Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ODSTRANĚNÍ PIGMENTACE V OBLIČEJI

OBSAH

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Chtěla bych se zeptat,zda někdo nemáte zkušenost,nebo radu. Udělal se mi tmavý pruh pod nosem,pigmentace,jako,když mám knírek,jem to od sluníčka,mažu se 50,i ruzné kremy na bělení mám vyzkoušené,bohužel nic nepomohlo,nevíte,co s tím?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Na pigmenty jen alex laser, chemický peeling, nic jiného mi nezabralo a to jsem zkoušela vše.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Jaterní skvrny na nohou

Nahnědlých skvrn na kůži si obvykle všímáme až u seniorů, když jsou výraznější a ve větším množství. Na „tmavé skvrny na noze“ si ale zaděláváme již v poměrně mladém věku. Takzvané stařecké skvrny, někdy nazývané jaterní skvrny (odborným názvem aktinická pigmentace), jsou světlejší či sytě hnědé nepravidelné skvrny, objevující se nejčastěji v obličeji, na rukou a v dekoltu, také ale na krku a později i na nohou.

Příčiny

V závislosti na genetických vlohách postihnou tyto skvrny obvykle postupně v určitém rozsahu každého. Pokud jich není mnoho a nejsou spojeny s dalšími mnohočetnými aktinickými projevy, nemusí ani nutně esteticky vadit.

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadají jaterní skvrny.

Odstranění

Odstranění stařeckých skvrn nebývá jednoduché. Kromě běžné kosmetické péče jsou vhodné jemné peelingy především v zimním období, u již rozvinutých skvrn někdy pomáhají středně silné peelingy či zákroky laserem. Odstranění však bývá svízelné, řadu skvrn lze odstranit pouze částečně, často jen zesvětlají. Navíc po těchto zákrocích je ošetřená kůže obvykle velmi citlivá na další UV záření a při náhodném či neuváženém pobytu na slunci se skvrny mohou poměrně rychle tvořit znovu.

Další možností je na stařecké skvrny použít citron. Citron je totiž účinný zesvětlovací prostředek. Skvrny se mají potírat denně neředěnou citronovou šťávou, například pomocí jemného štětečku, a výsledek by se měl dostavit během tří měsíců.

Zdroj: Hnědé skvrny na dolních končetinách

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan pešta.

DOBRY DEN MAM SKVRNY NA OBLIČEJI VEDLE OČI A NEVIM JAK SE TOHO ZBAVIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte na kožní. Tam Vám skvrny vyšetří a řeknou Vám co je to za typ kožního projevu. Podle toho Vám také doporučí možné způsoby odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SKVRNY NA OBLIČEJI

Význam pigmentu v očích

Makulární, oční pigment je umístěn v zadní části oka na sítnici. Oční pigment hraje velkou roli při ochraně čípků a tyčinek, které jsou umístěny za sítnicí oka a jsou zodpovědné za centrální vidění. Zdravý, silný a hustý oční pigment slouží jako vnitřní sluneční brýle, které blokují příliv modrého světla, které by mohlo oko poškodit.

Výhodou zvýšené oční pigmentace je nejenom ochrana tyčinek a čípků, ale je důležitá z důvodu ochrany před makulární degenerací, která vzniká při nízkém makulárním pigmentu.

Zdroj: Oční pigmentace

Diskuze

V diskuzi OBNOVA TVORBY PIGMENTACE KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Jílková.

Má někdo zkušenost s obnovou pigmentu po poranění kůže na pleti?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obnova tvorby pigmentace kůže

Léčba pigmentace

Odstranění pigmentových skvrn nemusí být jen záležitostí laserové operace. Pigmentové skvrny na tváři i na zbytku pokožky je možné úspěšně eliminovat užíváním vhodné kosmetiky. Poradíme vám, jak účinně předcházet jejich tvorbě a jak je odstranit v případě, že se již na vaší pokožce objevily.

Pigmentové skvrny nás nejčastěji trápí na tváři. Vznikají z mnoha různých důvodů, většinou při odstranění vrchní vrstvy kůže. K tvorbě nevyžádaných skvrn tak má především sklon pokožka vysušená, zjizvená a také pokožka, na níž je aplikován parfém nebo jemu podobný přípravek. Tvorba skvrn může být ovšem také zapříčiněna hormonálním faktorem, špatnou funkcí jater nebo nedostatkem vitamínů. Důvodem výskytu dále může být hormonální léčba a užívání některých léků.

Pokud se již pigmentové skvrny na pokožce nebo obličeji vyskytly, je na čase začít přemýšlet o způsobu jejich odstranění. Velkým pomocníkem může být například speciálně vyvinutá kosmetika, především pak krémy a gely určené k odstraňování těchto nedokonalostí pleti. Krémy odstraňují již existující hnědé skvrny a zabraňují tvorbě nových. Mnohdy také obsahují vitamín C, který posiluje pokožku, a jsou obohaceny o UV ochranu, která pleť chrání před nevhodným slunečním zářením. Důležitá je v tomto případě i následná důkladná péče o pokožku a ochrana před slunečním zářením. Mimo tuto speciálně vyvinutou kosmetiku je velmi vhodné organismu pomoci dostatečným přísunem vhodných látek. Konkrétně se jedná o vitamín C, zinek a beta-karoten.

Způsoby odstranění pigmentových skvrn:

  • přírodními a kosmetickými přípravky
  • potravinovými dopňky a léky
  • laserem
  • chemickým peelingem
  • intenzivním pulzním světlem
  • chirurgicky

Zdroj: Domácí recepty na pigmentové skvrny

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Ústní voda nemá vliv na popraskané žilky v obličeji. Praskání žilek je způsobené nízkou elasticitou cév, která je ovlivněna buď dědičností anebo věkem. Krev se z drobných cév vylije a už nevstřebá, což způsobuje fleky. Odstranění je možné například laserovou terapií, ale předcházet praskání cév lze posilováním jejich stěn.

Hezký den,
Zdraví-léčba.cz

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Jak odstranit červené fleky v obličeji

K odstranění červených fleků na obličeji se nejčastěji používá laser. Laser dokáže odstranit nejen červené fleky v obličeji, ale také jizvy po akné. Nejmodernější laserové systémy dnes dokáží tyto poruchy odstranit, aniž by zanechaly po sobě jizvy. U některých lidí se laserem dá oheň na kůži odstranit zcela, u některých jen z části. Léčba laserem spočívá v úzkém zaměření laserového paprsku, který reaguje na hemoglobin - červené barvivo a jeho působením se zataví cévní kapiláry, které se pak přirozeně po zákroku zahojí - tělo je vstřebá a nejsou pak tolik vidět. Trvání laserové léčby a počet ošetření závisí na typu a rozsahu vady kůže a může se u každého lišit. Často je nutné absolvovat více sezení k dosažení optimálních výsledků. Tyto zákroky jsou prováděny v rámci estetické mediciny a nejsou tedy hrazeny zdravotními pojišťovnami. Z finančního hlediska je třeba u tohoto zákroku počítat s jistými náklady, které pro odstranění těchto vad bude nezbytné obětovat. Bližší informace získáte v některém z laserových center, například zde http://www.asklepion.cz/problemy/metlicky-modre-zilky-cevni-zil.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ FLÍČKY NA TĚLE STAROBNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosípotřebuji radu.na bříšku se mně před par lety udělaly hnědé flíčky.mám jen problém v létě,když si chci vzít dvoudílné plavky.je mně už přes padesát,ale ráda bych kdyby šly nějak odstrnit,ale bez bolestně.jestli to jsou flíčky starobní,tak nevím.jsou jen malé,velikosti-1-2,5mm.prosím o radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Některé pigmentace jdou bezbolestně odstranit pomocí lejzru. Tato služba je dostupná ve větších městech a pacient si ji hradí celou sám.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnědé flíčky na těle starobní

Bílé fleky na obličeji

Bílé fleky na obličeji mohou mít mnoho příčin, viz níže.

Příčiny

Příčinou vzniku bílých fleků v obličeji může být onemocnění štítné žlázy. Pokud se objevují tečky s vyblednutím o velikosti 1–2 mm a pokud se vyskytují na hrudníku a objevily se na opálené kůži, může jít o světlou variantu výsevu mykotické infekce.

Obrázky

Takto mohou vypadat bílé fleky na obličeji.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kuchta.

Dobrý den, mohu se zeptat, máte nějaké vedlejší účinky při použití Silnadefil 100mg ? předem děkuji za info, hezký den, Zdeněk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Sildenafil u mě způsobuje mírný otok v obličeji a růžové vidění. Na krevní tlak to u mě nemá žádný vliv.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ TUK NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Asus.

zdravim mam takovej problem udělaly semi asi dvje kuličky na obličeji jsou pohiblive a kdiš se pokoušim je vimačknout tak mi zních teče takova vodička nevim coto je a jak setoho zbavit čet jsem že napřovat z heřmankem pak to propichnout jehlou a vimačknou chtěl bych radu jak to udělat abych se toho mohl zbavit a jestly mi nezustane na obličeji nějaka ta durka nebo něco takoviho prej jsou to milie nebo jak se tomu spravně řika prosim napište mi do mejlu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladka.

byla jsem na kosmetice, kde mi několik milií odstranily. U vnějšího koutku oka se mi druhý den po odstranění udělala bulka o velikosti hrášku, zprvu to bolelo nyní je to v klidu. Obávám se, že se to nevstřebá a budu muset navštívít chirurgi.

Zdroj: diskuze Podkožní tuk na obličeji

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Piatková.

Dobrý den.
Mám na obličeji pigmentové skvrny a kožní lékařka mi doporučila odstranění laserem.
Byla jsem již na dvou sezeních na klinice YES VISAGE a mám jít ještě na třetí. Na klinice mi řekli, že po třech zákrocích by to mělo zmizet. Ale po dvou zákrocích nevidím žádné zlepšení, vůbec se mi neolupuje pokožka, prostě nic. Jen mi to na chvíli ihned po zákroku laserem zčervená a než přijdu domů, jako bych nikde nebyla. Uvažuji, že na třetí sezení již nepůjdu, přijde mi to vyhazování peněz. Prosím o Váš názor.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem
Hana Piatková, Ostrava

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi XANTELASMA ODSTRANENI OČNÍCH VÍČEK TEPLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den kam prosim na odstraneni xantelasmi na horních víčkach v Teplicich děkuji s pozdravem Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Klinika CLT, spol. s.r.o.
Císařské lázně
3. patro
Laubeho nám. 2
415 01 Teplice

Mob.: +420 724 666 355

Telefon: +420 417 977 800

Zdroj: diskuze Xantelasma odstraneni očních víček teplice

Mechanické odstranění silikonu

Mechanické odstranění silikonu – jedná se o metodu, která vyžaduje velkou opatrnost a přesnost, aby nedošlo k poškození čištěného povrchu. Staré silikonové těsnění lze odstranit odlamovacím nožem, škrabkou nebo stěrkou. Mělo by se to dělat velmi opatrně, právě proto, že čištěný povrch lze snadno poškrábat. Důrazně doporučujeme, abyste se nejdříve pokusili odstranit silikon domácí metodou - odstranění silikonu octem.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi PIGMENTACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Janíková.

Jediná pomoc při odstraňování, vybělení různých pigmentových skvrnek je gel od Biodermy White Objective. Já jej používám již několik let...a už budu muset stále......přírodní bělení nedoporučuji nikomu, nepomáhá a ještě hrozí poškození pleti. Je také dobrý chemický peeling, také jsem vyzkoušela....je potřeba si připravit finanční prostředky.... Nejlepší ze všeho je se s pihami a skvrnkami smířit......a preventivně se chránit.....

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentace

Bílé skvrny na kůži v těhotenství

Těhotenství s sebou přináší hormonální změny i v podobě změny pigmentace. Některé skvrny po porodu zase samy vymizí, s některými se budete muset smířit.

Příčiny

Depigmentace v těhotenství vzniká v důsledku hormonálních změn během těhotenství. Příčinou depigmentace může být například poranění (jizvy), zánětlivá onemocnění kůže nebo aplikace léků a chemikálií na kůži.

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá depigmentacetěhotenství v podobě bílých skvrn.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Výživa pro pěkně zbarvené oči

Je možné změnit barvu očí prostřednictvím jídelníčku? Alternativní léčba doporučuje konzumaci zeleniny, kdy příjem syrové stravy může zlepšit krevní oběh, odplavit špatné toxiny z těla a následně reformovat pigmenty v očích. Tyto účinky prý mohou způsobit, že lidé zaznamenají překvapivou změnu v barvě očí. Říká se, že prostřednictvím těchto potravin může duhovka změnit svůj pigment regenerací nových buněk, ale toto téma je stále předmětem výzkumu a potřebuje více testů a klinických studií.

Zdroj: Oční pigmentace

Bílé fleky na kůži po opalování

Mírná expozice UVB záření pomáhá vytvářet přirozenou bariéru pokožky (obranný mechanismus kůže), která chrání tělo před nadměrným UV zářením. UVB záření stimuluje tvorbu melaninu, který jako „čepička“ obklopí jádro buňky a tím chrání její DNA (pigmentace) a zároveň působí na vytváření takzvané sluneční mozolnatosti – zesílení pokožky. Jestliže se vytvoří optimálně obě vlastní kožní ochranná opatření (pigmentace a zesílení), lze dosáhnout dvojnásobného až čtyřnásobného zvýšení ochranné kapacity pokožky. Při umělém ozařování v soláriu probíhají tytéž procesy jako u přírodního slunění. Pokud není tato přirozená ochrana vytvořená a nepoužívají se vhodné ochranné opalovací krémy, může dojít ke spálení kůže a zničení DNA v buňkách pokožky.

Příčiny

Pokud není tato přirozená ochrana vytvořená a nepoužíváme vhodný ochranný opalovací krém, může dojí k poškození kůže a zničení DNA v buňkách pokožky, která může následně reagovat výskytem bílých fleků na kůži po opalování.

Obrázky

Takto vypadají bílé fleky na kůži po slunění.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Odstraňovač silikonu

Ze zkušenosti víme, že odstranění starého silikonu může být problematické a mnohem obtížnější než odstranění čerstvého silikonu. V této situaci musíme vyzkoušet mnoho zajímavých metod odstraňování silikonu podle toho, na jakém povrchu to chceme dělat. Jaký je tedy nejúčinnější způsob odstranění silikonu? Možná oblíbený domácí lék ocet, který je známý již léta, půjde použít na odstranění silikonu. Nebo se vyplatí vyzkoušet nějaký specializovaný odstraňovač silikonu dostupný na pultech obchodů?

Jak bezpečně odstranit silikon nejen ze skla, aniž by došlo k jeho poškození nebo poškrábání? Představujeme několik odstraňovačů silikonu, ze kterých si každý určitě vybere něco vhodného pro jeho povrch.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Co způsobuje červené fleky v obličeji

Poruchy barvy kůže s projevem nachové nebo červené barvy jsou nejčastěji Névus flammeus nebo angiom. Někdy nazývané jako oheň v tváři, červerné fleky v obličeji nebo červené tváře.

  • Névus flammeus je cévní malformace patologicky charakterizována rozšířením povrchové dermální kapiláry.
  • Angioma arteriale racemosum (cirsoideum) cévní nezhoubný nádor tvořený konvolutem tepének, který připomíná klubko červů.

Zdroj: Červené fleky v obličeji


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP