Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OPOŽDĚNÁ MENSTRUACE PO ČTYŘICÍTCE

OBSAH

Slabá menstruace

Ani krátká menstruace nebo velmi slabá menstruace nejsou v pořádku. Mohou vám naznačovat zvýšenou funkci štítné žlázy či nemoc ledvin.

Zdroj: Žena v přechodu a menstruace v přechodu

Diskuze

V diskuzi PŘECHOD A DÉLKA MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Čermáková.

Je mi 50 let.Příznaky přechodu se u mě projevují.Nyní menstruace trvá již
třetí týden.Předtím zkracující cvklus.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přechod a délka menstruace

Menstruace v přechodu

Nepravidelná menstruace jako signál přicházející menopauzy se vyhne asi jen 10 % žen. Je velmi neobvyklé, že se menopauza objeví u ženy ze dne na den, respektive z měsíce na měsíc tak, že najednou zmizí úplně. Přirozenější pro menopauzu je nenápadný vleklý nástup a různé symptomy, jako je nepravidelná menstruace, krvácení v menopauze, vynechání menstruace, čímž vlastně postupně nenápadně ženě oznamuje menopauza svůj příchod.

Zdroj: Žena v přechodu a menstruace v přechodu

Diskuze

V diskuzi TRITTICO A MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

dobrý den chci se zeptat jestli může mít trittico vliv na zpoždění menstruace?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světlana.

Trittico obecně neovlivňuje menstruaci.

Zdroj: diskuze Trittico a menstruace

Dlouhá menstruace v přechodu

Dlouhá menstruace v přechodu vyžaduje jediné, a to gynekologické vyšetření a popřípadě následnou kyretáž.

Zdroj: Prodloužená menstruace

Poradna

V naší poradně s názvem SEX PŘI MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivanka.

Dobrý den. S přítelem jsem měla pohlavní styk v době menstruace. Při sexu došlo k úniku spermií. Je možné, že mohu otěhotnět?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V době menstruace je vajíčko vypuzeno z dělohy a dostává se ven z těla. Čím déle od prvních příznaků menstruace, tím je menší šance na jeho oplození. Sama tedy zjistěte, jak dlouho od začátku menstruace došlo k po hlavnímu styku, a podle toho si odpovězte na svou otázku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex při menstruaci

Dlouhá slabá menstruace

Dlouhá slabá menstruace může být projevem počátečního těhotenství, nebo se objevuje u děvčat, která začínají menstruovat. Je opravdu běžné, že v začátcích bývá menstruace slabá a dlouhá.

Zdroj: Prodloužená menstruace

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÁ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lea.

Dobrý den dnes jsem byla na injekci na zastavení menstruace. Nějaká hormonální. Je mi 48 let a mám cystu. Za jak dlouho injekce zabere. Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prodloužená menstruace

Menstruace dlouhá tři týdny

U takto dlouhé menstruace je vhodné ultrazvukové vyšetření. Je podstatné zjistit, jaká je sliznice při nepravidelném cyklu. Pokud se jedná o jednorázové krvácení, tak se většinou samo upraví, protože menstruace závisí na mnoha faktorech.

Zdroj: Prodloužená menstruace

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINA VYNECHÁNÍ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

Dobry vecer.s pritelem jsme se dne 7.7. a 8.7.snazili o miminko.jenze 13.7.jsem zacla menstruovat.takze se nepovedlo??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava Krejčí.

Dobrý den,

je mi 44 let. Už tři měsíce nemenstruuji. Ale mám v podbřišku pocity jakoby menstruace přijít měla. Pan doktor má čas až v listopadu. Nerada bych něco zanedbala. Můžete mi poradit prosím?

Děkuji

Krejčí

Zdroj: diskuze Příčina vynechání menstruace

Menstruace

Žena ve fertilním věku může menstruaci očekávat po čtyřech až šesti týdnech po zákroku. Pokud se jedná o ženu v přechodu, tak se menstruace nedostaví.

Zdroj: Kyretáž v přechodu

Diskuze

V diskuzi NEPRAVIDELNY MENSTR.CYKLUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Machatová.

Jak vypocitam plodne dny pri nepravidelnem menstr. cyklu?Ja mam cyklus 28 - 33 dni ale nepravidelne.Chtela bych otehotnet.Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristýna.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám menstruace nepravidelne někdy 24-30 nepravidelně..chtěla bych se zeptat jak otěhotnět kdy mám počítat plodné dny. Děkuji

Zdroj: diskuze Nepravidelny menstr.cyklus

Špinění místo menstruace

Nepravidelná menstruace je odchylka od pravidelného cyklu ženy, který je ale pro každou z nás rozdílný. Za standardní menstruační cyklus se považuje cyklus v délce 28–31 dní, přičemž krvácení trvá 5 dní. Protože každá z žen má cyklus jinak pravidelný a trvající v jiné délce, tak pro každou i nepravidelnost znamená něco jiného. Společné pravidlo je, že pokud má žena několik po sobě následujících měsíců menstruaci trvající v jiné délce a jinak pravidelně než obyčejně, tak to označujeme za nepravidelnou menstruaci.

Nepravidelná menstruace v přechodu znamená:

  • opakující se nepravidelná perioda;
  • příliš častá perioda;
  • zmeškaná perioda;
  • změny v síle menstruace – špinění místo menstruace.

Zdroj: Žena v přechodu a menstruace v přechodu

Diskuze

V diskuzi MENSTRUACE 2 DNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Silvie.

Mám to také tak. Věk 44, menzes 2,5 dne a..čekám co z toho bude. Sem tam pobolívá v podbřišku. Spíš takové tlaky. Asi přechod? To ale brzo...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kačka.

Ahoj, no u mě je opět vše v normálu.Menstruci mám 5-6 dnů. Byla jsem zřejmě celkově prochlazená. Vliv na to může mít i prostředí kde pracuji. Počkej do druhé menstruace a uvidíš, pokud se to bude opakovat navštiv lékaře. Někdy to může zablbnout.

Zdroj: diskuze Injekce pro vyvolání menstruace v menopauze

Jak u sebe poznat menopauzu

Přechod začíná tím, že menstruace se stává nepravidelnou, zároveň je i slabší a trvá i kratší dobu. Doba mezi jednotlivými cykly se obvykle prodlužuje, mění se i průběh menstruace, někdy může mít menstruace rychlý ale o to silnější průběh, někdy může trvat déle, ale být slabá. U každé ženy je to jiné. Společné mají jen to, že nakonec dojde k tomu, že se menstruace nakonec zcela ztratí, čemuž se říká menopauza. Během menopauzy se funkce vaječníků utlumuje.

Zdroj: Přechod u žen

Poradna

V naší poradně s názvem KRVACENI PO MENSTRUACI A ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobry den , měl jsem nechráněný sex s moji přítelkyní ihned jak ji skončila menstruace a o den později měla slabší krvceni a špinění . Muže být těhotná ? Nebo je to jen nějaký hormonalní výkyv či to značí něco v nepořadku . děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sex ihned po skončení menstruace nikdy nemůže vést k otěhotnění. Vajíčko, které bylo připraveno na oplodnění vyšlo během menstruace ven z těla ženy a to nové v prvních dnech není ještě připraveno. Slabší krvácení po menstruaci může být jen dozvukem předchozí menstruace, které bylo podníceno masáží dělohy během pohlavního styku s vámi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

Delší menstruace než obvykle

Dlouhá menstruace si žádá gynekologickou prohlídku s provedením sonografického vyšetření. Vhodné je podání vitamínu C, který by mohl krvácení zmírnit, ale důležité je skutečně gynekologické vyšetření, neboť lékař může nasadit vhodnou terapii na lékařský předpis dle svého zvážení. Obecně platí, že pokud stále při antikoncepci krvácíte, jistě to není normální, takže neodkládejte vyšetření.

Zdroj: Prodloužená menstruace

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINA VYNECHÁNÍ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

Dobry vecer.s pritelem jsme se dne 7.7. a 8.7.snazili o miminko.jenze 13.7.jsem zacla menstruovat.takze se nepovedlo??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela ebomova.

Dobrý den mám otazecku prosím.jsem rok a půl podvazana a již dnes to je 40dni co mám spozdeni menstruace. Test jsem si dělala je negativní je mi 42let nemůže se jednat o menopauzu?k lékařce jdu ve středu ale i tak se zeptám o co asi tak může jít děkuji hezký den

Zdroj: diskuze Příčina vynechání menstruace

Bolestivá menstruace v přechodu

Pokud se objeví při menstruaci bolesti, je vhodné projevit pochopení, ale situaci zbytečně nedramatizovat. Jsou-li bolesti silné a neustávají, je rozumné navštívit lékaře. Cílem je odhalit, zda za bolestmi během menstruace nestojí jiný, vážnější problém. Psychické problémy mohou být příčinou bolestivé menstruace i u dospělých žen – stačí, když se dvakrát až třikrát po sobě objeví bolesti během menstruace, a každou následující menstruaci už pak žena očekává se strachem z další bolesti. Stejně negativně se pod tyto problémy podepisuje stres. Pokud je totiž člověk ve stresu, často se cítí, jako by měl stažené vnitřnosti, a to doslova.

Zdroj: Žena v přechodu a menstruace v přechodu

Diskuze

V diskuzi ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

prosím o radu ohledně drobného hnědého špinění od 28DCtedy termín menstruace za 3 dny následovao malé krvácení za další 2 jen světle hnědé špinění břicho ani podbřišek nebolí těhotenství v mém případě vylučuji může se jednat o infekci či zánět čípku i když to vše začalo až v termínu předpokládané menstruace?děkuji..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Špinění

Menstruace trvající 14 dní

Menstruace trvající 14 dní může být způsobena hormonální dysbalancí, je tedy třeba vyhledat lékaře. Dlouhé krvácení se může objevit například u nově nasazené antikoncepce, což je nežádoucí účinek nově nasazené hormonální antikoncepce. Je dobré doužívat antikoncepci, po 7denní pauze nasadit další, pokud by se toto opakovalo i druhý a třetí měsíc, určitě vyhledejte gynekologa, který zváží změnu antikoncepce za jinou.

Zdroj: Prodloužená menstruace

Dlouhá menstruace v přechodu

Za dlouhé krvácení v menopauze mohou hormony, a to estrogen a progesteron.

Estrogen má za úkol zvyšovat děložní sliznici před menstruací. Takže pokud je estrogen „zmatený“ během nastávající menopauzy, může děložní sliznice narůst nadmíru nebo vůbec. Poznáte to dle intenzity a zabarvení menstruace.

Progesteron zase hraje roli v uvolňování vajíčka. Je také zodpovědný za intenzitu a dobu trvání menstruace. Když progesteron klesá během menopauzy, vede k nepravidelné menstruaci.

Zdroj: Žena v přechodu a menstruace v přechodu

Jak vyvolat menstruaci

Menstruace stále nepřichází a vám se nechce jít ke gynekologovi na vyvolávací injekci. Nejprve si udělejte těhotenský test, protože jedním z důvodů, proč menstruace nepřichází, může být těhotenství. Pokud si jej dělat nechcete, zde je několik osvědčených rad na vyvolání menstruace. Na vyvolání je ideální červené víno nebo horká koupel, pokud menstruaci každou chvíli očekáváte. Další účinnou radou je konzumace sójových jogurtů. Pokud ale nepřichází menstruace z důvodu, že jste vysadila antikoncepci, tak se zpoždění po delší době užívání očekává a opravdu přijde po pár dnech až týdnech.

Zdroj: Jak vyvolat menstruaci?

Menstruace po porodu, když nekojím

Nástup menstruace po porodu u nekojících žen je individuální. Každá rodička by měla podstoupit preventivní prohlídku u svého gynekologa po šestinedělí a zde dostane veškeré informace ohledně svého zdraví, potažmo o menstruaci. Pokud se menstruace nedostaví do půl roku, měla by rodička v rámci další preventivní prohlídky navštívit svého lékaře. Myslete na to, že toto období je velmi rizikové z hlediska nechtěného dalšího těhotenství.

Zdroj: Menses po porodu

Jak o sebe mohou ženy pečovat během menstruace?

Na krvácení během menstruace lze používat vložky nebo tampony, které se musí měnit každé 4 až 6 hodin. Zlepšení příznaků můžete dosáhnout pravidelným cvičením a jedením zdravé stravy. Doporučuje se omezení alkoholu, kofeinu a snížení stresu. Na křeče během menstruace pomáhají hřejivé podložky, teplé obklady nebo teplá koupel. Ke snížení bolesti a krvácení se používají léky jako Ibuprofen nebo Naproxen.

Zdroj: Menstruační cyklus

Dlouhá menstruace při antikoncepci

Pokud zapomenete na tabletku, nemá žádný smysl užít zapomenuté tabletky najednou, příště užijte jen tu danou v určený den. Tímto postupem by mohl být ovlivněn i menstruační cyklus, který se může projevit dlouhou menstruací. Je dobré navštívit gynekologa.

Hormonální antikoncepce je uzpůsobena tak, aby do určité míry napodobovala menstruační cyklus, tedy tablety se vynechávají proto, aby došlo k poklesu hladin hormonů a proběhla menstruace.

Zdroj: Prodloužená menstruace


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP