Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ODSTRANĚNÍ BRADAVIC NA VIČKU POD OKEM

OBSAH

Diagnostika bradavic

Diagnostikování bradavic probíhá vizuální kontrolou, protože jsou viditelné pouhým okem. Lékař vám může udělat i kožní biopsii, což je odebrání malého vzorku bradavice, který je následně zkoumán pod mikroskopem.

Zdroj: Bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem SEBORRHOICKÉ BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Dobrý den, mám těchto bradavic dost. Zajímalo by mě, jestli neexistuje nějaký krém k odstranění těchto bradavic.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém bohužel žádný takový není. Seboroické bradavice jdou odstranit chirurgicky, lejzrem a malé jdou vypálit tekutým dusíkem.

Zdroj: diskuze Seborrhoické bradavice

Bradavice a chirurgická léčba

Někdy, vzhledem k rozsahu bradavic, není možné provést jejich odstranění vypálením dusíkem nebo kyselinou mléčnou a musí se přikročit k chirurgickému odstranění bradavic ostrou lžičkou při lokální anestézii. Po tomto zákroku jsou pro doléčení velice prospěšné koupele operované části v manganistanu draselném. Manganistan draselný, neboli hypermangán, pomůže vyškrábnuté bradavice totálně zacelit a zabránit jejich opakované recidivě.

Zdroj: Odstranění bradavic

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINĚJŠÍ ODSTRANĚNÍ BRADAVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonička.

Jedině zkusit nějakou alternativní metodu. Popsané jsou například tady: www.jakselecit.cz/ko…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejúčinější odstranění bradavic

Asklepion a odstranění bradavic na víčku

Asklepion, respektive Oddělení korektivní dermatologie, disponuje všemi typy nejmodernějších výkonových laserů (i několika na jeden problém). Díky tomu nabízí skutečně individuální přístup k vašim problémům. Vysoce populárními výkony tohoto oddělení jsou laserové odstraňování žilek, strií, akné, výrůstků, stařeckých skvrn, bradavic a tetování, rejuvenace pleti, diagnostika znamének a další. Zde vám tedy vyřeší i problém s bradavicemi na víčku.

Zdroj: Bradavice na očním víčku

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ BRADAVIC NA KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MILADA CHROMÁ.

PROSÍM O SDĚLENÍ ZPUSOBU OSTRANĚNÍ MALÝCH BRADAVIC NA KRKU DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vy nejspíše máte na mysli fibromy, což jsou takové visací bradavičky na kůži. Nejjednodušší způsob, jak se toho zbavit je podvázat fibrom vlasem a on sám do několika dní odpadne. Pokud se chcete dozvědět více, tak zde je celý článek, který se tomu věnuje www.ceskenemoci.cz/f…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění bradavic na krku

Úspěšnost

Odstranění bradavic pomocí česneku je metoda zdlouhavá, ale funkční. Pokud dodržíte veškerá pravidla bezpečné terapie, postižené místo se vám odvděčí zdravou kůží. Také se vyhnete zdlouhavému čekání před ordinací.

Zdroj: Česnek na bradavice

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKA NA OČNÍM VÍČKU I POD OKEM,KTERÁ STRAŠNĚ SVĚDÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den,prosím o radu.Z ničeho nic se mi na očním víčku objevila nějaká vyrážka,která svědí.Následným rozdráždění za neustálého tření si vyrážky se mi rozšiřila i pod oko a stále to postupuje dál.Již třetí den jsem se to snažila nechat v klidu,ale spíše se to zhoršuje.Nevíte co to muže být a hlavně z čeho?Kosmetiku mám několik let pořad stejnou.A jak to začít léčit.Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyrážka na očním víčku i pod okem,která strašně svědí.

Domácí léčba aftů

Afty se mohou potírat jodovou tinkturou a nechají se odeznít. Za týden se obvykle afty na jazyku zahojí.

Zdroj: Odstranění bradavic

Diskuze

V diskuzi ČÍM ODSTRANIT TMAVOU BRADVÍČKU POD OKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaclav štoček.

bradavička je tmavá asi 7mmx 5mmje ne horní tvářiasi 1,5cm pod okem v.š

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čím odstranit tmavou bradvíčku pod okem

Bradavice foto

Fotky, na kterých jsou vidět bradavice ve svých různých projevech na kůži a sliznicích, jsou zde: bradavice foto.

Zdroj: Odstranění bradavic

Diskuze

V diskuzi PALENI A SVEDENI KUZE POD OKEM I NAD OKEM A SVEDENI V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Dobry den uz druhy den mne svedi a pali dole v oku..pak to prejde pod kuzi pod okem a okolo oka mne pak svedi i na cele ..je to neprijemne...co to muze byt?dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Paleni a svedeni kuze pod okem i nad okem a svedeni v oku

Na bradavice je účinný Duofilm

Dnes již prakticky není důvod, proč se s bradavicemi na kůži tak dlouho trápit. Existuje na to bezvadná léčba, která Vás rozvinutých bradavic zbaví do půli roku a to navždy. Tedy než se znovu virem, který bradavice způsobuje, znovu nakazíte. Na léčbu bradavic použijte roztok Duofilm. Duofilm je účinný roztok na odstranění bradavic s koncentrovanými kyselinami mléčnou a salicylovou. Kyseliny salicylová a kyselina mléčná dokáží při společném účinku destruovat pokožku až na kožní škáru a tím dokonale doslova vypálí bradavici i s jejími kořeny. Důležité je při odstraňování bradavice Doufilm aplikovat důsledně jen na ní v intervalu 2x týdně. Přičemž jednou před aplikací se léčené místo obrousí pemzou nebo vhodným antibakteriálním pilníkem na ztvrdlou kůži a pak se hned nanese Duofilm. Po několika týdnech se bradavice začne zmenšovat, až se zcela ztratí a zbude po ní jen malá tečka – nepatrná jizva po bradavici. Pomocí léku Doufilm se dají vyléčit bradavice malinké, ale i starší, které jsou již pěkně rozlezlé někdy i právě až 1 centimetr široké. Čím dříve bradavice začnete odstraňovat roztokem Duofilm, tím dříve se jich zbavíte. Duofilm se dá koupit volně v lékárně a zde je uvedena jeho cena: Duofilm cena.

Zdroj: Odstranění bradavic

Poradna

V naší poradně s názvem PODVAZAT BRADAVICI NITÍ V PODPAŽDÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Je nebezpečné podvazovat bradavici nití v podpaždí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není to nebezpečné.
Zde je video návod, jak to provést rychle s podvázáním pomocí dentální nitě: youtu.be/Llpet-INOMQ
Zde je návod na odstřižení visací bradavice: youtu.be/O6GK40odxTc
A zde je návod na odstranění visacích bradavic pomocí zubní pasty za jeden den: youtu.be/yIaf7JVYVvM

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění bradavic na krku

Příznaky bradavic

Bradavice mají širokou škálu tvarů a velikostí. Mohou se objevit s hrubým povrchem, nebo mohou být rovné a hladké. Vzhled ovlivňují i malé krevní cévy rostoucí do bradavice. U plantárních bradavic tyto cévy vypadají jako tmavé tečky objevující se uprostřed bradavice. Většina bradavic má deformovaný tvar a nezpůsobuje bolest. Naopak bradavice vyskytující se na spodní části nohy nebo mezi prsty bolest způsobovat mohou.

Zdroj: Bradavice

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dazrada.

Dobrý den,byla jsem na odstranění vaginálních bradavic,byl mi odstraněn kousek čípku a výsledky mám1.Doktor mi řekl,že bych se měla očkovat,ale je mi35let a již žiju sexuální život.Můžete mi prosím poradit,jestli to má cemu se nechat naočkovat.Děkuji za odpověd.Prosím napište mi ji na můj email. S pozdravem Dana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Šíření bradavic

Bradavice se šíří přímým kontaktem s lidským papilomavirem. K nákaze bradavic může dojít opětovně. Můžete se nakazit od jiné osoby, sdílením ručníku, holicího strojku nebo jiných osobních věcí. Po kontaktu s lidským papilomavirem trvá i několik měsíců, než se bradavice objeví.

Zdroj: Bradavice

Budete potřebovat paličky českého česneku, obinadlo, plátěné hadříky a trpělivost. Před použitím česneku, je třeba dezinfikovat a osušit plochu pokožky s bradavicí. Umyjte si ruce a poté omyjte bradavice. Použijte teplou vodou a mýdlo. Vysušte místo bavlněným hadříkem. Použité textilie vyperte. Na bradavici naneste očištěný rozdrcený česnek, zakryjte obvazem nebo kouskem lepicí pásky. Pokud máte na rukou otevřené rány, chraňte ruce gumovými rukavicemi. Gumové rukavice složí k ochraně proti dalšímu rozsevu bradavic i proti pálení česneku při kontaktu s otevřenou ránou. Léčba nefunguje přes noc. Musíte proces opakovat každý den. To znamená sejmout obvaz nebo pásku, ránu otřít a vysušit, nanést česnek a znovu zakrýt. Kúru aplikujte denně po dobu 3–4 týdnů. První výsledky uvidíte za 6–7 dní, kdy se pomalu začne odlupovat zrohovatělá kůže. Tu opatrně odstraňte a vyhoďte a povrch dezinfikujte. Jinak by došlo k rozmnožení bradavic. K odstranění zrohovatělé kůže můžete použít i pilníček, který také během kúry dezinfikujte a po léčbě vyhoďte.

Zdroj: Česnek na bradavice

Diskuze

V diskuzi BABKA KOŘENÁŘKA LÉČBA SVĚDIVÝCH BRADAVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Balšánková.

Dobrý den, poradí mi někdo? Manžel trpí již 5 let velmi svědivou vyrážkou hlavně na zádech, dále na horních končetinách i na hrudi. Pokožka zrudne, silně pálí a svědí tak, že se neubrání škrábání , až má jizvy na pokožce, které hodně krvácejí.
. Lékaři po prohlídce nezjistili příčinu vzniku
vyrážky a neustále ordinují mast na promazání pokožky, dálší proti svědění s kortikoidy, která se nesmí moc často používat. Závěrem mi bylo řečeno"jak to přišlo, tak to odejde, nebo to bude mít do konce života". Vyrážka se objevila po vypalování černých bradavic na zádech a od té doby se bradavice neustále množí, svědí a způsobují velké trápeníé jak mně, tak manželovi. Byla bych velmi vděčna ¨všem, kteří něco podobného zažili o radu, jak se této velmi úporné vyrážky zbavit. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dap.

hmm,mému tátovi pomohlo pití Karlovarské minerálky - asi po 2 měsících bradavice samy zmizely.
Ale to měl jen černé bradavice(svědící),vyrážku ne.
Je ale možné,že to "něco pro tělo nevhodné" když se u vás nemůže zapouzdřit do bradavic,pak se projeví vyrážkou

Zdroj: diskuze Babka kořenářka léčba svědivých bradavic

Bradavice a domácí léčba

Česnek s citrónem nebo octem na bradavice

Česnek a ocet je účinný domácí lék na odstranění bradavice. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku a přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme.

Na bradavice ocet s cibulí

Podobně funguje při odstraňování bradavice i cibule a ocet. Cibule se nechá namočit v octu zhruba 24 hodin. Pak se macerovaná cibule na noc přiloží na bradavici a obváže třeba fáčem. Za 10 dnů je po bradavicích.

Banánová slupka na bradavice

S oblibou se také na léčbu bradavic používá slupka od banánů. A jak se s banány léčí bradavice? Vždy po večerní koupeli nohou přiložte na bradavice vnitřek z banánové slupky a zafixujte obynadlem. Banán nechte na bradavici působit přes noc. Po týdnu bude bradavice měkčí a zmizí bolest, po dvou týdnech se bradavice viditelně scvrkne. Po šesti týdnech banánové kůry na bradavice bradavice zcela zmizí.

Cibulová mast

Cibulová mast změkčuje zrohovatělý povrch bradavic, napomáhá jejich olupování a také zpomaluje jejich růst.

Zdroj: Odstranění bradavic

Bradavice na jazyku

Někdy se setkáváme s otázkami, jak odstranit bradavice na jazyku. V těchto místech, na sliznicích jazyka, se bradavice objevují jen velmi zřídka. Pokud se zde objeví, tak se nevypalují, ale odstraní se vyříznutím. Vždy tento zákrok musí odborně provést lékař. Lidé si často pletou bradavice na jazyku s afty. Afty jsou naopak na jazyku velmi časté a způsobují je alergické reakce, popřípadě také často předávkování vitamíny řady B a nebo naopak jejich nedostatek.


Zdroj: Odstranění bradavic

Odstranění kožních výrůstků na očních víčkách

Pokud má bradavička hluboký kořen, tak je potřeba ji odstranit vyříznutím. Jinak ji lze ošetřit upálením a vypálením kořene. Ale jen ty na povrchu kůže. U hlubších bohužel hrozí jejich opakovaný výskyt, protože se nevypálí zcela. Tento výkon zdravotní pojišťovna nehradí a stojí 1 000 Kč.

Zdroj: Bradavice na očním víčku

Obrázek

Zde můžete vidět, jak vypadají milia na víčku.

Zde můžete vidět, jak vypadají xantelasmata.

Zdroj: Tukový výrůstek na očním víčku

Mílie na očním víčku

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie na očním víčku.

Zdroj: Mílie

Xantelasma fotky

Fotografie, na kterých jsou vidět xantelasma, jsou zde: žluté mastné fleky na očním víčku foto.

Zdroj: Ukládání cholesterolu na očním víčku


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP