Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OBNOVENÍ RŮSTU VLASOVÝCH KOŘÍNKŮ

OBSAH

Stimulace růstu vlasových folikul

Efektivní krevní oběh je rozhodující pro silné a zdravé vlasy. Jablečný ocet dokáže stimulovat cirkulaci krve do vlasových folikul. Efektivní cirkulace následně více vyživuje vlasové folikuly, posiluje kořeny a vede ke zdravým vlasům.

Zdroj: Účinky jablečného octa na vlasy

Diskuze

V diskuzi OBNOVENÍ RŮSTU OBOČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

prosím o radu,z ničeho nic mi zřídlo na levé straně obočí a je tam i místo kde není vůbec.Jsem s toho v rozpacích stále čekám že mi začne opět růst ale nic se neděje.Poradtě mi nekdo co s tím děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zaneta.

omlouvam se jestly muzu reagovat mam stejny problem bohuzel i s vlasama objevi se mi lisiny velikostne treba jako dlan a nebo jako palec.. zarostou za nekolik az.. mesicu treba klidne i 8,9 mesicu,, oboci ??...problem s obocim mam stejny jsem z toho znicena byla jsem u lekare u kozniho bohuzel prej ... kdyz jste nejakou dobu treba nemocna a nebo zazijete nejaky stres nebo neco podobneho kdy u jinych lidi se telo s timhle bez problemu vyrovna my bohuze mame takovy problem ze se nam to ukaze na vlasech a nebo na oboci lek na to neni jenom nejak masticka a vodicka ktera to mozna za nejakych sest tydnu zastavi ale nezaruci ze se to nevrati muze se to udelat vsude kde je ochlupeni ...ja uz to nijak neresim a klidne si zajdu do tetovaciho zarizeni a necham si je vytetotovat :)) horsi to bude s vlasama ,,nashle

Zdroj: diskuze Obnovení růstu obočí

Antiandrogeny

Spironolactone Orion a Verospiron jsou antiandrogeny používané k léčbě růstu ochlupení. Tyto léky zabraňují růstu tím, že blokují androgen (mužský hormon). Léky zabraňují upevňování androgenů na jejich receptorech nalézajících se v těle. Pozitivní účinky těchto léků se objevují po několika měsících.

Zdroj: Léky proti růstu chloupků u žen

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Bourač.

Jak jste uvedl pane Vencle pokud Vám je 50 let šanci máte na obnovení erekce velkou, sám jsem to v 50 letech zažil.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef Jendek.

Dobrý den pane Vencle byl jsem s Vámi na operaci v Brně. Mám podstatné zlepšení erekce od operace prostaty v srpnu tohoto roku. Jsme zhruba ve stejném věku, mě je jak víte 49 let a erekce se mi vrací. Osobně to spolu probereme.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Alpecin liquid

Alpecin Coffein Liquid zvyšuje produktivitu vlasových kořínků. Kombinace účinných látek s kofeinem udržuje vlasové kořínky aktivní a přispívá k prodloužení růstových fází vlasů na dobu delší, než je vlasům geneticky předurčeno...

Působí proti předčasnému vypadávání vlasů.

Zvyšuje produktivitu vlasových kořínků.

Zvyšuje rychlost růstu vlasů.

Po aplikaci tonika Alpecin Liquid ucítíte na pokožce hlavy chladivé brnění, účinné látky se dostávají podél vlasu do kořínku a vytváří tam zásobu až na 24 hodin. Tonikum Alpecin Coffein Liquid aplikujte ráno a po každém mytí vlasů do ručníkem vysušené pokožky hlavy. Tonikum vmasírujte a neoplachujte. Vlasy nechte krátce proschnout a potom je upravte jako obvykle.

Zdroj: Co je to Alpecin

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Trochu mě zaráží Vaše naprostá nedůvěra. Samozřejmě je dobré si obejít všechny lékaře. Důvod pro padání vlasů může být prostý, ale i zcela nejasný. Neříkám, že to pomůže každému, ale mé švagrové to stoprocentně pomohlo. Ona sama si obešla všemožné lékaře, i podstoupila všechny Vámi zmiňované testy a i navazující léčby a nic ji nepomohlo. To už nehovořím o vydaných penězích na rádoby zázračné léky pro padání vlasů. Netvrdím to také o každém výrobku z konopí. My máme zkušenosti z vlastní výroby. Pokud už není jiné východisko, jiné možnosti případné léčby, nevidím důvod, proč to nezkusit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dobře Mirku, tak sem napište Lucii recept, jak jste si připravil váš šampon s domácím extraktem z konopí, ať si to může vyzkoušet a ušetřit zmíněná martiria u vlasových odborníků.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Alpecin šampon

Alpecin Coffein Shampoo C1 je šampon, který stimuluje růst vlasů přímo v jejich koříncích. Kofein podporuje růst vlasů. Je dokonce prokázáno, že zpomaluje dědičné vypadávání vlasů. Nyní se tato jedinečná účinná látka může dostat do vlasových kořínků při každodenním mytí vlasů. Šampon neobsahuje změkčující látky (např. silikony) a vlasy jsou už po pár umytích kvalitnější na dotek.

Alpecin Double-Effect Caffeine Shampoo proti lupům a vypadávání vlasů. Oddělení výzkumu společnosti Dr. Wolff vyvinulo šampon, který řeší oba problémy zároveň... Alpecin Double-Effect Shampoo:

1. efekt: V první fázi tento kofeinový šampon s dvojitým efektem rozpouští šupinaté a rohovinové buňky, a pokožku hlavy tak důkladně zbavuje lupů. Z dermatologického hlediska se kombinace dvou účinných látek působících proti lupům, kyseliny salicylové a octopiroxu, doporučuje, protože bere v úvahu vše, co je potřeba u lupů řešit:

  • jemné odstranění lupů,
  • protizánětlivý účinek,
  • antioxidační účinek, tzn. zlepšení odolnosti,
  • antimikrobiální vlastnosti.

Kombinace těchto látek byla doposud k nalezení pouze v lékárenských produktech, konkrétně ve formě dermatologických roztoků proti lupům. Umožňuje precizní a jemný mikropeeling (mikroexfoliaci) a snižuje svědění pokožky hlavy.

2. efekt: Odstraněním lupů z pokožky hlavy je připravena cesta pro kofeinový komplex. Alpecin Double-Effect Shampoo obsahuje silnou dávku kofeinu, který proniká do vlasových kořínků už během mytí. Je možné ho detekovat už po 120 sekundách působení. Účinná látka vytváří ve vlasových koříncích zásobu na 24 hodin, a chrání je tak před předčasnou ztrátou aktivity.

Alpecin Tuning Shampoo posiluje přirozenou barvu vlasů a první šedé vlasy lehce obarví. S přibývajícím věkem ztrácejí vlasové kořínky schopnost vytvářet barevné pigmenty, a přibývá tak bílých vlasů. Čím více je bílých vlasů, tím více vlasy jako celek vypadají šedě. Díky intenzivně působícím pigmentům v tomto šamponu budou vaše vlasy opět tmavší a bohatší. Kofeinový komplex obsažený v tomto šamponu zároveň zabraňuje dědičnému vypadávání vlasů. Při každodenním mytí vlasů se aktivující látky dostanou přímo do vlasových kořínků. V nich je kofein zjistitelný už po 120 sekundách. Alpecin Tuning Shampoo je vhodný pro každodenní použití.

Zdroj: Co je to Alpecin

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kuchta.

Dobrý den, mohu se zeptat, máte nějaké vedlejší účinky při použití Silnadefil 100mg ? předem děkuji za info, hezký den, Zdeněk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Vedlejší příznaky mám jen pocit ucpaného nosu.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Masky na vlasy s podporou růstu

Základem vlasových masek je olivový olej. Pokud jej doma nemáte, určitě si ho pořiďte. Je vhodný nejen v kuchyni, ale stane se vám pomocníkem také v koupelně. Připravit si z něj můžete hned několik regeneračních masek na vlasy.

Kávová maska

Ingredience: jeden žloutek, olivový olej (3 lžíce), mletá káva (2 lžíce)

Postup: Vše důkladně promíchejte a naneste po celé délce vlasů. Nechte působit 20 minut a poté důkladně smyjte vlažnou vodou (aby se vajíčko nesrazilo).

Banánová maska

Ingredience: čerstvý banán (1 kus), med (1 lžíce), olivový olej (1 lžíce)

Postup: Banán rozmixujte a v misce smíchejte s medem (ne zcukernatělým) a olejem. Zcukernatělý med je potřeba nejdříve rozehřát. Na vlasech nechte dvacet minut působit a poté vymyjte.

Medová maska

Ingredience: med (1 lžíce), olivový olej (1 lžíce), jeden žloutek

Postup: Výše uvedené ingredience smíchejte dohromady a naneste na 20 minut na suché konečky vlasů. Směs poté vymyjte vlažnou vodou a vlasy umyjte šampónem. Nakonec naneste kondicionér, který opět nechejte působit alespoň dvě minuty. Důkladně opláchněte, aby vlasy nebyly mastné.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Jendek.

Dobrý den pane Vencle byl jsem s Vámi na operaci v Brně. Mám podstatné zlepšení erekce od operace prostaty v srpnu tohoto roku. Jsme zhruba ve stejném věku, mě je jak víte 49 let a erekce se mi vrací. Osobně to spolu probereme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bouračky Josef.

Pane ven. Erekce se mi vrátila, souložící jako dřív.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Krémy

Mast Vaniqa je krém na předpis. Tento krém zabraňuje růstu ochlupení a aplikuje se přímo na postiženou oblast. Zároveň zpomaluje a zastavuje růst ochlupení. Pozitivní účinky tohoto léku nejsou ihned patrné, objevují se po dvou měsících užívání.

Zdroj: Léky proti růstu chloupků u žen

Diskuze

V diskuzi PROTI RUSTU CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den
schanim naky krem proti rustu chloupku na oblicej dekuji a zda se da i koupit v lekarne ci drogerie dekuji pro pripad mi napis te adresu praha dekuji moc s pozdravem.alena kastratova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

ACTIZYM KRÉM - Ajurvédský krém s rostlinnými enzymy k odstranění nežádoucích chloupků (přírodní metoda, účinnější alternativy laseru).

eshop.tarani.cz/acti…

KONTAKTY
Prodejna TARANI
Kollárova 528/1
Kroměříž 767 01

ESHOP a Oddělení péče o koncové zákazníky TARANI (přízemí)
mob.: + 420 775 272 929
email: tarani@tarani.cz

Fakturační adresa
MAX TRADING s.r.o.
Podolská 103/126
147 00 Praha 4 – Podolí

Zdroj: diskuze Proti rustu chloupku

Séra na podporu růstu vlasů

Nanogen Sérum na podporu růstu vlasů pro ženy

Účinné sérum pro ženy obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace. Vědecky testované složení výrazně zlepšuje vlasovou kondici a udržuje zdravý růst vlasů.

Obnovuje a podporuje zdravý růst vlasů, ochraňuje folikuly před poškozením volnými radikály, udržuje vlasové růstové signály v přirozené rovnováze.

Bioaquanol H regulátor vlasového růstu

Vysoce účinný regulátor růstu vlasů s obsahem kyseliny hyaluronové, extraktů z chrupavky a řady vitaminů. BIOAQUANOL H právě takové látky obsahuje a při pravidelné aplikaci navodí normální stav v pokožce a obnoví tak růstový cyklus vlasů. Dále BIOAQUANOL H zlepšuje absorpci vody v pokožce, zvyšuje pevnost a vláčnost vlasů a odstraňuje výskyt lupů.

Příklady sér.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk VENCL.

Dobrý den,
jsem 3 měsíce po operaci prostaty. Dle lékaře operace dopadla dobře. Od operace však nemám erekci. K lékaři na další kontrolu jdu 2.1.2018. Celkem se cítím dobře. Mám dotaz co mi může pomoci obnovit erekci, zda volně prodejné doplňky stravy a nebo mám požádat lékaře o předepsání léků ? Nebo zda časem může dojít k obnovení erekce ?

Děkuji Zdeněk Vencl

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel Svoboda.

Dobrý den, mám stejný problém - po robotické operaci v nemocnici Mostiště jsem již 6 měsíců a erekci nemám ani náhodou. Před operací byla. Sem tam se ještě počůrávám do inkontinenční vložky. Jsem z toho trochu nervózní, na letáčcích nemocnice před operací bylo napsáno, že erekce zůstane zachována. V současné době jsem v lázeňském léčení v Mar.Lázních. Inkontinence se trochu zlepšuje a věřím, že časem přestane úplně. S erekcí to tak růžově nevidím.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Obnovení vlasů

Ideální pH lidských vlasů kolísá v rozsahu 4–5. Kyselost pH je tedy srovnatelná s jablečným octem. K opláchnutí hlavy potřebujete třetinu šálku jablečného octa smíchaného s litrem vody. Kyselost této směsi napomáhá k udržení rovnováhy pH vlasů a odstraňuje nahromaděné nečistoty z hlavy. Většina přípravků na vlasy je hodně alkalická a může mít na vaše vlasy nepříznivý vliv. Užívání vysoce alkalických nebo kyselých šamponů způsobuje suchost a lámavost vlasů.

Zdroj: Účinky jablečného octa na vlasy

Diskuze

V diskuzi ZASTAVENÍ RŮSTU SRTI - LABRADOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Habarta Jiří JUDr..

Dobrý den,

veterinář před dvěma měsíci vyholil naší fence na ramenním kloubu levé přední nohy srst a po dalším vyšetření do klubu aplikovat injekci kortikoidu. Na vyholeném místě je zcela zastaven růst srsti ani náznak sebemenšího růstu. Můžete mi prosím poradit co s tím.
Děkuji.
Habarta
mob. 777918553

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zastavení růstu srti - labrador

Perorální kontraceptiva

Antikoncepční pilulky obsahují dvě klíčové složky, které zabraňují růstu ochlupení. Jedná se o estrogen a progestin. Tyto ženské hormony zabraňují růstu chloupků, jelikož dochází k inhibování produkce androgenu (mužský hormon). Právě androgen je zodpovědný za nadměrný růst chloupků u žen. Perorální antikoncepční přípravky jsou ideálním způsobem pro odstranění ochlupení. Hirsutismus představuje pro ženu kosmetický problém, ale málokdy značí vážnější chorobu. Varovným signálem by měly být především jiné projevy maskulinizace objevující se  pubertě, protože by mohly znamenat vážnější onemocnění vaječníků či nadledvin.

Zdroj: Léky proti růstu chloupků u žen

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maki.

Spatne si neudelal nic. Ta kuze je tam proste citliva a pokud jsi to holil proti smeru rustu, zacaly chloupky zarustat. Vzdy hol po smeru rustu chlupu a pouzivej vodu po holeni nebo i detsky pudr, pokud by to az moc zlobilo.. Podrobne najdes navod i zde -- www.zvetsenipenisu.c…

Zdroj: diskuze Holení

Babské rady na růst vlasů

Jezte hodně bílkovin z masa, ryb, vajec, ořechů a fazolí – dostatečné množství proteinů podporuje růst nových vlasů a nedostatek bílkovin vede k ochabnutí růstu.

Nanášejte do vlasů přírodní oleje, které pomáhají stimulovat růst vlasů a zlepšují zdraví vlasů v mnoha ohledech, dodávají živiny a vitamíny přímo do vlasů a vlasové pokožky, můžete použít olej olivový, kokosový, levandulový, ricinový, jojobový, mandlový, rozmarýnový nebo rybí tuk.

Dělejte si masky na vlasy, pomáhají opravovat škody, které mohou znemožnit vlasům růst rychleji a zdravěji. Například vlasová maska z 1 lžíce medu, majonézy, rostlinného oleje a brandy a jednoho žloutku – směs naneste na nemyté vlasy, nechte půl hodiny působit, poté umyjte.

Vytvořte si směs, která zabije bakterie, odstraní nečistoty a otevře vlasové folikuly, aby mohly nové vlasy rychleji růst. Smíchejte 1 lžičku vodky, 5 kapek levandulového oleje, 3 kapky oleje rozmarýnu a 1 polévkovou lžíci destilované vody. Namočte prsty do směsi a jemně ji vmasírujte do pokožky hlavy.

Často si provádějte masáž vlasové pokožky, zlepšíte tím krevní oběh, což pomáhá dodávat kyslík a základní živiny do vlasových folikulů, aby byl podpořen zdravý růst vlasů, můžete použít jeden z již zmiňovaných olejů.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kuchta.

Dobrý den, mohu se zeptat, máte nějaké vedlejší účinky při použití Silnadefil 100mg ? předem děkuji za info, hezký den, Zdeněk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Sildenafil u mě způsobuje mírný otok v obličeji a růžové vidění. Na krevní tlak to u mě nemá žádný vliv.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Přípravky pro růst vlasů

Biohar vlasový aktivátor

BIOHAR aktivátor růstu vlasů s přírodní kyselinou hyaluronovou. Vysoce kvalitní kyselina hyaluronová a prvotřídní kolagen svými účinky otevírají zcela nové možnosti v péči o vaše vlasy. Biohar je vysoce účinný aktivátor vlasů, který byl vyvinut na základě objevu přírodních růstových polypeptidů. Vynikajících výsledků bylo dosaženo při testování u nejtěžší formy úplné ztráty vlasů – takzvané totální alopecii. V případech nadměrného vypadávání vlasů, ale také přímo na již prořídlé vlasy byla prokázána výrazná a celková regenerace a aktivace tvorby nových vlasů. Účinek aktivátoru vlasů Biohar se také výrazně projevil ve zlepšení kvality vlasů – jejich pevnosti, pružnosti a zamezení lámavosti.

Zde je uvedena cena přípravku Biohar.

NANOGEN Sérum na podporu růstu vlasů pro ženy

Účinné sérum pro ženy obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace. Vědecky testované složení výrazně zlepšuje vlasovou kondici a udržuje zdravý růst vlasů.

  • Obnovuje a podporuje zdravý růst vlasů:
  • Ochraňuje folikuly před poškozením volnými radikály.
  • Udržuje vlasové růstové signály v přirozené rovnováze.
  • Dermatologicky testován pro citlivou pokožku hlavy.

Tady je možné zakoupit přípravek Nanogen.

Bioaquanol U stimulátor vlasového růstu

Při pravidelném používání tohoto přípravku dochází ke snížení vypadávání vlasů, zmírnění lámavosti a omezení třepení vlasů, snížení tvorby lupů a k růstu nových vlasů již po dvou měsících aplikace. Výborných účinků kopřivy na růst vlasů a na pokožku je využito ve vlasovém stimulátoru BIOAQUANOLU U, který kromě toho obsahuje výtažek z měsíčku zahradního, kořene kostivalu, aloe vera a mateří kašičku. Stimulátor vlasového růstu BIOAQUANOL U dráždí mírně pokožku. Toto mírné dráždění je žádoucí, dochází při něm k lepšímu prokrvení vlasové pokožky i k lepší výživě vlasových cibulek.

Stimulátor BIOAQUANOL U je vhodný pro celou řadu alopecií (vypadávání vlasů) mužů i žen. Doporučuje se nanášet přípravek alespoň dvakrát denně na postižené místo smotkem vaty nebo přímo vetřít prsty do pokožky vlasové části hlavy.

Zde je možné výrobek Bioaquanol U zakoupit.

NANOGEN Sérum na podporu růstu vlasů pro muže

Účinné Nanogen sérum pro muže obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace.

Tady je možné přípravek Nanogen zakoupit.

Bioaquanol H regulátor vlasového růstu

Vysoce účinný regulátor růstu vlasů s obsahem kyseliny hyaluronové, extraktů z chrupavky a řady vitamínů. BIOAQUANOL H právě takové látky obsahuje a při pravidelné aplikaci navodí normální stav v pokožce a obnoví tak růstový cyklus vlasů. Dále BIOAQUANOL H zlepšuje absorpci vody v pokožce, zvyšuje pevnost a vláčnost vlasů a odstraňuje výskyt lupů.

Zde je možné Bioaquanol H zakoupit.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Pupínky na hýždích příčiny

Někdy se nazývají jako akné na zadku, protože se objevují na hýždích a bývají způsobeny jedním ze dvou poměrně běžných problémů.

  1. Folikulitida – je zánět vlasového (i chlupového) folikulu (zánět vlasových kořínků), který se může objevit kdekoliv na těle. Bílý pupínek na stehnu je také folikulitida z důvodu těsných kalhot. Nemusí to být jen ze zarostlých vlasů nebo chloupků. Může to být způsobeno třením oblečení, které je příliš těsné nebo se objeví jako bakteriální infekce. Folikulitida má tendenci být na povrchu kůže, tento stav je popsán jako „velmi mělké malé hnisavé rány“. U folikulitidy je více pravděpodobné, že bude svědit nebo dráždit, ale nebude bolestivá.
  2. Vředy na kůži – známý jako vřed, který je cítit jako bolestivý podnět hnisu pod kůží, může být podobný a být podobný právě akné nebo cystě. Vředy se objevují, když se folikulitida vymkne kontrole a začne se z ní stávat hlubší infekce.
    Kožní onemocnění na hýždích většinou nesouvisí s vaší zkušeností s akné. Těžké akné na obličeji a trupu neznamená vyšší pravděpodobnost vzniku folikulitidy nebo vředů na hýždích. Dávejte si pozor, abyste při vředech na kůži a folikulitidě neměli zbytečné zjizvení, které vzniká neopatrným zacházením, například vymačkáváním nebo rozdrápáním.


Zdroj: Akné na zadku

Zdravá pokožka hlavy

Mírné kyseliny obsažené v jablečném octu odstraňují bakterie způsobující nepříjemné problémy pokožky hlavy, zejména lupy a svědění. Pokud dojde k ucpání vlasových folikul, bakterie začnou na kůži vytvářet křupavé vločky. Nedostatek mazu ve vlasech způsobuje vypadávání a poškození vlasů, což vede k plešatosti. Pokud budete oplachovat hlavu a vlasy jablečným octem ředěným vodou, zbavíte se bakteriálních příčin způsobujících vypadávání vlasů.

Zdroj: Účinky jablečného octa na vlasy

Jak urychlit růst vlasů – babské rady

  • Dodávejte svému tělu více bílkovin z masa, ryb, vajec, ořechů a fazolí. Protože proteiny poskytují stavební kameny pro růst nových vlasů a nedostatek bílkovin vede k ochabnutí růstu.
  • Vtírejte do svých vlasů přírodní oleje, které pomáhají stimulovat růst vlasů a zlepšují zdraví vlasů v mnoha ohledech. Dále pomáhají odstranit špínu a nečistoty a odblokovávají vlasové folikuly, dodávají vlhkost a posilují vlasy. Oleje pomáhají dodávat živiny a vitamíny přímo do vlasů a vlasové pokožky. Patří mezi ně: olivový olej, kokosový olej, levandulový olej, ricinový olej, jojobový olej, mandlový olej, rozmarýnový olej, rybí tuk, olej Emu, Tea tree olej, Arganový olej, olej z hroznových jader, hořčičný olej a avokádový olej.
  • Jedním z důvodů pro nedostatečný růst vlasů může být poškození vlasů z nadměrného používání drsných stylingových přípravků, chemicky laděných šamponů a tepelných stylingových zařízení. Masky pro vlasy pomáhají opravovat škody, které mohou znemožnit vlasům růst rychleji a zdravěji. Doporučuje se například tato vlasová maska: Smíchejte lžíci medu, majonézy, rostlinného oleje a brandy s jedním žloutkem a pak tuto směs naneste na nemyté vlasy. Nechte půl hodiny, poté umyjte přírodním šamponem.
  • Smíchejte jednu lžičku vodky, 5 kapek levandulového oleje a 3 kapky oleje rozmarýnu a přidejte jednu polévkovou lžíci destilované vody. Ponořte prsty do směsi a jemně ji vmasírujte do pokožky hlavy. Směs zabijí bakterie, odstraňuje nečistoty a otevírá vlasové folikuly, aby mohly nové vlasy rychleji růst.
  • Provádějte si často masáž vlasové pokožky, protože tím zvýšíte krevní oběh. To pomáhá dodávat kyslík a základní živiny do vlasových folikulů, aby byl podpořen zdravý růst vlasů. S pomocí jednoho z výše uvedených olejů bude masáž ještě účinnější.

Zdroj: Podpora růstu vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP