Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ORANŽOVÉ SKVRNY NA RUKACH

OBSAH

Jsou skvrny na penisu běžné?

Skvrny na penisu jsou časté a většinou nemají závažnější příčinu. Skvrny však mohou signalizovat určité zdravotní problémy, proto pokud máte obavy, raději vyhledejte lékařskou pomoc.

Zdroj: Skvrny na penisu

Diskuze

V diskuzi SKVRNY NA RUKACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Steffek.

Rad bych se dozvěděl zdali je mozne skvrny na zápěstí rukou odstranit nejakou "operativní" metodou , jsem z Brna...

Dekuji za odpoved Steffek

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skvrny na rukach

3. Kryoterapie na pigmentové skvrny

Promluvte si se svým lékařem o kryoterapii. Kryoterapie je postup zchlazení kůže, který umožňuje zlepšit vzhled stařeckých skvrn. Při kryoterapii se aplikuje na pigmentové skvrny tekutý dusík, který zde může účinně zničit melanin, který způsobuje hnědé skvrny na kůži.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS A OTOKY NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darja.

Dobrý den, prosím maminka užívá Eliquis na ředění krve a každý den má otecene nohy a dělají se jí červené skvrny na rukách, domnívám se, že ji praskají žilky, pravděpodobně hodně naředěná krev. Může jí to ublížit? Děkuji za odpověď. Řehořková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Eliquis a otoky nohou

Je to nedostatek vitamínu?

Ano, nedostatek vitamínu A, B-komplexu, C, D i minerálů, jako jsou zinek, hořčík, křemík, železo, může způsobit tvorbu záděr.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,

začaly se mi na rukách dělat různě červené skvrny, buď malé, nebo i větší s puchýřky, které svědí. Byla jsem u kožní lékařky i v nemocnici, ale závěr pokaždé byl štěnice. Byt jsem prohledala, nechala jsem ho vystříkat, ale žádné štěnice nebyly nalezeny. Skvrny se mi dělají stále, ale nemohu přijit na to, z čeho by to mohlo být. Napadl mě ještě stres.

Můžete mi prosím poradit, co by mohlo být příčinou???

Děkuji a přeji hezký den ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené fleky

Hnědé skvrny na zubech

Mezi příčiny tmavého povlaku a hnědých skvrn na zubech patří především: cigarety, červené víno, perlivé limonády, káva, černý čaj, čokoláda, borůvky, kyselé džusy. Další příčinou může být i užívání nadměrného množství antibiotik (užíváte-li v dětství nebo v období dospívání tyto léky ve větších dávkách, je velice pravděpodobné, že budete mít v dospělosti na zubech tmavé skvrny).

Zde můžete vidět hnědé skvrny na zubech.

Veškeré oranžové, žluté nebo hnědé léze (zejména pak u horních frontálních řezáků) se odstraní z povrchu skloviny bělením. Poté se zesvětlí celková barva zubu, takže se začnou vytrácet i bílé léze. Bělení zubů by mělo patřit vždy do rukou odborníků.

Zdroj: Skvrny na zubech

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHA KOZA NA NOHACH A RUKACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr mares.

mam suchou kuzi na nohach a rukach co s tim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co na suchou kůži na nohách a rukách? Základní péče je jednoduchá - mazat a mazat... K mazání používejte různé rostlinné oleje například olivový, arašídový, olej z pomerančových jader a tak podobně. Vyzkoušejte co vám nejvíce prospívá a upřednostněte to, po čem máte nejvíce přijemný pocit. Péči můžete dále podpořit předchozí koupelí rukou a nohou v roztoku kyseliny citronové. Takovou koupel připravíte z 5 litrů vlažné vody a půlku moka lžičky kyseliny citronové, kterou běžně koupíte v supermarketu asi za 7 korun. V takové lázni si pak masírujte ruce i nohy po dobu pěti až deseti minut - zase jak vám to bude přijemné. Máte-li na nohách ztvrdlou pokožku, doba u konce této koupele je nejlepší příležitostí, jak ji odstranit pomocí pemzy nebo ocelového pilníku na ztvrdlou kůži. Po koupeli si ruce a nohy osušte a promažte některým z oblíbených rostlinných olejů.
Tuto péči můžete aplikovat i na celé své tělo, nejen na nohy nebo jen ruce. Pak si lázeň připravte ve vaně do které natočte vodu, aby byla vana plná a pak do vody nasypte celý pytlíček kyseliny citronové. Dejte pozor, aby se všchny krystalky kyseliny dobře ve vodě rozpustily a pak si do ní vlezte. Doba působení je na vás - jak vám to bude přijemné. Po koupeli se osušte a promažte se olejem. Při promazávání si bezvadně protáhnete své tělo, obzvláště při mazání zad je to zajímavé - snažte se svépomocí namazat se všude. Při mazání dodržujte pravidlo, od periferií k srdci. To znamená nejdříve ruce, zápěstí, předloktí, paže, ramena a prsa. Potom kotníky, lýtka, stehna, zadek, břicho a záda. Nakonec si promasírujte chodidla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sucha koza na nohach a rukach

Okusování kůže kolem nehtů

Okusování nehtů a kůže okolo nich je zlozvyk, který přispívá k tvorbě záděr. Víte, že tento zlozvyk má každý čtvrtý člověk? Když už se bez okusování nemůžete obejít, tak suchou kůžičku netrhejte. To je to nejhorší, co můžete udělat, protože si takto zaděláváte na celkovou sepsi organismu.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Poradna

V naší poradně s názvem STARECKE SKVRNY A KYSELINA MRAVENCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Astina.

dobry den.muze mi nekdo poradit co na starecke skvrny na hrbetu ruky.co kyselina mravenc?Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Astino a Majko, kyselina mravenčí se používá při výrobě rumu, jako rumové aroma, ale v kosmetice o jejím použítí nevím. Nicméně aplikací jiné kyseliny na pokožku, kyseliny glykolové se skutečně dají vybělit i stařecké skvrny. Tento proces se jmenuje exfoliace pleti nebo také chemický peeling. Tento chemický peeling dokáže v některých případech pomoci s vybělením i stařecké skvrny na hřbetu ruky. Po absolvování exfoliace může být ještě použíta diamantová mikrodermabraze, která pokožku také výrazně omlazuje a zesvětluje pigmentové skvrny. Co je ale nejdůležitější v boji proti stařeckým skvrnám na rukách, je chránit pokožku hřbetu ruky před sluncem, aby se neopalovala! Na to jsou dobré rukavice a krémy s vysokým UV faktorem.

Zdroj: diskuze Starecke skvrny a kyselina mravenci

Skvrny na zubech od čaje

Taktéž konzumace čaje může na zubech vytvářet hnědý až černý potah. Jedná se o zubní kámen, do něhož se ukládají pigmenty z čaje.

Zde můžete vidět skvrny na zubech od čaje.

Tyto skvrny, respektive zabarvený zubní kámen vlastními silami neodstraníte, proto je potřeba navštívit dentální hygienistku či zubního lékaře, kteří vám skvrny odstraní.

Zdroj: Skvrny na zubech

Poradna

V naší poradně s názvem PŘESADIT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den,
mám v zahradě u posezení ostružiny,letos se na nich objevily oranžové skvrny,ale na to jsem tady odpověď našla.Chci se zeptat,jestli jde asi šestiletou rostlinu přesadit na jiné místo.Je to beztrný keř,plodící na dvouletém šlahounu,který poté odumře.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Přesazení je možné. Před přesazením si na rostlině označte jih, abyste ji stejně mohla orientovat na novém stanovišti. V rámci přesazení můžete také provést i rozmnožení rozdělením rostliny na menší části.

Zdroj: diskuze Přesadit?

Psychické problémy

Psychické projevy projevující se třením prstu o prst také způsobují výskyt záděr. Pokud už vám teče krev, tak do záděry mohou proniknout nečistoty, vznikne zánět, a pokud je pod nehtovým valem, začíná velký problém. Pak černá boule u prstu už opravdu není jen běžná záděra.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Diskuze

V diskuzi KRVAVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ NA PAŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Hrstková.

Dobrý večer, prosím o radu. V současné době užívám léky medrol a 1x týdně methotrexat na revmatickou artritidu. Krvavé skvrny mám na paži (předloktí) neustále, jedny zmizí, další se objeví. Paní doktorka mě sdělila, "..že s tím nic neudělá." Opravdu se s tím nedá nic dělat? Děkuji za odpověď. Eva Hrstková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František.

krvavé skvrny na předloktí,beru medrol,metotrexat

Zdroj: diskuze Krvavé skvrny pod kůží na paži

Co jsou pigmentové skvrny

Pigmentové skvrny jsou hnědá místa vyskytující se na různých místech pokožky. Zabarvení kůže způsobují buňky nazývané melanocyty (nacházejí se v kůži, ve vlasových folikulech, v okolí mazových žláz atd.), které společně s buňkami pokožky (keratinocyty) vytvářejí určitý barevně odlišený okrsek na kůži. Vlivem slunečního záření se zvyšuje počet i aktivita melanocytů, čímž dochází ke zvýšené produkci kožního barviva melaninu. Je to složitý chemický proces, při kterém hrají roli také hormony, bílkoviny a enzymy. Existuje však mnohem více příčin vzniku pigmentových skvrn. Stává se, že pokožka reaguje na některé kosmetické přípravky či léky, které společně s UV zářením způsobují množení skvrn. Nejsou sice nebezpečné, ale z kosmetického hlediska neestetické.

Pigmentových skvrn je několik druhů:

  • Lentigo - objevují se ve středním věku u žen i mužů, nejčastěji na rukách a obličeji a jejich barva se nemění podle množství slunečního záření, jemuž jsou vystaveny.
  • Ephelides – vyskytují se na hlavně na obličeji a mění barvu podle intenzity slunečního záření.
  • Chloasma (uterinum) – vznikají vlivem hormonální nerovnováhy nejčastěji v obličeji
  • Melasma – větší ložiska vyskytující se hlavně na obličeji (čelo, spánky) a krku převážně u žen. Reagují na UV záření, mohou sami vymizet.

Zdroj: Pigmentové skvrny

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den ,mám na obličeji jaterni skvrny.Jak je mám odstranit a jak se mám stravovat.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete je vybělit a nebo se opálit. S vybělením vám pomůže kosmetička, protože bělící sérum se musí aplikovat přesně, aby výsledek byl uspokojivý. Druhá možnost je opálit se. Když je okolní kůže hnědá opálením, tak jaterní skvrny nejsou viditelné. Třetí možnost je smířit se s tím a vnímat to jako svou jedinečnost, která je krásná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Olejíček na záděry

Dříve než záděry odstřihnete, je vhodné je namočit do teplé vody se solí nebo olivovým olejem. Po prohřátí budou záděry měkčí a snáze odstranitelné. Jedná-li se o záděru zatrhnutou „do masa“, potřete místo dezinfekcí a přelepte náplastí. Přes den co nejvíce promašťujte. V drogerii seženete celou řadu zvláčňujících olejíčků, které jsou vyvinuty pro zvláštní péči o okolí nehtů.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Diskuze

V diskuzi TRIKY NA SKVRNY KOŽNÍ A TAKÉ NA OBLECENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa Ranglova.

Zdravím potřebuji znát uciny preparát z domácích potravin které odstraní make up z mě nové tyrkysové halenky tak ať. Zachava se její barva..poraďte prosím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olana.

nejlepší na skvrny je jednoznačně Vanish, mám to odzkoušené, koupíš ho v drogeriích nebo v supermarketu, například i v Penny Market
www.letakomat.cz/pen…

Zdroj: diskuze Triky na skvrny kožní a také na obleceni

Jaterní skvrny

Jaterní skvrny jsou v podstatě slangový výraz pro stařecké skvrny. Jaterní skvrny jsou světlejší či sytě hnědé nepravidelné skvrny. Jaterní skvrny nejvíce ukazují na stav antioxidační kapacity vašeho organismu. Nejvíce za ně mohou volné radikály, které vyvolává nadměrné slunění, mazání opalovacími krémy a špatná životospráva. Nejlepším bojovníkem proti jaterním skvrnám jsou antioxidanty. Antioxidanty totiž pomáhají likvidovat volné radikály v těle a tím předcházet jaterním skvrnám.

Zdroj: Bělení kůže

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobrý den mužete mi poradit mám na obličeji pigmentové skvrny a připadá mi že jich mám každý rok víc a víc poradte mi jak na ně.Vlasta

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Pigmentové skvrny

Pigmentové skvrny jsou drobné, ploché, tmavší skvrny na pleti, světle hnědé až černé barvy. Výskyt pigmentových skvrn může mít u postižených osob negativní vliv na jejich sebevědomí, a to zvláště proto, že jsou často spojovány se stárnutím pleti. Přestože jsou pigmentové skvrny obvykle neškodné, určité formy mohou být nebezpečné, jak je tomu v případě melanomu. Proto je vhodné nechat si pokožku vyšetřit dermatologem.

Zdroj: Bělení kůže

Stařecké a pigmentové skvrny fotografie

Fotky, na kterých jsou vidět stařecké skvrny, jsou zde.

Fotky, na kterých jsou vidět pigmentové skvrny, jsou zde.

Zdroj: Čím vybělit kůži

Jablečný ocet a cibule

  • Rozkrájejte cibuli a zabalte ji tak, abyste z ní mohli vymačkat šťávu. Smíchejte jeden díl šťávy z cibule a jeden díl jablečného octa. Tuto směs naneste tamponem přímo na hnědé skvrny a nechte působit po dobu 30 minut. Ošetření by se mělo opakovat denně po dobu asi 6 týdnů nebo do té doby, dokud skvrny nezačnou mizet.

Zdroj: Na hnědé skvrny domácími prostředky

Skvrny na zubech způsobené antibiotiky či metabolickými poruchami

Skvrny se mohou na zubech vytvořit rovněž v důsledku užívání antibiotik (tetracyklinových) nebo metabolických poruch organismu. Při diagnostice, jež bývá někdy obtížná, rozhoduje především tvar křídové skvrny a její umístění na zubu.

U demineralizace se většinou jedná o půlměsícovité skvrny v oblasti krčků zubů, kde ulpívá delší dobu povlak. Působením kyselin plaku se sklovina oslabuje a dochází ke vzniku prvního stadia zubního kazu – křídové skvrny.

U „tetracyklinových zubů‟ se jedná o proužky různě zbarvené zubní tkáně (od bílých skvrn až po hnědé). Bílé skvrny mohou vzniknout i při chronickém zvracení (ranní nevolnosti v těhotenství, bulimie a jiné), kdy povrch zubu naleptávají kyseliny žaludečních šťáv a ze skloviny se vyplavují minerály.

Zde můžete vidět skvrny na zubech po antibiotikách.

Zdroj: Skvrny na zubech

Stařecké skvrny

Tzv. stařecké skvrny (někdy lidé hovoří o jaterních skvrnách, odborně jde o aktinickou pigmentaci) jsou světlejší či sytě hnědé nepravidelné skvrny, nejčastěji v obličeji, na rukou a v dekoltu, také ale na krku a později i jinde po těle. Posouzení toho, zda jde o stařeckou skvrnu, ale nemusí být vždy jednoduché. Pokud máte tedy nějaké pochybnosti, je dobré se svěřit do rukou lékařů. Domácí či neodborné odstraňování projevů, u nichž si nositel není jistý jejich charakterem, není na místě.

Zdroj: Domácí triky na jaterní skvrny v obličeji

Stařecké skvrny

Stařecké skvrny jsou menší ohraničené oblasti pleti s tmavším zabarvením, které se obvykle nacházejí na rukou, obličeji a dekoltu, případně jiných partiích těla často vystavovaných slunci. Obvykle se objevují po 40. roce, ale v některých případech se mohou vytvořit i dříve.

Zdroj: Bělení kůže


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP