Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ODSTRANĚNÍ KUŘÍHO OKA LASEREM

OBSAH

Chirurgické odstranění kuřího oka

Kuří oko je možné odstranit pomocí sterilních chirurgických nástrojů jako je dláto a ostrý skalpel. Postup, jak probíhá chirurgické odstranění kuřího oka, je vidět tady: kuří oko chirurgie.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den.Obracím se na vás s velkou prozbou o radu a zároven pomoc!Jsem řidič autobusu městké hromadné dopravy!Bohužel jsem začal mít problémy s hemeroidy!!!Z tohoto důvodu se na vás obracím,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbližší místo,kde se odstranuje tento problém lejzrem???Bydlím v Mostě!!!Předem děkuji za vaší pomoc a radu!!!Se srdečným pozdravem Jaromír Žák.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejblíže od Mostu provádí abulantní odstranění hemoroidů laserem v Praze:
- na soukromé klinice HemoClinic www.hemoclinic.cz/
- na klinice ProctoClinic www.onclinic.cz
- v ambulanci MUDr. Zbyněk Dvořák www.chirurgie-dvorak.cz

Zdroj: diskuze Hemeroidy lejzrem

Cena za odstranění tetování

Cena za odstranění tetování je závislá na spoustě jevů. Pokud zvolíme metodu odstranění krémem, je důležité si uvědomit, že tyto krémy stojí asi 1 300 – 1 500 Kč (obvykle je třeba si je nechat poslat, protože k dostání jsou hlavně v Americe) a tuba vydrží asi 2 měsíce (záleží na velikosti tetování). Obvykle je třeba krém používat zhruba rok. Takže se cena může vyšplhat na několik tisíc a přitom výsledek není zaručený.

U metody odstranění laserem je cena také vysoká, ale kvalita odstranění bývá o něco lepší. I zde je důležitý rozsah tetování, obvykle si salóny účtují za 1 cm2, cena je také závislá na tom, o kolikáté ošetření se jedná. První ošetření bývá nejdražší. Čím je tetování větší, tím je cena za ošetření nižší. Pokud je tetování velké do 10cm2 obvyklá cena za první ošetření je kolem 170 Kč, u dalších se cena postupně snižuje. Pokud je velké nad 40 cm2, cena se pohybuje kolem 110 Kč za první ošetření. Cena dalších ošetření se postupně může dostat až na půlku.

Zdroj: Odstranění tetování

Diskuze

V diskuzi NA AFTY LASEREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Malcharová.

Dobrý den, mám dotaz: je možno léčit afty laserem? Kde to dělají? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na afty laserem

Odstranění žlučníkových kamenů laserem

Laserová terapie není zatím v ČR příliš rozšířena. Standardně se řeší žlučové kameny laparoskopicky, s velmi rychlou rekonvalescencí.

Zdroj: Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ ŽLUTÉ MASNÉ FLEKY NO OČNÍM VYČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Gizmanova.

Dobrý den,mohl byste my doporučit specializovanou klinyku, kde my toto odstraní,mám to na obou víčkach jsem s Teplic.Kolik stoji tento zákrok a jak se odstranuje? jsem už v zoufale situaci strašně mně to optěžuje děkuji za radu s pozdravem Gizmanova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka0123.

zdravím nechala jsem si ty mastné fleky v okolí očí a víček odstranit na leser klinika Jablonec nad Nisou.Cena byla 2000 Kč ale fleky jsou pryč.Odstraňují to laserem a nebolí to!!!

Zdroj: diskuze Odstranění žluté masné fleky no očním vyčku

Depilace laserem

Depilace laserem patří k těm nejvhodnějším metodám, pokud se chloupků chcete zbavit natrvalo. Je to nejúčinnější metoda, ale její velkou nevýhodou je finanční náročnost. Touto metodou se vám chloupky neodstraní napoprvé, proto je nutné podstoupit několik zákroků, aby bylo odstranění trvalé. A tím pádem je to drahé. Laser zničí kořínek chloupku dle intenzity pigmentu. Proto je tato metoda vhodná především pro ty, kdo mají tmavé chloupky.

Zdroj: Depilace

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Piatková.

Dobrý den.
Mám na obličeji pigmentové skvrny a kožní lékařka mi doporučila odstranění laserem.
Byla jsem již na dvou sezeních na klinice YES VISAGE a mám jít ještě na třetí. Na klinice mi řekli, že po třech zákrocích by to mělo zmizet. Ale po dvou zákrocích nevidím žádné zlepšení, vůbec se mi neolupuje pokožka, prostě nic. Jen mi to na chvíli ihned po zákroku laserem zčervená a než přijdu domů, jako bych nikde nebyla. Uvažuji, že na třetí sezení již nepůjdu, přijde mi to vyhazování peněz. Prosím o Váš názor.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem
Hana Piatková, Ostrava

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Jak odstranit kuří oko video

Zde je seznam videí s různými způsoby odstranění kuřího oka v domácích podmínkách: jak vydloubnout kuří oko video.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem POUŽITÍ ČERNÉ MASTI S ICHTYOLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Casio.

Dobry den,

masticka je vhodna aj na fordyce spot?
Dakujem za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Fordyce spots jsou neškodné. Nejsou způsobeny žádnou chorobou. V mnoha případech nejsou ani patrné. V některých případech však mohou být nevzhledné.
Léčba spočívá v jejich chirurgickém odstranění, ošetření laserem nebo léčbou medikamenty. Léčba ke zmenšení nebo odstranění skvrn Fordyce zahrnuje kyselinu bichloroctovou, topický tretinoin a orální isotretinoin. Černá mast s ichtyolem neobsahuje ani jednu z uvedených látek používaných k léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Použití černé masti s ichtyolem

Bělící krém na odstranění tetování

Jedním ze způsobů, jak lze zkusit tetování odstranit, je použít krémy k tomu určené. Jedná se v podstatě o bezbolestnou metodu, která ale není tak efektivní a má být znatelně levnější než odstranění tetování laserem. Tyto krémy se aplikují přímo na tetování. Příkladem je systém tří krémů ProFade, které mají odstranit všechna tetování bez ohledu na věk tetování, barvy a hloubku tetování. Dalšími krémy na kosmetickém trhu jsou TatBgone, Tattoo-off, tyto krémy se prodávají hlavně v Americe. Výrobci všech těchto krémů samozřejmě tvrdí, že krémy jsou účinné. Obvykle ale tyto krémy způsobí jen vyblednutí tetování, pokud se používají několik měsíců. Právě kvůli dlouhodobému používání těchto krémů, se může i tato metoda odstraňování pěkně prodražit.

Zdroj: Odstranění tetování

Diskuze

V diskuzi RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den otče Pleskači,prosím o radu - atopický ekzém. Synovec /44 let/ od mala trpí atopickým ekzémem. V rodině otce se vyskytovala tuberkuloza. Pracuje jako stolař.Syn 9 let,atopický ekzém + astma. Už se obrátil i na lékaře-homeopatika. Má "zanesené ledviny a játra ". Dostal homeopatika,pokud nezaberou tak léčba světlem. Prosím o Vaši radu. Děkuji a s pozdravem Zuzana Zemanová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Čechovská.

Dobrý den, otče Pleskači. Trápí mně ploché bradavice různé velikosti, které se mi v průběhu let rozesely po celém trupu a po rukou. Je to velká vada "na kráse" a vadí mi to, i když už mám svoje roky (63 let) Je jich mnoho a stále přibývají. Lékařka dermatoložka mi řekla, že se jedná o virus a v podstatě kromě seškrabávání, nebo odstranění laserem není léku. Při tom počtu bradavic bych se nedoplatila. Nemáte prosím jinou radu?
Děkuji Vám předem a přeji Vám hodně zdraví.
Eva Čechovská

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače

Vyříznutí kuřího oka

V případě velkého kuřího oka je možné provést vyříznutí při lokálním znecitlivění, požádejte o to svého kožního lékaře nebo kontaktujte kožního lékaře, který tyto zákroky provádí.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Diskuze

V diskuzi KRÉMY NEPOMOHLY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

Já jsem zkoušela na žilky různé krémy, ale žádný mi nepomohl. Vyřešil to až zákrok laserem tady: www.medicomvip.cz/la…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krémy nepomohly

Vyhlazení vrásek laserem

Vyhlazení vrásek laserem je rychlé, bezpečné a vysoce účinné. Metoda vyhlazování vrásek laserem spočívá ve vysílání speciálních paprsků, které v podkoží vyhloubí stovky drobných tunýlků. V nich dochází ke shlukování starších buněk. Ty organismus přirozenou cestou vyloučí. Zbylé tkáně vysílají tělu signál o potřebě regenerace, čímž dochází v ošetřených partiích ke zvýšené tvorbě kolagenu. Díky tomu vrásky postupně mizí a pleť se vypíná. Zároveň se ztrácí většina pigmentových skvrn a jiných defektů pleti. Před samotným ošetřením je vhodné absolvovat nejprve konzultaci s lékařem. Dle typu vrásek a jiných vlastností pokožky určí specialista vhodnou metodu omlazení pleti. Samotné ošetření nevyžaduje žádnou speciální přípravu. Vyhlazení vrásek laserem probíhá ambulantně a trvá v průměru 30 minut. Dle typu pleti a zvolené metody ošetření je třeba 1 až 4 sezení pro dosažení dokonalého výsledku. Ošetření je bezbolestné, doprovází jej pouze mírné pálení jako při delším pobytu na slunci. Po ošetření může být vyhlazená oblast 1–2 dny zarudlá nebo mírně oteklá. Část ošetřené pokožky se odloučí a nahradí se novou, pružnější vrstvou. Odstranění vrásek laserem je vhodné pro zdravé osoby starší 18 let. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám.

Zdroj: Vrásky

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVNÍ LÉČBA ASTMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Růžička.

Co léčba astmatu vodíkem???

Viděl jsem léčbu MLS laserem na longCOVID. Nešlo by i na astma??


Děkuji a s pozdravem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alternativní léčba astmatu

Náplast na kuří oka

Náplastí na kuří oka je celá škála. Vhodné jsou hydrokoloidní náplasti, které urychlují odstranění kuřího oka. Tlumí bolest při došlapu v obuvi. Hydrokoloidní polštářek změkčuje kuří oko, napomáhá tak k jeho hojení a regeneraci kůže. Tvar náplasti umožňuje lepší přilnutí a přizpůsobení se vaší pokožce. Náplast je průsvitná, takže můžete sledovat ránu i její okolí. Výše popsané náplasti zakoupíte například pod názvem Cosmos – Náplast na kuří oka.

Nová celohydrokoloidní náplast Cosmos „Na kuří oka Twin tec“ se dvěma vrstvami hydrokoloidů je určena pro dvojí ochranu a účinnou léčbu kuřího oka. Mírní tlak a bolest, je diskrétní a prodyšná, snadno se odstraňuje. Je voděodolná. Více se těchto produktech dozvíte zde.

Tento typ náplastí je dostupný v lékárnách nebo prodejnách se zdravotnickými prostředky.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Diskuze

V diskuzi XANTELASMA ODSTRANENI OČNÍCH VÍČEK TEPLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den kam prosim na odstraneni xantelasmi na horních víčkach v Teplicich děkuji s pozdravem Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Klinika CLT, spol. s.r.o.
Císařské lázně
3. patro
Laubeho nám. 2
415 01 Teplice

Mob.: +420 724 666 355

Telefon: +420 417 977 800

Zdroj: diskuze Xantelasma odstraneni očních víček teplice

Laser a jsem bez brýlí!

Nejen u dospělých, ale čím dál častěji i u dětí je možné zlepšit zrak třeba laserem. Někteří lékaři se tomu nebrání, jiní upozorňují na to, že dětské oko se vyvíjí až do 20. roku života, a první operace v dětském věku tak nemusí být poslední. Laserem je zlepšován zrak tisícům dospělých Čechů. Lékaři jim základní oční vady odstraní během několika minut. Pacienti už večer mohou sledovat televizi nebo pracovat na počítači bez svých, dříve nezbytných, brýlí. 
 

Zdroj: Laserové operace očí

Diskuze

V diskuzi RE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HanaBy.

tak už si kolegyně vybrala, půjde na ošetření vrásek laserem. Už se také objednala, tak jsme všechny zvědavé jak bude vypadat po ošetření, reps. jak moc jí to vyhladí vrásky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re

Odstranění tetování laserem

V dnešní době je metoda laserového odstranění nejoblíbenější. Klient by si měl ale uvědomit, že se nemusí setkat s úspěchem, a to zvláště tehdy, byla-li barva zavedena příliš hluboko pod kůži. Navíc se jedná o poměrně zdlouhavou a náročnou proceduru, která se musí absolvovat několikrát. Ani finanční stránka zákroku odstranění není zanedbatelná, což je fakt, který by si měli uvědomit i ti, kteří se pro tetování teprve rozhodují. Odstranění tetování laserem je asi nejmodernější a nejvíce efektivní metoda, přestože se nejedná o jednoduchou záležitost. Odstranění laserem nepatří k úplně bezbolestným metodám, bolest je v podstatě podobná té, kterou pacient cítil, když se nechal tetovat.

Tato metoda funguje tak, že laser vysílá impulzy světla pod kůži, které barvy v tetování rozbíjí na malé části, jež dokáže lidský imunitní systém vyloučit z těla během několika týdnů. Pokud si klient zvolí tento způsob odstranění tetování, měl by mít na paměti, že nemůže čekat zázraky. Jedna návštěva k úplnému odstranění tetování opravdu stačit nebude.

Než dojde k samotnému zákroku odstranění tetování, čeká klienta nejprve konzultace v salónu, při které ho seznámí s časovou a finanční náročností a proveditelností zákroku. Zároveň na kůži klienta provedou test účinnosti laseru a citlivosti laseru na kůži.

Ve většině salónů se na tetování před použitím laseru nanese lokální anestetický gel (alespoň u větších tetování). Výhodou laseru je, že nepůsobí na okolní tkáň tetování. Průběh zákroku je v podstatě při každém sezení stejný. Počet těchto sezení je individuální, ale měly by se opakovat v rozmezí 5 - 12 týdnů. Doba hojení se také nedá přesně určit, u každého jedince je to jinak, ovlivňuje to jeho imunitní systém. Počet sezení je dán i rozsahem tetování, většinou se jedná o 2 - 4 sezení. Navíc se může stát, že se po tomto zákroku na místě tetování objeví malé puchýřky, které by ale měly za pár dnů zmizet. Laser obvykle nezanechává jizvy, pokud se neobjeví alergická reakce. Po absolvování zákroku je třeba se vyhnout těsnému oblečení, koupání v bazénu a slunění. Je důležité místo tetování chránit opalovacím krémem s vysokým UV faktorem (faktor 50). Obvykle hned po zákroku je viditelné zesvětlení, ale před dalším zákrokem tetování zase částečně ztmavne.

Zdroj: Odstranění tetování

Léčba laserem

Jedná se o laserové snesení/odpaření pohlavně přenosných virových bradavic. Většinou stačí místní znecitlivění hodinu před zákrokem pomocí anestetického krému (200 Kč) bez nutnosti injekční anestezie. Zákrok je tak většinou nebolestivý. Do tří dnů se vytvoří v místě ošetření stroupky, které se do dvou týdnů od zákroku odloučí. Poté je vhodná kontrola, kdy lze na případné zbytky bradavic aplikovat mast Veregen k doléčení. Při ošetřování větších bradavic nelze vyloučit nutnost dalšího ošetření laserem, přičemž cena ošetření je úměrná velikosti projevů a rozsahu postižení.

Zdroj: Léčba kondylomat

Jak se zbavit žilek na nohách?

Křečové žíly jsou vlastně rozšířené žíly, které mohou být namodralé, červené nebo mohou mít barvu těla. Často vypadají jako dráty objevující se ve zkroucené nebo vypouklé formě. Zároveň mohou být oteklé nebo vyvýšené nad povrch kůže. Tyto žíly se často vyskytují na stehnech.

Faktory zvyšující jejich vznik

  • zvyšující se věk
  • rodinná anamnéza
  • hormonální změny
  • těhotenství
  • obezita
  • nedostatek pohybu
  • vystavování se slunečnímu záření

Odstranění rozšířených metličkových žilek se provádí velmi snadno laserem. Správnou péčí lze žilkám na nohou také předcházet, velmi důležitá je neustálá ochrana proti slunečnímu záření a extrémním výkyvům teplot. Žilky mohou být svou existencí později důvodem vzniku takzvané růžovky a celé řady zánětlivých změn na pokožce.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jiří Dvořák

Nina Vinšová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP