Kvasnice je surovina, bez které se takřka neobejde výroba pečiva. Jedná se o živé buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebují cukr. Velikost jedné kvasinky nepřesahuje 6 až 8 tisícin milimetru. 1 cm3 droždí, což je asi 1,5 g, v sobě obsahuje 10 miliard těchto živých buněk. Kvasinky mají schopnost přeměňovat přirozené cukry mouky na alkohol a oxid uhličitý – právě ten způsobuje kynutí těsta.
Nejprospěšnější jsou kvasnice živé a čerstvé, kdy obsahují nejvíce vitaminů B. Mají vysoký obsah sodíku i draslíku a dobře neutralizují kyseliny nejen v žaludku, ale i v játrech a ve střevech. Kombinováním kvasnic se zeleninou a ovocem ale dosáhnete pouze zvýšené fermentace ve střevech a tvorby plynů. Důsledkem je nejen výroba alkoholu v zažívacím traktu, ale i všech vedlejších produktů jako methylu a kyselin, které jsou toxické pro játra i ledviny. Proto nikdy nekombinovat! Později se zjistilo, že tyto procesy ve střevech dokonce snižují obsah vitaminů, a tak byly kvasnice zapsány na černou listinu. Stačí však čerstvé kvasnice konzumovat jen na lačný žaludek – hodinu před jídlem a před spaním. Lze je užívat i v průběhu noci.
Pivovarské kvasnice a pangamin jsou českým synonymem od roku 1958. Pangamin od té doby získal mnohá ocenění od odborné i zákaznické veřejnosti: Zlatý klas, Volba spotřebitelů, Czech Superbrands Award a Obal roku. Oceňovaná je nejen tradiční značka Pangamin, ale i samotná společnost Rapeto, která za svůj zodpovědný přístup a podnikatelské úspěchy obdržela ocenění: Vodafone Firma roku Plzeňského kraje, Zodpovědná firma roku Plzeňského kraje a Czech 100 Best.
Produkt Pangamin přírodní B-komplex v pouhých 4 tabletách obsahuje 100 % RHP všech vitamínů skupiny B, a to díky speciálnímu procesu řízené fermentace. Je přirozeným zdrojem vitaminů B od B1 až po B12 a B15, a tak nemá na trhu v této formě obdobu. Je určen všem náročným spotřebitelům, kteří preferují přírodní produkty bez chemie. Díky vysokému obsahu přírodních bílkovin je optimálním produktem i pro vegetariány a vegany.
Mezi droždím a pangaminem je zcela zásadní rozdíl. Pangamin (pivovarské kvasnice) má na rozdíl od pekařského droždí o polovinu víc stopových prvků a dalších aktivních látek. Ale podstatné je to, že pangamin je sušený, zatímco droždí je živé. Všechny kvasnice mají jedinečnou vlastnost „natahovat“ do sebe vitamin B z okolí. Pokud jsou usušeny, tak se v lidském těle všechny vitaminy vstřebají. Pokud jsou živé, pouze tam kvasí, nadýmají a „béčka“ si naopak nasají do sebe. Alergie je stejně jako u jiných potravin samozřejmě možná.
V naší poradně s názvem NACO JE DOBRY PANGAMIN KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan uhlik.
Dobrý den prosím vás mám pár otázek ohledně pangaminu
1.jak dlouho se může brát
2.jsou nějaká ryzika ohledně vedlejších učinků
3.já beru 3xdene 4tablety a jsem klidnější a nemám deprese
4.četl jsem na debatě že někomu slezli vlasi nechty a obočí je to možné.
děkuji za odpověd
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pangamin se užívá přesně 75 dní pak je 25 dní pauza a pak zase 75 dní užívání a tak pořád dokola. Vedlejší účinky jsou zvýšená chuť k jídlu a zpomalení vlastní produkce vitamínů B - proto se zařazuje ta pauza. Ztráta vlasů, nechtů a obočí po pangaminu je fáma. Leda že by byl dovezený Fukušimy nebo z Černobylu.
Přípravek Pangamin klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Látky obsažené v přípravku Pangamin klasik se rozvíjí životními procesy v buňkách při kvašení a z ječmene procesem klíčení.
Ve svém příspěvku UŽÍVÁNÍ PANGAMINU BIFI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V. Pabištová.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na užívání Pangaminu bifi, který jsem obdržela. Potřebuji přibrat na váze. Mám trochu problémy s trávením... Volala jsem do různých lékáren, všude mi řekli něco jiného: 1) mám užívat pangamin PO jídle a zapít 1/2 litrem tekutiny, 2) jinde - mohu užívat pangamin kdykoliv, ne však na lačno, např. s polévkou, tedy stačí zapít 1/4 litru tekutiny, 3) někde - že může být i nebezpečný... ap.
Chci užívat denně jen 2-3 tbl. pangaminu bifi. Bylo mi též ve všech lékárnách sděleno, že nevadí, když ho vezmu společně s jinými léky, které beru. Kdysi jsem ho užívala v menších dávkách a nic mi nedělal, resp. neubližoval, ale neměla jsem potíže s játry, resp. zažíváním, ani váhou.
Dostala jsem i informaci, že pít se má až 1/2 hod. po jídle.
Nějak se v tom nevyznám.
Prosím, PORAĎTE mi.
Děkuji moc. Mějte se hezky.
S pozdravem V. Pabištová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nikola.
dobry den pomohl nekomu ten pangamin na vaze mam taky problem s vahou.
Prebiotika Pangamin bifi plus představují přírodní přípravek obsahující 50 % kvasničné biomasy a 50 % zakysaného odtučněného mléčného polotovaru s obsahem bifidobakterií a laktobacilových kultur s dietetickoochrannými účinky. Pivovarské kvasnice jsou přírodním zdrojem vitamínů skupiny B, enzymů, stopových prvků a dalších látek, jejichž úloha je v organismu nezastupitelná. Přítomnost užitečné mikroflóry je významná zejména pro obnovu bakteriální rovnováhy po jejím porušení vlivem vnějších faktorů: při léčbě antibiotiky, vlivem ionizujícího záření, nesprávnou výživou, vlivem stresů a podobně. Pangamin bifi plus podporuje zdravý proces trávení, funkci jater, ledvin a ostatních orgánů, má pozitivní vliv na imunitní systém. Rozhodujícím způsobem ovlivňuje vstřebávání důležitých živin. Doporučuje se při velké psychické nebo fyzické zátěži a sportovní činnosti.
V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirolav Klouda.
Prosím, je možné použít Pangamin klasik jako suché kvasnice na kynutí těsta?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Teoreticky by to možné bylo, protože obojí obsahuje kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Otázka je, jestli v Pangaminu nebudou náhodou tyto kvasinky "moc mrtvé" a tím nebudou mít onu zázračnou fermentační aktivitu. Právě fermentační aktivita kvasinek v droždí způsobuje, že těsto nakyne. Ale není nic jednoduššího, než to vyzkoušet a přesvědčit se.
Pangamin je důležitý pro zvyšování imunity, jako prevence nespavosti, depresí, nervozity i pocitu únavy. Také významně zlepšuje trávení, pozitivně ovlivňuje metabolismus, podporuje chuť k jídlu. Doporučuje se rovněž jako doprovodná léčba při užívání antibiotik. Pangamin lze užívat i při dlouhodobé léčbě různých alergických onemocnění, při pooperační péči, při poruchách trávicího traktu a průjmech. Pangamin také pomáhá při léčbě cukrovky, srdečně cévních onemocněních, migrény, pásového oparu, vypadávání vlasů, defektů sliznic ústní dutiny, zvýšeného cholesterolu, žloutenky, chřipky. Nezastupitelné místo si našel i mezi sportovci. Pangamin není léčivým přípravkem.
V naší poradně s názvem NACO JE DOBRY PANGAMIN KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.
Pangamin se užívá přesně 75 dní pak je 25 dní pauza a pak zase 75 dní užívání a tak pořád dokola. Vedlejší účinky jsou zvýšená chuť k jídlu a zpomalení vlastní produkce vitamínů B - proto se zařazuje ta pauza. Ztráta vlasů, nechtů a obočí po pangaminu je fáma. Leda že by byl dovezený Fukušimy nebo z Černobylu.
Zdraví Cempírek!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cedok.
Ja mam deprese z hrubek, kterych se tazatel dopustil, ale na to mi zrejme Pangamin nepomuze.
Pangamin s pupalkou je přírodní přípravek obsahující 50 % kvasničné biomasy a 50 % zakysaného odtučněného mléčného polotovaru s obsahem užitečných mikroorganismů, obohacený o nenasycené mastné kyseliny (linolovou a gama-linolenovou) ze semen pupalky dvouleté. Pupalkový olej v kombinaci se sušenými kvasnicemi a bakteriemi mléčného kvašení vhodně rozšiřuje složení přípravku, který má pozitivní účinek na organismus. Ženy ho ocení při předmenstruačních obtížích, bolestech a depresích. Podílí se na regulaci hladiny cholesterolu, má význam v prevenci kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny tlustého střeva. Pangamin s pupalkou omezuje negativní vliv životního prostředí a nesprávných výživových návyků. Působí imunostimulačně – ochranně proti patogenům (stimulují imunitu), zvyšuje odolnost proti bakteriálním infekcím. Napomáhá obnovit normální střevní mikroflóru v období rekonvalescence, zvláště po antibiotické a radiační léčbě. Zlepšuje vstřebávání a efektivnější využití vícero druhů minerálů z potravy – vápníku, železa a některých mikroelementů a stopových prvků (zinku, mědi – významných z hlediska imunologických reakcí organismu). Snižuje obsah cholesterolu v krvi tím, že podporuje vylučování žlučových kyselin z organismu, čímž snižuje nebezpečí kardiovaskulárních onemocnění. Inhibicí hnilobných bakterií snižuje obsah amoniaku a toxických aminů v krvi (například nitrozaminů), čímž snižuje nebezpečí vzniku rakoviny tlustého střeva, jater a ledvin. Probiotické bakterie (bifidobakterie, laktobakterie) mají příznivé účinky v prevenci a léčbě onemocnění trávicí soustavy a takzvaných civilizačních onemocnění. Vitamíny, minerály, stopové prvky, bílkoviny a řadu dalších v kvasnicích obsažených látek je třeba vnímat jako biologický komplex, který tvoří přes někdy relativně nízký obsah účinných prvků v přípravku protiváhu řadě multivitaminových preparátů. Svým vzájemným přirozeným působením tyto prvky několikanásobně zvyšují prospěšnost lidskému organismu. Přípravky s obsahem pivovarských kvasnic nabízí to nejlepší ze současné nabídky doplňků výživy. Přirozenou součástí sušených pivovarských kvasnic jsou zejména: biologicky cenné látky dusíkaté (proteiny, cerevisin, zymokasein, nukleoproteidy, glutathion, esenciální aminokyseliny); glycidy (zvláště glykogen, ribosa, desoxyribosa); lipidy (nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselina linolová a linoleová, označovaná jako vitamín F); fosfatidy a steroly (lecitin, kefalin, steroly podobné pohlavním hormonům); minerální látky (Ca, P, K, Mg, Na); stopové prvky (Fe, J, Cu, Zn, Mn); vitamíny (thiamin – B1, riboflavin – B2, pyridoxin – B6, niacin – B3, kyselina listová, kyselina pantotenová – B5, kyselina p-aminobenzoová, kyselina pangamová – B15, kalciferol – D, cholin, kobalamin – B12); enzymy jak ze skupiny hydrolýz, tak desmoláz; ostatní biologicky účinné látky (biotin – H, inozitol, protianemický faktor, glykokininy, cytochrom, melaninové pigmenty a další).
V naší poradně s názvem CUKROVKA TYPU B se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terézia.
Dobrý deň, chcem sa opýtať či diabetici môžu užívať pangamin.Dakujem za odpoveď.Prajem Vám pekný deň.Terezia.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pangamin nijak neovlivňuje průběh onemocnění diabetem obou typů. Pangamin ale podporuje chuť k jídlu, takže je zde zapotřebí o to více dodržovat dietní opatření a konzumovat malá jídla s nízkým glykemickým indexem každé 3 hodiny.
Pangamin Aktiv obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o kolagen, glukosamin, chondroitin a vitamin C. Pivovarské kvasnice jsou známy jako tradiční prostředek výživy. Spolu s obsaženým kolagenem, glukosaminem, chondroitinem a vitaminem C slouží k doplnění potřebných látek do organismu. Dospělí užívají 2x denně 2 tablety. Děti do 14 let užívají 2 tablety. Tablety spolkněte a zapijte dostatečným množstvím tekutiny. Užívejte po jídle.
Účinky: Pangamin Aktiv obsahuje pivovarské kvasnice s kolagenem, glukosaminem, chondroitinem a vitaminem C. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný. Vitamin C podporuje tvorbu kolagenu, selen přispívá k udržení zdravých vlasů a nehtů, podporuje normální činnost štítné žlázy. Přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.
Důležité: Ačkoliv jsou pivovarské kvasnice Pangamin vyrobeny ze sladu z ječmene, obsah lepku v nejvyšší denní dávce (12 tablet = 5,4 g) činí 0,81 mg, což odpovídá tolerovanému množství pro bezlepkovou dietu. Přípravky řady Pangamin tedy můžeme pokládat za doplněk bezpečný při bezlepkové dietě.
Pangamin pozitivně ovlivňuje metabolismus a tím pomáhá silnějším lidem zhubnout a naopak těm příliš štíhlým až hubeným nabrat trochu tělesnou hmotnost. S tím souvisí i mýtus, že po Pangaminu všichni přibývají na váze. Nikoliv! Pangamin pomáhá lidem získat jejich optimální tělesnou hmotnost, ideální pro jejich zdravý život.
V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Máčel Petr.
Prosím, chtěl bych se jenom zeptat jestli má pangamin nějaký vliv na krevní destičky. Věřím, že mi dáte vědět. S úctou Petr Máčel.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pangamin jsou pivovarské kvasnice, latinsky Saccharomyces cerevisiae. Právě tyto kvasinky byly podrobeny studii, která zkoumala jejich vliv na krevní destičky (trombocyty). Studie je vidět zde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih…
Získané výsledky in vitro ukazují, že antiagregační aktivita beta-glukanu ze Saccharomyces cerevisiae je založena na jeho antioxidačních vlastnostech, a proto může být suplementace beta-glukanu prospěšná v prevenci onemocnění souvisejících s aktivací krevních destiček, jako jsou kardiovaskulární nebo zánětlivá onemocnění.
Vyrážka či ekzém jsou definovány jako zánět kůže, který není vyvolán mikroorganismy napadajícími kůži. Tělo tímto způsobem spíše dává najevo problém v celém organismu, takovým problémem může být například infekce v těle, nedostatek nějaké živiny, problém imunity nebo onemocnění nějakého orgánu.
Příčiny svědění kůže, vyrážky, ekzému
atopický ekzém, alergie;
snížená imunita a přítomnost infekce (například plané neštovice, spála, pásový opar);
překyselení organismu (únava, zimomřivost, studené končetiny, bolest hlavy, snížená imunita, alergie, špatné hojení ran, nervové poruchy);
celiakie, alergie na lepek (bolest břicha, průjem, hubnutí, pocit plnosti, únava, krev ve stolici, kožní vyrážka);
cukrovka, diabetes mellitus (únava, ospalost, žízeň, hlad, nadměrné močení, necitlivost, brnění končetin, svědění kůže, průjem, záněty močových cest, afty, zápach z úst a z moči);
nedostatek vitamínu B3 (citlivost na světlo, bolestivá, podrážděná kůže, bolestivost jazyka a dutiny ústní, únava, trávicí potíže, bolest břicha, průjem, ztráta hmotnosti, poškození nervů);
nedostatek vitamínu B3 (citlivost na světlo, bolestivá, podrážděná kůže, bolestivost jazyka a úst, únava, trávicí potíže, bolest břicha, průjem, ztráta hmotnosti, poškození nervů);
nedostatek vápníku (záškuby, bolest svalů, kloubů, poruchy nervů, vyrážka, svědění kůže, lámání nehtů, špatné hojení ran, bušení srdce, deprese, podrážděnost, nespavost, řídnutí kostí, osteoporóza);
rakovina žlučníku a žlučových cest (únava, noční pocení, teplota, nechutenství, popřípadě hubnutí, žloutenka, svědění kůže, potíže s trávením, pocit plnosti, zvracení);
selhání ledvin (únava, málo moči, otoky, nevolnost až zvracení, bolest hlavy, u akutní: až ztráta vědomí; u chronické: bledost, svědění kůže, bolest hrudi, kostí);
Ve svém příspěvku IMUNITA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nella.
Od malička mám problémy s imunitou a nic nepomáhá,.Máte nějaké rady? Jákékoliv prosím..
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.
Imunita...Já s přítelem užíváme https://www.naturamed.cz/#!/produkt/multivitamin-natural a nemůžeme si stěžovat :) Je tam hlavně kyselina listová, která pomáha udržet imunitu no :)
Leukocyty vznikají v kostní dřeni a vyplavují se do krve, odkud se dostávají do mezibuněčných tkání. Jsou nezbytnou součástí krve a v případě ohrožení zdraví se mění na výborně organizovanou armádu bojující silnými a účinnými zbraněmi. Bojují s vyvolavateli infekcí, jako jsou viry, bakterie, plísně i paraziti, dále s nádorovými buňkami a odstraňují vniklé nečistoty a všechny tělu cizí částice.
Všechny bílé krvinky hrají roli ve vytváření imunitního systému, který zajišťuje obranyschopnost živočichů proti různých negativním elementům prostředí, jako jsou patogenní organismy či nádorové buňky. Bílé krvinky jsou v mnoha případech pohyblivé buňky a na podložce jsou schopné améboidního pohybu. Mají schopnost přilnout k různým povrchům nebo třeba opustit krevní řečiště a vycestovat do okolní tkáně (proces diapedézy leukocytů). Buněčná imunita se vyskytuje u různých bezobratlých či obratlovců v různých obměnách a může se projevovat jako fagocytóza (pohlcení a strávení) cizorodých částic, enkapsulace (uzavření patogenu do váčku, určité uzliny a podobně), cytotoxické účinky bílých krvinek (v podstatě usmrcení jiné buňky), srážení krve nebo hemolymf a mnohé další. U člověka a mnohých dalších obratlovců lze imunitní systém obecně podle funkce rozdělit na vrozenou a specifickou obranu. V obou hrají svou roli bílé krvinky. Ve vrozené imunitě se uplatňují všechny druhy granulocytů, a navíc NK buňky; adaptivní (specifická) imunita je doménou lymfocytů. Vrozená imunita se soustředí na náhodné vyhledávání patogenů v těle, aktivaci takzvaného komplementu, odstraňování nalezených patogenů (například fagocytózou) a v neposlední řadě je vrozená imunita schopna na svých MHC komplexech „vystavovat“ antigen a tím aktivovat lymfocyty (specifickou imunitu). Specifická čili adaptivní imunita se pokouší o propracovanější způsob boje proti patogenům a nádorovým buňkám, a to několika způsoby. Předně rozeznává antigeny na MHC komplexech; dále vyvíjí metody „ušité na míru“ proti konkrétní bakterii či viru; a konečně, je také schopná takzvané imunologické paměti pro případ, že by se nákaza opakovala
Leukocyty jsou nezbytnou součástí lidského organismu, bez kterých by se tělo neumělo bránit proti cizorodým částicím a vlivům. Rozlišuje se několik druhů leukocytů: monocyty, neutrolily, eozinofily, bazofily, lymfocyty. Dělí se podle funkce a mají také odlišný obraz pod mikroskopem.
V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.
dobry den moc bychtela pribrat a nevim jaky table ty si mam zaou pit mochlibiste mi poradit dekuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Adriano, kup si B-komplex forte a k tomu si užívej vařená vejce, dobré libové maso. Dále pak chutné pečivo a nízkotučné sýry. Občas taky něco téžkého zvedni, třeba svoje tělo z dřepu do výskoku a uvidíš, že se ti tělo začne vyplňovat masem a ty pak přibereš.
Při užívání Pangaminu jsou vlasy husté, lesknou se a rostou rychleji. Kromě těchto účinků má Pangamin pozitivní vliv na kvalitu pleti a na nehty. Užívají se pravidelně každé ráno 4 tablety.
V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.
Dobryden mel bych dotaz jak hodne se da na pivních kvasnicich pribrat dekuji za odpoved Tomáš
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Tablety pivních kvasnic pouze podporují chuť k jídlu. Takže po těchto tabletách nepřiberete. Přiberete po jídle, na které díky nim budete mít větší chuť. Dalším prostředkem na podporu chuti k jídlu je například sušený kořen pampelišky. Důležité pro nabírání je dostatečně bohatý jídelníček na bílkoviny a sacharidy. Bílkoviny je třeba jist i před spaním, protože tělo roste - nabírá, když spíme.
Pangamin je především bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, kromě vitamínu B 12 obsahuje úplně všechny. Výhodou tohoto složení je, že vitamíny skupiny B velmi často pracují společně jako celek a právě v pangaminu je máte prakticky všechny pěkně pohromadě. Z minerálů obsahuje vápník, fosfor, draslík, hořčík, železo, měď, zinek a mangan.
Produkty řady Pangamin jsou vyráběné ze sušených pivovarských kvasnic, tudíž obsahují vynikající koncentraci všech vitamínů řady B. Jejich součástí je například 20x více vitamínu B1 a B2, než mají játra, a 45 % kompletních bílkovin, v nichž je zastoupeno 17 aminokyselin, včetně všech esenciálních. Najdeme v něm rovněž hojné množství minerálů a stopových prvků, tuků a sacharidů.
V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Brotánek.
Dobrý denLéčím se na vysoký tlak a srdeční arytmii. Beru větší množst léků, mezi nimi též Warfarin 3mg. Prosím o sdělení, zda je vhodné při užívání Warfarinu brát též Pangamin. Děkuji za radu-. Brotánek
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .
Společné užívání warfarinu a pangaminu je možné jen pod dohledem lékaře. Některé vitamíny řady B (B6 a B8) zvyšují účinky Warfarinu a může pak docházet ke krvácení.
Přípravek Pangamin Klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Dospělí užívají 4 tablety 3x denně po jídle, děti 2 tablety 3x denně. Tablety zapijte dostatečným množstvím vody. Balení obsahuje 200 tablet, dávka je na 16 dní.
Účinky: Přípravek Pangamin Klasik obsahuje sprejově sušené pivovarské kvasnice a sladový extrakt. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný.
Ve svém příspěvku LEKY A PRIBIRANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Horvathova.
Dobrý den, mám problém s váhou je mi 21 let a vážím 39kg. Začala sem užívat pangamin ale zatím se nic neděje ani chuť k jídlu se nezvisila. Mám také štítnou žlázu a nevím co s tím nebo jaké léky skusit. Budu se také vdávat a bojím se že nenajdu šaty na nich 39 kg. Nemá někdo prosím naky typ nebo zkusenost???? Děkuji
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Přínos sušených pivovarských kvasnic je z hlediska nutričního významný a jejich uplatnění je rozsáhlé. Může je užívat i zdravý člověk, pro kterého to znamená zvýšení příjmu řady cenných látek. Užívání Pangaminu je vhodné při různých stavech únavy, slabostí, nechuti do tělesného i duševního výkonu, nadměrné spavosti, stavech po infekčních chorobách, po úrazech, po operacích, při příznacích nedostatku vitaminů a nerostných látek, při náchylnosti k častým infekčním chorobám, při řadě chronických stavů. Pangamin je vhodné užívat dlouhodobě.
Pangamin je dostupný i mezi veterinárními léčivy. Doporučuje se podávat při výskytu zdravotních poruch vyplývajících z nedostatku vitaminů skupiny B, při zhoršené kvalitě srsti, v období stresu způsobeného odstavem, výcvikem, v období intenzivního růstu, před operacemi.
Pangamin na růst svalové hmoty vliv nemá, ale je častým doplňkem výživy sportovců.
Víte, že vitaminy B5 a B6, které kvasnice také obsahují, pomáhají předcházet šedivění vlasů? B5 zpomaluje proces šedivění, zatímco B6 přispívá k produkci melaninu, který hraje roli v zachování barvy vlasů.
Ve svém příspěvku PO MIN 40 LETECH MARNÉ LÉČBY AKNÉ JSEM OBJEVILA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Seniorka a junioři.
Za socialismu, když se ještě o akné moc nevědělo, mně lékařka doporučila droždí, později Pangamin. Oboje mé akné zapouzdřilo, jakoby pod kůží ztvrdlo, zůstaly velké tvrdé méně bolestivé bouličky, a to byl konec. Vůbec se akné neléčilo. Takže je jistě pravdou, jak zde někde je uvedeno, že vit. B6 a B12 v droždí podporuje akné. Pozor, B6+B12 je mnoha potravinách. Musíme číst etikety na potravinách.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Pangamin Klasik jsou čisté pivovarské kvasnice bez přidaných minerálů, stopových prvků nebo jiných aditiv. Dnes se na trhu setkáte s názvy jako Bifi, Aktiv, Bifi + Omega3, Jodamin, Pangamin s pupalkovým olejem a ještě dalšími. Základ je stejný, pivovarské kvasnice, ale tyto produkty jsou obohaceny o různá aditiva. Recenze jsou pozitivní na oba produkty, jak Aktiv, tak Klasik, a vychází z požadavků spotřebitelů.
Pangamin pozitivně ovlivňuje metabolismus a tím pomáhá obéznějším zhubnout a naopak příliš štíhlým nabrat trochu tělesné hmotnosti. Čili není pravda, že Pangamin je jen na přibírání. Pangamin pomáhá získat optimální tělesnou hmotnost, ideální pro zdravý život.