Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OBSAH CUKRU V CITRONU

OBSAH

Co sráží krevní cukr

Každý z nás to jistě zná. Zatočit s cukrem není jednoduché. Dny, kdy nás cukr zlobí, těch je spousta, a samozřejmě nám působí nemalé problémy. V takových chvílích bychom nejraději zalezli pod deku. V této době je dobré uvařit si bylinkový čaj, hodně odpočívat a pít. Průběžně se měřit a zkusit několik osvědčených rad, které cukr sráží. Na každého samozřejmě působí něco jiného, tak je dobré si to odzkoušet.

Citron – každé ráno preventivně vypijte sklenici s vodou a citronem. Pokud máte hyperglykemii, snažte se citronu do sebe dostat co nejvíc, obsahuje hodně vitaminu C, snižuje krevní cukr.

Borůvky nebo čaj z borůvkového listí – snižují hladinu krevního cukru, mají hodně vitaminu C, čistí krev a pomáhají zároveň ke snížení cholesterolu. Dle referencí je dobrý i borůvkový sirup od firmy Just.

Kysané zelí – to zná snad každý diabetik a zajisté má i odzkoušeno. Kysané zelí má hodně vitaminů a minerálů, které sráží glykemii. Navíc podporuje imunitní systém, snižuje cholesterol, má protizánětlivé účinky, vysoký obsah vlákniny.

Skořice – jedna malá lžička skořice denně dokáže údajně snížit krevní cukr až o 30 %.

Mátový čaj – někdo má odzkoušeno, že i tato potravina přispívá ke snížení krevního cukru. Samozřejmě pomáhá i na jiné neduhy, jako je migréna, zklidní rozhoupaný žaludek a podobně.

Zdroj: Čím snížit cukr před odběrem krve

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

dobrý den chtěla bych vědět domáci trik na bělení zubů při použití citronu a soli jaké množství citronu a soli děkuji za odpověd Markéta

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Detoxikační dieta s citronem

Kúra trvá dva týdny. První den před snídaní se vypije šťáva z jednoho citronu, zředěná studenou vodou. Každý další den se použije o jeden citron víc až do celkového počtu sedmi. Pak se zase opačně jejich množství snižuje a poslední den se pije opět jen šťáva z jednoho citronu.

Kúra není vhodná pro děti a starší osoby a také pro jedince s nemocnými ledvinami, malým množstvím červených krvinek a vápníku. Citrony mohou mít i nežádoucí toxické účinky, ale v podstatě jen tehdy, kdy je jejich konzumace, případně zevní použití neředěné šťávy, nadměrné. V takových případech může dojít k podráždění žaludku nebo dásní.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaké množství soli a citronu je potřeba na vytvoření pasty pro bílé zuby.děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Já to dělám tak, že si vymačkám šťávu z jednoho citronu a v ní pak namočím suchý zubní kartáček, který pak vložím do soli. Sůl se na vlhký kartáček nalepí a s ním si pak čistím zuby. Namočení v citrónu a obalení v soli pak během čištění několikrát opakuji.

Zdroj: diskuze Bělení zubů

Výhody citronu pro osoby s cukrovkou

Citrony jsou bohaté na vlákninu a vitamín C. Citron o hmotnosti 65 gramů obsahuje více než 34 miligramů vitamínu C a téměř 2 g vlákniny. Ze zkušeností víme, že jak vláknina, tak vitamín C mohou být přínosem pro lidi s cukrovkou.

Zdroj: Citron na snížení cukru

Diskuze

V diskuzi JE VHODNÝ PRO DIABETIČKU 2.ST. UŽÍVÁNÍ DOPLŇKU STRAVY LINGZHI -KOŘEN ŽIVOTA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Je vhodný pro diabetičku II.stupně užívání doplňku stravy LINGZHI - kořen života,kde je obsah polysacharidů 30 % /200 mg/g/ ?. Četla jsem, že pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Je vhodný pro diabetičku 2.st. užívání doplňku stravy LINGZHI -kořen života ?

Jak přidat citrony do stravy

Lidé často přidávají citrony do vody nebo jiných nápojů v různých podobách. Některé běžné způsoby, jak přidat citrony do stravy, zahrnují:

  • jako plátky citronu s čajem nebo jinými nápoji;
  • v teplých nebo studených nápojích, jako je citronová voda;
  • použití citronové šťávy jako dresink na salát;
  • v nálevu, marinádě nebo omáčkách.

Zdroj: Citron na snížení cukru

Diskuze

V diskuzi PRAVDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nostradame.

ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peťan.

Ano je to pravda moje žena měla takové ty ženské problémy ,kvasinky,svědění a díky šťávě z citronu je dnes v pohodě,jsem pro a ženy by si měly uvědomit zda drahé chemické prostředky,Já dávám šťávě z citronu zelenou a doporučuji. P

Zdroj: diskuze Citron a antikoncepce

Obsah purinů v paprice

Obsah purinů v paprice je 55–78 mg kyseliny močové na 100 gramů.

Zdroj: Paprika a obsah purinů

Poradna

V naší poradně s názvem KUSKUS OBSAH PURINŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Nenašla jsem nikde obsah purinů v koření. Jako kmín, pepř , paprika, majoránka, alespoň. Zda normální kapusta ano, když růžičková ne Zda glutamát škodí také.... existují teorie, že je to uznávaná pátá chuť, i že je neutrální.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Obsah purinů v koření není důležitý, protože koření je použito k dochucení pokrmu jen v malém množství. Proto jeho obsah purinů nijak neovlivní celkový denní příjem.

Zdroj: diskuze Kuskus obsah purinů

Může pití vody s citronem snížit krevní cukr?

Vaše strava hraje klíčovou roli při řízení hladiny cukru v krvi. Obyčejná sklenice citronové vody může být také skvělým doplňkem vašeho jídelníčku při cukrovce.

Voda s citrónem je ideální prostředek na uhašení žízně, který oceníte v horkých dnech. Je to zázračný lektvar pro ty, kteří chtějí shodit nějaké to kilo navíc. Je to také oblíbené pití po ošklivé kocovině. Osvěžující nápoj z vody a citrónu je nízkokalorickou lahodnou alternativou ke slazeným a syceným nápojům. To je jeden z hlavních důvodů, proč odborníci doporučují pít citronovou vodu diabetikům. Diabetes je stav charakterizovaný zvýšenou hladinou cukru v krvi. Zde je návod.

Citronová voda nemusí přímo ovlivnit hladinu cukru v krvi a způsobit její pokles, ale jistě může pomoci zabránit náhlým výkyvům. Snadno vyrobitelný nápoj má velmi nízký obsah sacharidů a kalorií a udržuje vás hydratovanými, což je pro diabetiky velmi důležité. Diabetici jsou vystaveni riziku dehydratace, protože vyšší než normální hladina glukózy v krvi vyčerpává z těla tekutiny. Citron je nabitý rozpustnou vlákninou, která se snadno nerozkládá a zajišťuje pomalé uvolňování cukrů do krevního oběhu. Rozpustná vláknina také pomáhá udržovat srdce zdravé tím, že reguluje cholesterol a stabilizuje krevní tlak.

Vymačkat citronovou šťávu zředit ji vodou napomůže vašemu dennímu doporučenému příjmu vlákniny nebo vitamínu C. Je to lepší varianta nápoje než limonády, které najdete v obchodech, plné prázdných kalorií a cukru. Ujistěte se, že do citronové vody nepřidáváte cukr, když si ji připravujete doma. Nejlepší je vodu s citrónem konzumovat brzy ráno na lačný žaludek.

Zdroj: Citron na snížení cukru

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Dobry den co bys te me poradili mam cukr 17 beru kapky metamizol a gujaran nemam to s toho prosim dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky Metamizol a Guajacuran jsou léky proti bolesti a na uvolnění svalstva. Tyto léky nepůsobí na hladinu krevního cukru. Pokud máte takto vysoký obsah glukózy v krvi, musíte se poradit s lékařem diabetologem. Existuje mnoho možností, jak snížit cukr v krvi. Ke zvolení té správné je třeba znát váš zdravotní stav, a ten zná jedině váš lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Rizika

Lidé trpící cukrovkou by měli konzumovat ovoce, jehož index nepřekračuje hodnotu 60. Pomelo patří mezi citrusy, to znamená, že je pro diabetiky zcela bezpečné. Šťáva z pomela snižuje obsah cukru v krvi. Ovšem i zde platí, že pomelo se smí konzumovat pouze v rozumném množství. Denní příjem by neměl překročit 100 g. Tudíž je důležité vážení a počítání - jako u všech potravin.

Zdroj: Pomelo a cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Kolikrát za týten se pužívá tahle maska???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na pleť z bílku a citronu se používá maximálně 2 krát do týdne. Maska z bílku a citrónu má spíše obnovovací účinky na pleť, trochu ji vybělí a zbaví jí odumřelých kožních buněk a pokožku vypne. Tato maska by se měla ve zbylých dnech týdne vystřídat s nějakou pěstící mastnou maskou z avokáda nebo olivového leje.

Zdroj: diskuze Bílek, citron

Vedlejší účinky citronu

Citrony jsou součástí rodiny ovoce nazývané citrusové plody. Obsahují velké množství kyseliny citrónové.

Kyselina citronová může u člověka zvýšit riziko eroze zubní skloviny. To je místo, kde kyseliny rozpouštějí část povrchu skloviny lidských zubů.

Citrusové plody, jako jsou citrony, mohou také způsobit pálení žáhy nebo zhoršit gastroezofageální refluxní chorobu (GERD). Citrusové plody zvyšují u člověka produkci žaludeční kyseliny. To může zvýšit riziko vzniku pálení žáhy.

Zanedbatelná není ani alergie na citrusové plody.

Zdroj: Citron na snížení cukru

Poradna

V naší poradně s názvem BŘEZOVÁ VODA NA PITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Přibylová.

Dobrý den, nasbírala jsem z naší břízy pár litrů mízy, natekla krásně, je čirá, ale nezdá se mi ani trochu sladká. Všude se píše, že chutná mírně sladce, ale tato nikoliv. Čím to je? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sladkost březové mízy nemusí být vždy patrná. Obvyklý obsah sacharidů v této míze je 1%, což je stejné, jako když do jednoho litru vody rozmícháte jeden gram cukru. To také skoro nepoznáte. Sladkost se zvyšuje s nedostatkem vody u kořenů stromu. Je li sucho, míza je hustší a sladká chuť je pak více patrná. Sladká chuť nemá vliv na zdravotní účinky mízy a stále zůstává v mnoha ohledech léčivá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Březová voda na pití

Česnek

Účinek na snížení krevního cukru

Česnek je považován za jednu z nejzdravějších bylin. Posiluje celý organismus, snižuje obsah cholesterolu v krvi a udržuje hladinu cukru v rovnováze.

Způsob použití

Česnek se většinou používá jako ochucovadlo pokrmů, ale lékaři doporučují sníst klidně jeden stroužek česneku denně.

Na co si dát pozor

Mezi negativní účinky česneku patří nepříjemný zápach a zažívací problémy, které konzumace česneku může vyvolat. Osoby, které se léčí se srážlivostí krve, by u konzumace česneku měly být opatrné, protože užívání česneku zvyšuje riziko krvácení u těchto nemocných.

Zdroj: Jaké potraviny snižují cukr v krvi

Poradna

V naší poradně s názvem DNA PŘÍZNAKY ONEMOCNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sládková Soňa.

Prosím, mám dotaz, vadí při dně luštěniny?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Luštěniny mají vysoký obsah purinů a proto jsou při dně ve větším množství nevhodné. Jedině červená čočka má nižší obsah purinů a může se konzumovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dna příznaky onemocnění


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP