Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

ONKOMARKRY CA 19 9

ONKOMARKRY CA 19 9 je jedno z témat, o kterém si můžete přečíst v tomto článku. V současné době se lidé zajímají o svůj zdravotní stav a o to, co ho ovlivňuje. Čím dál tím více lidí čte informace na obalu potravin, zjišťuje, jaké látky jejich jídlo obsahuje a jestli jim nemůže nějak uškodit.


Tabulka

Následující tabulka obsahuje seznam potravin a údaje o tom, jaké množství purinů obsahují (mg/100 g)

Tabulka obsahuje seznam různých potravin a jejich obsah purinů (adenin, guanin, hypoxanthin, xantin), celkové množství purinů (součet), a z toho vycházející množství kyseliny močové. Množství kyseliny močové představuje množství kyseliny močové produkované v těle, poté co se dané potraviny absorbují a metabolizují.

Existuje pět klasifikačních tříd potraviny z hlediska množství purinů v potravinách: velmi nízká (méně než 50 mg/100 g), nízká (50 – 100 mg /100 g), mírná (100 – 200 mg / 100 g), vysoká (200 – 300 mg / 100 g), velmi vysoká (více než 300 mg / 100 g).

Legenda k tabulce

1 = Adenin v mg na 100 g potraviny

2 = Guanin v mg na 100 g potraviny

3 = Hypoxanthin v mg na 100 g potraviny

4 = Xanthin v mg na 100 g potraviny

5 = Celkové množství purinů v mg na 100 g potraviny

6 = Vypočítané množství kyseliny močové v mg na 100 g potraviny

7 = Klasifikační třída podle množství purinů v potravinách v mg na 100 g potraviny

NU = NU

Potravina

1

2

3

4

5

6

7

Obilniny a rýže

Chlebová mouka

12,2

13,6

0

0

25,8

30,3

Velmi nízká

Ječmen

21,6

22,7

0

0

44,3

52,1

Velmi nízká

Mouka na sladké pečivo

8,1

7,6

0

0

15,7

18,5

Velmi nízká

Mouka na pečivo

12,2

13,6

0

0

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Tabulka potravin s puriny

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÝŠENÉ ONKOMARKRY SLINIVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva Zálešáková.

Mám zvýšené onkomarkry CA 19-9, bolesti nemám, na rakovinu slinivky zemřel otec.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšená hladina CA 199 v séru se vyskytuje především u pacientů nemocných s karcinomem pankreatu a dalších nádorů zažívacího traktu, jater a mucinózních nádorů ovaria. Jeho koncentrace pak dosahují až více než 100 násobku normálních hodnot. Nepíšete jakou hodnotu vám v laboratoři zjistili, ale někdy se stává, že hodnoty CA 19-9 zvyšuje i mírná cholestáza, která může způsobit výrazné zvýšení CA 199 koncentrace v séru. Z dalších onemocnění jsou zvýšené hladiny nalézány u benigních (nezhoubných) a zánětlivých onemocněních žaludku, střeva, pankreatu a jater. V benigních pankreatických cystách se pohybují hladiny CA 199 obvykle do 100 kU/l, výjimečně až do 2000 ku/l.
Při vaší rodinné anamnéze je zvýšení hodnot onkomarkeru CA 19-9 rozhodně varovný signál a mělo by se provést důkladné vyšetření břicha prostřednictvím CT nebo magnetické rezonance.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Zvýšené onkomarkry slinivky

Co má nízký obsah purinů

NEJNIŽŠÍ PURINY = 100 mg na 100 g

U potravin jsou uvedeny tyto veličiny: celkem purinů v mg na 100 g (průměr) a výživná hustota v mg/M:

  • mandle, sladké 37; 15,7
  • jablko 14; 60,1
  • meruňka 73; 71,6
  • artyčok 78; 834,6
  • chřest 23; 310,9
  • lilek 21; 290
  • avokádo 19; 20,9
  • bambusové výhonky 29; 402,1
  • banán 57; 152,4
  • ječmen bez slupky, celé zrno 96; 71,1
  • fazolové klíčky, sója 80; 378,3
  • fazole, francouzské (fazole, haricot) 37; 266,9
  • fazole, sušené 45; 39,4
  • hovězí maso, konzervované 57; 96,5
  • pivo, bez alkoholu 8.1; 75,4
  • pivo, plzeňské pivo 13; 75,2
  • pivo, světlé, lehké 14; 86
  • červená řepa 19; 108,5
  • borůvky 22; 143,7
  • telecí mozek 92; 203,1
  • pšeničný chléb nebo bílý chléb 14; 13,9
  • brokolice 81; 691,6
  • růžičková kapusta 69; 456
  • zelí červené 32; 350,2
  • kadeřávek 37; 342,6
  • zelí bílé 22; 210,3
  • mrkev 17; 155,9
  • květák 51; 537,9
  • náhrada kaviáru 18; 37,8
  • celer 30; 390,6
  • sýr, brie 7.1; 5
  • sýr, sýr cheddar/cheshire, obsah tuku 50 % 6; 4,3
  • sýr, chata 9,4; 22
  • sýr, eidam, obsah tuku 30 % v sušině 7,1; 6,8
  • sýr, eidam, 40% obsah tuku v sušině 7,1; 5,4
  • sýr, eidam, obsah tuku 45 % v sušině 7,1; 4,8
  • sýr, limburger, 20% obsahu tuku v sušině 32; 41,7
  • třešeň morello 17; 75,5
  • třešeň sladká 7,1; 64,2
  • čekanka 12; 171,8
  • čínské zelí 21; 412,4
  • pažitka 67; 581,2
  • kakaový prášek, částečně odstraněný olej 71; 49,7
  • kukuřice sladká 52; 140,9
  • raci 60; 220,3
  • řeřicha 28; 200,8
  • křupavý chléb 60; 44,9
  • houby lišky 17; 114,2
  • brazilské ořechy 23; 8,3
  • lískové ořechy 37; 13,9
  • arašídy 79; 33,8
  • oves, celé zrno bez plev 94; 63,6
  • olivový, zelený, marinovaný 29; 51,1
  • cibule 13; 112,4
  • pomeranč 19; 105,9
  • hovězí mozek 75; 140,7
  • ústřice 90; 322,6
  • hlíva ústřičná 50; 1054,6
  • petržel, list 57; 266,2
  • vaječné těstoviny – nudle, makarony, špagety 40; 26,6
  • zelený hrách, lusk a semeno 84; 245,7
  • hrách – semeno, suché 95; 82,7
  • broskev 21; 119,6
  • hruška 12; 51,5
  • paprika zelená 55; 681
  • vepřový mozek 83; 161,71
  • ananas 19; 81,4
  • platýs velký 93; 257,6
  • švestky 24; 116,8
  • švestky sušené 64; 67,9
  • brambory 16; 53,6
  • brambory vařené ve slupce 18; 60,3
  • pudink kakaový 55; 42,8
  • dýně 44; 422
  • kdoule 30; 185
  • ředkvičky 15; 234,3
  • ředkev 13; 210,6
  • maliny 18; 126,3
  • rebarbora 12; 212,6
  • rohlík chlebový 21; 18,2
  • žito, celé zrno 51; 63
  • kysané zelí, odkapané 16; 224,7
  • klobása „bierschincken“ 85; 117,3
  • klobása „fleischwurst“ 78; 66,8
  • mortadella 96; 67,4
  • klobása „munich weisswurst“ 73; 65,7
  • klobása vídeňská 78; 65,7
  • párky z&

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Tabulka potravin podle obsahu purinů

Poradna

V naší poradně s názvem MARIÁNSKÉ LÁZNĚ PO RAKOVINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika nistorova.

dobri den p Cempirek dekuji vam za odpoved ale marne rekly ze nemam narok tak bych chtela poradit co stim mam delat moje tel cislo 606360288 predem dekuji nistorova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pomůže vám Avon Linka proti rakovině prsu. Je to bezplatná telefonní linka 800 180 880, kam se můžete anonymně obrátit o pomoc každý všední den od 9.00 do 19.00 hod.
Na lince s vámi budou hovořit zkušené laické terapeutky. Své dotazy odborného rázu můžete konzultovat se zkušenými onkology vždy ve středu od 16.00 do 19.00 nebo s psychology vždy v sudý pátek od 16.00 do 19.00 hod. Zavolejte a svěřte se jim - rádi vám pomůžou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Mariánské lázně po rakovine

Dělení podle skupin

1. skupina – potraviny s vysokým obsahem bílkovin a malým množstvím tuku

  • Sójové maso – bílkoviny ve 100 g: 45 g, tuky ve 100 g: 2 g
  • Olomoucké tvarůžky – bílkoviny ve 100 g: 29,7 g, tuky ve 100 g: 0,8 g
  • Tvaroh na strouhání – bílkoviny ve 100 g: 28,6 g, tuky ve 100 g: 0,9 g
  • Čočka – bílkoviny: ve 100 g: 26,9 g, tuky ve 100 g: 1,2 g
  • Pšeničné klíčky – bílkoviny ve 100 g: 26,6 g, tuky ve 100 g: 9,2 g
  • Krůtí prsa– bílkoviny ve 100 g: 24,1 g, tuky ve 100 g: 1 g
  • Zvěřina průměr – bílkoviny: ve 100 g: 24 g, tuky ve 100 g: 1,5 g
  • Hrách – bílkoviny ve 100 g: 23,7 g, tuky ve 100 g: 1,4 g
  • Fazole – bílkoviny ve 100 g: 23,5 g, tuky ve 100 g: 1,6 g
  • Kuřecí prsa – bílkoviny ve 100 g: 23,3 g, tuky ve 100 g: 0,9 g
  • Drůbeží játra – bílkoviny ve 100 g: 22,9 g, tuky ve 100 g: 4,5 g
  • Tuňák – bílkoviny ve 100 g: 22,1 g, tuky ve 100 g: 7,8 g
  • Telecí kýta – bílkoviny ve 100 g: 20,8 g, tuky ve 100 g: 6 g
  • Hovězí svíčková – bílkoviny ve 100 g: 20 g, tuky ve 100 g: 7,4 g
  • Tvaroh bez tuku – bílkoviny ve 100 g: 18,8 g, tuky ve 100 g: 0,8 g
  • Amarant – bílkoviny ve 100 g: 18 g, tuky ve 100 g: 8 g
  • Tvaroh polotučný – bílkoviny ve 100 g: 17,5 g, tuky ve 100 g: 2,5 g
  • Tofu – bílkoviny ve 100 g: 15,5–16,5 g, tuky ve 100 g: 2,5–3,5 g
  • Krevety – bílkoviny ve 100 g: 16,5 g, tuky ve 100 g: 0,8 g
  • Filé z tresky – bílkoviny ve 100 g: 16,2 g, tuky ve 100 g: 0,6 g
  • Vaječný bílek – bílkoviny ve 100 g: 11,1 g, tuky ve 100 g: 0,2 g
  • Sýr Cottage – bílkoviny ve 100 g: 13 g, tuky ve 100 g: 5 g
  • Knäckebrot – bílkoviny ve 100 g: 9 1 g, tuky ve 100 g: 4 g
  • Hrášek – bílkoviny ve 100 g: 6,5 g, tuky ve 100 g: 0,5 g
  • Bílý jogurt – bílkoviny ve 100 g: 4,2-5,9 g, tuky ve 100 g: 3,5 g
  • Brokolice – bílkoviny ve 100 g: 4,4 g, tuky ve 100 g: 0,9 g

2. skupina – potraviny s vysokým obsahem bílkovin i tuků

  • Sója (luštěnina) – bílkoviny ve 100 g: 43,8 g, tuky ve 100 g: 23 g
  • Parmezán – bílkoviny ve 100 g: 35,6 g, tuky ve 100 g: 25,8 g
  • Eidam 30% tuku v suš. –

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Potraviny s vysokým obsahem bílkovin

Poradna

V naší poradně s názvem HEXA PHAN - PROUŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oldrich krejci.

koupil jsem si proužky na orientační zkoušku moči.
Jednotlivé hodnoty jsou uvedeny barvou, počínaje údajem negativní - tj. asi OK, v normě.
Ale další barvy jsou doplněny číselným údajem, který je pro laika tajemno.
Dotazuji se co znamená změna v prvním sloupci?
např. bílkovina 0,3/30, nebo glukoza 2,8/50, urobilinogen 17/1, krev ca 5-10, hemoglobin ca 10

U glukozy jako diabetika mám z odběru krve hodnotu 4,3. Čemu odpovídá tato hodnota na proužku?

Děkuji
O.Krejčí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Orientační výsledky pomocí diagnostických proužků Hexa Phan jsou uvedeny ve dvou jednotkách. U glukózy první číslo znamená množství glukózy v mili mollech na jeden litr moči a druhé číslo znamená miligramy glukózy v jednom deci litru moči. U bílkoviny je první číslo gram na litr moči a druhé číslo znamená miligramy na deci litr moči. Urobilinogen je udáván v mikro mollech na litr a v miligramech na deci litr. Samotné výsledky je třeba zaznamenat a při kontrole u svého lékaře pak vyhodnotit jejich vývoj. Váš lékař vám také vysvětlí, které hodnoty jsou u vás nebezpečné s ohledem na váš zdravotní stav.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Hexa phan - proužky

Tabulka potravin podle obsahu vápníku.

Doporučená denní dávka vápníku pro dospělého člověka je 1 200 mg.

Abecední seznam potravin, které obsahují přírodní vápník.

Potravina 100g Ca (mg)
Ananas 16 
Angrešt 29 
Artyčok 53 
Avokádo 10 
Banán 9 
Banán sušený 32 
Borůvky 10 
Bramborová mouka 20 
Bramborové lupínky 37 
Brambory syrové
Brokolice 105 
Broskve
Brusinky 14 
Burské ořechy nepražené 60 
Burské ořechy solené pražené 52 
Celer 68 
Cibule 31 
Citron 11 
Coca cola
Cuketa 30 
Cukrová kukuřice
Čekanka 26 
Čočka 59 
Černý kořen 53 
Červená řepa 29 
Červené zelí 35 
Česnek 38 
Čínské zelí 40 
Čokoláda bílá 187 
Čokoláda hořká 38 
Čokoláda mléčná 103 
Čokoládové bonbony plněné 9
Datle 38 
Datle sušené 63 
Droždí 25 
Dýně 20 
Džem - průměrné hodnoty 10 
Džus grapefruitový 100% 14 
Džus hroznový 100% 19 
Džus jablečný 100%
Džus pomerančový 100% 10 
Džus rajčatový 100% 10 
Endivie (štěrbák) 54 
Fazolky zelené 57 
Fenykl 109 

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Vápník v potravinách

Příběh

Ve svém příspěvku HŘEBÍČEK - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Našla jsem informaci, že hřebíčkem se lze předávkovat, ale nikde není uvedeno, jaká je tedy rozumná míra použití. Kolik je tedy moc - kusů hřebíčků denně nebo množství oleje apod.. Je to očividně dost podstatná informace.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Česílko.

Nebezpečná není otrava eugenolem, ale tlumení srážlivosti krve, které může při !!! dennodením !!! nadměrném užívání (odhaduji 5ks?). Akumulací účinku vést po (opět odhadem ca.2 měs.) vést až k samovolnému krvácení - což je např. v případě očních cévek velmi nebezpečné, ale pokud užíváte ca.3-5ks denně a po 14 dnech si dáte na 4-5 dnů pauzu nemělo by to být nebezpečné. alespoň pro mě je to o.k. už 3tím rokem, ale také můžu mít jen kvalitnější vlásečnice, či lépe srážlivou krev :-)))) - Takže ? Zkoušejte, snad nebudete "vyjímkou potvrzující pravidlo" :-)))

Zdroj: příběh Hřebíček - nežádoucí účinky

Co má střední obsah purinů

STŘEDNĚ VYSOKÁ HODNOTA PURINŮ = 100 až 400 mg na 100 g

U potravin jsou uvedeny tyto veličiny:

U potravin jsou uvedeny tyto veličiny: celkem purinů v mg na 100 g (průměr) a výživná hustota v mg/M:

  • fazole bílé, suché 128; 127,1
  • sója suchá 190; 139,1
  • hovězí maso 120; 192
  • hovězí maso, filé 110; 216,4
  • hovězí maso, přední žebro 120; 185,4
  • hovězí maso, svaly 133; 292,1
  • hovězí maso, hovězí pečeně, svíčková 110; 201,4
  • hovězí maso, rameno 110; 203,9
  • černé fazole mungo, suché 222; 194,3
  • kaviár (pravý) 144; 141,6
  • kuře (prsa s kůží) 175; 288,4
  • kuře (pečené kuře), průměr 115; 165,8
  • vařená slepice, průměr 159; 149,2
  • kuře, stehno s kůží, bez kostí 110; 152,2
  • kachna, průměr 138; 146,2
  • sardel 239; 560
  • kapr 160; 330,9
  • ryba průměr 109; 335,9
  • treska jednoskvrnná 139; 425,2
  • halibut 178; 439,9
  • sleď obecný 190; 342,4
  • sleď atlantik 210; 216,9
  • sledě obecně 219; 197,6
  • makrela 145; 191,2
  • okoun 110; 311,3
  • okouni obecně 241; 544,1
  • treska tmavá 163; 473,4
  • losos 170; 202
  • sardinky 345; 693,2
  • pstruh 297; 686,7
  • tuňák 257; 273,7
  • tuňák v oleji 290; 246,2
  • husa 165; 116,7
  • hrozny, sušené, rozinky 107; 86,4
  • šunka, vařená 131; 248,1
  • srdce ovce 241; 367,6
  • koňské maso 200; 438,8
  • ledviny 218; 419,6
  • jehněčí maso (pouze svaly) 182; 371
  • čočka suchá 127; 93,8
  • lněné semínko 105; 67,4
  • játra kuře 243; 426,3
  • humr 118; 346,4
  • plíce 147; 389,1
  • slávky 112; 391,5
  • hovězí srdce 256; 504,3
  • hovězí ledvina 269; 569,5
  • hovězí plíce 399; 961,4
  • hovězí jazyk 160; 186
  • hrách suchý 109; 84,2
  • vepřová ledvina 334; 784,5
  • vepřový jazyk 136; 208,2
  • štika 140; 406,7
  • semeno máku suché 170; 86
  • vepřové břicho 100; 92,3
  • vepřové břicho, syrové, uzené, sušené 127; 82,6
  • vepřová kotleta s kostí 145; 260
  • vepřová líčka 140; 170,4
  • vepřová panenka 150; 334,8
  • vepřové s kostí (zadní stehno) 120; 155
  • vepřové stehno (zadní stehno) 160; 357,4
  • vepřové svaly 166; 374,9
  • vepřové rameno s kůží (lopatka) 150; 165,2
  • králičí maso, průměr s kostí 132; 207,7
  • králík/zajíc (průměr) 105; 219,4
  • klobása „jagdwurst“ 112; 127,8
  • salám německý 104; 65,9
  • játrový salám 165; 122,2
  • párky z vepřového masa 101; 80,2
  • hřebenatka 136; 505,8
  • krevety 147; 397,9
  • slezina obecně 343; 815,9
  • slunečnicové semeno, suché 143; 59,5
  • telecí kotleta, kotleta s kostí 140; 309,6
  • telecí filé 140; 347,3
  • telecí koleno s kostí 150; 353,2
  • telecí stehno s kostí 150; 310,2
  • telecí maso, pouze svaly 172; 438,7
  • telecí, krk s kostí 150; 326,9
  • telecí rameno 140; 309,3
  • zvěř

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Tabulka potravin podle obsahu purinů

Příběh

Ve svém příspěvku KOUŘENÍ PŘED KOLONOSKOPIÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den, jakou dobu před vyšetřením kolonoskopie se nesmí kouřit?
Mám jít na ni v 9.20h.Můžu si ještě ráno zakouřit? Děkuji za odpověď Dana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana Rechova.

Mám absolvovat kolonoskopii kvůli velkým vnitřním hemoroidům, které mi po stolici krvácí (čerstvá červená krev),ale po stolici mám bolesti kostrce, stydké kosti a konečníku. Ale ne vždy. Moje MuDr.Loveckova mě posílá na kolonoskopii,ale endoskop musela použít dětský, i tak mi střídaly slzy. Nedovedu si ani ve snu představit, že by do mně za živa něco strkali. Je možné nějak docílit kolonos.v CA?? A jak?? Klidně bych si CA zaplatila . Už 25 let mám vyhrez plotýnek, denně bolesti, už nemůžu bez neurolu spát, všechny minuty, pokud neusnu prožívám v bolesti. Nedám další bolest navíc...poraďte
.

Zdroj: příběh Kouření před kolonoskopií

Tabulka s obsahem sacharidů u základních potravin

(v gramech ve 100 g potraviny)

Druh potraviny

Množství sacharidů

Druh potraviny

Množství sacharidů

Zelenina a ořechy

Ovoce

Brokolice

5,7

Avokádo

6

Celer

5 - 7,4

Ananas

12,7

Cibule

9

Angrešt

9,7

Dýně

9

Banán

26

Fazolky zelené

7,1

Borůvky

11,5

Kapusta

5,5 – 6,3

Broskev

9,5

Kedlubna

5,4

Citrón

9,2

Květák

4,5

Grapefruit

10

Lilek

4,5

Hroznové víno

17

Mrkev

9

Hruška

13,4

Paprika

4 - 6

Jablko

13

Pažitka

7,2

Jahody

8,7

Arašídy

18

Kiwi

9,7

Kešu

26

Mandarinka

9,4

Kokos

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Co jíst a nejíst při cukrovce

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hert Brant.

Naprosto fenomenální lék je Oxid chloričitý,který mne vyléčil do 24 hod Covid 19..Mne je 71 let a nenenchám na něho dopustit..Sám si ho vyrábím doma za pár korun..Je to objev století..Vymyslel ho Jim Humble (USA) a vylepšil Andreas Kalcker (NSR).. ..Vyléčil s ním na tři tisíce narozených mentálně postižených dětí!!!!!!!!!!!Důkazy jsou na Youtube,kde tyto děti komunikují..Je to neuvěřitelné!!!!!Používá se v Čechách také do pitné a vody a krevních konzerv..A
do všech i městských vodovodů..Niči viry,parazity a dalších 400 druhů nemocí..Mnoho diabetiků zachránil od amputace nohy,tak jako to umí OZON..Tyto léky,bílé pláště neuznávají a vzteky omdlévají a velice pomlouvají,protože jim začal dělat nesmírnou konkurenci..Sám ho preventivně denně naředěný piji již tři roky..A paráda,neznám jedinné nachlazení nebo covid 19..Když to bylo u mě v rodině,tak jsem vnučce klidně dával pusinku i když měla covid 19 a nic!!!!! Ano takový je život!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jde o pseudomedicínu z USA, na kterou již v roce 2010 varoval Úřad pro kontrolu potravin a léčiv Spojených států amerických FDA. Konkrétně FDA varovala před používáním produktu „Miracle Mineral Supplement“ neboli „MMS“, který při přípravě podle návodu produkuje oxid chloričitý. MMS bylo prodáváno jako léčba různých stavů, včetně HIV, rakoviny, autismu, akné a v poslední době také COVID-19. Mnozí spotřebitelé si stěžovali FDA a hlásili život ohrožující reakce a dokonce smrt. FDA varovala spotřebitele, že MMS může způsobit vážné poškození zdraví, a uvedla, že obdržela četné zprávy o nevolnosti, průjmu, silném zvracení a život ohrožujícím nízkém krevním tlaku způsobeném dehydratací. Toto varování bylo zopakováno potřetí dne 12. srpna 2019 a počtvrté dne 8. dubna 2020 s prohlášením, že požití MMS je stejně nebezpečné jako požití bělidla, a naléhá na spotřebitele, aby je nepoužívali ani nepodávali tyto produkty svým dětem z jakéhokoli důvodu, protože neexistují žádné vědecké důkazy, které by prokazovaly, že oxid chloričitý má nějaké příznivé lékařské vlastnosti.
Tady je varování: https://www.fda.gov/news-ev…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Celodenní kašel

Obsah purinů v potravinách - tabulka

Množství purinů je vyjádřeno množstvím kyseliny močové v mg na 100 gramů dané potraviny. Jednoduše, čím více mg, tím hůře pro dnu.

Potraviny s nejvyšším množstvím purinů (nad 400 mg)

  • Theobromin (syn: teobromin, xanteóza), obsahuje ho kakao a čokoláda - 2 300 mg
  • Pivovarské kvasinky - 1 810 mg
  • Telecí brzlík - 1 260 mg
  • Uzený šprot - 804 mg
  • Skopová slezina - 773 mg
  • Pekařské droždí - 680 mg
  • Hovězí játra - 554 mg
  • Vepřové srdce - 530 mg
  • Vepřová slezina - 516 mg
  • Vepřová játra - 515 mg
  • Lesní houby (měřeno na sušených houbách) - 488 mg
  • Rybičky olejovky, sardinky v oleji - 480 mg
  • Telecí játra - 460 mg
  • Hovězí slezina - 444 mg
  • Vepřové plíce - 434 mg

Potraviny s vyšším obsahem purinů (100 až 400 mg)

  • Hovězí plíce - 399 mg
  • Sardinky - 345 mg
  • Telecí slezina - 343 mg
  • Vepřová ledvina - 334 mg
  • Pstruh - 297 mg
  • Tuňák v oleji - 290 mg
  • Ledviny - 269 mg
  • Tuňák - 257 mg
  • Hovězí srdce - 256 mg
  • Kuřecí játra - 243 mg
  • Okoun - 241 mg
  • Skopové srdce - 241 mg
  • Sardel neboli ančovičky - 239 mg
  • Fazole mungo suché - 222 mg
  • Sleď z umělého chovu - 219 mg
  • Telecí ledviny - 218 mg
  • Sleď z Atlantiku - 210 mg
  • Koňské maso - 200 mg
  • Sojové boby suché - 190 mg
  • Jikry sledě - 190 mg
  • Jehněčí svalovina - 182 mg
  • Halibut - 178 mg
  • Kuřecí prsa i s kůží - 175 mg
  • Telecí svalovina - 172 mg
  • Losos - 170 mg
  • Mák suchý - 170 mg
  • Vepřová svalovina - 166 mg
  • Husa - 165 mg
  • Jitrnice - 165 mg
  • Treska tmavá - 163 mg
  • Kapr - 160 mg
  • Hovězí jazyk - 160 mg
  • Vepřová kýta - 160 mg
  • Vepřová svíčková - 150 mg
  • Krůtí maso s kůží - 150 mg
  • Telecí plíce - 147 mg
  • Krevety hnědé - 147 mg
  • Makrela - 145 mg
  • Vepřové kotlety s kostí - 145 mg
  • Kaviár - 144 mg
  • Slunečnicové semínko - 143 mg
  • Štika - 140 mg
  • Vepřová plec - 140 mg
  • Telecí kotlet s kostí - 140 mg
  • Telecí maso - 140 mg
  • Treska jednoskvrnná - 139 mg
  • Kachna - 138 mg
  • Zvěřina nohy - 138 mg
  • Vepřový jazyk - 136 mg
  • Hřebenatka islandská - 136 mg
  • Hovězí svalovina - 133 mg
  • Králičí maso s kostma - 132 mg
  • Ryba jazyk obecný - 131 mg
  • Šunka vařená - 131 mg
  • Fazole bílé suché - 128 mg
  • Čočka suchá - 127 mg
  • Hovězí plec - 120 mg
  • Hovězí vysoký roštěnec -

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Jídelníček při dně s ohledem na puriny

Příznaky onemocnění

Nemoci slinivky můžeme rozdělit na zánětlivá onemocnění, takzvané pankreatitidy, dále na nádorová, úrazová a vrozená onemocnění.

Záněty slinivky – pankreatitidy

Patří mezi nejčastější onemocnění slinivky. Rozlišujeme akutní a chronickou pankreatitidu. Akutní pankreatitida vzniká náhle zablokováním vývodu, kterým odtékají trávicí enzymy do dvanáctníku. Trávicí šťávy vtékají zpět do slinivky a poškozují ji. Záchvat provází intenzivní bolest. Je často vyvolána snědením velkého množství mastné stravy – obvykle současně s alkoholem.

Dalšími nejčastějšími příčinami zánětu slinivky mohou být choroby žlučových cest, zanedbané kamínky ve žlučových cestách, pití alkoholu. Vzácnějšími příčinami zánětu slinivky mohou být poruchy metabolismu tuků, jejich vysoká hladina v krvi. Pankreatitidu mohou způsobit i léky, mezi nimi kortikoidy, hormonální antikoncepce, ale i paracetamol. Vyvolávajícím faktorem zánětu bývá v některých případech zvýšená činnost příštítných tělísek, infekční nemoci, těhotenství, či dokonce nezdařená operace (například žlučníku), nebo viry.

Rakovina

Nejčastějším zhoubným nádorem slinivky dle histologie je karcinom. Četnost této choroby stoupá od 45 let věku, nejčastěji onemocní věková skupina od 65 do 75 let. Zároveň se za posledních 20 let zvýšila incidence nádoru pankreatu o polovinu. Karcinom pankreatu je příčinou 5 % všech úmrtí v důsledku zhoubných nádorů.

Zhoubný nádor pankreatu je nazýván „tichá“ nemoc, protože počáteční stadia karcinomu pankreatu obvykle nepůsobí žádné potíže. Pokud nádor proroste do žlučovodu a žluč nemůže odtékat do zažívacího traktu, kůže a oční bělma zežloutnou, moč ztmavne. Tento stav se nazývá žloutenka.

Jak rakovina roste a šíří se, bolest se často rozvíjí v horní části břicha a někdy se šíří do zad. Bolest se může zhoršovat po jídle nebo po ulehnutí. Rakovina slinivky břišní může způsobovat nevolnost, nechutenství, hubnutí a slabost. Pokud zhoubné bujení napadne Langerhainovy ostrůvky, začnou produkovat nadbytek inzulínu, což způsobí slabost, závratě, zimnici, svalové křeče a průjem.

Prvním vyšetřením bývá ultrazvuk, který však neodhalí časná malá ložiska. Dále se používá CT (počítačová tomografie) a ERCP (endoskopická retrográdní cholangio-pankreatografie – prostřednictvím sondy zavedené přes hrtan, jícen a žaludek je do oblasti pankreatu aplikována kontrastní látka, která umožní následné rentgenování oblasti).

Při laboratorním vyšetření mohou na rakovinu pankreatu poukazovat zvýšené markery CEA (karcinoembryonální antige), CA (carbohydrate antigen – nádorový marker) 19-9, CA 50, které však neslouží jako samostatná diagnostická metoda. S ohledem na dlouhodobý průběh nemoci a netypické příznaky je včasná diagnóza rakoviny slinivky výjimečná.

Prognóza rakoviny slinivky břišní je velmi špatná, většina postižených umírá do dvou let od stanovení diagnózy.

Zdroj: článek Pankreas

Poradna

V naší poradně s názvem SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Já jsem taky četl, že ivermektin zabíjí koronavirus. Tady je o tom vědecký článek. https://www.sciencedirect.c…
Uvádí se tam, že Ivermektin, který je FDA schválený jako antiparazitikum, má také širokospektrální antivirovou aktivitu in vitro. Nyní bylo prokázáno, že je inhibitorem kauzativního viru (SARS-CoV-2), s jediným přírůstkem do Vero-hSLAM buňky 2 hodiny po infekci SARS-CoV-2, které jsou schopné dosáhnout až 5 000-násobné redukce virové RNA po 48 hodinách. Ivermektin proto vyžaduje další zkoumání možných přínosů pro člověka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přesně to jste vy, co se chytáte každé fámy! V celém tom vědeckém článku je mnohokrát napsáno, že výzkum byl IN VITRO! To znamená, že vše bylo zkoumáno jen v laboratoři. Navíc z toho není jasné jaká dávka je účinná a jaký má být interval v dávkování. Ivermektin je především jed! A jeho jedovatosti se využívá při léčbě parazitů ve střevním traktu, kůži a očích. Ivermektin je relativně bezpečný, ale má i své nežádoucí účinky, zejména může způsobit vážnou alergickou reakci a interagovat s jinými léky. Brát ho jen tak, jako prevenci před onemocněním covid 19, je hazardování se svým zdravím. Nyní se teprve zkoumá účinnost Ivermektinu na lidech proti covid 19 a teprve se bude upřesňovat způsob bezpečného použití. Přesné vyjádření k tomuto je zde https://www.fda.gov/animal-…

Zdroj: příběh Soolantra koronavirus diskuze

Potraviny s vysokým obsahem uhlohydrátů

Sacharidy se nacházejí téměř ve všech živých bytostech a hrají rozhodující roli ve správném fungování imunitního systému, hojení, srážení krve a vývoji člověka. Nedostatek sacharidů může vést k poškození fungování všech těchto systémů, avšak v západním světě je takovýto nedostatek spíše vzácný. Nadměrná konzumace sacharidů, zejména těch rafinovaných, jako je cukr nebo kukuřičný škrob, může vést k obezitě, diabetu typu II a rakovině. Mezi nezdravé potraviny s vysokým obsahem sacharidů patří slazené cereálie, sušenky, koláče, mouky, džemy, zavařeniny, chlebové výrobky, rafinované produkty z brambor a sladké nápoje. Ke zdravým zdrojům potravin s vysokým obsahem sacharidů patří zelenina, luštěniny (fazole), celozrnné výrobky, ovoce, ořechy a jogurt.

Cukry, sirupy a sladidla s vysokým obsahem sacharidů:

  • fruktóza obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 4 g,
  • aspartam obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 3,6 g,
  • med obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 3,3 g,
  • cukr moučka obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 3 g,
  • hnědý cukr obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 2,9 g,
  • javorový sirup obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 2,7 g.

Sladkosti s vysokým obsahem sacharidů:

  • mandlový nugát obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 129 g,
  • čokoláda Tootsie Rolls obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 61 g,
  • tvrdé bonbony obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 59 g,
  • nízkokalorické gumové bonbony obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 44 g,
  • žvýkačky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 29 g,
  • žvýkačky bez cukru obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny) – 19 g.

Obiloviny s vysokým obsahem sacharidů:

  • rýže obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 28,5 g,
  • kakaové křupky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 27,2g,
  • popcorn obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 26,9 g,
  • Marshmallow Froot Loops & Cocoa Dyno-Bites obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 25,9 g,
  • müsli obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 23,3 g.

Svačiny a mlsání s vysokým obsahem sacharidů:

  • popcorn obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 25,2 g,
  • preclíky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 22,8 g,
  • rýžové koláčky z bílé rýže obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 22,7 g,
  • ochucené Tortilla Chips obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 17,7 g.

Sušenky a dorty s vysokým obsahem sacharidů:

  • sušenky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Uhlohydráty v potravinách

Příběh

Ve svém příspěvku CO JÍST A NEJÍST PŘI CUKROVCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Šroubková.

braly jsem těžké prážky na srdce- amiadaron, eliquis, betalog 50, omeprazpoeum na vředy.Má cukrovka 2 je toxického původu a nežádoucích učinků kombinac e užívaných léků, kromě diabetu vyvolaly léky na žaludeční vředy také arythmii, kterou jsem neměla.Přes stovky odběrů nikdy nikdo diabetes nediagnostikoval.z ničedho nixc se objevily půchýře na bércích vředy, rudá kůže. a chkrovku mi našli z iniciativy kožní lékařky.Cukr jsem měla 10, maximum 12.(tlustá jsem od narození i většina rodiny z matčiny strany, v mládí jsem vážila až 164kg, byla jsem bez potítží.nyní se držím na 1oo-103 kg)dostala jsem stadamed 500 gliclacid 30 2krát denně a dietu.Cukr mi vzrostl ze záhadných důvodů na 20+ po 14jednotkách 3x ve dne a 4 v noci cukr neklesá-ráno po jídle 18,3 ostatní hodnoty 19,3 -19,6.jím pár gramů, přikrmy žádné sladké žádne ,nesladím, jsem ortodoxní abstinent celý život.maso málo, uzeniny max.50gr,vyjímečně a stav se nelepšé. prosím pomozte mi.diabetoložka mi předepsala pár greamů jidl DENNĚ, JSEM SLABÁ JAKO MOUCHA.POSLOUVHÁM A CUKR NEKLESÁ. TEL 721994641.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Co jíst a nejíst při cukrovce

Ellenbergovy indikační hodnoty

Ellenbergovy indikační hodnoty podávají informaci o podobnosti v druhovém složení mezi vegetačními rostlinami a ekologickými nároky rostlinných druhů v terénu.

Většina běžných druhů středoevropské flóry má přiřazeno číslo, které něco říká o vztahu k základním charakteristikám prostředí. Nejužívanější jsou Ellenbergova indikační čísla. Ellenberg (1974, 1991) udává čísla mezi 1 a 9 pro závislost na světle (1 – totální stínomil, 9 – totální světlomil) a teplotě (T, 1 – chladnomilný, 9 – teplomilný), dále pro kontinentalitu druhu (K, 1 – oceanický, 9 – kontinentální druh), závislost na vlhkosti (F, 1 – suchomil, 9 – vlhkomil, 10 až 12 pak pro vodní rostliny), půdní reakci (R, 1 – kyselé půdy, 9 – bazické a vápnité půdy), zásobení dusíkem (N, – možná spíš pro celkovou úživnost, 1 – chudé, 9 – bohaté). Symbol × je k danému faktoru indiferentní.

Zdroj: článek Pelyněk pravý

Příběh

Ve svém příspěvku DOMÁCÍ LÉK NA METASTÁZE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

Před rokem mi diagnostikovali rakovinu prsu, metastáze na játrech. Nasazena na půl roku chemoterapie a bioléčba,která trvá. Operace žádná nebyla - prý by nic neřešila, dne 9.9. bylo děláno PET vyšetření - vše v pořádku. Za měsíc mi začaly růst markry - metastázové a to na 9 a na 24, dne 25.10. proběhlo CT jater a bohužel se na jiném místě jater opět objevily metastáze 3 cm a 2x po 1 cm. Uplně mi to vyrazilo dech, vše jsem dodržovala, byla šˇˇtastná, že vše dopadlo dobře, dokonce jsem nastoupila do zaměstnání, něco jsem zanedbala, proč se to na těch játrech znovu objevilo. Ke své lékařce jdu až 4.11. do té doby se zblázním, můžete mi prosím, prosím poradit, proč se to znovu objevilo, co by se s tím dalo dělat, zda mohu nějak pomoci sama, obávám se opětovné chemoterapie, kterou se obávám bych již nezvládla. Prosím moc a moc o radu a odpověd, děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Domácí lék na metastáze jater

Puriny – tabulka

V následujících tabulkách jsou odhady celkového obsahu purinů v různých potravinách, které jsou uvedeny v sestupném pořadí. Celkový obsah purinů je založen na součtu všech čtyř purinových bází. Maso a masné výrobky mají vysoký celkový obsah purinů a obilné potraviny mají nízký obsah purinů. Obecně existuje pozitivní souvislost mezi obsahem bílkovin a puriny ve stravě.

Tabulky potravin s puriny

Potravinové zdroje purinu Celkový obsah purinů (mg/100 g)

  • Játra 286,4
  • Ledviny 230,8
  • Drůbež 130,7
  • Jehněčí, pečené, kotlety 127,5
  • Vepřová, pražená, kotleta 119,0
  • Ryby, bílé, čerstvé 115,9
  • Houba, čerstvá 46,9
  • Chléb, křupavý 15,7
  • Chléb, bílé 12,2
  • Pšeničná mouka 11,5
  • Tvaroh 8,0
  • Bílý jogurt 7,0
  • Rýže, vařené 5,9

Obsah purinů se také liší v závislosti na typu masa nebo daného orgánu.

Obsah purinů v kuřecím, vepřovém, jehněčím a hovězím

Kuřecí:

Purinové zdroje Celkový obsah purinů (mg /100 g)

  • Kuřecí ledvina 243
  • Kuřecí játra 236,1
  • Kuře, srdce 223
  • Kuře, palička 132,3
  • Kuřecí prso 130,7
  • Kuře, žaludek 130,5
  • Kuřecí stehno 126,5
  • Kuřecí kůže 104,6

Vepřové, hovězí a jehněčí orgány

Purinové zdroje Celkový obsah purinů (mg/100 g)

  • Vepřová játra 289
  • Hovězí ledviny 213
  • Hovězí játra 197
  • Hovězí srdce 171
  • Jehněčí srdce 171
  • Hovězí mozek 162
  • Jehněčí játra 147

Porovnání obsahu volných a celkových purinů v masných výrobcích (steak, hovězí játra a treska treska) před a po vaření. Zdá se, že vaření zvyšuje hladinu volných a celkových purinových bází ve stravě.

Celkový obsah purinů v surových a vařených potravinách

Masné výrobky Celkový obsah purinů (mg/100 g)

  • Játra syrová 202,2
  • Játra vařená 237,0
  • Játra pečená 236,1
  • Steak syrový 105,9
  • Steak vařený 107,8
  • Steak pečený 121,0
  • Treska jednoskvrnná syrová 101,7
  • Treska jednoskvrnná vařená 94,7
  • Treska jednoskvrnná zapečená 118,7

Obsah purinů v mořských potrav

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Puriny tabulka

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI PLOTÉNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fadrná alena.

dobrý den ráda by jsem se zeptala ,jsem po operaci ploténky a mám jít k panu doktorovi na vypsání lázní 18.5.2017 ,tak by mě zajímalo jestli by jste měli místo v lázních ,musím je vybrat do půl roku od operace to je do 9.9.2017 moc vás prosím o odpověd na operaci jsem byla 9.3.2017 děkuji vám Fadrná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O přidělení lázní rozhoduje vaše zdravotní pojišťovna na základě návrhu, který zpracuje praktický lékař. Pojišťovna rozhodne o místě, délce pobytu a formě spoluúčasti pacienta. Požádejte svého praktického lékaře o vypsání návrhu na lázně a vše ostatní se dozvíte od své zdravotní pojišťovny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Lázně po operaci ploténky

Léčebný postup

Studie byla provedena na 600 subjektech; 400 pacientů a 200 kontaktů ve zdravotnictví a domácnosti, které byly rozděleny do 6 různých skupin vážnosti zdravotního stavu.

Skupina I: 100 pacientů s mírnou až středně těžkou infekcí COVID-19 dostávalo 4denní kúru Ivermectinem 400 mcg / kg tělesné hmotnosti maximálně 4 tablety (6 mg / tableta) jednou denně před snídaní plus standardní léčbu podle egyptského protokolu.

Skupina II: 100 pacientů s mírnou až středně těžkou infekcí COVID-19 dostávalo hydroxychlorquin (400 mg každých 12 hodin po dobu jednoho dne a následně 200 mg každých 12 hodin po dobu 5 dnů) plus standardní léčbu.

Skupina III: 100 pacientů se závažnou infekcí COVID-19 dostávalo 4denní léčbu Ivermectinem 400 mcg / kg tělesné hmotnosti maximálně 4 tablety (6 mg / tabletu) jednou denně před snídaní plus standardní léčbu podle egyptského protokolu o léčbě COVID-19 u těžce nemocných pacientů.

Skupina IV: 100 pacientů se závažnou infekcí COVID-19 dostávalo hydroxychlorquin (400 mg každých 12 hodin po dobu jednoho dne a následně 200 mg každých 12 hodin po dobu 9 dnů) plus standardní léčbu podle egyptského protokolu o léčbě COVID-19 u těžce nemocných pacientů.

Skupina V: 100 kontaktů s pacienty nakaženými COVID-19 mělo používat osobní ochranné prostředky a dostalo profylaktickou dávku ivermektinu 400 mikrogramů / kg jednorázové perorální dávky před snídaní, která se měla opakovat po jednom týdnu.

Skupina VI: 100 kontaktů s pacienty COVID-19 dostalo pouze osobní ochranné prostředky.

Zdroj: článek Ivermectin pro lidi

Příběh

Ve svém příspěvku HUBNUTÍ PODLE MANČINGOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

28 denní očistný program podle Antonie Mačingové je účinná očistná kůra na 28 dní.



Mačingová dieta a detoxikační mančingová dieta - jídelníček na 28 dní:

1. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Brokolice s česnekem, strouhaný nízkotučný sýr
Večeře: Salát s červené řepy , strouhaný sýr
2. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky s česnekem, strouhaný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vařené vajíčko
3. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Salát z červené řepy , strouhaný sýr
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr
4. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky , med
Oběd: Mrkvová perkelt, strouhaný sýr
Večeře: Prokládána cuketa
5. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Prokládaná cuketa
Večeře? Fazolové lusky česnekem, strouhaný sýr
6. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky se zázvorem
Večeře: Brokolice s česnekem, vařené vajíčko
7. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd? Salát z červení řepy, vařené vajíčko
Večeře: Mrkvová perkelt, strouhaná sýr
8. DEN Snídaně:BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Boršč
9. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med mletá skořice
Oběd: Brokolice na česneku se zázvorem, nízkotučný sýr
Večeře: rychlá hrachová polévka
10. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vajíčko
11. DEN Snídaně: BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Fazolové lusky, vajíčko
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
12. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med, mletá skořice
Oběd: Bezvaječní těstoviny se špenátem
Večeře: Rychlá hrachová polévka
13. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, sýr
Večeře: Boršč
14. DEN Snídaně: Vyberte si snídani, která Vám v tomto týdnu nejvíc chutnala
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Brokolice na česneku, se zázvorem a strouhaný nízkotučný sýr
15. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu-2dcl a 2 sojové nebo grahamové rohlíky, med a ořechy
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
16. DEN Snídaně? Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Zeleninová polévka, fazolové lusky, salát s červené řepy
Večeře: Mozzarella, rajče nebo okurky
17. DEN Snídaně: vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
Večeře: Zeleninová polévka
18. DEN Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt, ořechy, med
Oběd: Vařená červená řepa, tuňák, cibule
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
19. DEN Snídaně: Pohankové vločky zalité sojovým mlékem strouhané jablko , ořechy, med
Oběd: Celerové hranolky, filety s mořské tresky na másle
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
20. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Celerové h

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

Děkuji za jídelníček i s recepty. Pomáhá. D.

Zdroj: příběh Hubnutí podle mančingové

Složení přírodní Poděbradky z pramene

  • celková mineralizace: 2052
  • typ vody: HCO3-, Na, Ca
  • CO2: 2 000 mg/l
  • Mg: 48 mg/l
  • Ca: 142 mg/l
  • Na: 514 mg/l
  • K: 60 mg/l
  • teplota 13,5 °C

Bülowův pramen

Nalezl ho proutkař baron Bülow v listopadu 1904 na vnitřním nádvoří zámku 3 metry od hlavní brány (současně s ním určeny na knížecích statcích další 3 prameny, mj. u hájovny u Oškobrhu). Vyvrtán 1. srpna roku 1905 v hloubce 95,7 m a utěsněn v roce 1955.

Pramen Charicléa

Nalezl ho proutkař baron Bülow v roce 1905 v bývalé panské „Dřevnici“ v sousedství zahrady lesního úřadu. Právě u tohoto pramene vznikly první Knížecí lázně. Navrtán v roce 1906 v hloubce 86,7 m a pojmenován po manželce knížete Phillipa Arnošta z Hohenlohe-Schillingsfürstu. Nyní slouží jako pozorovací pramen v Letních lázních.

Pramen Hohenlohe

Nalezl ho proutkař baron Bülow v roce 1905 v zámeckém valu (současně určen a v roce 1907 vrtán slabý pramen v areálu panského dvora ve Velkém Zboží v hloubce 127 m). Navrtán v červnu 1907 v hloubce 91,8 m a pojmenován po majiteli panství knížeti Arnoštu Filipu Hohenlohe, lidově však nazvaný „Zámecký“. Utěsněn v roce 1972.

Prameny Milada, Eliška a Libuše

Určeny a vrtány v roce 1910 v sousedství zimní kolonády pro zvyšující se potřeby lázní.

Riegrův pramen

Nachází se na stejnojmenném Riegrově náměstí. Navrtán v roce 1911 (nebo 1912) v hloubce 87,2 m a utěsněn v roce 1972.

Pramen Božena

U lázní.

Pramen Bočka z Kunštátu

V Libenského kolonádě.

Trnkův pramen

U vlakového nádraží.

Vrchlického pramen

U skláren, v hloubce 87 m, utěsněn roku 1936, pramen Vrchlický II navrtán v roce 1936 v hloubce 85,5 m a utěsněn 1972).

Pramen Krále Jiřího

Určený a vrtaný po roce 1911 z důvodu stoupající spotřeby minerální vody v lázních a v plnírně.

Ve dvacátých letech byly navrtány tři vydatné prameny v západní části města kolem Husovy ulice pro potřeby balneoprovozů a plnírny. V roce 1930 byl počet pramenů zvýšen na 16 vrtem za nádražím na Žižkově předměstí.

Lázně Poděbrady, a. s., jsou od založení v roce 1908 proslavené léčbou srdečních obtíží a pohybového ústrojí. Rekonvalescence po operaci srdce a operace srdečních chlopní je také indikační skupinou lázní. Lázně nabízejí i komerční populární pobyty wellness, víkendové, pro seniory, pro ženy nebo pro páry.

Zdroj: článek Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem CUKR PO INTENZÍVNÍM SPORTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Jsem diabetik 1. stupně už 11 let, a ted se mi nejak nedaří držet cukr při sportu.
V 17.00 cukr 5,2, opravdu jeden plátek toustového chleba (25 g) a cca 10 g gervais, od 17.30 do 18.30 polozávodní čtyřhra v bembajsu a v 19.00 cukr 17,9 !!!!
To nemohl být cukr z jídla, ale údajně játra začly produkovat cukr z svalů a tuků. Stalo se mi to víckrát, je k tomu nějaká rada? Najíst se před bembajsem a píchnout inzulín? Dík za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Váš problém se nazývá hyperglykemie s ketonurií (preexercice high glukose with ketones) a je u diabetiků 1. stupně běžný. Jde o akutní deficit inzulinu, kdy glykemie vystoupá nad 16 mmol/l. V tomto stavu byste již neměl cvičit/hrát a měl byste v klidu vyčkat kompenzace další dávkou inzulinu. Inzulín neaplikujte před cvičením. Taktéž byste měl s tímto problémem seznámit svého diabetologa. S ním pak můžete přesně naplánovat stravu a dávkování inzulínu ve dnech sportu a ve dnech volna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Cukr po intenzívním sportu

Eregma MAX Power pozitivní účinky

Užívání Eregmy má nejlepší účinky u mužů, protože to zvýší jejich sexuální aktivitu, zintenzívní libido a zkvalitní erekci. V tomto ohledu patří Eregma mezi léky na potenci. Dlouhodobé užívání Eregmy totiž zvyšuje hladinu testosteronu, což může některé muže proměnit až v agresívní sexu-chtivé samce! Díky zvýšené hladině testosteronu se v mužském těle lépe vyvíjejí spermie a dospělých spermií tak bývá mnohem více, než u mužů s nižší hladinou testosteronu. Výsledkem toho je pak mohutná ejakulace, protože spermií je hodně, tím je sperma hustější a je ho také více, čímž se zintenzívní požitek při vyvrcholení - libido. Navíc jsou spermie po výronu déle živé a s výrazně lepší pohyblivostí, proto snadněji oplodní vajíčko. Užívání Eregmy tedy příznivě ovlivňuje otěhotnění a tím pomáhá k plodnosti mužů. Mimo to, zvýšená hladina testosteronu podporuje nárůst svalové hmoty a zvyšuje fyzickou výkonnost a vytrvalost, což s oblibou využívají sportovci a muži po Eregmě tedy budou moci lépe absolvovat soulož, budou z nich aktivnější nadržení samci – vlivem zvýšeného testosteronu.

Co je testosteron

Testosteron je jedinečná chemická sloučenina a je produktem hormonální sekrece nadledvinek. Testosteron v lidském organismu především ovlivňuje psychické a metabolické procesy. Účinky testosteronu jsou přímo úměrné jeho množství v krvi. Kdo hledá tablety na testosteron, tak Ergma by mohla být vhodným řešením, protože umožňuje zvýšení hladiny testosteronu v krvi. Současný výzkum teprve pracuje na studii, která má odhalit vliv vysoké hladiny testosteronu na nádor nadledvinek. Jak takový nádor nebo rakovina nadledvinky vypadá je možné vidět na fotografiích zde.

Negativní účinky testosteronu

Vedle určitě zajímavých pozitivních účinků testosteronu je tu i druhá strana mince, a tou jsou negativní projevy při zvýšené hladině testosteronu. Zvýšená sexuální touha vlivem vysoké hladiny testosteronu může u některých mužů vést až k neovladatelné touze po sexu a u náchylných jedinců by tak mohly povolit poslední zábrany bránící dosažení sexu za každou cenu, třeba i násilím! K tomu napomáhá i zvýšená agresivita, kterou vyvolává zvýšená hladina testosteronu v krvi. Dalším aspektem zvýšené hladiny testosteronu je zvýšené riziko vzniku nádoru prostaty. Odborné výzkumy prokázaly, že vysoké dávky testosteronu jsou hlavním spouštěčem rakoviny prostaty. Každý, kdo užívá nějaký přípravek, který zvyšuje hladinu testosteronu v krvi, by měl dvakrát do roka podstoupit vyšetření krve na onkomarkery (onkomárkry) karcinomu prostaty, tak zvaný prostatický specifický antigen.

Další negativní účinky testosteronu ve zkratce:

  • Zvýšená hladina testosteronu vyvolává akné, zejména na zádech, s obrovskými červenými fleky.
  • Vysoká hladina testosteronu zapříčiňuje nesoustředěnost, roztržitost, nervozitu, neklid a to i v době obvyklého spánku. Takže zvýšená hladina testosteronu může díky těmto symptomům vyvolávat nespavost.
  • Zvýšená hladina testosteronu v krvi podpoří a urychlí vypadávání vlasů.

Zdroj: článek Eregma - lék na potenci, je to pravda?

Příběh

Ve svém příspěvku BIOLOGICKÉ HODINY VNITŘNÍCH ORGÁNŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaňková Šárka.

Dobrý den,
prosím vysvětlit pojem "obal srdce" a krev, není to srdce jako takové, co je to ten obal. Tělo by mělo mít od 19 hod do 21.hod večer aktivní právě obal srdce a krev, co se děje v našem těle. Od 21. hodiny jsou v provozu tzv. ohřívače těla. Co to znamená. Mám přítele, kterému se po 9 hodině večerní začlo ozývat srdce, zvýší se mu tlak na 170/91 /a zvýší se mu hodně tep. Už byl u kardiologa a srdce má prý v pořádku. Děkuji Š.Kaňková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Biologické hodiny vnitřních orgánů

Bolest nohou u mužů nepodceňovat!

Rakovina prostaty je jeden z nejběžnějších druhů rakoviny u mužů. Navzdory rutinnímu vyšetření na PSA u starších mužů, stále existují tisíce případů úmrtí ročně na rakovinu prostaty, z důvodu pozdní diagnózy. Bolest nohou může být důležitým signálem pro všechny lékaře, aby u takto postiženého člověka provedly testování na onkomarkery (onkomárkry) rakoviny prostaty, na přítomnost tak zvaného specifického antigenu prostaty – PSA.

Zdroj: článek Bolest nohou a rakovina prostaty

Použití pro koně

Alavis Triple Blend je vhodný pro regeneraci pohybového aparátu, zejména pro preventivní podávání u hříbat a koní v pracovní a sportovní zátěži. AlavisTriple Blend je ve formě prášku a je ochucen jablečným pektinem, aby koně přípravek snadněji přijímali.

Alavis Triple Blend je vhodný zejména na:

  • výživu, ochranu a regeneraci kloubních chrupavek a tkání
  • zmírnění bolesti pohybového aparátu
  • zlepšení pohyblivosti a pro větší fyzickou výkonnost
  • zpomalení až zastavení dalšího poškozování kloubních chrupavek
  • prodloužení aktivního věku zvířete
  • zlepšení celkové zdravotní kondice
Doporučení podávání:
  • hříbatům od 2.–3. měsíce věku
  • pro předcházení onemocnění pohybového aparátu
  • sportovním a pracovním koním všech plemen

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Alavis Triple Blend pro koně můžete v tomto ověřeném obchodě: Alavis Triple Blend extra silný cena.

Dávkování

Hmotnost koně Iniciační dávka (začátek14 dní užívání) denně Pokračovací dávka denně

100 kg 4,6 g = 1 odměrka 2,3 g = 0,5 odměrky

200 kg 9,2 g = 2 odměrky 4,6 g = 1 odměrka

300 kg 13,8 g = 3 odměrky 6,9 g = 1,5 odměrky

400 kg 18,4 g = 4 odměrky 9,2 g = 2 odměrky

500 kg 23 g = 5 odměrek 11,5 g = 2,5 odměrky

600 kg 27,6 g = 6 odměrek 13,8 g = 3 odměrky

Způsob použití

Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy. Přípravek zvířata obvykle přijímají bez problémů.

Obsah

Glukosamin sulfát: Hraje významnou roli v metabolismu chrupavky. Stimuluje buňky chrupavky (chondrocyty) k syntéze proteoglykanů (základních stavebních složek chrupavky) a je hlavním substrátem pro jejich vznik. Glukosamin je aktivně přijímán chrupavkou. Podávání glukosaminu zpomaluje rozvoj už vzniklých degenerativních změn chrupavky.

Chondroitin sulfát: Je důležitou součástí kloubní chrupavky. Váže velké množství vody, čímž hydratuje chrupavku, podporuje vznik proteoglykanů a redukuje kolagenolytickou aktivitu. Podávání chondroitinu vede ke zpomalení destruktivních změn chrupavky, mírní bolesti kloubů, zlepšuje pohyblivost a mírní i průběh zánětu kloubu.

MSM: Látka MSM je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. MSM také pomáhá ke zlepšení kopytní rohoviny a ke zkvalitnění srsti.

Obsah účinných látek v 1 

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Alavis Triple Blend

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Marie Svobodová

 Mgr. Jitka Konášová


onkomarkry
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
onkomarkry u játry
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.