Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OXID ZINEČNATÝ V LÉKÁRNĚ CENA

OBSAH

Chlorofyl v lékárně

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpánka Čechová.

Dobrý den, kde se dá sehnat višněvského balzám?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Višněvského balzám se dá běžně koupit v lékárně bez předpisu. Cena višněvského balzámu je do 100 Kč za skleničku, která vydrží na dlouho. V lékarně mají dva druhy, ten s bukovým dehtem je účinnější.

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Epsomská sůl e-shop

Epsomskou sůl si můžete koupit v lékárně, v lepších drogeriích či prodejnách kosmetiky nebo na e-shopech. Cena epsomské soli není nikterak závratná, spíše záleží na výrobci, dodavateli a velikosti balení.

Zdroj: Epsomská sůl

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA LÉKÁRNA DR MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Posílám vám všem ceny Detralexu z lékáren Dr Max.
- doplatek na Detralex 60 tablet je 239 Kč a osoby starší 60 let zde doplácejí jen 190 Kč.
- doplatek na Detralex 120 tablet je 439 Kč a osoby starší 60 let zde doplácejí jen 348 Kč.
Výhodnější je nechat si předepsat balení se 120 tabletami, kde u osob starších 60-ti let vychází jedna tableta na 2,90 Kč. Tak si to užijte. :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Major.

Jak je možné,že mně ve Vaší lékárně v kouflandu na Vypichu v Praze 6 řekli doplatek 410 Kč?
Kdeteda platí cena která zde byla uvedena?
Major

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Algifen Neo v lékárně

Algifen Neo POR GTT SOL 1 x 25 ml slouží k perorálnímu podání. Lahvička je opatřena kapacím zařízením. Účinnou látkou je MONOHYDRÁT SODNÉ SOLI METAMIZOLU (METAMIZOLUM NATRICUM MONOHYDRICUM). Lék je v lékárně dostupný pouze na lékařský předpis. Orientační cena léku v lékárně je cca 67,01 Kč a orientační doplatek činí 10,32 Kč.

Zdroj: Algifen Neo

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA A DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav .

To by mě zajímalo kde v Plzni stojí Detraex tak málo peněz. Dnes jsem ho kupoval v Plzni v Tescu na Rokycanské v lékárně a doplácel jsem za jedno balení 357,-kč

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Siňor.

Dobrý den,já jsem v lékárně Beno-Kolín doplácel na bal.180 tab-758kč

Zdroj: diskuze Detralex cena a doplatek

Višněvského balzám – prodej v lékárně

Višněvského balzám se dá běžně koupit v lékárně bez předpisu. Cena Višněvského balzámu se pohybuje do 100 Kč za skleničku, která vydrží na dlouho. V lékárně jsou k dispozici dva druhy, varianta s bukovým dehtem je účinnější.

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem ZINKOVÁ PASTA, ZINKOVÁ MAST, RECEPT, NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Zinková pasta, popřípadě zinková mast - jak si ji připravit? Budete k tomu potřebovat oxid zinečnatý, slunečnicový olej, tuky z ovčí vlny a žlutou vazelínu.

Oxid zinečnatý (ZnO) je bílá práškovitá látka, nerozpustná ve vodě. Používá se v malířství jako tak zvaná zinková běloba. Zakoupit lze jako bílý prášek v malířských potřebách. Budete ho potřebovat 300 gramů.

Slunečnicový olej je netěkavý olej získávaný ze semen slunečnice (Helianthus annuus). Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Slunečnicový olej obsahuje především kyselinu linolovou, ale také lecitin, tokoferoly, karotenoidy a vosky. Obsahuje také nemalé množství vitaminu E. Běžně je k dostání v supermarketech. Budete ho potřebovat 200 gramů.

Tuk z ovčí vlny - neboli lanolin je žlutá mazlavá látka vylučovaná mazovými žlázami zvířat tvořících vlnu, převážná lidstvem používaná část pochází od ovce domácí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, lze použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě. Též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty. Vodovzdorné vlastnosti lanolinu chrání ovce proti promočení jejich vlny. Některé druhy ovcí produkují velká množství lanolinu a ten pak lze získávat lisováním vlny mezi válci. Z vlny se při zpracování (na přízi nebo plst) odstraňuje většina nebo všechen lanolin. Lanolin je k dostání vážený v lékárně. Budete ho potřebovat 50 gramů.

Žlutá vazelina je hořlavá polotuhá směs uhlovodíků s teplotou tání obvykle okolo 75 °C. Získává se destilací surového ropného vosku. Vazelína je průsvitná, v čisté podobě bez chuti a zápachu. Rozlišuje se vazelína žlutá vaselinum flavum a bílá vaselinum album, což je žlutá vazelína vybělená kyselinou sírovou. K výrobě zinkové pasty potřebujeme vazelínu žlutou, kterou dostaneme v lekárně. Budeme ji potřebovat 450 gramů.

Postup výroby zinkové pasty.
Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý se slunečnicovým olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak si roztavíme lanolin a žlutou vazelínu a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé - tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi slunečnicového leje se zinkem a za pomocí elektrického šlehače po částech přiléváme teplou směs lanolinu a vazelíny až do jejich spotřebování. Pak vše šleháme až do vychladnutí.

Zinková mast - použití.
Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdraví Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zinková pasta, zinková mast, recept, návod

Cena pro pacienta

U léčivých přípravků hrazených ze zdravotního pojištění je uvedena výše maximální ceny výrobce, respektive nahlášená cena původce u přípravků, které nepodléhají regulaci maximální cenou výrobce, dále výše úhrady ze zdravotního pojištění a odhadovaná cena pro konečného spotřebitele (cena v lékárně).

Pradaxa 110MG CPS DUR 10X1 I

  • Maximální úhrada zdravotní pojišťovny: 257,50 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 398,68 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 141,18 Kč
Pradaxa 110MG CPS DUR 30X1 I
  • Maximální úhrada zdravotní pojišťovny: 772,50 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 1 116,52 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 344,02 Kč
Pradaxa 110MG CPS DUR 60X1 I
  • Maximální úhrada zdravotní pojišťovny: 1 544,99 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 2 105,97 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 560,98 Kč
Pradaxa 150MG CPS DUR 60X1 I
  • Maximální úhrada zdravotní pojišťovny: 1 887,90 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 2 105,97 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 218,07 Kč
Pradaxa 75MG CPS DUR 10X1 I
  • Maximální úhrada zdravotní pojišťovny: 201,03 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 398,68 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 197,65 Kč
Pradaxa 75MG CPS DUR 30X1 I
  • Maximální úhrada zdravotní pojišťovny: 603,08 Kč
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 1 116,52 Kč
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 513,44 Kč

Zdroj: Lék Pradaxa a jeho cena pro pacienta

Poradna

V naší poradně s názvem DR.MAX CENA STILNOXU A HYPOGENU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jří Pazdrka.

Prosím cenu stilnoxu a hypogenu Dík. Marně je FB hledám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Oba léčivé přípravky nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění. To znamená, že jejich cena není státem regulována a závisí na konkrétní lékárně, jakou si na ně dá marži. Nejjednodušší způsob, jak zjistit cenu, je zavolat si do své oblíbené lékárny a zeptat se na cenu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dr.max cena stilnoxu a hypogenu

Zinková mast - cena

Zinkovou mast je možné také koupit hotovou volně v lékárně. Zde je vidět jaká je cena zinkové masti.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Diskuze

V diskuzi ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak nechcemicky stišit bolest zubů.Nemáte nějaké rady?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Na záněty a bolesti zubů a také paradentozu je naprosto bezkonkurenční oxid chloričitý..Postřiky a výplachy..Koncentraci s vodou co kdo vydrží..Já používám 300 ppm..

Zdroj: diskuze Zuby

Zinková pasta, popřípadě zinková mast - jak si ji připravit?

Budete k tomu potřebovat oxid zinečnatý, slunečnicový olej, tuky z ovčí vlny a žlutou vazelínu.

  • Oxid zinečnatý (ZnO) je bílá práškovitá látka, nerozpustná ve vodě. Používá se v malířství jako tak zvaná zinková běloba. Zakoupit lze jako bílý prášek v malířských potřebách. Budete ho potřebovat 300 gramů.
  • Slunečnicový olej je netěkavý olej získávaný ze semen slunečnice (Helianthus annuus). Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Slunečnicový olej obsahuje především kyselinu linolovou, ale také lecitin, tokoferoly, karotenoidy a vosky. Obsahuje také nemalé množství vitaminu E. Běžně je k dostání v supermarketech. Budete ho potřebovat 200 gramů.
  • Tuk z ovčí vlny - neboli lanolin je žlutá mazlavá látka vylučovaná mazovými žlázami zvířat tvořících vlnu, převážná lidstvem používaná část pochází od ovce domácí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, lze použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě. Též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty. Vodovzdorné vlastnosti lanolinu chrání ovce proti promočení jejich vlny. Některé druhy ovcí produkují velká množství lanolinu a ten pak lze získávat lisováním vlny mezi válci. Z vlny se při zpracování (na přízi nebo plst) odstraňuje většina nebo všechen lanolin. Lanolin je k dostání vážený v lékárně. Budete ho potřebovat 50 gramů.
  • Žlutá vazelina je hořlavá polotuhá směs uhlovodíků s teplotou tání obvykle okolo 75 °C. Získává se destilací surového ropného vosku. Vazelína je průsvitná, v čisté podobě bez chuti a zápachu. Rozlišuje se vazelína žlutá vaselinum flavum a bílá vaselinum album, což je žlutá vazelína vybělená kyselinou sírovou. K výrobě zinkové pasty potřebujeme vazelínu žlutou, kterou dostaneme v lékárně. Budeme ji potřebovat 450 gramů.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Poradna

V naší poradně s názvem ERDOMED 300 MG TOBOLKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Machackova.

Dobry den.kdyz budu mit recept stoji lek 190kc nebo zaplatim jen 60kc?dekuji za odpoved machackova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Cena doplatku za 20 kapslí léku Erdomed 300 mg bude kolem 60 Kč. Přesnou výši doplatku lze zjistit v konkrétní lékárně.

Zdroj: diskuze Erdomed 300 mg tobolky

Postup výroby zinkové pasty

Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý se slunečnicovým olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak si roztavíme lanolin a žlutou vazelínu a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé - tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi slunečnicového leje se zinkem a za pomocí elektrického šlehače po částech přiléváme teplou směs lanolinu a vazelíny až do jejich spotřebování. Pak vše šleháme až do vychladnutí.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA DOPLATEK 180 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika Cerná.

Kolik činí doplatek ,děkuji Cerná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Paurová.

Dnes si jdu koupit větší balení , kolik budu platit v lékárně v Mostě ? Je mě 68 roků a mám kartu Dr.Max . Děkuji

Zdroj: diskuze Detralex cena doplatek 180

Dostupnost a cena

Condrosulf 400 mg por.cps.dur.180x400 mg je dostupný jak v internetových, tak kmenných lékárnách a je volně prodejný.

Cena produktu je cca 999 Kč.

Pro zajímavost: Condrosulf 400 ve dvojnásobné dávce je zcela to samé jako Condrosulf 800 1 tableta, pouze v jiné lékové formě, tedy kapsle versus tablety. Condrosulf 800 je na předpis specializovaného lékaře, a to revmatologa, ortopeda nebo traumatologa. A v lékárně za něj jen platíte určitý doplatek.

Zdroj: Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA LÉKÁRNA DR MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lékárna Dr.Max Praha Radlická.

Dobrý den, paní Balíková,

Výslednou cenu, která je účtována za Detralex ovlivňuje několik faktorů.

Mezi tyto faktory patří například cena určená distributory zboží, minimální cena určená legislativou a další.

Z těchto důvodu je zapotřebí výslednou cenu léku zjistit přímo v dané lékárně, kde se bude lék nakupovat.

Například v lékárně v Praze na Radlické v Galerii Nové Butovice dostanete Detralex 60 tablet s doplatkem 219,-Kč na 1 balení.

Pro informace o cenách Detralexu v ostatních lékárnách drmax volejte na číslo 844 909 909 v době mezi 8:00 až 18:00 hodin v pracovních dnech.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bozena balikova.

hezky vecer,,dekuji za odpověď,,zakoupeno u Dr,Max,,na P4,Kaufland,,cena souhlasi Balikova

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Homeopatika v lékárně

Homeopatika jsou ve většině případů dostupná v lékárně.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi BETALOC DOPLATEK. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Stejskal.

Dne 3.června jsem kupoval Betaloc ZOC 25mg v lékárně v Přerově-Předmostí Zlatý mamut a doplatek jsem platil 225 Kč.Měl tam být asi 150 Kč.Jak je to možné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vňout.

Dnes jsem koupil Betaloc 100 mh 100 TBL v Mostě v lékárně Dr, MAX za 230,90. Jinde - Benu je snad na doporučení cena nižší. Opravdu láce.

Zdroj: diskuze Betaloc doplatek.


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP