Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NORMA LEUKOCYTŮ

OBSAH

Co znamená leukocyty v moči 11–20

Jde o konkrétní počet změřených leukocytů v mikrolitru. Norma je do 20 leukocytů/µl, takže se jedná o normální nález.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Diskuze

V diskuzi CERVENE KRVINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Kovářová.

dobry den,mul syn 5.mesicu je po operaci ledvin pyeloplastika (obousrana), v nemocnici dostal zelezo ze mamalo cervenych krvinek,norma je prej 100 a on mel 96,chci vedet jetsli je to nejak zavazne nebo ne.predem dekuji za odpoved

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cervene krvinky

Norma pro leukocyty v moči

Všechny stavy, kdy se v moči nacházejí leukocyty, mohou mít v případě neléčení vážné důsledky. Jestliže má přítomnost leukocytů v moči příčinu v porušené filtrační membráně, ztrácí pacient touto cestou nezbytné krevní bílkoviny, krevní buňky a jiné důležité látky. Hrozí zvýšená krvácivost, vznik otoků a narušení metabolických drah živin. Ledvina může být v kritických případech zcela nefunkční a pacient je akutně ohrožen na životě. Jestliže jsou leukocyty v moči z důvodu chronického zánětu, může dojít k narušení funkce ledvin až její úplné ztrátě. Velkým nebezpečím je poškození ledvin pozánětlivými srůsty. Zánět se může z vývodných cest také přenést na okolní orgány – prostatu, dělohu, vaječníky, peritoneum.

Množství leukocytů v moči by u zdravého člověka nemělo přesáhnout 10 µl (miliontina litru!).

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Diskuze

V diskuzi VÝŠKA SCHODŮ NORMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Daňhelová.

Při opravě vstupních prostor bytového domu o 9 vchodech děláme nové venkovní schody.Vždy jsou 2. Protože dům je dlouhý a je nestejná výška od terénu, jde nám o zjištění, zda mohou u 1 vstupu být schody 20 cm vysoké a jak musí být zabezpečen přesah schodnice.
Děkuji Daňhelová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výška schodů norma

Hodnoty a norma

  • Obecná norma: 0,05–0,72 μkat/l
  • Muži: 0,14–0,84 μkat/l
  • Ženy: 0,14–0,68 μkat/l

Zdroj: Co znamená vysoké GGT

Diskuze

V diskuzi LEUKOCYTY V MOČI HODNOTA 840 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý den, byla jsem na gynekologické prohlídce a řekla jsem paní doktorce
že často močím, tak mě nechala udělat rozbor moče. Vše bylo v pořádku, akorád
leukocyty byly červeně označeny a jejich hodnota byla 840. Tak velké číslo mě zarazilo a paní doktorka mě řekla, že si toho nemám všímat. Za 14 dnů mám opět přijít na kontrolu. Ptám se: Je hodnota leukocytů vysoká, nebo nízká ?!
Předem děkuji za odpověď. M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Leukocyty v moči hodnota 840

Leukocyty v krvi 12

Normální hodnoty leukocytů v krvi muže a ženy: 6–10 x 109 na 1 litr krve.

Zdroj: Leukocyty

Diskuze

V diskuzi JATERNÍ TESTY - NORMÁLNÍ HODNOTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Krejčí.

dobrý den,
nechal jsem si stanovit jaterní testy, Bilirubin, ALT, AST, ALP v normě (dokonce víceméně uprostřed rozmezí normy). U GGT nalezena hodnota pod 0,14 ukat/l, norma je 0,14 až 0,84 ukat/l. Je to v pořádku, případně jak mám upravit stravu? Pohybu mám dost, cvičím 4-5x týdně s činkami doma po dobu cca 80 min. na jednu tréninkovou jednotku.

děkuji za odpověš Ing. Miroslav Krejčí v.r.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaterní testy - normální hodnoty

Výsledky INR vyšetření

U odebrané krve se hodnotí její srážlivá schopnost pomocí Quickova testu neboli testu INR. Jeho hodnota, velmi zjednodušeně řečeno, udává, kolikrát déle trvá, než se krev dotyčného člověka srazí oproti normálu:

  • INR 1 je norma – krev se při testu sráží za normální dobu;
  • INR 2 znamená, že krev se srazí za 2x delší dobu, než je norma;
  • INR 3 znamená 3x delší dobu atd.;
  • INR 4 a více rozhodně nejsou normální hodnoty, pokud bylo INR 5, znamená to, že se krev srážela 5x pomaleji, než je obvyklé.

Pro lékařské účely se INR udržuje na hodnotách 2–3. Při menším INR se dávka léku zvýší a naopak. Vyšetření INR může ukázat i předávkování.

Zdroj: Krevní kvik hodnoty

Poradna

V naší poradně s názvem SEDIMENTACE U DCERY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, dcera (rok nar. 2006) má FW za 1hod 3 mm a FW za 2 hod 12 mm. V nálezu je uvedeno jako referenční mez 7-12 a 14-28. Jak si tyto její nízké hodnoty vysvětlit? Dcera je neustále unavená, je jí zima, padají jí vlasy, dělají modřiny, pořádně nic nejí, aby nepřibrala. U ostatních hodnot je uvedeno (-*-) , jen u Leukocytů je to (*--). Lékařka tvrdí, že je dcera zdravá a v pořádku. To, že pořádně nejí je prý dáno věkem a je to běžné. Mě však nepřijde normální, aby byla pořád unavená a byla jí pořád zima. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Problémy vaší dcery budou mít příčinu v nedostatečné stravě. Zřejmě trpí anemií. Zkuste koupit železo jako doplněk stravy a měsíc jí ho podávejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sedimentace

Zdravá spotřeba soli

Norma soli je 1 až 3 g na osobu a den, při vysokém krevním tlaku asi 1 g denně. Pro srovnání: jedna kávová lžička kuchyňské soli obsahuje přibližně dva gramy sodíku.

Zdroj: Nedostatek sodíku v těle

Poradna

V naší poradně s názvem LEUKOCYTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Němeček.

Při kontrole krevného obrazu mi byly zjištěny tyto hodnoty: Leukocyt 5,6, Erytrocyty 4,8,trombocyty 129.Prosím,jaký je poměr těchto hodnot?Děkuji.. Stanislav Němeček.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hodnoty vyšetření vaší krve ukazují na mírný nedostatek krevních destiček - trombocytů. Spodní mez pro trombocyty v krvi je stanovena na 150 109/l. Vy máte 129. Není to nijak dramatické a mělo by to spravit posílení příjmu vitamínu B9, B12 a vitamínu C. Také se vyvarujte pití alkoholu a užívání aspirinu. Zůstaňte v kontaktu s lékařem, protože je nutné kontrolovat vývoj počtu krevních destiček častějším pravidelným sledováním.
Ostatní hodnoty leukocytů a erytrocytů máte v normě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Leukocyty

Zvýšené leukocyty a erytrocyty v moči

K příznakům onemocnění ledvin a močových cest patří zejména vylučování leukocytů a erytrocytů. Výsledek se řídí počtem elementů v zorném poli.

Rozlišení:

  • Semikvantitativní vyšetření močového sedimentu po odstředění moči za standardních podmínek.
  • Kvantitativní vyšetření močového sedimentu dle Hamburgera.

Normální nález: Použije se preparát připravený z centrifugované moči – na jedno zorné pole 1–2 erytrocyty, 0–5 leukocytů u žen a 0–1 leukocyt u mužů. U zdravého jedince je močový sediment chudý.

Dle Hamburgera: Moč se sbírá 3 hodiny, doba sběru se udává s přesností na minuty a do laboratoře se dodá celý objem nasbírané moči, který se přesně změří. Objem nemá být menší než 100 ml. Moč je nutné dodat do laboratoře co nejdříve po skončení sběru. U kvantitativního vyšetření močového sedimentu podle Hamburgera se hodnotí počet elementů za 1 minutu: erytrocyty do 2 000/min; leukocyty do 4 000/min; válce do 60–70/min.

Počet 75 leukocytů v moči může signalizovat zánět močových cest nebo gynekologické znečištění moči.

Počet 11–20 leukocytů v moči může signalizovat odchylku. Nejedná se o patologický stav.

Více se můžete dočíst zde.

Zdroj: Bílé krvinky a jejich správné hodnoty

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ZELENINA. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat. Jestliže beru warfarin 5mg ale jen 3/4 tablety a naměřeno při
kontrole mám většinou 2,6- 2,9 ale někdy to ulítne spíše nahoru. Konkretně teď třeba na 3,61. Podle mne je to známka že jsem jedl méně zeleniny ale den před tím jsem si po čase popřál knedlo, zelo a vepřo a hovězí polévku kde bylo dostatek kořenové zeleniny a i růžičková kapusta ale druhý den při kontrole mi to vyběhlo na těch 3,61.
Mám na den či dva si popřát více zeleniny aby to kleslo?
Děkuji za odpověď.
Karel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ideální hodnoty INR pro velkou část pacientů jsou v rozmezí od 2 do 3. V některých případech má význam ředit krev ještě více a norma se zvýší na 3,5. Vašich 3,61 je hodnota zvýšená a může souviset s nepřesností při dělení tablety a nebo v příliš velkém omezení potravin s vitamínem K. Obecně platí, že více potravin s vitamínem K způsobí nižší INR. Zkuste v jídelníčku trochu přidat zeleného a nechte si do týdne změřit INR, ať víte, jak se to projeví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Bílé krvinky v moči

U zdravého člověka se velké molekuly nebo buňky nedostanou přes ledvinný filtr. Proto se do moči u zdravého člověka nedostanou červené (erytrocyty) nebo bílé krvinky (leukocyty). Pokud se při rozboru moči prokáže zvýšený výskyt leukocytů, pravděpodobně se jedná o infekci či zánět v oblasti močových cest nebo se může jednat o infekci močového měchýře či ledvin. U mužů pak může jít o infekci prostaty.

Leukocyty a jiné velké částice se do moči mohou dostat i tehdy, když je filtrační membrána v pořádku. V tom případě jsou do moči uvolněny až za touto membránou. To se děje při zánětech ledvin a vývodných cest močových (pánvička, močovod, močový měchýř, močová trubice). Leukocyty jsou „vnitřní policií“, bojují proti infekci a likvidují mikroorganismy. Při zánětu se aktivně pohybují směrem k největšímu výskytu infekce. Protože místem infekce jsou právě vývodné cesty močové, část leukocytů se může odplavit močí. Tyto dva stavy – poruchu membrány a zánět – lze odlišit. Při infekcích a zánětech jsou v moči přítomny i bakterie nebo viry. Při poruchách membrány zase dochází ke ztrátám většiny druhů krevních bílkovin, červených krvinek a minerálů. Všechny případy, při kterých se nacházejí leukocyty v moči, mohou mít v případě neléčení vážné důsledky. Jestliže má přítomnost leukocytů v moči příčinu v porušené filtrační membráně, ztrácí pacient touto cestou nezbytné krevní bílkoviny, krevní buňky a jiné důležité látky. Hrozí zvýšená krvácivost, vznik otoků a narušení metabolických drah živin. Ledvina může být v kritických případech zcela nefunkční a pacient je akutně ohrožen na životě. Jestliže se leukocyty dostanou do moči z důvodu chronického zánětu, může také dojít k narušení funkce ledvin, až k její úplné ztrátě. Velkým nebezpečím je poškození ledvin zánětlivými srůsty. Zánět se může z vývodných cest také přenést na okolní orgány, a to na prostatu, dělohu, vaječníky či peritoneum.

Správné hodnoty

Všechny případy, při nichž se v moči nachází zvýšené množství leukocytů, mohou mít v případě neléčení vážné důsledky. Norma leukocytů v moči by u zdravého člověka neměla přesáhnout 10 µL (miliontina litru!). Ke zjišťování leukocytů v moči se používá metoda zvaná cytofotometrie. Jedná se o složitý přístroj, který dokáže identifikovat téměř každou částici, která se nachází v močovém sedimentu. Rozeznává buňky, bílkoviny, cukry a mnoho jiných látek. Diagnóza se potvrzuje použitím indikačních proužků měnících barvu v závislosti na přítomnosti té které látky. Důležitou roli má i mikroskopování.

Zdroj: Bílé krvinky a jejich správné hodnoty

Diskuze

V diskuzi SEX PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sexchtíč.

Dobrý den,
Je možné ještě souložit po operaci prostaty

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlastimil Žilka MUDr. s.r.o..

Za měsíc mi bude 68 roků. Zhruba před rokem a půl jsem si nechal vzít krev na PSA.Hladina byla vyšší než norma.Žádné potíže jsem neměl-močení i sex bez problémů.Po konsultaci s urologem jsem se rozhodl pro robotickou operaci. Nyní to bude už skoro rok co jsem po zákroku. Přes den nemám žádné pomočování ani potřebu plen, v noci mám 1 plenu někdy s močí,někdy ne.Sex ale skutečně 0. O této možnosti jsem samozřejmě věděl.Co je ale důležité,je nutné cvičit,dodržovat pitný režim a hlavně žít. Nechat si po půl roce odebrat krev na PSA. Tento zákrok vede k prodloužení života-pozdní realizace odtranění prostay pak může vést k velkým zdravotním problémům a ke zkrácení života.

Zdroj: diskuze Sex po operaci prostaty

Leukocyty v moči 250

Pokud se u vás objeví hodnota leukocytů v moči 250, může se jednat o zánět. U těhotných je dobré vyloučit pomocí kultivace, zdali jde opravdu o zánět či o kontaminaci těhotenským výtokem.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENAJÍ ZVÝŠENÉ LEUKOCYTY V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Jošková.

Dobrý den,
prosím o Vaše vyjádření. Necítím se dobře a na prstu pravé nohy se mi udělal puchýř. Nechala jsem si chemicky vyšetřit moč, v pŕíloze posílám výsledek. Měla bych se léčit, abych pH, Nitrity, Leukocyty vylepšila? Před 10 lety mi byl odoperován zhoubný nádor v močovém měchýři. V roce 2018 jsem byla léčena výplachy močového měchýře výplachy Mitomycinem C. Na cystoskopie docházím 1x za 6 měsíců. Před týdnem jsem absolvovala cystoskopii s výsledkem v pořádku, další cystoskopie za 6 měsíců. Byl mi doporučen k užívání Macmiror3x1 tel., po využívání jednoho balení cítím zlepšení i ten puchýřek na noze se zmenšil, ale stále jsem unavená. Pomůžete mi nějak radou? Děkuji a přeji všem pevné zdraví.
Ps:
Snad se příloha s výsledky připojila????

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z chemického vyšetření moči je zřejmé, že u vás probíhá bakteriální zánět močových cest (patologická bakteriurie). Lék Macmiror je chemoterapeutikum používané k léčbě těchto infekcí.

Přítomnost nitritů a leukocytů v moči potvrzuje infekci bakteriemi, především gramnegativními bakteriemi, jako je E. coli, Proteus, Klebsiella a Aerobacter. Tyto bakterie mohou redukovat dusičnany na dusitany, které se v moči detekují jako nitrity.

Nyní potřebujete trochu klidu, aby lék mohl účinkovat a zbavit vás škodlivých bakterií. Léčbu máte správnou, proto zůstaňte v kontaktu se svým lékařem a dodržujte jeho doporučení. Dodržujte také klidový režim a využijte tyto domácí pomocníky k podpoře vaší léčby:

- Pijte dostatek tekutin.
- Zvyšte příjem vitamínu C.
- Pijte brusinkový džus nebo použijte brusinkové doplňky, či konzumujte plody brusinek.
- Užívejte probiotika.
- Dodržujte zdravou hygienu.
- Konzumujte česnek a česnekové potravní doplňky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Co znamená „erytrocyty bez buffy coatu“

Erytrocyty bez buffy coatu resuspendované – EBR – je v běžné praxi nejčastěji používaný erytrocytární transfuzní přípravek. Přípravek se získává odstraněním plazmy a buffy coatu z plné krve s následnou resuspenzí erytrocytů ve vhodném výživném roztoku. Většina roztoků obsahuje chlorid sodný, adenin, glukózu a manitol, rozpuštěné ve vodě (SAGM). Jiné obsahují citronan, manitol, fosforečnan a guanosin. Odstraněním buffy coatu se snižuje obsah leukocytů v přípravku a s tím spojených nežádoucích reakcí, snižuje se také tvorba mikroagregátů. Exspirace tohoto transfuzního přípravku je 42 dní. Používá se při náhradách krevních ztrát a u léčby anémie. Obsahuje Hb minimálně 43 g/1 T.U., obsah leukocytů je nižší než 1,2 x 109/1 T.U., objem je cca 260 ml.

Zdroj: Erytrocyty

Diskuze

V diskuzi NORMA KYSELINY MOČOVÉ V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana K..

Včera jsem byla na revmatologii v Ostravě, hodnoty v krvi jsem měla oproti únoru skoro ve všem zvýšené, kys. močovou 316, letos mi bude 60. Ty ruce každé ráno - to je úžas, oteklé, lupavé prsty, bolí mě. Nehledě na všechny moje pohybovky - páteř,vyměněné koleno, druhé po ATS, kotník pravý po operaci před 17cti lety + artroza všude, asi před měsícem mně začala bolet pravá kyčel. Teď čtu, co mám vynechat, no nazdar,všechno to, co mám ráda a co často s manželem vaříme a jíme.Asi začnu tou čokoládou - vynechat, naštěstí není to moje výroba, jen ji koupím :). I když hodnoty kys.moč. nemám až moc vysoké, říkala doktorka, že v těch rukách mám počáteční revmatoidní artritidu. Takže cvičím urputně s rukama už od rána ještě než vstanu z postele. No jo, holt, už mi není dvacet, jsem už na důchodě, tak musím něco udělat pro zdraví. A dost něco. Takže revoluce ve stravě. Ještě mám dotaz a co rajčata, ty můžu baštit? Děkuji za odpověď. Dana K.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Norma kyseliny močové v krvi

Co znamenají zvýšené leukocyty v moči u dětí

Zvýšený počet leukocytů v moči u dětí je možný ze dvou důvodů (příčina). Tím prvním je pochybení při sběru a analýze patogenních procesů v těle. Druhou příčinou je patologický stav. V raném věku bývá zjištěn přebytek bílých krvinek například u vyrážky. Podobný výsledek byl pozorován při záměrném zpoždění aktu močení. Pokud děti mají vydržet dlouhou dobu bez močení, povrch močového měchýře je podrážděný a jsou pozorovatelné emise leukocytů.

Existují také vážnější důvody, jako je cystitida, pyelonefritida nebo zánět vyvolaný nedostatečnou hygienou v okolí močového a pohlavního ústrojí. Někdy se může jednat o odchylky ve vývoji urogenitálního systému, může se objevit zpětný tok moči, takzvaný vezikoureterální reflux. To je patologický stav vedoucí k chronické pyelonefritidě a hydroureteronefróze u dětí.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Leukocyty v moči 500

Zvýšený výskyt leukocytů v moči je spojený s infekcí močového systému. Pokud nejde o cévkovanou moč, pozor na příměs z genitálu – zvláště u žen a dívek. Léčbu určí lékař, snažte se neprochladnout, pít hodně tekutin, vlažných, ne studených, kdo má doma, tak popíjejte urologický čaj nebo bylinkové čaje, jako je heřmánek, řepíček a podobně. U zánětu močového měchýře může být větší tlak v podbřišku po černé kávě nebo silném černém čaji, tak je raději vynechte.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Leukocyty v moči v těhotenství

V těhotenství je jakýkoliv výskyt leukocytů v moči – i asymptomatický, tedy takový, při kterém nemáte žádné obtíže – brán jako rizikový. Pokud by se infekce močových cest nezaléčila, mohla by vést k předčasnému ukončení těhotenství či k jiným komplikacím. Proto se každý nález bílkovin v moči léčí. Pokud chcete mít jistotu, požádejte svého gynekologa o provedení vyšetření moči v laboratoři, a to jak na sediment, chemicky, tak na kultivaci. Nejlepší je léčba podle výsledků z laboratoře.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Co znamená leukocyty v moči 500

Zvýšený výskyt leukocytů v moči okolo hodnoty 500 může být spojený s infekcí močového systému. Pokud nejde o cévkovanou moč, pozor na příměs z genitálu, zvláště u žen a dívek, léčbu určí lékař. Než se k lékaři dostanete, je nutné neprochladnout, pít hodně tekutin, vlažných, ne studených, kdo má doma, tak popíjejte urologický čaj nebo bylinkové čaje (heřmánek, řepík a podobně). U zánětu močového měchýře může být větší tlak v podbřišku po černé kávě nebo silném černém čaji, tak je raději vynechte.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Léčba

Léčba leukocytů v moči závisí na příčině a případné infekci. U některých stavů, jako je například bakteriální UTI, antibiotická terapie poměrně rychle vyčistí infekci. U závažnějších infekcí nebo těch, které nelze snadno vyřešit, může být zapotřebí podrobnější lékařská léčba. V některých případech může být nutná hospitalizace. Změny životního stylu mohou pomoci snížit příznaky některých stavů, které způsobují, že leukocyty putují do moči.

To zahrnuje:

  • pít více tekutin
  • nezadržovat močení, když musíte jít
  • bránit se prochladnutí

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Příznaky leukocytů v moči

Leukocyty v moči způsobují různé příznaky u různých lidí, ale existuje několik příznaků nebo známek, které naznačují, že v moči mohou být přítomny leukocyty.

Jedním z nejviditelnějších příznaků je zakalená nebo páchnoucí moč. Mezi další příznaky patří časté močení, bolest nebo pocit pálení při močení nebo přítomnost krve v moči.

Mezi další příznaky patří:

  • třes a horečka;
  • bolesti dolní části zad a boku;
  • akutní pánevní bolest;
  • nevolnost nebo zvracení;
  • dlouhodobé bolesti pánve;
  • bolestivý sex.

Zdroj: Leukocyty v moči a rakovina


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP