Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OPAR NA ZADKU

OBSAH

Pásový opar – obrázky

Zde si můžete prohlédnout fotografie zachycující pásový opar.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lhotkova.

V lázních se mi objevil pásový opar na
pravé polovině zadku a na pravé straně
genitálií,na sliznice.Je mi 74 let a nevím
zda jsem měla plané neštovice.Vrací se
pásový opar?A jaká je doba pauzy.Mohu se po
vyléčení nechat očkovat?Nikdy jsem neměla
na pokožce vyrážku,alspoň co si pamatuji.Je
možné aplikovat vlažné sedací heřmánkové
koupele? Děkuji za odpověď. S pozdravem
Lhotková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pásový opar

Jak předcházet akné na zadku

Není to vždy možné, protože ne vždy se dá zabránit folikulitidě nebo vředům. Zde jsou rady jak omezit výskyt akné na zadku.

  • Doporučuje se volné oblečení, pokud je to možné, protože těsné oblečení způsobuje podráždění kůže, které vede k folikulitidě.
  • Máte li pupínky na zadku, tak se obraťte na svého lékaře, aby zjistil, jestli se nejedná o chronické zdravotní problémy, jako je cukrovka nebo oslabená obranyschopnost před infekcí.
  • Pokud si myslíte, že máte folikulitidu, měli byste se ujistit, že ji máte pod kontrolou, aby se zabránilo vzniku následných vředů a následné agresivní léčbě.

Zdroj: Akné na zadku

Poradna

V naší poradně s názvem BOLÁKY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Ferencová.

Dobrý den trápí mě pupínky na zadku co stým ? Poradíte my prosím vás

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na beďary na zadku účinkují antibiotika a ty jsou jen na lékařský předpis. Stavte se na kožním, tam vám to vyšetří a zvolí nejvhodnější řešení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolaky na zadku

Akné na zadku

Pokud máte potíže s akné na zadku, je nutné koupit si antibakteriální gel, krém a tonikum nebo emulzi – nejlépe z jedné řady. Tuto léčebnou kosmetiku používejte každé ráno a večer. Skinoren krém je také velmi účinný na akné na zadku. Po pravidelném používání většinou akné zmizí. Když Skinorem krém přestanete používat, akné na zadku se zase objeví.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi VŘEDY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

CHci se zepta jsem poporodu a udelal jse mi vřed na zadku nemužu pořadně sedět boli i kdiš si zvohnu co mam dělat

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vředy na zadku

Vřídky na zadku

Vřídky na zadku jsou červené bolavé flíčky připomínající uhry, ale nejdou vytlačit. Za pár dnů tyto defekty přestanou bolet, ale červené vřídky zůstávají. Je dobré na takto postižená místa na zadku použít zinkovou mast. Mažte si vřídky každý den minimálně 4x až 5x denně, nejlépe kdykoli si vzpomenete.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi VŘEDY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Na vředy na zadku pomáhá dobře višňák, který se dá koupit volně v lékárně. Bližší info o višněvského balzámu je zde: www.ceskaordinace.cz…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vředy na zadku

Proč mám červené pupínky na zadku

Červené pupínky na zadku se vytvářejí především při používání syntetického spodního prádla. Na potírání pupínků na zadku je dobrý éterický olej z australského čajovníku (Tea tree oil) nebo levandulový éterický olej. Také pomáhá celkové pročištění organismu, především tlustého střeva (pomocí juky nebo výplachů střev). A na sprchování a ke koupelím používejte pouze přírodní kosmetické přípravky – výborný je například levandulový sprchový olej.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Uhry na zadku

Pokud se vám objeví uhry na zadku, tak se nemusí jednat o akné. Tyto pupínky na hýždích však mohou být stále obtížnější a někdy i bolestivé. Uhry na zadku často zmizí samy od sebe, ale pokud tomu tak není, je zde léčba, která může pomoci. Obecně platí, že akné je definováno jako zanícené póry, pupínky, cysty, které jdou hlouběji pod kůži než obyčejné pupínky. Pokud máte zkušenost s výskytem uhrů na zadku, vždy dbejte na dostatečnou hygienu a pravidelnou výměnu spodního prádla. Také se vyvarujte nošení syntetických materiálů, které nedovolí pokožce dýchat.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi OPAR NA RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aa.

Já používám led, přiložím ho zabalený v sáčku ke rtu a nechám zcela rozpustit. Opar jakoby umrtví a vyléčí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opar na rtu

Pásový opar v oku

Opar v oku je velmi nepříjemná záležitost. Při výskytu oparu v oblasti očí existuje možnost poškození spojivky, rohovky, vzácně až úplné oslepnutí. Nějakou dobu potrvá, než se zrak zcela navrátí. Samozřejmě může dojít také k postižení, které se neupraví dokonale. Důležitá je péče oftalmologa.

U dětí se pásový opar vyskytuje opravdu vzácně.

Zdroj: Pásový opar u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAKY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniel.

Dobrý den objevují se mi a po delší době mizí takového tvrde necitlive červene bolaky na zadku a nevím co to je .chtěl bych Vás poprosit o radu .
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět bakteriální infekce kůže. Zhorší se se zvýšenou vlhkostí, například v těsných kalhotech nebo při nevhodném spodním prádle při náhlém spocení. Co s tím? Důsledně dbát na hygienu a pravidelně každý den omýt pokožku antibakterálním mýdlem a osušit čistým ručníkem. Zároveň je třeba používat každý den čisté spodní prádlo. Na akutní projevy, které jsou vidět na fotografii, bude nejvhodnější mast BELOGENT aplikovaná 2 krát denně 7 dní. Mast obsahuje antibiotikum s kortikoidem a je k dostání na lékařský předpis, který může vystavit praktický lékař i po telefonu. Pokud chcete mít jistotu v léčbě, a vědět co za bakterii vás trápí, tak bude potřeba odebrat vzorek výpotku, což je obvykle nažloutlá hustá tekutina vzniklá uprostřed boláku a nechat ji laboratorně vyšetřit. K tomu budete potřebovat součinnost kožního lékaře, který vám poskytne nástroj na odběr vzorku a dá vám žádanku do laboratoře, kam odnesete odebraný vzorek. Do týdne pak budete znát výsledek i název účinného antibiotika, které bakterie zničí a zbaví vás tohoto nepříjemného stavu natrvalo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolaky na zadku

U koho se objevuje pásový opar?

Každý, kdo měl plané neštovice, může mít pásový opar. Pokud jste starší 50 let nebo pokud máte slabý imunitní systém, je u vás šance na vznik pásového oparu větší. Lidem nad 50 let je nabízena vakcína proti pásovému oparu. Pokud se u vás objeví pásový opar i přesto, že jste byli očkováni, je velmi pravděpodobné, že budete mít menší bolesti a vyrážka se rychleji uklidní.

Fotografie pásového oparu

Zde jsou pěkné fotografie, na kterých je vidět pásový opar: pásový opar foto.

Zdroj: Pásový opar

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Jaké bylinky --tinktůry--obklady se dají používat na p.opar??????

Nic chemického


Předem děkuji za informace

Hezký den IKO

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Základním pomocníkem v přírodní léčbě pásového oparu je led. Ledové obklady sníží zduření a omezí bolest a mravenčení místa s oparem. Dále se pak používá na potírání gel Dermochlorophyl, který je vyroben ze zeleného barviva listů - chlorofylu. Rozvoj a množení viru herpes zoster omezuje základní aminokyselina Lysin. Jde buď koupit samostatně v prodejně pro kulturisty a nebo je možné jíst potraviny, které ji obsahují (kuřecí maso, ryby,vepřové maso, brambory, luštěniny, hovězí maso). Naopak je nutné vyloučit ze stravy mandle, rozinky, čokoládu, ořechy, pistácie a pivo, protože ty rozvoj oparu podporují. Někdy pomáhá potírání oparu zinkovou mastí a také užívání zinku jako potravního doplňku může být prospěšné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar

Může být pásový opar bez puchýřků

Pásový opar může proběhnout i bez výrazného výsevu puchýřků, třeba na zádech. Typická je však neurčitá silná bolest na postižené straně těla, někdy doprovázená horečkou a bolestmi hlavy.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR A POUŽITÍ HŘEBÍČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Sukup.

Jak použitelný je Hřebíček při Pásovém oparu?
Žena jej chce použít na první Pásový opar v životě starý 72 hod.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pásový opar je projevem manifestace viru Varicella zoster, který způsobuje plané neštovice. Po primární nákaze se virus uloží do nervových ganglií, kde přežívá bez jakýchkoliv projevů. Probudí se při stresových situacích. Stresovou situací může být onemocnění, reakce na vakcínu, psychické trauma a podobně. Virus se po takovém probuzení přemnoží a vypukne na povrch pokožky ve formě vyrážky. Tato vyrážka jde korigovat pouze včas podaným antivirotickým lékem. Tento lék je k dostání pouze na lékařský předpis. Nic jiného na pásový opar neúčinkuje. Lze pouze zmírnit projevy mazáním postiženého místa krémem. Opar trvá deset dní, a během prvních sedmi dnů může být doprovázen bolestí. Bolest lze tlumit volně prodejnými prostředky na bolest, jako je Paralen, Brufen, Voltaren. Po desátém dni se vše zklidní a na kůži zůstane stopa, která do měsíce zmizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar a použití Hřebíčku

Genitální opar

Genitální opar (herpes genitalis) je jednou z nejrozšířenějších pohlavně přenosných infekcí postihujících především dospělé osoby. Původcem onemocnění je lidský virus herpes simplex, který má 2 sérotypy – typ HSV-2, který způsobuje právě již zmíněný genitální opar, a typ HSV-1, který je obvyklou příčinou oparu na rtu (herpes labialis). V určitých případech může být typ HSV-1 také příčinou vzniku oparu na genitálu a opačně.

Zdroj: Jak na genitální opar

Poradna

V naší poradně s názvem EKZÉM NA ZADKU VREDY A TERAZ MÁM ČIERNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan ziga.

Prosym jak sa dá ostranit vredy a teraz mam čierne flaki ,používal som krem a le nic,poraďte my pred dakujem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na odstranění opakujících se vředů na zadku budete potřebovat krém s antibiotiky, který vám může předepsat jen lékař. Proto zajděte se svým problémem na kožní. Bude to nejrychlejší cesta jak se toho zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ekzém na zadku vredy a teraz mám čierne

Pásový opar foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět pásový opar.

Zdroj: Co je to pásový opar

Jak dlouho trvá pásový opar

Pásový opar se léčí asi měsíc, tato doba je však individuální, záleží i na místě, které bylo postižené. Během léčby se podávají léky od bolesti (analgetika), aby se pacientovi co nejvíce ulevilo. Komplikované případy se léčí v nemocnici, většinou na infekčním oddělení.

Zdroj: Co je to pásový opar

Fotografie

Zde můžete vidět, jak vypadá pásový opar.

Zdroj: Pásový opar u dětí

Fotografie genitálního oparu

Zde můžete vidět, jak vypadá genitální opar.

Zdroj: Genitální opar

Pásový opar na zádech

V mezidobí po vyléčení neštovic do prvních projevů pásového oparu žije vir v nervových buňkách vedle míchy a čeká na svoji aktivaci, jakmile dojde k narušení imunity lidského organismu. Pásový opar je shlukem puchýřků, které se objevují na velkém prostoru také na zádech. Vyrážka citelně bolí.

Zdroj: Co je pásový opar

Jak poznat opar

Vyskytuje se nejčastěji na rtech, na ústech a kolem nosu. Jde o drobný puchýřek naplněný tekutinou. Opar často praská, což je velmi bolestivé a nepříjemné a prodlužuje to dobu hojení. Opar později zaschne, objeví se stroupek, který postupně zmizí. Celá doba výskytu oparu trvá přibližně 10 dní.

Zdroj: Proč se dělají opary


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP