Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

PANENKA NA GRILU KLUCI V AKCI


Zajímá vás téma PANENKA NA GRILU KLUCI V AKCI? Tak právě pro vás je určen tento článek. Vepřová svíčková se častěji nazývá panenka nebo panenská svíčková. Jedná se o vysoce kvalitní, šťavnaté maso. Jelikož toto maso není zatěžováno, má jemná svalová vlákna, je křehké, libové a má vysoký obsah bílkovin. Vepřová panenka patří k nejoceňovanějším a také nejdražším částem vepřového masa.


Vepřová panenka na pepřové omáčce

Ingredience: 60 g žluté cibule, 30 g másla, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce bílé pšeničné mouky, 20 ml brandy nebo bílého vína (volitelně), 300 ml hovězího vývaru, 1 lžíce čerstvého tymiánu (lze použít sušený), 2 lžíce celých černých pepřů (lze použít nakládaný), 900 g vepřové panenky, 1 lžíce dijonské hořčice, 200 ml smetany (33 % tuku), Sůl, Mletý černý pepř. Dále budete také potřebovat alobal.

Postup: Nejprve najemno nakrájejte cibuli. Poté rozehřejte malý hrnec s máslem a 2 lžícemi slunečnicového oleje na středním plameni. Jakmile je tuk horký, přidejte do hrnce cibuli a restujte 3–4 minuty na středním plameni. Po uplynutí stanovené doby přidejte mouku a za stálého míchání vytvořte lehkou jíšku (asi 2–3 minuty).

Když je jíška hotová, nalijte do hrnce brandy nebo víno a nechte asi 30 sekund odstát, aby se odpařil alkohol. Poté přidejte vývar, tymián a černý pepř, důkladně promíchejte, přikryjte pokličkou, snižte plamen na minimum a nechte 18–19 minut mírně vařit za občasného míchání.

Nyní připravte vepřovou panenku: Omyjte ji, osušte, očistěte od blan, osolte, opepřete a potřete dijonskou hořčicí.

Dále předehřejte troubu na 170–175 °C a připravte si plech (⌀ alespoň 27 cm) vhodný do trouby. Nalijte 2 lžíce slunečnicového oleje do pánve a rozehřejte ji na středním plameni. Jakmile je olej horký, vložte vepřovou panenku do pánve a opečte ji na středním plameni 3–4 minuty z každé strany. Po opečení vložte plech do předehřáté trouby a pečte 12–13 minut při 170–175 °C. Hotovou vepřovou panenku vyjměte z trouby a na 6–7 minut ji zabalte do alobalu, aby odpočinula a při krájení nepustila šťávu.

Zatímco je vepřová panenka zabalená v alobalu, dokončete omáčku: Zvyšte plamen na střední, přidejte smetanu, sůl a duste 4–5 minut. Jakmile se omáčka provaří, vypněte plamen a rozmixujte ji tyčovým mixérem do hladka.

Nyní vepřovou panenku vybalte z alobalu a nakrájejte ji na kousky silné asi 1 cm. Pepřovou omáčku nalijte na talíř, položte vepřovou panenku na omáčku a podávejte.

Zdroj: článek Nejlepší vepřová panenka

Poradna

V naší poradně s názvem SEDMIDENNÍ DETOXIKAČNÍ PLÁN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, mohu poprosit o plán 7denni detoxikace. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plán na první den
První den detoxikačního plánu začíná očistou střev. Lze použít například projímadlo Glauberovu sůl (epsomská sůl). Přidejte dvě až čtyři čajové lžičky soli (10 až 20 gramů) do 250 mililitrů vody. Může chvíli trvat, než se všechny krystaly rozpustí. Ale nečekejte příliš dlouho.
Sůl chutná velmi hořce. Chcete-li to zmírnit, stačí přidat trochu citronové šťávy. Poté slanou vodu po malých doušcích všechnu vypijte. Je také dobré mít připravenou sklenici vody k následnému vypláchnutí úst. Účinky se obvykle dostaví za hodinu, někdy až za tři. Připravte se, že následující hodiny strávíte převážně na WC, a proto si na to zvolte vhodný den, kdy budete moct být doma.
Mimo této slané vody v prvním dni nic jiného nejezte ani nepijte. Nepropadejte pocitu trýznění, bavte se tím a dělejte lenošivé zábavné činnosti.

Druhý den
Nejdůležitější věcí pro druhý den, jsou tekutiny. Tekutiny je důležité doplňovat i mimo tento režim, ale po prvním detoxikačním dni je to zcela zásadní. Během celého druhého vypijte tři litry neperlivé vody a neslazených bylinkových čajů.
Druhý den je na jídelníčku i zelenina a žďabet ovoce. Zelenina se podává syrová, vařená nebo ve formě polévek a smoothies. Ovoce je v tento den povoleno jen v miniaturním množství, protože obsahuje fruktózu.

Třetí den
Třetí den našeho 7denního detoxikačního plánu patří vyvážené zásadité stravě. Polovinu talíře bude tvořit zásodotvorná zelenina. K tomu přidejte dostatek bílkovin (20 až 35 gramů čisté bílkoviny na hlavní jídlo) v podobě ryb a ořechů. Ryby připravujte v troubě nebo na kontaktním grilu.
Během dne vytvořte tři talíře, které postupně zkonzumujte. mezi hlavními jídly si dejte malý kousek vhodného ovoce. Dodržujte pitný režim z druhého dne.

4. až 7. den
Čtvrtý den se tělo již dostatečně zotavilo z očisty střev. Od čtvrtého dne v našem plánu přibyde dostatek pohybu. Věnujte v každém dalším dni 60 minut lehkému až středně těžkému cvičení. Ideální je zejména jóga, kdy cvičení nejen zpevní tělo, ale pomůže i vypnout a uvolnit se. Ve čtvrtém dni a ve všech dalších konzumujte jídlo podle předpisů z třetího dne a dodržujte pitný režim ze druhého dne.

Bližší informace včetně jídelníčku zjistíte v našem článku plán detoxikace na 7 dní: https://www.ceskaordinace.c…

Zdroj: příběh Detoxikační jídelníček

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


pancreolan před vyšetřením žlučníku
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
panenska blana
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.