Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OČNÍ KOUTEK SVĚDĚNÍ

OBSAH

Kvasinky a oční víčka

Podle Vašeho popisu se dá velmi těžko určit správná diagnóza, ale s největší pravděpodobností se bude jednat o nějaký druh seboroidské dermatitidy, která bude patrně způsobena přemnožením kvasinek v očním filmu. Taková oční seboroidská dermatitida se může projevovat suchou kůží na okrajích víček, tvorbou šupinek v řasách, také řezáním v oku či pocitem cizího tělesa v oku. Může to být i vleklá seboroidská blefaritida. Vyloučena není ani alergie, kterou zmiňujete.

Zdroj: Vysušená kůže na očním víčku a svědění

Diskuze

V diskuzi PROBLÉMY S LÍCNÍHO NERVU PO CHIRURGICKO STOMATOLOGICKÉM ZÁKROKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Před půl rokem mi trhali dva dva oční zuby při kterých jsem měla komplikace a zákrok byl na chirurgickou stomatologické pohotovosti. Nyní mám pokleslý pravý koutek úst nateklou tvář vystřelující bolest až k uchu. Občas my brní pravá tvář poté je slabě necitlivá. Je možné že by vznikl problém po tak dlouhé době po trhání zubů?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problémy s lícního nervu po chirurgicko stomatologickém zákroku

Příznaky svědění uší

Symptom svědění uší může být spojený s dalšími příznaky, často záleží na příčině.

  • Svědění může být doprovázeno dalšími příznaky, jako jsou krusty (strup) nebo šupiny na vnější straně ucha.
  • Přítomnost vyrážky a zarudnutí je dalším běžným příznakem svědění uší.
  • Může se vyskytnout hnisavý nebo vodnatý výtok z uší, který vede ke svědění.
  • Může dojít ke zčervenání a otoku ucha.
  • Ucho může být teplé na dotek.
  • Může se objevit i bolest ucha.
  • Kýchání, rýma, oteklé oči, mírné až střední horečky jsou dalšími přidruženými příznaky svědění uší.

Zdroj: Svědění v uších

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ OČÍ,HLAVNĚ KOUTKU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Asi měsíc mi svědí oční víčka a nejvíce koutky.Co to muže být a jak to mohu léčit.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové svědění oka hlavně v koutcích může mít mnoho příčin, od alergie, přes nákazu kvasinkami, až po bakteriální infekci. Nepíšete nic o tom, jestli se dělá krusta kolem víček ráno po probuzení nebo jestli máte v očích hlen, či jestli máte oči začervenalé, takže není možné se přesně vyjádřit k účinné léčbě. Navíc účinný lék může být určen až po pečlivém vyšetření očním lékařem a s největší pravděpodobností bude na lékařský předpis. V lékárnách je volně prodejný základní desinfekční přípravek do očí OCUflash www.zbozi.cz/hledani…
OCUflash® je speciální oční roztok s přídavkem výtažku ze světlíku lékařského a je určen ke kapání do očí nebo k jejich výplachům, právě v případech svědění. Popřípadě můžete zkusit vykapat oko borovou vodou, také volně prodejnou v lékárnách www.zbozi.cz/hledani…
Pokud se toho svědění chcete zbavit rychle a natrvalo, tak doporučuji navštívit očního lékaře a poradit se s ním o možné léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oční víčka která svědí a jsou nateklá

Příčiny praskání koutků úst

Prasklý koutek úst má řadu možných příčin, které většinou pochází z úst nebo kolem úst, i když to ve vzácných případech mohou způsobit i systémová onemocnění nebo léky. Popraskané koutky se často vyskytují u mladších lidí, kteří slintají během spánku, nebo u starších lidí s hlubokými vráskami po stranách úst, které zvyšují pravděpodobnost výtoku slin a popraskání ústních koutků. K tomuto stavu může také přispět dlouhodobá expozice ve větru nebo chladu, špatně padnoucí zubní protézy nebo nedostatek zadních zubů, které pomáhají udržet napnutou strukturu obličeje.

Prasklý koutek na rtech bývá spojený s nedostatky ve stravě, včetně nedostatku železa a vitamínů B1, B2, B6 a B12.

U pacientů s prasklým koutkem se mohou také vyvinout kvasinkové infekce z kmene zvaného candida albicans. Tato plísňová infekce se pak může šířit celými ústy, což výrazně zesiluje fyzické nepohodlí.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Prasklé koutky – čeho je nedostatek

Prasklé koutky vznikají z nedostatku železa a vitamínu B. Proto by mělo dojít k doplnění těchto chybějících prvků. Nejlepší cesta je skrze potraviny, ale to neznamená, že nemůžete vyzkoušet i lékárenské doplňky. Většinou pomohou. Prasklý koutek může být způsoben i nedostatkem zinku.

Zdroj: Prasklé koutky

Diskuze

V diskuzi BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .

Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Ahoj Míšo, ještě jsi na nic nepřišla skrz svědění? Já mám svědění a píchání těla též dva roky a stále nevím proč, můžeš mi napsat na email? elvickaku@seznam.cz díky

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Kdy navštívit lékaře

Lékař by měl být kontaktován, pokud svědění uší stále trvá. Svědění může být příznakem infekce nebo vážného ucpání zvukovodu. Svědění může způsobit dočasnou ztrátu sluchu, rozvoj chronické infekce nebo poškození kloubní chrupavky a kosti lebky a vnějšího ucha.

Zdroj: Co znamená svědění v uších

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Tento problém svědění mám také.když svědění už nemohu vydržet,dám si na ušní tyčinku trochu framikoinu a opatrně zavedu do ucha.Okamžitě se mi uleví a mám na několik dní pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Framykoin je antibiotická mast a jeho příznivé účinky při aplikaci do ucha naznačují, že by sliznice zvukovodu mohla být napadena bakterií, která se pomnoží při zvýšené vlhkosti, například po koupeli a nebo po nošení sluchátek. Ale bakterie nemusí být jedinou příčinou, protože Framykoin ovlivňuje i některé plísně a nebo jen působí zklidňujícím účinkem díky obsahu lanolinu. Každopádně občasné a krátkodobé používání Framykoinu, třeba jen jednou a nebo s dlouhými přestávkami, není dobré a může vést k vytrénování patogenu v uchu, který si pak zvykne na toto léčivo a stane se těžko léčitelným. Antibiotika v drtivé většině vyžadují vytrvat v léčbě několik dní ještě po odeznění příznaků, jinak hrozí vznik nebezpečné odolnosti. Nejlepší řešení bude zajít na ORL a nechat laboratorně vyšetřit ušní sekret. Tak se přesně zjistí co svědění způsobuje a umožní to zvolit účinnou léčbu a opatření, aby se to neopakovalo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Uši

Svědění bez vyrážky

Pokud se jedná o svědění bez jakéhokoli doprovodného onemocnění, jako je například alergie či ekzém, je velmi dobrou metodou volby homeopatie.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Poradna

V naší poradně s názvem ÚPORNÉ SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Debora Hrabková.

Úporné svědění- 3 týdny na kožním v nemocnici- NIC nepomáhá- musím škrábat nedá se to vydržet- nikam mne nikdo na vyšetření neposílá- KDO mi tedy pomůže- už jsem z toho zoufalá. Děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Proti svědění je dobrý lék Claritine. Claritine je volně prodejný a tlumí pocit svědění.

Zdroj: diskuze Úporné svědění kůže

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi RADA PROTI SVĚDĚNÍ VARLAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Machovsky.

Dobrý den. Mám delší dobu svědění na varlatech. Jak léčit. Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada proti svědění varlat

Svědění kůže na lýtkách

Svědění kůže na lýtkách bývá způsobeno sprchováním v horké vodě. Používejte ke sprchování spíše vlažnou vodu a uvidíte, že potíže odezní.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SVĚDIVÉ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Neustále mě svědí a pálí oči. Také mi z nich pořád teče jako když brečim..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění a pálení očí nasvědčuje na alergickou reakci. Na to pomáhá oční roztok Zaditen, který je jen na předpis. Doporučuji nechat si oči prohlédnout očním lékařem a případně také udělat alergické testy na alergologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba svědivé vyrážky

Nemocná játra

Svědění souvisí se špatnou funkcí jater, je jedním z jeho příznaků. Cholestáza je stav, kdy žluč nemůže řádně odtékat do tenkého střeva a produkty, které jsou jí odváděny, se hromadí v organismu. Svědění se zhoršuje v noci.

Zdroj: Příčiny svědění kůže

Poradna

V naší poradně s názvem POPRASKANE OČNÍ KOUTKY KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anajstol@seznam.cz.

ic mám oční koutky na očním jsem byla dvakrát a nic,mám prý jít na alergologii,alergie se neprokázala a na kožním taky nic jen mi dali ophtalmo-hydrokortison mast nezabrala a tak jsem použila ophtalmo-framykoin mast kterou mám pro psi a tak jakž takž zabírá v tom ,že sklidní to svědění,ale po všech hledáních jsem nabyla přesvědčení,že mám oslbenou imunitu a potřebuji vyčistit organismus a tak začínám detox čaj Lerox,Chlorella,B-komplex štávu z červené řepy.uvidíme a vám děkuji za rady.Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jano, jestliže Vám na svědění v očích zabírá framykoin, tak nejspíše jde o bakteriální nákazu očních sliznic. Takže je třeba někde získat recept na Maxitrol, který oko okamžitě sklidní a vyhubí přemnožené bakterie. Maxitrol si do postiženého oka kapejte 6 krát denně dvě kapky pod spodní víčko. Jestliže z nějakého důvodu nemůžete jít k lékaři pro recept na Maxitrol, tak užívejte pravidelně svůj ophtalmo-framykoin 3 krát denně si aplikujte tenkou linku masti pod spodní víčko do doby než obtíže vymizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Popraskane koutky kvasinky

Šampon proti svědění hlavy

Velmi účinné jsou jemné šampony. Naopak by se neměly používat keratolytické šampony. Také existují kosmetické výrobky, které mohou být použity po mytí vlasů pro zklidnění příliš citlivé pokožky hlavy.

Zde je vidět cena šamponu, který je účinný proti svědění hlavy: svědění hlavy cena.

Zdroj: Svědění hlavy

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nina.

Jak si mám pomoci od úporného svědění pokožky, když trpím na ekzémy? Docela mě to už psychicky ničí, jak se pořád musím škrábat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Moňula.

Jako úlevu od úporného svědění při ekzému si ulevuji ovesnou koupelí od topnaturu.

Zdroj: diskuze Svědění kůže

Svědění kůže na stehnech

Příčin svědění kůže na stehnech je velké množství, od suché kůže, alergické reakce, hormonálních vlivů až přes určitá vnitřní onemocnění. Škrábáním se svědění kůže zhoršuje, protože se uvolňují látky podporující pocit svědění. I zapocení svědění zhoršuje, proto je třeba intenzivnější v noci. Kůži zkuste promazávat například Ambiderman krémem (lze zakoupit v lékárně). Vylučte z potravy kořeněná jídla, citrusy, čokolády, ořechy, džusy a podobně. Pokud projevy přetrvávají, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Svědění dlaní

Svědění dlaní může způsobit i antibiotická léčba anebo může jít o projev dyshidrotického ekzému. V tom případě je vhodný protizánětlivý krém a eventuálně antihistaminika k celkovému užívání. Příčina může být alergická.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Svědění kůže na předloktí

Svědění kůže na předloktí může být alergického či psychogenního původu, pokud by nestačilo promazávání, kupte v lékárně některé volně prodejné antihistaminikum. Pokud by se obtíže stupňovaly nebo se objevila vyrážka, navštivte lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Společné svědění konečníku a pochvy

Společné svědění konečníku a pochvy s výsevem puchýřků může být různé etiologie. Může se jednat o herpetickou infekci, také to může být dystrofické onemocnění kůže vulvy, nebo se může jednat o projev alergie na sperma.

Léčba je individuální. Vychází se z příčiny svědění a ze zjištěného nálezu.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Svědění hlavy a vši

Svědění hlavy může postihnout i dítě. Pravděpodobně bude způsobeno vší dětskou. Nejvíce se tento převážně dětský parazit šíří v kolektivech. Vši vznikají nepřiměřenou hygienou. Na vlasech se při jejich výskytu objevují bělavé hnidy.

Zdroj: Svědění hlavy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP