Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OHOLENÍ POHLAVÍ

OBSAH

Možné následky po holení pohlaví

  • Svědění,
  • Pálení,
  • Škrábance,
  • Řezy,
  • Boule,
  • Červené pupínky,
  • Genitální infekce,
  • Zarůstání chloupků.

Co je to folikulitida?

Folikulitida, to je ta vyrážka po holení. Folikulitida je infekce ve vlasovém folikulu, která je obvykle způsobena bakterií Staphylococcus nebo plísněmi. Obvyklou příčinou folikulitidy je čerstvé oholení, kde následně vyrůstají nové chloupky, které se mohou kroutit. Díky tomu je pokožka drážděna.

Zdroj: Holení pohlaví

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE NA GENITÁLIÍCH FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Po holení přirození se mi nejlépe osvědčil obyčejný ocet. Po oholení si octem namažu vyholená místa, penis a varlata i jako prevenci proti plísním. S přítelkyní to děláme už léta a naprosto v pohodě. Stačí jen vyzkoušet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav.

Dobrý den.Asi před třemi měsíci se me udělali vyrustky v rozkroku které postupně z tmavli.Momentálně v rozkroku cítím tupou bolest což sem předtím necítil a hlavně mám problém jelikož sem stydlivy s tím někde zajít.Poradite mi co mám dělat nebo kam popřípadě zajít?Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Bradavice na genitáliích foto

Ošetření pohlaví po holení

Pokud jste již vyzkoušeli holení a zažíváte některý z výše uvedených problémů, tak existují obecné léčebné postupy, které vám pomohou. Ale pokud zažíváte nějaké zdravotní potíže, tak se obraťte na svého lékaře.

  • Pokud zažíváte svědění, tak byste se měli vyhnout holení po dobu 2 měsíců. A měli byste na svědění používat mast Hydrokortizol 2 až 3 krát denně po dobu jednoho týdne. Hydrokortizol je kortikoid a při dlouhodobém užívání škodí nadledvinkám.
  • Během pálení se používá Aloe Vera pro citlivou pokožku. Aloe Vera pomáhá zklidňovat a zmírňovat bolest po holení.
  • Při vzniku boulí či hrbolků se doporučuje teplá koupel nebo navštívení lékaře. Tedy pokud hrboly nejsou zahojeny po jednom týdnu.
  • Pupínky jsou po holení běžné a pokud nejsou bolestivé a nevadí vám, tak nejsou žádný problém. Udržujte je čisté a suché, hlavně je neodstraňujte. Červené pupínky po oholení se dají zmírnit natřením oholené pokožky slunečnicovým olejem ihned po oholení. Dá se použít i olej olivový.
  • Pokud máte genitální infekci, tak se poraďte se svým lékařem.
  • Zarůstání chloupků, zda máte nějaké zarostlé chloupky, tak je nenípejte, protože by to mohlo způsobit infekci. Pokud chcete zabránit zarůstání chloupků, tak se holte na pohlaví ve směru růstu chloupků. Některé krémy mohou pomoci s odlupováním kůže a zmírňují zarůstání chloupků. O těchto produktech se informujte v lékárně.
  • Pokud máte folikulitidu, tak byste měli používat antibiotické krémy z lichořeřišnice nebo mast z arniky. V zahraničních internetových obchodech se dají koupit tyto masti s antibiotiky Polysporin, Neosporin nebo Bacitracin. Tyto produkty byste měli používat 2 krát nebo 3 krát denně.

Tyto procedury jsou pouhá doporučení a nejedná se o diagnózy. Pokud se vám příznaky neuklidní, měli byste navštívit svého lékaře.

Zdroj: Holení pohlaví

Diskuze

V diskuzi PUPINEK NA ZAPESTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Dobry den chci jse zeptat mam pupinek na zapesti je to na miste kdyz otocim ruku a dlan smeruje na horu mam hned za zapestim jestli poradite co a jak dekuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Leon.

Dobrý den , co mám když ti mám na mužském pohlaví tam kde to je na fotce či mám udělat .

Zdroj: diskuze Pupinek na zapesti

Dnešní holení dámského pohlaví

V dnešní době je úplně normální, že ženy mají intimní partie oholené. Vlastně jim to napomáhá k dobrému navázání sexuálního kontaktu s partnerem. Díky oholení nedochází jen ke zlepšení intimního života, ale je i určitou prevencí před řadou nepříjemných onemocnění, protože ochlupení udržuje bakterie a také zadržuje větší vlhkost. Holení intimních partií je celkem nákladné, protože chloupky dorůstají rychle a může dojít i k jejich zarůstání.

Když se podíváte na různé blogy zjistíte, že některé ženy mají raději chlupaté přirození, protože si myslí, že to muže vzrušuje. Když se nad tím zamyslíte, může tomu opravdu tak být. Ale jak se říká, nic se nesmí přehánět. Není ideální, aby slečna měla extrémně zarostlé intimní partie, je vhodné, když se o ně stará a opečovává je nějakým typem zastřihnutí.

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi ČAJ Z RAKYTNÍKOVÝCH LISTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Macháčková.

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jestli je důležité z kterého pohlaví rostliny se sbírají listy na čaj? Slyšela jsem, že je to lepší ze samice.

Děkuji za odpověď.
Lenka Macháčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čaj z rakytníkových listů

Jak si oholit pohlaví

Pokud se rozhodnete, že si chcete oholit stydké oblasti, zde je komplexní průvodce v 10 krocích.

  1. Nákup příslušných věcí. Budete potřebovat: pár ostrých nůžek, nový holicí strojek, krém na holení, který bude pro váš typ pleti, měkký dětský olej, Aloe Vera a smetanu. Použití elektrického holicího strojku se nedoporučuje. Pokud nemůžete najít specializované krémy na holení, použijte nejmírnější a neparfemované tekuté mýdlo. Pro následnou péči použijte dětský olej, aby se zabránilo vzniku červených pupínků a Aloe Vera krém pro uklidnění podrážděné kůže. Nepoužívejte pánskou vodu po holení. Také pinzeta a vlasový kondicionér mohou být ideálními pomůckami. Vlasový kondicionér změkčí ochlupení před holením, tedy pokud je zvláště hrubé. Pinzeta se používá pro odstranění zbylých chloupků.
  2. Použijte nůžky na dlouhé ochlupení. Díky ostříhání ochlupení bude holení méně bolestivé a účinnější.
  3. Po oholení se ujistěte, že je stydká oblast měkká a hladká. Doporučuje se namáčení stydké oblasti v horké koupeli či sprše po dobu 3 minut. To vám umožní dosažení hladšího oholení, stejně tak se zabrání vzniku pupínků a podráždění pokožky.
  4. Po oholení a namáčení osušte stydkou oblast. Počkejte několik minut, aby se vaše kůže zotavila.
  5. Používejte dámské holící krémy, ale měly by být specifické pro váš typ pleti. Pokud nebudete mít dámské holící krémy, tak stačí nejmírnější a neparfemovaný pánský krém na holení. Zásadně nepoužívejte tuhé mýdlo. Holící krém nechte několik minut účinkovat a pak můžete zahájit holení.
  6. Pomocí holicího strojku začněte holení. Neměl by se používat jednorázový holicí strojek nebo elektrický. Pokud je to možné, použijte holicí strojek, který má hydratační proužky. Tyto holicí strojky vám pomohou zabránit škrábancům a pořezání.
  7. Při holení byste měli napínat kůži ve stydké oblasti. Holení by mělo být bez použití tlaku.
  8. Pohyb při holení by měl být pomalý a holení by mělo být vedeno směrem vzhůru. Lidi, kteří jsou náchylní k zarůstání chloupků a pálení, je doporučeno holení ve směru růstu chloupků.
  9. Až budete oholeni, tak umyjte stydkou oblast ve velkém množství teplé vody.
  10. Konečná péče zahrnuje použití dětského oleje, který udržuje pokožku hladkou a bez pupínků. Použití Aloe Vera pro zklidnění pokožky. Nepoužívejte pánskou vodu po holení.

Zdroj: Holení pohlaví

Poradna

V naší poradně s názvem CHOV KRÁLÍKA DOMÁCÍHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

Prosím o radu. Okotily se dvě samice. Chtěla bych vědět, zda se můžou při rozdělování pohlaví v 8 týdnech samičky i samečci dát dohromady z obou vrhů. Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano. To se běžně dělá, že se smísí králíci z různých vrhů.

Zdroj: diskuze Chov králíka domácího

Jak na hladké pohlaví

Pokud chcete mít své pohlaví hladké a holé, budete ho muset holit pravidelně, dokonce denně. Měli byste zvážit, zda to stojí za to, co se líbí dnes, nemusí být za 5 týdnů. Kromě toho je holení pohlaví časově náročné. Může být i celkem nákladné, protože budete muset investovat do speciálních holicích strojků či nových břitev. Dokonce budete muset používat různé produkty, třeba ženy používají po holení smetanu, dětský olej anebo krém z Aloe Vera.

Zdroj: Holení pohlaví

Poradna

V naší poradně s názvem HPV VIR DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobry den, je možné abych mou přítelkyni nakazil virem HPV i kdyz jsem neměl naprosto žádný intimní styk s jinou dívkou? Poslední sex s jinou než mou partnerkou jsem mel přibližné před 10 měsíci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Virů HPV je několik druhů a po nákaze zůstávají v člověku bez ohledu na pohlaví po celý život. Stačí se nakazit v mládí při prvních milovaní a celou dobu pak můžete být nositelem a můžete tak vir dále přenášet. Jestli vaše otázka směřuje k ujištění se o sexuální věrnosti vaší partnerky, tak prokázání viru HPV není věrohodný ukazatel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hpv vir diskuze

Cukrová pasta na depilaci

Recept na výrobu domácí cukrové pasty pro oholení nohou je tady: Cukrová pasta návod na její výrobu.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Poradna

V naší poradně s názvem SIFILIS? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David .

Dobry den mam obavu ze syfilisu ale spis si myslim ze je to zanicena mazova zlazka.prosim o radu jesi je to Syfilis:///
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotky to spíše vypadá na zánět folikulu na pokožce šourku ve stádiu zhojení. Obrázky, jak vypadá vřed u syfilitidy na pohlaví, jsou vidětvidět zde: www.google.com/searc…
Pro jistotu si raději nechte udělat krevní test na syfilis. A nebo si ho proveďte sám pomocí testovací sady, kterou můžete koupit tady: www.prozdravi.cz/syf…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sifilis?

Cvičení po odstranění dělohy

Cvičení po odstranění dělohy by mělo být prováděno v rozumné míře, tedy tak, aby ženu osvěžovalo a nevyčerpávalo. Před cvičením břicha raději upřednostněte cviky na posílení pánevního dna, které slouží jako prevence sestupu poševních stěn a úniku moči.

Obrázek dělohy.

Znak pro ženské pohlaví.

Obrázky ženského pohlaví.

Zdroj: Ženské pohlavní orgány

Diskuze

V diskuzi DERIVACNI KOUPEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richard.

ahoj,chtel bych se zeptat,zda muzi mají tu derivacni koupel provádět jen na penisu,nebo i na varletech?..co se rozumi pod pojmem pohlavi?..je to asi nepresne vyjadrene a taky me zajima,za jak dlouho se daji ocekavat nejake výsledky.zkusil jsem to dnes poprvé,tak se asi necham překvapit,co se bude dit.dekuji za pripadnou odpověď,pokud se k tomu někdo vyjadri:-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Derivacni koupel

Holení pohlaví je osobní volba

Mohou vznikat zdravotní následky spojené s jakýmkoliv typem depilace. Jedná se o holení, voskování, ořezávání, vytrhávání pomocí pinzety, řezání nebo laserové ošetření. Stydká oblast je velmi citlivá na tyto techniky odstranění ochlupení.

Zdroj: Holení pohlaví

Poradna

V naší poradně s názvem HPV U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda existuje očkování proti viru HPV i pro muže a zda se nějak u mužů dá diagnostikovat,třeba podobným stěrem jako u žen.Je mi 32 let a můj gynekolog mi již v červnu 2016 řekl o zmnožených buňkách na děložním čípku,nyní na listopadové prohlídce udělal odběry na HPV viry,vyšly mi bohužel pozitivní typy 16,18,45.Nyní mám již 4 měsíce nového partnera a obávám se,že i on mnou bude nakažen těmito viry..Děkuji za odpověď P.Johnová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V současnosti používané očkování je účinné jak pro ženy, tak i pro muže. U obou pohlaví působí stejně a ochraňuje organizmus především proti typům 16 a 18. Nejlepší je aplikovat vakcínu ještě před započetím sexuálního života, to znamená ještě v dětském věku. To se dosahuje obranné účinnosti až 90%. Postupem času se účinnost vakcíny mění a je doporučována až do věku 45 let. Blíže by vám k tomu pověděl váš gynekolog, který by rovněž mohl doporučit očkování pro vašeho nového přítele. Očkování by mu pak provedl jeho praktický lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hpv u mužů

Neurčité pohlaví – foto

Zde je několik fotografií, na nichž jsou zobrazeny děti s neurčitým pohlavím.

Zdroj: Přirození u dětí

Diskuze

V diskuzi OBŘÍZKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

To je právě ono. Velmi často se v diskuzích nediskutuje, ale vnucuje se osobní názor. Kdyby byl alespoň trochu podložen alespoň drobnou znalostí problému a mohl do diskuze něco přinést tak fajn. Ale tohle. Kdybyste Kamilo viděla reprezentativní vzorek neobřezaných penisů například pubertálních chlapců či klientů domů pro seniory, pak byste věděla, co je FUJ TAJBL. Jinak Design je věc vkusu, to není na diskuzi, masturbace po obřízce problém není. A to nemluvím o zdravotních benefitech pro obě pohlaví, více pro ženy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Nevím, co podle vás představuje reprezentativní vzorek neobřezaných penisů pubertálních chlapců či klientů domů pro seniory, ale pokud máte na mysli jejich záněty, tak tyto komplikace souvisejí se špatnými hygienickými návyky, nikoliv s přítomností předkožky. Neobřezaný penis vyžaduje více péče než penis obřezaný. Přirozené je mít penis s předkožkou - neobřezaný.
Obřízka je nevratný zásah, který již nemá zdravotní opodstatnění. Dříve se obřízka obhajovala jako prevence před nákazou HPV viry a následnou rakovinou penisu a dalších struktur, ale na to dnes existuje vakcína, která ochrání mnohem lépe muže i ženy bez invazivních nevratných zákroků.
Obřízka je bolestivý zákrok, který hyzdí penis! Obřízka je historický přežitek, který nemá v moderní společnosti co dělat. V USA je obřízka záměrně prováděná většině chlapců a to proto, že syn má být stejný jako otec (jak zaostalé). Obřízku tam provádění novorozencům, protože ti ještě nedokáží verbalizovat svou bolest a utrpení z tohoto zákroku. V dospělosti pak tito obřezaní jedinci litují, že si nemohli vybrat, jestli obřízku chtějí nebo nechtějí.
Neobřezaný penis je penis od přírody normální. Obřezaný penis je nevratně zohavený.

Zdroj: diskuze Obřezaný penis

Test strojků na vlasy

Různé testy potvrzují, že rozdíl je nejen v univerzalitě, ale také ve funkčnosti a provedení celého dodaného příslušenství. Právě preciznost zásadním způsobem ovlivňuje kvalitu zástřihu či oholení i komfort práce. Z technologického hlediska jsou všechny modely obdobné až na jeden, zcela revoluční. Diskový zastřihovač je zařízení, o kterém ještě v budoucnu dost uslyšíme. Především proto, že oproti klasickým má některé zcela zřetelné výhody.

Zdroj: Strojek na vlasy

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ UHNÍZDĚNÍ VAJÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobry vecer,mam dotaz 1.2 jsem mela posledni ms mam pravidelnou po 28 dnech test jsem delala 3.3 .2018 a u gynekologa jsem byla 8.3.2018 nebilo nic moc videt rekla mi ze tehotna jsem priblizne 10 dni kdy tedy doslo k oplodneni predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naty.

Dobry den, na začátku měsíce jsem mela nechrání pohlaví styk. Ale mela jsem dostat MS 20.8.a nic tyden jsem neměla, tak jsem šla na gynekologii a rekli mi ze elozni telisko mám v hrdle... tak mi to upravil tak jsem zacala krvacet.. 4dny jsem krvacela a mela jsem bolesti podbřišku a křeče, rezalo mi pak jako by cely břicho i zada jak mam ledviny.... ale odedneska mi přibylo boleni prsou jako bych mela krece nebo by me nekdo bodl nekdo nozem do mě... je to normalni??? Nikdy jsem to neměla..

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Jak předejít červeným pupínkům po oholení?

Pupínky se objevují na intimních partiích, a to zejména v oblasti třísel, kde je pokožka nejcitlivější. Mohou být způsobeny nesprávným použitím přípravku před nebo po oholení, přecitlivělou pokožkou, tupými břity nebo alergií na některé kosmetické přípravky používané při holení.

Pokud pokožce není dopřána hydratace, dochází k jejímu přesušení a druhý den se objeví nepříjemné svědění. Velmi účinné mohou být i dětské zásypy.

Prevence proti podráždění je velmi důležitá. Závisí na několika krocích, které je potřeba dodržovat, aby nedocházelo k nežádoucím projevům. První z nich je peeling, který je vhodný pro odstranění odumřelé kůže a vyloupnutí nevzhledných pupínků. Dalším způsobem je vysušení intimní oblasti (oholené) měkkým ručníkem. Stačí pouze ručník přiložit, ne si energicky sušit oholenou oblast, právě to může způsobit podráždění pokožky. Velmi vhodná je hydratace pomocí aloe vera nebo dětského oleje. Lze také použít kosmetické doplňky, jako jsou přípravky na uklidnění pokožky. Nedoporučuje se užívání parfémovaných tělových mlék nebo deodorantů. Ideální je nosit volnější oblečení, ve kterém nedochází k zapaření kůže. Po oholení se taktéž může objevit nepříjemné svědění. Účinné minimalizování tohoto problému je jednoduché, stačí pouze při holení dělat dlouhé tahy břitvou.

Zdroj: Holení dámského přirození

Postup holení

Při holení pomocí klasického holicího strojku je důležité pokožku chránit pomocí holicího gelu či pěny. Gel změkčí ochlupení a do určité míry chrání pokožku před poškozením. Pokud máte chlupy delší než centimetr, raději je nejdříve zkraťte nůžkami. Teprve nyní použijte pěnu či gel, a můžete začít. U holení je nejlepší si sednout, třeba na vnitřní okraj vany. Jednou rukou přidržujte své přirození, napínejte kůži a druhou provádějte holení. Pokud budete holit proti směru růstu chloupků, tedy zespoda nahoru, oholení bude dokonalejší, ale riskujete, že vám chloupky budou časem zarůstat a způsobovat nevzhledné, zanícené pupínky. Doporučuje se proto holení po směru růstu. Při holení varlat si opět pomáhejte druhou rukou tak, že budete napínat a roztahovat jinak volnou kůži. Předejdete tím škrábancům. Po holení použijte kvalitní balzám. U někoho se mohou objevit zarudlé tečky nebo pálení. Po druhém a třetím oholení to bývá mnohem lepší, nevzdávejte to. Jde o normální jev.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Rady k holení pohlaví

Ženský krém na holení je vhodný pro muže i ženy, protože všechny výrobky jsou mírné a jemné. Pánské holicí krémy způsobují podráždění kůže. Také se nedoporučuje holení hned po ránu. Během spánku se hromadí vaše tělní tekutiny. Doporučuje se počkat 20 až 30 minut, až se tekutiny navrátí zpět pod kůži. Dětský olej je ideální, ale některým lidem může způsobit podráždění. V nejlepším případě se doporučují hydratační krémy nebo tělové mléko. Mezi nejlepší hydratační krémy patří Eucerin.

Zdroj: Holení pohlaví

Jak správně oholit vagínu

Budete potřebovat: pár ostrých nůžek, nový holicí strojek, krém na holení, který bude vhodný pro váš typ pleti, měkký dětský olej, Aloe Vera a smetanu. Použití elektrického holicího strojku se nedoporučuje. Pokud nemůžete najít specializované krémy na holení, použijte nejmírnější a neparfemované tekuté mýdlo. Pro následnou péči použijte dětský olej, aby se zabránilo vzniku červených pupínků, a Aloe Vera krém pro uklidnění podrážděné kůže. Nepoužívejte pánskou vodu po holení. Také pinzeta a vlasový kondicionér mohou být ideálními pomůckami. Vlasový kondicionér změkčí ochlupení před holením, tedy pokud je zvláště hrubé. Pinzeta se používá pro odstranění zbylých chloupků.

Na dlouhé ochlupení použijte nejprve nůžky. Díky ostříhání ochlupení bude holení méně bolestivé a účinnější. Po oholení se ujistěte, že je stydká oblast měkká a hladká. Doporučuje se namáčení stydké oblasti v horké koupeli či sprše po dobu 3 minut. To Vám umožní dosažení hladšího oholení, stejně tak se zabrání vzniku pupínků a podráždění pokožky. Po oholení a namáčení osušte stydkou oblast. Počkejte několik minut, aby se Vaše kůže zotavila.

Používejte dámské holící krémy, ale měly by být specifické pro Váš typ pleti. Pokud nebudete mít dámské holicí krémy, může stačit nejmírnější a neparfémovaný pánský krém na holení. Zásadně nepoužívejte tuhé mýdlo. Holicí krém nechte několik minut účinkovat a pak můžete zahájit holení pomocí holicího strojku. Neměl by se používat jednorázový holicí strojek ani elektrický. Pokud je to možné, použijte holicí strojek, který má hydratační proužky. Tyto holicí strojky Vám pomohou zabránit škrábancům a pořezání.

Při holení byste měli napínat kůži ve stydké oblasti. Holení by se mělo provádět bez použití tlaku. Až budete oholeni, umyjte stydkou oblast ve velkém množství teplé vody. Konečná péče zahrnuje použití dětského oleje, který udržuje pokožku hladkou a bez pupínků. Doporučujeme použití Aloe Vera pro zklidnění pokožky. Nepoužívejte pánskou vodu po holení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Léčba

Přípravky předepíše lékař, mnoho je jich i volně prodejných a ty zničí nejen vši, ale i vajíčka (hnidy), například Diffusil H forte. Vhodné je oholení. Přípravek se nanese na postižené ochlupení, nechá se 5–8 minut působit a pak se opláchne. Ošetření je nutno opakovat ještě jednou za 8–10 dní.

Napadené hřebeny, oděvy, ručníky, spací pytle, ložní prádlo se musí zničit nebo ošetřit insekticidním přípravkem nebo jiným dezinfekčním postupem. Přeléčit se musí i partner, případně spolubydlící a členové domácnosti. Důležitá je ovšem prevence, která spočívá v hygieně a v odpovědném výběru sexuálních partnerů. Prevence je založena rovněž na výměně osobního a ložního prádla a vyšetření osob, které byly v těsném kontaktu.

Zdroj: Vši filcky

Jak na červené pupínky po holení

Po holení se někdy objevuje červená vyrážka. Může dojít k zánětu, folikulitidě, což je infekce v chlupovém folikulu, která je obvykle způsobena bakterií Staphylococcus nebo plísněmi. Obvyklou příčinou folikulitidy je čerstvé oholení, po němž následně vyrůstají nové chloupky, které se mohou kroutit, čímž je pokožka drážděna. Pokud máte folikulitidu, měli byste používat antibiotické krémy z lichořeřišnice nebo mast z arniky. V zahraničních internetových obchodech se dají koupit tyto masti s antibiotiky: Polysporin, Neosporin nebo Bacitracin. Některý z těchto produktů byste pak měli používat 2× nebo 3× denně.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP