Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

NOVAK DJOKOVIČ


NOVAK DJOKOVIČ a nejen to se dozvíte v tomto článku. Kniha „Naservírujte si vítězství‟ zachycuje nejen osobní příběh Novaka Djokoviče, jednoho z nejlepších tenistů všech dob, ale i čtrnáctidenní plán bezlepkového stravování pro všechny, kdo musí/chtějí podávat vrcholové výkony v kterémkoliv oboru.


Kniha Novaka Djokoviče

Novak Djokovič vypracoval plán stravování, díky kterému za pouhých čtrnáct dní transformujete své tělo i život. V knize „Naservírujte si vítězství‟ najdete kromě detailního jídelníčku také užitečné rady, jak vylepšit chuť i přípravu jídel, a výborné recepty, které se snadno připravují. Díky knize se dokážete zbavit přebytečných kil a zlepšíte si zdraví. K tomu Novak Djokovič přidává ověřený návod, jak se účinně zbavit stresu a jaké jednoduché cviky jsou nejlepší na rozhýbání těla a udržení těla v kondici. Jsou to tytéž cviky, jež on sám provádí před každým tenisovým zápasem.

Kniha „Naservírujte si vítězství‟ vypráví také o jeho dětství ve válkou zpustošeném Srbsku i o tom, jak se Djokovičovi podařilo probít se mezi nejlepší tenisty světa. Přitom necelé dva roky před svou nejúspěšnější hráčskou sezónou (v roce 2011) stěží dokončil zápas, trpěl bolestmi a nepřiměřenou únavou a měl problémy s dýcháním. Jak se z takového hráče stal nejlepší tenista světa? Odpovědi najdete právě v jeho knize. Metoda Novaka Djokoviče funguje (alespoň v jeho případě), což dokazují jeho sportovní výsledky.

Zdroj: článek Naservírujte si vítězství

Příběh

Ve svém příspěvku OTEC PLESKAČ KONTAKT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Náplavová.

Vážený otče
mám na Vás prosbu o pomoc při odstranění vody v těle která se tvoří
mému 94 letému tatínkovi. Dle lékařů je to důsledkem srdce ,které již v jeho
věku tak dobře nepracuje. Na odvodnění mu předepsal pan doktor furon a
na ředění trombex . Tento lék dostal po lehké mozkové příhodě. Jinak je tatínek
zdráv a ráda bych mu nějak pomohla. Vařím mu čaj z kopřiva a přesličky ale
moc to nezabírá.
Moc Vám děkuji za radu .
Pán Bůh ať Vám žehná.
Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Novák.

Dobrý den, prosím o radu jak na bércové vředy. Vyhojili jsme jeden bolák na vnější straně kotníku, na vnitřní straně stále zůstává cca 6x8cm, rána mokvá, po ošetření malého defektu na vnější straně lýtka brilantinou cca 1 cm2, tak pod tímto defektem zrudla kůže jako popálená, mokvá, protečou až do boty i kompresní obvazy, bojíme se nového vředu opět na zahojené vnější straně kotíku. Děkuji Petr Novák Zlín - Kostelec

Zdroj: příběh Otec pleskač kontakt

Doporučené užívání MANUKA medu

Naneste čajovou lžičku MANUKA medu na kousek chleba, topinku či sušenky. Takto užívejte med třikrát denně. Nepožívejte tekutiny hodinu před užíváním a půl hodiny po užívání medu (aby se med v žaludku neředil). Nanesení medu na chléb či sušenku prodlouží čas působení medu v žaludku. Med užívejte nejlépe na lačný žaludek hned zrána. Jestliže představuje dodržování tohoto režimu problém, pak konzumujte aktivní MANUKA med přímo, tedy třikrát denně jednu čajovou lžičku medu. Nepoužívejte med ke slazení horkých nebo chladných nápojů, ovesné kaše, jogurtu. Teplo totiž ničí unikátní vlastnosti medu a tekutiny ho ředí, čímž med ztrácí na účinnosti. Při konzumaci medu nepoužívejte kovové lžíce. Neskladujte med v lednici.

A jak konzumuje MANUKA med Novak? Každý den ráno jako první vypije plnou sklenici vody pokojové teploty a poté sní dvě lžíce manukového medu. Med jí někdy i během zápasů. Teplou vodu prý Djokovič pije proto, že studená zpomaluje zažívání a odvádí krev z míst, kde ji chce mít, tedy ze svalů. Šestadvacetiletý Srb dokonce neváhal o svém pitném režimu prozradit, že má rád, když má jeho moč trochu barvu.

Zde můžete koupit knihu Naservírujte si vítězství.

Zdroj: článek Naservírujte si vítězství

Poradna

V naší poradně s názvem PROTIONOVÉ NÁPOJE A DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Novák.

Dobrý den
potřeboval bych doporučit nějaký druh proteinů nebo jiného výrobků, který by mi dal potřebné bílkoviny a který je vhodný i pro lidi s onemocnění dnou...
děkuji za odpověd Novák

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proteinové nápoje moc dobře dohromady se dnou nejdou. Prpteiny = kyselina močová = záchvat dny. Lidské tělo si plně vystačí s proteiny, které přijme v běžné stravě a prakticky nepotřebuje žádné další doplňování. Pokud však hodláte použít proteinový nápoj, tak volte ty, které jsou vyrobeny z mléčné syrovátky a striktně dodržujte maximální množství 20 gramů bílkovin na jednu porci. Při používání proteinových nápojů zvyšte příjem tekutin během dne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Protionové nápoje a dna

Čtrnáctidenní bezlepkový program

Bezlepková dieta představuje dietu, při níž člověk nesmí přijímat potravu obsahující lepek neboli gluten. Jí se hodně avokáda a másla z kešú ořechů, naopak se téměř nejí žádný cukr. Když Djokovič přešel na přísnou dietu, nedal si rok a půl čokoládu. Tenhle luxus si prý dovolil až po šestihodinovém finále Australian Open s Rafaelem Nadalem. Novak tedy omezuje přísun cukru (například během zápasů nedoplňuje energii prostřednictvím sladkých energetických tyčinek) a během turnaje se striktně vyhýbá i alkoholu. Z jídelníčku musel dále vyškrtnout oblíbenou pizzu. Jeho výživový specialista mu rovněž zakázal těžká jídla s velkými porcemi masa a místo toho mu doporučil „lehkou‟ zeleninu a rýži. Před snídaní, kterou obvykle tvoří bezlepkové müsli s čerstvými bobulovými plody a ořechy, pak pravidelně pije bylinkový čaj.

Jestliže chcete zkusit čtrnáctidenní bezlepkový program, zavrhněte kofein (kromě příležitostných energetických gelů před zátěží), konzumujte koktejly z hrachového koncentrátu, vyhněte se mléčným výrobkům a spěte minimálně sedm až osm hodin denně. Meditujte, cvičte jógu a taiči a užívejte melatoninové doplňky pro lepší regulaci spánku. Měřte si speciálním přístrojem hladinu stresu a vše si zapisujte do deníku.

Zdroj: článek Naservírujte si vítězství

Poradna

V naší poradně s názvem NEVOLNOST PO POŽITÍ JABLEČNÉHO OCTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Novák Petr.

po požití většího množství ředěného jablečného octa už 24 hodin přichází nevolnost a zvracení neemohu se ani najíst vše jde po chvilce ven jak to zastavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Přestaňte používat ocet a dejte si ho jen občas do salátu. Ne u každého člověka je jablečný ocet prospěšný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Nevolnost po požití jablečného octa

Smuteční řeč na pohřbu dědečka

Drahá rodino, milí přátelé a vážení smuteční hosté,

Každá květina jednoho dne odkvete, stejně tak i každé zvíře jednoho dne opustí tento svět a i každá kapka vody se jednou vypaří, protože nic netrvá věčně a vše musí jednou skončit. Nejinak je tomu i s životem člověka, i ten nemá věčné trvání, a tak i nad jeho dny života jednou vysvitne slunce naposledy. Nejinak tomu bylo u mého milovaného dědečka Františka Nováka. Jeho náhlý a tichý odchod z tohoto světa uvrhl životy členů naší rodiny do temnoty a smutku. Náhle nás pohled do slunečných dnů netěšil. Každý východ slunce pro nás znamenal jen další den bez dědečka, otce, přítele. Bez milovaného člověka sršícího energií, optimismem a v neposlední řadě i láskou a úctou k životu. To, že jste zde v tomto domě smutku s námi, svědčí o tom, že i váš život jeho odchodem potemněl. I pro vás byl můj drahý dědeček zdrojem světla a tepla, které vám i nám předával skrz svou lásku a přátelství. Vaše i mé slzy svědčí o tom, kým byl, báječným dědečkem, milujícím manželem, starostlivým otcem, věrným přítelem, veselým společníkem a spolehlivým zaměstnancem. To vše není málo. To kým byl, mi dává víru, že si jeho vzpomínku navždy uchováte v srdci. A že právě vzpomínky na něj nám společně vrátí zpět do našich životů trochu toho jeho světla a tepla, kterým vyzařoval, a rozjasňoval dny našeho života po celý svůj život.

Světlo tohoto světa spatřil můj dědeček František Novák před jednasedmdesáti lety v pohraničím městě Náchodě. Své narození vždy považoval za oslavu života po skončení kruté války, která si vyžádala životy mnoha členů jeho rodiny. Po celý život ho provázela pýcha nejen na své rodiče, kteří prožili řadu nelidských utrpení, ale i na životy členů rodiny, kteří to nepřežili. Byl pyšný na to, kým byl a celý život svou úctu k předkům dával nepokrytě najevo a předával ji dál dalším generacím. Jeho dětství prožité v Hradci Králové bylo klidné a šťastné. Miloval chvíle strávené s otcem u tesařského náčiní, stejně tak rád trávil čas s maminkou v její krejčovské dílně. Už od dětství mu žádná práce nebyla cizí a žádnou nepovažoval za méněcennou. I proto si ve chvíli, kdy se rozhodoval, o svém studiu, své budoucnosti, zvolil práci tesařskou, která mu byla velmi blízká. Postupně se z něj stal vynikající řemeslník. Ztráta milovaného otce ho pak vedla k tvorbě více umělecké, která ho proslavila v širším okolí. Při jedné své výstavě se seznámil s ženou, která ho uhranula nejen svým výjimečným vzhledem, ale i milou a přátelskou povahou. Můj dědeček pak udělal vše proto, aby ji získal. A to že se mu to povedlo,

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Smuteční řeč na pohřbu

Příběh

Ve svém příspěvku HODNOTY GGT V KRVI 4/2 - 2,38 , 17/3 - 1,77 , 29/7 - 2,18 , 8/8 - 2,6 , 12/9 - 2,97 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Novák.

Dobrý den , před několika lety sem prodělal hepatitídu B , před rokem se aktivovala , od té doby beru 1x denně Baraclude , ač bych neměl , piji max 4 pivka denně , chci se zeptat při uplné abstinenci za jak dlouho se mužou hodnoty GGT srovnat na nějakou ,,lepší hodnotu,, ? Vím , játra mám poškozena , všechny ostatní hodnoty alt ast a i jiné jsou v normě , pouze to GGT mám jiné .Děkuji za zprávu .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Hodnoty ggt v krvi 4/2 - 2,38 , 17/3 - 1,77 , 29/7 - 2,18 , 8/8 - 2,6 , 12/9 - 2,97

Příklad bezlepkového jídelníčku

Bezlepkový oves

Bezlepkový oves je výborná ingredience pro výrobu strouhanky, ve které si můžete obalit kuřecí řízek, rybu nebo tofu. Pro lepší chuť můžete přidat také mořskou sůl, pepř nebo sušené bylinky.

Lněné semínko a semínko chia

Své oblíbené pokrmy můžete rovněž doplnit moukou či strouhankou vyrobenou ze lněných semínek nebo semínek chia. Oba druhy mají vynikající chuť a dodají smaženému jídlu křupavý a chutný šmrnc!

Listová zelenina

Své oblíbené ingredience zabalte do listové zeleniny. Svému tělu tak dodáte řadu vitamínů a užijete si překvapivě zajímavou a chutnou kombinaci.

Palačinky

Palačinky rozhodně nejsou na seznamu zakázaných jídel, pokud namísto klasické mouky použijete při jejich přípravě mouku kukuřičnou. Hotové palačinky pak můžete podávat s javorovým sirupem, medem nebo čerstvým ovocem.

Ořechová zálivka

Zeleninový salát můžete ochutit ořechy. Stačí vzít velké ořechy (např. kešú, vlašské ořechy nebo para ořechy), nasekat je na kousky a přidat do salátu.

Kukuřičná tortilla

Kromě palačinek si můžete z kukuřičné mouky vyrobit také tortilly, kterými se dá nahradit i jinak nenahraditelný chléb. Vyzkoušet pak můžete jak slané, tak i sladké recepty.

Cuketa

Cuketa je výborná a zdravá ingredience, která vylepší například rajčatový salát s olivovým olejem, česnekem a čerstvými bylinkami. Cuketou můžeme vylepšit rovněž těstoviny nebo lasagne.

Zeleninové špagety

Špagety nemusí být nutně vyrobeny z pšeničné mouky, k jejich přípravě můžete využít i zeleninu. Pokud milujete italskou kuchyň, připravte si svoji oblíbenou pochoutku právě ze zeleniny.

Rýžové nudle

Patříte mezi fanoušky asijské kuchyně? Potom vyzkoušejte rýžové nudle namísto klasických moučných. Ochutit je můžete olivovým olejem, citrónovým džusem, mořskou solí a drceným červeným pepřem.

Černé fazole

K zahušťování omáček je dobré využít černé fazole. Fazole obsahují spoustu vlákniny a proteinů, jejich konzumací tak dodáte svému tělu spoustu užitečných látek.

MANUKA med podle Djokoviče

Djokovičovou specialitou je manukový med z Nového Zélandu neboli „med na druhou‟ (jak sám Djokovič uvádí). Nádherná a nedotčená krajina Nového Zélandu je domovem plantáží keře MANUKA (Leptospermum scoparium), který je po staletí považován za léčivou a původním obyvatelstvem za magickou rostlinu. V okamžiku rozkvétání květů tohoto keře jsou na zmíněné plantáže dopraveny úly plné včel. Protože keře MANUKA rozkvétají postupně v závislosti na místním podnebí, přepravují se úly do těchto míst nákladními vozy a nezřídka i vrtulníky. Celý proces začíná na Severním ostrově a končí v chladnějších pásmech Nového Zélandu. Včely mají jediný úkol, a sice sbírat

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Naservírujte si vítězství

Příběh

Ve svém příspěvku DUOVIZE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Novák.

Duovize je vlk v rouše beránčím...........na první pohled hezké prostředí, rytmické odbavování pacientů, ale na druhý pohled.......naprosto nesourodá "lékařská" skupina, která když něco zkazí, tak to ani nepřizná a dělá mrtvého brouka.......za každou návštěvu, byť je vynucena jejich pochybením, si účtují nehorázné částky a v případě, že dotyčný nezaplatí, není ani odbaven, jen poslouchá samé nepřímé urážky, narážky a čeká a čeká........zkrátka si lidé z Duovize myslí, že to pacienty znechutí a protože odejdou s nepořízenou, tak že to vzdají.........ještě že existuje možnost vznést stížnost a po té ji eskalovat na lékařskou komoru, pojišťovnu atd. Nehoráznost, s jakou přistupují k pacientům, když náhodou pacient zjistí, že je něco jinak než mělo být....to se teprve ukáže jak moc je Duovize kvalitní a čím se odlišuje od ostatních míst, kde se dají operovat oči. Pak jsou také TV pořady, které takové jednání velice rychle odhalí a podobné Duovize se samy zdiskreditují. Závěrem Duovizi
za žádnou cenu nebrat!!! Pouze solventní cizí státní příslušníci mohou mít jakžtakž klid, že o ně za tučný peníz bude postaráno.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Duovize diskuze

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Jitka Konášová


nová piha
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Novalgin
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.