Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OPAR NA GENITÁLIÍCH

OBSAH

Pásový opar – obrázky

Zde si můžete prohlédnout fotografie zachycující pásový opar.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Diskuze

V diskuzi GENITALNI PASOVY OPAR A LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den,chtela bych se poprosit o radu -pasový opar.Koncem března tohoto roku jsem zjistila,že na zádech pod lopatkou a pak nize těsně vedle levého poprsí se mi utvořil pásovy opar.Doktorka mi předepsala herpesin tabletky a mast.Po léčbě jsem uzivala B-vitamin.Před tim jsem asi pul roku mela problémy s mocovymi cestami a pokaždé jsem brala antibiotika.
Znovu se mi pasovy opar vytvoril začátek června v pravem třísle.Byl zrovna vikend tak jsem navstivila pohotovost a byla jsem hospitalizována na gynekologii,kde mi davali po osmi hodinach kapačky herpesin a mast.Po třech dnech jsem byla propuštěna s pokracovanim léčby,herpesin tablety a mast.Doma zjistila,že se mi utvořil pasovy opar v genitaliich.Chtela bych se zeptat mast herpesin je mozne používat i na genitalie na puchyřky?Poradite mi prosim jak se vyvarovat před dalším pasovym oparem,?S pritelem jsme měli pohlavni styk než jsem zjistila,že mám pásovy opar.Ma přítel navštívit lékaře a zahajit take léčbu i kdyz zatim.nemá příznaky?
Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Genitalni pasovy opar a léčba

Folikulitida na genitáliích

Jedinou možností, jak zabránit jejímu vzniku na genitáliích, je přestat se holit v daném místě. Možností by eventuálně byla změna způsobu holení.

Zdroj: Co je to folikulitida

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luděk.

Díky!!! ;o)

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Pásový opar v oku

Opar v oku je velmi nepříjemná záležitost. Při výskytu oparu v oblasti očí existuje možnost poškození spojivky, rohovky, vzácně až úplné oslepnutí. Nějakou dobu potrvá, než se zrak zcela navrátí. Samozřejmě může dojít také k postižení, které se neupraví dokonale. Důležitá je péče oftalmologa.

U dětí se pásový opar vyskytuje opravdu vzácně.

Zdroj: Pásový opar u dětí

Diskuze

V diskuzi OPAR NA RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aa.

Já používám led, přiložím ho zabalený v sáčku ke rtu a nechám zcela rozpustit. Opar jakoby umrtví a vyléčí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opar na rtu

U koho se objevuje pásový opar?

Každý, kdo měl plané neštovice, může mít pásový opar. Pokud jste starší 50 let nebo pokud máte slabý imunitní systém, je u vás šance na vznik pásového oparu větší. Lidem nad 50 let je nabízena vakcína proti pásovému oparu. Pokud se u vás objeví pásový opar i přesto, že jste byli očkováni, je velmi pravděpodobné, že budete mít menší bolesti a vyrážka se rychleji uklidní.

Fotografie pásového oparu

Zde jsou pěkné fotografie, na kterých je vidět pásový opar: pásový opar foto.

Zdroj: Pásový opar

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Jaké bylinky --tinktůry--obklady se dají používat na p.opar??????

Nic chemického


Předem děkuji za informace

Hezký den IKO

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Základním pomocníkem v přírodní léčbě pásového oparu je led. Ledové obklady sníží zduření a omezí bolest a mravenčení místa s oparem. Dále se pak používá na potírání gel Dermochlorophyl, který je vyroben ze zeleného barviva listů - chlorofylu. Rozvoj a množení viru herpes zoster omezuje základní aminokyselina Lysin. Jde buď koupit samostatně v prodejně pro kulturisty a nebo je možné jíst potraviny, které ji obsahují (kuřecí maso, ryby,vepřové maso, brambory, luštěniny, hovězí maso). Naopak je nutné vyloučit ze stravy mandle, rozinky, čokoládu, ořechy, pistácie a pivo, protože ty rozvoj oparu podporují. Někdy pomáhá potírání oparu zinkovou mastí a také užívání zinku jako potravního doplňku může být prospěšné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar

Může být pásový opar bez puchýřků

Pásový opar může proběhnout i bez výrazného výsevu puchýřků, třeba na zádech. Typická je však neurčitá silná bolest na postižené straně těla, někdy doprovázená horečkou a bolestmi hlavy.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR A POUŽITÍ HŘEBÍČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Sukup.

Jak použitelný je Hřebíček při Pásovém oparu?
Žena jej chce použít na první Pásový opar v životě starý 72 hod.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pásový opar je projevem manifestace viru Varicella zoster, který způsobuje plané neštovice. Po primární nákaze se virus uloží do nervových ganglií, kde přežívá bez jakýchkoliv projevů. Probudí se při stresových situacích. Stresovou situací může být onemocnění, reakce na vakcínu, psychické trauma a podobně. Virus se po takovém probuzení přemnoží a vypukne na povrch pokožky ve formě vyrážky. Tato vyrážka jde korigovat pouze včas podaným antivirotickým lékem. Tento lék je k dostání pouze na lékařský předpis. Nic jiného na pásový opar neúčinkuje. Lze pouze zmírnit projevy mazáním postiženého místa krémem. Opar trvá deset dní, a během prvních sedmi dnů může být doprovázen bolestí. Bolest lze tlumit volně prodejnými prostředky na bolest, jako je Paralen, Brufen, Voltaren. Po desátém dni se vše zklidní a na kůži zůstane stopa, která do měsíce zmizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar a použití Hřebíčku

Pásový opar na genitáliích

Virus vyvolávající pásový opar patří do skupiny takzvaných herpetických virů. Jeho blízcí příbuzní vyvolávají známé opary na ústech nebo genitáliích. Genitálie napadá vir Herpes simplex 2 projevující se nepříjemnými puchýřky v oblasti konečníku a přirození. K nákaze dochází převážně při souloži, a to přenesením viru z úst do intimních partií a naopak. U žen může navíc toto onemocnění zasáhnout také močový měchýř, u mužů zevní pohlavní orgány. Pokud tedy máte opary na pohlaví, raději se sexem počkejte, dokud se infikované partie zcela nezhojí, popřípadě použijte kondom.

Genitálními opary trpí více ženy. Důvodem je především to, že ženské přirození je vlhčí a teplejší než mužské, virus tak má u žen vhodnější podmínky pro rozvoj choroby. Zmiňovaný pohlavně přenosný neduh, s inkubační dobou dva až pět dnů, znepříjemňuje močení, narušuje sexuální život, zvyšuje riziko nákazy HIV. Nebezpečný je ale především v období těhotenství. Existuje zde totiž velká možnost nakažení a poškození plodu, při porodu se pak infekce může dostat z matky na novorozeně. Lékaři však v tomto případě zpravidla volí císařský řez, aby nebezpečí předešli. Co se týká způsobů léčby, využívá se obkladů, sedacích koupelí i mastí/léků s protivirovými účinky. Dalším řešením je laser, který může doporučit gynekolog či kožní lékař. Herpes genitalis nelze trvale vyléčit. Periodicky se navrací v závislosti na spouštěcích faktorech.

Zdroj: Co je pásový opar

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR A JEHO LÉČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza. Najmanova.

Dobrý den posílám vám foto..a chci se zeptat zda se nejedná o pasovy opar objevilo se mi to včera večer a docela to bolí a hlavně svedi.mám to na levé ruce v zahybu .děkuji za odpověď Tereza
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza Najmanová.

Vypadá to na pasový opar .Já jsem měl okamžitě velké puchýře.

Zdroj: diskuze Pásový opar a jeho léčení

Genitální opar

Genitální opar (herpes genitalis) je jednou z nejrozšířenějších pohlavně přenosných infekcí postihujících především dospělé osoby. Původcem onemocnění je lidský virus herpes simplex, který má 2 sérotypy – typ HSV-2, který způsobuje právě již zmíněný genitální opar, a typ HSV-1, který je obvyklou příčinou oparu na rtu (herpes labialis). V určitých případech může být typ HSV-1 také příčinou vzniku oparu na genitálu a opačně.

Zdroj: Jak na genitální opar

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÉHÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Šlapáková.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda se může pásový opar opakovat i několikrát za život?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ano, pásový opar se může opakovat za život i několikrát. Jde o pokračování působení viru neštovic, který po odeznění příznaků trvale přežívá v nervových vláknech člověka. K probuzení viru pak postačí souhra několika podmínek, například oslabení imunity společně se stresem a vše se opakuje. Vždy je vhodné co nejdříve zahájit léčbu acyclovirem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásovéhý opar

Pásový opar foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět pásový opar.

Zdroj: Co je to pásový opar

Poradna

V naší poradně s názvem FOLIKULITIDA NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

Děkuji mnohokrát,
a je možné to mazat něčím, co není antibiotikum?
Nechci je užívat, ale když nebude zbytí...
Něco přírodního, nebo třeba višněvského balzám?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Višněvského balzám bude účinkovat jen na folikulitidu. Na močové cesty zaberou ty brusinky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Folikulitida na genitáliích

Jak dlouho trvá pásový opar

Pásový opar se léčí asi měsíc, tato doba je však individuální, záleží i na místě, které bylo postižené. Během léčby se podávají léky od bolesti (analgetika), aby se pacientovi co nejvíce ulevilo. Komplikované případy se léčí v nemocnici, většinou na infekčním oddělení.

Zdroj: Co je to pásový opar

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR V NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena paterová.

Dobrý den dcera prodělala před měsícem zápal plic pak se jí objevil pásový opar v obličeji k lékařce šla až za 14 dní dala jí pouze tekutý pudr. ASI ZA TÝDEN SE PÁSOVÝ OPAR OBJEVIL V NOSE A NA DRUHÉ STRANĚ OBLIČEJE! pOMOHOU ATIVIROTIKA??pATEROVÁ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud jde o pásový opar, tak pomůžou antivirotika. Můžete vyzkoušet mazat mastí Zovirax. Určitě doporučuji konzultaci s kožním lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar v nose

Fotografie

Zde můžete vidět, jak vypadá pásový opar.

Zdroj: Pásový opar u dětí

Fotografie genitálního oparu

Zde můžete vidět, jak vypadá genitální opar.

Zdroj: Genitální opar

Pásový opar na zádech

V mezidobí po vyléčení neštovic do prvních projevů pásového oparu žije vir v nervových buňkách vedle míchy a čeká na svoji aktivaci, jakmile dojde k narušení imunity lidského organismu. Pásový opar je shlukem puchýřků, které se objevují na velkém prostoru také na zádech. Vyrážka citelně bolí.

Zdroj: Co je pásový opar

Jak poznat opar

Vyskytuje se nejčastěji na rtech, na ústech a kolem nosu. Jde o drobný puchýřek naplněný tekutinou. Opar často praská, což je velmi bolestivé a nepříjemné a prodlužuje to dobu hojení. Opar později zaschne, objeví se stroupek, který postupně zmizí. Celá doba výskytu oparu trvá přibližně 10 dní.

Zdroj: Proč se dělají opary

Jak se pásový opar léčí?

Pásový opar lze léčit antivirotiky a léky na bolest. Léčba antivirotiky zabírá na vyrážku okamžitě, dochází k rychlejšímu hojení a ztlumení bolesti. Pokud se tedy domníváte, že máte pásový opar, navštivte svého lékaře, který vám předepíše vhodné léky. Důležitá je také správná domácí péče. Puchýřky neškrabejte, udržujte je čisté. Užívejte léky dle pokynů. Pokud vás nadále trápí bolesti, sdělte to svému lékaři, který vám jistě předepíše jiné léky na ztlumení bolesti.

Zdroj: Pásový opar

Přenos

Nakažlivost pásového oparu pro vnímavé osoby je mnohem nižší než u planých neštovic. V literatuře se uvádí možnost přenosu infekce při přímém kontaktu s obsahem puchýřků. Pásový opar tedy od nikoho nechytíte, jde o vaši vlastní dřívější infekci.

Zdroj: Co je pásový opar

Pásový opar foto

Zde je několik fotografií pásového oparu: foto pásového oparu.

Zdroj: Pásový opar je pokračování neštovic


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP