Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PADÁNÍ VLASŮ VE STÁŘÍ

OBSAH

Cipralex zkušenosti padání vlasů

U jednoho pacienta ze sta se může vyskytnout zvýšené padání vlasů a může dojít až k úplné ztrátě vlasů.

Zdroj: Nežádoucí účinky Cipralexu

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dalibor.

ahoj co všechno pomáha na padání vlasů co třeba transplantace víte o tom někdo něco ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil.

Ahoj, to je velmi specifické. Může ti to způsobovat stres, nebo nějaké jiné potíže (třeba nedostatek potřebných živin). Rozhodně doporučuju se zamyslet nad svou životosprávou apod. Co se týče transplantace, rozhodně je to řešení, pokud máš třeba genetické problémy s padáním vlasů, to bohužel žádné přípravky atd. nevyřeší. Pokud se rozhodneš podsoupit transplantaci vlasů, tak doporučuju například firmu www.newhair.cz - já se u tuto oblast poměrně dost zajímám, a můžu říci, že jsou opravdu solidní a vše vám vysvětlí do sebemenšího detailu. :)

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Cibule a rum proti padání vlasů

Zde je několik rad z alternativní medicíny proti vypadávání vlasů: Cibule a rum proti padání vlasů.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi PORADTĚ PADÁNÍ VLASU PŘI MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Jako jediný se mi osvědčil Reneval neo, který jsem dostala od kamarádky. Nejen že zastavil moje padání vlasů, ale byla jsem překvapená že po měsíci pravidelného užívání mi pomalu začaly růst vlasy nové. Sice je malinko dražší, ale za ten výsledek to rozhodně stojí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Klára.

A co těhotné? Ty ho taky můžou užívat? Ptám se, protože jsem v 7 měsíci a padání vlasů v těhotenství se moc bojím. Už tak mám vlasy řidké jako rákostníček :-(

Zdroj: diskuze Poradtě padání vlasu při menopauze

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Mojí mamce proti padání vlasů pomohl Reneval Neo, který jí doporučila kadeřnice. Užívá se jednou denně jedna tobolka zhruba po dobu tří měsíců. Asi po měsíci se padání úplně zastavilo a pomalu začaly růst vlasy nové. Přípravek je sice trochu dražší, ale hlavní je, že to mamce pomohlo.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Řídnutí vlasů z duchovního hlediska

Psychika hraje v našem těle významnou roli. Prožíváme-li stres nebo úzkost, tak často při tom měníme k horšímu způsob a kvalitu stravování, a to dohromady tvoří podmínky pro zánik vlasových cibulek a následné strátě vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolína.

Mě se osvědčil Reneval Neo, který mi doporučila moje kadeřnice. Po několika týdnech užívání se padání úplně zastavilo a vlasy mám mnohem zdravější než kdykoli předtím.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi PROSIM CO JE UCINNE NA PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bozena balikova.

hezke odpoledne,,prosim mate někdo skusenost z padani vlasu..u zeny,,dekuji moc za odpověď,,balikova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alička H.

Jedině zdravá výživa a vyhýbání se osmi základním chybám... Teda prý, doporučují zto třeba tu: blog.kuponovnik.cz/8…

Zdroj: diskuze Prosim co je ucinne na padani vlasu

Vypadávání vlasů u mužů – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrá den, obracím se na Vás s žádostí o radu. Dcera je po dvou porodech.Druhý porod byl před třemi lety. Nyní ji začaly extremně moc padat vlasy. Byla na vyšetření ,ale v krvi nic nenašly. Užívá různé vitaminy, koupila si speciální šampony na padání vlasů,ale řádný velký účinek. Můžete prosím poradit co s tím? Děkuji .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Navštívit trichologii a nechat si tam vlasy prohlédnout. Trichologie je zdravotnický obor zabývající se problémy s vlasy na vědecké úrovni. Trichologická poradna bývá k nalezení v okresních a větších městech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Kouzelná síla bylin

Proč se neinspirovat tradiční přírodní recepturou, kterou znaly a proti vypadávání vlasů používaly již naše babičky a prababičky? Výborným pomocníkem proti vypadávání vlasů je například kopřiva dvoudomá, která navíc účinně působí i v boji proti lupům. Proti vypadávání vlasů se z této rostliny používají zejména kořen a listy, z nichž se vaří odvar, který má výborné stimulační účinky a současně účinně dezinfikuje vlasovou pokožku.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denisa .

Prosím, je možno dostat domácky vyrobený extrakt z konopí? Trpím vypadáváním vlasů a nepomáhá mi vůbec nic:-( pokud možno, tak na denisek.w@centrum.cz. Budu Vám moc vděčná

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Padání vlasů

Padání vlasů se rozděluje na vratné (dočasné) a nevratné. Příčinami vratného vypadávání může být stres, těhotenství nebo například nedostatek vitamínů. Nevratné vypadávání vlasů je důsledkem činnosti mužských hormonů testosteronu a dihydrotestosteronu. Samotných příčin padání vlasů však existuje mnohem více a při diagnostice je potřeba brát v úvahu rodinnou anamnézu, aktuální zdravotní stav, překonané onemocnění, stresovou zátěž, prostředí, výživu a životní styl. Pro omezení vypadávání vlasů je důležitá řada faktorů, zejména dostatečné prokrvení pokožky. Proto se dá vypadávání vlasů zmírnit masáží hlavy, což však představuje jen malou část toho, co je potřeba udělat. Léčba padání vlasů je komplikovaná a často s nejistými výsledky.

Čím dál častěji se v současné době vyskytuje také ložiskové vypadávání vlasů, zvané alopeica areata. Jedná se o autoimunitní onemocnění, kdy imunitní systém začne napadat vlasové folikuly a vytvářet malé lysinky velikosti mince. Spouštěčem bývá velmi silný stres nebo traumatický zážitek (postihuje například i malé děti při šikaně). Doporučuje se používání šetrných kosmetických přípravků, hydratace pokožky a hlavně dodržování duševní hygieny, která je klíčem k návratu vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Faktory způsobující padání vlasů

  • stres – ovlivňuje prokrvení pokožky hlavy a tím vlasy připraví o potřebné živiny
  • nedostatek vitamínů – B, C, E
  • nedostatek minerálů – železo, zinek, měď
  • diety – nedostatek potřebných živin, vitamínů a minerálů
  • špatný krevní oběh – nedostatečné prokrvení pokožky na hlavě
  • operační zákrok
  • znečištěné ovzduší
  • roční období – nejvíce padají vlasy na jaře a na podzim
  • časté nošení čepic, klobouků a jiných pokrývek hlavy
  • nedostatečná péče o vlasy a pokožku hlavy – vysušená pokožka hlavy, lupy
  • nadměrné pocení – zvýšená produkce potních žláz

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Trochu mě zaráží Vaše naprostá nedůvěra. Samozřejmě je dobré si obejít všechny lékaře. Důvod pro padání vlasů může být prostý, ale i zcela nejasný. Neříkám, že to pomůže každému, ale mé švagrové to stoprocentně pomohlo. Ona sama si obešla všemožné lékaře, i podstoupila všechny Vámi zmiňované testy a i navazující léčby a nic ji nepomohlo. To už nehovořím o vydaných penězích na rádoby zázračné léky pro padání vlasů. Netvrdím to také o každém výrobku z konopí. My máme zkušenosti z vlastní výroby. Pokud už není jiné východisko, jiné možnosti případné léčby, nevidím důvod, proč to nezkusit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dobře Mirku, tak sem napište Lucii recept, jak jste si připravil váš šampon s domácím extraktem z konopí, ať si to může vyzkoušet a ušetřit zmíněná martiria u vlasových odborníků.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Pokud pozorujete, že vám vlasy vypadávají déle než čtyři měsíce, neotálejte a vyhledejte odbornou pomoc. Vlasy vám mohou totiž vypadávat i v důsledku vážných zdravotních potíží. Nejsou-li ovšem za vypadáváním vlasů zdravotní potíže, ale stres, špatné životní prostřední či chemické přípravky, které pravidelně používáte při barvení a dalším ošetřování vlasů, může vám daný specialista poradit, jakým způsobem a za použití kterých speciálních přípravků můžete nepříjemnému vypadávání vlasů úspěšně čelit.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY PROTI PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanii.

Stejně si myslím, že gentiku v tomhle člověk neošálí a úplně se toho nezbaví

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny proti padání vlasů

Padání vlasů hormonálního původu po přechodu

Další možností jsou také různé hormonální změny v období těhotenství nebo nízká hladina estrogenu, která se objevuje zejména v období přechodu, kdy na vlasové kořínky začne působit mužský hormon testosteron, který má na vlasové cibulky škodlivý vliv. Na tyto hormonální změny, při kterých je také pokožka hlavy méně prokrvená, což na kvalitu vlasů nemá dobrý vliv, existují různé doplňky stravy, po kterých lze stav navrátit do normálu. Samozřejmě nelze pominout ani příčiny psychického původu, to znamená dlouhodobý stres nebo celková vyčerpanost organismu.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Vitamíny proti vypadávání vlasů u žen

Velmi vhodné jsou multivitamíny s obsahem zinku, komplexu vitamínu B, kyseliny listové, železa a vápníku. Podle nejnovějších studií je velmi účinný i vitamín D. Je důležité si uvědomit, že specifické vitamínové a minerální nedostatky mohou vést k vypadávání vlasů. Zejména se tím míní nedostatky železa a vitamínu B12.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Vlasy

Vlas a chlup jsou označení pro dva anatomicky téměř totožné útvary tvořené keratinem. Až na několik výjimek jsou přítomny (hlavně ve formě srsti) u všech savců a jejich nejdůležitější funkcí je termoregulace (ať už v teplém, nebo chladném prostředí).

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Prevence proti vypadávání vlasů

Doplňte biotin

Vitamín H neboli biotin je nutný pro udržení zdravých vlasů a pokožky. U některých mužů dokonce zabraňuje padání vlasů. Bohatá na biotin jsou játra, ořechy, vaječný žloutek, květák, pivovarské kvasnice, hnědá rýže, zelený hrášek, čočka, oves, sója. Denní příjem 100–200 mcg pokrývá potřebu organismu.

Zaměřte se na jídelníček

Měl by obsahovat dostatek železa, zinku a vitamínů B.

Správná poloha a masáž

Lehněte si denně na 15 minut hlavou dolů na šikmou podložku, aby se vám prokrvila pokožka hlavy. Denně také provádějte masáž vlasové pokožky.

Vyhněte se necitlivému zacházení s vlasy

Nevysušujte si vlasy vytíráním osuškou. Nepoužívejte k vysušení horkovzdušný fén. Vlasy nevyčesávejte, dokud neuschnou.

Vyzkoušejte speciální kosmetiku

Používejte například šampóny proti vypadávání vlasů či přímo růstová séra na vlasy. Jejich účinnost by se měla ukázat během prvních 4–6 týdnů, kdy zastaví nadměrné padání, a během 3–4 měsíců způsobí růst vlasů nových.

Nenoste pokrývky hlavy

Omezte používání čepic, kšiltovek, klobouků a podobně.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Vypadávání vlasů u žen – příčiny

Vlasy rostou ve třech různých cyklech, které označujeme jako anagenní, catagenní a alogenní. Asi 90 % vlasů na hlavě vyroste v anagenu, tedy v růstové fázi, která trvá dva až osm roků. Catagenní fáze je přechodná fáze, která obvykle trvá dva až tři týdny, během ní se vlasové folikuly smršťují. V průběhu telogenního cyklu rostou vlasy dva až čtyři měsíce.

Řada žen se potýká s vypadáváním vlasů. Jeho příčinou nejsou, jak si mnozí myslí, pouze genetické dispozice. Výrazný vliv na vypadávání vlasů má stres, hormonální nerovnováha a špatné životní prostředí. Kvalitě vlasů škodí i časté barvení, používání pěnových tužidel, laků a vosků na vlasy, ale také česání namokro, fénování, žehlení či kulmování.

Nejčastějšími příčinami, které mají přímou souvislost s prořídnutím vlasů, jsou zejména zdravotní problémy se štítnou žlázou. Ať už se jedná o sníženou, či zvýšenou funkci štítné žlázy, v obou případech má tato porucha za následek padání vlasů, při zvýšené funkci jsou navíc vlasy jemnější a slábnou.

Zdroj: Padání vlasů u žen


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP