Chlorella je velmi dobrým zdrojem vyváženého souboru základních živin, spolu s bohatými zásobami kompletních proteinů, sacharidů, esenciálních mastných kyselin, minerálních látek, vitamínů, chlorofylu, vlákniny, antioxidantů, RNA a DNA. Chlorella vlastní unikátní růstový faktor (CGF) a širokou paletu fytochemikálií. Bylo zjištěno, že určité druhy zeleniny, koření, bylin, ovoce a cereálií, které jsou přirozeně bohaté na takzvané „fytochemikálie”, mají ochranný účinek proti některým onemocněním. Za fytochemikálie se v této souvislosti považují z hlediska fyziologického nebo léčebného vysoce aktivní látky, které mají schopnost modulovat metabolismus člověka způsobem, který vhodně zamezuje onemocnění, například vzniku rakoviny. Uvádí se, že existuje nejméně 14 skupin fytochemikálií, u kterých se prokázalo nebo se u nich předpokládá, že působí preventivně proti rakovině. Jsou to: sulfidy, fytáty, flavonoidy, glukaráty, karotenoidy, kumariny, monoterpeny, triterpeny, lignany, fenolové kyseliny, indoly, isothiokyanáty, ftalidy a polyacetyleny.
Chlorella posiluje imunitní systém
Chceme-li se léčit sami, nebo ještě lépe nemocem předcházet, klíčem je vybudovat si silný imunitní systém. Proti většině virových infekcí a patogenních průniků lze úspěšně bojovat, když jsou buňky zdravé a metabolické procesy správné. Chlorella je nejvyšší posilovač imunitního systému, pomáhá udržovat patogeny pod kontrolou a odrážet nemoci. Studie potvrdily, že Chlorella může poskytnout zásadní přínos pro zdraví jednotlivců s potlačeným imunitním systémem, zvláště při stresu.
Chlorella detoxikuje a čistí tělo
Detoxikace znamená odstranění toxických látek z těla, například rezidua pesticidů, používání léčiv nebo kouření, dále neefektivní metabolismus v tlustém střevě, nadměrná tvorba plynů. Chlorella vyčistí tělo od toxinů, těžkých kovů a jedů. To může dále pomoci našemu tělu k odstranění dioxinů a dalších hormonálních narušitelů. Chlorella je nejbohatší přírodní zdroj chlorofylu, který má silný čisticí a detoxikační účinek, a její tvrdá buněčná stěna obsahuje speciální vlákna, která vážou a odstraňují nežádoucí metabolity z našeho těla. To pomáhá zmírnit zátěž jater a pomáhá jim pracovat efektivněji.
Chlorella podporuje zdravý růst a obnovu buněk a zpomaluje stárnutí
Všechny výše uvedené aspekty společně pracují a podporují dlouhověkost. To spočívá v tom, že Chlorella účinně bojuje proti mnoha problémům vyplývajícím ze špatného moderního životního stylu. Chlorella obsahuje také velké množství léčivých a antistresových faktorů. Zvláště je bohatá na cenné nukleové kyseliny, RNA a DNA.
V naší poradně s názvem CHLORELLA NEBEZPEČÍ! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.
Chlorella v sobě skrývá nebezpečí v podobě zhoustnutí krve během užívání. Chlorella, podobně jako i ostatní zelené zeleniny, obsahuje vitamin K, který oslabuje účinnost léku Warfarin. Při současném užívání Warfarinu a chlorelly by mohlo hrozit nebezpečí vytvoření trombu a vzniku mrtvice. Lidé, kteří jsou po IKTu (mozková příhoda) a berou trvale léky na ředění krve, tak by něměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem, protože chlorella pro ně představuje potencionální nebezpečí!
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Kvasnice je surovina, bez které se takřka neobejde výroba pečiva. Jedná se o živé buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebují cukr. Velikost jedné kvasinky nepřesahuje 6 až 8 tisícin milimetru. 1 cm3 droždí, což je asi 1,5 g, v sobě obsahuje 10 miliard těchto živých buněk. Kvasinky mají schopnost přeměňovat přirozené cukry mouky na alkohol a oxid uhličitý – právě ten způsobuje kynutí těsta.
Nejprospěšnější jsou kvasnice živé a čerstvé, kdy obsahují nejvíce vitaminů B. Mají vysoký obsah sodíku i draslíku a dobře neutralizují kyseliny nejen v žaludku, ale i v játrech a ve střevech. Kombinováním kvasnic se zeleninou a ovocem ale dosáhnete pouze zvýšené fermentace ve střevech a tvorby plynů. Důsledkem je nejen výroba alkoholu v zažívacím traktu, ale i všech vedlejších produktů jako methylu a kyselin, které jsou toxické pro játra i ledviny. Proto nikdy nekombinovat! Později se zjistilo, že tyto procesy ve střevech dokonce snižují obsah vitaminů, a tak byly kvasnice zapsány na černou listinu. Stačí však čerstvé kvasnice konzumovat jen na lačný žaludek – hodinu před jídlem a před spaním. Lze je užívat i v průběhu noci.
Pivovarské kvasnice a pangamin jsou českým synonymem od roku 1958. Pangamin od té doby získal mnohá ocenění od odborné i zákaznické veřejnosti: Zlatý klas, Volba spotřebitelů, Czech Superbrands Award a Obal roku. Oceňovaná je nejen tradiční značka Pangamin, ale i samotná společnost Rapeto, která za svůj zodpovědný přístup a podnikatelské úspěchy obdržela ocenění: Vodafone Firma roku Plzeňského kraje, Zodpovědná firma roku Plzeňského kraje a Czech 100 Best.
Produkt Pangamin přírodní B-komplex v pouhých 4 tabletách obsahuje 100 % RHP všech vitamínů skupiny B, a to díky speciálnímu procesu řízené fermentace. Je přirozeným zdrojem vitaminů B od B1 až po B12 a B15, a tak nemá na trhu v této formě obdobu. Je určen všem náročným spotřebitelům, kteří preferují přírodní produkty bez chemie. Díky vysokému obsahu přírodních bílkovin je optimálním produktem i pro vegetariány a vegany.
Mezi droždím a pangaminem je zcela zásadní rozdíl. Pangamin (pivovarské kvasnice) má na rozdíl od pekařského droždí o polovinu víc stopových prvků a dalších aktivních látek. Ale podstatné je to, že pangamin je sušený, zatímco droždí je živé. Všechny kvasnice mají jedinečnou vlastnost „natahovat“ do sebe vitamin B z okolí. Pokud jsou usušeny, tak se v lidském těle všechny vitaminy vstřebají. Pokud jsou živé, pouze tam kvasí, nadýmají a „béčka“ si naopak nasají do sebe. Alergie je stejně jako u jiných potravin samozřejmě možná.
V naší poradně s názvem CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.
Podle posledních poznatků v sobě chlorella skrývá nejen užitečné účinky, ale i nebezpečí v podobě zhoustnutí krve během užívání. Chlorella, podobně jako i ostatní zelené zeleniny, obsahuje vitamin K, který oslabuje účinnost léku Warfarin. Při současném užívání Warfarinu a chlorelly by mohlo hrozit nebezpečí vytvoření trombu a vzniku mrtvice nebo infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po IKTu (mozková příhoda), nebo s ischemickou chorobou srdeční a berou trvale léky na ředění krve, tak by něměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella pro ně představuje potencionální nebezpečí!
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Chlorella posiluje imunitní systém. Zvyšuje naší odolnost vůči sezónním nemocem díky obsahu důležitých vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a dalších látek. Díky tomu neutralizuje volné radikály, podporuje regeneraci organismu a působí proti předčasnému stárnutí, takže má anti-aging účinek. Clorella má antioxidační a detoxikační – čistící účinky. Velmi dobře pročistí – detoxikuje náš organismus. Buněčná stěna Chlorelly totiž dokáže účinně navázat usazeniny ze střev, zejména těžké kovy, a odvést je z těla ven. Našim játrům a ledvinám pomáhá při vylučování nebezpečných látek z našeho těla.
Chlorella dále účinně řeší problémy s pokožkou. Pomáhá zlepšovat záněty v pokožce (zmírňuje zánětlivé projevy, po kterých pak vznikají jizvy a nepěkné červené flíčky v obličeji). Aktivně čistí organismus a proto má velmi dobré účinky při akné. Chlorella pomáhá i při ekzémech a dalších kožních onemocněních (je zdrojem bílkovin, které pokožka potřebuje a také aminokyselin, jenž podporují její regeneraci). Chlorella růstový faktor. Díky komplexu látek v Chloreře obsažených, jenž zahrnují aminokyseliny, peptidy, proteiny, vitamíny, jedinečné polysacharidy a nukleové kyseliny, má Chlorella pozitivní vliv na růst těla, ale hlavně má významnou protirakovinnou aktivitu.
Chlorella - hubnutí a celulitida. Tato řasa aktivně čisté naše střeva od usazenin a navíc působí i v mezibuněčném prostoru. Právě špatné hospodaření s odpadními látkami a s vodou je důvodem ke vzniku celulitidy a přibývání na váze. Užívání Chlorelly se doporučuje alespoň 6 měsíců.
Ve svém příspěvku CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.
Ahoj Věro, chlorella by ti neměla uškodit, ikdyž máš nemocnou štítnou žlázu. Já mám strumu a užívám chlorelu v cyklech 3 krát do roka. Vždy mám pak pocit více energie a upraví se mi i návaly a zažívání. Zkus to taky a pozoruj se, uvidíš sama. Chlorella je normálně bezpečná a většinou když nepomůže, tak ani neublíží, takže v klidu do toho.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věrka.
Děkuji za odpověď, ano začala jsem ji užívat, ale pak teprve pídit po nežádoucích účincích...dostávám najednou návaly horka hlavně v noci a přesně toto jsem měla když jsem onemocněla se šť.žlázou, navíc jsem po mrtvici/ 10let/a dočetla jsem se že po užívání ch. houstne krev, což je pro mě asi nežádoucí.Věrka
Chlorella vulgaris, což je její latinský název, obsahuje až 60 % kvalitních bio bílkovin, dále pak obsahuje antioxidanty, karotenoidy, chlorofyl a široké spektrum vitamínů, minerálů, aminokyselin a stopových prvků. Jde o naprosto vyváženou kombinaci. Působení komplexní šetrně zpracované biomasy Chlorelly je tak výrazně účinnější, než by odpovídalo pouhému součtu účinků jednotlivých látek vyjmenovaných výše například v nějakém multiminerálovém nebo multivitaminovém přípravku.
Co říci závěrem?
Chlorella má své významné místo u každého, kdo to myslí s detoxikací svého těla vážně. Kuřáci, poživatelé alkoholu a různých drog by určitě tento doplněk stravy měli užívat pro své čistící a protirakovinné účinky. Lidé s problematickou pletí mohou tablety Chlorelly použít jako účinné prostředky proti akné. Při dodržení doporučeného dávkování jde o dokonalý bioprodukt bez škodlivých vedlejších účinků, který v naprosté většině zde zmíněných případů dokáže pomoci našemu tělu. Při získávání Chlorelly nedochází ke znečištění životního prostředí, naopak Chlorella při svém růstu spotřebovává oxid uhličitý a produkuje kyslík. Tablety Chlorelly, které se vyrábí ve firmě EcoFuel Laboratories s.r.o., jsou získané z řasy Chlorelly výhradně přírodní cestou. Zdroje Chlorelly jsou plně obnovitelné a zaručují tak udržitelnou produkci bez negativního vlivu na přírodu. Toto staví Neobotanics Chlorella tablety mezi špičkové bioprodukty přírodního léčitelství.
Naše doporučení
Doplněk stravy Neobotanics Chlorella patří mezi nejkvalitnější produkty v ČR a můžete ho zakoupit v internetovém obchodu: Zbozi-kosmetika.cz. Výhodou vysokého obsahu účinné látky v jedné tabletě je pohodlné dávkování, přijatelná cena a vysoká účinnost.
V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Procházková.
Prosím o info, zda může chlorella způsobovat vznik rakoviny
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Chlorella podporuje buněčné dělení a to jak zdravých buněk, tak i těch rakovinových. Takže chlorella přímo nezpůsobuje rakovinu - není karcinogenní, ale může u již existující rakoviny pomoci k jejímu rozvoji.
Způsobuje žaludeční potíže, průjem, zadržování vody, nadýmání, zabarvení stolice a nevolnost.
Zvyšuje hladinu kyseliny močové v těle a zároveň zvyšuje riziko srdečního onemocnění.
Zvýšená hladina kyseliny močové může v krvi způsobit dnu, což má za následek negativní mobilitu.
Způsobuje citlivost pokožky, konkrétně na sluneční záření, což způsobuje kožní problémy, jako jsou otoky a svědění.
U některých jedinců dochází k extrémní únavě.
Mezi další nežádoucí účinky patří slabost ve svalech, špatné soustředění, bolesti hlavy a podrážděnost.
Chlorellu by neměli užívat lidé, kteří jsou alergičtí a trpí nedostatkem enzymů, a těhotné ženy.
Užívání chlorelly během těhotenství se nedoporučuje, protože tento doplněk stravy má vliv na nenarozené dítě a posléze i na kojení. Zároveň se může objevit alergická reakce, příznaky alergie se objevují už po počáteční dávce. Během alergické reakce se mohou objevit problémy s dýcháním, vyrážka, kopřivka, svědění nebo zarudnutí kůže.
Chlorella a houstnutí krve
Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamín K. Chlorella má opravdu hodně tohoto vitamínu, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl a jeho funkce v těle souvisí se srážením krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Vitamín K oslabuje účinnost léku na ředění krve Warfarinu. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po infarktu (mozková příhoda) nebo trpí ischemickou chorobou srdeční a berou trvale tento lék na ředění krve, by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potencionální nebezpečí!
Ve svém příspěvku CHLORELLA A LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.
Chtěl bych se zeptat, zda má chlorella vliv na účinek užívaných léků.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.
Chlorella na sebe váže vše, co považuje za jed, což jsou i léky. Proto se musí dodržet odstup chlorelly 2 hodiny po lécích. Po té době už je účinná látka léků v krvi a chlorella naváže jen zbývající rezidua a nosné látky.
Chlorella byla objevena v roce 1890 holandským vědcem, který se jmenoval Martinus Willem Beijernicke. Bylo zjištěno, že chlorella je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek. Chlorella je často označována za nejzdravější stravu v historii. Díky přírodnímu antibiotiku chlorellinu má chlorella i výrazné antibakteriální účinky, které dokážou pomoci zastavit či potlačit řadu infekcí včetně boreliózy. Na rozdíl od chemických antibiotik navíc chlorella nepoškozuje střevní mikroflóru. Chlorofyl obsažený v chlorelle pomáhá zlepšit krevní obraz, urychluje hojení ran a potlačuje nepříjemné tělesné pachy.
V naší poradně s názvem NACO JE DOBRY PANGAMIN KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan uhlik.
Dobrý den prosím vás mám pár otázek ohledně pangaminu
1.jak dlouho se může brát
2.jsou nějaká ryzika ohledně vedlejších učinků
3.já beru 3xdene 4tablety a jsem klidnější a nemám deprese
4.četl jsem na debatě že někomu slezli vlasi nechty a obočí je to možné.
děkuji za odpověd
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pangamin se užívá přesně 75 dní pak je 25 dní pauza a pak zase 75 dní užívání a tak pořád dokola. Vedlejší účinky jsou zvýšená chuť k jídlu a zpomalení vlastní produkce vitamínů B - proto se zařazuje ta pauza. Ztráta vlasů, nechtů a obočí po pangaminu je fáma. Leda že by byl dovezený Fukušimy nebo z Černobylu.
Přípravek Pangamin klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Látky obsažené v přípravku Pangamin klasik se rozvíjí životními procesy v buňkách při kvašení a z ječmene procesem klíčení.
Ve svém příspěvku UŽÍVÁNÍ PANGAMINU BIFI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V. Pabištová.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na užívání Pangaminu bifi, který jsem obdržela. Potřebuji přibrat na váze. Mám trochu problémy s trávením... Volala jsem do různých lékáren, všude mi řekli něco jiného: 1) mám užívat pangamin PO jídle a zapít 1/2 litrem tekutiny, 2) jinde - mohu užívat pangamin kdykoliv, ne však na lačno, např. s polévkou, tedy stačí zapít 1/4 litru tekutiny, 3) někde - že může být i nebezpečný... ap.
Chci užívat denně jen 2-3 tbl. pangaminu bifi. Bylo mi též ve všech lékárnách sděleno, že nevadí, když ho vezmu společně s jinými léky, které beru. Kdysi jsem ho užívala v menších dávkách a nic mi nedělal, resp. neubližoval, ale neměla jsem potíže s játry, resp. zažíváním, ani váhou.
Dostala jsem i informaci, že pít se má až 1/2 hod. po jídle.
Nějak se v tom nevyznám.
Prosím, PORAĎTE mi.
Děkuji moc. Mějte se hezky.
S pozdravem V. Pabištová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nikola.
dobry den pomohl nekomu ten pangamin na vaze mam taky problem s vahou.
Prebiotika Pangamin bifi plus představují přírodní přípravek obsahující 50 % kvasničné biomasy a 50 % zakysaného odtučněného mléčného polotovaru s obsahem bifidobakterií a laktobacilových kultur s dietetickoochrannými účinky. Pivovarské kvasnice jsou přírodním zdrojem vitamínů skupiny B, enzymů, stopových prvků a dalších látek, jejichž úloha je v organismu nezastupitelná. Přítomnost užitečné mikroflóry je významná zejména pro obnovu bakteriální rovnováhy po jejím porušení vlivem vnějších faktorů: při léčbě antibiotiky, vlivem ionizujícího záření, nesprávnou výživou, vlivem stresů a podobně. Pangamin bifi plus podporuje zdravý proces trávení, funkci jater, ledvin a ostatních orgánů, má pozitivní vliv na imunitní systém. Rozhodujícím způsobem ovlivňuje vstřebávání důležitých živin. Doporučuje se při velké psychické nebo fyzické zátěži a sportovní činnosti.
V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirolav Klouda.
Prosím, je možné použít Pangamin klasik jako suché kvasnice na kynutí těsta?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Teoreticky by to možné bylo, protože obojí obsahuje kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Otázka je, jestli v Pangaminu nebudou náhodou tyto kvasinky "moc mrtvé" a tím nebudou mít onu zázračnou fermentační aktivitu. Právě fermentační aktivita kvasinek v droždí způsobuje, že těsto nakyne. Ale není nic jednoduššího, než to vyzkoušet a přesvědčit se.
Pangamin je důležitý pro zvyšování imunity, jako prevence nespavosti, depresí, nervozity i pocitu únavy. Také významně zlepšuje trávení, pozitivně ovlivňuje metabolismus, podporuje chuť k jídlu. Doporučuje se rovněž jako doprovodná léčba při užívání antibiotik. Pangamin lze užívat i při dlouhodobé léčbě různých alergických onemocnění, při pooperační péči, při poruchách trávicího traktu a průjmech. Pangamin také pomáhá při léčbě cukrovky, srdečně cévních onemocněních, migrény, pásového oparu, vypadávání vlasů, defektů sliznic ústní dutiny, zvýšeného cholesterolu, žloutenky, chřipky. Nezastupitelné místo si našel i mezi sportovci. Pangamin není léčivým přípravkem.
V naší poradně s názvem NACO JE DOBRY PANGAMIN KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.
Pangamin se užívá přesně 75 dní pak je 25 dní pauza a pak zase 75 dní užívání a tak pořád dokola. Vedlejší účinky jsou zvýšená chuť k jídlu a zpomalení vlastní produkce vitamínů B - proto se zařazuje ta pauza. Ztráta vlasů, nechtů a obočí po pangaminu je fáma. Leda že by byl dovezený Fukušimy nebo z Černobylu.
Zdraví Cempírek!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cedok.
Ja mam deprese z hrubek, kterych se tazatel dopustil, ale na to mi zrejme Pangamin nepomuze.
Pangamin s pupalkou je přírodní přípravek obsahující 50 % kvasničné biomasy a 50 % zakysaného odtučněného mléčného polotovaru s obsahem užitečných mikroorganismů, obohacený o nenasycené mastné kyseliny (linolovou a gama-linolenovou) ze semen pupalky dvouleté. Pupalkový olej v kombinaci se sušenými kvasnicemi a bakteriemi mléčného kvašení vhodně rozšiřuje složení přípravku, který má pozitivní účinek na organismus. Ženy ho ocení při předmenstruačních obtížích, bolestech a depresích. Podílí se na regulaci hladiny cholesterolu, má význam v prevenci kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny tlustého střeva. Pangamin s pupalkou omezuje negativní vliv životního prostředí a nesprávných výživových návyků. Působí imunostimulačně – ochranně proti patogenům (stimulují imunitu), zvyšuje odolnost proti bakteriálním infekcím. Napomáhá obnovit normální střevní mikroflóru v období rekonvalescence, zvláště po antibiotické a radiační léčbě. Zlepšuje vstřebávání a efektivnější využití vícero druhů minerálů z potravy – vápníku, železa a některých mikroelementů a stopových prvků (zinku, mědi – významných z hlediska imunologických reakcí organismu). Snižuje obsah cholesterolu v krvi tím, že podporuje vylučování žlučových kyselin z organismu, čímž snižuje nebezpečí kardiovaskulárních onemocnění. Inhibicí hnilobných bakterií snižuje obsah amoniaku a toxických aminů v krvi (například nitrozaminů), čímž snižuje nebezpečí vzniku rakoviny tlustého střeva, jater a ledvin. Probiotické bakterie (bifidobakterie, laktobakterie) mají příznivé účinky v prevenci a léčbě onemocnění trávicí soustavy a takzvaných civilizačních onemocnění. Vitamíny, minerály, stopové prvky, bílkoviny a řadu dalších v kvasnicích obsažených látek je třeba vnímat jako biologický komplex, který tvoří přes někdy relativně nízký obsah účinných prvků v přípravku protiváhu řadě multivitaminových preparátů. Svým vzájemným přirozeným působením tyto prvky několikanásobně zvyšují prospěšnost lidskému organismu. Přípravky s obsahem pivovarských kvasnic nabízí to nejlepší ze současné nabídky doplňků výživy. Přirozenou součástí sušených pivovarských kvasnic jsou zejména: biologicky cenné látky dusíkaté (proteiny, cerevisin, zymokasein, nukleoproteidy, glutathion, esenciální aminokyseliny); glycidy (zvláště glykogen, ribosa, desoxyribosa); lipidy (nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselina linolová a linoleová, označovaná jako vitamín F); fosfatidy a steroly (lecitin, kefalin, steroly podobné pohlavním hormonům); minerální látky (Ca, P, K, Mg, Na); stopové prvky (Fe, J, Cu, Zn, Mn); vitamíny (thiamin – B1, riboflavin – B2, pyridoxin – B6, niacin – B3, kyselina listová, kyselina pantotenová – B5, kyselina p-aminobenzoová, kyselina pangamová – B15, kalciferol – D, cholin, kobalamin – B12); enzymy jak ze skupiny hydrolýz, tak desmoláz; ostatní biologicky účinné látky (biotin – H, inozitol, protianemický faktor, glykokininy, cytochrom, melaninové pigmenty a další).
V naší poradně s názvem CUKROVKA TYPU B se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terézia.
Dobrý deň, chcem sa opýtať či diabetici môžu užívať pangamin.Dakujem za odpoveď.Prajem Vám pekný deň.Terezia.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pangamin nijak neovlivňuje průběh onemocnění diabetem obou typů. Pangamin ale podporuje chuť k jídlu, takže je zde zapotřebí o to více dodržovat dietní opatření a konzumovat malá jídla s nízkým glykemickým indexem každé 3 hodiny.
Pangamin Aktiv obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o kolagen, glukosamin, chondroitin a vitamin C. Pivovarské kvasnice jsou známy jako tradiční prostředek výživy. Spolu s obsaženým kolagenem, glukosaminem, chondroitinem a vitaminem C slouží k doplnění potřebných látek do organismu. Dospělí užívají 2x denně 2 tablety. Děti do 14 let užívají 2 tablety. Tablety spolkněte a zapijte dostatečným množstvím tekutiny. Užívejte po jídle.
Účinky: Pangamin Aktiv obsahuje pivovarské kvasnice s kolagenem, glukosaminem, chondroitinem a vitaminem C. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný. Vitamin C podporuje tvorbu kolagenu, selen přispívá k udržení zdravých vlasů a nehtů, podporuje normální činnost štítné žlázy. Přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.
Důležité: Ačkoliv jsou pivovarské kvasnice Pangamin vyrobeny ze sladu z ječmene, obsah lepku v nejvyšší denní dávce (12 tablet = 5,4 g) činí 0,81 mg, což odpovídá tolerovanému množství pro bezlepkovou dietu. Přípravky řady Pangamin tedy můžeme pokládat za doplněk bezpečný při bezlepkové dietě.
Chlorella je mikroskopická sladkovodní řasa. Svojí buněčnou strukturou se řadí mezi jednoduché jednobuněčné rostlinné organismy. Dalo by se říci, že tato forma zeleného organismu je startovním vývojovým stupněm ostatních složitějších zelených vodních organismů. Co je ale na Chlorelle tak prospěšné pro naše zdraví? Je to obsah jejich buněk. Ten je ovšem velmi dobře ochráněn před okolními vlivy. Chlorella má totiž své buňky obaleny vrstvou celulózy. Pro získání obsahu buněk je tedy zapotřebí tento ochranný štít deaktivovat, což je možné jen v laboratorních podmínkách. Kdybyste si chtěli Chlorellu někde nasbírat a sníst ji, tak si asi moc nepochutnáte, ale ani se do vašeho těla nedostane žádná z prospěšných látek. Celulózový obal buněk Chlorelly se v našem zažívacím traktu nerozloží a buňky Chlorelly v nezměněném stavu vyloučíme formou stolice do druhého dne po požití, což je obrovská škoda. V současné době se její buněčná stěna záměrně narušuje, aby mohla být plně využita. (Někdy se setkáváme se špatným pravopisem názvu této řasy a sice ve tvaru chlorela, chorella nebo chorela, ale správně má být chlorella.)
V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Máčel Petr.
Prosím, chtěl bych se jenom zeptat jestli má pangamin nějaký vliv na krevní destičky. Věřím, že mi dáte vědět. S úctou Petr Máčel.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pangamin jsou pivovarské kvasnice, latinsky Saccharomyces cerevisiae. Právě tyto kvasinky byly podrobeny studii, která zkoumala jejich vliv na krevní destičky (trombocyty). Studie je vidět zde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih…
Získané výsledky in vitro ukazují, že antiagregační aktivita beta-glukanu ze Saccharomyces cerevisiae je založena na jeho antioxidačních vlastnostech, a proto může být suplementace beta-glukanu prospěšná v prevenci onemocnění souvisejících s aktivací krevních destiček, jako jsou kardiovaskulární nebo zánětlivá onemocnění.
Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamin K. Chlorella má hodně vitamínu K, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl. Vitamín K se podílí na procesu srážení krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Mnoho vitamínu K oslabuje účinnost léku na ředění krve, léku s názvem Warfarin. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po mozkové příhodě, nebo mají ischemickou chorobu srdeční a berou trvale Warfarin na ředění krve, tak by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potenciální nebezpečí.
Chlorella obsahuje růstový faktor CGF, který podporuje buněčný růst. Tato složka má vliv na celkové posílení organismu. Další složkou je chlorofyl, který se podílí na zlepšení krevního obrazu, urychluje hojení ran a zabraňuje zánětům. Mimo těchto dvou látek chlorella obsahuje ještě chlorellin a sporopollein. Chlorellin je probiotikum a přírodní antibiotikum. Spollerin se stará o detoxikaci.
Chlorella obsahuje dvakrát více bílkovin než luštěniny – z 60 % ji tvoří rostlinný protein. V chlorelle se nachází také některé vitamíny a minerály. Je bohatá na vitamín A, H, D, C a vitamíny skupiny B. Z minerálů obsahuje železo, zinek, fosfor nebo hořčík.
V naší poradně s názvem VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.
Pěkný den,
ráda bych se zeptala, od kdy používat krémy proti vráskám? Je mi jasné, že je to individuální. Je mi 24 let a pokožku mám spíše sušší a velmi citlivou. Začala jsem nedávno používat krém proti stárnutí pleti od značky Clinique pro suchou až velmi suchou pokožku. Nicméně v lékárně mi bylo řečeno, že když začnu používat krémy proti vráskám příliš brzy, stane se moje pleť vůči složkám proti stárnutí rezistentní a v budoucnu už mi tyto složky nebudou pomáhat. Popravdě řečeno, moc tomu nerozumím, protože tohle by se úřeci mohlo stát i čtyřicátnici, která je začně používat a její pleť bude následně rezistentní. Nebo ne? Mám také potíže s šupinkami na pleti v oblasti mezi obočím a na bočních stranách nosu. Měla bych proto používat na tyto partie ještě silnější - hutnější krém nebo je to běžné - kůže se prostě a jednoduše měni? Peeling používat nemůžu, mám citlivou pokožku a po peelingu se mi na obličeji udělají svědivé pupínky.
Děkuji za odpověď!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Ahoj Alice, boj proti stárnutí je marný a musíme se smířit s tím, že s postupem času se naše tělo mění. U někoho je to vidět méně a u někoho více. Proto tvrzení, že by se projevy stárnutí mohly stát resistentní proti nějakým kosmetickým látkám je nesmysl. Stárnutí nezastavíte, ale můžete zjemnit nebo maskovat jeho průvodní znaky, mezi které patří i vrásky.
O svu pleť byste ve Vašem věku měla pečovat několika různými způsoby. Zejména čistícím mlékem a vhodným nočním a denním krémem. Například Váš denní krém, by měl v sobě obsahovat antioxidanty, což jsou vitamíny A, E a C. Především pak přírodní vitamín A ve formě betakarotenu. Ten navíc Vaši pleť tonizuje do tmavšího odstínu. Takže máte pocit, že jste jakoby trochu opálená od sluníčka. Jako noční krém je vhodný krém proti vráskám s obsahem Koenzymu Q10. Dále svůj denní krém na vrásky také můžete vystřídat s lehkým krémem s rostlinnými výtažky z aloe vera.
Nezapomínejme také na skutečnost, že na pleti se odráží celkový stav Vašeho těla. Takže doporučuji také provést čtyřikrát do roka detoxikaci organismu pomocí řasy Chlorella. Přikládám adresu na obchod, kde ji nejen mají, ale dokonce si ji i sami pěstují, takže máte jejich záruku, že v tabletách je skutečně česká Chlorella. http://www.ebiocen.cz/labio….
Jinak co se týká Vašich šupinek mezi obočím a na nose, tak Vám doporučím vyzkoušet krém na holení nohou, například polská Opilcka, je vhodná. Opilca totiž narušuje keratin, ze kterého je tvořeno naše ochlupení. Z keratinu je tvořena ale i svrchní část kůže a tedy i vaše nechtěné šupinky na nose a mezi obočím. Vím, že jste psala, že máte alergické projevy po použití peelingového přípravku, a toto je metoda, kdy je velmi pravděpodobný výskyt alergické reakce, ale je to způsob jak odstranit šupinky na kůži. Proto doporučuji opatrnost a nejdříve ošetřit jen malou část na jedné straně vašeho nosu s dobou působení, která je uvedena v návodu použití. Kdybyste cítila během působení opravdu nepříjemné pálení, tak si to raději smyjte a následně ošetřete indulonou nebo podobným mastným krémem a nechte v klidu. Kdyby se to moc nepovedlo a projevilo by se to viditelnou reakcí, tak máte ještě druhou polovinu nosu, která je v pořádku. Mezi obočím by se tento nezdar dal skrýt o to hůře. Případná reakce projevená zarudnutím kůže by měla zmizet do jednoho až dvou dnů.
Napište mi sem jak to s vámi dopadlo.
Chlorella Green Ways (GW) obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek (jejichž neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot) také další unikátní složky. Je například jedním z nejbohatších zdrojů zeleného barviva – chlorofylu, jemuž vděčíme za život na této planetě. Nicméně jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro- či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto je potřeba se soustředit ne na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“. O hodnotě Chlorelly GW rozhoduje jednak složení, jednak forma zpracování. Chlorella GW je vyráběna tak, aby byl zachován nejen maximální obsah účinných látek, ale aby tyto látky byly i maximálně vstřebatelné a pro organismus přístupné. K tomu přispívá rovněž unikátní metoda sprejového sušení Chlorelly GW (STEAM), která zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %). Chlorella GW neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý produkt.
Chlorella Pyrenoidosa Taiwan je původem z Tchaj-wanu. Tato chlorella je pěstována ve středním Tchaj-wanu, tedy v oblasti, která se těší po celý rok dostatkem slunečního svitu, čerstvým a čistým ovzduším a kvalitními vodními zdroji. Právě takové prostředí je ideální pro pěstování chlorelly (zelené řasy) vynikající kvality. Chlorella pyrenoidosa představuje nejčistší přírodní formu zelené sladkovodní řasy na trhu, jde o 100% přírodní lisované tablety (pouze prášek), které neobsahují žádné konzervační ani jiné přísady.