Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OPAR NA RTU BABSKÁ RADA

OBSAH

Pásový opar – obrázky

Zde si můžete prohlédnout fotografie zachycující pásový opar.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Diskuze

V diskuzi KYSELINA MOČOVÁ - BABSKÁ RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Schindlerová.

jak vytvořit dietu při chronickém onemocnění ledvin a zvýšení kyseliny močové

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kyselina močová - babská rada

U koho se objevuje pásový opar?

Každý, kdo měl plané neštovice, může mít pásový opar. Pokud jste starší 50 let nebo pokud máte slabý imunitní systém, je u vás šance na vznik pásového oparu větší. Lidem nad 50 let je nabízena vakcína proti pásovému oparu. Pokud se u vás objeví pásový opar i přesto, že jste byli očkováni, je velmi pravděpodobné, že budete mít menší bolesti a vyrážka se rychleji uklidní.

Fotografie pásového oparu

Zde jsou pěkné fotografie, na kterých je vidět pásový opar: pásový opar foto.

Zdroj: Pásový opar

Diskuze

V diskuzi BOLAVÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorotka.

Nějaká babská rada, na bolavé oči, slyšela jsem, že pomáhá šalvějový obklad..má někdo zkušenosti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Natálie.

Dva sáčky s černým čajem spařte vroucí vodou a nechte 2 minuty louhovat. Potom už jen vymačkejte vodu a na 10 minut přiložte na oči. Třísloviny v čaji by měly otok zmírnit.

Zdroj: diskuze Oteklé oči

Co na blechy u kočky

Odblešovací kúra kočičího miláčka je důležitá a je třeba myslet na to, že blechy kladou vajíčka i mimo tělo hostitele. Navíc bez potravy mohou přežívat i rok! Z hlediska jejich odstranění je tedy nezbytné dokonale vyčistit i okolí. V praxi to znamená vyčistit koberce, vyprat pelíšky, eventuálně další polstrovaný nábytek. Bleším larvám se nejlépe daří v temných zákoutích, takže je vyžeňte i odsud. Když si nevíte rady, pomůže deratizér.

Zdroj: Babská rada jak na kočičí blechy

Diskuze

V diskuzi POŠEVNÍ MYKÓZA BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Kvasnicová.

Dobrý den, mám 68 roků, pohlavní styk už dávno nemám, ale trpím velkou suchostí,
jak zevně, tak podle paní doktorky i uvnitř asi pochvy. Nemohla jsem vydržet lékařskou prohlídku, jak to bolelo. Paní doktorka - gynekoložka mi na zevní používání
napsala krém Locoid O,1 procento, kterým se mám potírat 14 dnů a potom se natírat
Kalciovou mastí samozřejmě vše zevně. Dovnitř si mám 2x týdně vkládat Ovestin-
vaginální kuličky. Vše dělám tak, jak mi paní doktorka řekla. Svědění zevně už téměř přestalo, ale po Ovestinu mám druhý den bolesti jak uvnitř, tak i v podbřišku. Ten Ovestin si mám vkládat po dobu 3.měsíců. Vkládám si jej teprve 3 týdny a zdá se mi,
že zatím jakoby mě nevyhovoval. Ty bolesti jsou. Cukrovku nemám. Byla jsem náho-
dou u obvodního lékaře na pravidelné kontrole s močí, odběru krve, měření tlaku, atd., všechny výsledky jsou přímo vynikající až na moč. Obvodní lékař mi řekl, že mám zánět močového měchýře, ale když jsem mu řekla, že se léčím na gynekologii
s nějakým zánětem a suchostí, tak mi řekl, že proto je ta špatná moč.
Prosím vás, je moje léčba správná ???? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jadranka.

Ne úplně babská rada, ale zase vyzkoušená je ihned nasadit Wobenzym!

Zdroj: diskuze Poševní mykóza babské rady

Obklady na dnu (při záchvatu)

V alternativní medicíně se běžně užívá jablečný ocet pro léčbu bolavých kloubů, doporučuje se z něj dělat obklady (obvaz namočit v jablečném octu a přiložit zhruba na 20 minut dvakrát denně) a aplikovat je přímo na bolavá místa. Kromě zábalů z jablečného octa se doporučuje i jablečný ocet pít (lžíci jablečného octa přidat do 2,5 dl sklenice vlažné vody) dvakrát denně.

Obklady na léčbu dny se dají také dělat z měsíčku lékařského.

Nic nezkazí také chladivé obklady.

Zdroj: Kyselina močová - babská rada

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rajap.

"dobrou prevencí nadýmání je obyčejná chůze" - galenus.cz/clanky/re… Babská rada nebo fakt?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady

Pásový opar v oku

Opar v oku je velmi nepříjemná záležitost. Při výskytu oparu v oblasti očí existuje možnost poškození spojivky, rohovky, vzácně až úplné oslepnutí. Nějakou dobu potrvá, než se zrak zcela navrátí. Samozřejmě může dojít také k postižení, které se neupraví dokonale. Důležitá je péče oftalmologa.

U dětí se pásový opar vyskytuje opravdu vzácně.

Zdroj: Pásový opar u dětí

Diskuze

V diskuzi BABSKÁ RADA NA PARESTÉZII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Říha.

Určitě se lze dočíst mnoho informaci ve vaší nabídce, ale tu moji, jak zmírnit pálení,mravenčení v dolních končetinách, které přecházi v mírnou bolest je se nedočetl. Děkuji předem za nějakou informaci.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babská rada na parestézii

Může být pásový opar bez puchýřků

Pásový opar může proběhnout i bez výrazného výsevu puchýřků, třeba na zádech. Typická je však neurčitá silná bolest na postižené straně těla, někdy doprovázená horečkou a bolestmi hlavy.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Diskuze

V diskuzi BLEFARITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sam.

Dobrý den, mám blefaritidu již skoro rok, měla jsem k tomu na začátku i zánět rohovky. Oci hrozně pálí a štípou, nesnesu skoro žádnou kosmetiku na obličeji. Jsem z toho zoufalá... Má někdo zkušenost, zda je možné se s touto diagnózou ještě nekdy vrátit ke kontaktním cockam, nebo alespoň k jejich občasnému nošení? A jaký je pohled na laserovou operaci a blefaritidu? Děkuji,.S.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sam.

Ještě doplním, že žádné kapky na suché oči mi nepomáhají, naopak po nich oči ještě více zčervenají. To už je mnohem účinnější babská rada - obklady z mléka, to trochu uklidní.

Zdroj: diskuze Jak najít očního lékaře, který rozpozná zánět očních víček ?

Genitální opar

Genitální opar (herpes genitalis) je jednou z nejrozšířenějších pohlavně přenosných infekcí postihujících především dospělé osoby. Původcem onemocnění je lidský virus herpes simplex, který má 2 sérotypy – typ HSV-2, který způsobuje právě již zmíněný genitální opar, a typ HSV-1, který je obvyklou příčinou oparu na rtu (herpes labialis). V určitých případech může být typ HSV-1 také příčinou vzniku oparu na genitálu a opačně.

Zdroj: Jak na genitální opar

Diskuze

V diskuzi BOLAVÝ LOKET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marian.

Dobrý den,jaký obklad nebo koupel by byl vhodný na golfový loket,trápí mě už skoro rok,ortoped mi už 2krát dal opich a řekl,že to přejde,ale při zátěži to zatím pořád bolí,někdy je bolest menší a někdy větší a nato prý antibiotika nebo nějaké léky nejsou,prosím o radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohuslava Sekerová.

Pomohla mi jediná babská rada. Na noc namazat léčivým gelem, obložit nakrájenou cibulí, převázat potravinářskou fólií a zabalit do tepla na celou noc. Během týdne klid a už dlouho.....

Zdroj: diskuze Lze použít anopirin jako oblad na otoky

Pásový opar foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět pásový opar.

Zdroj: Co je to pásový opar

Poradna

V naší poradně s názvem ZALEHNUTÍ UŠÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobrý den,už týden mám zalehlé pravé ucho.Na ORL jsem byla ucho mám vpořádku i vyšetření na Audio nic neprokázalo.Poradíte mi prosím.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypadá to, že máte asi tekutinu ve středním uchu. Babská rada na to radí jít do sauny a do vyčerpání tam cyklit intenzívní zahřátí a důkladné schlazení, alespoň 5 krát. Při posledních opakovaních se uvolní Eustachova trubice, která odvede přebytečný obsah z ucha ven.
Konveční rada je, najít jiné ORL a zkusit najít přesnou příčinu zalehlého ucha.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zalehnutí uší

Jak dlouho trvá pásový opar

Pásový opar se léčí asi měsíc, tato doba je však individuální, záleží i na místě, které bylo postižené. Během léčby se podávají léky od bolesti (analgetika), aby se pacientovi co nejvíce ulevilo. Komplikované případy se léčí v nemocnici, většinou na infekčním oddělení.

Zdroj: Co je to pásový opar

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA MOČOVÁ - BABSKÁ RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman Tomek.

Dobrý den,
špatně se shání informace o obsahu purinů v chlebovem pečivu. Mám i cukrovku II typu a rohlíky jsm nahradil chlebem. Nejsem si jist, zda nedělam dietní chybu. Můžete mi prosím poradit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi chlebem a rohlíkem není žádný moc velký rozdíl. Při cukrovce druhého typu můžete konzumovat oboje, ale v menších porcích. Ne naráz sníst půl bochníku chleba nebo deset rohlíků. Jeden rohlík nebo krajíc chleba 3 krát denně jsou v pohodě. Co se týče purinů v pečivu, tak pečivo obsahuje nízké množství purinů. Můžete ho tedy bez obav konzumovat i když máte dnu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyselina močová - babská rada

Babské rady jak na blechy u koček

Jak odstranit kočičí blechy a co na blechy u kočky zabere? Zde je několik babských rad (babská rada).

Zkuste listí z vlašských ořechů. Tento zákrok však blechy nezabije, pouze je vypudí.

Také můžete do stravy kočky přidat pivovarské kvasnice. Tato metoda ničí pouze blechy na kočce, ale nikoliv v jejím okolí.

I obyčejná voda s citronem může pomoci. Citrusy blechy odpuzují. Citrony zalijte vroucí vodou a nechte přes noc louhovat. Roztok na kočku nastříkejte rozprašovačem.

A jaké jsou vaše rady proti blechám u koček?

Zdroj: Co dělat když má kočka blechy

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU U DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Prosím o radu. Me 6ti lete dítě má spalovou angínu a velkou bolest v krku ... problém polknout cokoliv.
Máme antibiotika ale chtěla bych mu nějak pomoci od bolesti krku .... existuje nějaká babska rada? Zábaly krku? Nějaká bylina atd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Použijte spray Tantum Verde www.zbozi.cz/hledani… Ten obsahuje znecitlivující látky a zmírní bolest v krku. V jídelníčku pak během bolestí na místo klasické stravy volte raději vývary s měkkou zavářkou a kousky měkkého masa. Typicky písmenková polévka bude to nejlepší než se dítěti trochu uleví. Antibiotika účinkují rychle a do dvou tří dnů bude bolest mnohem mírnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v krku u dítěte

Fotografie

Zde můžete vidět, jak vypadá pásový opar.

Zdroj: Pásový opar u dětí

Fotografie genitálního oparu

Zde můžete vidět, jak vypadá genitální opar.

Zdroj: Genitální opar

Pásový opar na zádech

V mezidobí po vyléčení neštovic do prvních projevů pásového oparu žije vir v nervových buňkách vedle míchy a čeká na svoji aktivaci, jakmile dojde k narušení imunity lidského organismu. Pásový opar je shlukem puchýřků, které se objevují na velkém prostoru také na zádech. Vyrážka citelně bolí.

Zdroj: Co je pásový opar

Jak se pásový opar léčí?

Pásový opar lze léčit antivirotiky a léky na bolest. Léčba antivirotiky zabírá na vyrážku okamžitě, dochází k rychlejšímu hojení a ztlumení bolesti. Pokud se tedy domníváte, že máte pásový opar, navštivte svého lékaře, který vám předepíše vhodné léky. Důležitá je také správná domácí péče. Puchýřky neškrabejte, udržujte je čisté. Užívejte léky dle pokynů. Pokud vás nadále trápí bolesti, sdělte to svému lékaři, který vám jistě předepíše jiné léky na ztlumení bolesti.

Zdroj: Pásový opar

Přenos

Nakažlivost pásového oparu pro vnímavé osoby je mnohem nižší než u planých neštovic. V literatuře se uvádí možnost přenosu infekce při přímém kontaktu s obsahem puchýřků. Pásový opar tedy od nikoho nechytíte, jde o vaši vlastní dřívější infekci.

Zdroj: Co je pásový opar

Pásový opar foto

Zde je několik fotografií pásového oparu: foto pásového oparu.

Zdroj: Pásový opar je pokračování neštovic


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP