Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OTEKLÉ OČI SVĚDĚNÍ OBLIČEJE

OBSAH

Příznaky svědění uší

Symptom svědění uší může být spojený s dalšími příznaky, často záleží na příčině.

  • Svědění může být doprovázeno dalšími příznaky, jako jsou krusty (strup) nebo šupiny na vnější straně ucha.
  • Přítomnost vyrážky a zarudnutí je dalším běžným příznakem svědění uší.
  • Může se vyskytnout hnisavý nebo vodnatý výtok z uší, který vede ke svědění.
  • Může dojít ke zčervenání a otoku ucha.
  • Ucho může být teplé na dotek.
  • Může se objevit i bolest ucha.
  • Kýchání, rýma, oteklé oči, mírné až střední horečky jsou dalšími přidruženými příznaky svědění uší.

Zdroj: Svědění v uších

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ BŘÍŠKO POD PRSTY LEVÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Už víc jak půl roku mám oteklé a trochu i zdeformované prsty na levé noze.Často mi do nich chytají křeče a pod prstama mám i oteklé podbříško,kde mi i bodá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé bříško pod prsty levé nohy

Kdy navštívit lékaře?

Jak ale poznat, kdy můžete otoky očí s klidem přejít a kdy byste měli zamířit do ordinace? Zpozorněte, jestliže jste v poslední době utrpěli nějaký úraz očí a kromě opuchnutí vás trápí i sekrece z očí, bolest nebo svědění. K lékaři běžte i tehdy, když na sobě zpozorujete dýchací obtíže či otoky končetin. A co když nic jiného kromě problémů s oteklýma očima nemáte? K očnímu lékaři vyrazte, pokud vás budou opuchlé oči trápit déle než týden.

Zdroj: Babské rady na oteklé oči

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik.

Poradíte mi někdo něco na oteklé oči po včerejším tahu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Patriku, na oteklé oči je nejlepší pytlík s použitým černým čajem, který se přiloží na zavřené oko. Když se vaří čaj z porcovaného černého čaje, tak po vyluhování se pytlíček s čajem jemně vymačká, aby zůstal dále vlhký a chladný se pak přiloží na zavřené oko a nechá se v leže působit asi 10 - 20 minut. Tím otoky na oku splasknou. Někdy je snížení otoku oka tak markantní, že na krátko vzniknou i vrásky kolem očí, tím jak je zredukována podkožní výstelka se kůže na několik minut jakoby zkrabatí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oteklé oči

Příznaky svědění uší

Symptom svědění uší může být spojený s dalšími příznaky (často záleží na příčině):

  • krusty (strup) nebo šupiny na vnější straně ucha;
  • přítomnost vyrážky a zarudnutí;
  • hnisavý nebo vodnatý výtok z uší;
  • zčervenání a otok ucha;
  • ucho může být teplé na dotek;
  • může se objevit i bolest ucha;
  • kýchání, rýma, oteklé oči, mírné až střední horečky.

Zdroj: Co znamená svědění v uších

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Co na oteklé nohy u dětí

Na oteklé nohy u dětí v případě, že jejich příčinou není nějaké onemocnění, je vhodné plavání. Plavání je jednou z mála aktivit, během nichž se dolní končetiny nadřou tak akorát, a zároveň dojde k úlevě od otoku a bolesti. Stačí 30 minut aktivity.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi LEDOVANI OTEKLE NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pepyk.

mam otekle nohy a bojuji uz 2 roky , muze me nekdo prozradit , napiste na email TODEYPOP@seznam.cz dik

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ledovani otekle nohy

Svědění obličeje a krku

Příčin svědění v obličeji a na krku je mnoho – vnitřní, alergické, imunologické, nevhodná péče o kůži, nekvalitní voda, alergie na antikoncepci.

Doporučuje se imunologické vyšetření, aby došlo k vyloučení některých autoimunitních onemocnění, kde svědění bývá příznakem. Z léků je možné zkusit amitriptilin, který se sice používá v psychiatrii, ale jedna z indikací je svědění. Při cholinergní kopřivce někomu nestačí dávkování antihistaminik pouze 1x denně, takže můžete zkusit Aerius až 2-0-2 tablety denně.

Zdroj: Svědění kůže na obličeji

Diskuze

V diskuzi BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .

Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Ahoj Míšo, ještě jsi na nic nepřišla skrz svědění? Já mám svědění a píchání těla též dva roky a stále nevím proč, můžeš mi napsat na email? elvickaku@seznam.cz díky

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Co na oteklé nohy od srdce

Oteklé nohy mohou být známkou počínající srdeční nedostatečnosti. Zrovna tak ale může být daný stav způsoben onemocněním žilního systému nohou, onemocněním ledvin, nebo prostě jen zadržováním tekutin.

Na oteklé nohy od srce, tedy na otoky nohou způsobené srdeční nedostatečností, je vhodná Epsomská sůl, která působí jako kouzlo na bolestivě oteklé nohy. Rozpuštění několika skleniček soli ve vodní lázni vám poskytne opravdovou úlevu. Pokud nechcete plýtvat vodou, můžete si připravit solnou lázeň pouze pro nohy – v menším lavoru.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Tento problém svědění mám také.když svědění už nemohu vydržet,dám si na ušní tyčinku trochu framikoinu a opatrně zavedu do ucha.Okamžitě se mi uleví a mám na několik dní pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Framykoin je antibiotická mast a jeho příznivé účinky při aplikaci do ucha naznačují, že by sliznice zvukovodu mohla být napadena bakterií, která se pomnoží při zvýšené vlhkosti, například po koupeli a nebo po nošení sluchátek. Ale bakterie nemusí být jedinou příčinou, protože Framykoin ovlivňuje i některé plísně a nebo jen působí zklidňujícím účinkem díky obsahu lanolinu. Každopádně občasné a krátkodobé používání Framykoinu, třeba jen jednou a nebo s dlouhými přestávkami, není dobré a může vést k vytrénování patogenu v uchu, který si pak zvykne na toto léčivo a stane se těžko léčitelným. Antibiotika v drtivé většině vyžadují vytrvat v léčbě několik dní ještě po odeznění příznaků, jinak hrozí vznik nebezpečné odolnosti. Nejlepší řešení bude zajít na ORL a nechat laboratorně vyšetřit ušní sekret. Tak se přesně zjistí co svědění způsobuje a umožní to zvolit účinnou léčbu a opatření, aby se to neopakovalo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Uši

Co pomůže na svědění obličeje

  • chladivý gel – zkuste oblíbený Fenistil gel, zmírní podráždění kůže již za několik málo minut, je velmi univerzální, lze jej použít při různých alergických reakcích a po bodnutí hmyzem, vhodný pro děti již od 6 měsíců, pro pohodlnější aplikaci vyzkoušejte kuličku Fenistil Roll-On;
  • olej – hodí se k promašťování při svědění kůže;
  • kožní suspenze – například Suspenzio Zinci Oxydati HBF, která slouží jako doplněk k léčbě nejrůznějších virových kožních nemocí a zlepšuje hojení.

Zdroj: Svědění kůže na obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem ÚPORNÉ SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Debora Hrabková.

Úporné svědění- 3 týdny na kožním v nemocnici- NIC nepomáhá- musím škrábat nedá se to vydržet- nikam mne nikdo na vyšetření neposílá- KDO mi tedy pomůže- už jsem z toho zoufalá. Děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Proti svědění je dobrý lék Claritine. Claritine je volně prodejný a tlumí pocit svědění.

Zdroj: diskuze Úporné svědění kůže

Co na oteklé nohy v těhotenství

U těhotných žen před porodem je vhodné na otoky nohou použít chladicí nebo hřejivé ponožky. Ponožky obsahují gelové polštářky, které se dají buď zchladit a použít jako chladivý obklad, nebo ohřát a zlepšit tak krevní oběh studených nebo bolavých nohou. Gelové polštářky lze umístit kolem paty, pod chodidlo nebo na nárt. Vaše oteklé nohy ucítí okamžitou úlevu.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi RADA PROTI SVĚDĚNÍ VARLAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Machovsky.

Dobrý den. Mám delší dobu svědění na varlatech. Jak léčit. Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada proti svědění varlat

Jak se onemocnění projevuje

Prvními známkami může být pocit únavy a tíže, zvláště večer, pocity napětí, brnění, pálení a bolest v lýtkách, která se zhoršuje při stání, otoky nohou, často v oblasti kotníků, trvalé svědění kůže. Charakteristické je, že se při uvedení nohou do zvýšené polohy příznaky zmírňují. V pokročilejších stadiích jsou již přítomny viditelné křečové žíly. Tam, kde došlo k poruše zásobení tkáně živinami a kyslíkem, se objevují změny na kůži nohou – kůže je tenká, suchá, tvrdá, šupinatá, má změněné zabarvení a mohou se na ní tvořit i vředy způsobené odumíráním nedostatečně vyživované tkáně.

Zdroj: Oteklé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA OTEKLÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Na oteklé nohy je nejlepší lék Detralex. Detralex pomáhá na bolest nohou, ale i proti varixům a na oteklé nohy. Detralex je na lékařský předpis a užívá se 2x denně 1 tableta. Léčba by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je třeba nosit také kompresní punčochy, které se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lék na oteklé nohy

Co na oteklé nohy u starých lidí

Na otoky nohou u starých lidí je vhodná masáž chodidel, která je jedním z nejlepších léků na oteklé nohy a kotníky. Když stojíte na nohou po celý den, tok krve je často omezen. Pravidelná masáž této oblasti tak může přispět k lepšímu prokrvení dolních končetin a tím i k ustoupení otoků. Přidání protizánětlivých esenciálních olejů, jako je máta, eukalyptus, citron nebo levandule, do masážního oleje nebo do koupelové vody poskytne neskutečnou úlevu od bolesti a otoků vašich nohou a kotníků.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ HORNI VÍČKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, nějakou dobu mám vždy ráno oteklé jedno víčko neni to nějak zarudlé jen otok. Včera večer sem si všimla maleho pupínků který se mi na víčku udělal. Nevím proč oko otéká. Děkuji za odpověď J.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé horni víčko

Kdy navštívit lékaře

Lékař by měl být kontaktován, pokud svědění uší stále trvá. Svědění může být příznakem infekce nebo vážného ucpání zvukovodu. Svědění může způsobit dočasnou ztrátu sluchu, rozvoj chronické infekce nebo poškození kloubní chrupavky a kosti lebky a vnějšího ucha.

Zdroj: Co znamená svědění v uších

Svědění bez vyrážky

Pokud se jedná o svědění bez jakéhokoli doprovodného onemocnění, jako je například alergie či ekzém, je velmi dobrou metodou volby homeopatie.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Dlouhodobě oteklé nohy

Dlouhodobě oteklé nohy jsou nejčastěji zapříčiněny nemocným kardiovaskulárním systémem. V cévách se povolí zpětné klapky, které přestanou pomáhat tlačit krev vzhůru a ta se pak hromadí pod koleny v lýtkové oblasti a v oblasti chodidla a kotníku. Celá noha bývá často nakypělá a někdy může měnit barvu, jako by na ní byla modřina. V takových případech je na takto oteklé a bolavé nohy vhodný lék Detralex. Detralex se užívá 2x denně 1 tableta a k dostání je v lékárnách na lékařský předpis. Léčba by měla trvat půl roku, po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je také potřeba nosit kompresní punčochy. Kompresní punčochy se dnes dají sehnat v provedení jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Zdroj: Oteklé nohy

Svědění kůže na lýtkách

Svědění kůže na lýtkách bývá způsobeno sprchováním v horké vodě. Používejte ke sprchování spíše vlažnou vodu a uvidíte, že potíže odezní.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Nemocná játra

Svědění souvisí se špatnou funkcí jater, je jedním z jeho příznaků. Cholestáza je stav, kdy žluč nemůže řádně odtékat do tenkého střeva a produkty, které jsou jí odváděny, se hromadí v organismu. Svědění se zhoršuje v noci.

Zdroj: Příčiny svědění kůže


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP