Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OLEJ NA JIZVY PO AKNÉ

OBSAH

Organický arganový olej na pleť 

Kromě toho, že arganový olej je dobrý na vlasy, tak je také prospěšný na kůži, protože je zdrojem vitaminu E - tokoferolu, který je obsažen v regeneračních produktech na péči o pleť. Arganový olej hydratuje pokožku a tím je ideální pro lidi, kteří mají suchou nebo šupinatou pokožku. Arganový olej také zabraňuje vzniku akné a udržuje pleť, aby nebyla mastná. Kromě akné, je také arganový olej dobrý na jizvy a různé skvrny na pleti. Arganový olej také pomáhá snížit výskyt těhotenských známek, jako jsou strie.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TRIKY NA JIZVY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helen.

Dobrý den, myslíte, že pomohou tyhle prostředky i na velmi ošklivé a hluboké jizvy po akné. V pubertě se mi dělaly doslova krátery v pokožce a já jsem už od té doby rozhodnuta, že s tím prostě něco chci udělat. Teď už se mi netvoří vůbec, tak si myslím, že je vhodný čas na odstranění jizev. Někdo prosím zkušenosti s touto ar-aesthetics.cz/est… metodou?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí triky na jizvy po akné

Léčba laserem

Akné se jím léčí zcela běžně, ale odstraňování jizev laserem už tak známé není. Možná proto, že staré, takzvané ablační lasery poškozovaly vlastní tkáň, čímž se prodlužovala doba hojení, má laser v tomto ohledu špatné renomé. V současné době se však využívá neablačního (neablativního) laseru, který propadlé jizvy dokáže vyhladit. Tento zákrok je velmi rychlý, ošetření jedné jizvy trvá sekundu. Po zákroku je místo lehce zarudlé asi 1–2 dny, což je možné zakrýt make-upem. Po ošetření pleti cévním laserem je nutná ochrana před sluncem po dobu dvou měsíců.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Poradna

V naší poradně s názvem MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Dobrý den už od 15 let mám akné,rozneslo se mi snad všude na obličeji,na dekoltu,na zádech.Mám i fleky,protože si nemůžu pomoct,ale vadí mi když mám černé pory nebo bílé velké akné,potřebuji poradit jak se mám zbavit těch fleků.Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zbavte se v první řadě akné tím, že vyčistíte svůj organizmus změnou stravování a aktivním pohybem. Zde je seznam článků, kde se řeší souvislost akné a špatné životosprávy a několik typů na detoxikaci: www.zdravi-lecba.cz/…
Zničená kůže od akné a fleky po akné zůstávají na celý život. Stejně jako ostatní jizvy, je nelze nijak odstranit, jen se dají maskovat makeupem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Ricinový olej na pigmentové skvrny

Ricinový olej kůži nebělí, ale opravuje její poškození sluncem pomocí lepšího prokrvení. Ricinovým olejem se takto úspěšně léčí melasma, akné a jizvy po akné. Ricinový olej pomáhá snižovat množství nadměrného melaninu a pomáhá k rovnoměrné distribuci melaninu v kůži.

Zdroj: Ricinový olej

Diskuze

V diskuzi AKNÉ A JIZVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monča.

Mě akné trápí roky a zkoušela jsem snad všechno možný, byla jsem u kožního lékaře, chodila jsem na čištění pleti ke kosmetičce a stále se ho nemůžu zcela zbavit (a to mám pubertu dávno za sebou). Laser jsem ještě nevyzkoušela, tak do toho asi půjdu, našla jsem si tuto kliniku: derm.salius.cz/odstr… kde šetrně laserové ošetření provádějí, tak to asi vyzkouším. Zhoršit pleť se mi po tom snad nemůže.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné a jizvy

Šípkový olej na jizvy

Šípkový olej se používá neředěný na oděrky, hojící se rány, jizvy, popraskané rty i na ošetření v ústní dutině. Pravidelné používání přírodního šípkového oleje se doporučuje při psoriáze, ekzémech i proleženinách. Pomůže i při drobných jizvičkách, popáleninách, stařeckých skvrnách a striích. Kromě toho šípkový olej chrání pokožku před škodlivým slunečním zářením.

Zdroj: Šípkový olej

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Lze nahradit olivový olej slunečnicovým?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Jiný olej = jiné účinky. Nemusí to být vždy špatně, vyzkoušejte a uvidíte.

Zdroj: diskuze Maska na červené skvrny po akné

Šípkový olej na akné

Šípkový olej se hodí na akné a smíšenou pleť. Pleť je hydratovaná, vláčná, neucpává póry. U smíšené pleti jsou suchá místa hydratována a mastná místa se hojí od pupínků.

Zdroj: Šípkový olej

Rizikové faktory

Hlavními důvody tvorby akné jsou hormonální nestabilita, špatná výživa a nedostatečná nebo nesprávná péče o pleť. Z prvního z výše uvedených faktorů vyplývá, že akné ohrožuje dospívající, a to jak muže, tak ženy, protože hormony androgeny jsou přítomné jak v mužském, tak v ženském těle. Změny mazových kanálků postihují všechny dospívající, někteří však mohou mít genetické predispozice k těžšímu průběhu akné. Z důvodu hormonální nestability trpí akné také ženy v průběhu menstruačního cyklu, a to nejčastěji několik dní před menstruačním krvácením. Kožní změny mohou pozorovat také těhotné ženy, individuálně k lepšímu, nebo k horšímu. Nesprávná péče o pleť pak často uzavírá bludný kruh, kdy akné vzniká znovu a znovu kvůli neodborné manipulaci s již vzniklými uhry.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Poradna

V naší poradně s názvem JIZVIČKY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Drápelová.

Dobrý den, chtěla sem se zeptat co mám používat na jizvičky po akné.Na obličeji mám takový jakoby dírky po akné..myslíte že se dá toho zbavit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po akné na obličeji se dají odstranit jen z části. Jizva je trvalá změna v pokožce. U akné je typické, že tvoří na kůži krátery, které pak změní kožní reliéf. Mírně to jde narovnat pomocí lejzru a pomocí kolagenových injekcí, kterými se vyplní prohlubně. Tyto zákroky se provádějí na klinikách estetické medicíny ve větších městech. Pacient si tyto zákroky hradí sám a cena je úměrná rozsahu ošetřené plochy. V maximálních částkách to bývá až 30 000 Kč, obvykle tak 10 000 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jizvičky po akné

Pupalkový olej při akné

Velmi dobré zkušenosti s pupalkovým olejem mají i lidé trpící akné. Můžete ho užívat vnitřně s doporučením denního dávkování nebo ho aplikovat přímo na poškozenou pleť. Masku si vyrobíte přidáním lžíce pupalkového oleje do smetany ke šlehání. Důkladně rozmíchejte, naneste na čistou a suchou pleť a nechte 20 min. působit. Provádějte 1 – 2x týdně.

Zdroj: Jak použít pupalkový olej

Diskuze

V diskuzi PIGMENT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukas.

natírat se furt mastičkou .která funguje z 10 procent není nic moc. Ale mýdlo je zajímavý nápad už jen s toho že se dá nanášet na celé těle s každodenní hygienou-ale ta objednávka na amazonu je dost složitá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluška.

Zkuste neemový olej, zkusila jsem tento
www.vyhodny-obchod.c…
máme ho teda na jiné kožní potíže a akné / ale super/.

Zdroj: diskuze Pigment

Šípkový olej Saloos

Šípkový olej Saloos je speciální bio olej s vysokým obsahem karotenoidů, určený k luxusní péči o zralou pleť. Vynikající na vrásky, zhojené jizvy a popáleniny, skvěle hydratuje a vylepšuje zdravý vzhled pokožky. Díky své šetrné extrakci má příjemné šípkové aroma a sytou barvu, která zvýrazňuje a sjednocuje barevný tón pleti. Může se ředit s jinými oleji. Jde o čistý přírodní produkt. Šípkový olej Saloos se stane vaším tekutým sluncem pro zdraví a krásu.

Zdroj: Šípkový olej

Poradna

V naší poradně s názvem NOURIFUSION AKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den.Dcera má patnáct let a tří roky se trápí s akné.Chodíme na kožní ale bouhžel bez výsleku.Prosím o přesnější radu kosmetiky jakou mám koupit.Moc děkuji s pozdravem Mirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na akné není třeba zvláštní kosmetiky. Co akné nemá rádo, je čístota pleti, takže tudy je třeba jít. Druhá část úspěšného boje proti akné je vnitřní harmonie, které se dá dosáhnout správnou dietou proti akné. Zde je podrobně popsána taková dieta při akné: www.ceskenemoci.cz/a…

Zdroj: diskuze Nourifusion akne

Zevní léčba akné k potírání:

  • tea tree olej, který funguje protizánětlivě (antiseptikum),
  • kyselina azelaová, což je nonandiová kyselina se vzorcem COOH(CH2)7COOH, která také působí výrazně protizánětlivě.

Zdroj: Akné a jak proti němu bojovat dietou

Diskuze

V diskuzi AKNE DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, Normaderm jsou vyhozené peníze. Nic od Vichy neobsahuje žádnou účinnou látku na akné, Jediné co tam najdeš je zinek a ten si můžeš užívat vnitřne, což sej mnohem lepší než si ho patlat na obličej. POkud ti pomohl tak to opravdu závidím. Mně jediné co pomáhá je vitamín B5 500mg na akné, je třeba brát vysoké dávky - ale funguje to. Na červené skvrny a pod makepu používám kalciovou mast, což je vlastně také forma B5 ale v masti, nebo i jojobový olej. Červené skrvrny a sjednotit plet pomáhá frakční laser CO2, je to drahé ale kdo na to má at to zkusí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akne diskuse

Arganový olej proti lupénce a na akné

S příchodem nových technologií, se dnes organický arganový olej extrahuje za použití hi-tech strojů, které snižují náročnost procesu extrahování. Extrahovaný arganový olej se používá jako olej na smažení, nebo jako přísada do kosmetických produktů a léků. Existuje mnoho kosmetických výrobků, které využívají organický arganový olej jako svou hlavní složku. Dále sem také patří masážní oleje, tělová mýdla, šampony a koupelové přípravky, které arganový olej někdy také obsahují. Na internetu je mnoho pozitivních recenzí produktů s organickým arganovým olejem a jejich uživatelé si pochvalují používání tohoto oleje. Jedna z recenzí tvrdí, že organický arganový olej je vynikající domácí lék na léčbu kožních onemocnění, jako je lupénka a akné.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Diskuze

V diskuzi JAK ZNIČIT AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chudák z Veselí.

Hm tak teda díky za radu, ale moc jsi mi nepomohl.Nevím co se ti zdá normálního na tom,mít obličej jak struhadlo,je to nepříjemné a trápí to spoustu lidí.Věřím že spoustu lidí je na tom hůř než já a vůbec to neřeší,ale já proosila o radu.Ingrid

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Ahoj, na akné můžu doporučit kosmetiku Christina,mám osobní zkušenost a jsem moc spokojená,není to jen na akné,ale na všecny druhy pletí. Doporučuji

Zdroj: diskuze Jak zničit akné

Nimba olej

Nimba olej je očistný elixír. Jedná se o přírodní péči o problematickou pleť, vlasy a nehty z panenského oleje lisovaného za studena z plodů stromu nimba. V ájurvédě byl od nepaměti známý pro své antiseptické, antivirové, antibakteriální a protiplísňové působení na nedokonalosti a potíže kůže včetně akné. Pouze k vnějšímu užití.

Složení: 100% nimbový olej

Zde můžete vidět cenu nimbového oleje.

Zdroj: Léčivá nimba

Přípravky proti akné

Existují speciální produkty, které akné nejen léčí, ale díky zabarvení dokážou mnoho pupínků také účinně zakrýt. Nabízí se i přípravky pro horší formu akné, jež nereaguje na jinou léčbu. Zde jsou.

Zdroj: Jak na akné

Léčba světlem

Ruka lékaře není nezbytná, problémy s poškozenou pletí lze řešit i bez odborného dohledu, v teple domova, a to biolampou. Aknózní pleť se dvakrát denně po dobu 10–15 minut vystavuje polarizovanému světlu biolampy, výsledky by měly být patrné do 14 dní.

Fototerapii není obecně vhodné používat bez konzultace s lékařem v těchto případech:

  • v době léčby zhoubných nádorů nebo na ošetření jizev po jejich operaci;
  • u osob s epilepsií;
  • na oblast štítné žlázy při její zvýšené funkci, při jejím zvětšení a ani k ošetření jizvy po operaci štítné žlázy;
  • po podání léku nebo aplikaci jiného přípravku s obsahem fotosenzibilizující látky;
  • na akutní zdroje infekcí (zejména ve spojení s horečnatými stavy).

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Prevence

Prevence akné souvisí s předchozími příčinami vzniku. Pleť by měla být dostatečně čištěna, aby se póry nezanášely nečistotami zvenčí, například různými prachovými částicemi, a současně aby se nezvyšovalo riziko infekce různými bakteriemi, které se tvoří na povrchu pleti. Čistit pleť je doporučováno dvakrát denně, ráno a večer. Ze stravy působí příznivě vyvážená strava s dostatkem minerálů a vitamínů, dostatek ovoce a zeleniny, luštěniny a ryby. Z minerálů stojí za to zmínit zinek, který je celkově pro pleť jedním z nejdůležitějších. Pro tvorbu akné naopak mluví požívání alkoholu, kouření cigaret nebo konzumace příliš kořeněných a mastných jídel. Negativně může působit i přemíra cukrů a umělých sladidel. Stejně jako u dalších kožních onemocnění může za akné částečně vnitřní pohoda organismu. Pokud bude tělo vystavováno neustálým stresům, je nasnadě, že se to projeví i na zdravotním stavu pokožky.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Akné na zadku

Pokud máte potíže s akné na zadku, je nutné koupit si antibakteriální gel, krém a tonikum nebo emulzi – nejlépe z jedné řady. Tuto léčebnou kosmetiku používejte každé ráno a večer. Skinoren krém je také velmi účinný na akné na zadku. Po pravidelném používání většinou akné zmizí. Když Skinorem krém přestanete používat, akné na zadku se zase objeví.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Šípkový olej Nobilis Tilia

Tento výjimečný olej lisovaný za studena z jader šípků růže svraskalé je jeden z nejlepších rostlinných olejů na hojení jizev, podle výzkumů dokonce účinný i na keloidy a staré zbytnělé jizvy (musí se aplikovat denně po delší dobu). Je výjimečně účinný proti vráskám, zmírňuje stárnutí pleti a přispívá k její hydrataci. Za studena lisovaný šípkový olej je výživný a hodí se i k ošetření pokožky u nastávajících maminek a malých dětí. Může se míchat s dalšími rostlinnými oleji či bylinnými maceráty, protože udržuje účinnost směsí i při pouhé 10% koncentraci.

Šípkový olej Nobilis Tilia – cena

Zde je uvedena nejnižší cena šípkového oleje Nobilis Tilia.

Zdroj: Šípkový olej


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Ing. Romana Šebková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP