Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PANTHENOL KAPSLE NA HLASIVKY

OBSAH

Kalciová injekce na hlasivky

Kalciové injekce používají jako první pomoc profesionální zpěváci. Kalciová injekce zlepšuje prokrvení orgánů a tím může urychlit jejich hojení. Například někteří krční lékaři ji předepisují při zánětu hlasivek. Někomu to zabere, někomu ne, úspěšnost je asi padesátiprocentní. Hlasivky se dají vyléčit i tím, že je člověk nějakou dobu vůbec nepoužívá.

Zdroj: Vápník u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽU PANTHENOLOVÉ TABLETY V DOBĚ KOJENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý sen, chci se zeptat, zda mohu užívat panthenolové tablety v době kojení. Mám 5 ti měsíční dítě. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, Panthenol je možné užívat doporučenou dávku i při kojení. Obvykle si to maminky berou, protože jim po porodu začnou padat vlasy a Panthenol jim velmi pomáhá rychle vrátit kvalitu vlasů, jako byla v době před těhotenstvím.

Zdroj: diskuze Můžu panthenolové tablety v době kojení

Dávkování

Imunapu se obvykle užívá 1 až 2 kapsle denně. Pro rychlejší nástup účinku užívejte 2 kapsle denně. Přípravek je určen k vnitřnímu užití. Při dlouhodobé terapii je vhodná dávka 3 kapsle denně po dobu 2 měsíců, pak na měsíc vynechat. Po uplynutí této doby lze léčbu opakovat.

Zdroj: Imunap

Diskuze

V diskuzi PŘED OPÁLENÍM A PO OPÁLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Na opalování mi perfektně zabírá, když od března beru beta karoten a párkrát zajdu do solárka, aby se kůže připravila. Před pobytem na sluníčku se mažu aspoň 20 minut dopředu krémem s vysokým faktorem. Na sluníčku na sebe mažu olejíček nubian a po opalování používám SWISS Panthenol - sprej nebo gel. Tento panthenol používám i po solárku. Mám světlou kůži se sklony ke spálení a tato kombinace mi vyhovuje. Navíc Swiss Panthenol vyživí kůži tak, že opálení vydrží dýl.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Před opálením a po opálení

TIP

Přípravky pro krásnou a zdravou pleť zakoupíte i v e-shopu pro zdraví a krásu.Skin Essence

Autor: JK pro zdravi-lecba.cz

Zdroj: Co užívat proti vráskám

Diskuze

V diskuzi KAPSLE CGA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Kahovec.

Díky všem za komentáře. Díky vám jsem ten produkt vyzkoušel a zhubl jsem 10 kil ani nevím jak. A to jsem ty kapsle bral jenom měsíc. Žádný sport ani dieta a stejnak jsem zhubnul.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kapsle CGA

Léčení

Již ve čtyřicátých letech byl panthenol prodáván na podporu hojení povrchových ran a popálenin, k léčbě dermatitidy a jiných kožních problémů. Jakmile přijde panthenol do kontaktu s živou buňkou, převede ji na vitamín B5, který urychluje produkci krvinek. Zvýšená sazba buněčné proliferace pak urychluje hojení a zabraňuje tvorbě jizev.

Zdroj: Použití panthenolu

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohuslav.

Dobrý den ,objednal jsem si kapsle 60 ks Tinnitus stop ,kapsle jsem dostal ,ale nevím kolik jich mam brát za den .můžete mi to napsat na email .
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohuslav.

Dobrý den, objednal jsem si kapsle Tinnitus stop , balíček jsem dostal ,ale nevím kolik jich mam brát za den ,můžete mi prosím odpovědět .
Děkuji Bohuslav

Zdroj: diskuze Tinnitus stop

Další využití

Mnoho produktů na léčbu nehtů obsahuje panthenol, protože jimi účinně proniká a nehty hydratuje, zvyšuje jejich pružnost a snižuje poškození. Je vhodný při dietě, protože dochází ke snadné přeměně na vitamín B5. Některé přípravky o dutinu ústní obsahují panthenol jako uklidňující a hojivou látku.

Zdroj: Použití panthenolu

Péče o vlasy

Výrobci přidávají panthenol do šamponů, kondicionérů, stylingových a jiných produktů v péči o vlasy. Ačkoli jsou vlasové buňky mrtvé, a nemohou využít vitamín B5, pomáhá panthenol uchovávat jejich vlhkost, vlasy zahušťuje a posiluje a dodává každému pramínku hladký, lesklý vzhled. Má blahodárný účinek na hojení pokožky hlavy.

Zdroj: Použití panthenolu

Diskuze

V diskuzi OPERACE ŠTÍTNÉ ŽLÁZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den Leni,jsem 15 dní po operaci a mám stejné problémy jako vy.Už o tom máte nějaké informace?Mě nikdo nic neřekl.Děkuji Iveta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

dobry den,Lenko jsem 21 dnu po operaci štítné žlázy také chraptím,sice mě bylo řečeno,že nerv byl nepoškozen,ale ze se tam obrna levé hlasivky dávají léky účinek zatím žádný.CHtěla bych se zeptat jak jste na tom vy už se to nějak zlepšilo.Děkuji alena

Zdroj: diskuze Operace štítné žlázy

Nimba kapsle

Kapsle jsou vegetariánské, s dobře stravitelnou rostlinnou celulózou, neobsahují tedy hůře stravitelnou hovězí želatinu.

Použití: imunita a obranyschopnost, plísně, viry a bakterie, dýchací cesty, urogenitální systém, zažívání, střevní infekce, pokožka

Dávkování: 1 kapsle 2x denně před jídlem

Kapsle nejsou určené pro děti, těhotné a kojící ženy, snižují krevní tlak, přípravek snižuje hladinu krevního cukru v krvi.

Balení: 60 vegetariánských kapslí

Zde můžete vidět cenu přípravku Nimba kapsle.

Zdroj: Léčivá nimba

Poradna

V naší poradně s názvem TEKUTÝ NEBO KAPSLE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
mohu vás požádat o radu, zda vybrat spíše kartnitin v tekuté podobě nebo v kapslích? Která z nich je účinnější?

Vybrala jsem si tento (fitkram.cz/reflex-nu… ale nevím zda před tréninkem nebude vhodnější pro rychlé vstřebání právě spíše to tekuté.

Díky, Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tekutý je lepší.

Zdroj: diskuze Tekutý nebo kapsle?

Kyselina hyaluronová kapsle

Kapsle s obsahem kyseliny hyaluronové jsou potravinový doplněk, jehož úkolem je obnovit tkáně a tím zlepšit kloubní struktury, zpevnit pokožku a předejít vráskám. Kapsle jsou vhodné pro sportovce a kloubní výživu. Většinou se doporučuje užívat 1 až 2 tobolky před jídlem jedenkrát denně.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A POTRAVINOVÉ DOPLŇKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Červnková.

Dobrý den! Je možné k Warfarinu užívat tyto potravinové doplňky?


Biotin 300
Colafit
Klokan
Panthenol 40 mg
Protectum vital
Vitamin C 500 mg
Colafit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je to možné, ale při každém začátku této doplňkové léčby je potřeba provést kontrolu srážlivosti krve. Informujte o svých záměrech užívat uvedené potravní doplňky svého lékaře a dohodněte si s ním postup této doplňkové léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a meloun

Mumio kapsle

Mumio kapsle je extra velké balení kapslí po 120 ks. V současné době se Mumio kapsle užívají zejména pro udržení zdravých kostí a kloubů. Známé jsou účinky na trávení, metabolismus sacharidů a lipidů. Shilajit podporuje imunitní systém a uplatňuje se jako antioxidant. Ovlivňuje reprodukční funkce a přispívá k udržení normálních mentálních a kognitivních funkcí. Doporučené dávkování je 1–2 tobolky 1x denně 20 minut před jídlem. Mumio kapsle neslouží jako náhrada pestré stravy. Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy.

Zdroj: Mumio

Poradna

V naší poradně s názvem KRVÁCENÍ Z ÚST, ZTRÁTA HLASIVEK PŘÍZNAKY JAKÉHO ONEMOCNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaculová.

Má mentálně postižená dcera -35 let po propuštění z PN Opava trpí krvácením z úst, nesnesitelný zápach a v současné době ještě přichází o hlasivky o jaký druh onemocnění se může jednat? Problém je v tom, že jí nemohu dostat k lékaři, nechce jíst, jen s obtížemi do ní dostávám tekutiny, je podrážděná, napadá mě a už si s ní prostě nevím rady. Prosím, můžete mi poradit jak mám postupovat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro určení příčiny bude zapotřebí vyšetření krku. Zkuste se domluvit s lékařem z ORL, aby přišel k vám domů a pokusil se dceru vyšetřit v domácím prostředí bez bílých plášťů. Když to nepůjde, tak zkuste s pomocí psychiatra podat své dceři tlumící léky, které vám umožní dostat ji k lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvácení z úst, ztráta hlasivek příznaky jakého onemocnění

Kalcium na hlasivky - mýtus nebo pravda?

Na závěr zůstává otázka z úvodu textu, pomůže vápník s chrapotem hlasu? V případě hypokalcémie, která má chrapot jako příznak, jistě pomohou doplňky vápníku. Většina lidí, kteří trpí chrapotem hlasu, zejména v zimních měsících, má samozřejmě spíše akutní laryngitidu než hypokalcémii. Hlasová hygiena a hlasová terapie jsou proto určitě první volbou v léčbě takových případů. Pokud si stále myslíte, že trpíte hypokalcémií, i když byla mírná, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakékoli doplňky vápníku!

Zdroj: Kalciová injekce na hlasivky

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ KAPSLE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renča.

V létě mě trápí mykózy častěji, takže už si dávám pozor, i když ne vždycky se jim vyhnu. Hlavně nezůstávám zbytečně v mokrých plavkách a taky se snažím nejíst moc sladké, opravdu to pomáhá. Nasadila jsem ještě navíc probiotika devítku a pokud už fakt mykózu dostanu, beru vaginální probiotické kapsle maldion a je po problému.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vaginální kapsle diskuze

Kapsle

Bylinné kapsle moringy olejodárné (Moringa oleifera) jsou určené pro pohodlné užívání. Jedná se o doplněk stravy.

Doporučené dávkování

Dospělí: 3 tobolky 2x denně, děti od tří let 1 tobolku 2x denně.

Složení

100% Moringa oleifera folium, 350 mg/tobolka. Obal kapsle HPMC (hypromelóza). Kapsle jsou rostlinného původu, vhodné i pro vegetariány či vegany.

Skladování

Uschovejte v suchu a temnu, mimo dosah dětí.

Balení

60 tobolek

Upozornění

Neslouží jako náhrada pestré stravy. Není vhodné pro děti do 3 let. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Cena produktu se pohybuje okolo 249 Kč.

Zdroj: Moringa olejodárná

Prodej

Na našem trhu jsou dostupné kapsle i prášek.

Zdroj: Moringa olejodárná

Chrapot u dětí

Chrapot u dětí je běžným fenoménem. Děti si svým křikem namáhají hlasivky, které mohou následně zduřit a na základě otoku se objeví chrapot, který nemá nic společného s infekcí. Někdy chrapot u dětí může signalizovat počáteční alergickou reakci či astma. Podrobnější příčiny jsou popsány níže.

Zdroj: Chrapot

Složení

Účinnou látkou je CytoProtectl (50 mg, garantovaných 25 mg). Podpůrnou látkou je selen (30 mcg). Přídavnými látkami pak maltodextrin (215 mg) a želatinové kapsle (76 mg).

Zdroj: Imunap

Co dělat proti vypadávání vlasů?

Při vypadávání vlasů je jednak vhodné ošetřovat vlasovou pokožku vhodnými prostředky, ale také doporučujeme i užívání doplňku stravy, který příznivě ovlivňuje funkce vlasové pokožky. Novinkou na trhu jsou perleťové kapsle Neobotanics Hair Essence, intenzivní výživa vlasové pokožky. Kapsle jsou výborným zdrojem celého spektra účinných látek.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Dávkování

1x denně 1 kapsle

Zdroj: Pygeum PRO


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP