávky norgestrelu ve spojení s konstantní dávkou estrogenu způsobují tyto časté nežádoucí účinky, patří sem:
- nepravidelné krvácení;
- venózní dilatace;
- křeče v nohách;
- trombóza;
- arteriolární hypertrofie;
- migrénové bolesti hlavy;
- deprese;
- ztráta libida;
- zvýšení tělesné hmotnosti.
Právě poslední 4 z vyjmenovaných nežádoucích účinků jsou hlavní důvody, proč jedna třetina žen končí s užíváním této hormonální antikoncepce v prvním roce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mirena
Odesláno: 3.2.2018 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

MIRENA

Cena v lékárně

MIRENA IUT INS 1 X 52 MG – průměrná aktuální cena v lékárně činí 4 372,52 Kč.

Detail odstavce: Cena v lékárně
Zdroj: Mirena
Zveřejněno: 22.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: mirena

Dobrý den, chtěla bych se dotázat, jestli Mirena ovlivňuje hmotnost člověka(přibírání na váze).

Zdroj: diskuze Mirena
Odesláno: 2.2.2018 uživatelem Zuzana
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

ŽLUTÉ TĚLÍSKO

Jak vypadá žluté tělísko na ultrazvuku

Zde můžete vidět, jak ultrazvuk znázorní žluté tělísko.

Detail odstavce: Jak vypadá žluté tělísko na ultrazvuku
Zdroj: Žluté tělísko
Zveřejněno: 13.3.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Mirena

Dobrý den,
Mirenu budu již po třetí měnit...a na váze jsem nikdy nepribrala......Mě Mirena prostě vyhovuje......

Zdroj: diskuze Mirena
Odesláno: 19.3.2019 uživatelem Helena
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

DRUHY ANTIKONCEPCE

Levná antikoncepce

Druhů antikoncepce je v České republice na výběr celá škála, přičemž některé jsou účinnější, jiné méně. Stejně tak platí, že použití některých může být dražší.

Srovnání jednotlivých forem na trhu:

  • injekce – průměrná cena za měsíc: 65–100 Kč
  • tablety – průměrná cena za měsíc: 83–270 Kč
  • implantát – průměrná cena za měsíc: 140 Kč
  • náplast – průměrná cena za měsíc: 300–400 Kč
  • nitroděložní tělísko hormonální – průměrná cena za měsíc: 85–100 Kč
  • nitroděložní tělísko nehormonální – průměrná cena za měsíc: 60 Kč
  • spermicidní přípravky– průměrná cena za měsíc: 250–300 Kč
  • kondom – průměrná cena za měsíc: 150–250 Kč (dle sexuální frekvence)
  • přerušovaná soulož – zdarma
  • metoda plodných a neplodných dnů – zdarma

Detail odstavce: Levná antikoncepce
Zdroj: Druhy antikoncepce
Zveřejněno: 8.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: prasklé žluté tělísko

Dobrý den!Dceři prasklo žluté tělísko.Operativně jí bylo odsáto pul litru krve.Nemá to vliv na otěhotnění?

Zdroj: diskuze Prasklé žluté tělísko
Odesláno: 12.3.2019 uživatelem JANA NEZBEDOVA'
Počet odpovědí: 0

MIRENA

Vedlejší účinky

V souvislosti se zaváděním nebo vyjímáním Mireny byly hlášeny následující nežádoucí účinky:

  • bolest při zavádění/vyjímání, krvácení při zavádění/vyjímání, se zaváděním spojená vazovagální reakce se závratí nebo synkopou (mdloby); u epileptických pacientek může proces zavádění vyvolat epileptický záchvat;
  • při použití Mireny v indikaci „ochrana před endometriální hyperplazií“ (nadměrný růst sliznice dělohy) během substituční léčby estrogeny není riziko rakoviny prsu známo; byly hlášeny případy rakoviny prsu (četnost není známa).

Informace nežádoucích účinků SUKL

Nitroděložní tělíska uvolňující levonorgestrel (Mirena) – riziko karcinomu prsu, perforace dělohy a mimoděložního těhotenství.

Detail odstavce: Vedlejší účinky
Zdroj: Mirena
Zveřejněno: 22.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: tinnitus stop recenze

Lidi nebuďte tak důvěřiví a přečtěte si recenze podvedených tímto přípravkem!

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze
Odesláno: 26.1.2017 uživatelem Havel
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ŽLUTÉ TĚLÍSKO

Kdy vzniká žluté tělísko

Po ovulaci, tedy ve druhé polovině cyklu, se vytvoří ze zbytků prasklého folikulu takzvané žluté tělísko (corpus luteum). Jedná se o komplex buněk, ve kterém se ukládá žluté barvivo, proto žluté tělísko. U člověka je velké několik centimetrů.

Detail odstavce: Kdy vzniká žluté tělísko
Zdroj: Žluté tělísko
Zveřejněno: 13.3.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: přírodní léčba vaginální mykózy

Dobrý den,

ze své zkušenosti s léčbou vaginální mykózy, kdy jsem zkusila opravdu všechno, mohu doporučit vaginální tělísko Scarlett od www.medicaherba.cz

Trpěla jsem opakujícími se výtoky a svěděním. Na radu gynekologa jsem vyzkoušela snad vše. Co jsem si načetla, tak léčba není jen o lécích, ale i životním stylu a mnoha dalších faktorech. Nevěřila jsem, že by mi Scarlett pomohl, ale po dokončení léčby jsem byla mile překvapena. Navíc se jedná o přírodní tělísko, takže žádná chemie.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba vaginální mykózy
Odesláno: 10.2.2014 uživatelem Mirka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ŽLUTÉ TĚLÍSKO

Žluté tělísko v těhotenství

Po oplození je tělísko stimulováno choriovým gonadotropinem, produkovaným trofoblastem embrya a později placentou. Žluté tělísko se tak udržuje po dobu 6 měsíců a poté postupně zaniká. Progesteron je následně vylučován do konce těhotenství ze stadia tělíska známého jako corpus luteum graviditalis. Rovněž je produkován relaxin, což je polypeptidový hormon usnadňující porod.

Detail odstavce: Žluté tělísko v těhotenství
Zdroj: Žluté tělísko
Zveřejněno: 13.3.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Tělísko

Dobry den, na začátku měsíce jsem mela nechrání pohlaví styk. Ale mela jsem dostat MS 20.8.a nic tyden jsem neměla, tak jsem šla na gynekologii a rekli mi ze elozni telisko mám v hrdle... tak mi to upravil tak jsem zacala krvacet.. 4dny jsem krvacela a mela jsem bolesti podbřišku a křeče, rezalo mi pak jako by cely břicho i zada jak mam ledviny.... ale odedneska mi přibylo boleni prsou jako bych mela krece nebo by me nekdo bodl nekdo nozem do mě... je to normalni??? Nikdy jsem to neměla..

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka
Odesláno: 26.8.2018 uživatelem Naty
Počet odpovědí: 7 Zobrazit odpovědi

ŽLUTÉ TĚLÍSKO

Žluté tělísko po ovulaci

Žluté tělísko vzniká z Graafova folikulu po ovulaci. Jak dlouho po ovulaci vzniká žluté tělísko? Vznik žlutého tělíska způsobuje zvýšení hladiny luteinizačního hormonu v krvi. Dojde zejména ke zbytnění granulózních buněk kolem prasklého folikulu, na stavbě žlutého tělíska se však dále podílejí i rozměrově menší buňky theca interna. Žluté tělísko je prorostlé vlásečnicemi a produkuje ženské pohlavní hormony. Pokud nedojde k oplodnění, přetrvává tělísko několik dní a postupně zaniká. Při oplodnění vajíčka přetrvává řadu týdnů a do vytvoření placenty je důležitým místem tvorby hormonů nutných k udržení těhotenství.

Detail odstavce: Žluté tělísko po ovulaci
Zdroj: Žluté tělísko
Zveřejněno: 13.3.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: arthroneo recenze / podvod

Poctivě jsem užíval (postřikoval) jak říká návod a po spotřebování ŽÁDNÉ výsledky.
Neutrácejte zbytečně !!!

Zdroj: diskuze Arthroneo recenze
Odesláno: 10.2.2019 uživatelem Tomáš V.
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

DRUHY ANTIKONCEPCE

Hormonální antikoncepční metoda

Současná hormonální antikoncepční metoda se používá hlavně za účelem chránění před možným těhotenstvím. Způsob užívání může ženám sloužit také ke zmírnění příznaků PMS (premenstruačního syndromu), bolestivé menstruace nebo poruch menstruačního cyklu, případně při problémech s pletí (výskyt akné a jiné). Hormonální antikoncepce je složena ze dvou hlavních hormonů, a sice estrogenu a gestagenu.

Typy hormonálních antikoncepčních metod:

  • tabletky
  • náplasti
  • injekce
  • nitroděložní tělísko
  • vaginální kroužek
  • implantáty
  • tabletky podávané po styku

Detail odstavce: Hormonální antikoncepční metoda
Zdroj: Druhy antikoncepce
Zveřejněno: 8.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: parazit ex recenze

Chtěla jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s přípravkem parazit ex. děkuji

Zdroj: diskuze Parazit ex recenze
Odesláno: 26.9.2016 uživatelem Eliška Kučerová
Počet odpovědí: 0

DRUHY ANTIKONCEPCE

Co je to antikoncepce

Používáním a dodržováním antikoncepčních metod se výrazně snížil počet interrupcí, tedy umělého přerušení těhotenství. Ale vyhovuje stejná antikoncepce všem ženám? To těžko, je jasné, že každá žena je jiná. Proto je pro každou z žen k dispozici řada možností.

Antikoncepční metody se dělí do dvou velkých skupin:

  • 1. mužská antikoncepce – patří sem například přerušovaná soulož, sterilizace nebo kondom
  • 2. ženská antikoncepce – jde například o přirozenou metodu, takzvanou bariérovou metodu, nitroděložní tělísko, hormonální antikoncepci či sterilizaci

Další antikoncepční metody

  • sexuální abstinence
  • postkoitální antikoncepce

Mechanická anebo bariérová antikoncepce

  • pesar – cervikální klobouček, který je omyvatelný, opakovaně použivatelný až po dobu 2 let
  • spermicidní přípravky
  • kondom – jediná antikoncepce chránící před pohlavními chorobami
  • nitroděložní tělísko
  • poševní antikoncepční houba

Chemická antikoncepční metoda

Patří mezi ně například želé, pěny, spermicidní krémy a globule, které obsahují látky, jež znehybňují anebo přímo hubí spermie. Chemická antikoncepce se používá jako doplňková metoda k užívání pesarů, které se musí zavést do pochvy pár minut před pohlavním stykem.

Chirurgické antikoncepční metody

Jsou možné jak u mužů – přerušení chámovodů, tak u žen – podvázání vaječníků.

Detail odstavce: Co je to antikoncepce
Zdroj: Druhy antikoncepce
Zveřejněno: 8.5.2017

FORFEMINA - RECENZE

Může se Forfemina v těhotenství

V těhotenství se užívání přípravku Forfemina nedoporučuje.

Detail odstavce: Může se Forfemina v těhotenství
Zdroj: Forfemina - recenze
Zveřejněno: 3.8.2017

ŽLUTÉ TĚLÍSKO

Co je to žluté tělísko

Žluté tělísko je dočasná žláza s vnitřním vylučováním, nacházející se v kůře vaječníku. U člověka dosahuje velikosti 2-6 cm v průměru. Barva této žlázy je dána vysokým obsahem luteinů, z nichž se vyrábí steroidy. Buňky tohoto tělíska produkují v luteální fázi menstruačního cyklu steroidní hormony progesteron a estrogen.

Životnost žlutého tělíska je pouze 10-14 dní, nedojde-li k oplození. Produkce progesteronu, který má inhibiční účinek na produkci luteinizačních hormonů, na nichž je životnost žlutého tělíska závislá, zapříčiňuje jeho apoptózu. Tomuto stavu se říká corpus luteum menstruationis. Žluté tělísko zaniká apoptózou a zbytky jsou pohlceny makrofágy. Odumřelé tělísko se mění na jizvu z hustého kolagenního vaziva (corpus albicans). Nefunkčnost žlutého tělíska vede ke vzniku dalších ovulačních folikulů. Funkce žlutého tělíska - zajišťovat správnou výstelku sliznice pro uhnízdění embrya a bránit zahájení menstruace - je dána hormony.

Detail odstavce: Co je to žluté tělísko
Zdroj: Žluté tělísko
Zveřejněno: 13.3.2018

ŽLUTÉ TĚLÍSKO

Cysta na žlutém tělísku

U cysty žlutého tělíska, která se může roztrhnout v období menstruace, většinou trvá až 3 měsíce, než zcela zmizí. Tento typ takzvané užitečné cysty se často objevuje po uvolnění vajíčka z folikulu. Folikul se poté stane sekreční žlázou, známou pod názvem žluté tělísko (corpus luteum). Natrhnutý folikul začne produkovat velké množství estrogenu a progesteronu, aby se připravil na početí. Pokud k početí nedojde, tak se žluté tělísko většinou rozpadne a zmizí. Někdy však může být naplněno tekutinou či krví a způsobit růst žlutého tělíska, které přeroste do cysty a uhnízdí se na vaječníku. Tato cysta je většinou jen na jedné straně a nevyvolává žádné symptomy.

Detail odstavce: Cysta na žlutém tělísku
Zdroj: Žluté tělísko
Zveřejněno: 13.3.2018

ANTIKONCEPCE NAD 40 LET

Antikoncepce v 50 letech

Nehormonální metody antikoncepce lze před 50. rokem věku ukončit po 2 letech amenorey, po 50. roce po 1 roce amenorey. Metody obsahující pouze gestageny lze používat až do věku 55 let nebo po padesátce přejít na nehormonální metodu, která se ukončí po 1 roce amenorey. Stejně je tomu u metod obsahujících estrogeny, pokud nejsou přítomny kardiovaskulární rizikové faktory.

Obecné metody antikoncepce:

  • Přirozené – nejlevnější, nevyžadují žádné pomůcky, ovšem nejméně spolehlivé (přerušovaná soulož, metoda plodných a neplodných dnů).
  • Bariérové – mechanicky zabraňují splynutí vajíčka a spermie (kondom, pesar, ženský kondom).
  • Chemické – využívají látky, které při kontaktu ničí spermie nebo omezují jejich pohyblivost (spermicidy ve formě vaginálních čípků nebo gelu).
  • Hormonální – umělé hormony zabraňují dozrávání a uvolňování vajíčka (ovulaci) a ztěžují pronikání spermií do dělohy; patří mezi nejspolehlivější (kombinovaná pilulka, minipilulka, nitroděložní hormonální systém – Mirena, náplast, injekce, podkožní tyčinka, vaginální kroužek).
  • Nitroděložní tělísko – působí mechanicky, chemicky a aktivací obranných mechanismů proti uhnízdění vajíčka.
  • Sterilizace – chirurgický zákrok, při němž dojde k přerušení vejcovodů u ženy nebo chámovodů u muže.

Hormonální antikoncepční pilulka je jednou z nejčastějších antikoncepčních metod a v dnešní době ji užívá přibližně 100 milionů žen. Po spolknutí pilulky se do těla dostávají hormony, které vyvolají stav podobný těhotenství, a tím pádem nedochází k ovulaci. Vajíčko se tedy z vaječníku neuvolní a spermie nemají co oplodnit. Pilulka tímto způsobem „ošidí“ i děložní sliznici, která normálně vyzrává a po přerušení užívání tabletek se odlučuje v podobě menstruačního krvácení. Vlastní krvácení v tomto případě vypadá úplně stejně, je snad jenom o něco slabší a někdy trvá kratší dobu.

Jak se pilulky užívají:

  • Schéma 21/7: Naprostá většina tablet se užívá jednou za 24 hodin po dobu tří týdnů, pak následuje v užívání sedmidenní přestávka, během které se většinou dostaví menstruační krvácení.
  • Schéma 22/6: Systém užívání 22 tablet + 6denní pauza. Oproti předchozímu se mění pouze to, že žena končí i začíná užívat pilulky ve stejný den v týdnu.
  • Schéma 28/0: U schématu 28 tablet žena nic nevynechává a pokračuje bez přestávky hned balením dalším. Princip je ale pořád stejný.

Žena je před otěhotněním dokonale chráněna nepřetržitě, i během sedmidenní přestávky v užívání!

Detail odstavce: Antikoncepce v 50 letech
Zdroj: Antikoncepce nad 40 let
Zveřejněno: 5.1.2018

DRUHY ANTIKONCEPCE

Druhy nehormonální antikoncepce

Mezi druhy nehormonální antikoncepce patří:

Bariérová antikoncepce pro ženy: Výhodou je možnost jejího opakovaného použití a zdravotní nezávadnost. Naopak nevýhodou obtížné zavádění, manipulace před stykem, zručnost nácviku. Může způsobit infekci močových cest a nechrání před pohlavními chorobami.

Patří sem:

  • poševní pesar
  • vaginální diafragma
  • spermicidní čípky, krémy a pěny – chemická metoda antikoncepce

Tyto metody znehybňují nebo zabíjejí spermie. Aplikují se do pochvy před každým stykem. Účinnost je 2–10 hodin. K dostání bez lékařského předpisu. Nevýhodou jsou alergické reakce, malá účinnost a nechránění před pohlavními nemocemi.

Nitroděložní tělísko: Tato metoda je založena na zavádění tělísek do dělohy. Nenechte se ale hned odradit. Zavádění není příliš bolestivé, i když hodně nepříjemné. Po zavedení tělísko naruší pohyb spermií a vajíčka. Sníží tak oplodnění na minimum a svým tvarem kopíruje tvar dělohy.

Máme tělíska nehormonální (Dana). Hormonální tělísko uvolňuje gestagen, a tak způsobuje zahuštění hlenu v děloze, zamezuje průnik spermiím, brzdí růst sliznice dělohy a zabraňuje usazení vajíčka. Výhodami jsou jednoduchost používání (jednou za čas zkontrolovat, zda jsou šňůrky správně) a dlouhá doba použitelnosti (3–5 let). A také některé ženy přestanou menstruovat.

Nevýhodou je určitá pravděpodobnost posunutí nebo vypadnutí tělíska, riziko mimoděložního těhotenství a časté lékařské prohlídky.

Detail odstavce: Druhy nehormonální antikoncepce
Zdroj: Druhy antikoncepce
Zveřejněno: 8.5.2017

VIADRUS LIGNATOR

Viadrus Lignator – recenze

Viadrus Lignator patří do skupiny „kotle na dřevo“. Tento kotel dle recenzí splňuje emise, má výbornou účinnost a je z litiny.

Recenze uvádějí i skutečnost, že záleží na tom, jak budete topit, pokud dřevem je to „watově“ v pořádku, ale pokud chcete „jet jen na automat“, nastává problém, musíte si vzít silnější těleso o řadu kilowat.

Dále recenze uvádějí, že když kotel vykazuje teplotu spalin 234 °C, je to normální. Teplota UT by měla být 75 °C. Šamotové desky u kotle jsou povinné pro správné prohořívání a odchod spalin.

Detail odstavce: Viadrus Lignator – recenze
Zdroj: Viadrus Lignator
Zveřejněno: 10.5.2018

GLYVENOL RECENZE

Léková skupina

Oba produkty (Glyvenol, Detralex) patří do skupiny venofarmak.

Detail odstavce: Léková skupina
Zdroj: Glyvenol recenze
Zveřejněno: 18.1.2019

PARAZITEX – RECENZE

Cena

Zde můžete vidět, kolik stojí přírodní produkt Parazitex.

Autor: © svevi
Foto:
© Max

Detail odstavce: Cena
Zdroj: Parazitex – recenze
Zveřejněno: 27.12.2016

MIRENA

Nežádoucí účinky

Jako všechny léky může mít i Mirena nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každé ženy.

Seznam možných nežádoucích účinků

Velmi časté – mohou se vyskytnout u 10 a více ze 100 pacientek:

  • bolest hlavy;
  • bolest břicha / bolest v oblasti pánve;
  • změna krvácení včetně sníženého a zvýšeného menstruačního krvácení, špinění, oligomenorea (méně časté krvácení) a amenorea (absence krvácení);
  • vulvovaginitida (zánět vnějších pohlavních orgánů nebo pochvy);
  • výtok z genitálu.

Časté – mohou se objevit u 1 až 10 z každých 100 pacientek:

  • depresivní nálada / deprese;
  • migréna;
  • nevolnost;
  • akné;
  • hirsutismus (nadměrný růst ochlupení);
  • bolesti zad;
  • infekce horní části pohlavního ústrojí;
  • cysty na vaječnících;
  • dysmenorea (bolestivá menstruace);
  • bolest prsou;
  • vypuzení nitroděložního tělíska (úplné nebo částečné).

Méně časté – mohou se vyskytnout u 1 až 10 na každých 1 000 pacientek:

  • ztráta vlasů.

Vzácné – mohou se vyskytnout u 1 až 10 na každých 10 000 pacientek:

  • perforace dělohy (proděravění dělohy).

Detail odstavce: Nežádoucí účinky
Zdroj: Mirena
Zveřejněno: 22.6.2016

CONDROSULF 800 - RECENZE

Cena

Za cenovou politiku odpovídá vedoucí lékárník, tudíž se hodnoty jednotlivých položek i jejich výběr mezi lékárnami může lišit.

Detail odstavce: Cena
Zdroj: Condrosulf 800 - recenze
Zveřejněno: 20.5.2018