Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OČISTA JATER A LEDVIN

OBSAH

Bolest jater a ledvin

Je velmi těžké určit, co přesně bolest jater a zad vyvolá. Může se sem promítnout poškození celé řady orgánů jak z dutiny břišní, tak z dutiny hrudní. Do oblasti pravého bohu se mohou promítnout nejrůznější stavy, které vedou k rozepnutí pouzdra jater. Ať už se jedná o zánět, nádor či krvácení. S tímto příznakem se můžeme setkat i u onemocnění ledvin. Může to být známka ledvinných kamenů či zánětu ledvin. V tomto případě jsou přítomné potíže při močením.

Zdroj: Bolest jater

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrřiška.

Může se tato očista jater provádět i při diabetu?pití ovocných šťáv obsahuje hodně cukru nebo pití vody s medem,určitě to nemůžou provádět všichni.Neuvádíte žádné kontraindikace .děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte diabetes, tak na očistu jater použijte ostropestřec mariánský.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Význam čištění ledvin

Ledviny fungují jako filtr, čistí krev a vylučují nežádoucí látky z těla. Pravidelnou očistou ledvin přispějeme k posílení imunitního systému, pročistíme a zregenerujeme tělo, vyloučíme nebezpečné toxiny, hnilobné látky a naše tělo bude moci i nadále dobře fungovat.

Zdroj: Ledvinová očista

Očista jater a žlučníku v domácí podmínkách

Kniha Očista jater a žlučníku v domácích podmínkách popisuje funkce jater a žlučníku, návody k očistě stravou a minerálními vodami, různé způsoby léčení nemocí těchto orgánů. Autor ve své knize staví především na individuálním přístupu k člověku, založeném na vztahu příčiny a následku ve vývoji patologických stavů trávicího traktu, konkrétně chorobných stavů jater a žlučníku.

Zdroj: Očista jater

Očista jater podle Zajíčka

Melounová očista podle léčitele Jaroslava Zajíčka: alespoň po dobu tří dnů jezte pouze meloun; je to zelenina, která v lidském trávicím traktu působí silně alkalicky a pomůže trakt očistit. Vhodné je to v kombinaci s klystýry (každý den alespoň dvakrát). Semínka z melounu je třeba dobře rozkousat a také sníst – působí ve střevech jako kartáč.

Zdroj: Očista jater

Diskuze

V diskuzi OČISTA JATER - DISKUZE OČISTA ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Thea.

Já jsem zvládla nejvíc týdenní očistu. Dělám ale dvakrát do roka očistu jater ( www.detoxikuj.netstr…). Je dobrá i před půstem nebo hladověním, aby se líp snášelo.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista jater - diskuze očista organismu

Pomalé domácí čištění organismu

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno, a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉK NA LÉČBU LEDVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Existuje nějaký zaručeně přírodní lék na zlepšení funkce
Jater?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jasně, že existuje, je to jablečný ocet a brusinková šťáva. Směs se připraví ze 4 lžic jablečného octa, 250 ml neslazené brusinkové šťávy, jedné lžíce sirupu z agáve a 100 ml vody. Celé se to vypije hned ráno po probuzení najednou. Během dne se pak pije neslazená brusinková šťáva rozmíchaná s vodou. Takto se to provádí 10 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní lék na léčbu ledvin

Bylinky na játra a ledviny

Toto jsou ty nejvhodnější bylinky na očistu jater:

  • heřmánek
  • třezalka
  • jablečník
  • meduňka
  • řepík
  • sporýš
  • kopřiva
  • bříza

Postup: 1 lžičku této směsi louhujte 15–20 minut a pijte 1–3x denně. Stále budete běhat do koupelny, ale to je po tomto čaji běžné.

Zdroj: Očista jater

Diskuze

V diskuzi ČISTÍCÍ DIETA NA 7 DNÍ-JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Vyskočilová.

prosím o podrobný jídelníček na 7 dní

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Duchoňová.

Mám diabetes 2. typu, zvýšenou kyselinu moč. v krvi - týká se to hlavně
ledvin, jater. Děkuji.

Zdroj: diskuze Čistící dieta na 7 dní-jídelníček

Očista jater pomocí olivového oleje a citronu

Citronová šťáva a olivový olej nejlépe zabírají na očistu jater a žlučníku, kde se také nejvíce shromažďují jedy, kterých se právě detoxikací chceme zbavit. Játra jsou orgánem látkové výměny. Produkují žluč a zásobují jí pak žlučník, odtud dále žluč putuje přes žlučovody do dvanáctníku a do střev. Játra nás ovšem nezbavují jen jedů a škodlivin, ale také pro nás vyrábějí nezbytné enzymy, hormony a ketolátky. Podílejí se rovněž na tvorbě krve, tvoří močovinu, skladují v sobě sacharidy a mají ještě mnoho dalších funkcí. Játra také ovlivňují kvalitu zraku. Při pravidelné očistě jater se obnoví i čistota vidění. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a zabraňují spuštění závažných onemocnění. Zdravá játra také zabrání vzniku akné a některých atopických ekzémů. Očistu jater je nutné provádět pravidelně v kombinaci s klystýrem, aby produkty z očisty jater mohly rychle odejít z těla ven. Během detoxikace jater pomocí citronu a oleje je nezbytné konzumovat jen dietní stravu. Je nutné dodržovat nejvhodnější dobu očisty, která je od 19 do 20 hodin. Tato očista jater a žlučníku je přirozeným procesem s použitím čistých přírodních látek, není tedy třeba se ničeho obávat.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi LEDVINOVÁ OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím o radu. Všude jsou nejrůznější informace o funkci, čištění ledvin, ale jídelníček pro selhávající ledvin, kdy je potřeba omezit fosfor, draslík a sodík není nikde. Velmi bych potřebovala nasměrovat tímto směrem. Děkuji Věra

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ledvinová očista

Jak se provádí očista jater a ledvin

Ingredience: 1,5 lžíce panenského olivového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy

Postup: Smíchejte uvedené ingredience a vypijte na lačno. Tato kúra by se měla dodržovat podstatně déle, nejlépe celý půlrok!

Pokud je pro vás představa olivového oleje po ránu příliš drastická, jděte na to podobně jako naši předkové. Ti na jaře konzumovali čerstvé listy a výhonky nahořklých bylin – smetanky lékařské, potočnice lékařské, lístky hořčice. Hořké bylinky stimulují vylučování žluči, což přirozeně čistí játra a zlepšuje zažívání. Cítíte-li se po zimě unavení, zkuste denně zkonzumovat porci těchto bylinek ve formě salátu – hned se budete cítit lépe. Nejen na jaře byste měli do svého jídelníčku pravidelně zařazovat potraviny, které játrům svědčí, tedy červenou řepu, karotku, kadeřavou kapustu, kedlubny, petržel, pastinák, hlávkový salát, štěrbák nebo roketu. Součástí jarního pročišťovacího programu by měly být i hořké bylinkové čaje, které byste měli užívat třikrát denně mezi jídly po dobu tří až šesti týdnů.

Zdroj: Očista jater

Diskuze

V diskuzi OČISTA JATER OLIVOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarina Hajska.

Dobry den,muze se delat tato ocista u steatozy jater anebo je vhodna pro relativne zdrave lidi? Dekuji predem za odpoved.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista jater olivovým olejem

Bolest ledvin při nádechu

Bolest ledvin při nádechu anebo bolest ledvin při pohybu mohou být způsobeny zánětem ledvin. S jistotou vám to ale řekne až váš lékař poté, co vás vyšetří a zkontroluje vám moč. Také tyto bolesti mohou být zaměněny za bolesti páteře, které mohou vystřelovat do oblasti ledvin.

Zdroj: Bolest ledvin

Poradna

V naší poradně s názvem CESKAORDINACE.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

Dobry den ja mam takovi problem na tele a tvari cele zada a hrudnik mam fleky hnede ale jak jse jdu koupat tak je mam fialove a strasne to svedi a nevim co mam delat mam to uz dva roky a nivim co mi presne je ale asi nikdy si uz ne obecu saty tak vas prosim o pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bude potřeba provést vyšetření u kožního lékaře. Trvalé hnědé skvrny na kůži, které se mění na fialové při zahřátí můžou naznačovat vnitřní onemocnění jater nebo ledvin. Také to může být příznak nákazy virem HIV nebo krevní problém. Určitě s tím běžte ke kožnímu lékaři, abyste věděla jak s tím dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ceskaordinace.cz

Čištění ledvin petrželí

Petržel je známá jako nejlepší přírodní prostředek na čištění ledvin.

Postup: Kupte jednu kytičku petržele, omyjte ji, pak ji pokrájejte na malé kousky, hoďte ji do hrnce, zalijte čistou vodou (na jeden díl petržele je potřeba 7 dílů vody), povařte ji deset minut a nechte vychladnout, pak vývar přefiltruje, nalijte do čistých lahví a vložte do ledničky. Pijte jeden pohár denně. Výsledek uvidíte v moči. Sůl a ostatní nahromaděné nečistoty vycházejí z vašich ledvin a také sami spatříte rozdíl a budete se cítit jako nikdy předtím.

Zdroj: Ledvinová očista

Diskuze

V diskuzi CIRHÓZA JATER A HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, babi má cirhózu jater ale nikdy alkohol nepila. Nedávno mela selhání ledvin a skočila na JIPu naštěstí se z toho dostala. Již 3 krát ji museli brát vodu z břicha nejprve po 3 měsících nyní už po 3 týdnech. Dnes je 4 den doma z nemocnice. Zatím nepřibírá ba naopak mene ji a každý den se váha snižuje cca o 0.2 kg. Jaká bývá prognóza u takovýchto případů? Jinak je silná diabetická. Ze správy z nemocnice jsem se dozvěděla že dle Child-Pugh má 8-9 bodů co to znamená? V krevních testech ji výš hodnota TU- Markeru cl 125 - 647. Ale vzhledem k cirhóza jater a špatným ledvinám ji nemohou udělat CT. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cirhóza jater a hubnutí

Tibetská očista ledvin

Nejvhodnějším obdobím pro Tibetskou očistu jsou měsíce leden a únor, právě v této době jsou ledviny, močový měchýř a celý urogenitální systém oslabeny u všech lidí.

Postup: 5 půllitrových skleniček očíslujeme od 1 do 5. Každý den dáme do jedné skleničky 2 polévkové lžíce rýže natural a vodu, uložíme do lednice. Šestý den ráno z 1. skleničky uvaříme kaši – vaříme cca 10 minut –, kterou sníme k snídani. Poté nic nejíme 3 hodiny. Jako prevenci myomů přidáme špetku mletého zázvoru. Sedmý a další den, až do desátého uděláme totéž.

Zdroj: Ledvinová očista

Jak se provádí očista jater a střev

Vhodné je začít detoxikaci jednodenním půstem, případně dvěma dny pouze o zeleninových šťávách. Poté několik dní konzumovat především čerstvou zeleninu a ovoce a postupně zařazovat libové maso, ryby a celozrnné obilniny. Střevům a játrům naopak nesvědčí polotovary, smažená jídla, bílé pečivo, příliš mnoho koření nebo sycené nápoje a alkohol, proto tyto složky minimálně na dva týdny zcela vyřaďte a následně se snažte alespoň o jejich omezení.

Skvělými prostředky pro celkovou detoxikaci organismu jsou i takzvané zelené potraviny, jako je mladý ječmen, chlorella, mladá pšenice a podobně, nebo můžete vyzkoušet detoxikační kúru Neera. Všechny tyto prostředky pro detoxikaci organismu vám pomohou i při snaze o redukci váhy.

Zdroj: Očista jater

Adaptogen

Termín adaptogen je pojem z alternativní medicíny, který označuje rostlinný produkt zvyšující odolnost organismu proti stresovým situacím, jako je zranění, úzkost nebo tělesná únava; zlepšují schopnost odolávat změněným podmínkám (adaptovat se na ně, přizpůsobit se jim).

Zdroj: Očista jater

Rychlé domácí čištění organismu

Nejprve si během tří dnů vyčistíme střeva heřmánkovým nebo citronovým klystýrem. Klystýr aplikujeme každé ráno. Během těchto tří dnů pijeme jen 100% jablečnou šťávu v neomezeném množství. Teprve až po této očistě střev zahájíme samotnou očistu organismu olejem. K tomu budeme potřebovat 2 dl panenského olivového oleje a stejné množství čerstvé citronové šťávy. Očistu jater olejem zahájíme každý den v 19 hodin, a to tím, že si připravíme na lůžko nahřátý ručník, na který si lehneme tak, aby naše játra byla tímto ručníkem zahřívána. Při ležení na pravém boku pijeme každých 15 minut 3 lžíce olivového oleje a hned po nich další 3 lžíce citronové šťávy až do vypotřebování těchto 2 deci. Po takovéto očistě proběhne vyloučení většiny škodlivin během 24 hodin. Tato rychlá domácí očista organismu olejem se musí provádět každý třetí měsíc.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Bylinky na zklidnění jater

Chcete-li udělat něco dobrého pro svá játra, sežeňte si čekankové puky, jeden či dva z nich řádně umyjte a pokrájejte, přidejte na kousky nakrájené oloupané jablko, pár čerstvě natrhaných a omytých pampeliškových listů, které rovněž můžete nakrájet či natrhat na malé kousky, a jeden či dva čerstvé květy měsíčku lékařského třeba ze sousedovy zahrádky. Tyto dobroty můžete konzumovat jen tak samostatně nebo si zmíněné ingredience zalijte nízkotučným bílým jogurtem a lehce pokapejte citronovou šťávou.

Zdroj: Očista jater

Prognóza u rakoviny jater

Rakovina jater je závažné onemocnění, které je v současné době nevyléčitelné. Dnešní medicína však dokáže život s tímto onemocněním prodloužit. Pokud není rakovina jater léčena, je doba přežití v horizontu šesti až devíti měsíců. Jestliže byla rakovina jater zaléčena, musí pacient doživotně chodit na pravidelné kontroly na onkologii.

Zdroj: Rakovina jater


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP