Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PACH TĚLA PO ACETONU

OBSAH

Ketodieta a zápach po acetonu

Krátkodobé výsledky ketodiety jsou přitažlivé, protože ztrácíte tuk a můžete vypadat dobře a cítit se energicky. Některé příznaky se zlepšují, ale je to vše krátkozraké.

Protože při keto dietě konzumujete obrovské množství živočišných bílkovin a mléčných výrobků (s vysokým obsahem tuků), což změní váš střevní mikrobiom (střevní flóru), který je nezbytný pro vaše zdraví.

Ketodieta změní vaši střevní ekologii na mnohem méně příznivé bakterie a to zase změní vaše střeva a ovlivní věci, jako je stav vaší kůže a pach dechu, potu a pach stolice.

Po změně stravování na rostlinnou stravu, se za tři měsíce vrátí normální tělesný pach a přispěje to k dalším zdravotním přínosům.

Ketodieta v podstatě mění váš mikrobiom a změny jsou nepříznivé pro vaše zdraví - to může být to, co způsobuje konzumace potravin s vysokým obsahem tuku a živočišných produktů, které pak mají za následek systémové změny.

Zdroj: Zápach stolice po acetonu

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH POKOZKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manima.

Použila som cibulu na pokožku hlavy a neviem nejako prekryť ten nepríjemný zápach. Poradí mi prosím niekto? Vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Taky jsem to řešila a šla jsem se poradit k jedné babce kořenářce, která tuto metodu posílení vlasů pomocí cibule taky znala. Říkala mi, že pach z cibule je ukazatel toho, že cibule na vlasy stále působí. Jinými slovy, žadný pach z cibule, žádné účinky na vlasy. Tak asi tak.

Zdroj: diskuze Zápach pokozka hlavy

pach stolice po acetonu u dospělých

Při hladovění, když je vaše tělo v ketóze, tak přeměňuje uložený tuk na palivo místo sacharidů, a produkuje při tom ketony. Ketony jsou chemikálie jako acetoacetát, beta-hydroxybutyrát a aceton. To jsou chemikálie přirozeně produkované vaším tělem, ale při hladovění, nebo při keto dietě jich vaše tělo produkuje více a přebytek může způsobit, že vaše hovínka, čůrání a dech budou páchnout po acetonu.

Zdroj: Zápach stolice po acetonu

Poradna

V naší poradně s názvem STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf jurecek.

zapach stolice po acetonu pricina dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zapáchající stolice po acetonu je způsobena přítomností nestrávených cukrů ve stolici. Zápach po acetonu může mít několik příčin. První a nejčastější je přemíra alkoholu. Další příčinou může být cukrovka. Zkuste si dát na týden dietu, méně masa, více vlákniny, žádný alkohol ani kávu a uvidíte, jestli se to spraví. Pokud ne, tak budete muset navštívit svého praktického lékaře, aby vám udělal několik diagnostických odběrů krve, moči a případně i stolice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stolice

Kyselý pot a strava

Kyselý tělesný pach může být také výsledkem trávení některých potravin. Mezi časté viníky smradlavého potu patří česnek, cibule a kofeinové nápoje. Ale nemusí se jednat jen o tyto potraviny, protože časem zjistíte, že třeba u vás tyto problémy můžou způsobovat i jiná jídla a potraviny, které jsou problematické jen pro vás a zhoršují váš tělesný pach. Jestli chcete zjistit, co způsobuje kyselý tělesný zápach při spánku, tak si veďte potravinový deník a pak můžete porovnat vůni těla s tím, co jste předchozí den snědli. Tato metoda pak pomůže lépe identifikovat příčiny kyselého potu ve stravě.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Poradna

V naší poradně s názvem HOLTOVA MAST (UNGUENTUM HOLT) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Holtova mast a její použití. Jejím základem je draselné mýdlo obohacené o dehtovou tinkturu. Vše je smícháno do podoby krému, odborně do takzvané emulze. Obsah dehtů ovlivňuje její vzhled pach i barvu. Holtova mast se používá k hojení menších vyrážek. Typicky kopřivky u kojenců a úspěšná bývá i léčba různých druhů dermatitid s menším lokálním výskytem. Vzhledem k obsahu dehtu v holtově masti není vhodné používat tuto mast dlouhodobě nebo na větších plochách, protože dehty se vztřebávají kůží, tím jednak léčí, ale také zatěžují močové cesty svým usazováním při vylučování z těla.

Zdraví vás Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holtova mast (Unguentum Holt)

Léky na kyselý pot

Pokud snížení teploty, dieta ani bavlněné pyžamo nepřináší žádné výsledky, tak byste měli navštívit svého lékaře. Protože pocení a kyselý tělesný pach může také být příznakem závažného onemocnění, jako je hypoglykemie nebo hypertyreóza. Správná léčba těchto metabolických poruch může snížit pocení a doprovodný tělesný pach. Pokud ale lékař vyloučí onemocnění krve a štítné žlázy, tak si můžete nechat předepsat antiperspirant s obsahem chloridu hlinitého a tento typ silného antiperspirantu můžete pak aplikovat na problematické oblasti před spaním, což snižuje pocení a pomáhá snižovat kyselý tělesný zápach.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Tělesný pach

Tělesný pach má co dočinění s potem, který je produkován dvěma způsoby. Prvním způsob zahrnuje ekrinní žlázy, které pokrývají většinu těla a odvádějí pot přímo na povrch pokožky. Spolu s mazem tvoří ochrannou bariéru, jsou důležité pro termoregulaci. Apokrinní žlázy se vyskytují pouze ve specifických oblastech (podpaží, oblast ohanbí a genitálu atd.) a jejich produkce je omezena. Jsou stimulovány emocemi a stresem. Tyto žlázy produkují silnější mastný pot.

Pocení je ve své podstatě dobrou věcí, protože dochází k regulování tělesného tepla, ochlazení v případě potřeby. Zápach není ve skutečnosti způsoben potem, ale bakteriemi na kůži, které se jím živí.

Zdroj: Kyselý nebo smradlavý pot

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AK.

Dobrý den,
Chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Asi od června minulého roku jsem začala mít svědivé vyrážky v podpaždí. Půl roku před tím jsem začala aplikovat přírodní deodorant od firmy TianDe. Od toho června ale nemůžu mít žádný deodorant, všechny mi způsobují svědivou vyrážku. Byla jsem už na alergologii, kde mi zjistili alergie na nikl, parabeny a kortikoidy. Bohužel, i po zakoupení bezparabenovych deodorantů v lékárně se stav nezlepší. Dokonce ani po tom, co neaplikuji nic.
Byla by prosím na můj problém nějaká bylinka?

Děkuji moc za radu, hezký den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Já bych to zkusil zklidnit mastí Elidel. Elidel můžete koupit v lékárně bez předpisu za 400 Kč a nebo s předpisem za 100 Kč. Zvykněte si nepoužívat žádný antiperspirant ani deodorant. Váš přirozený pach nese sebou informaci ve formě feromonů, které hrají zásadní roli při navazování vztahů, a to nejen těch partnerských. Pokud vám bude pach z podpaží nepříjemný, tak aplikujte jednou až dvakrát do týdne masáž alkoholem. Použijte k tomu 60% vodku, kterou krátce vmasírujte do podpaží a pak hned připažte a vydržte tak dvě minuty. To bezpečně sníží počet bakterií zodpovědných za onen zápach. Alkoholovou masáž použijte jen na zklidněno pokožku. Zapomeňte, že existují nějaké antiperspiranty a deodoranty a užívejte si život bez nich.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec Pleskač

Za kyselý zápach těla můžou bakterie a pot

Kyselý tělesný pach, který nejspíše vnímáte každé ráno, může být důsledkem bakterií a potu. Každý má bakterie, které se vyskytují na kůži. Když tyto bakterie přijdou do kontaktu s potem, tak se mohou porušit. V průběhu tohoto procesu vzniká tělesný zápach, který může mít i kyselý odér. Zabránit kyselému pachu můžete tak, že snížíte teplotu v ložnici nebo redukujete své přikrývky. Noční pocení a následný tělní zápach může vznikat z vysoké tělesné teploty, kterou způsobuje vysoká teplota v místnosti a příliš mnoho přikrývek. Proti kyselému pachu taktéž můžete změnit oblečení na spaní, dobré jsou prodyšné tkaniny, jako je bavlna nebo hedvábí. Sprchování před spaním nebo použití deodorantu a antiperspirantu, také může pomoci snížit tělesný zápach vzniklý během noci.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE DÁ VYROBIT CHLOROFORM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Nevíte někdo jak se dá doma vyrobit chloroform?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chloroform se doma dá vyrobit tak zvanou haloformovou reakcí. Haloformová reakce vzniká při smísení acetonu, chlornanu a vody. Použít se dá normální aceton (ředidlo na barvy) a chlorové vápno nebo lépe chlorový prášek do bazenů. Při mísení je třeba chlorové vápno chladit v misce s ledovou tříští a jen pomalu se přikapává aceton. Poté se vzniklá tekutina předestiluje, aby se oddělil chloroform. Další možnost je místo chlorového vápna použít chlornan sodný, který se přítomen například v Savu. Po přidání acetonu se směs chlornanu a acetonu zakalí a začne se zahřívat, takže je také třeba během výroby chladit. Nakonec na dně nádoby zbyde surový cloroform, který je nutno předestilovat.
Chloroform je těkavá látka s jemně nasládlým zápachem. Chloroform se používá k uspávání lidí. Chloroform se také používá pro výrobu chemické zbraně - válečného plynu fosgen, který vzniká při smísení chloroformu a některého oxidačního činidla. Účinky chloroformu na lidský organizmus jsou fatální a je třeba při jeho výrobě řádně větrat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se dá vyrobit chloroform

pach stolice po acetonu u dětí

Děti mohou mít páchnoucí stolici z různých důvodů. Mohou mít žaludeční infekci nebo to může být příznak něčeho vážnějšího, jako je celiakie nebo cystická fibróza. Může to být také důsledek nedostatku vitamínů.

Maminka sedmiměsíčního chlapce se ptala lékaře: Dnes ráno jsem ho přebalovala a jeho hovínko bylo lepkavé, tvrdé a kašovité zároveň a páchlo to jako lak na nehty. Vím, že se k žádnému odlakovači nemohl dostat, protože doma žádné nemáme.

Odpověděl jí na to dětský lékař Dr. Pandurang Sawant.

Nebojte se, jen sledujte vývoj. Pokud bude mít dítě další 2 dny nepříjemný zápach z pohybu, pak mu můžeme předepsat nějaké léky. Zkontrolujte, zda se u něj nevyskytují související problémy, jako je horečka, krev ve stolici, zvracení atd., to je vše.

U malých dětí, které kálí do jednorázových plenek se může objevit pocit zápachu po acetonu z jejich stolice. Důvodem může být látka s názvem indol. Indol se přirozeně vyskytuje v lidských výkalech a dává jim specifický zápach. V nízkých koncentracích však voní po květinách a používá se pro parfemaci plenek. Při vyšších koncentracích pak může zapáchat po rybině nebo jako acetonový odlakovač na nehty nebo acetonové ředidlo. K vyšším koncentracím může dojít v případě spojení přirozeného indolu ze stolice dítěte a přidaného indolu pro parfemaci plenek.

Zdroj: Zápach stolice po acetonu

Diskuze

V diskuzi OČISTA TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žofi .

Ahoj Raďo tak jak si na tom, pozor na vrácení se k normálu, já přibrala 6kg.rozjela sem to moc rychle a přítel mi ještě kupoval sladkosti prý jako odměna že sem to zvládla. Tak dnes jedu od znova a už si nenechám namluvit ať si něco dám. Přejdu pak na sedmidenní očist. Jídelníček ze stránek sjídelníčku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ráďa.

Ahoj Žofi, tak jak si dopadla? Já si dám ještě v září druhé kolo.

Zdroj: diskuze Očista těla

Aceton v dechu a slinivka

Slinivka patří do párového prvku země a zastupuje v organismu dvě základní funkce. Jednou z nich je tvorba štěpných enzymů, které se podílejí na trávení a zažívání, a druhou je tvorba hormonu inzulínu v Langer­hansových ostrůvcích, které regulují hladinu cukru v krvi. Pokud je cítit aceton v dechu osoby, vypovídá to o poškozené slinivce, tudíž o problému s cukrem, může jít o náběh na cukrovku. Hyper- nebo hypoglykémie se diagnostikuje mimo jiné právě za pomoci dechu pacienta, který může vykazovat známky acetonu.

Zdroj: Aceton v dechu

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ ŠKODLIVÝCH LÁTEK Z TĚLA PŘI UŽÍVÁNÍ LÉKŮ POMOCÍ ČAJE Z DUBOVÉ KŮRY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

Je možné při užívání léků odstranit škodlivé látky z těla pomocí čaje z dubové kůry? Objevila jsem článek, který doporučoval vypít 1x týdně čaj, tj. svařit 1/2l vody a 1 lžíci dubové kůry.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Tento způsob očisty pomocí dubové kůry je samozřejmě možný. Jako pomocníka si můžete ještě přibrat i gel z rostliny aloe vera.

Zdroj: diskuze Odstranění škodlivých látek z těla při užívání léků pomocí čaje z dubové kůry.

Léčba

Domácí léčba

  • Pijte více vody, aby se odpad pohyboval v těle a zlepšilo se trávení a vstřebávání živin.
  • Veďte si deník jídla, abyste viděli, zda určité jídlo, které jíte, nezpůsobuje páchnoucí stolici.
  • Jezte více potravin bohatých na přirozeně se vyskytující probiotika, jako jsou fermentované potraviny a jogurty, aby byl váš střevní mikrobiom vyvážený. Pomůže také konzumace potravin bohatých na vlákninu, jako je ovoce a zelenina.
  • Přestaňte kouřit nebo pít alkohol, který může dráždit váš zažívací trakt.

Další možná léčba

  • Léky k léčbě jakýchkoli základních infekcí (tj. antibiotika na bakteriální infekci).
  • Diagnostické testy na syndrom dráždivého tračníku nebo jiná onemocnění (jako je krevní test nebo endoskopie).
  • Léky k léčbě příznaků, jako jsou léky proti průjmu nebo spazmolytika, které pomáhají zmírnit příznaky.

Zdroj: Zápach stolice po acetonu

Diskuze

V diskuzi DESETIDENNÍ OČISTA TĚLA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MONNA.

V lékárnách ani v prodejnách zdravé výživy se mi zatím nepodařilo zakoupit javorový sirup GRADE B.Lze tento sirup nahradit běžnými sirupy jako je např.jitrocelový sirup dr.Mu"ller?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radka.

Tak toto jsem tedy ještě nezkoušela. Ale vypadá to zajímavě a né vůbec špatně. Já mám několikrát do roka očistu těla. Hodně se mi to osvědčilo. Ještě k tomu používám různé přípravky. Nejčastěji na pročištění jater GAŇ BAO tady odtud www.greenworld-zdrav… Jinak mi to fakt pomáhá. Necítím se pak vůbec unavená a nemám bolesti.

Zdroj: diskuze Desetidenní očista těla javorový sirup

Domácí léky proti zápachu těla

  • Na smradlavý pot z podpaží je nejlepší 99 % isopropylalkohol. Isopropylalkohol je bezpečná desinfekce běžně prodejná v lékárně. Cena jednoho litru isopropylalkoholu stojí cca 160 Kč. Nalijte si trochu isopropylalkoholu do dlaně a rozetřete si to v podpaží a pak připažte. Nechte to chvíli působit, což se může projevovat pocitem horka v tom místě. Po několika minutách isopropylalkohol vyprchá a nemusí se oplachovat. Tento způsob boje proti zapáchajícímu potu plně nahradí antiperspirant, protože zachová váš pot bez zápachu. Pot sám o sobě nesmrdí. Smrad vytvářejí bakterie, které z potu žijí. Isopropylalkohol tyto bakterie bezpečně zahubí. Použití je možné jednou za tři dny na umytou pokožku.
  • K inhibování bakterií, které způsobují tělesný zápach, může být používán například peroxid vodíku. Aplikace je jednoduchá. Stačí pouze neředěný peroxid vodíku nanést vatovým tamponem do oblasti podpaží.
  • Jedlá soda a citron jsou dalším účinným domácím lékem proti tělesnému zápachu. U jedlé sody je všeobecně známo, že neutralizuje zápach. Vytvořte tedy pastu z jedlé sody a citronové šťávy a používejte ji místo deodorantu.
  • Jedním z nejúčinnějších prostředků proti tělesnému pachu je jablečný ocet, který snižuje pH pokožky a tím i výskyt bakterií. Pomocí vatového tamponu jej naneste do podpaží.
  • Velmi vhodné je žvýkání listů a pití šťávy z petržele, která také vydatně pomáhá regulovat tělesný pach.
  • Deodorační vlastnosti má také tuřín, který je navíc velmi zdravý, nyní jej však aplikujte vně – vymačkejte šťávu z tuřínu a natřete jí podpaží.

Zdroj: Kyselý nebo smradlavý pot

Diskuze

V diskuzi KUZE NA HRBETU RUKY ME PALI...TRPIM NA MYKOZY CELEHO TELA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MALOVA HELENA.

DOBRY DEN TRPIM NA MYKOZY CELEHO TELA,,NYNI VE VELKEM ROZSAHU,,PALI ME I RUCE ..HRBETY RUKY ,,KUZE CO POMUZE..DEKUJI ZA INFO

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila .

Ja mám plíseň na lokti a vždy, když se objeví, tak si to koupu v hypermanganu.

Zdroj: diskuze Kuze na hrbetu ruky me pali...trpim na mykozy celeho tela

Biologické hodiny lidského těla

Biologické hodiny ukazují dobu, kdy je v činnosti, nebo naopak „odpočívá“ ten který orgán našeho těla. Je proto důležité znát tyto hodiny, abychom orgán, který má právě odpočívat, zbytečně nezatěžovali.

Zdroj: Biologické hodiny

Co způsobuje zavodnění organismu

Mezi příčiny, proč se zadržuje voda v organismu, patří mimo jiné přehnané solení, nadměrná konzumace cukru, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může zavodnění těla nastat před menstruací, přičemž po ní ustoupí.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Očistná kúra na odkyselení těla

Očistná kúra na odkyselení těla se skládá z několika jednoduchých věcí, jako je například dodržování pitného režimu 2–3 litry tekutiny denně. K tomu je nejvhodnější pramenitá voda, ale pokud je někdo zvyklý na minerální vody, vhodná je kojenecká minerální voda. Během detoxikace je nutné omezit pití alkoholu a černé kávy. Pozor také na černý čaj, protože pití černého čaje nepatří do očistné kúry. Naopak zelený čaj může být do takovéhoto pitného režimu zařazen.

Zdroj: Odkyselení těla

Kdy detoxikovat

Očistu těla by měl každý podstoupit nejméně jednou za rok. Odborníci však varují před detoxikací u kojících matek, dětí a pacientů s chronickým degenerativním onemocněním, rakovinou nebo tuberkulózou.

Detoxikace organismu se doporučuje při těchto příznacích: nevysvětlitelná únava, podráždění kůže, alergie, infekce, váčky pod očima, nadýmání, menstruační problémy, zmatenost.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Koupel na odkyselení těla

Bylinná koupel na odkyselení – řepík a přeslička 20 g

Tato koupel je silná a účinná. Napomáhá odkyselení organismu tím, že vylučuje toxiny přes pokožku. Pomáhá při vyrážce, odřeninách a napomáhá hojení ran. Má protizánětlivé účinky.

Praktické balení v sáčku: Koupel je k dostání v nálevovém sáčku pro rychlou a pohodlnou přípravu koupele.

Snadná příprava koupele: Bylinný sáček vložíme do vany s teplou vodou a necháme louhovat. Po 10 minutách je koupel připravena. Teplota lázně by měla být taková, aby byla příjemná vašemu tělu. Balení 20 g.

Zdroj: Odkyselení těla

Jak detoxikace funguje

Detoxikace v podstatě znamená čištění krve. Detoxikační kúra přivede nečistoty z krve do jater, kde jsou toxiny zpracovávány a eliminovány. Tělo také odstraňuje toxiny přes ledviny, střeva, plíce, lymfy a kůži. Naše tělo má tedy své samouzdravovací mechanismy, není však všemocné. A navíc, když je tento systém ohrožen, nečistoty nejsou řádně filtrovány a každá buňka v těle je nepříznivě ovlivněna. Detoxikace v podstatě reaguje na potřeby jednotlivých buněk.

Očista organismu může pomoci přirozenému procesu těla tím, že:

  • regeneruje orgány při půstu;
  • stimuluje játra a odvádí toxiny z těla;
  • podporuje eliminaci škodlivin přes střeva, ledviny a kůži;
  • zlepšuje cirkulaci krve;
  • podporuje příjem zdravých živin.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP